Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6822

Most vettem!

Előzmény: Kecskeb (6797)
krnemarika Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6821

Köszönöm.

Általában 4 liter tejből készíteném. Mennyi zöldfűszert tegyek hozzá? Elég 1 -2 kanálnyi?

Előzmény: genziana (6817)
elefada Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6820

Topiktali, ott a helyed :D

Előzmény: ferdor (6801)
elefada Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6819

Hali!

Beszéltem visztanival, lép azügyben, hogy újra nyitható legyen a sajtkészités.hu

Söt!!!!!!!!!!! Eljön a talira is családostúl:-)))))))))))))

Akkor kezdjünk el egyeztetni.

Nekem kell még egy kis idő, így május ugrott.

Juniusban mindenképp össze kéne hozni, ha akartok sajtot enni, mert juliustól már csak hétvégén vagyok , s csak túró készül.

Visztaninak jun 9-10 nem jó.

Marad 3, 17,24.

Nektek?

 

Kecskeb Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6818

Oké! Majd írom a címet, ahova küldheted a rokfortot.

:-))))

Előzmény: genziana (6816)
genziana Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6817

Szia!

Én az alvadékba szoktam szórni, és úgy bele a formába..

A savanyodás után belerakom a sófürdőbe, de ha fűszereset áztatok, én át szoktam szűrni a sólevet

Előzmény: krnemarika (6815)
genziana Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6816

Ahaaa,.... hát van két kishűtőm, egy a rokfortnak, egy a kamambertnek, meg van egy nagy italhűtőm a gomolyáknak, krémsajtoknak...Mert én is úgy tudtam, hogy jobb nem összerakni ezeket, mert egymást meg-át "fertőzik"

Előzmény: Kecskeb (6814)
krnemarika Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6815

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a zöldfűszeres sajt készítéséhez. Csak az alvadékba kerül a fűszerből, vagy kívülről is megszórjátok? Mikor, és hogyan sózzátok?

Üdv.: Marika

 

 

Kecskeb Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6814

Szerintem azok tisztíthatók...de pl. az érlelőhelyiség...hűtő...ilyesmi...

Asszem sajtosferi mondta, hogy ezért nem készít ilyen jellegű sajtot...

Előzmény: genziana (6813)
genziana Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6813

Ne ijesztegess!

Ez akkor elvileg azt jelenti, hogy annak egy teljesen különálló felszerelés kellene?

Értem ezalatt, tejesedény, szűrő, sajtforma? Még hypóval sem tudom kimosni?

Előzmény: Kecskeb (6812)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6812

Eeeegen...a rokforttal vigyázz...az naggyon agresszív penész...

Ha elszaporodik, akkor már csak rokfortot fogsz tudni gyártani...

(ami persze nem feltétlenül tragédia...:-))))

Előzmény: genziana (6811)
genziana Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6811

Hála istennek minden nap kicsit több a tej a csajoknál....csak az első szülési turnus lett leválasztva......szereztem két kishűtőt is....megpróbálkozom a kamamberttel, meg a "rokofort" sajttal is......

Van egy olasz állatorvos ismerősöm, aki sajtvizsgáló is...itt volt hétvégén, mondta, hogy nyugodtan megpróbálhatom a bolti sajtokról lekepargatni a penészt (mivel nincs kultúrám), mindenképpen külön kell tartani....

Meg ugye mondtam neki, hogy én tavaly is kidobáltam azokat a sajtokat, amin már volt egy kis penész, pedig már itt is mondtátok páran, hogy nem kell feltétlenül kidobni:)

Ő is fogta a fejét erre rendesen, hogy nem szabad, mert az ami penészes, még nem biztos, hogy rossz is.......

 

genziana Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6810

:)

Ez aranyos...:)

Nekem egyszer volt szerencsém kóstolni Elefada sajtját, hát mit mondjak.....MESÉS!

Ahogy Sajtosferi a mester, úgy Elefada a sajtkirálynő:)

 

Előzmény: ferdor (6801)
genziana Creative Commons License 2012.04.30 0 0 6809

Köszönöm, igazán aranyos vagy!

Én is kiírtam a füzetecskémbe, ezt a módszert, de szándékosan nem így akartam készíteni, ezért is kérdeztem, hogy jó lesz-e a hogyományos módszer...:)

Hát majd kiderül, mert ma megúsztatom a sóba....ha leszárad akkor meg a borba:)

Majd leírom a tapasztalatokat:)

Előzmény: Kecskeb (6800)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6808

Köszi, de az enyém megvan....most is itt van a nyakamon....

:-)))))

Előzmény: Törölt nick (6807)
ferdor Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6806

Helyesbítek: A mesterasszony még NEM adott kinyilatkoztatást.... :-))

Előzmény: ferdor (6805)
ferdor Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6805

Nem gondoltam meg Magam... úgy legyen...

De a Mesterasszony még adott kinyilatkoztatást....

Előzmény: Kecskeb (6803)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6803

Látod, ferdor!!?

 

Azért a Mesterek élete sem fenékig tejfel! Jön egy tag, "hogyaszongya":

 

No' Mester .... az idén nyáron bulit tartunk Nálad! Nevezd meg a napot és az órát!!!

Én ott leszek, de rajtam kívül azt hívsz meg akit akarsz!

 

:-)))))))

 

Szóval: Jól vigyázz, hogy mire vágysz.... mert még teljesül!

 

:-))))))))))))))))

ferdor Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6801

Én szívesen megmutatnám az enyémet!

(frissajt), ha kapok meghívót...

Előzmény: Törölt nick (6793)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6800

Küldtem emilt.

Előzmény: genziana (6799)
genziana Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6799

Ti próbáltátok a boros sajtot?

Én tegnap készítetem egy alapsajtot, bár nem az alvadékmosásos technikával, hanem úgy, hogy a töretet egy kicsit jobban melegítettem...tehát, ha jól tudom akkor elvileg így egy kicsit keményebb sajtot kell, hogy kapjak....van finom borom...

Sólében való áztatás után kell belerakni a borba, vagy sózniom kellett volna az alvadékot?

 

 

Köszönöm!

 

genziana Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6798

Ez a kecskenyica?

Nagyon szép!!!

Előzmény: elefada (6779)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.29 0 0 6797

Szia elefada!

 

Titkos emil ment!

elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6796

Nem megmered, hanem kicsapodik a fehérje mikor a forró (nem meleg) tejbe a savat teszed,

 

Előzmény: Ádám98 (6782)
elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6795

Ne legyél már ilyen kishitű!

Fog az menni!

 

Előzmény: Törölt nick (6793)
elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6794

vagy inkább.......ne aludj be:-)

Előzmény: Törölt nick (6783)
elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6792

Húúúúú!

Akkor degeszre tömjük magunkat finomabbnál finomabb sajtokkal, mert rád is vonatkozik a belépő:-)))

Előzmény: szederborkaa (6785)
elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6791

Egy darabig még nyitható volt innét,http://sajt.wyw.hu/nyomtatas.php?id=168, de már nem érhető el.

Holnap megprobálom elérni viztanit infóért, ez az ő saját oldala volt.

 

 

 

pH mérő:

 

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=101122

 

Talira belépő:saját gyártmány:-)))

Előzmény: Törölt nick (6790)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6789

Énisénisénis!!!

Előzmény: Törölt nick (6786)
taki99058 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6788

Miért nem tudom szerkeszteni a hozzászólásomat?

Szóval a www.sajtkeszites oldalt nem találom

Előzmény: taki99058 (6787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!