Keresés

Részletes keresés

em Creative Commons License 2007.03.07 0 0 147

a csomag tárolása helyett egyszerűbb azt írni nekik, hogy meg sem érkezett a csomag:))

(ami sajnos az esetek nagy többségében igaz is, mivel a szabvány "panel" levelesládába nem fér bele, ezért általában ledobják a bejárati ajtó elé, szabad prédaként minden arrajárónak.)

Előzmény: Icamama (146)
Icamama Creative Commons License 2007.03.07 0 0 146

A svájci Ker. Kamara az alábbi rövid üzenetet küldte:

 

Nach unseren Ermittlungen exisitiert diese Firma  n i c h t .

Bezahlen Sie nichts  -  unternehmen Sie nichts  -  behalten Sie die Pakete ungeöffnet bei Ihnen zum Abholen bereit.

Freundliche Grüsse

Solothurner Handelskammer

 

Ha esetleg nem tudnál németül:

 

Nyomozásaink szerint ez a cég  n e m  létezik.
Ne fizessen semmit - ne csináljon semmit - tartsa meg a csomagokat felbontatlanul az Öntől történő elvitelre.

Üdvözlettel

Solothurni Kereskedelmi Kamara

 

 

Hát azóta nálam ezekért a csomagokért senki nem jelentkezett, pedig megírtam azt is a Proveának, hogy a csomagokat - ha érte jönnek - odaadom nekik, de én semmit nem küldözgetek a saját költségemre.

 

Sajnos manapság egyre hosszabb ideig meg kell tartani mindenféle igazoló papírt, mert soha nem lehet tudni, hogy ki mikor követeli tőled valaminek a bizonyítását. De akkor se izgulj, ha nincs meg a feladóvevényed, írd meg nekik, hogy ....-kor feladtad a címükre, és szálljanak le rólad.

Ne filózzál már azon, hogy te is hibás voltál, persze hogy az voltál, de nemcsak akkor, amikor elszórtad a feladóvevényt, hanem először akkor, amikor megrendelted a bugyit. Ezen viszont már nem lehet változtatni, ezek tények, túl kell lépni rajtuk.

 

Ne beszélj te senkivel, se ügyintézővel, se vezetővel, teljesen fölösleges, ezt már többször leírtam. A beszéd teljesen hatástalan, semmit nem tudsz elintézni, meg sem hallgatnak, vagy meghallgatnak ugyan, mégsem törlik a tartozásodat. Csak írásban szabad velük kommunikálni, így ugyanis egyrészt nyoma van, másrészt elő tudod adni a magad verzióját anélkül, hogy közben lehurrognának vagy letennék a telefont. Tisztában vannak ők nagyon jól azzal, hogy az ügyfélnek igaza van, de kénytelenek védeni a mundér becsületét, végtére is ezért fizetik őket.

 

A faxot azért javasoltam, mert nem is jutott eszembe, hogy nem mindenki dolgozik olyan helyen, ahol fax is van. Ha nincs faxod, akkor ajánlott, sőt tértivevényes levelet írj, mert annak nyoma van, hogy átvették. (Ennyi plusz pénzt még szánj rá.)

 

A cég alkalmazottait kezdem sajnálni. Iszonyatos lehet egy olyan cégnél dolgozni, amelyet felháborodott, átvert emberek ezrei keresnek, mindenki dühös, és arra a szerencsétlen ügyintézőre szórja minden átkát, aki a telefont fölveszi. Kötélidegek kellhetnek egy ilyen álláshoz! Mert azt ugye ti is gondoljátok, hogy nem azok a személyek vernek át bennünket, akik a telefonnál ülnek??? Hanem a mögöttük álló bűnszervezet. Az persze más dolog, hogy mindenki eldöntheti, hogy egy ilyen cég munkatársa akar-e lenni. De lehet, hogy nincs más lehetősége az illetőnek, ez az egyetlen úgy-ahogy elfogadható álláslehetősége. (Milyen megértő kezdek lenni a "szegény goromba" alkalmazottakkal szemben!!!)

 

Előzmény: vikici (142)
Stokley Creative Commons License 2007.03.01 0 0 145
Sziasztok!

Gondoltam leírom én is, hogy jártam a Miriale céggel, hátha valakinek segít..
Több mint egy éve én is rendeltem tőlük egy bugyit és egy melltartót. 3-4 hónapra jött egy csomag, benne 3 bugyi és egy óra, több mint 4000 forint értékben. Persze csak úgy bedobták a postaládába, se aláírás, hogy átvettem, se semmi.
A telefonszám ami a lapon volt persze mintha nem is lett volna, sosem vették fel, vagy csak a rögzítő kapcsolt be. Próbálkoztam, próbálkoztam, meguntam, szépen visszaküldtem az egész cók-mókot és a további rendeléseket lemondó szelvényt a postafiók címükre.(nem volt magyar internetes elérhetőségük még) Ajánlott cetlim persze nem volt meg..
Egy darabig nyugi volt, majd 3 hónapra rá kaptam egy fizetési felszólítást, hogy fizessem be a 4000 valahányszáz forintot az előző csomagra (amit ugye visszaküldtem). Mivel ekkor sem tudtam még elérni őket, úgy döntöttem, nem izgat, küldözgessenek csak nyugodtan.. a 6. felszólító levélnél csattant el az agyam, ami már 8500 forint körüli összeg megfizetését követelte tőlem, mondván, én átvettem 2 csomagot, amit nem fizettem ki. Csomagot persze az elsőn kívül egyet sem kaptam. Írták, hogy ha nem fizetek, átkerül az ügy a jogi osztályukra. Na, ekkor újra hívtuk őket, hagytam nekik egy szép üzenetet a rögzítőn kedden (konkrétan elmondtam, kivel szórakozzanak), csodák csodájára másnap édesapám újra próbálkozott, akkor már valaki fel is vette a telefont.. a lényeg, hogy közöltük, amennyiben még egy levelet, csomagot, akármit kapunk, mi leszünk azok, akik beperlik a másikat. Utánanéztünk, olyan csomagot, amit nem rendeltünk, nem vagyunk kötelesek kifizetni, de még visszaküldeni sem! Ráadásul nekik kellene bizonyítani egy peres eljárásnál, hogy a csomagot én kézhez kaptam, úgy, hogy beledobálják a postaládába, leteszik az ajtó elé, nem lehet csomagot kézbesíteni.
A csaj magyarázott egy sort, még neki állt majdnem följebb, de a lényeg, hogy azóta nem kaptam semmit. Nekünk sajnos kedvesen, szép szóval ez nem ment, csak így.

em Creative Commons License 2007.03.01 0 0 144
ahogy néztem a honlapjukat, külföldön már korábban is ezen a cégnéven futottak....
Előzmény: Wormie (143)
Wormie Creative Commons License 2007.03.01 0 0 143

Új cégnévvel próbálkoznak! Tegnap bedobtak hozzánk egy reklámcédulát, érdekes módon dupla cégnévvel, dupla rendelőlappal. De a cím tökugyanaz. :-O :-O Miriale, és  TONO International, 1476 BP. stb. stb. címmel kínálják szinte ugyanazt, mint korábban a provea.

A megrendelőlapon lévő  apróbetűsben pirossal aláhúzva - mindkét oldalon - ott van, hogy

" A megrendelésemmel a Miriale  ügyfele leszek, azonban további vásárlási kötelezettségem nincs"

 

" A TONO International vevőjeként semmi nem kötelez arra, hogy más terméket megvásároljak".

 

Na vajon ezt vmi bírósági határozat enyhe kényszerére ;-)) írták bele?

vikici Creative Commons License 2007.02.07 0 0 142

Mindezzel ugye csak annyi probléma van,h én visszaküldtem nekik a bugyikat...

Ugyanis nem rendeltem meg, nekem sincs átvételim, én is a postaládámban találtam egy szerencsétlen nyári délután. De felhívtam őket, lemondtam a további cuccokat és visszapostáztam a bugyikat. Csakhogy nincs feladóvevényem... Ennek oka: hogy vagy elhánytam vmerre, vagy eleve nem is azzal adtam fel... De mindenképp elővigyázatlan voltam, mert erre mondják, h egyéni szoc.problém, de tényleg volt akkoriban nagyobb bajom is, mint a cég.. Vagyis hibás lehetek igen.

De utána békén hagytak sokáig. Elintézettnek tekintettem az ügyet, így nem foglalkoztam velük.. Egyébként erre kértek a felszólító leveleikben is: ha közben rendeztem velük az ügyet, akkor ne reagáljak.

De most fel veszem a kesztyűt, mert nagyon unom már őket. A neten sajna nem sok mindent találtam.

Ica mama esetleg tudna másolatot küldeni a papírokról, amikből kiderül hivatalosan, h nem létező cégről van szó? Vagy tudna egy honlapcímet vagy más egyebet adni, ami segítségemre lehetne? (kvsp@citromail.hu)

Van pár ötletem, amit kipróbálok. Pl. beszélni kellene szerintem a vezető, a cég vezetővel. Találtam egy magyar címet: XII. ker. Ügyész utca 5. A fogyaztóvédelem honlapján keresztül akadtam rá. Erre is rápróbálok, megpróbálom legalábbis...

Ezentúl: más magyar topikok is nyíltak a témában: a kereső adott ki nekem egyet például.

Faxom sajnos nincs, de ha mden kötél szakad, megoldható bizonyára egy üzletben ez is.
Icamama Creative Commons License 2007.02.07 0 0 141

 

Örülök, hogy még él az általam indított fórum, és talán tudunk segíteni néhány kétségbe esett embernek.

 

Akik a rendőrségre mentek, azok sajnos egyáltalán nem írtak később ebbe a fórumba. Hogy miért, azt csak találgatni lehet, szerintem nem jutottak semmire a rendőrségen. De lehet, hogy tévedek.

 

Én annak idején már több felszólítást kaptam, mint te, szerintem lehetett már 6 is, nem tudok igazán visszaemlékezni, de azt tudom, hogy már végrehajtóval is fenyegettek. Ekkor gurultam be, hogy miért fenyegetnek engem végrehajtóval olyan dologért, amit nem rendeltem meg. Akkor néztem utána, hogy mit is lehet tenni, mert engem is - hozzád hasonlóan - nagyon idegesítettek a felszólítások. Mindenkinek mondom ugyan, hogy nem szabad velük foglalkozni, de bevallom, hogy engem is foglalkoztatott és idegesített a dolog.

 

Amikor azonban végére jártam az ügynek, és kiderítettem, hogy a svájci kereskedelmi és iparkamara szerint a cég nem is létezik, valamint utánajártam annak, hogy törvény van arra, miszerint a meg nem rendelt áru ellenértékét senki nem követelheti, akkor ezekkel a tényekkel fölfegyverkezve, és német fórumok valamint az egyik osztrák rádió tanácsát kimásolva és mellékelve írtam egy faxot nekik. Azóta nem küldtek nekem semmit.

 

Ha írni akarsz nekik, akkor faxon tedd meg, mert annak nyoma van, nem mondhatják, hogy nem kapták meg a leveledet. Hivatkozz arra, hogy ők egy nem létező cég, és hogy tudod, hogy meg nem rendelt, és főleg kézhez nem kapott áruért nem kérhetnek tőled pénzt, továbbá kérd meg őket, hogy hagyjanak békén, különben te jelented fel őket zaklatásért.

 

Sok sikert, és mielőbbi megnyugvást kívánok!

Előzmény: vikici (139)
em Creative Commons License 2007.02.05 0 0 140

nem tudom, én még ilyen sok levelet sosem kaptam tőlük:))

 

ha zavar, szerintem válaszolj nekik hogy nem kaptad meg a csomagot amit keresnek rajtad. (de szerintem ne telefonon, mert akkor csak gorombák lesznek veled, az meg gondolom nem hiányzik)

küldj nekik levelet vagy faxot szerintem, aztán felejtsd el őket:))

 

Előzmény: vikici (139)
vikici Creative Commons License 2007.02.05 0 0 139


Sziasztok!

Kapott már valaki 4. figyelmeztetést? Én tegnap, azaz gondolom inkább pénteken - kaptam egyet. Már 6080 ft-ot akarnak tőlem. Itt mindenki azt mondta, előbb-utóbb ráunnak az emberre.. Hát én valahahogy nem azt tapasztalom, sajnos.

Fizetni nem áll módomban továbbra sem, de kíváncsian várom, mikor unnak már rám? Nagyon itt lenne az ideje. Nem igazán idegesítem magam rajtuk, tudom, h nekem van igazam, ezért is nem fizetek. Azon viszont erősen gondolkozom, hogy újra megpróbálom felhívni őket, hátha lehet velük értelmesen is beszélni.

Akik rendőrségre vitték az ügyek, azok továbbra sem tudnak semmilyen infóval szolgálni? :(

És: ha valaki kapott 4. figyelmeztetést, utána mi várható? Mit tapasztaltatok? Vagy csak engem szeretnek így a cégnél? :)

Em? Szerinted?
mabea Creative Commons License 2007.02.02 0 0 138

Köszi em a tanácsokat, hál Istennek nem idegesítem fel magamat. Elég nevetséges ez a cég, csak azt csodálom, hogy egy svájci cég, hogy engedhet meg ilyet. Lehet nem is tudnak róla. Tényleg nevetséges.

 

Előzmény: em (137)
em Creative Commons License 2007.02.02 0 0 137

szia!

 

ha a felszólító levélre csak annyit válaszolsz, hogy a csomagokat nem kaptad meg, akkor ezeket a tételeket valószínűleg törlik a nyilvántartásukból, tehát megkíméled magad várhatóan a többi fenyegető levéltől.

 

ha nem válaszolsz nekik semmit, csak annyi lesz a különbség, hogy még egy darabig leveleznek veled, de persze azokat a leveleket is küldheted a kukába egyből.

 

szóval gyakorlatilag tökmindegy, hogy reagálsz-e nekik, a lényeg, hogy ne pörgesd fel magad még véletlenül sem ezen az ügyön, mert nem éri meg! :)

Előzmény: mabea (136)
mabea Creative Commons License 2007.02.02 0 0 136

Sziasztok!

 

Érdekeseket olvastam itt. Velem is hasonló történt, mint itt egy-két emberrel. Tavaly valamikor októberben hívtak fel, s én örültem, na legalább egy kis meglepi a páromnak. Ők akkor csak egy boxert ajánlottak 1000 ft Jpress minőség, és ha nem tetszik visszaküldhetem. Rendben mondtam. Már éppen elfelejtettem, mikor tegnap megérkezett egy levél, simán, semmi ajánlott, vagy ilyesmi egy csekkel, hogy "Annak ellenére, hogy a kiszállított csomagokat átvette, némely csomag ellenértékét még nem rendezte."

 

 Brendon B L                     1080

 Boxer T601 L                    4580

 

Jelenlegi tartozása 5660

 

De ezt január 19-én állították ki, alul a csekk. Elég érdekes. Fel akartam őket hívni, hogy semmi árut nem írtam alá, küldjék el a kimutatást, hogy hol írtam alá, egy átvételi elismervényt pl. Aztán gondoltam beírom a keresőbe a Provea szót, erre kidobta ezt a fórumot, és ahogy itt végigolvastam már értettem.

Szerintetek most mit tegyek? Hívjam őket, vagy ténlyeg ne is foglalkozzak vele, hiszen, semmit nem írtam alá, nem is tudják bizonyítani hgoy megrendeltem volna, hiszen telefonon tukmálták rám a reklám terméküket. Ez a levél is akár meg sem érkezhetett volna nem? mit javasoltok??

 

ELőre is köszi:)

Gizzz Creative Commons License 2007.02.01 0 0 135

Sziasztok!

 

Vicces ez az egész dolog,elolvastam a legtöbb hozzászólást...Én tavaly szeptemberben rendeltem meg tőlük az első csomagot(olcsó,szép,miért ne?)Teljesen el is felejtkeztem róla 1-2 hónap elteltével,mivel nem jött semmi,erre január első hetében kapok egy csomagot,amiben 3 bugyi van...Ismerős mi?:D A méret nem volt óriási,az ára viszont annál inkább!!!!Kifizettem,mert megjött,de amit rendeltem,az azóta sem jött meg!És ma jött az első felszólító levél, a tartozás kb 7000 Ft!Érdekes!Nem fogom kifizetni,de remélem elküldik,amit eredetileg rendeltem:D:D:D Ingyen küldhetik!De furcsa ez az egész,már lassan egy éve megy,vagy még több is,nemtom.Ha van valami fejlemény,írjatok!

 

em Creative Commons License 2007.01.18 0 0 134

legutóbb kb 3 hónapja "írtam nekik", válaszolva a felszólító levelükre, hogy nem kaptam meg aminek az árát hiányolják.

azóta nem írtak, nem küldtek semmit, de ettől még lehet, hogy fognak még felszólító levelet küldeni, nem tudom milyen szisztéma szerint működnek, egyelőre viszont csönd van felőlük.

 

nálunk nem fér be a postaládába, amit eddig megkaptam az le volt dobva a bejárati ajtó elé a lábtörlőre. (onnan meg az viszi el, aki akarja)

Előzmény: vikici (133)
vikici Creative Commons License 2007.01.17 0 0 133

És még mindig levelezel velük? Miről?

Ezek a meg nem kapott csomagok elég érdekesek - én pl. panelben lakom és vhogy belefért a postaládámba (sajnos) a ródzaszín dobozuk; igaz kilógott kicsit; de sajna senki sem tartott rá igényt, h eltiedelje... :DD

Módfelett furcsa ez a cég, az zihher... De hogy senki sem számol be a rendőrségi fejleményekről - azt nagyon sajnálom. Pedig többen is - asszem ketten írták, h rendőrségre vitték az ügyet - .
Előzmény: em (132)
em Creative Commons License 2007.01.17 0 0 132

azt hiszem én is hármat kaptam. de most kicsit össze vagyok keveredve, mert rendeltem anyukám nevére is még annakidején, és már nem tudom, hogy hova mit küldtek, mindenesetre én 2 névvel leveleztem/levelezek velük:))

közben ők még küldtek állítólag olyan csomagokat is ami sosem érkezett meg, szóval nem tudom, hogy végülis mennyit kaptam tőlük.

 

Előzmény: vikici (131)
vikici Creative Commons License 2007.01.17 0 0 131

Egyébként hány csomagot kaptál em?

Én hármat, a 3. küldtem vissza, az ominózus bugyik miatt...
Előzmény: em (129)
vikici Creative Commons License 2007.01.17 0 0 130


Szia Wormie!

Örülök, h jól szórakozol! :)))

A Tüncike meg rendeljen magának! :-DDDDD Ő biztos nem járna így, h vissza is kell küldje, ezek szerint.. :))

De honnan is ismered ilyen jól? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Wormie (128)
em Creative Commons License 2007.01.17 0 0 129

hát, a méretezéssel nincsenek teljesen rendben, az biztos.

amúgy egy szállítmányon belül is voltak eltérések a mérektekben, illetve

a kezdőcsomagban rendelt 3-as szett egyes darabjainak méretei is eltértek (olyan nincs, akire mind3 jó, mert tök más méret)

na mindegy, a kezdőcsomag nem volt drága, azt kifizettem nekik, a többit már csak önszorgalomból, ajándékba küldik:)))

Előzmény: vikici (127)
Wormie Creative Commons License 2007.01.16 0 0 128

akkora méretű bugyikat, sztem még Nagymamám sem hord.....

 

Küldd el Kiszel Tündének...! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: vikici (127)
vikici Creative Commons License 2007.01.16 0 0 127


Szia!

Szívesen - tartsunk össze, nem? :-)

Az a helyzet akkora méretű bugyikat, sztem még Nagymamám sem hord..... Úgyhogy a cég is tisztában lehet vele, h csak gyűjteni lehet a bugyellárisokat. :DDD

Azt eddig nem említettem, hogy előző két szállítmánnyal nem volt ám bajom: melltartó és top meg alsó. :-) Ha csak az nem, h azóta sokat fogytam és egyik-másik kicsit eltér már méretben.. Úgyhogy már nem is hordom őket. Na nem mintha akkora lettem volna anno - csak tudod.... hogy m1 ez, mint Nő! :-))

Én sem nagyon rémültem ám meg. Nem is hívom őket. Múlt hét előtt kaptam a levelet, eddig a fiókban pihent... aztán eszembe jutott: informálódok csöppet itten. :)

levelezzenek, egészségükre! :DD Lesz gyújtóshoz valóm! :)

Előzmény: em (126)
em Creative Commons License 2007.01.16 0 0 126

köszi szépen, hogy megosztottad az infót!

 

szerintem ez nem durva levél, abban az értelemben, hogy én, mint nemfizető vevő, nem ijednék be tőle (még meg sem borzongtam:))). jogászt meg behajtót meg sem említettek:)))

 

azon jót nevettem, hogy milyen gyűjtésről beszélnek, a bugyit az ember nem "gyűjti", hanem hordja, nem?:))))

Előzmény: vikici (125)
vikici Creative Commons License 2007.01.16 0 0 125
em!

Kicsit meglepődtem em... Ezek szerint Veled leálltak, hát grat, jó Neked. De azért én se ijedek meg túlságosan. Másnem megint felhívom őket.

Szóval: 3. figyelmeztetés című paksaméta tartalmából:

Ezúttal már nem mézes-mázoskodnak, h tudják, h fizetni akarok, csak még biztos nem jutottam odáig, meg hasonlók; hanem:

" Ismételten felhívjuk figyelmét, hogy tartozását mind a mai napig nem rendezte.
Kérjük tartozását a mellékelt csekken az elkövetkezendő napok során rendezze.
Felhívjuk figyelmét, h a következő csomagot csak akkor áll módunkban küldeni Önnek, ha a fenálló tartozását már rendezte. Tartozásának gyors kiegyenlítésével elkerülheti, h a tartozás késedelmi kamatát is Önre hárítsuk.

Amennyiben a tartozásait időközben már rendezte, kérjük tekintse levelünket tárgytalannak. További örömöt kívánunk Önnek a gyűjtés során.

Küldeményeinkkel bizonyára elégedett, ezért reméljük, h a következő csomagot mielőbb küldhetjük Önnek. Amennyiben kérdése van, állunk szíves rendelkezésére.

Szívélyes üdvözlettel:
Könyvelési Osztály"

Na ehhez szóljál hozzá! :)) A levél több ponton is mosolyt csal az arcomra és dühbe is gurít. Junó - kétarcú isten - leszek lassan a szívélyes üdvözleteiktől....

Tehát:

1. Nekem csak ne nagyon akarjanak több cuccot küldeni, mert egyszer már lemondtam telefonon vmelyik kedves telefonos kisasszonyuknál.
2. Elkerülhetem a késedelmi kamatot? KÖnyörgöm, már ezervalahányszáz forint késedelmi kamat van felszámolva erre a csekkre..
3. Már elintézettnek tekintem az ügyet, majd egy fél éve, ezért egy ideje nem is hívkálom őket; erre ők kérnek a levélben. Akkor miért nem akadnak már le rólam?
4. Naná hogy elégedett vagyok a gyűjtés során: biztosan a fene nagy elégedettségemben küldtem vissza az óriásbugyikat és reklamáltam Nekik párszor.. Nagyon jó következtetéseket vonnak ám le... :))
5. Állnak rendelkezésemre?? Ez mindennek a teteje! :)) Csuda ha fölkapják a tel.-t és akkor az udvariasság alapvető szabályait még nem is feszegettem...
6. A szívélyes üdvözlethez meg már szólni se tudok...

Ilyen levelet komolyan.

Tehát továbbra is kérném a kedves fórumozó proveával szemben üggyel rendelkező, vagy valamikor rendelkezetteket, h ha valami infójuk van a 3. figyelmeztetés utáni fejleményekről: tegyék közre.

üdv
Előzmény: em (124)
em Creative Commons License 2007.01.14 0 0 124

szia!

és mit írnak a 3. figyelmeztetésben?

(nekem ilyet még sosem küldtek, lenyugodtak az első után, amikor megírtam nekik, hogy nem kaptam meg amit küldtek)

Előzmény: vikici (123)
vikici Creative Commons License 2007.01.13 0 0 123

Hali!

Megkaptam a 3. figyelmeztetést, kb. 1 hete. Nem nagyon izgatom magam rajta, van más amin izguljak... Szószó elég sokára küldték, már szinte el is felejtettem, h a világon vannak ők is.

De nagyon érdekelne mi történik a 3. felszólítás után? Én többet nem hívkálom őket, egyszerűen úgy teszek, mint, aki nem kapott több felszólítást...

Akik rendőrségre vitték az ügyet, tudnak valami fejleményről beszámolni? Egyáltalán létezik még a cég? :)

Kíváncsian várom mi lesz és megnézem én magamnak, ha netán behajtót küldenek. :D

Köszi, aki válaszol.

Proveamentes szép napokat a népnek! :))
em Creative Commons License 2007.01.12 0 0 122

természetesen az ügyfélszolgálatuk olyan jól működik, hogy erre az egy, igen egyszerű kérdésemre 2 munkanap alatt nem sikerült válaszolniuk....

(erről a fleur akármiről van szó, lásd előző hozzászólást)

Előzmény: em (121)
em Creative Commons License 2007.01.10 0 0 121

azért ez a "világosan le van írva" dologgal lehetne vitatkozni.

enyhén szólva marketing-köntösbe van bújtatva (pl biztosítjuk, hogy egy katalógus akciós ajánlatáról se maradjon le, azt további kérés nélkül eljuttatjuk Önnek), ha valaki nem elemzi a szöveget gondosan, az simán beugrik a dolognak, annélkül, hogy tudna róla.

az sem korrekt, hogy sehol nem írják le, hogyan mondhatod fel 1 éven belül a tagságodat, és annak mi a következménye. simán előfordulhat, hogy nem vagyok elégedett a termékeik minőségével (annak ellenére, hogy oldalakon keresztül bizonygatják, hogy azok milyen kiválóak), és mondjuk 2 szállítmány után már nem tartok igényt a további 7-re, hiába nem telt le az 1 év.

írtam nekik, kíváncsi vagyok mit válaszolnak (ha egyáltalán....)

Előzmény: vivy (118)
vivy Creative Commons License 2007.01.10 0 0 120
Utánakérdeztem a dolgoknak....

Valóban, a 2006 szeptember előtti Fleur de Santé szórólapok még ugyanabban a stílusban készültek, mint a Provea dolgok, ugyanazzal a rendszerrel.

Azonban a céget átvette egy magyar cég, és az azóta megjelent kiadványok/szórólapok stb. tartalmazzák azokat az információkat , ami alapján a leendő vásárló tisztában van vele, hogy további termékeket fog kapni.


Előzmény: Wormie (119)
Wormie Creative Commons License 2007.01.10 0 0 119

És akinek nincs nethozzáférése, hanem csak a szórólap alapján rendel próbacsomagot??????????

Gondolod, hogy véletlen az alább beidézett törvényi szabályozás? Szerintem a tapasztalatok alapján született.

Előzmény: vivy (118)
vivy Creative Commons License 2007.01.10 0 0 118
Ha megnézitek a cég honlapját, ott is világosan le van írva, hogy ha valaki megrendeli a terméket, akkor belép a klubba, ami azt jelenti, hogy utána havonta kap egy szépségcsomagot... Ez nem megtévesztés, nem árulnak zsákbamacskát...
Továbbra is azt mondom, hogy ha a megrendelés pillanatában tudjuk (mert le van írva), hogy ez azzal jár, hogy további termékeket rendelünk meg, az nem megtévesztés.
Előzmény: em (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!