Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2020.11.02 0 0 2941

https://www.bbc.com/news/business-54776678

novemberi jegyre nem ad kártéritést

Előzmény: hlslaszlo (2940)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.11.01 0 2 2940

Sziasztok,

 

Egy eleg fontos uj rendelet szuletett par nappal ezelott.

A Kanari-szigetekre aki szallashelyre erkezik, annak szuksege van negativ Covid tesztre. Csak ennek birtokaban lehet a szallast elfoglalni. Aki enelkul erkezik a szigetre, helyben kell megcsinaltatnia, termeszetesen terites elleneben.

Meg a rendelet hivatalos megjelenese elott posztoltunk rola a Face oldalunkon, a megjelenes ota meg nem jutott ra ido sajnos, de mar abban is volt 1-2 info, es termeszetesen a forras is szerepel benne, ha valaki bovebben akar rola olvasni.

Most november 1. van, minden ilyen hirnel elegge fontos a datum. ki tudja holnap milyen valtozas jon.

 

A fovarosban a mai napon alig lehetett szabad helyet talalni a torolkozo szamara a strandon. Remek ido, rengeteg ember. Ha nem figyelnenk a hireket a virussal kapcsolatban, akkor azt gondolhatnank hogy minden teljesen normalis...

Video a strandrol a Facebook oldalunkon.

 

Ebben a videoban pedig az derul ki, hogy ez meg mi fan terem:) Szamunkra is ujdonsag volt ez a gyumolcs, ami a szigeten termett. A video vegen magyarul.

 

A Ryanair nekunk visszafizette az igenylestol szamitott 5-6 munkanap alatt a torolt direkt jaratokat is. Az utolso mar nehezebb volt mint az osszes eddigi, tobbszor kellett ugyintezovel beszelni. De megeri. Ha esetleg valki hasonlo helyzetben van, torotek a jaratat, akkor erdemes idot szanni, es foglalkozni a visszateritessel. Az elo chaten ugyintezovel beszeles sokat segit.

 

Tovabbra sem ez a legmegfelelobb idoszak utazasra, eleg gyorsan problemakba lehet utkozi.

Remeljuk ez hamar meg fog valtozni.

Udv

 

 

 

Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2020.10.18 -1 1 2939

I have a Dream.

 

Egyetlen oltással minden influenza, retro- és koronavirus ellen végleges és 100%-os immunitást szerzek. Minden jövőbeli mutációra is. Akkor aztán azonnal, örömmel indulok a legjobb helyekre. Bele a strandok, a tenger, a hotel, a nyár, az ősz, a tél közepébe. 

Jó a játék, szép a jó / Igaz lesz a vízió.

Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2020.10.18 0 0 2938

Téves címre ment a köszönet.

Előzmény: Torlonia Pyrandus (2937)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2020.10.18 0 0 2937

Kösz, nagyon jó a video.

Előzmény: similis (2936)
similis Creative Commons License 2020.10.17 0 0 2936

Törölték az összes BUD-LPA-t :( :(

Előzmény: hlslaszlo (2935)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.10.12 0 0 2935

Sziasztok,

 

Az előző héten többen is megkerestek minket azzal a kérdéssel, hogy milyen beutazási korlátozások vannak. Ezért írok róla pár szót itt is.

A válasz egészen egyszerű, semmilyen beutazási korlátozás nincs. Mint ahogy eddig sem volt. Nincs karantén kötelezettség és semmi egyéb sem. Az egyetlen fontos dolog, hogy legyen QR kód. Ennek kitöltése pár percig tart.

 

Az előző határozat szerint Október 10-ig voltak érvényben a korlátozó intézkedések (nem a beutazási, mert azok nincsenek, hanem ami a szigeteken a hétköznapokban érvényesek). Ezeket általában 2 heti érvényességgel adják meg, hosszabbítják meg.

10-én pénteken az a döntés született, hogy Gran Canaria, La Gomera és Fuerteventura területén a korlátozó intézkedéseket még legalább egy hétig fenntartják (a piros lámpa van érvényben), míg Tenerifén legalább október 23-ig piros marad.

 

Időközben Tenerife bejelentette, hogy a karnevált 2021-ben nem tartják meg.

Gran Canaria még tavasszal úgy döntött, hogy februárról áthelyezik májusra. Nem lepődnék meg, ha ennek is törlés lenne a vége.

 

Írtam korábban, hogy az első direkt járatról, ami október 27-én repül, tudok majd egy rövid beszámolót adni. Ez sem fog megtörténni, mert a Ryanair törölte a járatot. Áttervezés Madridon keresztül.

 

(Természetesen vannak kerékpárkölcsönzők a szigeten, délen is és a fővárosban is. De hogy milyen árban vannak, és hogy egyáltalán nyitva vannak-e, annak utána kell nézni. Pár hete elmentem az egyik mellet a fővárosban, és figyeltem is, hogy zárva vannak, és valószínűleg nem csak a szieszta miatt.)

 

És hogy videó is legyen, íme pár perc móka dagály idején:)

Üdv

similis Creative Commons License 2020.10.12 0 0 2934

Egyébként valami olcsóbb kölcsönzési lehetőség van a szigeten? Mi ha kocsival utazunk, mindig visszük a bicikliket is, akár hegyekbe is, és felváltva vagy autós nagyobb léptékű kirándulás, vagy bicikli vagy túra, vagy ezek kombinációja.

De ott amilyen olcsó a kocsibérlés, bicikli annál drágább, szval eddig olyan tórákat még nem tettünk :(

Előzmény: hlslaszlo (2933)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.10.05 0 0 2933

Orulok ha tetszett nektek:)
Sokan nem ismerik a fovarost. Illetve tulajdonkeppen a szigetet sem. A legtobben azt gondoljak, hogy mindent megtalalnak egyedul, mikozben nagyon sok reszletrol tudomasuk sincs, pedig talalan pont azok a legerdekesebbek. Vagy legalabbbis sokat hozzaadnak ahhoz az ismerethez, hogy a szigeteten van Maspalomas, P. de Mogan, Arucas. De meg ezeken az altalanosan ismert helyeken is nagyon sok reszlet mellett csak elmennek.
Sok szaz kiranduloval talalkoztunk mar az evek alatt, es ok sokszor el is mondjak hogy miket lattak, talaltak meg a szigeten egyedul, tehat biztos infok a forrasom, nem csak gondolatok :). Ezert vagyok biztos abban is, hogy azok akik akar csak 1 egesz napos kirandulasunkon is reszt vesznek, tobbet fedeznek fel a szigetbol, mint a turistak 80%-a 1 het alatt. Azaz ok sokkal tobbet latnak a szigetbol, es sokkal tobb idejuk is marad a hetbol, peldaul strandolasra, pihenesre. Szerintem ez egy eleg jo kombinacio egy nyaralason :) (Ok, sokaknak nincs is igenyuk a strand/hotel kozelebol elmozdulni, ez is teny.)
Magyarorszagon a Dunantult en sem nagyon ismerem, mert nem ott laktam. Ha elkeveredunk oda, mi is csak random talalunk meg dolgokat, es sokszor nem azt, vagy nem ugy ahogy azt szeretnenk. De ezzel szerintem nem csak mi vagyunk igy. Amit nem ismerunk, ott kevesbe igazodunk ki. De annak is megvan a varazsa, hogy ismeretlenul cirkalunk, es veletlenszeruen felfedezunk helyeket. Egyszer mi is ezt csinaltuk Romaniaban majdnem 2 hetig. Elozetes cel nelkul utaztunk. Igaz egy helyivel, aki azert ismerte az orszagot valamennyire. Orok elmeny marad.

A videon a Las Canteras strand volt lathato, ez a kep pedig az Instagram oldalunkrol valo, es szinten a srandot mutatja, illetve annak a szelet. De egy olyan helyrol, ahova utak nem vezetnek. En eleg sokat kerekparoztam otthon, kis tulzassal a fel orszagot bejartam. De alfoldikent nekem egy kis kihivast jelentett kezdetben az itteni terepviszony:) Mig otthon inkabb orszaguton bicikliztem, itt inkabb szivesebben lemegyek az aszfaltrol, es igy remek helyeket lehet felfedezni.

similis Creative Commons License 2020.09.28 0 0 2932

Nagyon klassz, köszi hogy betetted.

Most majdnem elsírtam magam, hogy nem mehetünk, eddig jó volt itthon is az idő, de most már az az időszak jön mikor menekülnék.

 

Jó lehet ott élni :)

Előzmény: hlslaszlo (2930)
Flower2000 Creative Commons License 2020.09.28 0 0 2931

Köszi, hogy betetted, nem is tudtam, hogy ilyen ott a part. Nekem tetszett Las Palmas, bár lázasan érkeztem oda pár éve, de hamar meggyógyultam a jó klíma miatt. Most már tudom, hogy legközelebb majd szeptemberben menjek.

hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.28 0 2 2930

Sziasztok,

Az előző héten készítettem felvételeket, ma pedig végre a videó is elkészült. 1 héttel ezelőtt arról is beszélgettünk ott a strandon, hogy ha valaki a számokat, híreket nézi, akkor talán azt gondolhatja hogy Gran Canaria (is) milyen veszélyes hely. És a valóság? Csak szét kell nézni. A strand tele emberrel, és mindenki boldogan tölti el a vasárnapot. Ok tudom, a vírust nem lehet látni, na de akkor is. Viszont ezt a gondolatot nem is folyatom tovább :) A szakemberek értenek ehhez, nem mi.

Las Palmas, sokan nem szeretik. Én úgy tippelem, a turisták kb 10 %-a tölti el a nyaralását a fővárosban,  90% pedig délen. Pedig rengeteg minden van a fővárosban. Igaz, a felhők 90%-a is a fővárosban található, ha déllel hasonlítom össze:)
A vízszint váltakozása (árapály) nemcsak napi napi szinten van, hanem különböző heteken is különböző a vízmagasság. És szeptemberben van mindig az év egyik (ha nem a legnagyobb) vízszintváltozása. Közel 3 méter (+- együtt véve). Így apálykor olyan területek is megközelíthetőbbek, amik egyébként nem. Például a főváros strandjánál a természetes zátonyra át lehet gyalogolni.
Nagyon jó móka, egy természetes vízipark. De egy kicsit veszélyes is, mert a szikla csúszósabb mint a jég. Esnek kelnek az emberek. Én sem voltam kivétel. A videó végén ott a tanulság is, a vérző karokkal:) És az még csak a sérülések fele volt.

Ezen a linken megnézhető ez a videó.

A dagályt, a csúszós sziklákat pedig mindenki vegye komolyan, barmikor is jár a szigeten, vagy bármelyik tengerparton.
Sajnos minden évben többen meghalnak, főleg az északi parton, szikláról leesve. Leginkább helyiek, akik szeretnek sziklákról horgászni. Mi partközelben lakunk, és számtalanszor halljuk hogy megy a helikopter. De sajnos ha már a helikopter megy keresni, ott nem sok jóra lehet már számítani.
Tavaly ősz körül volt, otthoni híradásokban nem láttam, az itteni helyi újságok írtak róla, hogy egy magyar család is vízbe esett, magával ragadták a hullámok. 2 helyi próbálta menteni őket, akik ott voltak a helyszínen. A férfit nem találták meg, de úgy emlékszem a gyerekeket (vagy lehet hogy csak 1 gyerek volt) kimentették.
Érdemes megnézni hogy melyik órákban van apály és dagály, ezt számtalan oldalon meglehet találni, és akkor menni olyan ismeretlen sziklás partszakaszra, amikor éppen lent van a víz.

 

A jelenlegi szabályok a vírussal kapcsolatban október 10-ig élnek Gran Canarian, majd utána eldöntik, hogy minden marad a régiben, esetleg enyhítés, esetleg szigorítás jön.
A párom néptáncos is, és az már pozitív változás, hogy ők már megtarthatják a próbákat. Annak ellenére, hogy 10 főnél több nem gyülekezhet a jelenlegi szabályok szerint. A tánccsoport minden héten tart próbát, de tavasz óta nem volt nekik egy sem.

 

Üdv
H. Laci
#Your Gran Canaria

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.24 0 0 2929

Es meg mindig szoktal versenyezni?
En korabban sosem lattam egy rally vesenyt sem, nem is kovettem sehol sem figyelemmel. Egyszer kivancsisagbol kimentem megnezni az ERC-t (egyebkent kisebb helyi verseny tobb is szokott lenni az evben), es megtetszett.
Egy dolgot furcsalltam mindig. Erdi Tiborek amig ERC2-ben versenyeztek, altalaban a sajat kategoriajukat megnyertek itt. A kozonseg is nagyon szerette a vezetesi stilusat:) de en magyar hiradasokban sosem hallottam az eredmenyerol egy szo beszamolot sem. A Mol-os csapatrol annal inkabb...
Tenyleg kivancsi vagyok hogy megrendezik-e majd. Ezt a csapatoknak is idoben tudni kell gondolom, mert biztosan nem keves koltseg es tervezes ilyen messzire elutazniuk.

Nehez logikat talalni abban, hogy mit rendeznek meg, es mit nem. Egyszeu piacokat sem lehet mar megtartani (a fovarosban). A nyaron ujra indultak, de meg is szuntattek oket. A zoldseg-gyumolcs piacok nyitva vannak, de a kirakodo jelleguek mar nincsenek. Ha az egyik Ok, akkor a masik miert nem Ok? A sziget deli reszen a "turistas" piacok el sem indultak, hiszen turista sincs. Nincsenek fesztivalok, fiestak, rendezvenyek. Egy sziget atgyalgolos rendezveny volt most, azt megrendezhettek. Azon nem vesz reszt hatalmas tomeg, es nem egy helyen csoportosulnak.
A rallyn viszont elegge osszegyulnek egy helyen az emberek, foleg a varosokban. Hogy lehet nezo nelkulive nyilvanitani a versenyt? Lehetetlen kitiltani a varosokbol az embereket, ellenorzes alatt tartani a verseny osszes szakaszat. De majd kitalaljak ezt.
Ha a strandokon nem jelent problemat a tomeg, akkor egyeb helyeken sem kellene. Tenyleg nehez logikat talalni a rendszerben :)

Előzmény: logisztika (2923)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.24 0 0 2928

A mi eseteinkben kirabbi foglalasok voltak, meg tavaszi, de nem vettuk egybol eszre, hogy nem volt eleg kerni a visszateritest, az utana felkinalt kupont is le kell mondani. Tehat az elozetesen megkert visszateritesnek semmi ertelme nem volt, nem vettek figyelembe.
Viszont azutan, hogy a kupon is le lett mondva, 1 heten belul visszautaltak a penzt. De nem biztos hogy ez az altalanos, es mindenkinel igy van.

Előzmény: Homely (2926)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.24 0 0 2927

Erre a kerdesre inkabb nem valaszolnek:) Mert szerintem erre nem felehet felelos valaszt adni. Ki tudja mi lesz holnap, vagy 1 honap mulva. Ha valakinek csak az a celja, hogy a tengerparton uljon, akkor sok valtozast nem fog eszrevenni a jelen helyzetben. Egyebkent termeszetesen vannak valtozasok. Kisebb mertekben a mi osszes kirandulasunk utvonalat erinti valamilyen valtozas (valami nincs nyitva, nem latogathato, nem rendezik meg, stb).

 

A repulokrol pedig plane nem lehet tudni semmit sem elore. A torles-jaratmodositas dolgot mi is ateltuk nyaron. En azt vettem eszre, hogy a Ryanair nem ir ki kismillio jaratot, mint peldaul a Wizzair, de azokat legalabb lerepuli. A Wizzairnel mi csak a kavarast tapasztaltuk.
Igaz pont a napokban keresgeltem atszallasos lehetosegeket (mert mas nincs is), es azok a jaratok amit a keresoben talaltam (25-30 euro/irany), a Ryanair honlapjan mar nem voltak elerhetok azokon a napokon. Feltetelezem azert, mert kozben megvaltoztatta a Ryanair az indulasi orakat, napokat, es igy mar azok a kombinaciok nem eltek. De a keresoben meg benne volt (ami masnapra onnan is eltunt).

Vannak dolgok amiert a Ryanairt nem lehet szeretni, de ugy latom, hogy az utobbi idokben ok eleg korrektek.

Remelem hogy november elejen meg minden OK lesz, mert szuleim is akkor fognak a szigetle latogatni. Ok mar nyugdijasok, otthon majd siman bevallaljak a karantent, azzal nem lesz gond.

Előzmény: Szamos23 (2925)
Homely Creative Commons License 2020.09.23 0 0 2926

Mennyi időn belül utalják vissza a pénzt a szeptemberi járattörlések miatt lemondott utazásból?

Szamos23 Creative Commons License 2020.09.23 0 0 2925

Szóval akkor szerinted érdemes lenne még az utazást tervezgetni? :) Kicsit aggódom, hogy november elején, a haza úton megint járatokat törölnek stb. és olyan állapot alakulna ki mint márciusban. 

Előzmény: hlslaszlo (2921)
similis Creative Commons License 2020.09.22 0 0 2924

Én nem foglalkozom a minuszolgatókkal, legyen ez a legnagyobb örömük az életben :)

 

Az elég rossz tényleg ha túrázni is kell maszk, én bátran elutaznék, ha a karantént át tudnám hidalni valahogy utána, mi úgyis inkább elhagyatott helyekre szoktunk menni, de azért maszkban kirándulni az tényleg gáz. Mondjuk a parton sétálni is :( Többi szigeten is ez van gondolom?

 

Akkor lehet hogy most kihagyjuk, de nem tudom akkor mivel motiválom magam, hogy kibírjam tavaszig itt a hideget meg a sötétet :(

Előzmény: hlslaszlo (2918)
logisztika Creative Commons License 2020.09.22 0 0 2923

Igen, 2016-ban indult ő is, én is. utána volt a balesete. Akkor azt hiszem, 5-en voltunk magyarok. nagyon jó kis verseny volt. Szerintem megtartják, most már nem nagyon mondanak le sporteseményt. Ha nem javul addig a helyzet, akkor úgysem fognak ezért sokan odautazni, de legrosszabb esetben nézők nélkülinek nyilvánítják! 

Előzmény: hlslaszlo (2922)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.22 0 0 2922

Milyen kicsi a vilag:)
2016-ban en meg nem kovettem a rally-t. De ugy tudom hogy korabban volt olyan, hogy 6 magyar csapat is indult itt. Arra emlekszem (talan jol), egy videoban lattam, hogy Bessenyey Zoltan abban evben meg vesenyzett Gran Canarian, es utana tortent valamikor a sajnalatos balesete. Az utobbi evekben altalaban mar csak 3 magyar csapat volt.
Kivancsi vagyok, valoban megrendezik-e decemberben, mert jelenleg minden rendezvenyt lemondtak a szigeten, ahol emberek gyulnek ossze.
A rally pedig nagyon sok embert vonz itt.

Előzmény: logisztika (2920)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.22 0 0 2921

Koszonjuk mi is:)
Oktober 27 meg eleg messze van, nehez tervezni. Eleg sok hotel zarva van, de ma azt olvastam, hogy megvarjak a ho vegi EU-s talalkozot ez annak donteset a turizmusra vonatkozoan, es lehet hogy tovabbi hotelek is bezarjak kapuikat, mert nem tudnak nyitva maradni tovabb, ha senki nem jon a szigetre, es nem lesz valami pozitiv valtozas. Azt pedig nehez elkepzelni, hogy hirtelen pozitiv valtozasok lennenek.
De aki egyutt tud elni azzal, hogy sok etterem es bar nincs nyitva a sziget deli reszen, (viszont valamennyi mindenhol van nyitva, szoval lehet talani eleget), annak leginkabb csak az fog feltunni, hogy nincs tomeg. A fovarosban ez teljesen mas.
Bosszant is a dolog. Sok etterem tele van emberrel, mikozben el a szabaly, hogy 10-nel tobb szemely nem talalkozhat. Ok, az etteremben nem egymashoz tartoznak az emberek, de ez szerintem teljesen mindegy. Mi pedig a csaladi rendezvenyunket nem tudjuk megtartani, mert sokkal tobb mint 10 forol lenne szo. Hacsak nem egy etteremben, es az asztalok kicsit elszeparalva vannak egymastol. Tenyleg egy bolond es ertelmetlen helyzet.

EJore is jo nyaralas kivanok nektek, ne a problemakra konzentraljatok majd, hanem a jo dolgakat keressetek!:)

Előzmény: Szamos23 (2919)
logisztika Creative Commons License 2020.09.22 0 0 2920

Én 2016-ban indultam is az ERC versenyen!! Idén decemberben is lesz!!

Előzmény: hlslaszlo (2918)
Szamos23 Creative Commons License 2020.09.22 0 0 2919

Sziasztok! 

 

 

Nagyon jókor találtam rá erre a fórumra! Október 27 - én utaznék Ryan Airrel, de egyelőre nagyon kérdéses a helyzet!  

 

Követni fogom az oldalt!

 

 

Köszi a sok infot @hlslaszlo! :) Facebookon és Youtube - on is követünk már egy ideje! 

 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.22 0 1 2918

Nem. Szabály szerint nem. Minden nyilvános helyen hordani kell a maszkot már hónapok óta. És ezt a nagyon nagy többség be is tartja. De ha valahol messze mindentől csak mi ketten kirándulnánk, biztosan levenném én is. De így kedvünk sincs kirándulni. A sziget védőszentjének ünnepe is elmaradt idén. Hozzá tartozik a zarándok út is. Volt akiben felmerült, hogy mégis tegyük meg a távot, mint minden évben. De órákon keresztül maszkban gyalogolni hegyre felfele, nekem nem opció. Le is beszéltem róla mindenkit:) Néhány hete volt rally, amiről csináltam videót, és ahhoz is nagyon sokat kellett gyalogolni, természetesen a hegyekben, természetesen maszkban. Nem volt egy élvezet.

Kíváncsi lennék, milyen gondolatok merülnek fel abban, akinek még a te kérdésed is negatívumot jelent :) Azt hogy az én segítő szándékomat, írásaimat állandóan lenegatívolják, azt még megértem, ez hozzá tartozik a mai világhoz:) Pont a rally-s  videót amikor megosztottam egy magyar csoportban, megszaporodtak hirtelen a videó dislike-jai. Fura egybeesés:) Egyébként magyarok alig nézik a videót, és a megosztás előtt dislike is alig volt. Hát ilyenek vagyunk mi.  Egyébként pedig a videó átlagon felüli nézettségi időt kapott a statisztika szerint. Tehát nem mérvadóak a like-ok vagy dislike-ok.  De ez nem is annyira fontos dolog, csak eszembe jutott :)

Előzmény: similis (2917)
similis Creative Commons License 2020.09.21 -1 1 2917

De mondjuk így kirándulni a hegyen/erdőben sem lehet maszk nélkül?

Előzmény: hlslaszlo (2916)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.21 -1 3 2916

Sziasztok,


A Ryanair-rel kapcsolatban írok pár pozitívumot, infót. Talán van olyan, akinek korábban volt törölt járata, de a pénzt még mindig nem kapta vissza. Ez hasznos lehet neki.
Arról már írtam korábban, hogy bizonyos esetekben szívesen segítünk a nyaralás lefoglalásánál tippekkel, ötletekkel, vagy magában a foglalásban. Össze is hasonlítottuk akkor az árat egy utazási iroda ajánlatával (nem írom melyikkel, nem akarok sem pozitív, sem negatív reklámot nekik) :), és ugyanaz a hét +1 nap, ugyanaz a hotel, ugyanúgy félpanzíóval kevesebb mint felébe került, mint az irodánál. Majd jött a járványhelyzet, és törlődött minden. 100 ezrekkel többet kifizettek az emberek az irodáknak, cserébe harcolhatnak a pénzükért is velük, mert nem nagyon akarják visszaadni.
A saját foglalásnál a hotel kérés nélkül visszautalta a teljes összeget nagyon gyorsan, ezzel nem volt semmi gond.
A Ryanair már nem volt ilyen gyors. Mindenki akinek törölték a járatát, kapott egy email ahol meg kellett erősíteni a lemondást. Majd egy időre rá kapott mindenki egy levelet, amiben felajánlották a kupont.
És igazából innentől jön a lényeg. Akkor mi sem vettük észre, hogy a kuponos levélben van egy link a kupon lemondására. Addig amíg ezt nem végzik el, nem fog megtörténni a visszatérítés. Tehát nem volt elég a kezdeti járattörlés visszaigazolása, megerősítése (ott is egy linkre kattintva kellett adatokat megadni, és azt lehetett gondolni, hogy ezzel a törlés és visszautalás el van intézve)
Onnantól viszont hogy a kuponos levélben található linkre kattintva a kupon is le lett mondva (És én azt javaslom, hogy az élő chaten is érdemes velük beszélni, és kérni a kupon lemondását. Maximum azt mondják hogy már minden OK, le van mondva.), elég gyorsan visszautalták a foglalások árait a bankszámlákra. Tulajdonképpen 1 héten belül.
Tehát a lényeg, ha valakinek volt törölt járata, de a pénzt nem kapta még vissza, akkor meg kell nézni, hogy a kupont is lemondta-e.
Lehet hogy van aki a kupont is fel tudná használni majd, de a pénz a biztos...és így már elmondható, hogy a saját foglalásoknál a nyaralás teljes összege visszakerült a foglalóhoz (a pénz tulajához) az utolsó centig.

Hamarosan indul a direkt járat Pestről, valószínűleg arról is tudok majd mondani pár tapasztalatot. Bár borítékolható, hogy túlfoglalás nem lesz majd. A jegyek árai már elkezdtek fokozatosan csökkenni az utóbbi hetekben.

Gran Canrarián minden meglévő korlátozás megmarad még kb 2 hétig (október elejéig). Majd akkor döntenek újra, hogy lesz-e valami változtatás. Enyhítés vagy esetleg szigorítás.

Mások (akik nem a szigeten élnek) aggodalmait olvasva a szigeten lévő helyzettel kapcsolatban, a valóságtól kicsit más kép rajzolódhat ki azoknál, akik csak kívülről látják az aktuális körülményeket.
Szó van például arról, hogy újraindítják a hajózási szezont, és az óceánjárók kiköthetnek majd a szigeteken. De érthetetlen korlátozásokkal. Például hogy az utasok nem hagyhatják el a hajót egyénileg. Csak akkor és csak az szállhat ki, aki a társaságnál szervezett kiránduláson részt vesz. Ez azért is érdekes, mert az egyik korlátozó rendelet pont a csoportosulásokra vonatkozik. 10 embernél több nem gyűlhet össze. Számomra teljesen érthetetlen, hogy csak csoportokban hagyhatják el az emberek a hajót, egy ember pedig nem mehet ki sétálni a városba. Már tényleg kezd egy kicsit megőrülni ez a világ.
Ja igen, és hogy mi a valós helyzet. A hétvégén több érdekes elő videót is csináltunk a Facebook oldalunkon (az év legnagyobb árapály jelensége szeptemberben sok mókára ad lehetőséget:), de volt egy rövid videó a fővárosi strandról is, ahol kis túlzással egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak (szép napos vasárnap).

"Leporoltam" egy régebbi videónkat, körülbelül 1 évvel ezelőtt csináltuk. Ki gondolta volna akkor, hogy milyen nagy érték szabadon, korlátozás és maszk nélkül élni, kirándulni. Reméljük újra olyan lesz ismét, mint amilyen akkor volt :)


Üdv
#Your Gran Canaria

Flower2000 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 2915
Előzmény: similis (2914)
similis Creative Commons License 2020.09.11 0 0 2914

Most már lassan azért nem merek tervezni, mert rövidesen minket fognak kitiltani Kanárikról is ha így folytatják nálunk a járványhelyzetet :(

Előzmény: hlslaszlo (2913)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.09.08 0 0 2913

Sziasztok,

 

Szeptember 8, ünnep Gran Canarián. Turisztikai szempontból tudom hogy nem a legfontosabb, de egyébként a sziget egyik legnépszerűbb, és a helyiek számára legfontosabb esenénye, Virgen del Pino, Gran Canaria védőszentjének napja, és a hozzá kapcsolódó Romería (zarándoklat) Több mint 200 ezer ember látogat el minden évben ezen a hétvégén Terorba. Majdnem 70 éve rendezik meg, ez az első alkalom, hogy elmaradt. Mert természetesen idén elmaradt. 1-2 képet csatolok ide róla.

 

UK után Németország is kockázatos célpontnak nyilvánította a Kanári-szigeteket. Ha jól tudom ez náluk annyit jelent, hogy Németországba hazaérkezéskor kötelező teszt (ami ingyenes), az eredményig pedig karantén. Biztosan van más vonzata is, én ennyit hallottam róla.
Viszont a nagy német utazásszervezők törölték is az útjaikat. A turisták legnagyobb része a szigeten német, és sok az angol is, azaz egyre jobbak a kilátások.

A RIU hotellánc be is jelentette, hogy bezárja hoteljei nagy részét a szigeteken, a legtöbbet Gran Canarián. Erről írtam pár nappal ezelőtt a Facebook oldalunkon is, ezért ezt nem részletezem jobban.

A németektől függetlenül is hallottam, hogy van hotel ami ismét bezárt, azután hogy megpróbálkozott a nyitással. És persze nagyon sok eleve ki sem nyitott, és továbbra is zárva van.

 

Számtalanszor olvastam már róla, nem magyar vonatkozásban (nincs is jelenleg direkt járat Pestre), hogy alig néhány emberrel közlekednek a repülők. De erről már mi is beszámoltunk egy videóban júliusban. Vannak néhányan akik utaznak, de a reptér szinte üres, legalábbis a nemzetközi forgalmat nézve.

 

Azután szintén több helyen olvastam a felháborodott embereket, akiket megbüntettek a maszk nem viselése miatt. Szóval ha valaki a szigeten jár, érdemes az aktuális szabályokra figyelni. Maszk esetében az első büntetés 100 euró, de ha többször előfordul, akár 3000 euró is lehet már.

 

1-2 napból talán nem lehet nagy következtetéseket levonni, de csökkent a napi új esetek száma az utóbbi napokban. Viszont a jövő héten indul az iskola, ki tudja lesz-e rá hatással.

 

Szintén panaszkodnak a kis bárok tulajdonosai, amit én is megértek. Ha csak italt árulnak, nem nyithatnak ki. Ha már ételt is, akkor igen. Azt a keveset is elveszik tőlük ami lehetne, és kevesebb helyre összpontosul több ember, vendég, pedig pont az ellenkezője lenne a cél. Ez elsősorban a sziget déli részén gond, hiszen onnan hiányoznak a turisták. Persze északon sincsenek turisták, de ott eleve nem is voltak túl sokan.

És ha már utazni nem nagyon lehet, üljetek be hozzánk egy rövid autózásra Arucas óvárosának szűk utcái között, ebben a VIDEÓBAN. Tükröket behajtani :)

Október 27-én indulna újra a direkt járat Pestről, nagyon kíváncsiak vagyunk hogy mi lesz vele, hogy fog majd alakulni. A jegyárak már elkezdtek kicsit csökkenni. Kérdés hogy ki fog majd utazni. Alighanem azok, akiknek ez igazán fontos. Az szinte biztos hogy nem kell nagy tömegre számítani, így ha valaki jegyet vesz, az ülőhelyek megvásárlásával nyugodtan spórolhat, biztosan lehet majd a szabad helyek között válogatni a gépen.

Bízzunk benne, hogy jobban már nem fog megőrülni ez a világ...


Üdv
Laci
#YourGranCanaria

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.08.29 0 0 2912

Laikusként, pusztán a "látványra" hagyatkozva azt mondanám, hogy a nagy esetszám Las Palmasban annak is köszönhető, hogy rengeteget tesztelnek. Magam is meglepődtem, ezért is csináltam ezt a képet ma pár órával ezelőtt. Ahol a tesztet végzik, az frekventált helyen van. Számtalanszor elmegyünk mellette, de én még nem láttam olyat (a vírus szitu kezdete óta), hogy 1-nél több autó állt volna ott tesztre. De még egyet is nagyon ritkán.  Egy ismerős pár nappal ezelőtt ennél még nagyobb sort látott. Egy fénykép csak egy pillanatot mutat, kb fél órával utána már csak néhány autó volt ott. Viszont az épület másik oldalán gyalogosan annyian várakoztak tesztre, mintha valami jó mozinak a premier előadása lenne.
Voltak éttermek, ahol nagyon sokan megfertőződtek, van városrész ahol sok a fertőzött, de a döntő tényező szerintem akkor is a több tesztelés.
Az orvos tulajdonképpen bárkit elküldhet tesztre. De ha valaki csak éppen köhhent egy kicsit, nem fogja automatikusan elküldeni, de megkérdezi a "beteget", hogy el szeretne-e menni (ez a tapasztalat)  Ha az orvos küld tesztre, akkor ingyenes. És ha valaki biztos akar lenni magában, hogy nem fertőzött, tényleg csak annyit kell mondania az orvosnak, hogy egy kicsit nem jól érzi magát, és mehet is tesztre.

 

Arról eddig nem volt szó hogy a külföldiekkel szemben korlátozások lennének. Viszont utóbbi időben feltűnően sok olyan írást olvastam, hogy lemondják a nyaralást. Főleg sokan angolok, nekik kötelező karantén van hazaérkezéskor (náluk ez hamarabb kezdődött mint Magyarországon). És sokat olvastam olyat, aki inkább átfoglal Törökországba, mert az nekik szabad jelzés.
Itt most a legújabb szabály az, hogy tilos a 10 főnél nagyobb csoportosulás, és rendezvények megtartása. Pár napja kezdődött volna egy majdnem 3 hétig tartó fesztivál (színház, zene, tánc) a fővárosban, azt le is mondták (már az új szabály megjelenése előtt).

 

Szóval sok minden nem történik a szigeten, de a tengerpart továbbra is tengerpart, a hegységek továbbra is a szokásos arcukat mutatják, ebben nincs változás.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!