Dr. Howard Hay fogalmazta meg ezen diéta alapjait, azóta számos követője van, egyik legismertebb Ursula Summ, akinek számtalan könyve jelent már meg e témakörben. Tkp. az ún. 90 napos-diéta is ezen az elven alapul, annak egy "szigorított" változata.
hát ez az!!! egyszer élünk és nem biztos h jó ötlet mindenfélét bekapdosni...:S kitudja milyen mellékhatása van.. meg ha olyan jó lenne, már hallottunk volna róla, nem? érdekes..:)
Eddig ilyet kapszulás-pirulás dolgot nem próbáltam... Kicsit félek,de hát egyszer élünk :) Remélem sikerül és hatásos lesz:) és szép karcsúak leszünk :)
Amúgy valakinek van valami ötlete mi a legjobb ezek közül is ? (ez az alli mondjuk jónak tűnik honlap alapján...)
az atkins diétáról már sok, hm.. h is mondjam, nem túl jót hallottam, viszont a szétválasztó diétáról még semmit. mi ennek a lényege? mennyire lehet tőle fogyni? sajnos elég sok a súlyfelesleg rajtam, főleg télen ugrott föl 8-10 kiló hirtelen. persze ennek elég sok oka van, minden esetre szeretnék megszabadulni tőlük...:(
Az Atkins csak arra jó, hogy tönkretedd a szervezetedet !
A szénhidrát pedig nagyon is kell !
Általános ajánlás, hogy a napi táplálékbevitel 70-80 %-a legyen növényi eredetű / zöldség, gyümölcs, gabonafélék /, és a fennmaradó 20-30 % netán állati eredetű.
Ez a szétválasztós diéta tényleg olyan hatékony, mint ahogyan írják. Nagyon sok jót olvastam róla, de valahol túl szép, hogy igaz legyen.
Nekem eddig az Atkins-diéta jött be, azaz bármi, csak semmi szénhidrát (zsír, olaj, tészta, cukor, keményítő...). Szép lassan, fokozatosan fogytam vele és meg tudtam tartani a fogyást nagyon hosszú ideig. Csak a káros életmód miatt híztam vissza: sok tanulás, meló, nagy nyomás... ilyenkor átmegyek kompenzációként zabagépbe. Az Atkins-diétának csak egy hátrányát érzékeltem, miszerint drága, mert húsos vagyok, de azért eszek zöldséget is és mindez nem olcsó mulatság. De azt is írják róla, hogy a koleszterinnek rosszat tesz ez a módszer.
sziasztok, tud vki diéta mellett vmi kis segitséget? ami sekenti a fogyást.. de nem ilyen mindenféle egészségtelen dolgokra gondolok , meg nem is diéta helyett hanem mellett
Sziasztok! Gondoltam megosztok veletek egy remek szénhidrátos receptet.Az eredeti ötlet a mindmegettén volt, egy picit módosítottam rajta. Ez a leves nagyon laktató, és aki szereti az olasz ízvilágot...imádni fogja;)
Toszkán paradicsomleves: 25 dkg szikkadt házikenyeret szétmorzsolunk és leöntjük másfél liter húslevessel. Addig áztatjuk, míg a kenyér teljesen szét nem mállik. 60 dkg paradicsomot meghámozunk, magját eltávolítjuk, darabokra vágjuk.(én darabolt paradicsomos konzervvel készítem, ha nincs pari szezon). Egy fazékban 5 ek olívaolajon sárgára pirítunk fél fej hagymát és 2 cikk fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsomot, s néhány percig pároljuk. Hozzáöntjük az áztatott kenyeret, 1 csomó bazsalikomot, s gyakori kevergetés mellett fél órát főzzük. Végül botmixerrel pépesítjük.
Ha valaki tud jó kis recepteket, amelyek ehhez a diétához illenek, nagyon megköszönném.
Amit elfelejtettem, Cicvareknek és Sera-nak megköszönni a sok hasznos infót, amellyel abban segítettek, hogy ne tántorodjak meg a diétától. A Summ-féle könyv ugyanis elég ijesztő első olvasatra, de így a tapasztalatokkal együtt egyáltalán nem nehéz:) Köszi csajok!
Én is nagyon szeretném, ha feléledne ez a topic, mert nagyon értékesnek és buzdítónak tartom az előző hozzászólásokat!!! :) Egyébként van egy másik topic, amelyben ugyanez a téma, de szerintem akit érdekel szívesen visszatér ide a gyökerekhez, én legalábbis vevő vagyok rá ;D Üdv: bernadette1
Ui.:a topic helye :http://www.wellnesscafe.hu/forumkifejt.php?id=&forumid=192414&bw=1&step=0&page=1#12441147
Jár erre még néha valaki? Jó lenne!:) Most fejeztem be a 90 napost, és a továbbiakban is szétválasztva szeretnék enni, nagyon pocakbarátnak érzem, de keveset tudok róla. Majd beszerzem a Summ könyvet, ha eljutok végre egy boltba, de addig is, örülnék, ha folytatódna a tapasztalatcsere. Pl nem derült ki az eddigiekből, hogy milyen arányban érdemes ch illetve fehérje kajákat enni, és illik-e valami kalóriamennyiséghez tartani magunkat. Ez a semleges tejtermék is erős nekem, értem, hogy a savanyítástól megváltozik a fehérjeszerkezet - azaz dehogy értem, elhiszem:)) - de ez csak a nyers tejből készült dolgokra vonatkozik. Manapság minden tejtermék pasztőrözött, tehát hőkezelt tejből készül, gomba hozzáadásával savanyítják, érlelik. Legalábbis, ha jól tudom. Akkor most mi van? És a zöldség, ha főzöm, akkor mi, ha nyersen, akkor mi? Bocs, ezt biztos írtátok már, de kiment a fejemből. na, hadd csalogassalak vissza titeket:))
a 90 napos igen, ennyire szigorúan veszi - viszont a "sima" szétválasztósnál semlegesnek számít, mivel savanyított tejtermék, ergo másmilyen állapotban van a benne található fehérje blablabla
s mielőtt kötekednél hozzáteszem, hogy nem én találtam ki, nem vagyok dietetikus szakember sem; engem csak az győzött meg, hogy kipróbáltam és működött
Ha tudnám, talán már én sem lennék kövér :) Még egy kevés gyümölcs a DE során, esetleg a fagyasztott fajtából, amit lassabbban lehet enni, nem segítene rajtad? A csonthéjasoktól jól lehet lakni, de a kicsit is rendesebb adag nagyon hízlal, csak 10 szem körül szabadna fogyasztani egyszerre.
És 10 óra körül, amikor a reggeli már és az ebéd még 3 órányi távolságban van, tudtommal legális a kávét tejjel inni.
de akor adj oteltet h gyumin kivul mit ehetek ...mivel en 7 orakor kezdem a napot ...es este 7 utan nem eszek semit es e miatt nem igazan birom ki gyumolcsel 12 ig...
Teljesen rossz -- a joghurt fehérjének számít, ugyanúgy, mint a tej, amiből készült! (Logikus, nem?) A gabonapehely pedig tömény szénhidrát. Még ha tényleg csak gabonából készülne, akkor is az lenne -- de ráadásul az ipar telitömi őket finomított cukorral, tkp. bármilyen diétában ajánlatos elkerülni! Csak az unalmas fajta, lapított magvakból és szárított gyümölcsből álló müzli a tényleg egészséges.
"krumplit mivel ehetek ....."
Paradicsommal, hagymával, paprikával (tehát hústalan lecsóval is), párolt káposztával v. borsóval, pestóval v. egyszerűen sok petrezselyemmel, curryvel, fokhagymás-cukkinis v. padlizsános raguval.
Eredendően én a 90 napossal fogytam le (nagyjából azt is lehetne rá mondani, hogy a 90 napos a szétválasztó diéta szogorított változata), aztán belevetettem magam a szétválasztós diéta rejtelmeibe és ha csak tehetem, úgy étkezem. Mondjuk annyira elszoktam a hús+krumpli kombótól, hogy már nem is esik jól.