Keresés

Részletes keresés

Haspók_ Creative Commons License 2009.04.25 0 0 293

Nehéz kérdés, de ha valaki mégis arra kényszerítene, hogy rangsoroljak... hm... végiggondolva mindent, összességében a szigetes nyaralás az, amit előbb szerveztem, és amire igazán vártam már majd egy éve... a négy sziget közül pedig már a tervezéskor is Santorini volt a biztos pont, a kihagyhatatlan. :)

 

(Megjegyzem, hogy esz a fene, mert a szigetes Malévos repjegyünket tegnap 70 e Ft helyett 26 e Ft-ért vehettem volna meg... Igyekszem nem erre gondolni, de azért ha eszembe jut, bosszúsan ráncolom össze a homlokom. Dehát nem lehettem ebben biztos februárban... Nagyon kiszámíthatatlan lett most ez az egész, mert a másik időpontra meg most már csak duplaáron van jegy...)

 

De azért az ölbepottyant nyaralást is éppúgy várom, és nagyon készülök rá. Az útikönyvekben és Szabó Magda Zeusz küszöbén c. könyvében talált utalások felkeltették a kíváncsiságomat, úgyhogy elkezdtem olvasni egy jó vastag könyvet a görög mitológiáról. Nagyon érdekes, és olyan jó azokról a helyekről olvasni, ahová nemsokára fogunk menni. A Peloponnészoszon nagyon sok minden történt. Amikor már majd ott leszünk, akkor a táj benépesül majd a mitologikus alakokkal, istenek, titánok és héroszok kísérnek majd az úton. :) Gondolatban megint alakítottam kissé az útiterven ezúttal a mitológiai helyszínekhez igazodva. :)

 

És persze nem kevésbé várom Elafonisost... :) A peloponnészoszi kirándulás közben nagyon várva várt lesz az a kis pihenő, amikor azokon a gyönyörű strandokon pihenhetünk majd. A sok kultúra után szerintem nagyon vágyni fogunk rá. :)

Előzmény: balazsbea (292)
balazsbea Creative Commons License 2009.04.25 0 0 292

Örülök, hogy jelentkeztél! :) Hú, Ti már tényleg mindjárt indultok! :) Mi kereken három hónap múlva ilyenkor éppen a levegőben leszünk úton Santorini felé - ha minden jól megy -, de lélekben egy kicsit mindig is Görögországban vagyok, s azt hiszem, valamennyire örökre ott is maradok... :)

 

Melyik utat várod jobban? Persze gondolom az elsőt, de mi az, amit a legjobban szeretnél látni, érezni? Egy kicsit hülye a kérdés, tudom, de ahogy közeledik az út, egyre irracionálisabb leszek... Pedig pont fordítva kéne, nem? :)

Előzmény: Haspók_ (291)
Haspók_ Creative Commons License 2009.04.25 0 0 291

Köszi, ez nagyon jó. :) Majd valamikor összegyűjtöm az infókat és tervezgetem egy kicsit a jövő évet. :))

 

Csak nem sok időm van mostanában, ami egyfelől nem jó, másfelől viszont azért jó, mert közben észrevétlenül közeledik a nyár... ;)

Előzmény: balazsbea (290)
balazsbea Creative Commons License 2009.04.08 0 0 290

Seajettel Piraeus - Milos csak 2 óra 45 perc, a hajó nyári menetrendje:

19/6/2009 – 30/8/2009   SUPERJET

Daily: Piraeus (07:15) to Milos – Folegandros – Santorini – Amorgos –  Koufonissi – Santorini – Folegandros – Milos – Piraeus

Most már egész nagy a választási lehetőség! :)

Előzmény: Haspók_ (288)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.28 0 0 289
Angol nyelvű oldalakon már több "helyszíni beszámolót" láttam és olvastam, eddig mindenki el volt ragadtatva a sziget és a strandok szépségétől. Szerintem ennyien nem tévedhetnek! :)
Előzmény: Haspók_ (288)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.28 0 0 288

Én is igyekszem arra koncentrálni, ami már idénre biztos nekünk (és abból lesz jócskán :) ), de mégsem bírom megállni, hogy ne kacsintgassak azért másfelé is. :) Milosra azért vagyok különösen kíváncsi, mert mindenki odavan érte így képről, de még senkit nem olvastam, aki tényleg ott járt volna.

 

Igen, a Hellaszról, ott most ketten már biztosan mennek Milosra az idén. Lesz általuk egy júniusi és egy augusztusi "mintavétel" is. :) Kíváncsi leszek a népsűrűségre és úgy összességében a benyomásokra.

Előzmény: balazsbea (287)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.27 0 0 287

A www.danae.gr oldal híreit szoktam nézni, ott azonnal megjelenik, ha valamelyik komptársaság új menetrendet tesz közzé, nem kell kutatgatni, próbálgatni az úticélokat. Igen, 37 euró a repjegy, gyerekeknek 33% kedvezmény van, míg a Speedrunner gyorshajó 51 euróért adja a jegyet a gyerekeknek is, így a repülő nemcsak hogy jóval gyorsabb, de még olcsóbb is! :) Odafelé mindenképpen jobb választás, visszafelé azon múlik, mit tervez még az ember, de akkor is van csatlakozás a Malév gépéhez.

 

Jó annak, aki az idén megy Milosra! De egyelőre annak örülök, amit az idén fogunk megnézni, s ha úgy alakulna, még az idén elmennék Milosra... De még van egy rodoszi meghívásunk is, s ha esetleg lesz olcsó wizz jegy (mint ahogy a Malév is akciózik a kevesebb foglalás miatt valószínűleg), nem hiszem, hogy ellen tudnánk állni, talán szeptemberben nyaralhatnánk még egyet, de szép is lenne! :)

 

A Hellaszról beszélsz? Szóval érdemes lesz ott milosi képek után nézni? Remek! :)

Előzmény: Haspók_ (286)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.27 0 0 286

Igen, én is pont a napokban néztem az Olimpicet, és furamód Milosra a legolcsóbb a jegyük (a többi szigetre 50 euró alatt nem is adnak jegyet, Milosra meg 37 az alapára, ha jól rémlik). Én is repülővel mennék ebben az esetben, mert a komp egy athéni éjszakát jelentene, az árkülönbözet meg nem olyan nagy.

 

Látom, szinte minden nap nézed a kompokat, hogy mindig ilyen gyors vagy? ;)

 

(A másik fórumon van, aki fellelkesedve a repjegyárakon Milosra (is) megy idén, kíváncsi vagyok, hogy milyen képek és élménybeszámolók lesznek majd! :) )

Előzmény: balazsbea (285)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.27 0 0 285
Megnéztem az Olympic Airlines-t is, a jegy nem sokkal drágább, viszont az út csak 40 perc és nem négy óra, ráadásul még elérhető a Malév menetrendszerinti járatával is a délutáni milosi gép, így még tranzitszállás sem kellene :) ... Odafelé talán repülővel lenne érdemes menni, visszafelé lehetne hajókázni, útbaejtve a kiválasztott sziget(ek)et... A mostani olcsó Malév jegyekkel számolva egészen jó áron lehetne utazni, s ha még nem szerveztem volna meg az idei Santorini-Naxos utat, azt hiszem, nem haboznék egy percig sem... Na de majd jövőre! :) Addig is, ha valaki még az idén utazik Milosra, várjuk az élményeket és persze a képeket! :)
Előzmény: balazsbea (284)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.27 0 0 284

Megjelent az Aegean Speedlines nyári menetrendje a nyugati Kykládokra, bemásolom, hogy már most elkezdhessük a tervezést jövőre :):

 

15/6/2009 - 9/7/2009 SPEEDRUNNER 2

Monday, Wednesday, Friday: Piraeus (08:00) to Serifos - Sifnos - Milos Tuesday, Thursday, Saturday: Piraeus (08:00) to Serifos - Sifnos - Folegandros Sunday: Piraeus (12:00) to Serifos - Sifnos - Milos Monday, Wednesday: Milos (13:00) to Sifnos - Serifos - Piraeus Tuesday, Thursday, Saturday: Folegandros (12:40) to Sifnos - Serifos - Piraeus Friday, Sunday:

Milos (16:35) to Sifnos - Serifos - Piraeus

 


10/7/2009 - 30/8/2009 SPEEDRUNNER 2

Daily: Piraeus (07:05) to Sifnos - Milos Milos (11:25) to Sifnos - Serifos - Piraeus

Előzmény: Haspók_ (279)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.21 0 0 283

Feltétlenül írok majd róla! :) Nagyon különleges érzés lesz, az már biztos. :)

Előzmény: balazsbea (282)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.21 0 0 282

Jellemző módon már most azon gondolkodom, talán nem is elég az a két hét Milosra... :) Pedig mindenképpen jó lenne megnézni még legalább egy szigetet, ha már arra jár az ember, a kettő pedig még ésszerűbb lenne ugye... Serifos és Sifnos ezen a kompútvonalon vannak, a strandjaik is nagyon szépnek tűnnek, de az eddigiek alapján attól tartok, nem leszek képes eléggé lerövidíteni Milost, s majd azt fogom választani Serifos és Sifnos  közül, amelyik jobban megtetszik a képek alapján. Egy-egy éjszakát valószínűleg Athénban kell majd tölteni, így 12 nap maradna a 3 szigetre, ami nekem nagyon kevésnek tűnik ahhoz, hogy ne fájó szívvel távozzak bármelyikről is...

 

Igazad van, Elafonissosra tényleg Peloponnészoszon át érdemes menni, ráadásul elég erdőtűzveszélyes terület, így júniusban sokkal ésszerűbb odautazni, mint július-augusztusban. S talán így még színesebb lesz ez a nyaratok, mivel kalandoztok egyet a szárazföldi részen és a szigeteken is. Ugye majd részletesen írsz arról az érzésről, amikor úgy jössz haza Görögországból, hogy tudod, két-három hét múlva újból visszatérsz? :)

Előzmény: Haspók_ (281)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.21 0 0 281

Milosra majd úgy szeretnék menni, hogy egyúttal néhány környező szigetet is megnézzünk. Ha az idei szigetes nyaralás a gyakorlatban is jónak és működőképesnek bizonyul, akkor jövőre talán Milos irányába szervezek egy hasonló utazást. :)

 

Abban az is jó, hogy nem kellene négy- vagy hétórát kompozni, hanem mindig csak egy kicsit két sziget között.

 

Elafonissos miatt sem érzem lemondásnak, én úgy látom a képeken, hogy az legalább olyan szép, mint Milos. :) És máskor ide talán úgysem szerveznénk külön nyaralást, mert nem esik útba, most viszont igen.

Előzmény: balazsbea (280)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.21 0 0 280

A www.gtp.gr weboldalon, s most, mikor újra megnéztem (eddig csak júliussal próbálkoztam, mivel jövőre valószínűleg megint csak július végén fogunk tudni menni) már láttam katamaránokat is, azzal csak négy óra az út, mégsem hét. Az utolsó járat 4-kor indul, ami már túlságosan necces a Malév athéni gépével, így nagy a valószínűsége egy Athénben töltött éjszakának. Persze még lehet majd több komp is, csak figyelni kell, egyébként még a most megjelentek közül is több nincs hivatalosan véglegesítve, s június végére még elég kevés a választási lehetőség.

 

Ha már elutaltad az előleget, akkor tényleg véglegesnek tűnik Peloponnészosz. Kicsit csodálkoztam, hogy ha ennyire tetszik Milos, képes voltál ellenállni neki, pedig a 70 strandra lenne 6-8 napotok, ami a Ti tempótokban  már nem is olyan rossz! :) Na jó, ez egy kicsit túlzás volt, elismerem! ;) De a legszebbekre biztosan elég lenne. Jövőre nálam Milos lesz a nyerő, egy másik szigettel kombinálva, azt még nem döntöttem el, majd a kompmenetrendek kifürkészése után.

Előzmény: Haspók_ (279)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.21 0 0 279

Hol láttad a milosi menetrendet? Biztos béna vagyok, de én június végére nem találtam még.

 

Nem lesz átigazolás, már elutaltam az autókölcsönzésre az előleget, úgyhogy szárazföld lesz mindenképpen. ;)

Előzmény: balazsbea (278)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.21 0 0 278
Lehet, hogy lélekben már Görögországban vagy, s egy pillanatra azt hitted, már ott is laksz! :) Ja, kijött a menetrend Piraeusból Milosra, egyelőre még csak a lassú komp, de nem lepődnék meg, ha hirtelen átigazolnál Peloponnészoszról Milosra... :)
Előzmény: Haspók_ (277)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.18 0 0 277
Ez esetben inkább a hülyének van szerencséje mondás áll... :) Meg nem tudnám mondani, hogy miért nem a céghez kértem, mikor ott töltöm a nap nagy részét, tehát az lett volna a logikus megoldás... :)
Előzmény: balazsbea (276)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.17 0 0 276
Bátraké a szerencse! :)
Előzmény: Haspók_ (275)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.16 0 0 275

Megjöttek a mi jegyeink is! :) Mázlim volt, mert reggel hamar kihozták (9-től van kiszállítás, és már fél 10-kor megérkezett). Délután nem lett volna otthon senki, így már készültem, hogy bonyolult telefonálgatásokba kell majd fognom, ha hozzájuk akarok majd jutni.

Előzmény: balazsbea (274)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.11 0 0 274
Nem kellett egyeztetnem, előtte lévő nap az UPS küldött egy e-mailt, hogy másnap érkezik a csomag. Mivel aznap éppen mindig volt valaki itthon egész nap, nem kattintottam rá a nyomonkövetési linkre, biztosan ott lehet egyeztetni, ha átvételi gondjaid akadnak. Mindenesetre nagyon meglepődtem, hogy ilyen hamar ideért a jegy, máskor is innen fogok rendelni! :) Te pedig most profi lettél jegyrendelésből, aztán majd a nyáron profi leszel jegyfelvételből is, s csak úgy osztogathatod majd a jótanácsokat, mindenki örömére! :)
Előzmény: Haspók_ (273)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.11 0 0 273

Köszi, meg is vettem a jegyeket! :) Azért a tanulópénzt idén megfizettem ezekkel a kompjegyekkel, mert ha most egyben vettem volna meg mindhármat, akkor csak egyszer kellett volna fizetnem a posta- és a kezelési költségért, ráadásul mindhárom jegyet kipostázták volna és nálam lehetne biztosan. De most már ez van... Viszont legalább lesz tapasztalatom a mindenféle módon felvett jegyekkel, úgyis kíváncsi vagyok, hogy hogy működnek ezek a dolgok.

 

Látva a jegyátvételi és kiszállítási lehetőségeket az egyetlen értelmes megoldás valóban a futáros kiszállítás kérése ezen a honlapon, még ha az is a legdrágább, úgyhogy persze én is azt kértem. :) Eredetileg azért csodálkoztam, mert én csak a Blue Star honlapján néztem régebben a foglalást, és ott van lehetőség arra, hogy az adott szigeten a kikötőben vedd fel a jegyet. (Gondolom azért, mert Blue Star kirendeltség minden szigeten nyilvánvalóan van, és ha odamész, akkor a rendszerből bármikor ki tudják nyomtatni a jegyedet. Legalábbis ez az én tippem.)

 

A TCD egyébként egy parosi kikötői iroda nevét adta meg, ahol át tudom majd venni a többi jegyünket, külön naxosi címet nem is adtak, úgyhogy ebből is gondolom, hogy egyszerre megkapjuk majd Paroson mindkettőt. Ami pont jó is lesz, mert Paroson nem lesz transzferünk, úgyhogy rögtön érkezéskor ráérünk majd megkeresni ezt az irodát, és gyorsan el is intézzük az átvételt, és akkor ezen már nem kell tovább aggódni.

 

Azt külön el kellett intézned a UPS-sel, hogy este hozzák ki a jegyeket? Mert az itthoni címemet adtam meg, bár hezitáltam, hogy inkább a céghez kérjem-e, de aztán úgy olvastam, hogy utólag majd még lehet akár a címet is módosítani, csak fel kell hívni a UPS-t, hogy egyeztessek velük.

Előzmény: balazsbea (272)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.11 0 0 272
Szerintem itt minden görög hajótársaság jegyeit lehet rendelni: www.danae.gr Nagyon korrektek, szombat délután foglaltam, s kedd estére már itt is voltak a jegyek, egy kedves kísérőlevéllel. Érdekes, mert amikor régebben néztem a Santorini-Naxos viszonylatot többször is, hármunknak oda-vissza majdnem 100 euró lett volna a jegy, most szombaton már csak 78 volt. Úgy látszik, még itt sem mindegy, mikor foglal az ember! Előzőleg regisztrálni kell náluk, csak úgy lehet foglalni.
Előzmény: Haspók_ (271)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.11 0 0 271

:)

 

Bea,

 

Te melyik oldalon szoktad venni a kompjegyeket? A Seajet2-re esetleg lehet ott? Met én csak egy helyen találtam eddig jegyeket rá, de lehet, hogy én vagyok a béna, vagy tényleg csak egy helyen árulják.

Előzmény: balazsbea (270)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.03 0 0 270
S ha nagyon tetszik valamelyik strand, még utolsó reggel is úszhatsz egyet, akár Platis Gialoson is! :) Kíváncsi vagyok, Neked is fog-e annyira tetszeni, mint nekem, bár úgy tűnik, ugyanazt szoktuk szeretni a strandokban, már ha csak Falassarnára és Xerokambosra gondolok... :) Kár, hogy Platis Gialost ennyire telerakták napernyőkkel, de reggel és délelőtt még ez sem lesz zavaró, mivel szinte üres lesz a part! :)
Előzmény: Haspók_ (269)
Haspók_ Creative Commons License 2009.03.03 0 0 269

Köszi! :) Micsoda remek hír! :) És igen, nagyon jól számoltad, aznap megyünk át, amikor két járat is van. ;) És természetesen az estivel... :) Így pont jó, mert lesz három napunk ezen a szigeten is, és biztos, hogy lesz időnk mindent kényelmesen megnézni, amit szeretnénk. Ez az utolsó nap remek lesz arra, hogy egész nap kényelmesen sétáljunk Mykonos városban. :)

Előzmény: balazsbea (268)
balazsbea Creative Commons License 2009.03.03 0 0 268

Haspók,

 

Megvan a SeaJet2 nyári menetrendje, s ha jól számolom, pont aznap, amikor átmentek Mykonosról Parosra, van délelőtti és esti járat is, csak ezen az egy napon, s aznap először! :) Még mondja azt valaki, hogy nem vagy szerencsés!!! :) Délelőtt 10-kor indul Mykonosról, 10:40-kor ér Parosra, este 17:40 - 18:25. Kíváncsi vagyok, melyiket választod. Én elfogult vagyok, inkább az estivel mennék... :)

balazsbea Creative Commons License 2009.02.27 0 0 267

Málnaszőr, a figyelmedbe szeretném ajánlani a következő képeket, talán egy kicsit jobban belopja majd magát a szívedbe Milos:

 

www.panoramio.com/user/145367&comments_page=1&photos_page=1

 

A 13 oldalnyi fantasztikus képet egy nagyon tehetséges fotós készítette 10 napos milosi nyaralása alatt. A mázlista...

 

És bocs mindenkitől az egyre több Milos-OFF-omért, nem volt szándékos! :)

Előzmény: Málnaszőr (265)
balazsbea Creative Commons License 2009.02.26 0 0 266

Az valóban kellemetlen élmény lehetett, hogy nem találtatok szállást, biztosan elsősorban ez vette el a kedveteket Milostól, nem? Szerintem a sziget a rajta található természeti szépségekhez mérten még elenyésző szinten van beépítve, ezért nincs elegendő szállás, s ezért érdemes jó előre foglalni, ha valaki itt szeretne nyaralni. Remélem, ez a "kietlenség" még egy ideig megmarad, s nem építik be rohamos gyorsasággal a szebbnél szebb partokat!

 

Hol láttátok a sokkal szebb strandokat? Csak kíváncsiságból kérdem, mert én teljesen le vagyok nyűgözve Milos strandjaitól és a sok különleges színű és formájú geológiai képződménytől, s mindenképpen szeretném addig megnézni, mielőtt a nagyobb tömegek és az utazási irodák is felfedezik maguknak. Előbb-utóbb minden szép hely erre a sorsra jut, s azért más az élmény, ha az ember még az eredeti állapotokban gyönyörködhet. Bár nekem Mykonos és Santorini a tömeg ellenére is elbűvölőek, az tény, hogy főszezonban csak akkor érdemes elmenni ezekre a helyekre, ha az ember semmiképpen sem tud nemet mondani... :) De elő-és utószezon szerencsére mindig lesz, a kérdés csak az, mennyire ér rá akkor az ember...

Előzmény: Málnaszőr (265)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.25 0 0 265

Mi volt az, ami nektek ennyire nem tetszett a szigetben?

 

Azért ilyen feketén-fehéren nem állítom, hogy nem tetszik Milos. 

Ehelyett inkább azt, hogy ha választanom kellene, hogy a látott szigetek közül - a korlátos erőforrások (idő, pénz) okán - melyiket hagyjam ki,  az Milos lenne.

A Milói Vénusz is disszidált onnan Párizsba  :-) 

( mielőtt valaki agyvérzést kap, nem kell mindig komolyan venni :P  )

 

 Természetesen ha azt mondanák, hogy húzzak oda, itt az idő, meg a repjegy, hajójegy, akkor nem kéretném magam egy percig sem.

 

 

Egyébként tavaly nyáron Folegandrosról Sinosra és vissza útba ejtette a Speedrunner  Milos-t is, és jó volt felidézni a nagy öbölbe behajózva a korábbi emlékeket.

 

 

Előzmény: balazsbea (260)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.25 0 0 264

Hogy szokott ez lenni nálatok? Kiszálltok a kompból a cuccokkal, és felmálházva elindultok az első autókölcsönző felé?

 

Ennél pontosabban magam sem fogalmazhattam volna meg     ;-)

 

 Mondjuk a málhát (hátizsák) az első adandó alkalommal elhajítottuk egy szimpatikus bokor tövében, és vagy tourist office-ban, vagy asszony addig ott maradt a csomaggal, amíg a terepet felderítettem.   Hátizsákot, bőröndöt aligha lopnak a szigeteken éppúgy, ahogy az Alpokban sem lopják el a Hüttéknél őrizetlenül hagyott értékes síléceket sem. ( persze útlevél , értékek a kistáskákban végig nálunk voltak)

 

 Sosem volt gond sem szállásssal, sem autóbérléssel.  Autókölcsönzők hegyekben állnak különösen a kikötőkben. Szerintem augusztusban is mindig lesz elérhető autó, legfeljebb a választék és az ár kétséges.

 

Paroson első éjszaka a bérelt autóban aludtunk valami kietlen helyen, a tengerpart feletti dombokon egy tanya közelében, mert este érkeztünk és nem volt kedvünk már kajtatni szállás után, ami kéznél lett volna túl drága volt.   Rugalmasság, kockázati étvágy azért kell az ilyesmihez, ha nem a kényelem, hanem a kalandvágy a prioritás, de az utóbbi néhány évben kiöregedtünk ebből :-)

 

Kisgyerekkel természetesen kell a kiszámíthatóság, az előre tervezés, senkinek nem ajánlom hogy ez esetben kockáztasson.   

Előzmény: Haspók_ (262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!