Keresés

Részletes keresés

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45234
De édes!

Kár,hogy én nem tudok Ginának ilyesmit venni,ő azonnal szétcincálná a betétet meg ahogyan ismerem a műa. fekhelyet ide-oda toligálná az orrával és kiokoskodná hogyan lehet minél előbb felborítani.
Előzmény: molera (45231)
molera Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45233

köszi:-)

édes lehetett a kutyusod:-))

abszolut szükségük van a szellemi munkára, Bella is imád mindennemű foglalkozást és nagyon lelkes. ha egyszerre hívom magamhoz a két lányt, akkor tuti azzal van elfoglalva, hogy ő közelebb üljön le elém, ha kell, még arrébb is löki a másikat:-))nagyon meg akar felelni:-))

 

így préselte bele magát a kicsi ágyba:-))

 

Előzmény: Gabiiiiii (45232)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45232

istenem,de edes:)

 

en ma rajottem,hogy mennyire szuksege van a kutyamnak a szellemi munkara..Rengeteget labdazom vele,imadja,de elobb-utobb  megunja..Ma azt jatszottuk,hogy "marad",elmentem jo messzire a labdaval,hivtam es utana jutalmul eldobtam a labdajat.Ma en purcantam ki hamarabb,ha nem dontom el,hogy most mar eleg,meg mindig fegyelezetten varna,hogy odajohessen erte:) Ezt nem unta meg

Előzmény: molera (45231)
molera Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45231

szia:-)ohh, nagyon drága vagy te is:-))köszönöm a lehetőséget, de nekem is van regisztrált ismerősöm, csak bíztam benne, hogy van más lehetőség is.

 

a sok segítségért cserébe hoztam egy pár képet Bella kutyáról.

ő kicsi kora óta valahogy nem igényelte a puha alvófelületet, se pokrócra, se párnára, semmire nem feküdt, csak a kemény parketta, kő, stb.

viszont mióta nálunk él, azóta kényelmes lett a drágám, most már csak pokrócon,párnán fekszik, és még meg is ágyaz magának.

mivel a shaprom ágya jóval kisebb és már abba is belepréselte magát napi szinten, így megleptük egy saját ággyal, íme a fogadtatás:

 

 

az ágyikó

 

első körben azt hitte játszani kell benne:-)

 

aztán rájött a tutira és így aludt, közben a párom meg simizte, elaludt ő is, és ott maradt a keze.

 

további szép napot mindenkinek:-))

Előzmény: Gabiiiiii (45230)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45230
mi regisztralva vagyunk a teszveszen es a vateran is,ha ezek kozul volt valamelyik,szivesen megveszem neked.Csak mondd,hogy mit:)
Előzmény: molera (45229)
molera Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45229

drága vagy, köszönöm a gyors választ:-)

én is azt találtam, ahol a xvi-ba lehet átvenni, amivel nem is lenne gondom, csak nekem ez az egész licitálás, regisztrálás kicsit bonyolult, időigényes.

na, ez nem jó hír, hogy ilyen az eladó ott:-((((

reméltem, hogy valahol lehet üzletben is venni csak úgy.

ez amúgy egy üzlet volt, ahol voltál? tudom, hogy a megrendelt dolgot lehet ott átvenni, de ha esetleg egy üzlet, akkor lehet elmennék érdeklődni, max nekem is kinyílik a bicska a zsebembe:-)

Előzmény: barvivien (45228)
barvivien Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45228

Licites oldalon vettem.....asszem a 16.-kerületbe kelett érte elmennem....de nagyon egy flegma nőszemélytől vettem...a zsebembe kinyílt tőle a bicska:(

 

Előzmény: molera (45227)
molera Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45227

sziasztok

csak egy kérdés erejéig jöttem

barvivien, vettél nem olyan rég ilyen Shed Ender pro-t, segítettél is, hogy a neten hol találok ilyet.

annyit szeretnék csak kérdezni, hogy te is ilyen licites site-n vetted vagy esetleg személyesen valamilyen üzletben? utóbbit én nem találtam, viszont nekem egyszerűbb volna.

előre is köszönöm a válaszodat:-)

Bodzaakutya Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45226

sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek van-e azzal valami gond, ha az ember kutyapelenka helyett macskaalmot használ szobatisztaságra nevelési célzattal? (eddig nem használtunk semmit, csak próbáltunk gyakran levinni, de sajnos nem jött be...)

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45225

naszongyahogy..Hazajottem,helyzetjelentes kovetkezik

 

a kuka tartalmat szinte egy az egyben behordta a szobaba  szonyegre,szedtem ossze tejeszacskokat,margarinos dobozt,krumplihejat,stb,stb..Betort a gyerek szobajaba,szepen,finom mozdulattal leszedte a fejhallgatojarol a szivacsot,de nem ette meg.Ellenben a kutyasetaltotos csizmam sarkan kicsit finomitott,nem tetszett neki a fazonja...Hogy hogy a feszkes feneben szedte ki belole a talpbelest,az rejtely,mert sehol mashol nincs megragva a sarkan kivul...

 

Annyira tudta,hogy rosszat csinalt,pedig nem is uvoltottem vele,csak atneztem rajta,de o behuzott farokkal somfordalt korulottem,hordta oda nekem a jatekait,hatha megenyhulok:)

Előzmény: czaltikgyörgyi (45223)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45224
Sziasztok!


Tud valaki mondani erre valamit?
Gina sokat tüsszög az utóbbi napokban.Más tünete nincs,az orra sem folyik.Eszik,iszik,játszik.
Először azt hittem az orrába ment a cigifüst vagy valami.De séta közben is tüsszög,és akárhol vagyunk.
Vigyem el orvoshoz?
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45223
Szia!

Talán nálunk megint az van (de ez csak az én gondolatmenetem),hogy hanyagolva volt a múlt héten.A férjemet műtötték,alig voltam itthon,nem jutott időm sétálni menni vele.Akkor is ilyen rossz volt amikor nyáron elmentem 10 napra Németországba és a mamáék jöttek ki hozzánk gyerek és kutyaszitternek.Természetesen nem sétáltatták.
Azért ha nincsen rá nyomós okom,hogy ne foglalkozzak a kutyával én mindennap elviszem őt sétálni -ha nagyon kevés az időm akkor csak 30 percre,ha ráérek akkor 1 órára.Általában azonban 40 percet szoktunk utcán lenni,és a kertben még dobálok neki labdát és feladatozunk is 15 percet.
Napi 2 óra kutyázás jobb lenne,de ez ősztől tavaszig kivitelezhetetlen nálunk.Reggel is vele vagyok általában 30 percet az udvaron,együtt söpörjük le a 2 teraszt,összeszedjük a kakát,örömködünk,elvisszük a gyereket a suliba.
Marci is játszik vele legalább fél órát általában a tanulnivalójától függően.
Előzmény: Gabiiiiii (45222)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45222

az enyem is nagyon szeret autozni.Minden olyan kocsinal azonnal megall es benez az ablakon,ami jaro motorral all es benne ul a vezeto.Gondolom egy paran mar nfartust kaptak,mikor hirtelen 2 cm-re megjelenik  a kutya:)

Nem lehet csak ugy pakolni a csomagtartoba,mert neki azonnal be kell ugrania,ha kinyitom

 

azt hittuk,hogy mikor ivartalanitani,meg varratszedesre vittuk,ez rossz elmeny volt neki es nem fogjuk tudni ezentul beimadkozni a kocsiba.Hat nagyon tevedtunk:)

 

a reklamujsag meg nalam a siman elviselheto kategoria,felolem szetszedheti,bar megvarhatna,mig megnezem:)))))

 

Ma megint egyedul lesz par orat hetek ota eloszor,majd beszamolok mit szedett szet.Mert abban egyaltalan nem bizom,hogy jokutyakent vegigszundikalja ezt az idot....

Előzmény: czaltikgyörgyi (45220)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45220
Ugyanezeket gondolom amiket Te leírtál.A verésről.Semmi értelme,ha nem rajtakapás.
Szerencsére nyugis 3 éjszakánk volt-csak el ne kiabáljam.Sokat labdáztunk,+1 óra séta esténként feladatokkal.Minden nap 1 nagy csont (ami ugye szorulást okoz,én csak heti 1x szoktam csontot adni)

Eni:Gina is azonnal odajön hozzám ha kimegyek a házból,akkor is ha rosszat csinált.Mielőtt ugye megláttam volna a művet.Ha észrevettem,mondom a magamét-ilyenkor elszelel.
Bízom benne,hogy kinövi ezt a rágásos dolgot.(Gyakorlatilag már nem nagyon van olyan a kertben amit még nem tett tönkre.)

Az is nagyon érdekes,hogy én is álltam már éjszakára az autóbeállón,az én kocsimat soha nem bántotta.De azért ezt most mégsem merném kipróbálni!Egyébként meg nagyon ügyes kutya,utcán semmilyen fegyelmezettségi probléma nincsen vele.Ma épp azon filózgattam,hogy talán elhagytam a kutyát valahol a póráz végéről,mert annyira könnyűnek tűnt,mintha nem is volna kutya a végén........
Aztán kb. 1,5 Km-ert jöttünk jutalomfalat nélkül hazáig laza hátára dobott pórázzal láb mellett,úttesteken ,zebrán át (zebra előtt le kell ülnie,és meg is teszi) szóval nagyon meg vagyok elégedve vele.

Reggel meg ő az első a garázsnál,hogy vigyük Marcit a suliba.Nagyon szeret autózni ez a bestia.



Előzmény: snepf (45182)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45219
Az ablaktörlőket (2 első + hátsó) minden este leszedjük,reggel pedig vissza.
"kiolvassa az újságot"-ezen elvigyorogtam magam,nekünk be szoktak kiabálni az udvarba:"Na,mi van akcióban Gina?"
/Az egész utca ismeri a másikat/Ugyanis a ha már 4-5 szórólapos jön,akkor nem fér bele kilógás nélkül a kapura szerelt csőbe,így Gina miszlikekre tépi a kert közepén és ül a kupacon.
Előzmény: Gabiiiiii (45218)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45218

ne strapald magad,olyan lelemenyes nem tudsz lenni,mint o:)

 

de ezek egyelore jok,aztan majd meglatod.Lehet,hogy neked egy kisangyalod lesz,de lehet,hogy olyanokat talal ki,amikre te almodban sem gondolnad.Az enyem siman kinyitja a becsukott ciposszekrenyt:)

Talan pont itt lattam egy olyan fenykepet,ahol a kis draga romhalmazt csinalt a kanepebol:))

Ahhoz az enyem nem nyult sosem.De a lanyommal mar strandpapucsban jartunk egesz nyaron,mert teljesen felesleges volt szandalt vagy cipot venni arra az egy napra,amig szet nem ragta:)

Mostanaban mar nem nyul a cipokhoz,de a lanyom iroasztalat el kell keriteni,mert leszedi a ceruzakat,radirokat,konyveket es lelkesen "kiolvassa "cafatokra

 

Legutobb a gyerekeknek szolo kutyanevelesi konyvet ette meg kritikakent:)

 

A viragokhoz pl nekem sosem nyult,a vezetekek is el vannak keritve,de meg sem probalta azokat piszkalni...Viszont mar 3 WC papirtartobol csinalt fogpiszkalot .a WC pumpat is szepen korberagta,a hajkefet sem lehet elolhagyni....

 

Reggelre szepen behordja a kuka tartalmat a szobaba a szonyegre..Ellehet VELE EGY DARABIG,MERT SZEPEN SORBARAKJA.nEM RAGJA MEG,NEM ESZI MEG,CSAK BEHORJA /bocs,ujra nem irom:)/

Előzmény: rudy01 (45217)
rudy01 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45217

Sziasztok!

Én januárban hozom el a kiskutyámat. Már most készülök "bomba-kutya biztosra" tenni a lakást. A vezetékek elzárva, a növények elérhetetlen magasba tétele, a cipők cipősszekrénybe ami nehezen nyitható. De mire kell készülnöm? Tudom ,hogy úgyis túljár az eszemen. Szét fogja a kanapét rágni? Vagy a széklábát?

Nektek a lakásban mit rombolt szét?

K.

cheereck Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45216
szia,

olvastam, hogy megszülettek a babák, ha már megvan a kiválasztott, akkor kíváncsian várom róla a képet! :))
Előzmény: koszacica (45211)
snepf Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45215

A kennellel kapcsolatban rengeteg a félreértés. Az nem börtön, ha értelmesen használják. Én nem tudok rá rosszat mondani, mivel Chaka 7 hetes korától ott aludt és 5-6 hónapos koráig napközben is ott lakott, ha nem voltam otthon. Azért hogy ne lopják el. Ha hazaértem azonnal jött a családba és ha este lett, mi is mentünk aludni, ment a kennelbe. Ott kapta a vacsoráját, csak jó dologgal kötötte össze. Örömmel jött a kennelbe és reggel mikor mentem ki akkor jött ki a házából.

A kutya ha pihen akkor nem akar mászkálni, nyugalomban és biztonságban van.

De ahogy gondolod...

Előzmény: czaltikgyörgyi (45209)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45214

konnyen beszelek,az enyem ideiglenesen normalis:)viszonylag:)))

 

vagy 2 honapja nem zabalt cipot,pedig mar nem barrikadozom el ejszakara...Azert ha elmegyek itthonrol igyekszem kutyabiztossa tenni,de igen lelemenyes a kis draga.De azert van egy kis kulonbseg egy ceruza szetragasa vagy a zacsko kiszedese a kukabol es  egy draga kocsi tonkretetele kozott..Ezt az en tureskuszobom meg siman elviseli egy rontombontommal:)

Előzmény: Eni79 (45213)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45213

Nézzenek oda, miből lesz a cserebogár! :DDDDD

 

Egyébként igazad is van. A kutyák nem emberek, bár tény, néha nagyon is emberinek tűnnek. ezt leírtuk már sokszor... Az adott cselekvésre adott reakcióinkból tanulnak és következtetnek. De minden kutya más. Mondom enyémeknek elég a hangsúlyváltás is már... Györgyinek meg egyszerűen fel kell nőni a kutyához, és egyrészről megmutatni mi az elvárt viselkedés, jutalmazni és büntetni megfelelően, és kialakítani a kapcsolatot a kutyával. Ez egyébként pofonegyszerű... A nehéz az az, hogy az ember rájöjjön milyen frekvencián mozog a kutya. És a behangolás onnan már csak pár gyakorlás kérdése.

Előzmény: Gabiiiiii (45212)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45212

azert azt soha ne felejtsuk el,hogy o egy kutya,en vagyok az ember es legalabb olyan fontos az en lelkivilagom,mint az ove..Lehet a lelkere beszelni,de abbol nem ert.Ha a szep szobol sem,akkor jonnek a fokozatok a fegyelmezeshez..Kinel mi valik be.

 

Lehet,hulyen hangzik /foleg,hogy imadom a kutyamat/,de amig tolem fugg,en adom a kajat,en vagyok a fonok,addig en szabom a szabalyokat...Es az ablaktorloragast azonnal megtorlom..Ha serul a lelke,akkor serul,nekem is serul,ha minden reggel arra megyek ki,hogy osszekaristolja  a kocsi fenyezeset es letori az ablaktorlot..Ha ezt osszeadjuk,tobbtizezres tetel

 

Mindenkinel mas a tureskuszob termeszetesen

Előzmény: koszacica (45211)
koszacica Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45211
Szintén osztom Gabii véleményét abban, hogy nem értenie kell, hanem - kiegészítve azzal, hogy - megtanulnia, hogy mostantól ez az új rend. Egy 1 éves kutyát meg még simán kennelbe lehet szoktatni.
(Az enyémek is megtanultak boxban lenni - pedig mindkettő elmúlt már 2 éves, amikor elkezdtük használni. Mostmár órákig elvannak boxban vagy kocsiban)
Előzmény: czaltikgyörgyi (45209)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45210

szerintem meg ebben az esetben nem ertenie kell,hanem a rombolast megakadalyozni...En igazan turelmes vagyok,az agresszio minden formaja hianyzik belolem,de 2-3 ablaktorlo es fenyezes osszekaristolasa utan  valoszinuleg drasztikuisabb lepeshez folyamodnek./Ti lopjatok a penzt allandoan ablaktorlore?/

 

Az enyem mar attol boldog lehet,hogy a csukaszetragas miatt nem nyuztam meg/kedvem lett volna/

Előzmény: czaltikgyörgyi (45209)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45209
Szia!

A kennelhez szerintem már késő van,nem értené miért van oda bezárva.
Előzmény: snepf (45175)
sere Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45208

Szia!

 

A komondorom tenyésztője etetett pontosan ezzel a fajta táppal, így én is vettem egy adagot, amikor a kutya hozzánk került. Semmi gond nincs vele, szerette (pedig finnyás egy állat).

Large breed-et viszont nem adnék kizárólagosan retrievernek, inkább keverd valami főtt kajával, nehogy hirtelen nőjön nagyot a kutya, és tönkremenjenek az ízületei.  

Előzmény: rudy01 (45202)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45207

szerintem nincs,ert a vegen erosen dragalltuk es attertunk a rendes embergyerek pelenkara es ugyanugy odajart:)

 

nagyon hamar megtanulota ingerlo szag nelkul is.2x odavittuk a "termeket" a szonyegrol es onnantol valahonnan tudta,hogy annak ott a helye.

Előzmény: barvivien (45206)
barvivien Creative Commons License 2009.11.26 0 0 45206

Jól emlékszem hogy a kutyapelenka valamivel be is van itatva hogy a kutyák arra csináljanak?valami inger keltő szaggal?

Vagy ezt csak én gondoltam ki?

Előzmény: Gabiiiiii (45201)
cheereck Creative Commons License 2009.11.25 0 0 45205
sziasztok,

mostanában kicsit eltűntem, picit elhavazódtam a midnenféle egyetemi dolgokkal, de szerencsére ma lezárult egy része, aminek köszönhetően kaptam egy utalványt a Royal Canintól, amit levásárolhatok. A Pötyinek kinéztem a Mobility spec large dog tápot, amit mozgásszervi nyavajákra javasolnak, van benne zöldkagyló is, de Bluesnak nem tudom, hogy milyet vegyek, van esetleg javaslatotok?
rudy01 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 45204
Köszi a választ. Sajnos elkövettem egy nagy hibát, hogy már megvettem, mert novemberi akció során 2x15kg tápot adtak 26500 HUf.-ért. Ami nagyon kedvezőnek tűnt ahhoz képest, hogy egy zsák kerül 16-17 ezerbe amúgy.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!