Keresés

Részletes keresés

derzsike87 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45150
Szia!
Van kutyás tapasztalat, eddig óriássnaucerrel, és beagle- vel. De ez még otthon a szüleimnél volt. Különösebb kiállításos, versenyes célom nincs vele, csak imádom a kutyákat, és amennyire tudom ez egy nyugodtabb fajta ami esetleg majd gyerek mellé is tökéletes lehet.(ez így van, mert csak ismerősök mondták...)
Előzmény: Eni79 (45145)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45149

:DDDD Helyes, aki a jagert szereti rossz ember nem lehet... Pont most nosztalgiáztam...

 

Idén januárban barátoknál voltunk, hideg havas idő volt. Bélelt gatya, gumicsizma, nagykabát, 4 marha (ember) és négy retriever, plussz a havas terület... Sok kilómétert lesétáltunk az erdőben a kutyákkal és hű társunk az 1 literes jageres üveg is ott volt velünk... Láttunk őzeket, és nevettünk egymáson mikor valaki elesett... Közben megtöltöttünk 2 etetőt és egy szórót kukoricával... Nevetni fogsz, de soha nem éreztem annyira szabadnak magamat mint akkor. Idén folytatása következik... :DDDDD

 

Nekem sok minden kiesik a kezemből, de olyan részeg sosem voltam h a jageres üveg kiesett volna... Ez alap. :DDDD

 

Nálunk egyszer fordult elő h apám kilöttyintette a jagert... Kyra pont lesz@rta, ellenben a feka (akkor volt olyan 8-9 hónapos) azonnal odaugrott és felnyalta... erre apám közölte, lányom le se tagadhatnád hogy ez a kutya a Tied. No comment.

Előzmény: barvivien (45148)
barvivien Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45148

Öregszik mindenki én egy hónap múlva leszek negyed évszázados:)

De reggel eszembe jutottatok ám, vásároltam és a jégerhez adagoló jár éppen.....

Bár múlthéten kijégereztem magam ( 3 főre 1,5 lite jéger fogyott) de azért erőteljesen meginogtam...csak kényelmesebb az adagoló mint a deres jégeres üveget fogdosni, és ha kicsúszik a kezemből? és kifolyik egy csepp is belőle....szívrohamot kapnék:DD

Előzmény: Eni79 (45147)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45147

Biztosan fejlődök mert mostanában Petivel is megtaláltuk a hangot :DDDDD

 

Öregszem?! Hétfőn leszek 30 éves... Te jóóó ég... Le se merem írni. :-)))))

 

Viszont megleptem magamat egy 30 ezres csizmával, ez stílusos ajándék, nem gondolod? :DDDDDDD (Mondta is a férjem bezzeg Ő Carlost kapta a 30. szülinapjára, igaz hogy a kutya az én nevemen van meg én dolgozom vele, de azért igen örül neki, hahaha)

 

 

:DDDDD

Előzmény: barvivien (45146)
barvivien Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45146

Pedig nem szoktunk:)

 

Előzmény: Eni79 (45143)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45145

Szia!

 

 

Egy tenyésztős, alapokkal rendelkező tenyésztős labrador retriever olyan 100 ezertől indul... Ha komolyabbak a célok (munka, kiállítás) akkor az ár emelkedhet.

 

Gondosan figyelj oda a tenyésztőre, nézd meg a szülők eredményeit. (származási lap, minimálisan tenyésszemle és képességvizsga, illetve ED (könyök), HD (csípő) szűrések, és azok eredménye lehetőleg A max B legyen. )

 

A kiskutya nagy felelősség... elélhet akár 15 évig is. De nem is a kutya vételára a legtöbb amit ráköltesz, csak egy kisízelítő az első évre:

 

Oltások Éves szinten kb az első évben 10 ezer

Kaja - célszerű prémium tápot venni neki, havi szinten kb 5-6 ezer

Kullancsok elleni védelem: (csak spot onnal számolva évi 20-24 ezer ft.)

Játékok, stb. = határ a csillagos ég

Kutyasuli ha szeretnéd > sulifüggő, évi 10-30 ezer

 

És rengeteg idő, energia, néha bosszúság, amit ezerszeresen meghálálnak. Bővebben olvashatsz ezekről az első hónapokról a neten, ha nem találsz mégsem tudunk segíteni.

 

Milyen célra kellene, mi az elképzelés, van-e kutyás tapasztalat, stb?

Előzmény: derzsike87 (45144)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45144
Sziasztok!
Elnézést előre, ha kicsit off a hozzászólásom, de egy labradorra szeretnénk befektetni a párommal. Körülbelül mennyibe kerül, és mit kell figyelni egy picinél?
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45143
De jóóóóó h egyetértünk! :DDDD
Előzmény: barvivien (45141)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45142

Hát nem tudom. Ha kiásta és a darabokat a szőnyegére vitte az több mint full teljesítmény! :DDDDDD De mindegy.

 

 

Ablaktörlő... Nehéz ügy. Elvileg ugye ehhez fel kell kapaszkodnia a kocsira, nem? Össze is karcolja?

 

Figyu. Valahol érthető a férjed reakciója. A "falazást" amúgy nem tartom jó dolognak. Egy kutyának akkor a legjobb ha a "falka" összes tagja ugyanazt várja el tőle. Persze vannak a családnak keményebb és lágyabb tagjai, de az alapokban egyet kell érteniük. Muszáj Ginának megmutatni hogy ezt nem szabad neki. A legjobb lenne persze rajtakapni. De azt gondolom jelen esetben ha Gina a helyszínen neki megmutatva kap egy kis szidást, az nem árt neki. A gyereknek meg el lehet magyarázni hogy ez sajnos kell. Gondolj bele ha a fényezést szedi le a kocsiról... Egyébként mivel Te foglalkozol a kutyával pont hogy neked kellett volna helyretenned.

 

Nekem a Carlos a teraszról a szépárnát hordta le... Sosem rágta szét, csak levitte, persze bele a sárba, stb. Nem bántottam. Egyszer átb@sztam, kinthagytam, párnákkal és bementem majd lesben álltam. 10 perc kellett már vitte is... Na akkor kirongyoltam, mondtam neki mit csináltál?! (Már erre is sunnyog), kapott egy anyai maflást és ezzel elintéztük. Azóta esze ágában sincsen hozzányúlni. Ez ennyire egyszerű. A kutya hibázását "takargatni" meg rossz politika. Saját magad ellen dolgozol. Komolyan. Elhiszem hogy a gyereknél ez beválik, de a kutyánál sohasem. A kutya következetességet igényel.

 

A kutyával nem "dumálni kell". A kutya ösztönlény. Az adott cselekvésre adott reakcióinkból tanul. Ha megjutalmazom, tudja h jó, ha megbüntetem tudja h rossz. Ez elég egyszerű csak betartani nehéz.

 

Szóval ennyit tanácsolhatok hogy kapjátok rajta a kutyát. Véleményem szerint ennek a cselekvésnek viszonylag hamar áll neki amikor kicsukjátok utána nemsokkal. Unatkozik, illetve lehet hogy jelezni akar ezzel valamit. És mivel Te dolgoztál vele, Te vagy a főnök, ezért NEKED kell helyretenned nem pedig a férjednek aki alig van otthon. Nálunk a férjemet imádják a kutyák, mégis ha a kutyák bent vannak és ki akarja küldeni őket oda kell mennie hozzájuk. Nálam ez úgy zajlik hogy a teraszról beszólok hogy srácok, kifelé és pattan mind a kettő. :D

 

Élő példa... Tegnap takarítottam a konyhát, kutyák nappaliban horpasztottak. Mondom a férjemnek, Bubuka gyere ide! Férjem nem, ellenben a Carlos azonnal ott termett a lábamnál. By the way...  

Előzmény: czaltikgyörgyi (45140)
barvivien Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45141

Szerintem nagyon más megoldás nincs mint amit férjed csinál, meg kell szidni meg kell ráncigálni...és nagyon mérges hangon leüvölteni a fejét....csak hát mivel férjed nem sokat van otthon ez jobban működne ha te dorgálnád meg.....hisz te vagy neki A GAZDI.....

Fájó szívvel de túl kell esni rajta....míg Charlie nagyon fiatal volt én is halogattam a dorgálást.....aztán a földel tette egyenlővé a kertet...és neki fogott a szomszéd kertjének is.......na akkor aztán leüvöltöttem a fejéről a szőrt......és jó ideig nem voltunk jóba.....majd újra próbálta a rongálást...ismét leüvöltöttem a fejét hogy ugyan miért kell minden növényt vagy kitépni a földből, vagy ha az nem megy akkor  1 cm magasságban elrágni? azóta ott tartunk hogy a virágok cserepekben lehetnek a földön, a max kár amit tesz bennük Charlie az az hogy véletlenül felborítja.....

Fájó szívvel dorgáltam meg, de könyebb, egyszerűbb párszor megdorgálni az elején mint késöbb állandó viták közepette a bevett szokásokat kinevelni belőle... az már szinte képtelenség.....

 

Előzmény: czaltikgyörgyi (45140)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.19 0 0 45140
Szia!

Olyan viszont lehet,hogy a földből ásta ki a kutya.Végül is gödör az van ásva rendesen amióta megázott ennyire a föld.Érdekesség,mert a szőnyegére vitte.
Ha kaját dobnak be neki,akkor azt nem a szőnyegén csócsálta volna-hiszen a csontot is mindig elviszi messzire (embertől messze,ösztönből)hiába mondom neki,hogy szakadó esőben megeheted a teraszon is te kis lüke-nem érti,inkább állva eszik 20 méterrel odébb szakadó esőben.
De szerintem nem evett üveget-akkor már nem élne.Kizárt,hogy egy üvegdarab úgy jut át a vékonybeleken,hogy ott nem keletkezik lyuk.........

Marci nem játszik üveggel.Véletlenül sem./Ő ehhez már túl nagy,ötödikes./Nem is volt a kertben,mert beteg egész héten.

Ablaktörlő.
A férjem megráncigálta a pofájánál (1 napig falaztam a kutyának egyébként,de már nem bírtam tovább,be kellett árulnom-mert mi van ha rátöröl a szélvédőre a férjem?Az 70 E.simán!)
Most mosolyszünet van gyerekem és férjem közt ,hülye szitu,én vagyok a villámhárító.A verés miatt.
Na,erre vett a férjem megint 1 garnitúrát-éjszakára leszedi a kocsiról.Nem mondom.....
Ma reggel kimegyek:most a hátsót intézte el-azt nem hozta be a férjem.
Megint kapott Gina.A pofájánál fogva húzta oda,kb. 2 métert.Nyüszített.
Na,mi ezt nem bírjuk a gyerekkel........
Este dumáltam a kutyával,hogy az isten szerelmére,hagyja már békén a férjem kocsiját,mert minden este őmiatta veszünk össze.........

Van valami tippetek ablaktörlőre??(Az utcán mégsem állhat éjszaka az autó,amikor kertünk is van!)

Előzmény: Eni79 (45139)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 45139

Szia!

 

 

Kicsit zavaros nekem ez a történet, de végül is minden jó ha vége jó. Bár 20 méterre sztem senki nem dob be üvegdarabokat, vagy ha igen akkor az elég ügyes emberre vall. Egy kérdés, nem lehet hogy véletlenül a gyereked rosszalkodott, persze nem szándékosan, hanem véletlenül?

 

Na mindegy. Ablaktörlő, hahaha. Üdv a klubban! :DD Ezek felettébb kreatív kutyák. Nekem a Carlos a férjem által kinthagyott gumicsizmát rágta meg még tavasszal, hahaha. De mondjuk hozzá vannak szokva h a házban bent semmit nem rághatnak meg, hát  kint élik ki magukat... :DDDDDD Bár már erről is leszoktak. Hála égnek. :D

Előzmény: czaltikgyörgyi (45138)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45138
Kaka üres volt,kutya él.
A lényeg!
Ezt az üvegdolgot máig nem értem! Nem tudom felfogni hogyan került a teraszra,ami a kaputól kb. 20 méterre van.Merthogy bedobták az biztos.Ha pedig kajában dobták be,akkor kiválogatta a kutya belőle?

Gina ma megint belehúzott.Én a garázsban állok,férjem a beállón.Gina éjjel kihúzta a jobb ablaktörlőjét,darabokban találtuk meg a gumiját,a huzalt pedig a fenyőfa alatt....
Múlt héten vett rá a férjem egy új garnitúrát éppen.
Topi328 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45137
hát akkor passz. remélem, Ginának nem lett semmi baja. amúgy én megfigyeltem, hogy egy éles, nagyon szálkásan törő deszka darabjait is milyen mesteri munkával képes kiköpdösni a nyelvéről. bízzunk benne h Gina nem nyelt le egy daabot sem. kakiban nem nézted, volt vmi?
Előzmény: czaltikgyörgyi (45129)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45136

Köszi, nekem is tetszenek. főleg együtt mutatnak jól, hahaha. :DDDD

 

Hahaha, nekünk is volt alul, középen meg felül feszítődrót... Az alsó feszítődrót felett 10 cm-vel kezdték el bontani, mondjuk ők ketten voltak, az is számít. (Egymást támogatták, hahaha)

 

 

 

 

 

 

 

És ilyenek mikor nem rosszalkodnak, hanem valami hasznosat tesznek, hahaha. :D

Előzmény: Mentol frász (45135)
Mentol frász Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45135
Jól néznek ki a kutyáid! (szeretem fényképezni, mert annyira fotogén) :)

Ugyanígy drótkerítés volt előtte, csak a földes résznél nem volt alapja. Ez most vadiúj drótháló, alul-felül feszítődróttal.
A régit szétrágták, kihajtogatták, kikaparták alul a földet. Először ezt is megpróbálta rágni, de erősebb volt a huzal...
Előzmény: Eni79 (45133)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45134

 

 

 És ők az elkövetők! :DDD Főleg a kormosképű labi! :D
Előzmény: Eni79 (45133)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45133

Jaj, nagyon édes! :DDD

 

Nekem a labim olyan 12-13 hónapos kora körül kezdte egyáltalán emelgetni a lábát... :DDDD Persze óvatosan ezzel,mondom van h előbb érnek. Ahogy látom betonos a kerítés, és alatta bújuk át. Ha nem rágja szét (nekünk ezt rágták az ilyen típust) akkor érdemes pár megerősítést csinálni alulra. Betonba beletenni egy kapcsot (két oszlop között legalább 3!) és egy megerősítő huzalt rátenni a kerítés aljára. Nem akarlak bíztatni, de sztem hamar rájön h szét is lehet rágni... És akkor máz ez sem segít. :-(

Előzmény: Mentol frász (45132)
Mentol frász Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45132
Igen, sok törődést (játékot) igényel, és össze-vissza hagyjuk otthon a meló miatt, sajnos.
Remélem, úgy van, ahogy mondod az ivarérettséggel kapcsolatban - érdekes kölykök lennének... :-) Játék közben a szomszéd kutya szinte eltűnik a szájában.

Róla van szó:
Öcsi

És ez a felújított kerítés, ami alatt ma megint átbújt valahogy:
Drót
Előzmény: Eni79 (45131)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45131

Szia!

 

 

Egy 6 hónapos kan kutyus még kölyök, játszani szeretne a szomszéd kutyával. Sajnos (?) a kutyák elég kreatívak ha erről van szó, és elég okosak ahhoz, hogyha egyszer valahol már sikerrel átjutottak akkor újra és újra megpróbálják az akadályt legyőzni. És bár a 6 hónapos kan még sztem nem tekinthető ivarérettnek (Bár a golden szukám 7 hónaposan tüzelt először...), elképzelhető hogy a szomszéd szuka tüzel és ez mégjobban birizgálja őt. Mindenképpen véglegesen meg kell szüntetni a kerítésproblémát, egy módszer van, le kell betonozni az alját. Nekem a labim a dróthálót szétszedte több helyen, átment a szomszédba (kutya nem volt csak macskák), átment, összegyűjtötte a diót és hazahordta hozzánk... Egy megoldás volt, drótháló lekerült, majd szélezetlen deszka kerítést tettünk fel. Azt nem bántják/nem tudják bántani.

 

A szomszédba való átcsatangolás a későbbiekben gázos is lehet ha átszökik és befedezi a szomszéd szukát. Mielőbb oldjátok meg. Bántani semmi értelme, egyrészt mert nem érti, másrészt pedig kölyök, akik unatkozik. Szidni lehet, de annak se látom sok értelmét.

Előzmény: Mentol frász (45130)
Mentol frász Creative Commons License 2009.11.18 0 0 45130
Szeretnék megkérdezni nálam rutinosabb kutyásokat, hogy mit kéne tennem az enyémmel, amikor állandóan szomszédolna?

Konkrétan, a szomszédunkban van egy kis kutyus (tacskó-valami keverék szuka), és a - félévesen 20+kg labrador-berni pásztor keverék - fiunk tiszta szerelmes lehet belé. Legalábbis, korábban elég randán nézett ki a két telek közti kerítés alja a sok deszkatoldat miatt, mert mindig átásták, kifeszítették maguknak azok a nyavalyások.
Miattuk már felújítottuk a kerítést a szomszéddal közösen, és nyugi is volt egy ideig, de ma reggel megint odaát találtam a kutyánkat.
Egyébként nagy kertje van, és naponta visszük sétálni.

Ütni, verni nem szoktam a kutyát, csak jól leszidom, de szerintem, nem érti, hogy miért?
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.17 0 0 45129
fehér,vékony üveg volt,hasonló az ablaküveghez (a régi fajta ablak)
Normális környéken,10 éve lakunk itt,nyugi van.
Miért ,szerinted a kutya elhordta a kaputól a ház mögé a teraszra a szőnyegére egyesével a darabokat?
Előzmény: Topi328 (45128)
Topi328 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 45128

de durva!

és az nem lehet hogy egy sörösüveget dobtak "csak úgy" be a kerítéseteken?és az tört széjjel ilyen apró darabokra?

milyen környéken laktok?

Előzmény: czaltikgyörgyi (45126)
barvivien Creative Commons License 2009.11.17 0 0 45127

Én biztos adnék ebnek valami hashajtó dolgot....kefírt, tejet....

Nem hinném hogy lenyelte az üveget....de én nyugodtabb lennék....

Szerintem max megdobálták őt az üveggel.....

Előzmény: czaltikgyörgyi (45126)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.16 0 0 45126
Sziasztok!

Minden nap van valami,a fene egye meg!
Ma reggel üvegdarabokat találtam a teraszon, a kutya szőnyegén........Meg egy adag habhányást is az udvaron.........
A férjem azt mondja,Gina egész éjjel ugatott (pedig nem is szokott ugatni) meg a szomszéd kutyák is.(én nem hallottam semmit)
Ő le is jött a fsz-re éjjel,de nem látott semmit.
Lényeg,-nekünk tutti nincsen semmilyen üveg az udvarban és nem is volt.Kb.1,5cm x1,5 cm -es üvegdarabok voltak ,vagy 15- 20 db.

Férjem azt mondja,itt betörés készül:valaki meg akarta zabáltatni a Ginát.Gőzöm nincs mennyit nyelt le az üvegekből,nyelt-e le egyáltalán.
(Eszik,iszik,futkos.)
Bodzaakutya Creative Commons License 2009.11.16 0 0 45125
sziasztok! Látom itt nagyon profi kutyások vannak, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy tudtok-e róla, hogy a II. ker. Városmajorban működik-e még a kutyaiskola? (gyerekkoromban jártunk oda, de most nem találok róla smemi infót a neten). Illetve tudnátok-e ajánlani a 2. kerület / belbuda környékén kutyaiskolát? Köszönöm
snepf Creative Commons License 2009.11.16 0 0 45124

Brit is olyan, hogy max megvédi magát, sosem kezd balhét. Chaka meg max. csörög zörög, de nem harap, nem áll le küzdeni, hanem visít és fut hozzám.

 

Én a kutyáknak nem tartok meg vadat, amit nem eszünk meg azt elajándékozom.

Előzmény: Eni79 (45123)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 45123

Ajjaj. Ez a pofamarás... Nem tudom. Egyre több ilyen esetet hallok. :-((((

 

A múltkor Zsolti mesélte hogy az ő labija 2 kutyát lyukasztott ki egy előző vadászaton...  Nem tudom. Nekem nem ez a normális. Az én kutyáim nem agresszívkodnak. Ha a másik kutya provokál, Kyra arébb megy (Ő csak ekte támadásra reagál, de ott is ha szólok abbahagyja), Carlos meg extrán béketűrő. Igen, ez a vadászat dolog nagyrészt szerencse. Nálunk most a kutyák nélkül nem sok vad lett volna. A végén a kutyások kaptak 1-1 fácánt. A mienk ment a frigóba. :D

Előzmény: snepf (45122)
snepf Creative Commons License 2009.11.16 0 0 45122
Szia!

Mi is voltunk mindkét nap vadászni. Azaz úgy volt, hogy szombaton is lesz vadászat, el is autóztunk Bagra. Vadászat helyett azonban tejföl köd volt, a vadászat vezető nem merte megkezdeni a kereső vadászatot. A várakozó vadászok szórakoztattak minket idétlen megjegyzéseikkel. Hülye vadászok :)

Annyit sikerült azért elérni, hogy Csacska oda akarta dugni az orrát egy feka labihoz, erre az szó nélkül belemart az arcába, tépett rajta egy centis sebet. Köcsög feka labik :D Jó hogy a korábban sérült oldala.. na azon már a sok sebhely miatt nem lesz feltűnő. Kapott rá betadint, meg otthon peru balzsamot.

Mivel vasárnap reggel még dagadt volt és tudtam, hogy egész nap hajtásban megyek úgy döntöttem, hogy nem viszem, hanem az öregfiúval vadászom. Igaz már 2-3 éve nem mellettem jön gondoltam nem okoz gondot. Első hajtás a telep körül volt, pont rossz sarokra keveredtünk felénk nem repült vad.. Aztán mikor jól bezárt a kör és kitipegett 1 tyúk Brit úgy döntött felrebbenti őket. Igaz ez cső alatti terület volt, de nem örültem neki. Cserébe a madarak laposan repültek, lőni sem tudtam. A második hajtásban egy kakasra lőttem rá, kicsit lekéstem róla. Igaz találtunk az akácsűrűben az első hajtásból leesett kakast. Aztán visszakerestük a kukoricást, ez olyan kis kötetlen program csak a kutyásoknak, ott is hozott Brit még 2 madarat. Ő is megdolgozott a vacsorájáért.

A következő hajtások egy ezüstnyaras fiatalosban voltak. Itt lőttem egy nyulat, nem igazán kellett volna hozzá kutya, de az öregfiú nem hagyja ki az ilyen lehetőséget.. na cipelhettem a hajtás végéig. Igaziból bérlövész voltam, mert egy beteg vadásztársunk kért meg hogy apasszam eggyel a kvótáját. Na, az ilyen nyúl nem lehet se kicsi, se vén, se szétlőtt.. ez megfelelt ennek az igénynek.

Volt  a hajtásban róka is (meg sok vendég) na erre nem mertem elküldeni a goldent magamtól.

Aztán volt még az öregnek egy potya nyúl behozása, a küldött vizsla nem ment érte, Brit meg úgy gondolta, az a biztos, ha ő veszi a .. az állkapcsai közé a dolgokat..

Utána már csak egy szajkó elhozása volt, ami élt még és rendesen ugrándozott. Na ilyet kezdő kutyának nem ajánlok, részben mert rákiabál a kutyára, ami meglepő, részben meg csíp. Ja, és ez egy kerítésen belül (1m)  volt, át kell emelni az öreget, és amikor behozta, akkor vissza… na most vagy ő fog innen fogyózni, vagy én kezdhetek el gyúrni.. :P

Teríték képet tettem fel a goldenesekhez.

Kellemes nap volt jól elfáradtam, már megint fácánlevest kell enni :)

 

Örülök, hogy hasznos volt a napotok.. meg vasárnap (és arra állítólag szombaton is ) szép idő volt.

Előzmény: Eni79 (45107)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.16 0 0 45121

igen,en is elvesezm,ha nem eszi meg,bar eleg ritkan forul elo.Az altalanosabb,hogy ra kell szolni,hogy a tenyert azert ne egye meg:)

Nasit sem kap egyaltalan napkozben,talan ezert eszik egesz rendesen.De igy is elofordul neha,hogy hozza sem nyul,olyankor megkapja ugyanazt a kovetkezo etetesnel...Szokott neha egni a gyomra,olyankor legel es modszeresen hanytatja magat.Eloszor megijedtem tole,de 1 perc mulva ugyanugy rohan a tobbiekkel,mintha mi sem torrtent volna....Eddig meg nem talaltam opsszefuggest,hogy ez milyen kajaknal fordul elo,de mar nem izgulok miatta

 

Nalunk inakbb a vendegsegnel van problema,es akkor sem a kutyaval..Konyorognom kell a vendegeknek,hogy szivesekedjenk az asztal alatt nem etetni a kutyat:)

Mi sosem szoktuk,de egy-ket ilyen vendegseg es kezdhetem elolrol a neveleset)

Előzmény: barvivien (45120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!