Keresés

Részletes keresés

dokeee Creative Commons License 2017.03.18 0 0 2760

Macerás és drága lesz, szerintem Korfu nem ér annyit, de ezt nehogy felvesd a Korfu fórumban :). Amúgy ,ahogy néztem vagy komp, Poros-Patras-Korfu, vagy Fiskardo-Nidri komp-Nidri-Igoumenitsa busz-Korfu komp.

Előzmény: 940-eS70-es Jani (2759)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2017.03.15 0 0 2759

Jó estét Mindenkinek!

"Ramman", a kérdésedre a válasz:

dji phantom 3 advanced drónnal próbálok majd minél jobb képeket, és videókat készíteni, ígérem megosztom majd a termést.

 

A nagyérdeműhöz is lennének kérdéseim:

1.

Mivel első alkalommal megyünk Kefalónia szigetére, ezért légyszives ajánljatok nekünk nem meredeken mélyülő, homokos partszakaszokat.

A szigeten elvileg a távolság nem akadály, autót fogunk bérelni.

 

2.

A tervünk továbbra is az, hogy Kefalónián kezdjük az idei nyaralást, és onnan szeretnénk átmenni Korfura.

A sky express helyi légitársaság nyári menetrendje még továbbra is ismeretlen a számunkra, ezért keresgélnék alternatív megoldást, például komp járatokat.

Hol kezdjem el, esetleg ebben van valakinek tapasztalata?

 

Köszi elóre is a segítséget.

Előzmény: Ramman (2756)
viizo7 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 2758

Üdv!

 

Assosra elég lehet néhány óra - 1-2 óra ha csak szétnéztek, maga a falu nem túl nagy - ennek kb duplája, ha fel is akartok menni az erődbe, és kb. plusz egy óra ha ott ebédeltek.

 

Fiskardo ua., ott az északi részen lehet elsétálni a velencei világítótoronyhoz, ami ebben az esetben plusz program lehet, vagy akár a közeli strandokra elmenni - elsősorban az Emblissi, Dafnoudi beacheket értem ezalatt.

 

Petani vs Myrtos viszonylatban: mindkettő a nyugati oldalon fekszik, és ha hullámzás van akkor mindkettőnél akadnak hullámok, de Petaninál általában olyankor sincs olyan fokú zúzda mint a Myrtoson.

Előzmény: levidalmi (2757)
levidalmi Creative Commons License 2017.02.13 0 0 2757

Sziasztok! idén Kefalónia lesz nyaralásunk egyik állomása és Assost és Fiskardót is tervbe vettem.Assosra csak egy rövid megállást terveztem kb.2 óra késő délután amikor a egynapos látogatók elindulnak hazafelé és már lehet parkolni.A szigetet jól ismerőktől kérdezem,hogy Assosra elég néhány óra vagy érdemes egy fürdős napot beiktatni.Hasonló a kérdésem Fiskardót illetően.Korábbi kérdésemre válaszolva kaptaam az infót,hogy Myrtosnál  gyerekekkel óvatosnak kell lenni.Mi a helyzet Petani -beachnél?Gyerekbarátabb?A válaszokat előre is köszönöm

Ramman Creative Commons License 2017.01.13 0 0 2756

Természetesen nem kötelező a repülés siklóernyővel, de Drónnal annál inkább :)

Majd töltsél fel videót,mivel fogsz repkedni? Arra azért vigyázz hogy általában nagy a szél a sziklák miatt és ahol siklóernyőznek ott nem nézik jó szemmel ha repülsz...

Előzmény: 940-es Jani (2755)
940-es Jani Creative Commons License 2017.01.10 0 0 2755

Hali.

A siklóernyőzés ugye nem kötelező, mert ha igen, akkor nem megyünk sehova :-))

Gyönyörű hely, élmény lesz dron videókat készíteni :-)

Előzmény: Ramman (2754)
Ramman Creative Commons License 2017.01.06 0 0 2754

Sziasztok, Mi többször is jártunk Kefalónián és egy kis kedvcsináló videót osztanék meg annak aki még nem döntött a témában.

Lafkada és Kefalónia:

Ramman Creative Commons License 2017.01.06 0 0 2753

Myrtos nagyon szép és a helyiek mindig megoldják hogy le lehessen jutni. 2015-ben voltunk ott ismét a földrengés után.

Volt egy elkerülő út ami sokkal jobb volt mint a régi ami leomlott szóval ne szegje kedvetek ,de Myrtos kavicsos így gyerköccel vigyázni kell.

Előzmény: levidalmi (2751)
Egomanyus Creative Commons License 2016.12.12 0 0 2752

Szia! Kefalónia és azon belül Skala pontosan olyan, mint a képeslapon. Mi Skalan voltunk tavaly nyáron. Gyönyörű! A strand kavicsos, de nem zavaró. Azért jó vinni úszócipőt. A település strandja nagyon hosszú, és a sziklás rész nincs messze. Kb 5-10 perc séta a vízben, vagy a parton. A szikláknál sok a hal. Elméletileg a túloldalán nudisták vannak, de mi nem találkoztunk velük. A strandon egyébként is nagyon kellemesen szellősen lehet lenni, nincs tömeg. Jó utat kívánok!

Előzmény: levidalmi (2751)
levidalmi Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2751

Már én is a jövő évi nyaralást tervezem aminek egyik állomása Kefalónia lenne,amihez lenne néhány kérdésem:

a víz hidegebb a nyugati oldalon?

Poros strandja alkalmas kisgyerekeknek,csak kavicsos vagy vannak ott homokos részek is?

Skala strandról láttam szép képeket ahol sziklás részek is voltak,de ez nem a "tömegrészen lehetett" ez csak képeslapon létezik vagy a valóságban is? és ha igen Skala melyik részén?

olvastam,hogy a Myrtos felé vezető utat lezárták.akik tavaly voltak arra látta-e valamilyen jellegű építésí munkálatokat?

dokeee Creative Commons License 2016.11.18 0 0 2750

Fogd fel te is kicsit görögösebben:) Ez még marha messze van, majd kialakul, ha nem jön össza a repülő, mentek komppal, vagy autóval. Jó lesz az.

Előzmény: 940-es Jani (2749)
940-es Jani Creative Commons License 2016.11.17 0 0 2749

Szép jó estét Hölgyek, Urak!

Érdeklődni szeretnék.

Mi a Párocskámmal már a jövő évi nyaralást tervezzük.

Az időpont 99%-ban már meg van: Junius 26 - Julius 16.

Az idén Május végén "nem volt nagyon melegünk"

A helyszín egyrészt Korfu, másrészt Kefalónia.

Így tervezzük:

Uk--Kefalónia--Korfu--Uk.

A Uk-ból, illetve a Uk-ba való utazással minden oké, a repjegyet bármikor lefoglalhatom , DE, és itt következne a kérdésem a nagyérdeműhöz:

 

Van-e valakinek (lehetőleg személyes) tapasztalata a Kefalóniáról Korfura történő utazásról??

Alapvetően mi repülővel gondoljuk, ezért a google segítségével meg is találtam a Sky Express nevű helyi légitársaságot, már "csak" azt nem sikerült megtudni, hogy mely napokon indulnak a járataik.

A Skyscanner írja minden hétfőre és szombatra március végéig, a saját oldaluk minden keddre és csütörtökre, de a táblázatuk nem azt mutatja:

http://www.skyexpress.gr/DESTINATIONS/Scheduledflights/tabid/132/articleType/ArticleView/articleId/69/language/en-US/Flights-from-Kefalonia-to-Preveza-Zakynthos-Corfu.aspx

 

Megkerestem őket e-mailben is, ott azt a választ kaptam, hogy még nem tudják a juniusi menetrendet, iratkozzam fel a hírlevelükre, megtettem:-)

Nekem ez így egyenlőre túl zavaros, mondhatni Görögös :-)

 

Tehát a kérdésem az lenne, hogy utazott-e már velük valaki?

 

Esetleg tudtok-e valakit aki jelenleg is Kefalónián él (leginkább magyart), és segítene letisztázni ezt a kérdést?

Jonhy62 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 2748

mi egy kicsivel tovább voltunk ez évben majd egy honap  s tényleg jo volt nagyon a sziget.Saját auto .igo primo-val közlekedtünk. Nekünk a fék volt a gyenge pont a szigeten mivel nem járok lassan . Most nemrég jöttünk haza Thassosrol  s lehet kefa miatt  de többé nem megyek a szigetre nem jött be.A sziget amugy szép lenne a beachok is de a közre játszó tényezők elrontják. Az uj fékrendszert itt le tudtam tesztelni  s jól vizsgázott  semmi melegedés a szerpentinen is jol fogja az autot  nagy sebeségnél is. Kefalonián  a leggyengébb pont a tavernák  kajái voltak elején egy párszor mellé fogtunk  de thassos  sokszor tul tett rajta .Kezdésben  bementünk a mamma-ba gyrost enni  mivel sokan mondták milyen jó, kihozva tapasztaltuk  mustár  kechappal leöntve  tzatziki semmi.  Ettünk a koraliban  tintahalat  majdnem jo volt  de a kiszolgálás az nem . Persze ha román vagy albán akkor lehet.

Előzmény: Timka_ (2747)
Timka_ Creative Commons License 2016.09.27 0 2 2747

Sziasztok!

 

Mi szept. 2-9 között nyaraltunk ezen a csodaszép szigeten,a 7 napból 1,5-et folyamatosan zuhogott az eső,és fújt a szél. Úgy hallottuk,hogy zakin még tornádó is volt... Amúgy ha kisütött a nap strandidő volt, max 30 fok,szó szerint izzadni nem izzadtunk,szóval nagyon kellemes volt.

Mi az Evans apartanban voltunk, nagyon szép és jó helyen van (a Hotel Mediterranee mögött helyezkedik el,ha esetleg műholdról vki be szeretné lőni),belülről teljesen alap apartman.Mikor a takinéni látta hogy két gyerekkel vagyunk, hozott mosiszivacsot, mosogatószert meg vettünk a Lidlben.A takarítás hagyott némi kívánnivalót maga után,és mivel mászós 10 hónapossal voltunk,újra felmostam... Szúnyogháló nincs, úgyhogy bedugós vmi riasztót érdemes vinni. A  tulaj nagyon cuki,minden kívánságunkat teljesítette, egyből hozott plusz ágyat is,pedig bébivel voltunk beírva. Wi-fi csak az apartman előtt üldögélve volt,benn a házban nem. Aki függő,vagy üzenni akar haza, jó ha tudja.

Pénteken délután érkeztünk meg, Vanda tájékoztatóját szakadó esőben azért végighallgattuk,végül átsétáltunk a szomszédos CBR-hez és kölcsönöztünk egy D-s autót 3+1 napra 190 euróért két gyereküléssel. Jól bírta az iramot,bár egy-két visszafordító kanyarban azért felbőgött szegény...

Szóval már első nap délután volt autónk,úgyhogy elmentünk a kb. 10 percnyire lévő Lidlbe bevásárolni alapvetőket.

Mindenhova a Sygic offline navirendszerrel mentünk,előzetesen kiírtam a pontos koordinátákat a keffalinia.hu-ról és pontosan ott tett minket le a kocsi.Persze azért az éppen lezárt útszakaszokat figyelni kellett,de szépen újratervezett,nem volt gond.Egy helyen kavartunk csak el figyelmetlenségből...

Általánosságban elmondható,hogy mindenhol van zuhanyozó a strandokon, mint ahogy darázs is rendesen (főleg ha épp falatozni szeretnél vmi finomat).Lányomat meg is csípte egy, de egy görög család egyből odaszaladt hozzánk egy speckó csípés elleni krémmel,nagyon aranyosak voltak.

 

1.nap Petani beach, Keleti parton végigkocsiztunk,sajnos Platia Ammoshoz nem jutottunk le,mert a lezárt út elején hatalmas vízátmosás állta az utunkat és onnan még 3 km a lépcsősor,szóval feladtuk.Aztán lecsorogtunk a Xi beachre. Ez a strand nagyon gyerekbarát,nincsenek hullámok,vörös puha homok,teljesen kiépített strand.

2.nap Assos (menetidő min. 2 óra-ez a legkeményebb menet a terepviszonyok miatt) és Myrtos beach. Assosnál az erődbe kötelező felmenni,mert vmi pazar a kilátás!!!!illetve a pici strandon remekül lehet sznorizni,mert kristálytiszta a víz. Myrtos nekünk az akkor éppen beboruló idő miatt nem volt nagy pukk a kilátóból,hát majd legközelebb...

3.nap Drogarati cseppkőbarlangg,Tavasbarlang (kb. 11 körül értünk oda,egyből be tudtunk menni,nagyon szép volt,mire kijöttünk 5 busz várt kinn),és amúgy Antisamoson strandoltunk,mesés volt :)

4.nap Kudarcba fulladt az egész napos esőzés miatt.

5.nap Betaxiztunk Argostoliba reggel (6 euró/fuvar),bárkáról vettünk halat a teknősöknek, volt két nagy hatalmas a kikötőben,össze is vesztek :) Délután pedig Makris Gialos beach (a kistesó,nem a nagy),hát vmi fantasztikus volt,búzadara jellegű homok,hatalmas hullámok,a gyerekek nagyon élvezték,de amúgy bemenni nem mert a 4 éves nagylány. Minden strand amúgy az egy darab főutcáról közelíthető meg.A Makris az Evanstól kb. 10 percnyi sétára van,Platis plusz 10 perc.

6.nap délelőtt megint szakadt az eső,délután lementünk az Evanshoz legközelebb eső ministrandra (vmi Paleostafida beach) illetve onnan átsétáltunk a Mediterrán hotel strandjára ami szabadon látogatható,lehet bérelni nagyágyat is,de van hely piknikezni is a strand egy részén is.Nagyon szép homokos strand,pici hullámokkal.

Utolsó nap 9kor el kellett hagyni a szállást,a cuccokat az egyik apartmanban kellett elhelyezni. Lementünk még a partra,de nagyon borult volt idő,nem fürödtünk.Shoppingoltunk kicsit az itthoniaknak, aztán annyira kisütött nap,hogy az Evans mellett lévő Ionian Apartman úszómedencéjében locsáztunk egyet,ott meg is ebédeltünk és sajnos már jött is értünk a transzfer. 1-kor gyűjtöttek be, 4-kor indult a gép,de pikkpakk elment ez az idő a bőrönd súlyozással, check-innel, átvilágítással és a gépeket is szuperül lehetett látni,ahogy jönnek-mennek.

Összességében elmondhatom,hogy egy csodálatos nyaraláson vagyunk túl, nem volt tömeg, az árak sem voltak annyira vészesek (a 2 eurós gyrostól a 6 eurós 2 fős meze tálon át a 15-20 eurós tenger gyümölcsei kajákig mindenki megtalálta amit keresett-az már más kérdés,hogy kinek mi ízlik, kipróbáltuk a kefalóniai húsos pitét...borzalom volt,gejl,rossz összhatás brrr. de kinek hogy.6 euró volt két nagyágy+ernyő,de volt ahol elég volt csak fogyasztani vmit és egész nap ott lehettél - Antisamos beach).

Szóval azt hiszem Kefalónia nagyon magasra tette a lécet,nem tudom mi fogja tudni nálam überelni... :)

 

 

galizoli1970 Creative Commons License 2016.09.12 0 0 2746

Szia !

 

Mi is kinéztük a Personalnal a Lara apartmant.

Ha tudnál véleményt írni nagyon megköszönném.

Előre is kösz.

Üdv

Előzmény: ttgretaa (2667)
Rebcsike Creative Commons License 2016.09.05 0 1 2745

Mi is erre mentünk nagyjából, de egy sziklacsúcsra jutottunk..Onnan már nem mertünk tovább menni..De legközelebb újra próbáljuk!Köszi!

Előzmény: Jonhy62 (2744)
Jonhy62 Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2744

szia  ahogy megállsz autoval jösz vissza felé  (Scala)  s lesz egy magányos fa  és elindulsz a tenger felé  s meglátod az ösvényt .  általában balra tarts majd jön egy lejtös rész és megint balra. s majd a köveken  átmászva leértél. hát nagyjábol ennyi . cipő ajánlott.

 

Előzmény: Rebcsike (2743)
Rebcsike Creative Commons License 2016.08.29 0 0 2743

SZIASZTOK!Aki tudja, hogy pontosan hogy / hol kell lemenni Kato Lagadihoz, írja már le legyen szives. Mi megtaláltuk ugyan, de egyszerűen nem tudtunk lemenni a szúrós bokroktól.Biztos van egy másik lejáró a közelben...Köszi!!!

Jonhy62 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2742

punto 2 1.9 jtd -vel voltunk  ketten  és nem  könnyen megfordultunk.  utána vissza jöttünk és felmentünk a oda vissza  szerpentinen Patriakata felé ,ott az egyirányukban jól bezavarodtunk  mire lemondtunk arrol hogy a hegyen átmegyünk. igy körbe mentünk  Ag.Effimia felé s utána Argostoli Vlachata trapezaki.Ez az egész  jó 3 oránkba volt.  Haza fele  az ott töltött idő után  (26nap) 1ora alatt felértünk  Fiscardoba a röviditéseken  és a hegyen át Divaratánál . Nagyon kjó volt  a szigeten minden szempontbol. egyéni szervezés volt  gyönyörü apartmannal.

 

Előzmény: Timka_ (2741)
Timka_ Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2741

Szóval bemerészkedtetek a lezárt útszakaszra? Visszafordulni nem volt nehéz? Az északi kilátóig gondolom nem jutottatok el.Ismim mondta,hogy a partról azt nézték,hogy kb. pont ott tartanak a markolók.Mondjuk mindegy,bárhonnan nézve gyönyörű a sziget. :)

Előzmény: Jonhy62 (2740)
Jonhy62 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2740

A körforgalomban mindig figyelj  mert a sok bérlős autos van aki tudja van aki nem  ezért is nehéz ,mindenesetre arra számolj hogy a bejövönek  van elsöbbsége veled szemben . ha meg bemész számolj rá  ha kölcsőnzös hogy nem biztos. Argostolinál van  három körforgalom is Scala felé.  Assos felől a hegyen keresztül át lehet jönni  a gps jo néhányszor begajdul . uj aszfalt ut van  igy nem kell körbe menni  (Divarata-Karia)  köti össze. mielött kiérnél  Karia felé  előte le lehet fordulni Assos felé  igy rövidebb  de nem könnyü ut  rengeteg kanyar emelkedő lejtő.  a másik  elmenni  Vassilikades és ugy vissza  Assos felé. Mi bementünk jó darabig  Myrtos felé  a régi uton  ahol ki van téve hogy zsákutca .Myrtos felett nincs kész .de lehet képeket csinálni.

Előzmény: Timka_ (2738)
Timka_ Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2739

Timka_ Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2738

Sziasztok!

Mi pénteken indulunk Lassiba két pici gyerekkel.Köszönöm az infókat az  evansról! Közben kiderült,hogy az egyik jó barátunk is épp ott van, úgyhogy írt pár hasznos infót.

Pl. körforgalom fordítva működik,mint nálunk,erre érdemes figyelni.

Assostól a Myrtosig vezető tengerparti út javítás miatt lezárva, pont az a kilátó is ideesik,ahonnan a legjobban látni az öblöt. :( Sokat nem időztek itt,mert nagyok voltak a hullámok és a gyereket féltették.

Platia Ammosnál a parkolóig se jutottak el,mert volt nagy zuhé és az elég mély vízátmosáson nem mertek a pöttöm bérelt autóval átmenni,főként hogy senki sehol,még segítséget se tudtak volna kérni.

Kato Lagadit viszonylag könnyen megtalálták (pöttöm álomstrand),pontosan leírja majd,hogy hol található,mert annak ellenére,hogy mászni kell egy kicsit,mi a gyerekekkel is biztos megnézzük.Amúgy a főút "alatt" van,ahogy a műholdképen is látszik és tényleg 5 perc alatt leér az ember.

barátaink szerint a Petani beach volt nekik a wow, illetve Assos és a strandja,ahol tutin lehetett snolkerezni.Assos Fiskardot lepipálja.

Csatolok egy CBR-es autókölcsönzős táblázatot.

 

Jonhy62 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2737

junius első napjaiban  se volt már hideg . persze akinek 27 fok kell annak igen. Talán a Kamini volt akkor a legmelegebb . De Mouda is Trapezaki. Lourdas  mind jo volt

 

Előzmény: specialist (2736)
specialist Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2736

Xi egyáltalán nem hidegebb, mint a többi strand... nem tudom honnan vetted ezt. a part tele volt fürdőző gyerekekkel, nem úgy tűnt, hogy a szüleik kényszerítették volna őket. :-)

Előzmény: Hatásvadász (2735)
Hatásvadász Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2735

Szia! Pici gyerekekkel utazáshoz ajánlom Lassi-t. A tenger itt alig hullámzik, és meleg a víz ellentétben Xi gyönyörű, de jéghideg vizével. Ebben a városban minden kicsivel drágább éppen a part népszerűsége miatt, de közel van a főváros, Argostoli, illetve a sziget egyetlen Lidl-je is. 

Előzmény: Melcsi625 (2726)
specialist Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2734

Nem lapoztam sokat vissza, de ahogy itt olvasom, nem sokan veszik be a programba az Ainos hegyi kirandulast (Kefalonia legmagasabb pontja) pedig megeri. Az ut nagyon jo, a kilatas valami eszmeletlen, a fenyveserdo illata, a kb 10 fokkal alacsonyabb homerseklet, teljesen mas arcat mutatja a szigetnek.

Kis Madeira feeling. Szerintem sokkal inkabb megeri, mint meglatogatni az X+n-edik strandot.

specialist Creative Commons License 2016.08.24 0 0 2733

Platia Ammos aztan tenyleg az isten hata mogott van... Pont ma akartuk meglatogatni, de meg se talaltuk. :-) viszont Ammes tenyleg jo strand.

Előzmény: Laci_BP (2732)
Laci_BP Creative Commons License 2016.08.24 0 0 2732

Bocs igazad van,  platia ammos beach-re gondoltam. 

Előzmény: Laci_BP (2731)
Laci_BP Creative Commons License 2016.08.24 0 0 2731

Ammes beach-nél nem hiszem hogy tud szállást foglalni. 

Előzmény: specialist (2730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!