Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 3349

Ne is mondd! Én is ezen agyalok, hiszen hiába megy kerekessel a lakáson belül, DE beleülni nem képes. Sőt, sajnos attól még fényévekre vagyunk... Akkor mi van? :( 

Előzmény: gema07 (3347)
Lla11 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 3348

Szerintem azért egy próbát megér,legfeljebb elutasítják.

Nekem ugrott az áp.díj bármely formája,mert jan.1-től új nev.szülői jogviszony lépett életbe,mely szerint nev.szülő nem igényelhet gyest,áp.díjat.Ellenben "munkám elismeréseként" adnak +5ezer forintot  súlyosan halmozottan fogyatékos gyermek gondozásáért:/Azért próbálkozom a megoldással!

Előzmény: gema07 (3347)
gema07 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 3347

No, újabb fejlemények a kiemelt összegű ápolási díjjal. A szakorvosnak kell egy papírt kitölteni, amin szerepel egy olyan mondat, mely szerint a gyermek önálló mozgásra a lakáson belül nem képes, még segédeszközzel sem. Tehát akár kerekesszékkel, akár négykézláb, de ha tud helyet változtatni, akkor már nem jogosult a kiemelt összegű ápolási díjra. Úgyhogy ezt megint jól kicsavarták. A szakorvosunk szerint kizárólag fekvőbeteg gyerekek kaphatnak, mert csak rájuk igaz, hogy nem tudnak segítséggel sem mozogni.

Hát ennyi, de legalább az eddigi összeget is emelik.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 3346

Gema, te lettél az új Hópihe :) Mentségemre legyen szólva, hogy korán volt :)

Előzmény: gema07 (3344)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 3345

Köszönöm Hópihe! Ezek szerint szinte mindenki kiemeltet fog kapni? Úgy legyen...

Tableten Timinek Pou a kedvence. "Életben" kell tartani (de ha nem gondozod, nem "pusztul el", tapasztalat :), és sok játék kötődik hozzá. Timi egy csomón tud játszani, mert van, ami nem időre megy :) Már Pou párnát is hozott neki a Mikulás, mert imádja. Itt van köztünk egy fórumos anyuka, de már csak a rendes nevét tudom :) , ő készítette! :)

Hétvége jön, így elővehetik a tabletet, megkérdezem, hogy mit töltött le neki a tesó még!

Előzmény: gema07 (3344)
gema07 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 3344

Sziasztok, a múlt héten pénteken volt erről szó a Kossuth rádióban, ott a hölgy részleteiben elmondott mindent.

Csajok nem kell félni, aki magasabb összegű családi pótlékban részesül, az automatikusan a kiemelt ápolási díjra lesz jogosult, nem nézik, hogy mit tud a gyerek, vagy mit nem. A járási hivatalokban intézik. Mivel még a lányok nem sokmindent tudnak a jogszabályról, merthogy nem kapták még kézhez.(mármint a járási hivatalban az ügyintézők)

Ami kell hozzá: igazolás a magasabb összegű családi pótlékról, ez a papír az államkincstártól van, szerintem mindannyiótoknak van ilyen, a gyerek szakorvosa tölti ki és ezt kell a kincstárnak beküldeni minden évben, amikor az emelt szintű csp-t kéritek.

Kell egy papír a háziorvostól, erről még nem sokmindent tudok és ezekkel kell bemenni a járási hivatalba és meg kell igényelni a kiemelt ápolásit, mert nem adját automatikusan, akkor sem, ha eddig kaptuk.

Szerintem, azaz amit én tenni fogok, december legvégén bemegyek a járáshoz és beadom a kérelmemet. Mivel nem lesz meg a papír hozzá, a hivatal fel fog szólítani hiánypótlásra 30 napos határidővel. Ez idő alatt garantáltan be fogom tudni szerezni a papírokat és mivel január előtt beadtam a kérelmemet, (mivel nem tudom, hogy visszamenőleg is megadják-e és ha nem, akkor mégse január tizenvalahányadikától számolják) így evidenst, hogy január 1-től fogják a napokat számolni.

Ha bonyolultan írtam le, szóljatok.

Van valakinek javaslata, hogy android tabletre milyen könnyen használható egyszerű játékot érdemes letölteni? Azt szeretném, ha a lányka tudna velük játszani, az egérrel igencsak nehezen boldogul, ezért gondoltam arra, hogy tableten talán könnyebben tudna "dolgozni"

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 3343

No, ma voltam a Hivatalban ápolási ügyben, mert ma volt ügyfélfogadása a járási ügyintézőnek. Semmit nem tudnak, csak annyit kaptak meg ők is, hogy lesz ilyen. Engem majd értesítenek, ha már tudják a kritériumokat. Szerintem mi nem kapjuk meg a kiemeltet, de azért jó tudni...

Előzmény: Lla11 (3342)
Lla11 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 3342

Pontosítok!Az önkormányzat,ahol intézni kellett,az már egy ideje a járási kormány hivatal.Ez nálunk pontosan ugyanott van,mint eddig,ugyanazokkal az ügyintézőkkel,csak a neve változott.

Lla11 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 3341

Igen,az önkormányzatnál kell,de eddig három kategória volt.Januártól négy lesz,és az emelt összegű ápolási díjasok közül fognak kikerülni az új kiemelt ápolási díjasok.Szóval az emelt áp. díjunk/alapösszeg 130%-a/ ez megmaradhat továbbra is,de átkerülhetünk a kiemeltbe,ami az alapösszeg 180%-a,nettó 47-48ezer körül lesz.Ezt szeretném intézni,de sehol nem tudják megmondani,hogy kell,pedig januártól már ezt kaphatná,aki erre jogosult.Annak jár,aki fokozott ápolást igényel,önellátásra képtelen,súlyos egészségkárosodott.Ha nektek emelt jár,akkor érdemes megpróbálni a kiemeltet.Én nem gondolom,hogy az emeltet elvennék tőletek/de nem tudhatom:(/Az emelt is emelkedni fog 5e ft-tal. 

Előzmény: Törölt nick (3340)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.10 0 0 3340

Ezt eddig az önkormányzathoz kellett beadni. Most változott? 

Kinek jár egyébként a kiemelt? Épp most mondta egy anyuka, hogy jövőre, ha lejár a szakorvosink, lehet, hogy meg sem kapom az emeltet, mivel közlekedik kerekesszékkel. Szerinte az nem fog senkit érdekelni, hogy kiszállni nem tud belőle továbbra sem... Nem tudom elképzelni. Ki mit tud a kiemeltről? Igénylésről?

Előzmény: Lla11 (3339)
Lla11 Creative Commons License 2013.12.09 0 0 3339

Tudja valaki,hogy hogyan kell a kiemelt ápolási díjat igényelni,ami januártól lép életbe?

Felhívtam a kormány hivatalt,onnan máshová irányítottak,onnan megint máshová,majd újra és újra máshová,majd végül teljesen körbeérve,visszajutottam a kiinduló ponthoz.Volt,ahol azt mondták csak egy kérelmet kell írni a kormány hivatalhoz.A korm.hiv.azt mondta,ez egy rossz információ,kérjek időpontot a NRSZH-hoz felülvizsgálatra....itt viszont azt mondták,nem tudják miért küldtek minket oda,mert ez egy másodfokú bizottság,olyanokkal foglalkoznak,akikat már elutasítottak,és különben is csak 18 év felettiekkel.

Jelenleg emelt áp.díjat kapok,amihez 2017 jun-ig kaptam meg a szakvéleményt,addig nem is kellene felülvizsgálni.

4Hópihe Creative Commons License 2013.12.07 0 0 3338

az orvostudomany a gepeivel és eszközeivel  megment mindenkit

ha kell reanimal ha nem légzik lélegeztet kihozza a spsisböl a szuper antibiotikumokkal ,vért ad rengeteget,kalorizal stb de  nincs jogilag megfelelö kapu arra-hol van a humanum-illetve mit nevezünk humánumnak és kinek az aspektusából utana viszont a törvényhozok nem gondolnak arra,hogy a megfelelö intézményekröl is gondoskodjanak  a gyerekek számára-a sérült gyerekeket nevelö szülöknek mindennnapi problémája a mi lesz ha ö már nem lesz ki fog gondoskodni az adott esetben magatehetetlen gyerekröl.

a másik véglet pedig amikor a gyakorlatilag semmilyen kapcsolata nincs a külvilággal, mert olyan betegsége van -hogy nem fejleszthetö, és tulképpen a halálára vár-de a szülök nem rottak terhet korházramivel lélegeztetni nem kell- és otthon ápolájk a gyereket -azt büntetésben részesitik,mert nem jár iskolába...aztán a majd ök megoldják- nyujtanak utazó szolgálatot- az akinél viszont ez tényleg jelentös segitség lenne az nem kapja meg...mert akinél segitség lenne az éppen olyan kerületben lakik amit az oep nem finansziroz pl és kijárni nyüg -ahol nincs alapvetöen berendezkedve az intézmény utazó szolgálatra.

szülökre háritanak olyan döntéseket amire nincs elégséges rálátásuk és ha döntenek

 és leirjak tanukkal,hogy ha menni akar a gyerek mehessen-mert nem életminöség amiben van-akkor sem lehet érvényesiteni,mert hátha az a szülö az irás pillanatában  nem volt teljesen beszámitható-

 és mennek tönkre  a családok anyagilag érzelmileg,mert adott esetben a törvényhozok még gyereket sem láttak nemhogy egy gyógyithatatlan javithatatlan sérültet...

és akkor még nem emlitettem azkat a diszkriminációkat amik érik az ilyen családokat akik  a van gyerekük de nincs gyerekük betegség kérdéskörébe tartoznak..

a vizsgalatok  kedves gregor nem megbizhatóak emberek kezelik az eszközöket ehhez van szeme hozzá elég jó vagy nincs pl...

nagyon sok szürés van de a szülés  közben elszenvedett sérüléseket nem lehet elöre szürni és rábeszélni az anyukát,hogy majd szülhet még..

 ez a racionalis gondolkodás-

egy másik szemlélet szerint viszont mindenki okkal jön a világra tanitani vagy tanulni és ehhez ilyen-olyan testbe zárva élnek amig a földi utjuk tart..

az a gyerek aki halmozottan elszenvedett sérüléseivvel együtt él,mert élni akar kellene hozzá megfelelö feltétel-

akinek csak annyi  a dolga,hogy leszülessen  a földre  aztán meghaljon azzal bármit is tesznek meg fog halni

gema07 Creative Commons License 2013.12.07 0 0 3337

Ez egy sokkal nehezebb kérdés, mint azt sokan gondolják. Mindaddig, míg nem volt gyermekem, úgy gondoltam, hogy nem tudnék és nem is akarok egy beteg gyermeket felnevelni.

Az én lányom egészségesen születettt, de 3 hetesen egy betegség törte ketté az életét, mondhatnám "balesetnek" is. Nincs az a pénz, amiért lemondanék róla. Azt a szeretetet és ez szinte kézzel fogható szeretet és ragaszkodás, amit ő ad nekem és környezetének ezerszer többre becsülöm sokmindennél. Az ő szeretete önzetlen, naív és ártatlan. A legjobb szeretet a világon, a legtöbb, amit kaphatok az élettől.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.07 0 0 3336

Kedves Gregor!

Az én lányom genetikai betegséggel született. Nem mutattak ki semmiféle eltérést, hiszen a 99% egyrészt eltúlzott, másrészt csak bizonyos betegségeket képesek kimutatni. A lányomét pl. nem! 3 napos korában derült ki, hogy bizony nem az álmunk vált valóra az érkezésével. És tudja mit? Egy nagyobb álmot kaptunk, és sokkal-sokkal nehezebb, de csodásabb álmot!!! Küzdünk nap nap után a jobb életminőségért, és megéri minden fáradság, veríték, hiszen a csoda bennünk lakik! Ki megtalálja, ki nem... 

 

Előzmény: gregor45 (3334)
Lla11 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 3335

1.Szerintem azt a 99%-ot nyugodtan lejjebb lehet tornászni.

2.Van,hogy csak a terhesség későbbi szakaszában derül ki,hogy baj van,vagy a terhesség vége felé lesz oxigénhiányos.

3.Sok baba szülés közben sérül,pl.oxigénhiány/nem néztem utána,de nem lennék meglepve,ha ebből lenne a legtöbb/

4.Mint amit írt is,későbbi betegsék,baleset.

5.A fogyatékos gyerekek is tudják élvezni az életet,tudnak mosolygósak jókedvűek és boldogok lenni/sokszor azt gondolom,hogy jobban,mint az egészségesek/

 

Jean Vanier, francia filozófus szavai: „Elidegenedett, szétesett társadalmainkban, acélból, üvegből és magányból épült városainkban a fogyatékosok úgy tarthatnák össze az embereket, akár a cement a téglákat.”

 

Előzmény: gregor45 (3334)
gregor45 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 3334

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Férfi létemre csak sejthetem,hogy annál csodálatosabb epizód nincs egy nő életében,hogy egy gyermeknek adjon életet!

Ma az orvostudomány már előre képes jelezni,(99%ban)hogy a gyermek egészséges lesz e vagy betegen fog a világra jönni!

Tudom nagyon kényes a téma,és ne értsenek félre!Soha nem gondoltak abba bele,hogy ha nem egészségesen fog a világra jönni a baba,nem e lenne jobb elvetetni?

Igaz, 10 évesen is történhet bármi egy egészségesen született  gyerekkel,például autóbaleset,és utána egész életére értelmi fogyatékos lesz.Ebből kiindulva mért is vetessük el a betegen születendő gyermekünket!

 

Minden tiszteletem a gyernmeket vállaló nökké!

http://www.nlcafe.hu/csalad/20131204/apolasi-dij-tuntetes/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=nlcafe&utm_campaign=20131204

Lla11 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 3333

Mi ide jártunk az elmúlt tanév végéig:)

Az ásítva,fekve gombot nyomó az én Boszim:)

gema07 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 3332

De jó, hogy feltetted ezt a videót. Már régóta keresek hasonló problémára eszközöket, most legalább tudom, hova fordulhatok.

Lla11 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 3331

Lla11 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 3330

Mi is elektromos fogkefét használunk...és Elmex fogkrémet ajánlott a fogorvos,mert az hosszantartóan védőréteget képez a fogakon/legalábbis ezt mondta/.Foghúzás nálunk már volt,de nagyon ügyesen megoldották altatás nélkül.Először egy kis lekvárral bekenték az ínyét,hogy ne érezze a ráfújt érzéstelenítő ízét,aztán kapta a szurit. Szóval be volt biztosítva rendesen:)Nem rossz fog miat kellett,hanem a egyik rágó tejfoga nem akart kiesni,és a maradandó a szájpadlásán nőtt ki.Elektromos fogkefével is útálja a fogmosást,de így legalább gyorsabban,alaposabban meg tudom mosni,és szerencsére nincs rossz foga:)

Előzmény: gema07 (3329)
gema07 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 3329

Sziasztok!

Úgy látom téli szünet van a fórumon. Nekem komoly gond a lányka fogainak mosása, mivel általában becsukja a száját és nem hajlandó kinyitni, abba pedig már belefáradtam, hogy szétfeszegessem, meg már nem is akarom. Nem akarom erőszakkal kényszeríteni. De sajna ott tartunk, hogy az éppen előbújt kis maradandó fogai már kilyukadtak. Ez sajna csak most derült ki, mikor fogorvoshoz vittem, mivel barázdazárást akartam nála. 3 pici lyuk. A fogorvos is hősiesen megkűzdött vel, mi is vért izzadtunk a végére. Nem azért mert fájt neki, hanem mert állandóan becsukta a száját.

Szóval a barázdazárást ajánlom minden olyan kisgyereknek, aki nem igazán tudja rendesen a fogmosást kivitelezni. A másik amit a fogorvos mondott az elektromos fogkefe. És be is jött, azzal szereti a fogmosást és engedi is. Szóval, nem kell túl komoly beruházás, de az altatásban végzett foghúzásoknál és töméseknél ez a két megoldás mindenképp jobb.

gema07 Creative Commons License 2013.11.19 0 0 3328

Van valakinek tapasztalata a csepeli rtms kezelésekre vonatkozóan?

 

4Hópihe Creative Commons License 2013.10.10 0 0 3327

kitöltöttem a tesztet neked. de nem jól készült el a kérdöiv.. csak igen nehezen jöttem rá,ahhoz,hogy elküldhetö legyen ott is kell pontokatjelölgetnem ahol kérdés nincsen...

örülök a téma választásodnak, volt szerencsém olyan védönö tanonccal találkozni  a munkám kapcsán aki a fuj kaki ,fuj nyála csorog  szintjén megrekedt-egészséges ujszülöttek látványa során- te meg egyenesen a közepébe mész  bele a sérült gyerekek kérdéskörbe....

Előzmény: Sirok Anita (3323)
4Hópihe Creative Commons License 2013.10.10 0 0 3326

remélemg yorsban hozzártok csiszolodnak., a benntlakóknak fogalmuk sincs arról te szülö vagy e vagy kisérö ezek a mondva csinált kifogások...

 nekem egyszer azt mondták nem férek be a külön buszba-annyira felháboritott- és rohadtul nem vigasztalt, de nyertünk egy szabadnapot igy....

 azt gondoltam csak az integrációban nyüg egy ilyen gyerek...

Előzmény: Lla11 (3325)
Lla11 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 3325

Mentem volna!Úgy éreztem,hogy talán ez az igazi probléma,mert az első reakció akkor rögtön az volt,hogy"Dehát szülők nem szoktak jönni!"Persze,hogy nem szoktak menni,hiszen ez egy bentlakásos otthon,és eddig csak a "saját"gyerekeiknek volt a fejlesztő iskola is.Remélem hamar hozzászoknak,hogy most már "kinti"gyerekük is van,akihez szülő is tartozik!Másnap,amikor újra próbálkoztam,akkor mondták,hogy azért nem mehetünk,mert még nem ismerik.De  szerintem,ha én is megyek,akkor annyira nem is kell,hogy ismerjék.Mindenesetre péntekre hívtak,hogy menjünk be,mert jön egy dobolós fickó...jó lesz,mert Bea az ilyesmit is nagyon szereti,csak jó hangos legyen:),és legalább ismerkedhetnek vele/velünk,hátha majd ezután nem félnek ennyire tőlünk:D  Amúgy Bea ebben az otthonban volt 1 éves koráig.

Előzmény: 4Hópihe (3324)
4Hópihe Creative Commons License 2013.10.09 0 0 3324

szerintem ha felajánlod,hogy elkiséred-akkor mehet..

 nálunk is volt erre lehetöség...

Előzmény: Lla11 (3321)
Sirok Anita Creative Commons License 2013.10.09 0 0 3323

Sziasztok!Én egy végzős védőnő hallgató vagyok. A szakdolgozatomat mos készítem. a témám "A szülői nevelés a mozgássérültek körében". Olyan szülők segítségére lenne szükségem, akik mozgássérült vagy mozgásában korlátozott gyermeket nevelnek. Egy rövid kérdőívet készítettem a szakdolgozatomhoz,ami pár perc alatt kitölthető. Teljesen névtelenül zajlik. Így ha esetleg valaki túl személyesnek érzi a kérdéseket, nyugodtan kitöltheti. Én ugyanis nem fogom sosem megtudni a személyazonosságát. Ennek a kérdőívnek a kitöltése nekem nagyon sokat segítene, mivel 100db-ot kell kitöltenem. Kérlek titeket,ha ismertek ilyen szülőket, akkor szóljatok nekik, ha pedig te magad is az vagy kérlek segíts nekem! Az alábbi linkre kattintva kitölthető:
https://docs.google.com/forms/d/1wGsVAGfN2cqYAbKOjUUqJX96feR0YP7ZnO8l37mWr6g/viewform

Sirok Anita Creative Commons License 2013.10.09 0 0 3322

Jó napot!!Végzős védőnő hallgató vagyok. Segítséget szeretnék kérni Önöktől!.

Olyan szülők segítségére lenne szükségem ,akik mozgássérült, mozgásában valamilyen formában korlátozott gyermeket nevelnek!

A szakdolgozatom témája " A szülői nevelés a mozgássárültek körében". Ezzel kapcsolatos kérdőív kitöltésére lenne szükségem.

A kérdőív nagyon gyorsan,egy linkre kattintva kitölthető. Rövid, pár perc alatt ki lehet tölteni. Teljesen anonim, azaz névtelenül zajlik. Így ha Ön számára esetleg túl személyesek a kérdések,nyugodtam válaszolhat, mert én sosem fogom megtudni az Ön személyét, személyazonosságát. Nekem ez nagyon nagy segítség lenne, mert 100 db kérdőívet kell kitöltenem és ez nagyon nagy munkával és keresgéléssel jár. Minden segítségre szüksége van! Kérem ha tudnak segítsenek!

https://docs.google.com/forms/d/1wGsVAGfN2cqYAbKOjUUqJX96feR0YP7ZnO8l37mWr6g/viewform

Lla11 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3321

Viszonylag jól alakulnak a dolgok,megkaptuk az előírt  heti 8 órát az új helyen.Egy gyógypedagógus jár hozzánk,ő tartja az összes órát,de sajna gyógytornász nincs:( Ő masszíroz is,ami nagyon jó és hatásos...és kedves, barátságos is/Bea már beszélget is vele:)/...de nagyon kellene torna is.Amitől most szomorú vagyok,hogy szerdán mennek kirándulni a Kopaszi gátra,de mi nem mehetünk,mert túl új még a Bea,és nem ismerik,hogy mire hogy reagál.Pedig olyan nyugis,türelmes,semmi gond nem lenne vele.Az előző helyről is mentünk mindenhová.Most még hajókázás is lesz a Dunán...ezt nagyon imádná!Viszont szervez nekünk zenés,gyerekelőadásos programot,ahová vele,hármasban fogunk elmenni...rendszeresen!:)

gema07 Creative Commons License 2013.10.02 0 0 3320

Eladom a képen látható babakocsit jelképes összegért, de kizárólag rászoruló gyerek részére, nem akarom, hogy bárki kereskedjen rajta. Csak az általam ráfordított összeget 2.000 Ft-ot kérek érte. Postázni nem tudom, mert rettenetesen nagy és nehéz. Dombóváron átvehető.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!