Keresés

Részletes keresés

Spanyolnátha Creative Commons License 2017.10.29 0 1 7350

Köszönjük a beszámolót, Erika!
Erre van itt szükség, ezért van egy ilyen fórum. Sok hasznos infót adtál mindenkinek, ezek a gyakorlati tapasztalatok értékesek.

Még egyszer, köszi!

Előzmény: erika7715 (7348)
Laci v Creative Commons License 2017.10.29 -1 0 7349

Miért nem 1db 20 dollárost adtál oda???    az elég mind a két kártyára nem?

erika7715 Creative Commons License 2017.10.29 -1 4 7348

Sziasztok,

 

Mivel én is nagyon sok hasznos infót találtam ebben a fórumban, ezért gondoltam megosztom veletek a mi tapasztalatainkat a dominikai nyaralásunkról:

 

2017.10.11-10.21.-között voltunk saját szerevezésben, és ez volt életünk első repülése:

 

Jegyek:

Minden úgy kezdődött, hogy az utazómajom ajánlásán keresztül lefoglaltam a repülőjegyeket Barcelona-Punta Cana között még áprilisban. A jegyeket a Mytrip.comközvetítő oldalon keresztül foglaltam, minden rendben volt velük. Hozzáteszem azt is, hogy foglaláskor a vezeték és keresztneveket felcseréltem, többszöri levelezés után is csak annyit írtak, hogy megjegyzésbe beírták és jelezték a légitársaságnak/Level/, de módosítani nem lehet. Nem voltunk benne biztosak, hogy felengednek így a gépre, ezért telefonon felhívtuk a légitársaságot és ők is megerősítették, hogy nem kell/nem lehet módosítani de nem lesz gond repülésnél. Szerencsére nem is volt semmi, nem is nézte senki. Mi csak kézipoggyásszal repültünk, és kaját nem kértünk a repülőn, megjegyzem sokan nem is ették meg amit kaptak, és egy útra 11 000 Ft/fő lett volna, mi szendvicseket, gyümölcsöt vittünk fel a gépre és azt ettük. A repülés elég hosszú 8 óra volt, de kibírható, nem volt tele a gép, így át tudtunk ülni, akár egy négyes sorba le lehetett feküdni aludni, bár mi nem tudtunk nagyon de pár órát azért sikerült.

A repülőn kiosztják a papírokat amit a belépéshez ki kell tölteni, egy van amit személyenként kell ez egy vékony kék papír a másik egy fehér szélesebb azt családonként kell csak.

A reptéren belépéskor 10 dollár/fő kell fizetni, itt mindenki pontosan ennyit készítsen, mert nem adnak vissza!!! Nekem két 20 dollárosom volt, úgy eltette a fickó, hogy meg se rebbent a szeme! 

Visszafelé nem kell fizetni semmit, de a kis kék papírt személyenként ki kell tölteni.

 

Barcelonába szeptember elején foglaltam le a jegyeket, odafelé a Wizzair, visszafelé a Rainer járattal/vissza ez volt a jó csatlakozás időben/ jöttünk haza.

Egy nappal  korábban mentünk, és egy éjszakát Barcelonában aludtunk a B&B Hotel Viladecans szállodában ahová a reptérről taxival mentünk, van a közelében egy nagyobb bevásárló központ, ott tudtunk ebédelni, mert csak reggelis ellátással foglaltunk, teljesen megfelelő volt egy éjszakára, jó reggelivel, és nagyon olcsó volt hármunknak, közel a reptérhez. Volt időnk a szálloda környékét megnézni, a városba nem mentünk be.

Másnap ismét taxival mentünk a reptérre, majd innen indultunk Punta Canara.

 

Szállásunk: a repülőjegy vásárlást követően elkezdtem keresgélni a szállásokat, miután megtaláltuk a számunkra megfelelő hotelt elkezdtem megnézni, hogy hol lehet a legjobb árban lefoglalni, megnéztem a booking, tripadvisor, de utazási irodák oldalait is. Magam is meglepődtem, de a neckermann irodánál kaptuk a legjobb ajánlatot 2 felnőtt és egy 11 éves gyermek részére, így már a szállásunk is megvolt április végén, az összeg 40%-át kellett előre kifizetni a fennmaradó részt utazás előtt 30 nappal. A hotel amit választottunk: Grand Bahia Principe Punta Cana, hihetetlen jó választás volt minden tekintetben. Azt tudni kell, hogy ez nagyon nagy komplexum, több szálloda van egy hatalmas nagy területen különböző kategóriákban. A kaja nagyon-nagyon jó volt a tíz nap alatt egyszer sem volt gondunk, pedig ettünk bőven gyümölcsöt, salátát és minden mást. A fő éttermen kívül 3-szor lehetett menni A'la Carte éttermekbe is ezt én már előre lefoglaltam itthonról így nem volt gond azzal, hogy nincs szabad hely, ezek is nagyon szuperek voltak. A parton is volt egy étterem ahol szintén lehetett ebédelni, ha valakinek nem volt kedve átöltözni, egyenesen a napágyról lehetett menni az étterembe. A parton mindig volt szabad napágy, volt bár, így a koktélok is egy lépésre voltak. A medencék is nagyon jók voltak, nem volt hideg a vizük. Az óceán kicsit tengeri füves volt, de minden nap folyamatosan takarították, a parton el lehetett sétálni bármeddig, voltak tisztább és tengeri füvesebb szakaszok, nem minden hotel előtt takarították egész nap, így volt olyan rész ahol napközben a part végig tengeri fűvel borított volt. Ebben a hotelben erre a munkára külön 4-5 ember volt aki folyamatosan reggeltől estig ezen dolgozott, hogy tisztítsa a partot. A szobánk amit kaptunk teljesen megfelelő volt minden működött, minden nap takarítottak, ágyneműt húztak, új törölközőket adtak, tusfürdőt, sampont is kaptunk bőven. A mini bár is roskadozott amit korlátlanul lehetett fogyasztani, benne volt az is az árban. A szobában volt klíma, és ventilátor is.

 

Barcelonába szeptember elején foglaltam le a jegyeket, odafelé a Wizzair, visszafelé a Rainer járattal jöttünk haza.

Egy nappal  korábban mentünk, és egy éjszakát Barcelonában aludtunk a B&B Hotel Viladecans szállodában ahová a reptérről taxival mentünk, van a közelében egy nagyobb bevásárló központ, ott tudtunk ebédelni, mert csak reggelis ellátással foglaltunk, teljesen megfelelő volt egy éjszakára, jó reggelivel, és nagyon olcsó volt hármunknak, közel a reptérhez. Másnap ismét taxival mentünk a reptérre, majd innen indultunk Punta Canara.

Fakultatív programok, transzfer:

A transzfert /25 dollár volt hármunknak oda-vissza/ Südi Sanyi intézte nekünk, nem volt semmi gond, kint vártak táblával a bejáratnál majd elvittek a szállodába, visszafelé pedig előre megbeszélt időpontban a szálloda recepciónál jöttek és egy táblával vártak. Pontosan érkeztek, a megbeszélt időhöz képest tíz perccel előbb.

Másnap eljöttek értünk a szállodába és kivittek egy kis bárba ahol elmondták milyen fakultatív programjaik vannak. Mi a Saonára mentünk el velük/350 dollár volt hármunknak/, ami szuper jó egész napos program. Sanyi egy nagyon jó fej, humoros figura, tényleg mindenkihez volt egy jó szava, egy igazi party arc.

A kirándulásról: a rum folyik az egész kirándulás alatt még az égből is szó szerint! Folyamatosan töltik és töltik és töltik egy embernek csak ez a feladata... Mi nem vagyunk egy nagy piásak, nem is ittunk csak üdítőt. folyamatosan szól a zene buliznak az emberek, mi is nagyon jól éreztük magunkat, nekünk a bulizáshoz nem kell inni így is jól tudjuk magunkat érezni, és még emlékszünk is arra amit látunk és hallunk. 

Voltunk a Saona szigeten, itt Sanyi nagyon sok érdekes dolgot mesél út közben, illetve a rövid séta alatt a faluban, a helyi gyerekekkel lehet fotókat készíteni, sajnos ezt mi nem tudtuk előre, ezért nem nagyon vittünk semmit amit oda tudtunk volna adni a gyerekeknek cserébe, szerencsére volt nálam több 1 dolláros azt osztottuk szét köztük. Többen nagy zacskó cukrokkal, csokikkal, nyalókákkal készültek a gyerekek nagyon hálásak voltak. Egyébként egyáltalán nem voltak tolakodóak, viszont amit kaptak annak nagyon örültek. Voltunk még egy lakatlan szigeten ami hihetetlen szép volt, illetve hazafelé megállt a hajó egy homokpadon ahol a tengeri csillagok laknak, lehetett velük fotót készíteni. Itt szép tiszta volt a víz lehetett búvárkodni. A hajón volt egy fotós srác, akivel meg lehetett beszélni, hogy az egész nap alatt fotóz és a nap végén megmutatja, majd egy pendrivere kiírta, és meg lehetett vásárolni, mi ezért 50 dollárt fizettünk, de kaptunk a saját képeinken kívül még nagyon sok képet. Nekünk megérte, szuper fotókat csinált rólunk, mi pedig élveztük az itt töltött időt, persze mi is készítettünk képeket.

 

A másik két programot a szállodában fizettük be:

 

Buggy túra:  fél napos 4-5 órás túra, 150 dollár volt hármunknak

a túra alatt egy hosszabb sáros, mocsaras részen, illetve lakott területen mentünk keresztül az úton végig helyi lakosok főként gyerekek kint álltak az út szélén, integettek, saját rajzokat osztogattak, mi nekik is adtunk ami épp volt nálunk, vettünk előre gumicukrot, a minibárból elhoztuk az üdítőket stb... nagyon aranyosak voltak.

A Macao Beach volt az egyik állomás, itt csak egy negyed órát töltöttünk, nagyon szép itt is a part, szörfölésre kiválóan alkalmas.

A másik megálló egy helyi gazdaság, itt csak vásárlásra /kakaó, kávé, szivar, csoki, rum stb../volt lehetőség, illetve szóban elmondták mivel foglalkoznak, ill. itt volt egy barlang ahol lehetett fürdeni, nagyon szép volt.

 

Safari túra: egész napos program ebéddel, 200 dollár volt hármunknak

 

Teherautóval vittek, első állomás egy helyi farm volt ahol mindent megmutattak, helyi növények, gyümölcsök, mit hogyan termelnek, mi hol terem, mindent meg is lehetett kóstolni, kakaót, kávét, gyümölcsöket, rumot, krémeket mindent... Megnéztünk egy helyi házat belülről. Nagyon érdekes volt, mindenből lehetett vásárolni jóval olcsóbban mint a szálloda környékén.

Utána egy helyi "étterembe" vittek ahol ebédeltünk, nagyon hangulatos volt helyi zenekarral fogadtak, meg lehetett nézni, hogy készítik a szivart, lehetett vásárolni is.

Ezt követően lovagoltunk egy kört, majd a Macao Beach volt a következő állomás, de egy másik partszakaszra vittek, itt is eltöltöttünk egy fél órát, majd innen vittek vissza a szállodába.

Mindkét túra nagyon jó volt, nekünk minden nagyon tetszett.

Az időnk végig nagyon jó volt egyszer esett az eső kb. 5 percig.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, hihetetlen szép élményekkel lettünk gazdagabbak, imádtuk minden percét. A szállodát mindenkinek szívesen ajánlom, hihetetlen kedves személyzet, szuper környezet, folyamatos programok, a tisztaság kifogástalan.

Ha bárkinek van kérdése keressen nyugodtan.

Erika

 

dell27 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 7347

Szia! 

 

Megköszönném, ha nekem is írnál arról privátban pár sort, hogy milyen volt az esküvőtök. A mi esküvőnk januárban lesz, Dominikán. 

 Minden tanácsot, jó és rossz tapasztalatot szívesen fogadok. :)

 

Előre is köszönöm: Évi

 

e-mail: sevi0127@gmail.com

Előzmény: Törölt nick (7320)
Gibs Creative Commons License 2017.10.28 0 0 7346

Szia 300C!

Írtam mailt!

Előzmény: 300C (7341)
HHeni81 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 7345

Nagyon köszönöm:) ezt màr mi is néztük, de itt csak informàció van a Level csomagról, hozzàadni nem lehet sajnos :( a csomagmegorzo meggondolando ;)

Előzmény: 300C (7340)
300C Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7344

Rajtad múlik mit akarsz.

Előzmény: drp1 (7342)
drp1 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7343

Hozzáadni

drp1 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7342

Ettől még nem tudsz a foglalásodhoz a neten csomagot feladni...

Előzmény: 300C (7340)
300C Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7341

Transfer?

 

A Los Flamencos tulajdonképpen Dominicus Americanusban van, onnan Bayahibe guagua-n (nagyjából “gvagva”, a v-t alig ejtik) fillérekért élérhető. DA nagy része műtelepülés, majd meglátod és ennek megfelelően drágább, mint Bayahibe. Autóbérlésben, pénzváltásban, szabad strandban, stb tudok segíteni, ha kell, küldj mailt.

 

Előzmény: Gibs (7336)
300C Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7340

LEVEL csomagok:

https://www.flylevel.com/your_journey

 

Egyébként Barcelonában csomagmegőrzőben is hagyhatjátok a téli cuccot és mehettek kézipoggyásszal.

Sants vasútállomás, vagy Nord buszpályaudvar, ezek a legolcsóbbak, a nagyobb rekesz 1napra 5 EUR körül.

Sants: kis rekesz 80x60x40 (mélységxmagasságxszélesség) 3,6 EUR/24 óra, nagy 90x60x50: 5,- EUR

Nord: kicsi 76,6x61,5x28: 3,5 EUR, nagy 91,6x51,5x55,7: 5,4 EUR.

 

 

 

Előzmény: HHeni81 (7331)
HHeni81 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7339

Hotel Tropicanaba megyünk ;) azt is màr egy éve lefoglaltuk :D biztos, ami biztos

Bàr mèg a bookingon módosítható, de sztem màr eldőlt, így karàcsony környèkèn horror àrakon vannak a szàllàsok 😏 

Asztali gépen próbàlkozunk, de sajna semmi :(

ha màs nem lesz, kénytelenek leszünk azzal menni csak :)

Előzmény: Dorka8989 (7338)
Dorka8989 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7338

Személy szerint én biztos elmennék kézipoggyásszál. Ha a Hotel Tropicanaba mentek, akkor az utca sarkán van mosoda, úgyhogy simán meg tudjátok oldani a mosást, ha szükséges. Dominikán úgyis bikini kell csak, strandra, étterembe és boltba menős ruha. :-)

Ja a feladható poggyásszal kapcsolatban. Lépjetek be laptopon is az iberia.com-ra. Teljesen más a felület, több info, mint telefonon keresztül. Laptopon keresztül én tudtam volna venni feladható poggyászt is.

 

Előzmény: HHeni81 (7327)
Dorka8989 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7337

Igen, vettünk. De utólag levonva a következtetéseket, már nem tennénk meg újra. Igazából volt szabad  hely a gépen, úgyhogy simán lehetett helyezkedni. A négyüléses rész közepére szólt a jegyünk, se oda se vissza nem ült mellettünk senki. Úgyhogy királyság volt. :-D Azt nem tudom sajnos, hogy ha nincsen foglalásod, akkor a check in-kor egymás mellé tesz-e automatikusan. Jó hogy rákérdeztél a helyjegyvételre, ez fontos infó lehet. :-) A kabinbőrönd mellett a párom egy hátizsákot, én pedig egy viszonylag nagyobb női táskát vittem fel. Annyi, hogy a bőrönd a fejed felé kerül a tárolóba, a táska pedig az előtted lévő ülés alá. Illetve annyi, hogy én nem vettem észre, hogy bármilyen súly vagy méret dolgon problémáztak volna. 

Előzmény: drp1 (7329)
Gibs Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7336

Szép estét mindenkinek!

November 7-én megyünk négyen Punta Cana-ba Barcelonából, az IB2611 (vissza 21-én a 2612) járattal. Keserves kínokkal sikerült a csomagokat telefonon hozzáadni a jegyhez, irányonként és darabonként 40 EUR-ért.

Egy korábbi hsz-ből úgy értelmeztem, hogy a kajáért is külön kell fizetni. Vajon azt is előre kell kifizetni, vagy lehet a gépen is venni, mint a VIZZ-nél?

Első héten Bayahibe-n leszünk a Los Flamencos Aparthotelben, a második héten Bavaro-n a Grand Palladium Resort&Spa-ban.

Minden okosságról szívesen olvasnék.

Köszönöm.

Előzmény: drp1 (7330)
zsergel Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7335

Sziasztok, Samanai kirándulást kb milyen áron lehet kint foglalni (!nem előre foglalva magyaroknál)? Még egy olyan kérdésem a rum hol volt olcsóbb a repétéren vagy a városban? :) nem közvetlen átszállással megyünk így nem vennék el átszálláskor. Köszi

seci Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7334

Azert ne add meg fol, lehet, hogy online check-in-nel majd hozzaadhatod 40 Euroert, avagy 50-ert a repteren (legalabiis en ezt talaltam a site-jukon)

 

-seci

Előzmény: drp1 (7330)
drp1 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7333

Ezt én is csak lejjebb olvastam h lehet még egy kistáskát vinni

Előzmény: HHeni81 (7332)
HHeni81 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7332

Szia! 

Én még azért nem adom fel :)

Téli és nyári ruhákkal kell készülnöm :(

Előzmény: drp1 (7330)
HHeni81 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7331

Szia!

Akkor ha jól értem, benne van egy kézipoggyász és egy kis táska a LEVEL csomagban?

 

Előzmény: drp1 (7329)
drp1 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7330

Szia, én is próbáltam csomagot hozzádni, de nem megy ( pedig ételt lehetne horror áron), de nem sikerült, úgyhogy csak kézipoggyásszal megyünk( mondjuk csak 1 hét)

Előzmény: HHeni81 (7327)
drp1 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7329

Szia, nekünk is van 60 ezres jegyünk😀, azt szeretném kérdezni, hogy fizettetek-e a helyfoglalásért, vagy alapból egymás mellé teszi egy foglaláson levőket? Az új információ, hogy még egy  kistáskát is fölengednek, remélem ez így marad...

Előzmény: Dorka8989 (7319)
HHeni81 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7328

Szia! Az 55 dolcsis kirándulás engem is érdekelne :)

A sokak által emlegetett Sanyi nem igazán veszi az adást :S

Előzmény: Jellyfish2 (7324)
HHeni81 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7327

Mi tavaly decemberben vettük meg a jegyet, bár kicsit többért, mint Ti, 100.000.- volt fejenként, biztosítással együtt :), mi is a LEVEL-el megyünk Barcelonából :)))

Kicsit meggyűlik a bajunk a légitársasággal, mivel nem vettünk előre csomagot, mert mondván van még egy évünk kitalálni, hogy mennyi csomaggal menjünk, nem nagyon jön össze a csomag vásárlás :((( fel sem ajánlja, mint opció. Lehet csak az utazás előtt bizonyos idővel fogja engedni? Telefont nem veszik fel, emailre kb. egyszer válaszoltak, de arra is egy hónapot kellett várni és annyit írtak csak, hogy hívjuk fel őket. Gondolom nálatok ez nem volt gond, mivel csak kézipoggyászotok volt, ami benne volt a repjegy árában? Mi még négy napot ott maradunk Barcelonában, ha már úgyis ott fogunk átszállni és rég megszerettük volna nézni, így 14 napra nem szívesen indulnék el csak kézipoggyásszal :) Esetleg ötlet? :)

Ezt a mozio-t néztem én is, szerintem nekünk is jó lesz :)

Előzmény: Dorka8989 (7319)
Spanyolnátha Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7326

Szia! És ezt a saona és catalina túrát hogyan és hol foglaltátok 55 dollárért?
Köszi.

Előzmény: Jellyfish2 (7324)
Marciano89 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7325

Juhj de egyet értünk :) 

Előzmény: Jellyfish2 (7324)
Jellyfish2 Creative Commons License 2017.10.25 0 1 7324

Ugyanigy, ugyanilyen áron voltunk mi is! :) Ezek szerint vannak még leleményes, nem utazási irodával utazo honfitársak! :) Szerintem a kint élő magyarok turavezetök lehuzoak ár tekintetében (mint ahogyan a parton hemzsegő fekete börüek is akik még elöleget is kérnek és soha többbet nem látod öket... mi a saonát és catalina szigeti turát 55 dollár/föért foglaltuk) de aki csak magyarul tud annak nincsen sok választási lehetősége. Személy szerint nekünk jobban tetszett a karibi zene + a helyiekkel megtanulni táncolni, de van aki itt is kisgrofot hallgatna, hát nem vagyunk egyformák, de nem is baj!

Előzmény: Dorka8989 (7319)
300C Creative Commons License 2017.10.25 0 0 7323

A másikban voltam, ott minden rendben volt. Bizot lesz, aki tud segíteni Punta Canaval kapcsolatban..

virag-virag Creative Commons License 2017.10.25 0 0 7322

Punta Cana

 

Előzmény: 300C (7315)
PiciCic Creative Commons License 2017.10.25 0 0 7321

E-mail címem: asbolt87@freemail.hu

 

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!