Keresés

Részletes keresés

stapika Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64373

Ha túlfogyasztasz,teleportál.A túlvilágra.:-)

Előzmény: Baracilin (64372)
Baracilin Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64372

Sámánok haszálták kapcsolatot teremtei a túlvilággal...

Előzmény: sogi01 (64370)
sogi01 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64371

Ok  szólok a sógornak hogy  küldje a szúrós nedüt:DDD

 

sogi01 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64370

miért az milyen tán nem kábitó:DDDD

 

Előzmény: Baracilin (64368)
sogi01 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64369

UH::DD

 

Előzmény: szilvakukc (64366)
Baracilin Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64368

Ha nekemlenne ilyen "kaktusz" szerzési lehetőségen ki nem hagynám...csak nehogy peyote kaktusz legyen:D

Előzmény: sogi01 (64364)
Tan-csi Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64367

Szintén zenész! Ráadásul nálam, trehányságom folytán, csak szaporodott az üst körül a használt csirízmaradék, mire rávettem magam a takarításra. :))

Előzmény: kupeci (64336)
szilvakukc Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64366

Akkor ő a sogi02?:DD

Hú, nem tud dupla adagot küldeni? Kipróbálnám én is. Nabiti tüskés körtéjénél, csak nem lehet szúrósabb.:)))

Biztos lehet, ha a tequlilát is abból csinálják. Tudom, most jönnek a szakemberek, hogy "az nem kaktusz, hanem agave", dehát az asszonyt is hiába hívom 40 éve "édiké"-nek, attól még öreg, és ronda.:DD

Előzmény: sogi01 (64364)
szilvakukc Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64365

Ez K*va jó!:))

Olyan, mint amiket az IHÓ(Irigy Hónaljmirigy) szokott írni. Profi, és minden mondatnak mondanivalója van. sokszor sokkal jobb, mint az eredeti.

Előzmény: vf1 (64360)
sogi01 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64364

Sziasztok

Lenne egy nagy kérdésem (remélem nem hülyeség). A sógorom spanyolországban lakik és

tudna küldeni kaktuszt....   Úgy tudom abból lehet főzni pálinkát (vagy rosszul tudom?)

UI.

Remélem nem zavartam! Válaszokat elöre is köszönöm!

Üdv Gábor

 

szilvakukc Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64363

Nem fogunk összeveszni, észt sem akarok osztani, az érzéseid, amiket leírsz, másoknál nem úgy jönnek le, ezért közérthetővé kell tenni. Ha elolvasol mongyuk egy József Attila összest, tele van szar versekkel, pedig csak az érzéseit írta le, és nem tőrődött azzal, hogy más tudja-e értékelni.

Jó a versed, én pölö így tettem volna fel(hangsúlyozom, én!):

 

"Óh pálinkafőző, te dicső készülék!
Üstöd tetejét tömíteni készülék!
Gumival, sárral, lisztes kásával?
Vagy vízzel, mit tanácsolnak százával?
Vízzel? Hát ki hallotta már ezt?
Biztos elengedi majd a páleszt!
De mégis sokan azt mondjátok,
hogy a kúpot vízzel zárjátok!
Tényleg ily egyszerű lenne és csodás,
ha a főzőben nincs akkora nyomás,
hogy kibuggyanjon a vízzáron a gőz?
Ne tüzelj, mint barom! És a fizika győz!"

 

Bocs a plágiumért, és a belepofázásért!:)))))

Előzmény: bujukcekmece (64358)
szilvakukc Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64362

Helló!

Ez igazán kedves Tőled, köszönöm! Azért a vénától messze van, ezek csak kínrimek, amennyire lehet, humorosan. De, kívánságod számomra parancs, itt a hevenyézett rézeleje vers, ha már ha, akkó legyen benne Rézműves kolléga is.:

 

"Hogy meddig tart a réznek az eleje?

 Na ezt tudni a páleszfőzés veleje!

 Nem műkszik a főződ? Szarakszik a nyűves?

 Hajíccsá egy e-mailt, s megjavíja Rézműves!":DDDDD

Előzmény: templomhegyi (64346)
NaivNaiv Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64361

Na végre újra itt!

.....és mint látom nem hagyod el magad, nagyon helyes!

 

Valóban elég régóta kedvet kaptunk már jó páran, a gyönyörű és minden rafinériát magába foglaló pálinkalepárló , saját kezűleg történő elkészítéséhez.

Ebben óriási szereped van ,tekintve hogy grafó-vizuális  oktatásban részesíted az érdeklődőket !

Személyesen talán praktikusabb lenne megdumálni a lehetőségeket , nem tudom hogy jössz-e  még a környékre melóba vagy már csakis "Rézművessé" váltál?

 

 

 

Előzmény: rézműves1 (64296)
vf1 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64360

Lelkemben már megvan az ász,

S Ő nem egy viharvadász.......  :-))) 

Előzmény: bujukcekmece (64358)
rézműves1 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64359

...nocsak-nocsak...költői ellenpólus van kibontakozóban...

Előzmény: bujukcekmece (64358)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64358
Oh, téli zédések vendéglátó ura!
Ha engem pártolnál nekem lenne fura!
:)))))
Előzmény: vf1 (64355)
templomhegyi Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64357

Szilva légyszives referáljál vagy legalább mondj egy versikét pl. a rézelejéről

(nehogy összekeverd a rézmüvessel):)

templomhegyi Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64356

most,hogy mondod ,erre nem gondoltam de mivel eddig csak pálinkával kapcsolatos rimmeket hallotunk szilva poétától bizony igy lehet

Előzmény: snapszmester (64353)
vf1 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64355

Maradhatok szilvakukc pártoló?? :-)))

Előzmény: bujukcekmece (64348)
köműves Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64354

 Adom a pontot :-)

Előzmény: nabiti (64352)
snapszmester Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64353

Költői vénásan van bekötve a pálinka. Így könnyű.

Előzmény: templomhegyi (64346)
nabiti Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64352

Legyél úr: tudj veszíteni !!  :-))

Előzmény: köműves (64350)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64351
Ez 45 liter cefrénél volt, hogy az eredetileg 1,5 liter tömítésbe annyi szesz került, ami amúgy sem való a pálinkába, hogy 2-3%-os alk.tartalma lett. Szerintem ez elenyésző, pláne minőségi szempontból teljesen nélkülözhető! Ez összesen 1,5 deci 25%-os alszeszt jelentene.
Előzmény: köműves (64350)
köműves Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64350

Szia
Úgy 2-3% a vályúban lévő alszesz ,hogy előtte raktál a vályúba
1,5liter vizet igaz?
Mert akkor nem is olyan kevés az!

Előzmény: bujukcekmece (64330)
héjja60 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64349

Bravo Uraim!

A főző terv még messze nincs kész,------rengeteg a kérdésem!

Csak így tovább, a vége egy kötet lesz.

És hol van még a kész főző ?!                                            

Előzmény: bujukcekmece (64348)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64348
Vers a vaciláló építőknek:

Óh pálinkafőző, te dicső készülék!
Üstöd tetejét mivel tömítsem én?
Gumival, sárral vagy lisztes kásával?
Vagy vízzel, sok fórumos tanácsára?
Vízzel? Hát ki hallotta már ezt?
Biztos elengedi majd a páleszt!
De mégis sokan azt mondjátok,
hogy a kúpot a vízzel zárjátok!
Tényleg íly egyszerű lenne és csodás,
ha a főzőben nincs akkora nyomás,
hogy kibuggyanjon a vízzáron a gőz?
Igen! Ezért sok fórumtárs is így főz!
Előzmény: bujukcekmece (64345)
héjja60 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64347

Igazad van !Nem gondoltam át csak írtam a példákat.

Azért ez a hibám arra jó volt, hogy Te a történeteddel megvilágositottad azt ,hogy aszilikon

gumi mennyire jó!

Előzmény: rézműves1 (64341)
templomhegyi Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64346

hali

Téged nem jelöltek az arany- toll dijra véletlen .Blázser Bozsó kutya ...sza hozzád képest.

Nem elég,hogy kiváló pálinkát főzöl még költői vénával is rendelkezel .

büszke vagyok,hogy ismerhetlek:)))

Előzmény: szilvakukc (64343)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64345
Mire költötte egy versikét szilva beelőzött, de ha gondoljátok megosztom
kupeci Creative Commons License 2012.01.28 0 0 64344

hehe:))

Előzmény: szilvakukc (64343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!