Keresés

Részletes keresés

MissEarnshaw Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9915

10ből 1x érdekli, ha könyvezünk, beszélgetünk arról, mit látunk, énekelgetek ilyesmi. A puzzle-ra rá sem néz, a kis imádott játékfigurái (amikért ölni tudott) sem érdeklik már nagyon, csak amig ráülteti őket az autókra. :D

Van ikeas szőnyegünk, azt szereti, de az sajnos otthon van. :(

Ja, a lufit is szereti meg labdázni. :))) Meg a buborékfújót! Nincs itt gond, most, hogy összeszedem egész széles az érdelődési köre... :))))

 

(Vicces adalék: imádja a templomokat. Mikor elmegyünk egy mellett, kicsatolja magát, hogy no, nézzünk be. Rácsodálkozik az ablakokra, a csendre...)

Előzmény: franciacsibe (9912)
quilla Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9914

Bar a sztorizas nalunk meg nem jatszik, de ez az utcas szonyeg is de jo otlet!!

Előzmény: franciacsibe (9912)
quilla Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9913

Ez biztos genetikus, mert nalunk is dul az automania. Bar nem csak kizarolag az erdekli, de elokelo helyen van a listan. Gyereknapkor kikelt onmagabol mert meg lehetett nezni a tuzoltoautokat es fel is maszni belulre, de hat nem csak o egyedul vagyott erre (miert vagyott? honnan a fenebol tudta mi az?) es sorban kellett allni. Rugott, csapkodott es visitott a sorbanallas kozben, mert varni azt nem tud...neki oda fel kellett mennie :) Es fenn nagy vigyor es uldogelt... azt sem ertettem, mikor meglatta 10 meterrol mi afene inditotta be benne ezt a programot, hogy visitas es neki az kell es o oda fel...

A lanyok utan nalunk eleg sok baba es mindenfele van vegyesen, nem a lanyos volt egyertelmu tobbsegben, de aron kigyujtotte az osszes fellelheto autot, az sem baj ha nincs vagy hianyzik nehany kereke, torottvagy kopott. A kocsika az kocsika.

Előzmény: revela (9911)
franciacsibe Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9912

Miss, akkor sem erdekli ha jatszol vele?

Mert azert ezeket eloszor meg kell mutatni hogy kell jatszani, meg kell oket ra tanitani, ahogy pl a babakkal is azt hogy tortenetet talalunk ki kore.. aztan jon magatol is. Mondjuk en konnyen dumalok, van ket asszisztensem erre :))) de komolyan alig van tennivalom a kicsivel ha itthon vannak, leulnek vele jatszani vagy feloltoztetik hercegnonek es megy a szerepjatek :)))

De Lukaval emlekszem, ennyi idosen tenyleg rengeteg idot toltottem azzal hogy jatszottam vele... Illetve hogy "elkisertem" a jatekaiban, sajnos - vagy szerencsere - ez egy ilyen korszak.

Nincs olyan "utcas" szonyege? talan az ikeaban vettem, fillerekert, akkor ott az autokkal meg par kis figuraval jo kis sztorikat lehetne kitalalni...

Előzmény: MissEarnshaw (9910)
revela Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9911

A fiam is imádja az autókat, cipősdobozból csináltam neki (na jó, ajtót, ablakot vágtam rá) garázst a kisebb tütü-knek. Félelmetes, mennyire elvan vele, éjjelre betolja őket, hogy alszanak...:) Persze ehhez kellett, hogy az utcán megfigyelje a garázsokat, ahogy ki-be járnak az autók...

Előzmény: MissEarnshaw (9910)
MissEarnshaw Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9910

Ez jó, akkor mi is kihagyjuk a gyerekágyat. ;)

 

Nálunk CSAK az autó megy, de már félelmetes szinten. Véletlenül kimondom, hogy autó, már húzza le a mackónadrágját, hogy megyünk és autózunk. A vicc, hogy itt nincs is autónk. :(

De a játékautók is érdeklik, tologatja őket, lökögeti, alvás előtt kettőt kiválaszt és a szekrénykéjére helyezi, hogy vigyázzák az álmát... De semmi az ég világon ezen kivül. Se könyv, se puzzle, se semmi. Ja de, a telefonom. Meg a Peppa. Szerintem napi 25 órában tudná nézni egy autóval a kezében. :D Nem tudom, mit kéne a kezébe adnom, hogy lekösse.

KicsiManci Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9909

Szeptember 5-re vagyok kiírva, most vagyok 28 hetes. Pont tegnap voltunk dokinál, már 1200 grammos a fiúka:-)

 

Ilyen kirakónk nekünk is van, ami az első képeken van, de Maját nem érdekli. Kiszedi a figurákat, és azokkal játszik csak:-))) Bödönnel is kb. eddig max 10szer ült le játszani a laza másfél év alatt (első karácsonyra kapta), ő nem az a leülök játszani tipus. Rajzolni pedig imád, ez érdekes, meg a gyurma is megy, a könyveket falja. Vagy inkább a logikai játékokat nem szereti?

Előzmény: MissEarnshaw (9893)
quilla Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9908

Az utolso keprol talan nem egyertelmu, de reggel igy nezte a tevet :)

Előzmény: quilla (9905)
quilla Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9907

Ahaa, szoval ilyen kirako. Na ilyenunk egy van, olyasmi mint az a belinkelt tuzoltos, csaka mienk macioltoztetos. Ki kell probalni akkor ezt a berakos kirakost is :) Ezek az autoszerelgeto, csavarom tekerem cuccok szerintem telitalalatok lennenek nala, nem is lattam ennyire komplexeket itt a jatekboltban, de korulnezek, jovo heten ugyis szulinap lesz. Szerintem oda lenne egy ilyen csavarhuzos szerelosert. Valamiert alapbol tudja, hogy mire valo a csavarhuzo, pedig eleteben kb ha 3x latott pasit csavarozni....tuti genetikus :) A kalapalos is jo otlet, bar szerintem mindent megkalapalna vele.

Gyurma receptet kozze tehetned esetleg, lehet az is bejonne neki. Erdekes, hogy aront a konyvek (egyelore, remelem) nem kotik le, a lapozgatas erdekli foleg de nem nezegeti az oldalakat, neki meg meselni sem nagyon lehet, ahoz mar naaagyon ki kell, hogy faradva legyen, hogy ilyet bekeben turjon :)

O viszont nezi a teveben a meseket is (nem mindent, erdekes, de eleg jol valogat az en szempontjaim szerint), a noverei ovis korukig nem nagyon erdeklodtek, illetve nem volt csolatasos tevenezes ahogya pasik szoktak meccset nezni. Aron elott adott esetben azonban nyugodtan lengethetunk barmit, eszre sem veszi :)

Most meg ratalalt a tegnapi kullancsoltasrol egy darab vattapamacsra, azzal dorzsolgeti magat meg elemezgeti, analizalja, bontja szet, ebbe most bele van merulve.

Egy dolgot nem bir, ha en mozgasban vagyok, akkor levakarhatatlanul jon utanam es log rajtam (nem erdeklodik, csak vegyem fel, es tuzkoselben legyen) viszont ha ulok a kanapen akkor egesz jol eljatszogat maganak.

Előzmény: franciacsibe (9906)
franciacsibe Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9906

Nekunk a fabol keszult jott be, kis fogoval, pl ilyen:

http://www.coccinelle-boutique.com/epages/266019.sf/fr_FR/?ObjectPath=/Shops/266019/Products/104

mondjuk ennel kisse bonyolultabb, kb 15 cucc van egy tablan. van olyan is ami allathangokat ad ki ha jo helyre teszed: http://www.eveiletjeux.com/produit-303761/puzzle-encastrement-sonore-de-la-ferme.htm

Utana meg valtottunk ilyesmire (csak ez is kis fogoval):

http://www.coccinelle-boutique.com/epages/266019.sf/fr_FR/?ObjectPath=/Shops/266019/Products/105

 

es mikozben linkeket kerestem, lattam ezt, tetszik: http://www.eveiletjeux.com/produit-161058/puzzle-des-metiers.htm

 

es ez is nagyon bejon neki amugy: http://www.eveiletjeux.com/produit-504441/valisette-fantacolor-junior.htm

 

szerintem kovetkezonek meg egy oriasi padlo-puzzle-t fog kapni, kezdetnek altalaban jobban szeretik:http://www.eveiletjeux.com/produit-126906/puzzle-geant-de-sol-la-ferme-34-pieces.htm

 

Hat, igen, a fiuk :)))) ezt ismerem :) Lili most az oltozkodesre van rakattanva, miota itt ulok a gep elott (kb negyedora) a harmadik oltozekkel vonul be porogni elem (teljes csere van am mindig, ruha, zokni, babylegs, cipo, meg kalap is :))) inkabb ra sem gondolok hogy nezhet ki a ruhasszekrenye :-ooo

 

amugy ujjfestek (furdokadban), gyurmazas (van hazilag fozheto gyurmareceptem, etelfestekkel csinalom, igy nem gaz ha belekostol) is mennek. Meg a konyvek minden mennyisegben, kiskonyha, babazas.

Ha ennyire szerelni akar Aron, nem erdekelne ilyesmi? http://www.eveiletjeux.com/produit-503303/set-technico.htm  (nekunk volt Lukaval, szerette)

vagy: http://www.eveiletjeux.com/produit-129649/tourner-visser.htm

http://www.eveiletjeux.com/produit-162025/mes-1ers-vissages-vehicules.htm

 

meg a Clipo is nagyon jo ennyi idosen, plusz a kalapaccsal verheto cuccok: http://www.eveiletjeux.com/produit-303137/toboggan-en-bois-multi-fonctions.htm

 

Előzmény: quilla (9903)
quilla Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9905

 

Előzmény: quilla (9903)
revela Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9904

Köszönöm a gratulációkat.

Valószínűleg a baba nálunk lesz elhelyezve, mi is így látjuk jobbnak. Remélem, nem fogja magát a nagy kirekesztettnek érezni! Kicsit félek, hogy fogja fogadni a babát, meg azt, hogy már nem rá figyelek 100%-ban. Ezért jó a bölcsi, legalább felfedezi, hogy más gyerekek is vannak rajta kívül, várni, osztozni kell, stb. Eddig elég szeparált életet élt, többnyire csak ketten voltunk, nem nagyon jártunk közösségbe.

Előzmény: franciacsibe (9897)
quilla Creative Commons License 2012.06.14 0 0 9903

Ezek szerint sokan hasonloan gondoljak, hogy a gyerekagy meret kihagyhato. Nalunk is siman mukodott az egybol 2 meteres meret. Olyan helyen lehet jelentosege a masiknak, ahol nem fer el a normal meret. Csibe, milyen kirako az, amit Lili olyan ugyesen kirak es lekoti? Rendes puzzlerol van szo? (aron eppen a nintendora es a PSPre van racsuszva, cserelgeti a lemezeket, be is kapcsolja es nyomkod, teljesen kihagyja a babas dolgokat es egybol a technika erdekli... na meg egy fiokot is hoztt nekem, kiszedte a kisszekrenybol... meeeer nem lehet gyerekmodra jatszani es nem a lakast elbontani? :))

Előzmény: franciacsibe (9902)
franciacsibe Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9902

Mi valoszinuleg 2 meterest veszunk :) a batyjanak is az van, szoval akkor legalabb osszetolva egy dupla agy lehetne nekik majdnem. Es az olcsobb az ikeaban mint a gyerekagy :)

Előzmény: kiscsirek (9899)
kiscsirek Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9901

Igen ugy ertettem. Koszi, akkor megnyugodtam hogy nem valami total elrugaszkodott otlet.:)) Lehet hogy megy a nagyagyba egybol, ha oda kerul a sor..minnel kesobb :D

Előzmény: quilla (9900)
quilla Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9900

Hat ha az igazi kisagy alatt a gyerek meretu de nem racsosat erted, akkor olyan nekunk egyik gyereknek sem volt, Aronnak sem hiszem, hogy lesz. A racsos agy utan egy rendes, felnott meretu agyat kaptak. A legnagyobbnak leesesgatloja sem volt, a kozepsonek az igen.

Előzmény: kiscsirek (9899)
kiscsirek Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9899

A kisagy temara visszaterve lenne egy kerdesem. Kulon szobaban alszik nalunk is, racsos agyban, de a szobaban van egy rendes felnott agy is. Oda fekszunk le egyutt aztan kis enekles beszelgetes utan atmegy a sajatjaba, van hogy o keri es elkoszonunk otthagyjuk. Felkarolja a  jatekallatai egyiket amiket begyujttott oda es alszik. Szoval aranylag jol egy vele este.

Na, a dilemmam hogy lassan kinovi az agyat, kb 20-25 centi van ha kinyujtja a labat.  eloszor is felek valtoztani mert tuti o is kimaszkalna eloszor.:)

masik hogy azon gondolkozom hogy mi lenne a nem vennenk neki gyarakagyat hanem valami vedot a nay agyra es abbna tennenk. csak mert igy felszabadulna egy kisagy helye ahova mehetnenek a nagyobb jatekai amik egymas hegyen hatan allnak most..

Vegulis ugyanolyan agy csak nagyobb, nem?? vagy ajanlatosabb "igazi" kisagyat venni neki??

franciacsibe Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9898

En magyarul, kiveve ha idegenek vannak, akkor franciaul, meg mondjuk a csaladi asztalnal foleg francia.

Ezek a magyar ovik-iskolak olyan jok!

Előzmény: kiscsirek (9895)
franciacsibe Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9897

Gratulalolok!!!

Mi egyuttalvosok vagyunk ugye elvi okokbol is - erzelmi biztonsag meg egyebek, szoval nem kerdes, Lili kezd neha a batyjaval elaludni, o kap uj agyat a batyjae mellett, a mi agyunkhoz meg oda van rogzitve az o kisagya, az marad a helyen, varja az uj lakot :)

Nem hiszme hogy kirekesztettnek erezne magat (pedig nala meg nagyobb lesz a valtas hogy idaig velunk aludt), mi inkabb a nagylanysagra helyezzuk a hangsulyt es igyekszunk majd tovabbra is odafigyelni a szuksegleteire. Egyebkent furcsa hogy neki nem mondtuk el a babahirt, megis minden reggel felhuzza a polomat es belebeszel a koldokombe, hogy Hallo, baba! :DDD Kb 6 hetes terhessegnel kozolte velunk a hasamra mutatva hogy Ott..baba... amikor meg a nagyoknak sem mondtuk el.

Mondjuk versenges nemigen lesz, az elso idoktol nem felek, annyira eltero szuksegleteik vannak, szoval ot nem fogja zavarni semmiben a kisteso, ugyanugy jarunk majd mindenhova/foglalkozok vele. A tapasztalataim szerint a kritikus idoszak mikor a kisteso elkezd helyet valtoztatni es hozzanyul a cuccaihoz.

Előzmény: revela (9890)
kiscsirek Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9896

Gratulalok en is!! :)

Előzmény: revela (9890)
kiscsirek Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9895

Szia. Igen olvastam regebben hogy felulirhatja, csak nem gondoltam volna hogy tenyelg ekkora hatassal van ra foleg foleg hogy ilyen hamar hisz csak szuk 3 honapja jar, es ugy hogy itthon csak magyarul beszelunk. Tenyleg te a gyerekekkel milyen nyelven beszelsz otthon amiikor csak ti vagytok? gondolom amikor a ferjed is ott van akkor csak francia.

Szerencsere nalunk itt van magyar hetvegi iskola  bar csak szombatonkent ott tanulnak irni olvasni igazi tanitonenitol. Most indul ovi igaz kethetente de oda meg kicsit vagyunk. meg ugyanott jatszohazba hordom, bar mivel kicsit antiszocialis lett nem voltunk, de nemsokara ujra meg akarom probalni hatha hajlando lesz bemenni :)

Meg ugye itthon folytatjuk a tanitgatasat, aztan csak lesz valami. :)

Előzmény: franciacsibe (9874)
quilla Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9894

Hat nem tudom aggodj e :) Dokitol kerdezted mar? 18 hosan lattunk eloszor vedonot, es azota sem (majd jovo heten) es neki mondtam akkor, hgy meg tejpepen el a boven masfeleves, csak legyintett, hogy nem gond.

Mondjuk a gyerekektol am siman kitelik, hogy amit odahaza nem hajlandoak megenni azt a nagyinal vagy az oviban toljak befele nagy boldogan :) Szoval meg ez is elkepzelheto, meg az is, hogy ehes lesz es lassankent hozzaszokik, hogy akkor ragni kell ahoz. (de aron ugye nem alig eszik, o eszik rendesen mennyisegeket, csak allagilag valogat)

Előzmény: KicsiManci (9892)
MissEarnshaw Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9893

gratulálok! :)

 

manci, te mikorra vagy kiirva?

Előzmény: revela (9890)
KicsiManci Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9892

Szóval akkor ne aggódjak annyira?

Csak furi, ha az oviig alig eszik, akkor ott hogy fog tudni enni? Úgy értem, nem eszi meg a szendvicseket. Az ovivóban pikk-pakk megeszi majd?

Előzmény: quilla (9889)
KicsiManci Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9891

Gratulálok a babához! Örülök neki!

Nálunk mindannyian külön szobában leszünk. Ha ez nem lenne megoldható, inkább magunk mellé venném, mint a tesó mellé, hogy tudjon játszani napközben, és aludni este:-)

Előzmény: revela (9890)
revela Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9890

Egyébként nálunk is jön a második baba (szeptember /október). Kinek mi a tapasztalata, jobb a gyerekeket kezdettől fogva egy szobában altatni, vagy a pici legyen velünk? Attól félek, hogy a nagy mindig felébredne, ha bemegyek éjjel szoptatni, na meg a ritmusuk is teljesen más még. Ha napközben a pici alszik, akkor meg nem mehetne be a szobájába játszani. Ha velünk van a baba, akor meg kirekesztettnek érzi magát...

quilla Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9889

Egeszsegugyi szempontbol en nem aggodom a pepesites miatt. Anyam szerint en voltam az a gyereke akiszinten nem akart nagyon sokaig darabosat enni. Na hat majdcsak Aron is kinovi, legkesobb ha intezmenyesitve lesz, mert amugy jo etvagya van, ott nem fognak nekipuresiteni aztan csak megjon nala is az ihlet :) O mondjuk nem eszik egyoldaluan, barmit megeszik ami a fozelekeben van. Nem klasszikus magyar fozelekeket eszik hanem a 'portugalosat', szoval sok zoldeg osszefozve es abba hus vagy hal turmixolva, de semmi rantas pl. Szoval egy adag ebedjeben is van 4-5-6 osszetevo is akar.

Nalunk nincs idehaza bili, gyanitom nem is lesz. A legnagyobbnak volt de o is inkabb csak jatektarolasra hasznalta, Mancinak egyaltalan nem volt, Aronnak sem tervezek. Es meg sosem hagytam bugyiban sem, de fix, hogy bele menne minden :) Majd ha megerik ra siman 1-2 nap alatt magatol megoldodik a kerdes, legalabbis a lanyoknal ez volt, akozepsonel meg besegitett a bolcsiben a 'kozossegi szellem' is :)

Előzmény: KicsiManci (9888)
KicsiManci Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9888

Kekszek, nasi, chips, gyümi nálunk is menő, hiába kell rágni. Még az extra kemény bake rollst is imádja:-)

Maja is első naptól kezdve külön szobában, külön ágyban alszik. Nemrég voltunk nyaralni, nem volt külön ágy, így magunk közé vettük, háááát, párszor lerúgta a vesénket :-) Megmondom őszintén, már én is megbántam, hogy kapott gyerekágyat! De most már nem akarom megzavarni azzal, hogy visszateszem rácsosba. Mamáéknál még az utazóban alszik, ott nincs baja, hogy nem tud kijönni, de itthon mégis más, gondolom. Mindig mindenben próbáltuk a rendszert tartani, most pont ezzel zavarjam meg?

Ez a rágás ellenesség miért lehet? nem lesz baj később a fogakkal? Attól félek, hogy nem erősödik meg eléggé az állkapcsa sem, és tartok az egyoldalú táplálkozástól is. Na de nem tudok mit csinálni....nem adhatok neki napi fél zacsi bake rollst, hogy erősítsen, és változatosan sem tudom beleerőszakolni a kaját. Ja és Maja sem eszik egyedül egyáltalán. A kanál csak játék számára, dobálja vele a kaját, de evésre nem érdekli, max. pár falatig, amíg jól összemaszatolhatja magát:-(

 

Szobatisztaság? Ahhh--fényévekre. Simán bepisil a bugyiba is, és sétál tovább. A bilit a fejére húzza, úgy tetszik neki, de ráülni nem akar:-)

 

Előzmény: quilla (9887)
quilla Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9887

Na latod milyen jo, kiderult, hogy meg jo is alltok Aronhoz kepest, nalunk a teszta sem johet szoba :) (bezzeg a toportyumet nagyon komalta es azert azt is kell ragni)

Ha mar alvas tema, Aron szuletesetol kulon szobaban alszik es egyedul. Rendes racsos babaagyban, es ha rajtam mulik, akkor ebben nem is lesz valtozas. Igy eselye sincsen ejszaka maszkalni. De nekem mind a ket nagy is sokkal tovabb volt racsos agyban, mint ahogy olvasgatom, hogy az emberek kiveszik a gyerekeket :) (na de en szobatisztasagra sem szoktatok, szoval nem en vagyok a kovetendo pelda... valamint meg feladhatom ezeket a dolgokat :D)

Előzmény: KicsiManci (9886)
KicsiManci Creative Commons License 2012.06.12 0 0 9886

Sziasztok!

Quilla! El sem hiszed, mennyit jelent ez nekem, hogy ezt leírtad! Maja is alig eszik néhány féle kaját, kenyeret sem, semmilyen szendvics nem jöhet szóba, mert azt rágni kell. Igaz, nem kell mindent leturmixolni legalább, levesek mennek, kivéve a hüvelyesek, mert azoknak kiköpi a héját:-) A vacsi szinte minden este tejbegríz, mert abból legalább sokat megeszik. Én már azt hittem, valami baja van Majának, de akkor látom, nem vagyok egyedül! Úgy köszönöm, hogy leírtad!!!!!!

Ha megyünk valahova, csak olyan hely jöhet szóba, ahol van tányéros főtt kaja (lucskos cucc), pl. pöriszaft tésztával (húst nem eszik), vagy legalább valami tartalmas leves:-)

 

Alvás! Maja a 2. szülinapjára kapott ágyat, amiből ki tud jönni (leesésgátlós ágy, nem rácsos!). Első éjjel 13szor kellett visszakísérnem, majd 2 teljes csodás hétig semmi, aludt, mint a bunda. Azóta pedig minden este kijön min. 2szer, de általában 5-6szor. Nem fél egyedül, csak szórakozik. Alvással sosem volt gond, de mostanában 10 előtt nemigen alszik el így.

Délután még jó, max 10 perc forgolódás után elalszik, így akkor mindig benn vagyok vele addig, ülök az ágy mellett.

De az esti elalvás nehezen megy, egy órát nagy pocakkal nem bírok már csendben egy helyben ülni (egyébként is ezt a terhességet elég nehezen viselem), mellé feküdni életveszély, rugdos, forgolódik, ugrál. Szóval, egyszer csak rájön, hogy kár kijönni, úgyis vissza van küldve:-)

 

Beszédben viszont iszonyú ügyes! Nagyon sok verset, mondókát, éneket tud, nagyon jó a memóriája, de ezt játékkal nem használja ki. A rajzoláson, dobáláson, rohangáláson, gyurmán kívül semmivel nem lehet lekötni:-) Hihetetlen sok energiája van, ha a felét nekem adná.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!