Keresés

Részletes keresés

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45178
Tudom,és nehezemre is esett hidd el.
Előzmény: mkiss (45170)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45177

Most hogy írod, igen lehet hogy ez lenne a legjobb megoldás. Györgyi nem elég határozott és szerintem nemis jókor van az kutya fegyelmezve.

 

Györgyi! Egy valamit én nem értek. Azt mondod a kutya nem tisztel Téged. Akkor kit tisztel? A gyerekedet biztosan nem, a férjed meg keveset van otthon meg ahogy írod nem is foglalkozik vele. Ha nem Te vagy a falkavezér akkor ki az?

 

Cica! Gratulálok!!!! Akkor már csak alig 2 hónap és itt is lesz a kicsi border! :):)

 

 

Előzmény: snepf (45175)
koszacica Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45176
Olaszország, Beck's Hill kennel.
Majd hozok ;o)
Előzmény: s3girl (45174)
snepf Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45175

Szia!

 

Ha ennyi a megoldhatatlan gond, akkor én a helyedben kennelben gondolkodnék. Chaka is bő egy éves koráig éjszakai kennelben volt, mert a feleségem nem akart mégegy lakáskutyát (persze utána az lett). Este lefekvéskor kivittem megkapta a kajáját és aludt reggelig. Reggel kiengedtem és övé volt a kert.

Igaz amikor véletlenül bezártuk a lakásba, akkor sem rágott meg semmit és most is nyugodtan bezárható. Ha vadászni megyek akkor simán alszik a kocsiban, ha apróvad vadászat után kiülök lesre.

Brit első évében összecafatolt egy 20 méteres slagot. Arra gerjedt.. azóta kicsit sem érdekli. Kinőtte

Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
s3girl Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45174
Honnan is lesz majd a kölyök?
Előzmény: s3girl (45173)
s3girl Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45173
Sziasztok!


Jujdejóó!:) Gratu! Majd hozz Róluk fényképet!!!!:)
Előzmény: koszacica (45172)
koszacica Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45172

kicsit off....

Szombat hajnalban megszületett a kiskutyám!!!

(4 szuka :o) - lesz miből válogatni - és 2 kan)

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45171

igazan nem akarok veled versenyezni,de nekem mar nincs egy par ep cipom es a gyereknek sincs...Megsem abban latom a megoldast,hogy elvered...Rajtunk rohog mindenki,de nalunk lefekves es itthonrol elmenetel elott legalabb negyedoras program viszonylag kutyabiztossa tenni a lakast.A gyerek iroasztala elbarrikadozva a vasalodeszkaval,a ciposszekreny 2 szekkel,az asztaltol elhuzva a tobbi szek,kulonben onnan is lepakol

 

Azota hatarozottabban jobb a helyzet...Megszidhatom,de halvany fogalma sincs miert szidom reggel6-kor,mikor o unalmaban 3-kor ragta szet a csukamat

 

Hiszek benne,hogy ki fogja noni,addigis valahogy atveszeljuk ezt az idoszakot a biztonsagi intezkedesekkel...

 

/de ha nem,tenyleg agyoncsapom:)/

Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
mkiss Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45170
Szia, a XXI-ik században Európában már nem illik verni a kutyát!
Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.22 0 0 45169
Igen,pórázzal szoktam odavezetni a saját kertemben a tett színhelyére.Bántani soha nem bántottam pórázzal.Tőlem nem fél a kutya,de nem is tisztel.Különben odajönne ha hívom-rosszaság esetén.Ilyenkor sem a "gyere ide" sem a "hozzám" nem működik
Ez is olyan ambivalens dolog.Szinte minden reggel van valami "gáz" az udvaron.Verjem el,utána pedig vigyem neki a reggelit??Vagy fordítva csináljam?
Ha én egy óvatlan pillanatban elkapom a grabancát amikor nem számít rá,képtelenség a tett színhelyére húznom 20-30 métereket.Fizikailag sem tudnám megcsinálni.Gina ilyenkor megfeszíti magát és lapít.

Ma reggel kapott egy pofont,most a kocsi aljáról rágott le valami polietilén szigetelőanyagot.Most úgy csináltam mintha nem volna semmi,leguggoltam,ő odajött hozzám.Elkaptam a grabancát és kapott 1 pofont.
De ez most csak véletlenül sikerült szerintem.
Be kellene fogni a számat a reggeli szemrevételezéskor,mert a kutya már a hangsúlyból is tudja,hogy valami nem OK,és nagy ívben kikerül engem.Mert a csúnyakutyázásnak semmi eredménye nincs.
Viszont még a verésnek sem láttam értelmét idáig,pedig a háza rágcsálásáért már nagyon sok orrkoppintást kiosztottam neki-ilyenkor 2 nap szünet és újrakezdi.


Különben megmondom nektek,hogy azok a kutyák akikkel életemben dolgom volt-nem emlékszem rá,hogy ennyire rágtak és tettek tönkre mindent a lakókörnyezetükben 1 éves koruk előtt.
Az új dolgokról meg nem is beszélek,a 8. lábtörlőnk van kb amióta Gina idejött,pedig neki is van külön 2 db amit cipelhet.
A külső gázcsőről ami bejön a házba-Gina arról is lerágta a szigetelést,.de mindegy mi,textil,gumi,műanyag,fa.
A teraszon az összes oszlop meg van rágva,a bejárati ajtó,terasz ajtó,sorolhatnám.
A málnánkat tövestől szedi ki pl.
Virághagymákról nem is beszélek.Cserepes virágom semmi sem maradt,egy dolognak nem ment neki csupán-és az a dézsás 6 db leanderem.

Előzmény: Eni79 (45168)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 45168

Györgyi. Először is nyugalom. Minnél idegbetegebb vagy annál rosszabb. Türelem kell ehhez. most is azt mondom, egyikőtök sem jár el helyesen. Én láttam a kutyádat, és nem nevezném őt valami kemény kutyának. ő nem egy kőkemény fejű németvizsla (bocs akinek betaláltam, nem akarok általánosítani), akit nagyon meg kell fegyelmezni.

 

írod: "Jó lányok,megpróbálom de én nem tudom annyira megverni,hogy nyüszítsen.A férjem azt mondta,hogy amit én csinálok az nem verés,kutya azt hiszi csak szórakozom vele.......". Félre értés ne essék nem az a cél hogy a kutya nyűszítsen. Nekem Carlos egyik anyai pofonomnál sem nyűszített... Nem ez a lényeg. Ha büntetsz ilyen módon az a lényeg hogy a kutya meglepődjön és tudatosuljon benne hogy ez bizony büntetés. keményebb hangszín és egy pofarángatás, vagy marráncigálás, esetleg egy maflás. És Tőled kapja. Nem a férjedtől. Az hogy "a parancsokat neki is végrehajtja" lóf@szt sem jelent. Attól még nem tiszteli őt legfeljebb fél tőle.

 

írod:"A baj az,hogy szinte lehetetlen elkapni ilyenkor.
Ha megyek a nyakörvéért ,pórázért (nem az amivel sétálunk hanem a sima) már tudja,hogy baj van.
Ha rá is adom,hogy a tett színhelyére vezessem-megmakacsolja magát,nem lép egy tapodtat sem.A házából sem lehet már őt előhúzni,mert amikor szalad előlem oda sem megy már be-amióta a férjem megemelte a házat és kilódította belőle a kutyát."

 

ezt nem is értem. kerten belül ha nem sétához mész minek a póráz ??? arra h azzal vezesd oda? ezt nem gondolhatod komolyan. egyrészről én nem büntetném a pórázzal, mégha mást is használsz mint a sétához... bakker. a kerten belül kapd el a grabancát, csippentsd össze a marnál a bőrt (ez nem fáj csak meglepődik) és gyorsan vezesd oda, majd a helyzínen szídd össze. lehet provokálni is a kutyát, mondjuk fényes nappal a kocsira valami lógót tenni, és bemenni a házra. (kutya lássa a kihelyezést.) bentről figyelni, amikor ugrik a kocsira akkor kimenni és helyretenni. ezt is kipróbálnám.

 

mégvalami. alapvető problémakezelési gondok vannak nálatok. A kutyát nem kergetjük, főleg a kertben nem... persze ez is akkor fordul elő gondolom mikor észreveszed a tettet, bemész a pórázért és dühösen hívod magadhoz, különben honnan tudná hogy baj van? ez rossz taktika. a saját kutyádhoz a saját kertedben ne kelljen már póráz hogy egy adott helyre vidd. egyszerűen csak menj oda hozzá szó nélkül, a fenti módon fogd meg és cipeld oda. De mondom, a provokálás hamarabb eredményre vezet. Kikötni 4 méteres kötélre semmi értelme nem köti össze a büntit a cselekménnyel.

 

Hozzáteszem a házból való "kutyakiborítást" is rossznak találom, mert  ilyen szinten terrorizálni a kutyát nem helyes főleg a saját helyén. azt el tudom képzelni extra esetben hogy kihúzom a házából de kiborogatni belőle...

 

szóval Györgyi, tessék már picit felnőni a feladathoz és kezedbe venni az irányítást. A kutya a jó és egyértelmű "üzenetelből" tanul. A kergetéséből meg a fentiekből nem... Te vagy a főnök Te kezedben az irányítás. A férjed meg ha alig van otthon és nem foglalkozik a kutyával akkor ebből a szempontból irreleváns tényező. A kutya azt gondolja, aha, itt van néha akkor megver. slussz passz. majd ha elmegy minden jó lesz. A kutya attól jó ha kapja a büntit akitől a kaját is, így hamarabb egyértelmű neki a szitu.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45165)
torbit Creative Commons License 2009.11.21 0 0 45167
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni: nagyon régóta szeretnénk már egy golden retrievert, csak nem tudom megfelelőek lennének e a körülmények neki nálunk.
Lakásban nem szeretnénk tartani több ok miatt sem, így a picike kertünk maradt, ami összesen kb. 45-50 m2, füvesített, virágokkal, terasszal stb.
Sorház jellegű lakásban élünk középen, azaz a "kertet", ahol esetlegesen a kutyát is tartanánk csak a lakáson (nappalin) keresztül lehet megközelíteni. A szomszédok is elég közel vannak, bár a golden nem annyira "hangos" fajta ha jók az értesüléseim így talán nem zavarná őket annyira.
Párommal együtt napközben dolgozunk, csak este 18 körül érünk haza, na meg hétvégeken tudnánk foglalkozni a blökivel.
Mit gondoltok, alkalmasak lennének ilyen állapotok egy retrievernek? Rosszat nem szeretnénk a kutyának, akkor inkább ne legyen, csak nagyon vágynánk rá...
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45166
Napközben persze csak 2 órát volt kikötve,mire hazaértem a vásárlásból a férjem már elengedte.
Különben neki is szót fogad,megcsinálja a parancsokat,de érdekes módon amikor viszi neki a jutit (miután kiáll a nagykapun és a kutya marad parancsban van) a Gina nem fogadja el tőle a jutit hanem odébb áll,miután végrehajtotta a feladatot.
Előzmény: czaltikgyörgyi (45165)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45165
Oké,figyeljetek,igazatok van.Vivinek is,neked is!

Gina nem este rombol.Mi későn fekvőek vagyunk,éjfélkor Gina még javában horpaszt az erkélyajtó előtt.Ő hajnalban aktív,várja hogy felkeljen valaki végre...
Nehéz volna kifigyelni.

Ha látom az aznap reggeli művet,-én mindig kiabálok vele,hogy "mitcsináltálcsúnyakutya!!!' ő is lapít már erre ,sunnyog,és megy tőlem egyre messzebb,nehogy elkapjam.Tudja ő hogy ludas.
A baj az,hogy szinte lehetetlen elkapni ilyenkor.
Ha megyek a nyakörvéért ,pórázért (nem az amivel sétálunk hanem a sima) már tudja,hogy baj van.
Ha rá is adom,hogy a tett színhelyére vezessem-megmakacsolja magát,nem lép egy tapodtat sem.A házából sem lehet már őt előhúzni,mert amikor szalad előlem oda sem megy már be-amióta a férjem megemelte a házat és kilódította belőle a kutyát.

Jó lányok,megpróbálom de én nem tudom annyira megverni,hogy nyüszítsen.A férjem azt mondta,hogy amit én csinálok az nem verés,kutya azt hiszi csak szórakozom vele.......

De hát az övé verés,és mégsem tanul belőle ez a lüke lány.

Előzmény: Eni79 (45142)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45164
Ááááááááá,jóhogy össze is karcolja!!

Ma megint csupa paca volt az egész autó,nagy sár is van,de az a legkevesebb.Elöl ,hátul,oldalt mindenhol felugrál rá,és össze is karcolja természetesen.

Ma egész délelőtt bőgtem,mert a férjem elverte,jó nem brutálisan,de nyüszített.Utána a kirándulókötélre kikötötte (4 méter és karabineres)az udvar közepére 1 vödör vízzel.
Jó nyirkos idő van,se egy pléd alá,semmi.Remegett csórikám,és nem nagyon értette mi miért történik szerintem.
Azt tudja,hogy rosszat csinált,mert ilyenkor órákba telik elkapni,nem jön oda hozzánk akkor sem ha szépen hívjuk.

De nem támad,morog, vagy valami-tűri a verést.A szívem megszakad miatta.Jó,hogy az egész verés 5 másodperc,nekem 10 percnek tűnik.

Kössem meg éjszakára?Mert mindig éjszaka csinálja ezt,és vagy kicsi a verésadag,vagy buta a kutya és nem tanul belőle,vagy felesleges ez az egész verésdolog,mert csak tönkreteszem a lelkét és idegbeteg lesz tőle?

Mondjuk,ha az én kocsimmal csinálná nem tudom hogyan reagálnék......
Előzmény: Eni79 (45142)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45163

Épp ezt mondtam én is tegnap a férjem kollégájának, aki sokadik kutya után most a hét elején vásárolt egy 4 hónapos golden kölyköt. Állítólag régi vágyuk teljesült ezzel, miután az 5 éves német juhijukat sajnos el kellett altatni.

 

Előzmény: Eni79 (45162)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45162
Csak nyugodtan. Én személy szerint nem fogok kennelt ajánlani, arról már régen leszoktam. Csak annyit tehetek, hogy elmondom a fő buktatókat mire figyelj amikor választasz. Remélem hamarosan neked is lesz egy retriever az életedben, aki megmutatja neked hogy ebbe a fajtába aki egyszer beleszeret, az soha többé nem tudja elképzelni az életét nélküle.
Előzmény: derzsike87 (45159)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45161
Igen, ez a labrador. Csak sajnos én is ilyennek szerettem meg ezt a csodálatos fajtát, és nem is csalódtam a saját kutyáimban. Azonban egyre több nem ilyen labradort látok... Agresszívet, beteget, munkára alkalmatlant. Ami már nem az a csodálatos fajta amibe beleszerettem. :-(((((
Előzmény: Gabiiiiii (45160)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45160

nem is a kinezete miatt imadom,sokkal inkabb nekemvalo az a macskaba oltott hizelgos,ragaszkodo,kedves termeszete:)

Ugy probal beleszotyorodni az olembe meg mindig,mintha beleferne:)

 

Hogy tokeletesen tudja,hogy a fiukon lehet ugralni,az en karomat szepen finoman lehet harapdalni,de a gyereket csak puszilgatni lehet:)

 

Ha nagy csaladi olelkezes van,azonnal a kupac kozepebe kell mennie,nehogy valamibol kimaradjon,amilyen bizalommal a labamra teszi a fejet tv nezes kozben.Imadom benne,hogy annyira konnyen tanul/ha akar:)/,ahogy huncutul felrehajott fejjel  figyel es amilyen gyonyoru a mozgasa,ha fut

 

De ezt ti mind tudjatok:))

Előzmény: Eni79 (45157)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45159
Nagyon köszönöm a segítséget, elkezdek szétnézni, és ha bármi kérdésem van akkor még "fárasztalak" itt titeket vele:D
Előzmény: Eni79 (45152)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45158
Nagyon menő a cumis kép:)
Előzmény: Gabiiiiii (45156)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45157

Jajdeédiiiiiiiiiiiiii :DDDD

 

A cumisat már láttam a nevelős topicban, akkor is jót röhögtem rajta! :DDDD Amúgy nagyon labis a kinézete, tényleg ez dominál a labrador keverékeknél. Teccik!

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45156

na,a csizmahuzasrol en is tudnek meselni...Ugral,mint egy orult bakkecske,lesi a labdajat,hogy nem felejtem-e el eltenni:)

 

 

ujabban 2 kutyam van:)

 

itt meg felhivom a figyelmet a szajaban a cumira:)

Előzmény: Eni79 (45155)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45155

A múltkor olvastam valahol: "Ahogyan egy versenyló sem tudja hogy versenylónak született amíg ki nem került a versenypályára, úgy a vadászkutyánk is bár annak született, csak menet közben jön rá."

 

Elgondolkodtatott. Igaza van. Egy retriever aki soha életében nem vadászott, nem fogja hiányolni. Ha a gazdik megfelelő foglalkozásban részesítik (labdáznak vele, úsztatják, stb.) az ugyanolyan boldog lehet mint az akit eredeti funkciójának megfelelően használnak.

 

Mi ugye dolgozunk... A kutyák ezt szokták meg, nekik ez a természetes. Mondjuk az amikor húzom a bakancsomat akkor már a fejemen ugrálnak, tudják mi következik... :DDDDDDD Csillogó szemek, megfeszült izmok... :DDDDD Ilyenkor a legszebbek nekem. :)

Előzmény: Gabiiiiii (45154)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45154

ezt megerosithetem,bar ugyebar az enyem csak felig az:)

 

lenyeg a lenyeg,hogy ugy latom,erosen dominalnak benne azon tulajdonsagok,amikert en annyira szeretem.Kedves,bujos,imadja es vedi a kolykomet.Es igaza van Eni-nek,visszahozo.De mivel en nem dolgozom a kutyaval,csak "hazikedvenc",szegeny le van korlatozva a labdara,de abban vilagbajnok:)

Előzmény: derzsike87 (45150)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45153
Remek! És felveszi már a vadat a kiscsaj? Elhozás is volt csak hajtott?
Előzmény: lustica (45151)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45152

Értem, nos akkor azért van fogalmad a kutyákról és ez  a lényeg. A retriever egyébként eredeti funkciója szerint vadászkutya. retriever = visszahozó.

 

A lövés utáni munkára használták / használjuk. Lőtt dög vagy sebzett apróvad (nyúl, kacsa, fácán, stb.) elhozására. Mivel vadászkutyáról beszélünk, erős benne a "will to please", azaz a megfelelni akarás, mely tulajdonságának köszönhetően elég könnyen képezhető, hiszen "stréber" megfelelni akaró kutyáról beszélünk. Megfelelő következetességgel első kutyásnak is ajánlott, valamint gyárilag a többsége szereti a gyerekeket. (enyémek oda és vissza vannak értük).

 

Persze ők is az ember fejére tudnak nőni, de a kiképzésük jóval (főleg ha nem dolgozni akarsz vele, "csak" házikedvenc lesz) egyszerűbb mint mondjuk egy rotié, vagy egy malié.

 

Nézz utána a neten a tenyésztőknek, többet érdemes személyesen felkeresni és a látottak alapján dönteni a szimpatikus mellett. A szimpátia és az igazolható eredmények döntsenek, ne elsősorban az anyagiak. mindenképpen legyen adásvételi szerződés, melyben külön kitételként szerepeljen az egészségügyi garancia kérdése.

 

Remélem tudtam segíteni, ha kérdés csak bátran!

Előzmény: derzsike87 (45150)
lustica Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45151

Közben el is felejtettem válaszolni most nézem csak... (koliban baromi lassú a net, hordozhatóra ruházott be szobatársam, de cirka egy hónapon belül lesz kész a szobákba bevezetett kolis, és azt ígérték hogy extragyors lesz, szóval reménykedem:-D)

 

Whityvel 2x voltunk kint vadászaton, élvezte a kajtatást, nem ugrált be a madarak, elszaladó őzek után, szóval jó lenne vele járni. Csak egy a gondom, hogy a vadászszezon kb. üti a vizsgaidőszakomat:-( Ilyenkor már nagyban utolsó zh-ink vannak, szóval szabad hétvégén nem nagyon akad, vizsgaidőszakban meg minden óra számít... Febr. 5-én végzek, akkor meg már nem járnak ki apróvadra:-(

 

Mara meg jön fel velem jövő hétvégére a koliba, kíváncsi vagyok hogy teljesít a kisasszony.

 

Viszont: idén folytatom a vadászatos faktokat, mostaVadászati ökológia van soron:-D Ha sikerül őket befejezni, a diploma mellé kapok még egy vadgazdálkodási mérnöki (?) papírt is:-)))

Előzmény: Eni79 (45108)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45150
Szia!
Van kutyás tapasztalat, eddig óriássnaucerrel, és beagle- vel. De ez még otthon a szüleimnél volt. Különösebb kiállításos, versenyes célom nincs vele, csak imádom a kutyákat, és amennyire tudom ez egy nyugodtabb fajta ami esetleg majd gyerek mellé is tökéletes lehet.(ez így van, mert csak ismerősök mondták...)
Előzmény: Eni79 (45145)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45149

:DDDD Helyes, aki a jagert szereti rossz ember nem lehet... Pont most nosztalgiáztam...

 

Idén januárban barátoknál voltunk, hideg havas idő volt. Bélelt gatya, gumicsizma, nagykabát, 4 marha (ember) és négy retriever, plussz a havas terület... Sok kilómétert lesétáltunk az erdőben a kutyákkal és hű társunk az 1 literes jageres üveg is ott volt velünk... Láttunk őzeket, és nevettünk egymáson mikor valaki elesett... Közben megtöltöttünk 2 etetőt és egy szórót kukoricával... Nevetni fogsz, de soha nem éreztem annyira szabadnak magamat mint akkor. Idén folytatása következik... :DDDDD

 

Nekem sok minden kiesik a kezemből, de olyan részeg sosem voltam h a jageres üveg kiesett volna... Ez alap. :DDDD

 

Nálunk egyszer fordult elő h apám kilöttyintette a jagert... Kyra pont lesz@rta, ellenben a feka (akkor volt olyan 8-9 hónapos) azonnal odaugrott és felnyalta... erre apám közölte, lányom le se tagadhatnád hogy ez a kutya a Tied. No comment.

Előzmény: barvivien (45148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!