Keresés

Részletes keresés

gyummi13 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 260

Hello!

Koszonom a valaszt. A londoni reszehez annyit tennek hozza, hogy az utobbi 8 evben itt altalam megismert emberkek 80%a igy kezdte. En is vegigjartam, ket hetig jartam az ugynoksegbe, aztan kialakult egy allando hely, atvett a ceg. Ha mar 3-4 napot dolgozol, abbol fenn tudod tartani magad, amig nem lesz allando. Es mint irtam ez kivaloan mukodott ugy 2008 ev vegeig, azutan elkezdtek baromi sokan jonni, es hat ugye munka nincs mindenkinek. De 2008 elott, kb yes meg no angollal is talalt allandoi munkat, aki igazan akart dolgozni, papir, vegzettseg nem szamitott, marmint ilyen warehouseos, vendeglatos munkaknal. 

Szoval inkabb azt ajanlod, hogy otthonrol keressunk munkat. Ez hogy mukodik, kinezek egy allashirdetest, elkuldok egy jelentkezest, ok behivnak egy interjura, elrepulok, vagy utazok valamivel, megvan az interju, hazajovok, netan ujabb interju egy het mulva, akar masik allashirdetesre, ujbol elbumlizok, utana haza.. keresek tovabb. Ez meddig tarthat, hetekig, honapokig? Meg persze a rengeteg utazas, plusz a penz amibe kerul. Ezt akartam elkerulni azzal, hogy egybol kikoltozok, alkalmi munkaval (ugynokseg) fenntartom magam, es kozben intenziv allaskeresest folytatok. Ja, a masik, hogy valami raktari, vagy hasonlo melot keresnek, vezetek vagy 5fele targoncat, szoval nem diplomas melo a celirany, hanem tulajdonkeppen akarmilyen. Legalabbis egyelore. Ja, meg egy kerdes, vannak e megbizhato magyar munkakozvetito cegek, vagy erdemesebb nemet, avagy osztrak ceggel kapcsolatot teremteni? Koszi meg egyszer. Udv

Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 259

Szerintem minden gyárban relatív korrektek a körülmények és jól lehet keresni.

Keresettek a müszaki szakmák, mérnöki diplomák, nem lesz nehéz elhelyezkedni...

Előzmény: Törölt nick (257)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 258

Szerintem ez Londonban sem müködik, német nyelvterületen meg még úgy sem.

Elvegetálgatni, idöt nyerni lehet így, talán...

Rendes, itteni szinvonalon élni nem. 

Ausztria és Németország inkább úgy müködik mint Magyarország. Kell hogy legyen egy végzettséged, amihez értesz is, majd abban keresel munkát. Ha az megvan, lehet költözni, abból talán meg is lehet élni, stb. És havonta egyszer fizetnek....

Előzmény: gyummi13 (256)
gyummi13 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 256

Hello Mindenkinek!

Egy kerdesem lenne, nagyon orulnek, ha valaszolnatok. Londonban elek mar egy ideje, es itt nagyon sok ember ugy kezdi a "karrierjet", hogy elmegy egy ugynokseghez (recruitment agency), es regisztral. Ott aztan valamennyi ido utan adnak neki melot, lehet alkalmit, csupan nehany orasat, de lehet akar napokra, hetekre, meg tovabb. Nem a legjobb melok, de kovetkezo het penteken minden orad utan kapod a 6 font valamennyi minimalbert. Szoval a a kerdesem az lenne, hogy van e ilyen jellegu ugynokseg Ausztriaban, Nemetorszagban? Tervezem, hogy ott kezdenek uj eletet, es az ugynokseg arra jo lenne, hogy ne eljek fel egy halom penzt, amig allando allast talalok, ami gondolom eltarthat hetekig is. Elore is koszonom a valaszokat (ha lesznek:) Velemenyt is szeretnek kapni, ha van valakinek fölös nehany perce. Ugy tervezem a kimenetelt (menyasszonyommal, aki addigra a felesegem lesz), hogy kilövunk egy varost, Nemeto. vagy Ausztrian belul, lehet, hogy gombostuvel bokunk bekotott szemmel :) Odamegyunk egy egy boronddel, kiberelunk egy szobat egyelore, osztott hazban akar, vagy valami olcsobb szallason, aztan uzsgyi a varos, munkaugyi kozpont, allashirdetesek helyi ujsagokban, bolt kirakataban, es keressuk a  munkat erosen :) Nextem nemete nagyon jo, en meg tanultam, csak regen, de kimenetel elott joval nekiallok. Nos, ez egy elgondolas, Londonban ez tobbnyire mukodik ( inkabb talan csak mukodott nehany evvel ezelottig), Mennyire kivitelezheto ez nemet nyelvteruletre vetitve, van benne valami hulyeseg, vagy min kellene valtoztatni? Errol szeretnek velemenyt kerni. Nagyon koszonom. Udv. Mihaly

Sukk Lászlóné Creative Commons License 2013.07.05 0 0 255

Az Unió tagországaiból, elsősorban német nyelvterületről keresünk partnereket meglévő webáruház üzemeletetéséhez. Érdeklődni a meheszruha@t-online.hu email címen.

gyuli77 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 254

Sziasztok! Ismeri-e vki az Ansfeldenben levő Actual ajtó-ablakgyártó céget? Dolgozott, dolgozik-e vki? Kiutazás előtt informálódnék.

basinger Creative Commons License 2013.06.15 0 0 253

Üdvözletem!

3. szezonomat nyomom kint Tirolban és még 3-4 évig ezt az életet kell hogy folytassam, azaz két szezon közöt csak 6-8 hetet vagyok a családdal, többit kint töltöm.

Ideje lenne vennem egy autót, itt kint venném, de ezzel van egy kis gondom: ahogy tudom, Magyarországon nem nagyon használhatom a saját, osztrák rendszámos autómat, tele a net rémtörténetekkel, de megoldást még sehol nem olvastam.

Magyar állampolgár vagyok, otthoni személyi igazolvánnyal-lakcímmel. Kint minden szezonra van Meldezettel-em és munkaszerződésem és ennyi.

Van megoldás, hogy ne sózzon rám az első rendőr 1,2 milliós büntetést, mint azt tették egy magyar vállalkozóval pár hónapja? Ugyanis ilyenek a büntetési tarifák...

Csak legális és elérhető megoldás érdekel.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 252

És ezt komolyan gondoljátok, hogy egy topik, amibe havonta születik egy beírás, az is egy hasonló kérés, a megoldás a gondjaitokra?

A logikus gondolkodást nem tanítják egy pedagógusnak?

Előzmény: Nitus19891211 (251)
Nitus19891211 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 251

Abban kérnék segítséget tőletek, hogy a párom Júliustól megy ki Nürnbergben neki már biztos állása lesz. Én is szeretnék utána menni Júliustól vagy augusztustól. Nekem nehezebb a dolgom mert angolul beszélek, németül csak most szippantok vmi alap szintü tudást magamra. Itthon óvodában dolgozom 4 éve és dajkai végzettségem van, mellette egy 4 éves kisfiú babyszittere vagyok. Jövőre államvizsgázok óvónői szakon, de a sulit kintről fejezem be levelezőn. ( úgy tudom kint van magyar óvoda is, de kezdésként mindenképp Nürnbergben kéne állás, hogy a páromhoz közel legyek) Egyébként is a gyerekekkel való foglalkozás áll hozzám közel, így szívesen babyszitterkednék ,vállalnék házvezetői, hasonló egyéb munkát, ha lehet akkor kintlévő magyar családnál. Ha tudtok segíteni nagyon megköszönném :)

Gábor - Hőszigetelés Creative Commons License 2013.05.09 0 0 250

Sziasztok! Németország, főleg München környékéről keresek magyarokat, mivel kiegészítő munkát szeretnék kínálni! Szállásközvetítéssel foglalkozunk, de beteltek a müncheni szállásaink! 

Mivel egy ott élő magyar helyismeretével nem tudom felvenni a versenyt, ezért arra gondoltam, hogy a közvetítési jutalékot felezve dolgozzunk együtt! 

 

Személyesen, vagy érdeklődve nagyon szívesen segítek és válaszolok bármilyen kérdésre! 

 

Érdeklődni lehet:

Kerti Gábor

info@euszallas.hu

+36203122433

JAMIE222 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 248

gugli

 

Előzmény: Érembazár (245)
Pletscher Noémi Creative Commons License 2013.04.21 0 0 247

Kedves Mindenki!

 

Egy kis sgítséget szeretnék kérni Tőletek!

 

OKJ-s csecsemő- és gyermek ápoló végzettséggel szeretnék Németországban dolgozni. A kérdésem az lenne, hogy mennyivel kevesebb a kompetenciája az OKJ-s ápolóknak, mint a diplomásoknak? Valami tapasztalat?

Előre is köszönöm!!

Érembazár Creative Commons License 2013.04.10 0 0 245

Német-magyar mp3 hanganyagot honnan lehetne letölteni? Előre is köszönöm.

iyamannna Creative Commons License 2013.03.26 0 0 244

Sziasztok!

Ha esetleg segítenétek egy rövid kérdőív kitöltésével a kutatómunkámat, akkor azt nagyon megköszönöm!

Sok sikert mindenkinek a munkakereséshez!

A kérdőívet itt találjátok:

<a href="http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/65611ef051522a8face4fdd368dbda6c" target="_blank" >Külföldi munkavállalók</a>

telkoe Creative Commons License 2013.03.20 0 0 243

A masik lehetoseg hogy az elejen apartmanhotelt berelsz (30-50 eur / ejszaka, pl hrs.de) es hetfon erkezel / penteken vissza. Eleg kemeny a sok utazas miatt, de gyakorlatilag azonnal tudsz kezdeni es lesz egy kis idod kiismerni a lakasberleti lehetosegeket. Szamlat lehet nyitni osztrak cim nelkul is (magyar cimmel), de van bank ahol nem szeretik a nem osztrak rezidens ugyfeleket. Ha IT temaban jo vagy, probalkozz pl a qualisoft-nal, ok egy eleg korrekt magyar gyokeru ceg nagy irodaval Becsben.

Előzmény: Order of Hermes (242)
Order of Hermes Creative Commons License 2013.03.20 0 0 242

Szia!

Ha az albérlet problémát okoz, javaslom, először gondolkodj magyarországban és ingázásban. Sopronban olyan 100.000 / hó-ért már ki lehet venni normális albit, ami persze még mindig sok, na de mégsem az a szint ami ausztria.

Aztán múltkor olvastam egy ilyenről is: http://www.de.kurzzeitwohnen.com/ itt akár egy hétre is lehet lakást kivenni, és viszonylag olcsó.

 

Ami a nyelvet illeti, ha a németed még nem elég fejlett, nem tudom hogy állsz az angollal, de sok olyan IT-s hely van, ahol az angol is bőven elég. (pl ahol én dolgozom, ott napközben alig lehet német szót hallani.)

Előzmény: bocios2 (241)
bocios2 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 241

Sziasztok,

 

1 éve tanulok, aktivan németül magántanárnál.

Lassan itt az ideje, megpróbálnék elhelyezkedni Ausztriában, elsősorban Bécs lenne megfelelő. Böngésztem az ams.at és más álláskereső portálokat.

Néhány kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni.

 

A kezdő tőke ami albérlethez szükséges nekem sajnos nagyon sok.

Hol,milyen szállásokra lehet keresni ahol nem kell kaukciót és más díjat fizetni?

Hallottam olyanokról ahol hetente lehet fizetni. Egymagamnak keresek szállást

 

Úgy tudom amíg nincs rendes bejelentett lakcímem nem tudok bankszámlát nyitni.

Ha az ember eleinte egy valami szálláshelyen vagy ismerősnél lakik, esetleg kijár naponta, akkor hogyan kapja a fizetést? Euró alapú számlát itthon is tudok csinálni, ezt elfogadják a munkahelyen?

 

Utolsó kérdés, hogy ha valaki ismer fejvadászt vagy céget akiket megkereshetek munkaügyben és tud adni elérhetőséget azt megköszönöm.

A hely tehát Bécs de más is szóbajöhet, bár messzebb nem lenne jó.

Munkakör pedig programozó. Alap német tudással rendelkezem, de 8évnyi szakmai programozói tapasztalatom van, tehát ennek megfelelő állást keresek. Arra gondoltam, hogy egy fejvadász talán jobban ismeri a piacot, jobban meg tudná mondani mire számíthatok. Nyilván inkább a kevés német lenne a "probléma" bár gyorsan tanulok és úgy érzem, kint hamar pótolnám hiányosságomat.

Már vettem részt német interjún, jelenlegi munkahelyemen is napi szinten használom.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

JAMIE222 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 240

Még csak az sem kell hozzá, hogy németül tanuljál és tisztában legyél pár nyelvtani dologgal, elég mondjuk tankolni és fizetni német nyelvterületen:drájszig ojró nojncih, bitte:))

Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 239

Jedig ojró az ojró :-)

Még akkor is ha kicsit tojró :-)

Előzmény: JAMIE222 (238)
JAMIE222 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 238

Nem tudom, hogy te hol és milyen németekkel vagy kapcsolatban, de én München környékén és itt Göppingen környékén is így hallom mindenkitől évek óta. Persze te biztosan jobban tudod, használható nyelvtudásnélkül is.

Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 237
Baromság....,a német ugyanúgy ejti euro, ne próbáĺ meg senkit megetetni, ilyen sületlenséggel.......ha egyszer valakinek nincs valamiben igaza, lássa be.
Előzmény: JAMIE222 (236)
JAMIE222 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 236

Németül így ejtik az eurót....

Előzmény: Törölt nick (235)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 235
Ezt hogy ojro, még ezenkívül sehol nem hallottam. Biztos új magyar.......!
Előzmény: JAMIE222 (234)
JAMIE222 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 234

szerintem ez az ojró/euro összefüggés itt csak neked új...

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 233
Meg egy helyesirási tanfolyam is, ojro/euro
Előzmény: JAMIE222 (232)
JAMIE222 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 232

és 250ojróból kijön egy alapszintű német nyelvtanfolyam is....

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 231
Annyira valós felhívtam öket, azt mondták mehetek.ha fizetek 250 eurót. Szerinted ??? Ahol pénzt kérnek elöre, azt felejtsd el. Jó tanács
Előzmény: 100/A6 (230)
100/A6 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 230

Üdv mindenkinek.

 

Érdeklődnék tőletek hogy az ilyen állásajánlat valós lehet?

 

Esetleg ilyesmi munkát nem tud valaki, amihez elég minimális nyelvtudás?

 

http://aprod.hu/hirdetes/ausztriaban-nyelvtudas-nelkul-IDN2N5.html

-Bazsa81- Creative Commons License 2013.01.23 0 0 229

Sziasztok,

 

Honorarnote módon fizetett alkalmi munka elszámolásának, számlakiállításának gyakorlati részét ismeri valaki?

 

üdv.

 

Balázs

JAMIE222 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 228

sok sikert.

Előzmény: Törölt nick (227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!