Keresés

Részletes keresés

bela2200 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 4851

(4821).

 

Én nem kockáztatnék.

 

Bármikor, bárhol kerülhetsz olyan helyzetbe hogy azonnal műteni kell. És akkor már nem Te fogod kiválasztani, hogy melyik kórházra, melyik orvosra bízod a műtétet és a sorsodat.

Előzmény: GAtesz (4850)
GAtesz Creative Commons License 2009.02.25 0 0 4850
Sziasztok.

Voltam idegsebésznél, megnézte a leleteimet. Kiszakadt, elmozdult sérvem van. Egy kis darab elmozdult lefelé a gerinccsatornában. Azt mondta műteni kell.
Viszont a tüneteim 90% eltűntek. Már egész elfogadhatóan vagyok. Fájdalomcsillapítót csak 2 hétig szedtem.
Azt mondta, a doki, hogy nem kell azonnal műteni, de azzal a darabbal még gond lesz ha nem szedik ki.
Most teljesen tanácstalan vagyok. Megműtessem? Ha igen akkor most, vagy várjak vele, mire újra gond lesz vele?
Egész jól helyre jöttem. Járok úszkálni. Jövök megyek. Igaz ülni sokáig nem tudok.

:(
maria73 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 4849

sziasztok!

 

ambulánsan én sima dipropos injekciót kaptam gerincbe,még Hévízen a doki adta be.itt epidurálisan kanulön keresztül kaptam,ez is ambulánsan,mert reggel mentem és du 4 kor ,mikor kiment az érzéstelenítő hatása,akkor kelhettem fel és jöhettem haza!na azt a 4 napot kívánom mindenkinek!szinte teljesen elmúlt a fájdalom,ami aztán szép fokozatosan vissza is tért!

 

szeintem is vannak kötelező körök,amiket meg kell csináltatniuk a betegekkel(velünk),mielőtt szikét vezs elő,vagy esetleg MR re küld!hátha jobb lesz!az esetek nagy részében semmit nem érnek el,de azért ez szerintem kötelező nekik!(fizikó,gyógy-vagy esetleg MCkenzie torna ,infúziok stb).talán időt is húznak vele,nálam ezek a körök műtét elött k.b.3 hónapot vettek igánybe,mégis meg kellett műteni!szerintem ti is át mentetek elötte,ha csak nem sürgető volt a műtét!de van olyan ismerősőm,akinek még MRt sem csináltak,hanem egyből szike,feltáró műtét!ezt sem értem??!inkább vágjuk,majd lesz valami??!

 

mindenkinek kellemes és fájdalommentes szép napot kívánok!

Előzmény: kristaly02 (4844)
ring9 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4848

Szia! Jó sok ismerősöd van, akinek hasonló gondjai voltak! Talán én tévedek, de nekem meg pont az az egyetlen ismerősöm, akit megcsavaroztak szenved azóta is a fájdalmaktól, annak ellenére, hogy a doki szerint a műtét remekül sikerült. A többit meg olvastam. (Bár Klemencsics Zoltán doktor mondta már nekem többször is, hogy az a bajom, hogy túl sokat olvasok, meg gondolkodom!)

 

A többiben tökéletesen egyetértünk, korábban már hosszan dühöngtem ezen, vagyis, hogy minden orvos és kórház megy a saját kis költségvetésének kedvezőbb úton, és magasról nem érdekli, hogy összességében az államnak (nekünk) ez így sokkal többe kerül! Nekem sem volt indokolt az MR, majd 5 hónapnyi kezelgetés (persze táppénz) 3 kórház, és egy CT után a műtét előtt persze mégis kellett csinálni, eléggé káromkodtam, amikor megláttam, hogy mennyibe került. Az a fájdalomcsillapító, amit most szedek "csak" 13.000 Ft. havonta a TB-nek, de nyilván megéri újra 4 hónapot váratni egy újabb MR-re!

Előzmény: kristaly02 (4845)
ed30 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4847
(bocs a helyesírásért csak gyors akartam lenni!!)
ed30 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4846
ÉN A CSAVAROZÁSÓL CSAK POTITÍV VISSZAJELZÉSEKET HALLOK ! Úgyhogy vígasztaljon mindenkit ,ha esetleg kiújulna a sérvecskén megoldják szépen csarokkal! :D:)
kristaly02 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4845

 

 

Nekem egy ismerősöm két éve csavarozták első sérvesként a Királyhágón..

A fia egészségügyis, így soron kívül benyomta apukát. Neki nem volt várólista mint nekem 2011-ig.

Lényeg: két hét után kocsiba ült, azóta is dolgozik - fizikai munkát végez - és se fizikóterápia, se gyógytorna, se orvos, se gyógyszer..azóta se kitűnően van.

A másik ismerősöm mint lentebb írtam ma műtik első sérvvel egy hónapi konzervatív kezelés eredménytelensége után rögtön csavarral.

Találkoztam olyannal is akint 3 szor operáltak évekig volt inaktív beteg, itt -ott mire a Királyhágón megcsavarozták.

Vonattal jött fel az ország másik végéből kontrollra, szintén se torna se fizikó se orvos se gyógyszer neki sem azóta.

És van egy távoli nagynéném akit 15 évvel ezelőtt csavaroztak, azóta is kutya baja.

 

Szerintem hülye az OEP: kiszámolta már ott valamelyik hülye nagyokos aki ezeket az ostoba ellátási protokollokat hozza, hogy mi a jobb az OEP-nek és a betegenek is?

 

Persze a beteg nem számít csak addig amíg fizetni kell a járulékot.

 

Ugyanis: ha valaki gerincsérves mi az általános eljárás? Küldik konzervatív kezelésekre. Hetekig vagy hónapokig. Addig sem dolgozik nem fizet adót, az állam táppénzén él, egy vagyont költ felesleges gyógyszerekre. Az OEP egy vagyont költ rá felesleges kezelésekkel. Előbb utóbb műteni kell. Addigra az OEP is a beteg is egy halom pénzt időt elpocsékolt. Plusz a beteg fájdalma ami megfizethetetlen.

Erre megműtik. Hagyományos eljárással. Idő kérdése, hogy kiújul és kezdik az egész körtáncot előről. Ez rohadt sok pénz.

 

Ha erre van pénz akkor lenne arra is, hogy mint az ismerősömet, első sérvesként rögtön megcsavarozzák. Egy életre megszűnnek a gondjai, mehet dolgozni az OEP se költ rá többet, a beteg is meggyógyul.

Nem hiszem hogyha kiszámolnák nehéz lenne eldönteni: hosszú távon melyik kezelései protokoll a gazdaságosabb, nagyobb  - végleges - gyógyulást hozó, a konzervatív kezelés/műtét vagy a csavarozás.

 

 

Előzmény: ring9 (4839)
kristaly02 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4844

szia!

 

A műtét után 7 évig egész jól elvoltam. Tehát nem mondhatom, hogy nem lett volna értelme.

Az akkori állapotomhoz képest gyógyulás volt a műtét, meg az utána levő 7 év.

(Jó persze: napi tornával évi egy steroid meg Orfi kúrával ) de dolgoztam munka mellett tanultam utaztam külföldre belföldre.

Még lakástfelújítottam is - persze módjával végeztem a fizikai munkát - .

Kétszer.

Az elsőt kibírtam a tavalyi felújítást már nem. Abba rokkant bele megint az LV/SI műtött porckorong megint. Tehát én úgy vagyok vele, hogy nem hagyom hogy a betegség uralkodjon, próbálom teljesen élni az életet. Idáig ment. Úgy ahogy.

 

És csak az a bajom, hogy fiatal vagyok lennének még terveim és akkor ez a félcentis kiújult kis sérv kibabrál velem..

Meg a dokik hozzáállása na igen... könyvet írhatnék 7 év kórházélményeiről..

 

Nekem a Diprophost ambulánsan adják be a szakrendelőbe a gerinchez.

A neurológus pontosan tudja hova szúrhat. Aztán megyek is haza.

Persze nem veszélytelen de rutinos orvos kérdése.

 

 

 

Előzmény: maria73 (4843)
maria73 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4843

szia!

 

szeintem ezen a területen pofátlanságból itt többünk már könyvet tudna írni!sokszor olyan dolgokkal kerülünk szembe,hogy számunkra ez érthetettlen!értem itt pl.egy MR vizsgálat több hónapnyi várakozásra,vagy a stabilizáló műtét több éves várakozó listáról!és még sorolhatnák!a magánrendelések díjairól még nem is beszéltem!csak az a baj,hogy sokszor kénytelen vagy ezt bevállalni!mikor nálunk 3 hét az előjegyzés az sztk-ás idegsebészetre!sokszor ezt nem lehet kivárni!......és még lehetne sorolni!

a depresszióhóz visszatérve!ennyifájdalom és próbálkozás után,amikor még mindig nem vagy jobban,nem jól csak jobban!,akkor kezd elfogyni a türelmed!nem hiszem,hogy ez nem terheli le az agyunkat,és természetesen nyügösek és idegesebbek leszünk!vagyis én így vagyok már vele!a legkönnyeb,ha már nem tudnak segíteni,akkor erre fogják,és szedjél antidepresszánst!ezt már én megkaptam!de tegnap találkoztam a gyógytornán egy 26 éves sráccal,4.ik műtétjén van túl fél év alatt!az első egy sima feltáró műtét sérve,mert nem csináltak neki MR-t.aztán nem sikerült még 2-szer felnyították!ezek után ő is megkapta,hogy nem fáj,csak beképzeli,megkapta az antidepresszáns,amit ugye nem kezdett el szedni,hanem orvost váltott!(szerintem későn).most volt 6 hetet a 4.ik műtéte,most megcsavarozták!most rehabilitálódik!

visszatérve:könnyen mondják,hogy dolgozzál!nem nekik fáj!ezt csak te érzed ,nekik fogalmuk van csak róla!de ez hatalmas különbség!a törvényalkótó kerülne ilyen helyzetbe,az biztos soron kívül műtenék!ez van kicsik vagyunk!

 

de hogy legyen jó példa is:a nővéremet én elöttem műtőték 3 hónappal kiszakadt sérvel,és semmi baja,teljesen jól van!néha érzi egy kicsit,de nem vészes!

én a műtétkor 4 ágyas szobában voltam,abbol ketten teljesen tökéletesen vannak,dolgoznak rendesen!sőt!szóval,vannak jó példák is .de itt a fórumon szerintem javarész(tisztelet a kivételnek,hála)ilyen nem igazán sikerültek vagyunk!

 

fájdalommentes szép napot mindenkinek

Előzmény: kristaly02 (4838)
maria73 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4842

sziasztok!

az infúzióból 5 db-ot kaptam,azt rendesen kézbe,és 1,5 óra alatt folyt le.ennek szó szerint semmi hatása nem volt!dec.22 én kaptam gerincbe egy epidurálist,ez is dipropos és lidocain volt.a következő képpen csinálták!:be kellett egy napra feküdnöm az idegsebészetre,a frankó hálingert fel kellett venni,bekötöttek 2 üveg infúziót,ami állítolag csak sima folyadékpótlás,utánna letoltak a műtőbe,és egy anesztes doki,aki fájdalomcsillapító doki,kiültetett az ágy szélére,be kellett hajlítani a gerincemet,ami igazából nem ment,de én úgy éreztem,hogy teljesen mint a cica domborítok!ez után kitapogatta a csigolyát,mozdulatlanul kellett így görnyedve ülni és előszőr lidocain.hogy ne érezzem,aztán kanülön keresztül a kitapogatott 5 ös csigolyához bekötötte a szteroidot!15 perc alatt kész volt,igaz már remegett mindenem,mert alig bírtam már magamat tartaní!a műtőbe még pihi egy kicsit megfigyeltek,és visszatoltak az osztályra.du.16 kor kelhettem fel és jöhettem haza!fájdalom nem volt egy deka sem 4 napig!

sok emberrel és közte orvosal is beszéltem,azt mondták,(javarészt),hogy nem jó helyre adta!nem értek hozzá!

 

sajna hegesedésről,nekem azt mondta az idegsebész,hogy genetika!talán rendszeres gyógytorna segít!én rendszeresen tornázom,mégis lett!szerintem ez is egyéni!mindenkinél más!

 

a csavarozáshoz visszatérve,szerintem ez is olyan mint a sérv!vagy jobb lesz vagy nem!ezt nem tudjuk előrre,ezért ugyan ugy nekünk kell eldönteni,hogy válaljuk-e vagy nem!aztán a többi (csak)idő kérdése,mikor jutunk be műtétre!addig pedig megpróbálunk mindenféle csodaszert!

 

kellemes és szép napot kívánok mindenkinek!

Előzmény: gazsoka (4837)
janise Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4841
Szia!Nekem bejött, mármint a műtét.Persze vannak rosszabb napjaim.Mindenesetre a műtét előtti fájdalomhoz képest majdnem tökéletes.Remélem így is marad.:))
Előzmény: kadet75 (4836)
bela2200 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4840

Szia. A műtött terület egyáltalán nem fájt, az első pár hetet kivéve, de akkor eleve gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítotó tompította az érzéseket.

(Az ember hátának közepe jobban kímélhető ilyen szempontból, mint a deréktáji terület).

Ami változott a műtéttel, hogy a hátam nagyon el tud fáradni és "szét tud esni", ami korábban nem volt jellemző. Erre és a további gerincnyavalyák esélyének csökkentésére (a nyakamban van egy-két stihhes porckorong) egyetlen hatásos gyógymód van, a módszeres és rendszeres speciális gerinctorna + odafigyelés, hogy pl. ne üldögéljek fotelben, ha sokat kell ülni, akkor közben egy kis mozgást kitalálni, stb. 

Úgyhogy most jól elvagyok, teljesen normálisan létezem, dolgozom (ülőmunka) és ellátom a háztartást.  3 hét rehabilitációval együtt 3 hónapig voltam otthon.
Hozzátartozik, hogy 57 éves vagyok.

 

Hegesedéssel nem volt gondom, a féléves kontroll óta nem jártam orvosnál a gerincemmel.

 

Előzmény: kadet75 (4836)
ring9 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4839

Sziasztok! Azért ragadtam újra billentyűt, mert úgy tűnik, mostanában a csavarozós (gerincstabilizáló) műtét lett a csodaszer, és kifejezném aggodalmamat emiatt. Avandia tudna avatottan beszélni erről, de én ismerek mást, akinek nem igazán jött be ez a műtét sem. Arról nem is beszélve, hogy az ízület elmerevítése mennyivel nagyobb terhelésnek teszi ki a felette levő ízületet, amit sokszor előbb-utóbb szintén megcsavaroznak. Persze, van akinek tényleg ez az utolsó esély (szerintem a Királyhágóban nekem is azonnal ezt javasolnák), de én azért nem rohannék örömmel egy ilyen műtétre. Döbbenten néztem végig Barta Nórát is, nem bírom felfogni, hogy miért akar egy ilyen műtét után még csavart testtel toronyból ugrálni, bár ha tényleg képes lesz a mai műtét után júliusban a VB-n versenyezni, akkor én is dobok egy hátast.

 

Kadet75! Szerintem tényleg az van, hogy itt azok tűnnek föl rendszeresen, akiknek ez a betegség rendesen beletaposott az életébe (bela2200-tól próbáltam idézni, aki ebben is kivétel), akik jobban lettek - akár műtéttel, akár anélkül - általában eltűnnek (legalábbis jó időre, mint gazsoka is tette).

Előzmény: kristaly02 (4838)
kristaly02 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4838

Azért az pofátlanság hogy biztosított TB betegtől 5000 Ftot kérnek egy infúzióért!!!

Nekem a Solu Medrolt Taj kártyára adják 5 napig 5 nap bentfekvéssel. Nekem évek óta használ és nem kerül pénzbe...

 

"Ami engem zavart az a fájdalom miatti depresszó, illetve az, hogy retteg az ember attól, hogy visszajön."

 

Igen ez engem is dühít. Mert mindent elkövettem hogy ne jöjjön vissza. Most hogy visszajött meg nem operálják meg de azért dolgozzak...

 

 

Előzmény: gazsoka (4837)
gazsoka Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4837

Köszi a javítást, majd máskor jobban odafigyelek.

 

Nem tudom, hogy neked hogyan adták be maria73 , de én nem infuzióban kaptam, be kellett mennem az Onkológiai intézetve és valami röntgen géphez hasonló ketyre alatt feküdtem . Az orvos azon keresztül nézte, hogy hol az ideg és rendesen telibe találta.

 

Kristály02 Igazad van a steroidokkal kapcsolatvan, de mindennek megvan a maga kockázata, sajnos. 

 

Diclofenac infuziót adtak júliusban a gerincgyógyászati központban, (5.000/db)de annyit értek el vele, hogy szétpattantak a hajszálereim és tele voltam véraláfutással, de a fájdalmat nem csillapította, igaz, hogy előre szóltak, hogy "kicsit megviselheti az ereket".

 

Amit Tolnában kaptam, annak a neve: Triamicinolon hexa steroid.

 

Ezzel nem volt gondom, remélem nem is lesz. Összesen hármat kaptam , az utolsót december 5-én , azóta egész jól vagyok.

Jakab Gábor nekem is csak a csavarozást kínálta fel, semmi mást. A többit én keresgéltem ki magamnak.

 

Vannak egyébként egész jó nem steroidok is, pl. a Celebrex, de amellé ajánlatos gyomorvédőt szedni .

 

Ami engem zavart az a fájdalom miatti depresszó, illetve az, hogy retteg az ember attól, hogy visszajön.

 

A barátnőm pszichiáter és erre mondta, hogy a félelem a leggyöngébb fájdalomból is pokoli kínokat képes csinálni. Lehet hogy igaza van.

 

Szép estét mindenkinek.

 

Előzmény: kristaly02 (4830)
kadet75 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4836

Bela 2200!

 

 

Nekem is hasonló problémám van. "Csak" a bal lábfejem külső részén érzészavar.

Valószínűleg én sem tudom kikerülni a műtétet, de kíváncsi voltam már végre valakire akinek "bejött" a dolog.

Még valami lenne: A túlzott mértékű hegesedést hogy lehet a legjobban elkerülni?

Mennyi idő amíg a műtét után az ember olyan állapotba kerül, hogy már nem fáj a műtött terület?

kristaly02 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4835

Jut eszembe: volt egy betegtársam. Első lumbális sérves. Egy hónap konzervatív kezelés eredménytelensége után ( kontroll MR ) az idegsebésze azonnal csavarozásos műtétre küldte, most csinálja neki a napokban. Mondván minek tornázzon fizikózzon amikor nem használ, a csavarozással meg egy életre helyrehozza.

Na ilyen idegsebész is van. Igaz ez nem a Királyhágón hanem a Balesetiben.,

 

 

kristaly02 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4834

Szia. Semmiféle tornát vagy kezelést nem ajánlottak fel nekem a Királyhágó téri klinikán. Egyedül a 2011-es műtétet. Vagy most rögtön is megműt ha kifizetek másfél milliót a műtétre..

Azóta írtam a dokimnak de csak a Varga Péter Pál főigazgató küldött egy hivatalos levelet, hogy nem tud mit tenni várjak 2011-ig. Az ottani dokimnak írtam egy emailt, de válaszra se méltatott.

Ismétlem semmi torna vagy egyéb kezelést nem ajánlott fel az intézetükben.

Biztos azért ilyen jóindulatúak mert nem borítékoztam az ambuláns vizsgálaton. ..

 

Amúgy én bírom a steroidot. A hajam sosem volt sűrű, azóta még ritkább. A súlyom még normál tartományban van bár híztam. Cisztáim nekem is lettek de a menstruációt nem zavarta meg. Nekem nagyon jó fájdalomcsillapító a steroid.

Majd kipróbálom a Ceragemet. Egyszer. Ha fáj, azonnal leszállok a gépről. Akár egy percen belül is.

 

Előzmény: maria73 (4833)
maria73 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4833

sziasztok!

 

az én vélemányem,probáld meg a ceregam ágyat!én még műtét elött voltam 10 kezelésen,de majd b....tam a fájdalomtól!a kezelő azt mondta kellene még 10!nem bírtam magam rászánni a fájdalomtól!nekem nem jött be!szerintem sérveseknek nem jó!én most a denevérágy félére gomdoltam még!jókat hallottam róla!

azt szeretném kérdezni,hogy a királyhágó utcában nem ajánlották fel a gerincstabilizáló tornát?nem Mckensie,de nagyon jó!én most voltam 3 szor!nekem is csavarozásra vár a műtőtt porckorong!nekem elöbb a tornát kell csinálnom,és utánna kontroll!

dipropos infúziót én is kaptam,hatása csak időtöltés volt!szinte semmi fájdalmamat nem csökkentette!viszont mivel nőből vagyok,jó rendesen bezavart!sőt" ingyen mellnövesztő"!2 hetente rendesen bedagad a mellem,és 2 hétig még hozzá sem lehet érni!és sajna a petefészkeim is tele lettek cisztával!valamelyik diónyi nagyságú!talán kipukkad és eltűnik,ha nem akkor műteni kell!

szóval a szteroid nem gyerejáték!de van akinek hatásos!

nagyon sajnállak,hogy te is ilyen állapotban vagy!szerintem mi itt azon vagyunk,hogy mindent megteszünk a javulásunk érdekében!kitartás!ne add fell!én hiszem és tudom,hogy lesz jobb!

kellemes és fájdalommentes szép napot kívánok!

 

Előzmény: kristaly02 (4829)
bela2200 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4832

Nekem például teljesen bejött, bár az esetem nem tipikus.


Nem fájt semmim. Izületi problémák, aztán "csak" mindenféle érzészavarok, a végén már botladozás. Majd egy éves keresgélés után derült ki egy meszes hátközépi sérv.

Ami valószínűleg pont az izületi problémákra kapott porcerősítő hatására mozdult meg és egyre jobban nyomta a gerincvelőt.

 

Nem volt kérdés a műtét szükségessége és a panaszokat is megoldotta.

kadet75 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 4831

Sziasztok!

Lehet, hogy naív a kérdés, de itt senkinek sem jött be a műtét?

Mindenkinél csak azt olvasom, hogy utána csak még rosszabb lett.

Senki nincs aki azt mondja: Igen érdemes volt mert azóta minden ok?

Minden működik... semmi nem fáj...

Vagy lehet, hogy csak azok látogatnak ide akiknek rossz tapasztalatai vannak és akik teljesen rendbe jöttek nem látogatják ezt az oldalt...

 

kristaly02 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 4830

Amiket írtál Steroid injekciók. Mármint a Diprophos. Mert helyesen így írják.

Nekem 2002 óta adják a gerincsérvre az idegpályába szúrja a neurológusom, heti egyet maximum egy évben 4 darab szurit. Jól olvastátok. Merthogy nagyon jó a fájdalomra ez tény. Akárcsak a Solu Medrol infúzió. Amit anno félévente, az utóbbi években évente-másfélévente adnak 5 darabot. Max. Abból is.

Azért mert mindegyik ilyen steroid szuri vagy infúzió kiöli a szervezetől a csontokból a kalciumot. Idő előtti csontritkulást okozva. Azonkívül hajhullást, pattanást, hízást, okoz. Illetve felborítva a mellékvesekéreg működését a hormonokat is megkavarja.

Ezzel együtt 7 éve a fenti időközökben beadja a dokim, mert ezzel tudok létezni dolgozni. Tudom hogy hosszútávon sokat árt, de a jelenben csak ez segít.

Úgyhogy remek dolog a steroid, de csak óvatosan.

 

 

Fájdalomnélküli estét nektek.

Előzmény: gazsoka (4823)
kristaly02 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 4829

Sziasztok.

2002-ben operáltak LV/SI - kiszakadt - sérvvel. 7 évig elvoltam vele, tudtam dolgozni/tanulni. ( Igaz naponta tornázom azóta is )

Most tavaly ősszel visszajött, ugyanott. 4 hónap intenzív Mckensie torna és úszás meg fizikoterápia meg steroid utána a kontroll MR semmi javulást nem mutatott, igaz romlást sem. Jelenleg 5 mm-es protrusio állapotban van. A Királyhágón megcsavaroznák de csak 2011-re van időpont a várólistán. A másik idegsebész meg azt mondta ehhez még nem nyúlna hozzá hagyományos műtéti eljárással sem..majd ha leszakad ezt mondta..

Köszi... én megtettem amit lehet - ülő tornalabdám, térdeplőszékem, gerincövem itthoni tens gépem gerincmatracom is van. Plusz napi gerinc és Mckensie torna meg heti egy úszás - ( mell és hát ) Nem tudom mit tehetnék még.

Ugyanis mindezek mellett is csak annyit értem el, hogy nem üvöltök a fájdalomtól és még tudok türhetően közlekedni.. persze nincs nap hogy ne érezném a hátam meg a lábam, de még ez a zsibbadás meg fájdalom még tűrhető..

Csak az a bajom, hogy annyira nem rossz, hogy műtsenek - pedig az helyrehozna talán megint pár évre - de annyira meg nem kis sérv hogy a sok kezelés meg torna révén visszament volna magától...

A Ceragem ágyat még nem próbáltam állítólag jó.

Van tippetek mit tehetnék még?

 

Fájdalommentes napokat  mindenkinek.

 

gazsoka Creative Commons License 2009.02.22 0 0 4828

 Ezt nekem is adta, és övem is van, de azt mondta, hogy csak akkor használjam, ha tartósan hajlongok, vagy emelek. van sópárnám is, és be is vált, ha megfájdul a hátam, fekszem rajta kb 10 percig és utána sokkal jobb.

 

utoljára két személyes gyakorlatot adott,:  le kell hasalni a földre, a párodnak két kézzel rá kell támaszkodni a deréktájra és hasaló helyzetben oldalt fel kell húzni a térdet, 4-5 alkalommal az egyiket. majd a másikat.

 

A térdemelőset egyébként az uszodában is egész jól lehet csinálni.

 

nekem ki csúszik időnként az L III-as és azt visszarakja, a nyakin is javít, de arra most egy speckó gyógytorna kell majd a Klemencsics Zoltán szerint.

Előzmény: Törölt nick (4827)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 4827
Visszatérve a porckorongsérv problémára nagyon fontos, hogy kerülni kell a hirtelen lehajlást, csomagok, nehéz tárgyak cipelését, emelését. Kiem professzornak emlitettem, amikor nála jártam, hogy vonattal külföldre utazom és nehéz bőröndöt kell vinnem, mit tegyek. Adott egy igen erős derékövet (5.000 Ft). Azt mondta, hogy utazáskor ezt tegyem fel, amikor a bőröndöt viszem. Ez be is vált. Mutatott még nekem néhány tornagyakorlatot, ezek közül az egyik: két kezet hátul a csigolyatájon összeszoritani, majd egyidejüleg felváltva a jobb és bal térdet emelni.Ezt pár percig csinálom reggel és este.
malvin82 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 4826
http://napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200902/20090220-0811-sportplusz.wmv
gazsoka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 4825

 

 Igen. Meglepődtem, hogy eléggé műtét ellenes és azon a környéken azt mondja, hogy csak akkor műtenek, ha már a páciens a saját lábán nem tud menni.

 

Ugyan ezt mondta a Klemencsics Zoltán is, mert szerinte sincs nagy értelme a műtéteknek a kiújulás miatt. ha viszont lebénul az ember akkor muszály.

Előzmény: sziporka66 (4824)
sziporka66 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 4824
A Dr. Tóbi Zoltán Szekszárdi ortopédus orvos.

Annál voltál ?

Előzmény: gazsoka (4823)
gazsoka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 4823

kedves mindenki!

 

Régebben jártam itt, amikor úgy kínlódtam ahogy közületek sokan.

 

Nekem 2003-ban műtötték a MÁV-ban a sérvemet L IV. és kiszakadt. "Csak fájt" tehát nem bénult és nem zsibbadt.

 

A műtét októberben volt, de szenteste a karácsony helyett annak örültem, hogy üvőltés nélküli pillanataim voltak. Ekkor lezsibbadt a fél bal lábam a combtőtől a lábujjamig , nem tartott meg és próbaképpen megszúrtam tűvel, de meg sem éreztem.

Másnap visszamentem ahhoz az orvoshoz, aki műtött, de el sem akarta hinni, és MR sem készült, csak februárban. Akkor derült ki, hogy jóval nagyobb sérvem jött ki az előző helyén, mint amivel megműtöttek.Természetesen újra műteni akartak, de nem engedtem még a tolókocsi igéretére sem.

 

Kiropraktőrrel és egy nagyon klassz gyógytornásszal 7 hónap alatt, de visszakaptam a lábam. Közben dolgoztam, és szedtem a gyógyszert.( ráadásul ülő munkám van ) és volt amikor deszkán ültem, mert másként nem ment. 

 

Négy évig egész jól el voltam, még 10-15 km-es gyalogtúrákra is vállalkoztam.

 

tavaly júliusban újra kijött ugyan az a sérvem és annyira fájt , hogy a falat kapartam. természetesen újra műteni akarták és csavarokkal stabilizálni.Most sem engedtem. napi 8 szem mesulid és egyéb nem szteroidokkal valamit javult.

 

A kiropraktőr most nem vált be és a tona sem. Eljutottam dr. Kiemhez és valóban jó keze van. Ő volt az első aki azt mondta, hogy ezt a gerincet nem szabad műteni.

 

Úgy két havonta meg szoktam látogatni. időközben az Onkológiai intézet fájdalomkilinikáján kaptam egy Diprofrost nevű szurit a bal oldali idegbe a sérv mellett, és a fájdalom tulajdonképpen azon az oldalon majdnem teljesen megszűnt.

 

Amikor a jobb oldalam újra kezdett fájni (a bal oldali sérvemtől), elmentem Tolnába a dr. Tóbi Zoltánhoz, akitől kaptam 3 steroid injekciót, ami teljesen levette a gyulladást az idegről .Tudom hogy nem veszélytelen, főleg úgy hogy más nyavalyám is van, de űgy tűnik használ. Nem mondom hogy nem nyilal néha, de ez már csak aprósemmiség ahhoz képest ami volt. 

 

Mivel dr Kiem MR nélkül kiderítette, hogy van egy nyaki sérvem is( időközben az MR igazolta, hogy tényleg van), bejelentkeztem dr. Klemencsics Zoltánhoz , akitől jelenleg egy homeopátiás injekciót kaptam, ezt kell inni két naponként fél liter vízben feloldva és elküldött a Virányos Kilinkára, ahol a begyulladt mély izmomat lökéshullám terápiával kezelik. Kicsit könnyebb,és természetesen háton úszom, bár ezt most a doktorok nem igazán javasolják, de sokkal rugalmasabbnak érzem magam tőle és rossz ha kihagyom. Fájdalommentes és nagyon jó hétvégét kívánok mindenkinek.

bakibaby Creative Commons License 2009.02.20 0 0 4822

Videómagnó ? pár ezer ft-ért lehet sztem kapni használtat - vatera.

 

bb

Előzmény: Zsúú77 (4796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!