Keresés

Részletes keresés

GGabor1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 322

Köszi. :)

 

Mondjuk visszaolvastam kicsit itt a fórumon, és most látom csak, hogy olyan február környékén is hasonló panaszokkal kapcsolatban írtam be ide (égő, tompa, illetve éles fájdalmak csípő, meg deréktájt kétoldalt, amik a hát egy részét is érintették). Igaz, akkor gyakran "övszerűen" fájt, egy csíkban, most meg többnyire egyszerre egy oldalt, főleg jobb oldalt, ahogy írtam... de amúgy ettől eltekintve tényleg hasonló volt minden. Valószínűleg az ilyen tünetek is "beleférnek" akkor a krónikus gyuszi kórképébe... legalábbis remélem (azért ha valaki más is érzett már pont ilyet, akkor esetleg leírhatná, megnyugtató lenne :) ) Egy vérképet tényleg csináltatok majd, illetve ultrahangot is valószínűleg.

 

Amin még problémázni szoktam, azok az enzimpótló készítmények. Eddig 3X 1-et szedtem a 10 000-es kreonból, de legutóbb a doki felírt valami 25 000-es Pangrolt, ami elvileg sokkal erősebb... és kicsit félek bevenni, ugyanis nekem a hasnyálmirigyem elvileg még azért egész jó állapotban van, csak a farokrész gyulladt, ahogy írtam, és csak ilyen 1-2 milliméteres részeken meszes, a székletem is okés, étvágyam is van, tehát gondolom a funkcióját még elég jól elláthatja a hmirigy, felesleges lenne már most erős enzimpótlókat szedni (mert ugye akkor mi lesz később, ha már egy jó része el lesz halva? Meg azt is olvastam valahol, hogy ha sokat szedünk ezekből, akkor előbb-utóbb "ellustul" a szerv, és még rosszabb lesz a helyzet). Vagy nem tudom, szerintetek? Ti hogy szeditek ezeket a gyógyszereket, milyen adagokban?

Meg azt is olvastam valahol, hogy a Pangrol elég rossz minőségű, "mű" dolog, a Kreon a legjobb... ez vajon igaz?

Degeczi Creative Commons License 2011.11.02 0 0 321

Persze, h lehet az, legalább egy vérképet csináltass!

Előzmény: GGabor1 (319)
GGabor1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 320

Az lermaradt, hogy időnként némileg hátrafelé is sugárzik a fájdalom, pl. most is a jobb oldalt, deréktjájon ég enyhén, kicsit hátul is.

Amúgy a hasnyálmirigy farok része van begyulladva, nem tudom ez számít-e, pl. ilyen esetben máshol fáj-e, mint hmirigy fejgyulladásnál stb.

GGabor1 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 319

Sziasztok!


Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a krónikus hasynálmirigy-gyulladás okozhat jobb bodaív alatti-deréktáji-csípőtáji, illetve alhasi fájdalmakat? Mert nekem három éve van krónikus gyulladásom, és mostanában ilyen panaszokat tapasztaltam (elég változatos amúgy ez a fájdalom, néha égő, néha szúró, vagy tompa stb., és általában egyszerre csak egy helyen fáj, meg nem is folymatos). Mondjuk mintha korábban is éreztem volna már ilyet egy fellángolás során, illetve bal oldalt is szokott fájogatni ugyanígy (mondjuk nem igazán "övszerűen", tehát vagy csak bal oldalt fáj valahol vagy csak jobb oldalt: olyan, hogy egyszerre mind a két oldalon fájjon vagy égjen, elég ritkán van), viszont az, hogy jobb oldalon többször érzek ilyet, kissé nyugtalanít, már az is eszembe jutott, hogy nem valami nyombélfekély vagy epeproblémák okozzák-e ezeket a tüneteket. Igaz, savcsökkentő gyógyszert szedek, meg kiméletes dolgokat eszek, egyszerre keveset, naponta 5-6X, úgy, ahogy kell, szóval nem túl valószínű, hogy fekélyről lenne szó, a gyomrom se fáj vagy ég, lázam-hőemelkedésem-görcseim pedig nincsenek, és hányni se hányok, nem is sárgulok, szóval az epegondoknak sincs túl sok esélye talán... no mindegy. Ti tapasztaltatok már hmirigy-gyulladásnál ilyen jobb oldali panaszokat?

(Egyébként tudom, egyszerűbb lenne elmenni orvoshoz, de elég nehezen szánom rá magam, főleg azét, mert rengetegszer voltam már ilyen-olyan ügyben. :) )

 

Jobbulást mindenkinek, üdv.: Gábor

 

Anti7605 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 318

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.Édesanyámat szerdán vitte be a mentő a kórházba,ahol kezdődő hasnyálmirigygyulladást állapítottak meg,ultrahang és labor vizsgálatok alapján.Nulldiétát kezdtek el,de az eredmények nem akarnak javulni.Mi lehet a baj és mit csinálnak ilyenkor?Ha kezdődő akkor miért nem javul?Az orvosok nem nagyon szeretnek felvilágitást adni,ezért kérdezlek Titeket.Hátha van valaki aki hasonló helyzetben volt.Előre is köszönöm!!!

buddha888 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 317

Kedves gavotte! :)

 

Kedves vagy, hogy reagáltál érdemben:)

Te jó ég, nem mutatta a laborod a bajt?

Ez nagyon gáz!:(

Nekem most jött meg a véreredményem. Teljesen negatív, szinte mindenhol közép körüli érték, vagy picit magasabb. Szóval semmi, a vérképem alapján.

gavotte Creative Commons License 2011.10.02 0 0 316

Szia!

Nem egy ponton fáj, hanem övszerűen és ha lefekszel a hátadba sugárzik az egész. Általában... Puffadás kíséri és igazából semmi fájdalomcsillapító nem használ.

Lehetsz lázas is, a labor értékeknél az amiláz és lipáz, a GGT és a bilirubin illetve a  CRP emelkedik, de nem csak egy kicsivel térnek el a normális értékektől, hanem nagyon.

Ez általában így van, de nekem úgy találták meg a gyulladást, hogy már tönkretette a lépem és az szépen lassan vérezgetett, és már levegőt sem nagyon kaptam...

 

 

Előzmény: buddha888 (315)
buddha888 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 315

Sziasztok!:)

 

Szeretném megkérdezni, hogy kinek mi és milyen értékkekkel mutatta ki a hasnyálmirigy problémáját és mik a tünetei.

Ugyanis nekem fáj nagyon a bal bordaív alatti hasi részen, mintha nyomódna+égne és hányingerem is van rólam sokszor.

 

Léci segítsetek nekem, jó?

 

Köszönöm előre is! :)

 

Buddha

margita25 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 314

Köszönöm a válaszodat. 

A diétát most már szigorúbban tartja, mert nagyon megijedt (bár eddig se nagyon szegte meg). Csak nem igazán mondta el az orvos, hogy mi is ez pontosa, illetve milyen következménnyel járhat. Sokat segít, hogy tudom, te is jobban lettél. Erőt ad.

 

Köszönöm.

Előzmény: gavotte (313)
gavotte Creative Commons License 2011.07.19 0 0 313

Akut hasnyálmirigy gyulladás után alakulnak ki ezek a pseudo ciszták, van, hogy felszívódnak maguktól, de van, hogy be kell avatkozni. Nekem is volt ilyen cisztám, az enyém nem gyógyult, úgyhogy amikor a lépem meg a hasnyálmirigyem egy részét kivették, becsövezték és egy helyes kis tasakba gyűlt a tartalma. Kb. 2 hétig voltam bedrótozva után elmúlt és , lekopogom azóta sem volt problémám.

A diétát viszont tartani kell, ki kell próbálni mi okoz gondot, mi nem, ez egyénenként változó.

 

Előzmény: margita25 (312)
margita25 Creative Commons License 2011.07.18 0 0 312

Sziasztok!

 

Apukámat pár hónapja heveny hasnyálmirigy-gyulladással kezelték. Nem kellett műteni és jobban van. De az újabb leletek cisztákat mutattak ki. Esetleg volt valakinek hasonló tünete/ tapasztalata? Mit jelent ez pontosan? Milyen következményei lehetnek? Lehet valamivel segíteni a felszívódásukat?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 311

Hasonlókkal küzdünk mi is.

A párom saját lábn ment be 1 hete a kórházba. Előtte még bereggelizett.

Most ott tart nem tud nyelni alig -eszik iszik-

A doki szerint összeomlott a mája. (nála is vannak alkohol problémák)

De miért pont ott romlik látványosan ahol pedig győgyulást vár az ember?

Előzmény: EOS450 (306)
rizsfelfujt Creative Commons License 2011.06.24 0 0 310

Sziasztok. Én január óta küszködöm post-acut hasnyálmirigy-gyulladással, március óta szedem a Kreon-t és követem a diétát. Most nyár közepe van, s úgy érzem, ugyanott vagyok, ahonnan elindultam, semmi pozitív változás. Pár kérdésem lenne a már nálam tapasztaltabbakhoz: a kreon+diéta mellett létezik valami módszer, amivel tudom kicsit siettetni a gyógyulásomat? Gyógytea vagy bármi, ami nálatok bevált? Illetve a másik kérdésem, hogy nem tudtok esetleg ajánlani olyan budapesti éttermet-házhozszállítót, amelyik hasnyálmirigy-gyulladás-konform ételeket kiszállít? A főzés nem az erősségem, és már rendkívül unom azt a 3-4 kaját, amit felváltva csinálok magamnak. Új receptekkel kísérletezni meg nem nagyon van időm.

Köszönöm előre is! Jó egészséget mindenkinek.

EOS450 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 309

Köszönöm mindkettőtöknek!

 

Balázs köszönöm a segítő hozzászólásokat, így alakult sajnos, fel voltunk készülve a legrosszabbra, ami talán könnyített a fájdalmunkon, nem egyszerre jött a trauma számunkra és a hír az elhalálozásról, hanem folyamatosan felkészítettek minket a legrosszabbra, így azt hiszem könnyebb volt anyukámnak is feldolgozni a tudatot, hogy elveszítette gyermekét, mert minden nap elmondták, hogy ez várható.

 

Mindenkinek kívánok gyógyulást, felépülést, kitartást!

 

Szervusztok!

Előzmény: obalazs83 (308)
obalazs83 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 308

Részvétem... :/

Isten nyugosztalja!

 

Neked pedig sok erőt kívánok a fájdalmak közepett!

Előzmény: EOS450 (306)
afintha Creative Commons License 2011.04.19 0 0 307

Sajnalom.

Előzmény: EOS450 (306)
EOS450 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 306

Sajnos már nincs miért (reménykedni).

 

Elment nővérem az élők közül.. ezt mély sajnálattal tudatom.

 

Béke és szeretet mindenkinek!

Előzmény: obalazs83 (305)
obalazs83 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 305

:/

 

Reménykedjünk..

Előzmény: EOS450 (304)
EOS450 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 304

Sziasztok,

 

nem írtam, mert nem sok lelkierőm volt, meg mit is írjak, a helyzet változatlan, de romló állapot. Intenzív, lélegeztető, már nem is reagál semmire, mélyaltatás.

 

Tegnap beszéltem az osztályvezető főorvossal, aki szabadkozott, hogy mindent megtesznek, de nem hiteget semmi jóval, napról napra kritikusabb az állapota. Magas a láza, amikor bent voltam, cserélték a jegeket, amivel hűtötték, hogy a magas láz ne terhelje a szervezetet. Azt mondta a főorvos asszony, nem várnak tovább, feltárják a hasát, megműtik este, ami kritikus műtét, bármi lehet alatta. Ma érdeklődtem, nem volt megfelelő orvos, aki tudott telefonon tájékoztatni, azt mondták tájogot nem találtak, csak bomló szervezetet, ami a hasnyálmirigyből kijutó enzimeknek köszönhető, ami bekerül a szervezetbe, azt mondták rendkívül nehéz a tisztitáshoz való hozzáférés, folyamatosan mossák a hasát belülről, és továbbra is kritikus az állapot. Mondták, hogy a látogatás idejében várnak és gondolom többet mondanak majd.

 

 

Itt tartunk, sok jót nem tudok mondani, hacsak azt nem, hogy azt mondják valószínűleg a fiatal szervezet miatt tartja magát, és mindent megtesznek érte.

 

Vigyázzatok magatokra!

 

Üdv. Sándor

Előzmény: obalazs83 (303)
obalazs83 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 303

Szia!

 

Az alkoholt én is kerülöm, de előfordult már, hogy ittam egy-egy korty sört, nem többet. Csak az íze miatt.

Van egy ismerősöm, aki szintén hasnyálmirigy gyulladással küszködött és bár nem kellett megműteni, elég sok gondja volt vele. Már jól van, amellett, hogy odafigyel, mit eszik, iszik. De elmondása szerint neki kifejezetten jót tesz néha egy pohár sör, sőt, megesett, hogy ünnepi alkalomkor megengedett magának egy kis kupica pálinkát(!) és meg se kottyant neki. Megjegyzem, soha sem voltak alkohol problémái, tehát az előtt is csak ritkán ivott.

Ezzel nem buzdítani akarok, ebben a tekintetben (a félévi egy-egy korty sört leszámítva, ami valljuk be, semmi) én sem kísérletezgetek, csak azt a megkerülhetetlen tényt szeretném kiemelni, hogy mindenkinek másként reagál a szervezete az egyes ételekre, italokra. Szóval oké, van egy alapelv a diéta tekintetében, de azért alkat szerint ezen diéta bizonyos elemeit lehet bővíteni idővel. A lényeg, hogy amennyiben valaki már túljutott a nehezén és van olyan szinten, hogy  elkezdhet beépíteni az étrendjébe változatosságokat, mindig csak kis adagokkal kezdjen "kísérletezni". Ez azért fontos, mert ha nem is válik be, maximum átesik egy kellemetlen hasmenésen, de nem kerül az intenzívre. Viszont ha nem okoz gondot, akkor szép lassan lehet emelni az adagot és az ember egy idő után kitapasztalja, hogy miben meddig lehet elmenni.

Nekem például a disznótoros sem árt meg!

A fenteb említett ismerősöm ellenben egy hétig rosszul van, ha meg talál enni egy franciakrémest, ami nekem szintén meg se kottyan... stb.

Én svéd cseppet nem iszom, viszont van egy Iberogast nevezetű gyógynövénykivonat, amit használok. Természetesen ez is alkoholos (15-20 csepp az adag kb. egy alkalommal) és kifejezetten jót tesz!

 

Abszolút nem élek együtt a betegségemmel. Nem is tudnék, hiszen már nincs. Azzal tisztában vagyok, hogy óvatosabbnak kell lennem mondjuk az alkohol tekintetében, de ez nem a betegség velejárója, hanem azt megelőzendő kritérium!

Dehogy élek együtt vele!

EGÉSZSÉGES VAGYOK ÉS PONT! :)

Ez nem flegmaság, ez tény.

 

Nem akarom nagyon ezoterikus irányba terelni a témát, de szeretnék ideidézni Szepes Máriától:

 

"

Mindenekelőtt az általában félretett, megvetett vagy babonásan elutasított mágia fogalmának pontos definíciójával kezdeném. A mágia valójában erőt jelent. A képzelet önmagát megvalósító varázserejét. S ha a varázserőt is idegenszerűnek érzik, hivatkoznom kell a modern orvostudomány felismerésére, miszerint a legtöbb betegség - az organikus bajok is – pszichoszomatikus (idegi) eredetű, s többnyire valamely betegséget feltételező képzelgéssel, rettegéssel kezdődik. Ilyen például a rákfóbia, a fulladástól való kóros félelem, a tériszony, de nyilvánvalóan feszültségbetegség többek között a strúma, a cukorbaj, a colitis, némely szívzavarok, a gyomorfekély, a vérnyomás-ingadozás, a kinyomozhatatlan eredetű allergiák; sorolhatnám a végtelenségig. Csaknem valamennyit a felelősségtől, mellőzöttségtől, csalódásoktól s egyéb pszichés sérülésektől "betegségbe menekülő" tudattalan védekezés váltja ki. S minden ilyen folyamat teremtő képzeletünkből burjánzik elő. Mert a képzelet nagy varázsló. És öntudatlanságában fekete mágus. Érzelmeink, gondolataink sugárnyomásával addig irritálja valamely szervünket, idegrendszerünket, anyagcserénket, szívünket, bőrünket,

mirigyeinket, amíg azok először tüneteket mutatnak, majd valóban engedelmeskednek a veszedelmes szuggesztiónak. Iszonyaink zárótüzébe került szerveink, egész fizikumunk valódi szindrómát - betegségművet - produkál."

 

Ha valaki pl. iszik és annak következtében kerül ilyen állapotba, akkor a betegsége már másodlagos okozat. Az elsődleges az ivás. Az alap, az ok viszont a kiváltó lelki krízis. Valahogyan mindig vissza lehet vezetni idáig a dolgokat...

 

Tudom, hogy aki épp benne van a sűrűjében, az nem ér rá a lelki okokat vizsgálgatni és minden pillanatát az életért való közvetlen küzdelem tölti ki, de az, aki kikerült ebből az állapotból és már van ideje, ereje elgondolkodni ezeken a dolgokon, tegye meg, mert önmagunk tisztázása rengeteget segít! Ez tapasztalat (az olvasmányok csak utóbb jöttek, mintegy visszaigazolva ezt és nem fordítva).

 

Nekem nemhogy a hasnyálmirigyemmel nem adódtak gondok, de még csak náthás is alig voltam. Az idei influenzát ugyan sikerült elkapnom, ám "letudtam" két nap alatt mindenféle gyógyszer nélkül, úgy, hogy volt a családomban, aki hetekig köhögött.

 

Nem okoskodni vagy észt osztani akarok, egyszerűen ezek is a részei azoknak a dolgoknak, amelyek segítségével itt tartok, ahol tartok.

 

Üdv: Balázs

 

Előzmény: hromajalosad (302)
hromajalosad Creative Commons License 2011.04.13 0 0 302

kedves Balázs.

 

olyan jó , hogy megírtad sikertörténeted !  És nagyon ígazad van , a remény és az élni akarás nagyon fontos.

És ha az ember érzi , hogy valakinek fontos akkor küzd is. Nem adja fel. Van még dolga ebben az életben.

 

Én is sok vonatkozásban lelkileg másként álltam hozzá az élethez betegségem hatására. 97 ben éreztem , hogy ha úgy folytatom tovább ahogy azelött,akkor egy két évben belül a temetés. a saját.mível utálok temetésre járni , mindent megváltozattam. és szerintem szerencsém is volt,van.

 

Ami döntő . No alkohol ! még svéd csepp se ! )))

 

gyógyszereket szedtem . Nálam nem sokat értek. a döntő a diéta (legalább is nálam )

Minden ami rossz (görcsölsz,puffadsz,hasmenés stb.) azt ki  kell húzni. szígorúan )))

A tapsztalatom az , hogy az emberi szervezet csodás öngyógyító képességekkel rendelkezik.

De türelem. Van ami éveket vesz igénybe. Nálam 5-6 év után éreztem döntő javulást.

de most se lehet virgonckodni.

Együtt élünk a betegségünkkel . a mienk . ))))

 

szia

Előzmény: obalazs83 (301)
obalazs83 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 301

Nem derült ki, mi okozhatta pontosan. Tény, hogy nem voltam szent életű, tehát nem kizárható, hogy az átmulatozott éjszakák is hatással voltak a betegség kialakulásában. Másik, hogy nekem első sorban a gyomromra ment minden lelki dolog gyerekkorom óta. Összességében azonban a pontos ok ismeretlen belgyógyászatilag.

 

Amikor bevittek a kórházba, már olyan állapotban voltam (kísérő betegségént már hashártyagyulladásom volt, kezdett leállni a veseműködés, a bélműködés...stb.), hogy sürgősséggel megműtöttek, tehát egy percig sem "üdültem" az intenzíven azt várva, hogy megműtenek-e vagy sem, hanem oda csak az operáció után kerültem.

Az elsőt követően természetesen becsövezték a hasam és azokon a csöveken keresztül igyekeztek átmosni a hasi szerveket, valamint erős antibiotikumos kezelést kaptam. Arról nem tudok, hogy a hasam vizesedett volna, viszont az első beavatkozás után két nappal elkezdték nyomni a belsőszerveim a rekeszizmomat, ami pedig a tüdőmet, ebből következően nem jutottam megfelelő mennyiségű oxigénhez és ezért lélegeztetőgépre kellett tenniük. Amikor elmúlt a közvetlen életveszély, látszólag gyorsan javultam és igazából össz-vissz 15 nap után hazaengedtek! Nagyon nagy "bika" volt bennem: a saját lábamon hagytam el a kórházat, igaz szédelegve, kóvályogva és legyengülten, ami természetes egy ilyen sokk esetében. Lényeg, hogy úgy nézett ki, viszonylag gyorsan helyre jövök..

Aztán pár nap múlva belázasodtam, elkezdtem hányni és sűrű genny kezdett folyni a hasfalaból (ekkora még nem forrt össze a drain cső helye...), így aztán vissza a kórházba... Egy hétig feküdtem a sebészeten, próbálták továbbra is átmosni, antibiotikumot kaptam, de csak rosszabbodott. Ez abban nyilvánult meg pl., hogy vizesedett a tüdőm. Lényeg a lényeg: úgy döntöttek, hogy másodszorra is meg kell műteni. Nem sok híja volt, hogy ott maradtam, egy ízben újra kellett éleszteniük.

Kiderült, hogy a hasnyálmirigy nekrotizál, ezért ki kellett metszeni a 2/3 részét. Megint intenzív, aztán utána sebészeti osztály...

Naponta átmostak, sokáig csak szondán/infúzión keresztül kaptam ételt, italt és másfél hónapot követően úgy néztem ki, mint aki megjárta a Gulágot.

Röviden és vázlatosan ennyi.

Sajnálom, hogy a kisfiad sincs jól. Jobbulást kívánok neki is!

Tényleg nyugodtam megkereshetsz privátban, ha gondolod, chaten gördülékenyebben lehet beszélgetni és egyébként én is éjszakai "lény" vagyok.

 

Mondtak valami újat az orvosok? Most hogy van a nővéred? Változatlan?

 

Üdv: Balázs

 

Előzmény: EOS450 (300)
EOS450 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 300

Azt még elmondom, hogy nagyon örülök, hogy többeteknek sikerült felépülne, és további jó egészséget kívánok Nektek!

 

Amennyiben még írtam egy sort, akkor megtolom még egy kérdéssel.

 

Balázs! Te elég fiatalon kaptad el ezt a betegséget, írtad nagyon súlyos állapotba kerültél, megkérdezhetem mi válthatta ki nálad ezt a betegséget? Gondolom itallal nem tudtam ilyen fiatalon kiütni magad, mi válthatta ki ezt a súlyos állapotot?

 

Másik kérdésem, hogy milyen állapotban volt a hasnyálmirigyed, amikor az intenzíven voltál, amit írtál?! Mit mondtak? Elhalt, gyulladt, műtétre vár? Írtad hogy már téged is leírtak, de milyen stádium mellett? Nked is vízesedet a hasad? Szívtak le szintén 4liternyi folyadékot a hasfalból? Probáltam már a napokban visszaolvasgatni, láttam sikertörténeteket is, de annyi a hozzászólás, hogy már kutyulom őket, tudod mi van ilyenkor, szeretnél mindent megtudni, pásztázod a sorokat, van ami elkerüli a figyelmed. Rengeteg minden szakadt a nyakamba.

Ráadásul 5éves kisfiamnak is valami mirigyes megbetegedése miatt 5napja magas láza van, 40.2fokos lázzal kezdődött, ma 5nap 38.5 volt a láza. Doki azt mondja pfeiffer féle mirigy gyulladás, miatta is aggódok, meg beteg idős anyukám miatt is, aki azt mondja állandóan, ha elmegy a lánya, Ő is utána megy.

 

Kemény napok, de túl leszünk rajta!

 

Jó éjszakát! Ja mert hogy éjszaka meg nem is alszom, csak töröm a fejem, és négy embert kell eltartanom, egy olyan kereskedelmi vállalkozással, amit megtépett a gazdasági válság. Ingatlanközvetítő vagyok.

 

Üdv.

Előzmény: obalazs83 (297)
EOS450 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 299

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen, hogy többen is hozzászóltok a topikhoz, most má van valami mozgás legalább benne.

 

A nevemért elnézést, fényképezőt kerestem a fórumon, ebből jött a név, a gép tipusát reggeltem be, így elég idétlen a Nick nevem.

 

Szabó Sándor a nevem.

 

Köszönöm Balázs az önzetlen segítségedet, átgondolom majd a felmerülő kérdéseket és esetleg megírom levélben. Köszönöm a lehetőséget.

 

Ma is bent voltam a kórházban, ismét teljesen új brigád volt az intenzíven (orvos, nővér), már hetedik napja teljesen új arcok, nem találok két ismeős arcú nőért, orvost sem. Valószínűleg a folyamatos ellátás miatt, folyamatosan cserélődnek, talán 8óránként és másképpen kerül rájuk a sor.

 

sajnos ma sem tudtunk beszélni senkivel. Nővérem ma is lélegeztetőn, láthatóan rosszabb állapotban, lelkileg próbáltuk támogatni, hogy mellette vagyunk, és mondtuk minden rendbe jön, legyen erős, kitartás, mi minden nap jövünk, gondolunk rá, és azt mondjuk neki, hogy tisztítják a hasát, hasnyálmirigye stagnál, nem romlik, kezelik a fertőzéseket, jobb lesz.

 

Sajnos ma megint rosszabb hangulatban jöttem el. Nővérke mufurcsága megint kioktató beszéde ismét azt okozta, hogy ismét nem tudtunk meg semmit, orvos pedig rohangált mint a mérgezett egér, nem tudtunk érdeklődni, bár amíg kint voltunk egyik családtag elkapta a dokit, aki azt mondta kritikus az állapot, és muszáj lélegeztetőn tartani, mert nehezen veszi a levegőt, ettől a vízzel telített hastól, nyomja a tüdejét.

 

Nővérem megint akart valamit mondani, de ma  a barchoba sem segített, nem tudtam kitalálni, pedig mindent körbe írtam témában, de semmi pozitív jelet nem kaptam kérdéseimre, így nem találtam ki mit akarhat elmondani, iszonyat gyenge volt, így mondtam anyukámnak, ne erőltessük, hátha holnapra jobban összeszedi magát.

Bíztató volt számomra, hogy nem a kórházi ápolással, bajával kapcsolatban akart valamit tudatni, így a többi ráér. Vittem tollat, papírt, kezébe nyomtam a tollat, vezettem volna a kezét hogy írjon, de meg sem tudta mozdítani a toolat a papíron, pedig előtte rángatta kezét, hogy adjam a papírt tollat, mert leírja (tegnap megbszéltük, hogy mára hozok tollat, papírt).

 

Iszonyat, megint eltelt egy nap a semmivel, nem tudom mennyi ideig mehet ez így.

Várom, hogy a fertőzések lemenjenek, gyógyuljanak aaminek gyógyulnia kell.

 

Holnap lehet nem tudok bemenni, mert munkám van a látogatási időben, de megy helyettem akkor más családtag az biztos.

 

Hu már lassan naplót vezetek itt, elnézést, ha untatok valakit, azt az illetőt megkérem ugorja át a nickemet, bár úgy látom nem tartom fel a topkot, amely amúgy is ki volt halva.

 

Nagyon köszönöm a jogi paragrafusokat is, holnap kinyomtatom és nálam lesz a kórházban, mutatva, hogy fel vagyok készülve a jogaimmal, és kérek jelentést írásos formában, mert ez így nem mehet tovább, hogy ezt azt mondanak, mi meg csak mint turisták besétálgatunk a kórházba (mármint részükről turista). Jogunk van tudni, mi történik, mire várunk, és meddig!

 

Egyik beteg hozzátartozója is egy agilis hölgy, aki azt mondta, hogy Őt nem érdekli, hogy 5perc után kinéznek minket, Ő él a látogatási idő korlátaival, ami 16.30-17.30között van, ez idő alatt kutya kötelességük beengedni Őt az édesanyjához!

 

Mára ennyi a gondolatom, köszönöm a figyelmet!

 

Üdvözlettel: Szabó Sándor

Előzmény: obalazs83 (297)
afintha Creative Commons License 2011.04.10 0 0 298
Előzmény: EOS450 (294)
obalazs83 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 297

Kedves EOS450!

 

Maximálisan át tudom érezni a helyzet borzalmas mivoltát, nekem is hasonló súlyosságú gyulladásom volt 2008 nyarán.. Akkor voltam 24 éves. :/

1,5 hónap kórház, két életmentő műtét, intenzívosztály (lélegeztetőgépestül), -25kg. Korábban már leírtam részletesebben Jezusxxx név alatt.

DE! Mint ahogy az utóbbi két hozzászólásomban is írtam: ebből az állapotból is fel lehet épülni, én vagyok rá az élő példa. Nekem is 10-15% esélyt adtak a túlélésre (valamelyik orvos még kevesebbet!). Nagyon fontos, hogy minél többen legytek mellette, ha fizikailag nem is lehetséges mindig, de lélekben feltétlenül és az is, hogy ő maga ne adja fel.

Nagyon nehéz, de muszáj tudatosítania magában minden rejtett életenergiát! Erre kell segíteni.

Az intenzíven az a legrosszabb, hogy az ember igazából szó szerint be van zárva önmagába, kiszolgáltatott és tehetetlen. Szóval a betegségen felül még ez is megviseli. Aludni nem igazán lehet (ha csak nem mesterségesen) a gépek zajai, esetlegesen a többi beteg, az állandó járkálás és vizitelések miatt..

Ha gondolod, esetleg keress meg e-mailben (o.balazs@hotmail.com), msn-en (az email-em alapján megtalálsz) vagy skype-on (cartman19831) és ha tudok bármiben, segítek! Tudom, hogy ilyenkor a legapróbb jótanács is hatalmas erő a hozzátartozónak is (aki aztán ezt tovább tudja "sugározni" a beteg felé!!), szóval csak egész nyugodtan! :)

Jobbulást és sok erőt kívánok a nővérednek!

 

Üdv: Balázs

Előzmény: EOS450 (294)
obalazs83 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 296

Amit kioperáltak, az ugyan vissza nem nő, de hála Égnek a maradék teljesen jól ellátja a feladatát. Igen, abszolút jól vagyok, örömmel kijelenthetem, hogy teljesen meggyógyultam! :)

Kívánom mindenki másnak is, aki még szenved tőle, hogy mielőbb épüljön föl!

Előzmény: rizsfelfujt (289)
hromajalosad Creative Commons License 2011.04.09 0 0 295

kedves EOS450

 

Nővéred állapota nagyon súlyos. 

Én 13 éve krónikus hasnyálmirigy gyulladás betegséggel élek együtt.

Bízzál az orvosokban. A magyar orvosok jók. És hidd el , hogy mindent megtesznek nővéred megmentéséért !

Az információ igényed emberileg érthető, de Te nem tudod megítélni az orvosok szakmai munkáját. És ne legyél bizalmatlan velük szemben.

Nővéred sajnos nagyon sokat tett azért , hogy ez a nagyon rossz helyzet kialakuljon.

Te most a 20%-ra gondolj !

 

szia Ákos

Előzmény: EOS450 (294)
EOS450 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 294

Szervusztok!

 

Hát nagyon nehezen állapítjuk meg mi családtagok milyen stádiumban van a hasnyálmirigy gulladása.

 

Ilyet még nem láttam. Lassan egy hete járunk az intenzív osztályra, de minden nap más orvos van, és mindegyik mást mond, minden nap egy fekete, egy piros.

 

Ma visszaköltöztették egész nap az eredeti steril környezetbe a betegeket, amikor este bementem, még csak másodikként vitték vissza nővéremet, teljes káosz közepette, felfordulás volt a köbön, ma már senkivel nem is tudtunk beszélni, sem nővérkével, sem dokival. Volt egy nővérke bent, de olyan mufurc volt, hogy hozzá sem lehetett szólni, látszott, hogy a háta közepére nem kívánja a látogatókat, nem vett fel velünk még szemkontaktust sem, nem tudtunk hozzá sem szólni.

 

Nővéremet tegnap levették a lélegeztető gépről, ma hogy költöztek vissza, megint visszarakták a lélegeztetőre, de remélem csak ideiglenesen, holnapra remélem megint kiveszik a csővet a torkából. Ma magánál volt tudott a szemével jelezni arra, amit kérdeztem tőle, de persze semmire nem jutottunk, azt akarta elmondani, hogy a kezei le vannak kötözve. Holnap ha az osztály helyre áll, talán többet megtudok.

 

Tegnap azt mondta az éppen újabb ismeretlen orvos, hogy baktérium támadta meg a beleit, folymatos hasmenése van, azt próbálják antibiotikummal kezelni, átmossák a hasát állandóan, a hasán három metszést csináltak ehhez.

 

Ez az orvos megint azt mondta, nem tartják indokoltnak a has felnyitását, hasnyál mirigy műtétjét, mert nem találják rosszabbnak, inkább a szervi elégtelenségeket próbálják stabilizálni, a fertőzéseket elmulasztani.

 

Kérdeztem, hogy kaphatok-e valami írásos nyilatkozatot, napi jelentést, hogy éppen mi történt aznap, mert gondolom dokumentálnak minden eseményt, én pedig fejben nem tudom megfelelően rögzíteni az információkat. Azt mondták elméletileg ennyit sem mondhatnának, és a kórház ügyvédjével kéne beszélnem milyen jogaim vannak, mert Ők nem adhatnak ki jelentéseket semmilyen formában.

 

Kb. itt tartok most.

 

Előzmény: gavotte (293)
gavotte Creative Commons License 2011.04.08 0 0 293

a hasnyálmirigyet lehet műteni, nekem is megnyirbálták. Tény, nehezen hozzáférhető, meg veszélyes, de kivitelezhető. Nem inkább az általános állapota miatt  nem tudják megoperálni? Ha jól tudom van erre egy pontrendszerük, ami alapján meg tudják mondani mennyi esély van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!