Már volt mindenféle lecsó. A saksuka is finom. Nálam győzött a szokásos magyar lecsónk, kolbásszal és tojással. Szinte azonos, ami az idén nagy kedvenc lett, a káposztás cigánylecsó.
MI is visszakaptuk pár kevés hete a Lufthansa-tól a 380.000 forintot az áprilisi elmaradt Miami.repülésre, és nem is ünnepeltünk. :) Jó, hogy leaglább a pénzünk nem veszett el, ha már utazni nem tudtunk.
Nem főztem most a hosszú hétvégén, Piranban voltunk, de mivel egyikünk sem vízi zizi-rajongó, így ott sok érdekeset nem ettünk. Jó olasz pizzát viszont igen.
Mi tavaly egyszer ettünk ott, nem volt rossz. Aztán akartunk megint menni, de közölték, hogy zárt társaság. 1 asztalnál ültek a kertben. Mondtam valamit inni adnának? Mert nagyon szomjas voltam, Nem adtak. Nem megyünk többet. Mi lassan oda szokunk a Pontyba, rosszat még nem ettünk és a kert kellemes. Persze jobb lenne, ha a taniti, zuzu stb. utódja jó lenne, de nem hiszem, hogy oda fogunk járni.:-(
Tegnap a Jardinetteben ünnepeltük, hogy a ryanair visszafizette az áprilisi repülőjegyünk árát.
A kaja átlagosan ócska volt, és átlag felett drága. Mentségemre legyen mondva, hogy nem voltam hajlandó ebben a melegben messzebbre menni, de megfogadtam, hogy soha többet.
Ma lazacot sütöttem leveles spenóttal és krumplival.
Na, hat az itt remes! Ha kapok rendes parmiggiano-t vagy gran padano-t az is mar szaraz, sokszor izetlen mintha felszeletelve allt volna honapokig. Vessetek meg de berakom par masodpercre a mikroba hogy reszelni lehessen. :-)
Temanal maradva ma sajtos ravioli lesz. Holnap brassoi.
Megkérdezhetem a beszerzési forrásod? Megjelent korábban egy, a szósszal foglalkozó cikk (még mindig olvasható a neten), amelyben azt írta a szerző, hogy kicsi a valószínűsege annak, hogy Mo-n eredetit lehessen venni. Van egy európai gyártmány, de annak az íze nem olyan egyáltalán, mint az eredeti, illetve sok a hamisítvány is. Nagyon érdekelne az eredeti, USA-ban készült szósz íze. Ha Te tudsz olyan boltot, ahol beszerezhető, megpróbálnám én is. Köszönöm előre is a választ!