Keresés

Részletes keresés

pascas Creative Commons License 2009.08.11 0 0 84
Sziasztok!

Én is ma értem haza pihenésből. meglepődtem a levélen mert a keltezése előtt pár nappal jártam arra és közel sem tűnt késznek. Ma délután megpróbálok bejutni a "kész" lakásomba, majd megírom mit tapasztaltam. Valakinek van valamilyen élménye ezzel kapcsolatban?
pszab2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 83
Ez a 16+3 hónap jól ki van találva... :((
De remélem a hbv-től kezdve már nekik is ketyeg vmi kis határidő. Remélem.
Előzmény: Liquidz (82)
Liquidz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 82
Konkrét időpont nincs megadva. Addig, amíg jogerőre emelkedik a hbv + kb 15 nap (ez kell az ügyintézésre, átutalásra, stb). Nem számítanak rá, hogy a szomszédok megtámadnák, de azzal el lehet húzni sok-sok hónapig minden további nélkül.
Viszont ha a műszaki átadást elfogadod és kifizeted a teljes összeget, bármikor átveheted a lakást.
Nyilván ez nem sokaknak opció, de a szerződés átadásától számított 19 hónap + 3 hónap letelte után elállhatsz a szerződéstől (ha még nem sikerült átadniuk). Ekkor visszajár a foglaló kétszerese + az addig befizetett vételárrészletek + a teljes kötbér + az általad kért módosításokra kiadott összeged mínusz az általad kért módosítások eredetire való visszaállítása.
Előzmény: sweileh (81)
sweileh Creative Commons License 2009.08.07 0 0 81
Én külföldön dolgozom és nincs itt az adásvételi szerződésem. Tudja valaki, hogy aszerint még meddig húzhatják?
pszab2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 80
A beruházó felelőssége hogy elfogadta igy késznek a házat. Nekünk nem muszály egyetérteni ezzel, de innentől a Cordiát is kötik a határidők. Szóval mégegyszer: ha valaki van aki tudja, hogy hogyan ment ez az egész folyamat a Premier háznál, az megirhatná, ott mikor történt meg a készre jelentés és onnantól kezdve mikor milyen esemény történt, mert ebből kiindulhatnánk itt mi lesz, mivel biztos szépen kihasználják a maximumot időkeret mindenre...
Előzmény: sweileh (79)
sweileh Creative Commons License 2009.08.07 0 0 79
Köszi szépen a képeket.
Kívülről már két hete is kb így nézett ki, gondolom kicsit nagyobb rend van a ház körül. Nekem inkább avval volt problémám, hogy belül nem volt semmi. Nehezen tudom elképzelni, hogy két hét alatt beszerelték az összes fűtőtestet, csapokat, WC, kád stb, mindent leburkoltak és kifestettek. Természetesen "Cordia" minőségben. Lehet, hogy a műszaki átvételkor csak a bemutató lakást tekintették meg.
Liquidz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 78
Bocs ez a link nem akart bemenni: hbv
Előzmény: Liquidz (76)
Liquidz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 77
Magányosan...
Sarok

Apróbb hibákkal....
Aprohiba

De látványosan :)
Latvany
Liquidz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 76
Király, hogy ilyen sokan összegyűltünk, köszi mindenkinek aki eljött!

A hír a többieknek a következő: a ház az összegyűltek szerint nagyon jó állapotban van! Megközelítés kissé még kétséges, de mindenképp normál módon lehetséges (mondjuk elesve nem hasít beléd egyetlen kiálló vasdarab sem). Van néhány hiányosság és elmaradás, de ezek talán a ház 1-2%-át érintik, amit nyilván el tudnak készíteni 2-3 héten belül.

Bent nem jártunk.

Jogilag: a használatbavételi engedélyt azt hiszem, még ki sem adhatták volna, mert a feltételei szerint (is) az erkélyeken korlátnak kell lennie, így biztonságossá téve a lakást, ezzel is rendeltetésszerű használatra alkalmassá téve az ingatlant. A korlátok keretei megvannak, de egy ötéves gyerek kiesését semmi sem akadályozza meg!

Innentől kezdve persze el lehet dönteni, hogy ki mit kíván tenni (nekem épp nincs erkélyem, így a lakásom a fentiek szerint valószínűleg rendben van).

Íme néhány kép kívülről:

Nyugatról: Nyugat
Keletről: Kelet
Délről: Del
pszab2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 75
Ez jó ötlet :-D
--
Más, valaki van aki tudja, hogy hogyan ment ez az egész folyamat a Premier háznál?
A Cordiát is kötik a határidők és jó lenne tudni ott mikor történt meg a készre jelentés és onnantól kezdve mikor milyen esemény történt Gondolom szépen kihasználják mindig a maximumot, ebből lehetne következtetni...)
Előzmény: Liquidz (74)
Liquidz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 74
Igen pont ezzel az ötlettel ébredtem:DD
Előzmény: dodala (73)
dodala Creative Commons License 2009.08.07 0 0 73
És mai újság a képen? Egy régi amcsi krimiben láttam.....:)
Előzmény: pszab2 (72)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 72

Gondolom kb csak akkor hiteles, ha visztek magatokkal közjegyzőt :-D  :-S :-S

Előzmény: Ixion77 (71)
Ixion77 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 71
Azt ne felejtsétek el, hogy utólag bizonyítani kell tudni, hogy a képek valóban 2009.08.07.-én készültek, nem pár héttel korábban... A fényképezőgép dátuma nem jelent semmit!
Amúgy drukkolok nektek, mivel én is csalásnak, a kötbér alóli kibújásnak érzem ezt a kiértesítést, amikor egyértelműen látszik még kívülről is hogy a ház lakhatatlan.
Liquidz Creative Commons License 2009.08.06 0 0 70
Sziasztok,
aki jön holnap du 5-kor, dobjon meg egy emaillel (esetleg benne egy telszámmal, hogy egymásra is találjunk) légyszíves.

Megvan a hbv teljes szövege aláírással pecséttel dátummal (07.31), elviszem a találkozóra.
Előzmény: dodala (68)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 69
Nem az a lényeg, hogy működjön, hanem, hogy legyen engedélye...
dodala Creative Commons License 2009.08.05 0 0 68
Szerintem a liftek müködnek, én már áprilisban lifteztem a házban, az kivitelezők/munkások is azt használják....
Előzmény: Liquidz (66)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.04 0 0 67
Jé, "véletlenül" nekem is csak a határozat első oldala van meg, elviszem. Most ez vagy nagyon amatőr, vagy nagyon pofátlan...
Liquidz Creative Commons License 2009.08.04 0 0 66
OK, legyen péntek du 5.
Neked megvan a teljes határozat szövege? Nekem csak az első oldal, kézben az is csak jövő hétre lesz. El tudnád hozni amit kaptál? Ha nincs meg, el kell kérni tőlük a teljes szöveget.

Melyik 10 napból? Elvileg 15 napig lehet bejelentkezni/támadni. Vagy arra gondolsz, hogy "10 nappal a műszaki átadás megkezdése előtt" szólnak?

Hát a homlokzat sztem nem gáz (még elviselhető is), a megközelíthetőség vagy a lift annál inkább.
Előzmény: zero 4 hero (65)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.04 0 0 65

Péntek 17.00-ra tudok a Corvin mozihoz érni, vigyáznunk kell, hogy a 10 napból ne csússzunk ki. Amúgy szerintem a VIII. kerületi önkormányzatnál kellene kérdőre vonni Tóth Viktort / Tóth Viktóriát, aki a határozatot kiadta. Ami szerintem aláírás és dátum nélkül hibás, tehát támadható.

Most komolyan, valakinek van pofája olyan határozatot hozni, hogy használatba vehető az ingatlan de azért 2009.11.25-ig kell a homlokzatot elkészíteni? Szerintem ez mutyi, ráadásul a Hunvald időszakban eléggé rosszkor és rossz helyen.

Főleg, hogy a Futureal minden feltételezést a leghatározottabban cáfol, ami rossz hiszemüket kelti.........

Liquidz Creative Commons License 2009.08.04 0 0 64
Sziasztok!
A közös kard OK. Csütörtök és péntek is jó nekem, 3-7 között bármikor, stílszerűen legyen a Corvin Mozi előtt.
Ki jön? Fényképezőt hozzatok !

Az ügyvédem (rövidítve és tömörítve) annyit állapított meg, amit FontanaFan, azaz hogy a rendeltetésszerű használat lehetősége valamint a használatbavételi engedély együttesen feltétele a készre jelentésnek. Előbbit a műszaki átadással bizonyítják (amire szerintük előreláthatóan augusztus végén kerül majd sor), persze ekkorra már lehet, hogy valóban alkalmas lesz rá. Ha nem, a szerződésben foglaltaknak megfelelően továbbra is jár a kötbér.
A hbv-t meg lehet támadni, bár az ügyvédem szerint ez csak "jogorvoslat", ettől még az a kezükben van (ha ott van) és élhetnek vele. Szerintem viszont ez adott esetben visszamenőlegesen érvényét veszti, azaz nem élhettek volna vele, tehát érdemes megpróbálni. Holnap délelőtt kiderül, hogy megvan-e, vagy csak megkérték, sztem utána beszéljünk csak a megtámadásról.

Ezen felül azt is megírta, hogy nincs naptári hónaphoz kötve a kötbéres időszak (tehát aki bármely hónap 30-án írta alá, annak júli 31-ig természetesen eltelt júni 30-tól mégegy hónap). Persze akinek aug 1-én kezdődik, annak inkább az előbbi opció.
A találkozón a fentieket lenne jó teljesen letisztázni; valamint egységes álláspontot kialakítani arról, hogy pontosan mit is tegyünk.
Előzmény: zero 4 hero (60)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 63
Kozben en is megkaptam a levelet. Eloszor orultem neki, de aztan elgondolkodtam, hogy hogyan is lenne kesz erkelyek nelkul. A hozzaszolasaitok megerositenek (bent sincsenek keszen), hogy sajnos ez egyertelmuen csak egy trukk :((((((
Előzmény: fontanafan09 (62)
fontanafan09 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 62
Lakótársak!

Nos szüleimtől én is értesültem, hogy megvan a használatba vételi engedély.

A szerződés szerint az eladó nyilatkozik, hogy rendeltetésszerű használatra alkalmas a lakás. Csakhogy ez nyilvánvalóan nem igaz. A cél egyértelmű, így akarják kibekkelni a kötbért és a külföldi (Ír és Spanyol) befektetők által egyre inkább áhítozott elállást.
Ergó valamilyen együttes jogi lépést kell tennünk annak érdekében, hogy cáfoljuk a Beruházó által állított azon tényt, hogy az Ingatlan rendeltetésszerű használatra alkalmas, hiába van a kezükben használatba vételi engedély. Kezdő lépésnek az is megtenné, hogy ezt a használatbavételi engedélyt megfellebbezzük, amely egyértelműen csak és kizárólag a kötbér kijátszása érdekében került valahogy kiállításra...

Értesítsetek, ha van valakinek ötlete.
sweileh Creative Commons License 2009.08.04 0 0 61
Éljenek a szülők, az enyémek is kaptak levelet. Két hete voltam a lakásomban, nem voltak burkolatok /csempe, járólap, laminált padló/, szaniterek, csaptelepek. Hiányoztak az ajtók, a festés, erkély burkolás és korlát... stb. Benéztem két másik lakásba is - nyitva voltak az "ajtók", ott már volt járólap és csempe, a többi ugyanaz. Védősisak viselése kötelező volt. Elképzelem amint a kedves lakók védősisakban hazakúsznak a "kész" lakásukba.
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.04 0 0 60
Kedves leendő Lakótársaim, szerintem megérett az idő a közös kard kivonására. Személyes találkozót javaslok, csütörtök-péntek magasságában a corvin környékén.
Liquidz Creative Commons License 2009.08.04 0 0 59
Én is megkaptam, szintén szülőknél van. Írnak valamit a műszaki átadás időpontjáról? A szerződés szövegezése alapján teljesítettnek kell tekinteni akkor is a műszaki átadás, ha nem jelensz meg a levélben írt időpontban (gondolom mindenkinek más, de azért jó lenne tudni, mit adnak meg).
Előzmény: dodala (57)
Liquidz Creative Commons License 2009.08.04 0 0 58
Akkor valószínűleg mindenki kap :/

Egyeztess időpontot a műszaki átadásról, és dobd vissza, ha nem alkalmas rendeltetésszerű használatra!

Egyébként határozottan NEM "jogi aktus", a kötbér további fizetése alól próbál kibújni. Akkor nem "jogi aktus", ha szerintük a kulcs átadásáig jár a kötbér. Persze mondani bármit lehet... ha ez utóbbi írásban foglaltatik, gondolom elfogadható.
Előzmény: dodala (57)
dodala Creative Commons License 2009.08.04 0 0 57
Sziasztok,

Én is kaptam egy levelet a készre jelentésről, de nekem a lakásom is romhalmaz, a burkolást, konyhát még el sem kezdték, a levélben viszont értesítenek, hogy rendeltetésszerü használatra alkalmas. Felhívtam az "összekötőmet" és azt mondta, hogy ne foglalkozzak a levéllel, ez egy jogi aktus. Nem lehet, hogy a kötbérrel függ össze?

Előzmény: zero 4 hero (53)
Liquidz Creative Commons License 2009.08.04 0 0 56
Sziasztok!

Beszéltem az ügyvédemmel, aki a héten fog megalapozott választ adni. Az első meglátása mindenesetre az ami a Tied, FontanaFan, azaz hogy a kötbérnek addig _kellene_ vagy _illene_ járnia, amíg nincs a kulcs átadva, attól függetlenül, hogy mi áll a szerződésben; és ez jogi szempontból támadási felületet is ad feléjük (mivel a vevőn kívülálló okokon múlik a jogerős használatbavételi). Nem akarok kombinálni, szólok, ha megvan a pontos válasz.

Zero megkapta a készre jelentést; a cordiánál pedig azt mondták, hogy mindenkinek egyszerre szólnak. Többiek: ti megkaptátok már?

Zero: 1-2: még nem közelíted meg, hisz nincs kulcsod hozzá, és explicit dátum sincs annak átadására :-(
3: Mire gondolsz? H.v. még nyilván nincs, amikor meg lesz, onnantól max 1-2 hét és költözhetsz is (az más kérdés, hogy hogyan cipeljük be a cuccainkat – sártengerben vagy sem).
Előzmény: zero 4 hero (55)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.04 0 0 55
Fontana

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!