Keresés

Részletes keresés

Eni79 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 45188

Osztat melyik vóóót az öteletgizda? :DDDDD Nálam mindíg a feka az! Hahahaha

 

Hogy van a poid?

Előzmény: sere (45187)
sere Creative Commons License 2009.11.24 0 0 45187

hűbakker Györgyi, nem irigyellek

 

Rajta kell kapni. Nálunk semmi más nem jött be, csak a virrasztás, mert persze a rombolás mindig éjjel történik.

Szinte minden kutyával végigjártuk már ezt a sztorit (nem férne ki az oldalra, hogy mi mindent rágtak szét - kötztük pl. az új autóm lökhárítóját), amíg nem vártam ki és nem tettem rögtön helyre a dolgokat, nem változott semmi.

 

A múlt héten is volt egy pár "figyelős" napunk, mert ismét nekikezdtek az ásásnak (ne valami ki gödröcfskékre gondoljatok, konkrétan kiásták a locsolóvezetéket a földből, 50 cm mélyről).

Kétszer elkaptam őket, azóta nincs új luk.

 

Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 45186

Szia!

 

 

Szerintem mindenképp segítene! Az meg ha a gyerek is engedelmességizne vele méginkább... :DDDD

Előzmény: Gabiiiiii (45185)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.24 0 0 45185

tegnap este beallt a derekam,nemigen tudtam mozogni,ezert megkertem a nagyfiamat,hogy vigye le o a kutyat..Nem szvesen megy vele,mert tole mindig elszalad..Lekopogom,nekem szepen szotfogad ujabban/koppkoppkopp/..Szerintetek segitene,ha en leviszem,leviszem a gyereket is,hogy a kutya szokja?

 

Az is igaz,hogy ujabban szinte kivetel nelkul en viszem,hozzam van szokva,en etetem,stb...

 

Ot nem tekinti maganal feljebbvalonak ugy latom,jatszopajtasnak tekinti,magaval egyenrangunak,ezert tojik neki szotfogadni

Előzmény: Eni79 (45184)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 45184

Az alapvető probléma az az, hogy nem a férjed kutyája. mivel Te foglalkozol vele, Te eteted, Te jársz vele suliba, a Tied. (Tudom hogy a retriever nem egygazdás kutya nekünk is mindkettő dolgozik mindkettőnknek, de azért van egy "főgazdi", ez nem vitatható.)

 

ezért a kutya hibázásait (amiről azt sem tudja h hiba jelen esetben) neked kell lekezelned nem pedig a férjednek. Takargatni meg soha nem hasznos. ezt a fajta dolgot szokták az élelmesebb gyerekek is szépen kihasználni és a szülők ellen fordtani. nem. A nevelés konzekvens kell legyen mert különben nem válik be. Ha valamit megtiltok azt megtiltom. ha valamit engedek azt engedem. nekem ez elég fekete-fehérnek tűnik.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45181)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 45183

"Ezek nem csupán fekete és fehér kérdések ahogyan te felteszed." >>> ebben nem értünk egyet. Saját tapasztalatom, hogy majdnem minden esetben a gazdi hibázik. én magam is végigjártam a saját buktatóimat. hidd el. Kyrát abszolúte light kézzel kezdtem el nevelni. vittem kutyasuliba, ott sokat segítettek. a kutya nem volt hülye, mindent megcsinált. (elég hamar felfogta hogy ott a négy fal, nincs hova menni, muszáj együttműködni)

 

meséltem amikor a területre vittem ki mint aki megbolondult rohangált, behívhatóság mint olyan, ismeretlen fogalom volt neki... (nála nem is síppal kezdtünk, azt 1 éves kora után használtuk csak...) persze téptem a hajamat, mert egy kutyasuliban dolgozó azonkívül meg beleszaró kutyám volt. akkor jöttem rá, hogy nem vele van a baj, hanem velem. nem használt neki az sem hogy a területen a férjem megemelte a feje fölé, Kyra azon is csak röhögött. Teljesen stílust kellett váltani hozzá, és sok hasznos jótanácsot is kaptam. előről kezdtük el felépíteni a kapcsolatunkat, ráadásul valamennyire kénytelen voltam átpasszolni őt a férjemnek (nekem Carlos addigra már itt volt) , akit addig amúgy konkrétan hülyére vett. Nos, jó pár hónap melónkba került, de Kyra lekopogom bekerült egy olyan közegbe, ami motiválóan hatott rá. Pár hónap alatt hatalmas eredményeket értünk el vele, ma már bátran mondhatom, ha nem is ő a munka hőse, de egy nagyon kellemes, és motivált, valamint kontroll alatt tartható vadászkutya lett belőle. De ehhez szembe kellett néznem azzal, hogy nem vele volt a baj, hanem én voltam addig képtelen arra hogy kihozzam a legjobbat belőle. És amikor pár hónap után egy általam nagyra tartott kiképző azt mondta hogy ezt nem akarja elhinni hogy ennyire át lehet fordítani egy kutyát (pedig az ő iránymutatásával tettük!), akkor mondtam hogy igen, ezt akartam. Mindezt úgy tettük hogy nem kellett vernünk, csupán meg kellett találnunk mi az ami hat rá. Kyránál az erőteljes rárivallás vált be, fizikai ráhatás nélkül. Carlost sem kellett soha "verni". egy-egy maflást kapott, számszerűsítve kb 4-5-t a 20 hónap alatt, az nem olyan rossz arány-szerintem. Neki is a lelkére kell inkább hatni. (1 napos semmibe vétel jobban megviseli mint ha agyonverném, by the way...)

 

"A te kutyáid azonnal rohannak hozzád ha tudják,hogy most pofon jön?
Ha igen,jó neked" >>> Természetesen nem. De én nem is morgolódok nekik hogy "rossz kutya", hanem egyszerűen idejében lekezelem a helyzetet és punk tum. hozzáteszem nekem egyik se rombolt sohasem. mondtam nálam két szabály van, ami kint az nem jön be, ami bent az nem megy ki. ők ugye bent is vannak, még amikor kicsik voltak sem romboltak soha bent. Kyrát ott lehetett hagyni a laptoppal cd-kel a földön, ő max eléfeküdt de soha nem nyúlt hozzá. Carlos már cipelősebb, ő hozza-viszi a papucsokat/cipőket oda ahol éppen tartózkodom. nem rágja őket csak cipeli. hétvégén ünnepeltük a szülinapomat anyukám cipője kint maradt a teraszon, bejárati ajtó nyitva. Anyum az előszobában. Carlos a cipőtől kb 2 méterre. rámutattam a cipőre (hiába, fetisiszta a gyerek, tiszta anyja), mondtam hozd. Feka felkapta a két cipőt és szépen szabályosan (a kettőt együtt fogta) behozta és átadta. :DDDDD Anyám meg lesett. :DDDDD

 

Szóval alapvetően azt gondolom, hogy ha a kutyád nem tisztel téged az nem jó. valakit tisztelnie kell. Tőled kapja a kaját, a simogatást és adott esetben a büntetést. nem tudom lehet nekem van nagy mázlim, de nekem a Carlos (mondjuk ő stréber) általában meg akar felelni. Ha egy adott módszer nem válik be, váltani kell. Ha kell akkor teljesen. mint a rádió... be kell hangolni azt a kutyát. az hogy naponta kapna új játékot semmit sem jelent. Azzal lehet ledumálni egy kutyát róla hogy kőkeményen lefárasztjuk. (agyát is!). fontos az is hogy a büntetés igazadjon a kutya személyiségéhez és a csíny komolyságához. minden kutya más... nekem mivel alapjáraton halkan beszélek hozzájuk elég ha felemelem a hangomat.

 

"A te kutyáid azonnal rohannak hozzád ha tudják,hogy most pofon jön?" >>> erre még van egy megjegyzésem. Ha esetleg ők kint vannak nem bent, és én kimegyek akkor azonnal rohannak hozzám. mind a kettő. Ha rosszat csináltak ha nem. egyszerűen így vannak kódolva. megjelenek és rohannak hozzám. bár mondjuk szerintem ez így normális. szóval lehet hogy picit váltani kellene. a szeretet/tisztelet kérdése alap kell legyen mert ha ez nincsen meg nem lehet továbblépni.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45179)
snepf Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45182

Szia!

 

Mondanám hozd el hozzánk a napernyőt, tegnap volt a lomtalanítás :)

Alapvetően a verés ösztönidegen a kutyának.

A fájdalmat érti, de nem tud asszociálni, hogy azért kap, mert valamit megrágott, ami az ő értékrendje szerint normális dolog.

Kutyaházból sosem szedném ki a kutyát, az legyen a számára egy szent hely, ahol biztonságban érezheti magát.. hidd el a kutyának nagyon nehéz emberül tanulni, nehezebb mint nekünk egy kutyafalka viselkedését megérteni.

A veréssel a nehezen épített kapcsolatot lehet rombolni.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45180)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45181
"kutyakiborítás":erről nem vagyok nagy véleménnyel.Meg arról sem,hogy kihúzzuk a kutyát a házából extrém esetben.Nekem egyik sem jön be.
A férjem reakciója nekem is új,mentségére legyen mondva,hogy épp 1 hete műtötték a szemét (6 hétig nem hajolhat és emelhet)>erre nyugalom helyett adódik egy ilyen mozgalmas hét)
Előzmény: Eni79 (45168)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45180
Szia!

Abban reménykedem én is,hogy kinövi ezt a rágcsálást.
Pedig rengeteg játéka van,de minden éjszakára nem adhatok neki egy újat.
Mindig mást talál ki magának.Már 1 éves lassan,és 10 hónapon keresztül nem jutott eszébe,hogy megrágja a napernyőtalpat-tegnap szétrágta a menetét a nyéltartónak.Pont most akartam eltenni az udvarról.
Előzmény: snepf (45175)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45179
Szia!

Ezek nem csupán fekete és fehér kérdések ahogyan te felteszed.

A te kutyáid azonnal rohannak hozzád ha tudják,hogy most pofon jön?
Ha igen,jó neked.
Előzmény: Eni79 (45177)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45178
Tudom,és nehezemre is esett hidd el.
Előzmény: mkiss (45170)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45177

Most hogy írod, igen lehet hogy ez lenne a legjobb megoldás. Györgyi nem elég határozott és szerintem nemis jókor van az kutya fegyelmezve.

 

Györgyi! Egy valamit én nem értek. Azt mondod a kutya nem tisztel Téged. Akkor kit tisztel? A gyerekedet biztosan nem, a férjed meg keveset van otthon meg ahogy írod nem is foglalkozik vele. Ha nem Te vagy a falkavezér akkor ki az?

 

Cica! Gratulálok!!!! Akkor már csak alig 2 hónap és itt is lesz a kicsi border! :):)

 

 

Előzmény: snepf (45175)
koszacica Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45176
Olaszország, Beck's Hill kennel.
Majd hozok ;o)
Előzmény: s3girl (45174)
snepf Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45175

Szia!

 

Ha ennyi a megoldhatatlan gond, akkor én a helyedben kennelben gondolkodnék. Chaka is bő egy éves koráig éjszakai kennelben volt, mert a feleségem nem akart mégegy lakáskutyát (persze utána az lett). Este lefekvéskor kivittem megkapta a kajáját és aludt reggelig. Reggel kiengedtem és övé volt a kert.

Igaz amikor véletlenül bezártuk a lakásba, akkor sem rágott meg semmit és most is nyugodtan bezárható. Ha vadászni megyek akkor simán alszik a kocsiban, ha apróvad vadászat után kiülök lesre.

Brit első évében összecafatolt egy 20 méteres slagot. Arra gerjedt.. azóta kicsit sem érdekli. Kinőtte

Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
s3girl Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45174
Honnan is lesz majd a kölyök?
Előzmény: s3girl (45173)
s3girl Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45173
Sziasztok!


Jujdejóó!:) Gratu! Majd hozz Róluk fényképet!!!!:)
Előzmény: koszacica (45172)
koszacica Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45172

kicsit off....

Szombat hajnalban megszületett a kiskutyám!!!

(4 szuka :o) - lesz miből válogatni - és 2 kan)

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45171

igazan nem akarok veled versenyezni,de nekem mar nincs egy par ep cipom es a gyereknek sincs...Megsem abban latom a megoldast,hogy elvered...Rajtunk rohog mindenki,de nalunk lefekves es itthonrol elmenetel elott legalabb negyedoras program viszonylag kutyabiztossa tenni a lakast.A gyerek iroasztala elbarrikadozva a vasalodeszkaval,a ciposszekreny 2 szekkel,az asztaltol elhuzva a tobbi szek,kulonben onnan is lepakol

 

Azota hatarozottabban jobb a helyzet...Megszidhatom,de halvany fogalma sincs miert szidom reggel6-kor,mikor o unalmaban 3-kor ragta szet a csukamat

 

Hiszek benne,hogy ki fogja noni,addigis valahogy atveszeljuk ezt az idoszakot a biztonsagi intezkedesekkel...

 

/de ha nem,tenyleg agyoncsapom:)/

Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
mkiss Creative Commons License 2009.11.23 0 0 45170
Szia, a XXI-ik században Európában már nem illik verni a kutyát!
Előzmény: czaltikgyörgyi (45169)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.22 0 0 45169
Igen,pórázzal szoktam odavezetni a saját kertemben a tett színhelyére.Bántani soha nem bántottam pórázzal.Tőlem nem fél a kutya,de nem is tisztel.Különben odajönne ha hívom-rosszaság esetén.Ilyenkor sem a "gyere ide" sem a "hozzám" nem működik
Ez is olyan ambivalens dolog.Szinte minden reggel van valami "gáz" az udvaron.Verjem el,utána pedig vigyem neki a reggelit??Vagy fordítva csináljam?
Ha én egy óvatlan pillanatban elkapom a grabancát amikor nem számít rá,képtelenség a tett színhelyére húznom 20-30 métereket.Fizikailag sem tudnám megcsinálni.Gina ilyenkor megfeszíti magát és lapít.

Ma reggel kapott egy pofont,most a kocsi aljáról rágott le valami polietilén szigetelőanyagot.Most úgy csináltam mintha nem volna semmi,leguggoltam,ő odajött hozzám.Elkaptam a grabancát és kapott 1 pofont.
De ez most csak véletlenül sikerült szerintem.
Be kellene fogni a számat a reggeli szemrevételezéskor,mert a kutya már a hangsúlyból is tudja,hogy valami nem OK,és nagy ívben kikerül engem.Mert a csúnyakutyázásnak semmi eredménye nincs.
Viszont még a verésnek sem láttam értelmét idáig,pedig a háza rágcsálásáért már nagyon sok orrkoppintást kiosztottam neki-ilyenkor 2 nap szünet és újrakezdi.


Különben megmondom nektek,hogy azok a kutyák akikkel életemben dolgom volt-nem emlékszem rá,hogy ennyire rágtak és tettek tönkre mindent a lakókörnyezetükben 1 éves koruk előtt.
Az új dolgokról meg nem is beszélek,a 8. lábtörlőnk van kb amióta Gina idejött,pedig neki is van külön 2 db amit cipelhet.
A külső gázcsőről ami bejön a házba-Gina arról is lerágta a szigetelést,.de mindegy mi,textil,gumi,műanyag,fa.
A teraszon az összes oszlop meg van rágva,a bejárati ajtó,terasz ajtó,sorolhatnám.
A málnánkat tövestől szedi ki pl.
Virághagymákról nem is beszélek.Cserepes virágom semmi sem maradt,egy dolognak nem ment neki csupán-és az a dézsás 6 db leanderem.

Előzmény: Eni79 (45168)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 45168

Györgyi. Először is nyugalom. Minnél idegbetegebb vagy annál rosszabb. Türelem kell ehhez. most is azt mondom, egyikőtök sem jár el helyesen. Én láttam a kutyádat, és nem nevezném őt valami kemény kutyának. ő nem egy kőkemény fejű németvizsla (bocs akinek betaláltam, nem akarok általánosítani), akit nagyon meg kell fegyelmezni.

 

írod: "Jó lányok,megpróbálom de én nem tudom annyira megverni,hogy nyüszítsen.A férjem azt mondta,hogy amit én csinálok az nem verés,kutya azt hiszi csak szórakozom vele.......". Félre értés ne essék nem az a cél hogy a kutya nyűszítsen. Nekem Carlos egyik anyai pofonomnál sem nyűszített... Nem ez a lényeg. Ha büntetsz ilyen módon az a lényeg hogy a kutya meglepődjön és tudatosuljon benne hogy ez bizony büntetés. keményebb hangszín és egy pofarángatás, vagy marráncigálás, esetleg egy maflás. És Tőled kapja. Nem a férjedtől. Az hogy "a parancsokat neki is végrehajtja" lóf@szt sem jelent. Attól még nem tiszteli őt legfeljebb fél tőle.

 

írod:"A baj az,hogy szinte lehetetlen elkapni ilyenkor.
Ha megyek a nyakörvéért ,pórázért (nem az amivel sétálunk hanem a sima) már tudja,hogy baj van.
Ha rá is adom,hogy a tett színhelyére vezessem-megmakacsolja magát,nem lép egy tapodtat sem.A házából sem lehet már őt előhúzni,mert amikor szalad előlem oda sem megy már be-amióta a férjem megemelte a házat és kilódította belőle a kutyát."

 

ezt nem is értem. kerten belül ha nem sétához mész minek a póráz ??? arra h azzal vezesd oda? ezt nem gondolhatod komolyan. egyrészről én nem büntetném a pórázzal, mégha mást is használsz mint a sétához... bakker. a kerten belül kapd el a grabancát, csippentsd össze a marnál a bőrt (ez nem fáj csak meglepődik) és gyorsan vezesd oda, majd a helyzínen szídd össze. lehet provokálni is a kutyát, mondjuk fényes nappal a kocsira valami lógót tenni, és bemenni a házra. (kutya lássa a kihelyezést.) bentről figyelni, amikor ugrik a kocsira akkor kimenni és helyretenni. ezt is kipróbálnám.

 

mégvalami. alapvető problémakezelési gondok vannak nálatok. A kutyát nem kergetjük, főleg a kertben nem... persze ez is akkor fordul elő gondolom mikor észreveszed a tettet, bemész a pórázért és dühösen hívod magadhoz, különben honnan tudná hogy baj van? ez rossz taktika. a saját kutyádhoz a saját kertedben ne kelljen már póráz hogy egy adott helyre vidd. egyszerűen csak menj oda hozzá szó nélkül, a fenti módon fogd meg és cipeld oda. De mondom, a provokálás hamarabb eredményre vezet. Kikötni 4 méteres kötélre semmi értelme nem köti össze a büntit a cselekménnyel.

 

Hozzáteszem a házból való "kutyakiborítást" is rossznak találom, mert  ilyen szinten terrorizálni a kutyát nem helyes főleg a saját helyén. azt el tudom képzelni extra esetben hogy kihúzom a házából de kiborogatni belőle...

 

szóval Györgyi, tessék már picit felnőni a feladathoz és kezedbe venni az irányítást. A kutya a jó és egyértelmű "üzenetelből" tanul. A kergetéséből meg a fentiekből nem... Te vagy a főnök Te kezedben az irányítás. A férjed meg ha alig van otthon és nem foglalkozik a kutyával akkor ebből a szempontból irreleváns tényező. A kutya azt gondolja, aha, itt van néha akkor megver. slussz passz. majd ha elmegy minden jó lesz. A kutya attól jó ha kapja a büntit akitől a kaját is, így hamarabb egyértelmű neki a szitu.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45165)
torbit Creative Commons License 2009.11.21 0 0 45167
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni: nagyon régóta szeretnénk már egy golden retrievert, csak nem tudom megfelelőek lennének e a körülmények neki nálunk.
Lakásban nem szeretnénk tartani több ok miatt sem, így a picike kertünk maradt, ami összesen kb. 45-50 m2, füvesített, virágokkal, terasszal stb.
Sorház jellegű lakásban élünk középen, azaz a "kertet", ahol esetlegesen a kutyát is tartanánk csak a lakáson (nappalin) keresztül lehet megközelíteni. A szomszédok is elég közel vannak, bár a golden nem annyira "hangos" fajta ha jók az értesüléseim így talán nem zavarná őket annyira.
Párommal együtt napközben dolgozunk, csak este 18 körül érünk haza, na meg hétvégeken tudnánk foglalkozni a blökivel.
Mit gondoltok, alkalmasak lennének ilyen állapotok egy retrievernek? Rosszat nem szeretnénk a kutyának, akkor inkább ne legyen, csak nagyon vágynánk rá...
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45166
Napközben persze csak 2 órát volt kikötve,mire hazaértem a vásárlásból a férjem már elengedte.
Különben neki is szót fogad,megcsinálja a parancsokat,de érdekes módon amikor viszi neki a jutit (miután kiáll a nagykapun és a kutya marad parancsban van) a Gina nem fogadja el tőle a jutit hanem odébb áll,miután végrehajtotta a feladatot.
Előzmény: czaltikgyörgyi (45165)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45165
Oké,figyeljetek,igazatok van.Vivinek is,neked is!

Gina nem este rombol.Mi későn fekvőek vagyunk,éjfélkor Gina még javában horpaszt az erkélyajtó előtt.Ő hajnalban aktív,várja hogy felkeljen valaki végre...
Nehéz volna kifigyelni.

Ha látom az aznap reggeli művet,-én mindig kiabálok vele,hogy "mitcsináltálcsúnyakutya!!!' ő is lapít már erre ,sunnyog,és megy tőlem egyre messzebb,nehogy elkapjam.Tudja ő hogy ludas.
A baj az,hogy szinte lehetetlen elkapni ilyenkor.
Ha megyek a nyakörvéért ,pórázért (nem az amivel sétálunk hanem a sima) már tudja,hogy baj van.
Ha rá is adom,hogy a tett színhelyére vezessem-megmakacsolja magát,nem lép egy tapodtat sem.A házából sem lehet már őt előhúzni,mert amikor szalad előlem oda sem megy már be-amióta a férjem megemelte a házat és kilódította belőle a kutyát.

Jó lányok,megpróbálom de én nem tudom annyira megverni,hogy nyüszítsen.A férjem azt mondta,hogy amit én csinálok az nem verés,kutya azt hiszi csak szórakozom vele.......

De hát az övé verés,és mégsem tanul belőle ez a lüke lány.

Előzmény: Eni79 (45142)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45164
Ááááááááá,jóhogy össze is karcolja!!

Ma megint csupa paca volt az egész autó,nagy sár is van,de az a legkevesebb.Elöl ,hátul,oldalt mindenhol felugrál rá,és össze is karcolja természetesen.

Ma egész délelőtt bőgtem,mert a férjem elverte,jó nem brutálisan,de nyüszített.Utána a kirándulókötélre kikötötte (4 méter és karabineres)az udvar közepére 1 vödör vízzel.
Jó nyirkos idő van,se egy pléd alá,semmi.Remegett csórikám,és nem nagyon értette mi miért történik szerintem.
Azt tudja,hogy rosszat csinált,mert ilyenkor órákba telik elkapni,nem jön oda hozzánk akkor sem ha szépen hívjuk.

De nem támad,morog, vagy valami-tűri a verést.A szívem megszakad miatta.Jó,hogy az egész verés 5 másodperc,nekem 10 percnek tűnik.

Kössem meg éjszakára?Mert mindig éjszaka csinálja ezt,és vagy kicsi a verésadag,vagy buta a kutya és nem tanul belőle,vagy felesleges ez az egész verésdolog,mert csak tönkreteszem a lelkét és idegbeteg lesz tőle?

Mondjuk,ha az én kocsimmal csinálná nem tudom hogyan reagálnék......
Előzmény: Eni79 (45142)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45163

Épp ezt mondtam én is tegnap a férjem kollégájának, aki sokadik kutya után most a hét elején vásárolt egy 4 hónapos golden kölyköt. Állítólag régi vágyuk teljesült ezzel, miután az 5 éves német juhijukat sajnos el kellett altatni.

 

Előzmény: Eni79 (45162)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45162
Csak nyugodtan. Én személy szerint nem fogok kennelt ajánlani, arról már régen leszoktam. Csak annyit tehetek, hogy elmondom a fő buktatókat mire figyelj amikor választasz. Remélem hamarosan neked is lesz egy retriever az életedben, aki megmutatja neked hogy ebbe a fajtába aki egyszer beleszeret, az soha többé nem tudja elképzelni az életét nélküle.
Előzmény: derzsike87 (45159)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45161
Igen, ez a labrador. Csak sajnos én is ilyennek szerettem meg ezt a csodálatos fajtát, és nem is csalódtam a saját kutyáimban. Azonban egyre több nem ilyen labradort látok... Agresszívet, beteget, munkára alkalmatlant. Ami már nem az a csodálatos fajta amibe beleszerettem. :-(((((
Előzmény: Gabiiiiii (45160)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45160

nem is a kinezete miatt imadom,sokkal inkabb nekemvalo az a macskaba oltott hizelgos,ragaszkodo,kedves termeszete:)

Ugy probal beleszotyorodni az olembe meg mindig,mintha beleferne:)

 

Hogy tokeletesen tudja,hogy a fiukon lehet ugralni,az en karomat szepen finoman lehet harapdalni,de a gyereket csak puszilgatni lehet:)

 

Ha nagy csaladi olelkezes van,azonnal a kupac kozepebe kell mennie,nehogy valamibol kimaradjon,amilyen bizalommal a labamra teszi a fejet tv nezes kozben.Imadom benne,hogy annyira konnyen tanul/ha akar:)/,ahogy huncutul felrehajott fejjel  figyel es amilyen gyonyoru a mozgasa,ha fut

 

De ezt ti mind tudjatok:))

Előzmény: Eni79 (45157)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45159
Nagyon köszönöm a segítséget, elkezdek szétnézni, és ha bármi kérdésem van akkor még "fárasztalak" itt titeket vele:D
Előzmény: Eni79 (45152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!