Keresés

Részletes keresés

naivitas Creative Commons License 2007.05.09 0 0 286
bocs, kórházban
Előzmény: naivitas (284)
naivitas Creative Commons License 2007.05.09 0 0 285
ez nagyon találó! Beszélhetnénk a turizmusról is. Minden választás előtt Zircen ez kedvelt témája az indulóknak, aztán csak toporgunk egy helyben.
Előzmény: egyszemlélődő (283)
naivitas Creative Commons License 2007.05.09 0 0 284
OK és akkor én, aki többet keresek luxus helyet kapok a kórhátban + kinyalják a .....met is, mert luxus biztosítási díjat tudok fizetni. Aki meg nem, mondjuk marad a TB-nél, az továbbra is maga mászik ki az ágytálért? Én a belga rendszert ismerem kicsit és ott kb. ez a helyzet.
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.09 0 0 283

Helló naivitas!

A külföldi szakember két hét alatt elmenekülne, kiismerve a magyar közállapotokat, inkább az űrturistáskodást választaná. Mert a marslakók is könnyebben kezelhetőek, mint a magyar egészségügy.

Minden jót!

Előzmény: naivitas (279)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.09 0 0 282

Helló MrJuly!

Mindjárt július, hogy állsz a gyúrással? Lesz valami naptárkép? Ha megvalósul, akkor nyugodtan feltöltheted ide! A hölgyek örülnének neki.

Nos a kórháznál, egészségügynél valóban új szabályozásra van szükség országosan, de valami elindult. Jól-rosszul, a fene se igazodik ki rajta. Nekem mindig a törvénykezéssel, szabályozással van gondom. Tisztelt honanyáink, -atyáink, önkormányzati képviselőink soha sem teremtenek a szabályozással egyértelmű helyzetet. Vagy a magyar társadalom, főleg jogásztársadalom találja meg állandóan a kiskapukat. Vagy direkt meghagyják ezeket a kiskapukat. S itt borul a demokrácia, az egyenlőség elve, mert az egérúthoz csak a tehetősebbek szoktak hozzájutni. Szerintem ez fog megvalósulni ebben a nagy egészségügyi reformban is, mert az erős orvoslobbi, amely csak kisebb részét fedi le az egész orvosi karnak, mindenhol be fog tenni, ahol tud. A politika meg szokás szerint meghajlik, mert csak -mint Zircen- rövidtávú megoldások érdeklik. S ez a hozzáállása teljesen pártsemleges.

Úgyhogy helyeslem az álláspontodat, de látva a kis magyar közéletet, szkeptikus vagyok a megvalósulásában.

Minden jót!

 

Előzmény: MrJuly (281)
MrJuly Creative Commons License 2007.05.08 0 0 281
Végre valami izgi téma :)

Sziasztok!
A kórház eladásának kérdése érdekes helyi ügy, de szerintem nem elválasztható az országos történésektől. Az én véleményem szerint ráadásul erősen elvi kérdés.

Adva egy helyzet: gagyi az ellátás, nem akarunk bele több pénzt tolni, hatékonyabbnak kell lennie. Hogyan érjük ezt el? Úgy, hogy
1.) azt, aki a gyógyítást végzi hozzuk olyan helyzetbe, hogy minél kevesebből oldja meg?
2.) aki finanszírozza az ellátást hozzuk olyan helyzetbe, hogy csak arra költsön, ami megéri?

Én a másodikban látom a megoldást. Ugyanis, ha pl. a biztosító csak akkor fizet a szolgáltatásért, amit a kórház adott, ha a beteg gyógyultan távozott, és nem abban az esetben ha "alibiből" kapott valami kezelést, akkor a ügyfél (vagyis a beteg) komolyan odafigyelhet arra, hogy olyan biztosítót válasszon, aki tényleg védi az érdekeit. Ez persze igényel egy megfelelő szabályozást is, hogy ne lehessen válogatni a betegek között + én aki sokat keresek áldozzak többet, mint aki keveset, mert nagyobb a társadalmi felelősségem stb.

A lényeget abban látom, hogy most ez kicsit olyan, mintha a gombhoz varrnánk a kabátot. Ha elindul a kórházak tömeges privatizációja megerősödik egy lobby, aki foggal-körömmel az ellen fog dolgozni, hogy a finanszírozás rendszere változzon, hisz nekik az egy teljesítmény kényszer + üzleti kockázat. Én elsősorban emiatt ellenzem a zirci kórház eladását. Először legyen rend a finanszírozásban, legyen minőségbiztosítás, aztán lehet foglalkozni azzal, hogy az ellátás mely részeibe érdemes magántőkét bevonni. Szerintem.

Ciao, megyek gyúrni.
naivitas Creative Commons License 2007.05.08 0 0 280
szerintem is!
Előzmény: egyszemlélődő (278)
naivitas Creative Commons License 2007.05.08 0 0 279
tiszteletreméltó, hogy megírta expolgármester úr a véleményét, de ha nem haragszol fórumon szokásos tegeződési formát folytatom.A véleményem nem változott, bár nagy dolognak tartom, hogy nem kioktatóan, nem  hülyének nézve a polgárt, leírtad véleményedet. Korrektnek tűnik. De sajnos, és ezt külföldön is érzik,itt minden a pénzről, a pozícióról és az ezzel kapcsolatos harcokról szól.A többi ideológia.Ezek után mi a biztosítéka annak, hogy neked hihetünk? Hogy te tényleg önzetlenül, őszintén írod ezt? Jó lenne, ha a konzervatív oldal is leírná elképzeléseit.Akár itt is.Az elfekvő a kórházban, ok, már most országos híre van, szeretnének jönni többen. De a belgyógyászati osztálytól minden zirci rettegett és imádkozott, nehogy bekerüljön oda vagy egy hozzátartozója odajusson.Nem csak szakmai dolgok miatt sajnos az orvosok empátiája nem nagyon működik Zircen. Erről név nélkül történetet lehetne írni: dollárokról, később eurókról, aztán forintokról, nyugdíjakról lehetne szó benne.Lehet, hogy az egészségügyi reformot egy békefenntartónak kellene leszervezni az országban.Egy teljesen semleges külföldi szakembernek.Mi a véleményetek erről?
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.08 0 0 278

Helló naivitas!

Üdv itthon! Azt hiszem egyfelé kapirgálunk ebben a kórház témában.

Minden jót!

Előzmény: naivitas (275)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.08 0 0 277

Helló!

A liberális értékekkel, történelemmel nincs hiba. Különben mindegyik demokratikus politikafilozófia fel tud mutatni szép motivumokat. Csak az a fránya megvalósulás!

Na de kórház! Szerintem egy jól működő privatizáció esetén a bérlőnek nem érdeke az ingatlant lelakni, hiszen a hosszútávú müködtetés megkívánja a tisztes kinézetet, a jó felszerelést. Ezért ettől nem félnék.
Az ingatlan már fel van újítva, tehát a város értékét csak növeli. A várpalotai kórház, mint írod, megpróbál előremenekülni. Magántökéből felújították, s rástartolt a kapacitás kihasználására. Mint üzleti vállalkozás adózik, így ez is bevételi forrás a városnak, de a működtetés nyűge nem az önkormányzatot terheli.

Meglátásom, hogy minden a jó szerződéskötésen múlik. Ha valóban az ország egyik  legmodernebb rehabilitációs központját alakította ki az elmúlt ciklus városi vezetése, akkor ez egy remek kiindulási alap a tárgyalásokra. Megvalósulhatna egy választásokat átivelő sikertörténet! Az egyik elkezdte, a másik befejezi! Nosza rajta! Vagy mégsem? Mert kimondva-kimondatlanul az a helyi, a politikai kulisszatitkokban járatlan egyszemlélődő érzése, hogy itt inkább arról van szó, kinek az érdekszférája bonyolítsa le az eladást? A Fidesz, vagy a kormányoldal? Ugye nem ez ennek a történetnek a veleje?

A leader-ügyről mi a véleményed? Ott is komoly pénzekről van szó. Egyből felsorakoztak a környék politikusai. Szerinted nem volt cinikus Busz úr megjegyzése? Jut eszembe: ezt civilként, vagy polgármesterként mondta? Te el tudtad a kettőt egymástól választani?

Az utolsó megjegyzésed nem értem, tájékozatlan vagyok benne. A csökkent munkaképességűek foglalkoztatása kistérségi ügy állami pénzekből, míg a pályaudvar városi ügy. Mi a probléma?

Minden jót!

Előzmény: H.Laszlo (276)
H.Laszlo Creative Commons License 2007.05.07 0 0 276

Kedves Fórumosok!

Ha valaki azt gondolja, hogy a liberalizmus azt jelenti, hogy "mindent" el kell adni, és magánkézben kell működtetni, az téved. A liberalizmus az egyenlő szabadság gondolatát helye­zi a középpontba. Ez azt jelenti, hogy az emberek szabad­ságát nem korlátozhatják a velük született, vagy a magánszférába tar­tozó különbségek. A liberalizmus az emberi jogokat, a demokráciát, valamint - főleg kezdetben -, a szabad versenyes kapitalizmust hirdeti.

Amiről Ti beszéltek, az a  korai, azaz klasszikus liberalizmus, amely a szabadpiacban látta a társadalmi rend legjobb formáját. Ugyanakkor a XX. századra kibontakozó szociálliberalizmus - ahova én is sorolom magam -  tudja, hogy a tulajdon nélküli osztályok számára a piac nem képes egyenlő esélyeket teremteni, ezért szükség van állami beavatkozásra. (emlékszik valaki a SZETA-ra (Szegényeket Támogató Alap) ? Talán nem véletlen, hogy pont a liberálisok hozták létre)

 

Két zirci példával megpróbálom igazolni viselkedésemet:

 

A volt zirci önkormányzat, velem az élen, privatizálta a háziorvosi rendelőt!

Okok:

1. Lerobbant, a feladat ellátására alakalmatlan ingatlan, állandó ÁNTSZ pénzbírság, felújítási, illetve rekonstrukciós pályázat hiánya, önkormányzati tőkehiány.

2. Félelem az országos, általános orvoshiánytól (Zircen két háziorvos után másfél év telt el, mire sikerült az állásokat betölteni).

3. Az orvosok amennyiben saját tulajdonú ingatlanban látják el a tevékenységüket, akkor kiegészítő támogatásban részesülnek, amelyet fejlesztési hitel törlesztésére is fordíthatnak.

 

Cél:

1. Az alapellátás körülményeinek megfelelő színvonalú biztosítása mindenki számára, a lakossági komfortérzet növelése, minimális közpénz költése melett.

2. A magánerős beruházással az itt dolgozó orvosok érdekeltté tétele az Zircen maradásban az ingatlantulajdonon keresztül, ezáltal hosszútávon biztosítani az orvosi alapellátás biztonságát.

3. A felújított ingatlan Zirc város értékeit növeli.

 

Nem támogatom a zirci kórház privatizációját.

Okok:

- Nagyon kemény lobbinak köszönhetően sikerült 780 millió Ft. állami támogatást szereznünk a kórház felújítására (+20 millió megyei és + 20 millió megyei fejlesztési tanácsi) 20 millió Ft. önerő mellett!!! . Közel 150 dolgozó munkahelyéről, így 150 családról volt/van szó.

- Az elavult ingatlanban működő intézmény a rekonstrukció hiányában ma már nem is létezne, így a munkahelyek sem. Ez kb. 600 milió Ft. fogyasztáscsökkenést jelentett volna a városnak, továbbá számos új munkanélkülit.

- Az állandóan lebegtetett (kormányoktól független), az egészségügy átalakítását célzó környezetben az intézmény, ezáltal az ellátás, kinek a munkahely, stabilizálása, hosszú távú biztosítása.

- A közpénzből épült intézmény ma az ország egyik legmodernebb rehabilitációs kórháza. Pusztán marketing és kapcsolatok kérdése a kapacitás teljes lekötése. (Információim szerint a magántőkéből felújított várpalotai krónikus kórház ma már négy! maketinges szakembert fogakoztat a kórházi kapacitás értékesítésére)

- Az egészségügyben bekövetkező további változások a zirci kórházat egy komoly önkormányzati bevételi forrássá tehetik a közeljövőben. A privatizáció esetén ezt a pénzt a működtető szerzi meg, és közben még le is "lakhatja" az ingatlant. És ez az a pont, amikor a szociálliberális felfogásom szerint már azt érzem, hogy ez a piac már nem fog egyenlő esélyeket teremteni a zirciek és környékbeliek számára.

 

Végül, Zircen mostanában az is téma, hogy kinek a dolga autóbuszpályaudvart, vagy csökkent munkaképességűeket foglalkoztató intézményt építeni?

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye, ugyanis ez sem elvi (szocialista, liberális, vagy konzervatív) ügy, hanem egyszerű, józan paraszti kérdés.

Büszke vagyok arra, hogy liberális polgármesterként aktív részese lehettem a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató intézmény létrehozásának. A liberalizmushoz ugyanis hozzátartozik a szolidaritás is, aminek sajnos egyre kisebb megnyílvánulásait látom Zircen.

Bocs, hogy kissé hosszú voltam!

Üdv: H.L.

 

 

naivitas Creative Commons License 2007.05.07 0 0 275
hm,hm külföldön jártam, most nem kapott el a buzgalom, inkább a szomorúság hazatértemkor.Miért nem ......? Na erről ennyit. Valóban érdekes egy liberálistól ez a vélemény, én inkább azt éreztem, mintha csúfolódna valakivel. Nem így van? Vagy itt is csak a pénz dominál?
Előzmény: egyszemlélődő (274)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.07 0 0 274

Helló mindenki!

Olvassa még valaki ezt az oldalt? Vagy csak tavaszi fáradtság? Vagy belefásultunk az életbe? Dudar is csak képekkel véteti észre magát. Tök pangás az egész. Milyen volt a no motor rally?  Még pletykát se tud senki, valami zirci bulvárt? Valami nem működik ebben a városban, ha már ez a fórum is bedöglik. Legalább naivitas és balzsam szóljatok valamit! Vagy Önök/Ti, akik eddig csak olvasták/olvastátok az itt zajló eseményeket, könyörgöm, jöjjenek/gyertek elő a véleményükkel/véleményetekkel! Halló, itt a kikelet!

Most provokálok! Milyen szabaddemokrata, aki ellenzi a privatizációt? Szerintem bármit magyaráz H. Laci, azért érdekes álláspont egy liberálistól! De legalább hangot ad neki a képújságon, ahol az ellenvélemény is megjelenik. Hmmm, lehet, hogy oda kellene írnom? Új fórum az SKB? Négy hírdetés között egy vélemény? Ezt akarjuk?

Most el vagyok keseredve, azért minden jót!

dudar Creative Commons License 2007.05.04 0 0 273


Tűz Nagyesztergáron.
naivitas Creative Commons License 2007.04.30 0 0 272
szerintem ne tedd, hogy elvonulsz...EZEKNEK az a céljuk, hogy mi hallgassunk.igaz a passzivitás is egy véleménynyilvánítás,de mire mész vele? és mire megyünk az aktivitással?nem tudom.legalább osszuk az észt!!!bár lehetne!
Előzmény: Bakonyibalzsam (265)
Kenyerszele Creative Commons License 2007.04.30 0 0 271
Május 26-án Zircről 19 fős busz indul Szlovéniába. A két napos útra még két szabad hely van. Jelentkezni, érdeklődni az e.t.16@freemail.hu e-mail címen lehet.
dudar Creative Commons License 2007.04.28 0 0 270
dudar Creative Commons License 2007.04.28 0 0 269
Elindult a No motor rally!
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.04.28 0 0 268
Bocsánat, javítok! Tisztelt cseszneki Szilvás Károly! Elírtam. Meg ott is, hogy nem be ismeri, hanem beismeri. A többit ugynúgy gondolom. Minden jót!
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.04.28 0 0 267
Tisztelt cseszneki Szilvási Károly! Remélem ismerősen csengenek ezek a mondatok: "Térjenek vissza az értelmes ha kell " józan paraszti ésszel" egymás tiszteletét a bírálatban is megtartó Zirc kistérség haladását elősegítő eszmecseréhez. Ebben partner vagyok. " Nos Öntől még nem olvastam ilyen "haladást elősegítő" megjegyzést. Egyáltalán nem indították be agysejtjeimet az Ön gondolatai. Ha információt keres -s egy-két megjegyzéséből kiindulva, szokott kutakodni-, akkor tényleg ajánlom a zircesvideke.hu Civil információs oldalait. Eddigi meglátásom szerint több "naivitas" és "bakonyibalzsam" kellene, kevesebb urambátyámos "cseszneki"! A véleményem még változhat, ha tényleg megpróbál térségünkről néhány észrevételt megosztani a plénummal, legyen ez kritikai, vagy akár helyeslő. Szóval Balzsam és Naivitás én kiváncsi vagyok rátok, gyertek, s osszuk egymásnak az észt! Az "enczica" nevű Encz Ilona valóban sokat tett a térségért. Skizofrén állapota, amit be ismert itt is, adódhat abból, hogy túlvállalja magát. Talán többet kéne átadni a feladataiból másnak, engedhetne mást is érvényesülni. Egy ideig rakták rá a terheket, s eljutott oda, hogy most már csak ő akarja vinni a hátán ezeket, meg az újabbakat. Előbb-utóbb agyonnyomja őt a málha. Ezzel az a baj, hogy egy jó ideig vákum keletkezik, mert nincs, aki átvegye. Már írtam egyszer, hogy nem vagyunk pótolhatatlanok, bízni kell másokban is, főleg, ha civil ügyekről van szó. Látod dudar? Azért történik valami. Térjél vissza, mert szükség van a gondolataidra! Minden jót!
Előzmény: cseszneki (266)
cseszneki Creative Commons License 2007.04.28 0 0 266
Bakonyi Balzsam
Felháborító ahogy enczicát leszóltad.
Igen is ezen a fórumon is bármilyen közérdekű információnak helye van bárki indította a topikot. Enczicat -egyébként személyes ismeret nélkül - további információkra bátorítom ,de nemcsak zírci vonatkozásban.
Én várom és keresem az információit. Akinek ez nem tetszik pld. neked bakonyibalzsam egy kattintás és tovább mész.
Bárcsak több enczica lenne és kevesebb bakonyibalzsam. Úgy érzem te nem balzsamozol hanem mérget keversz.
Egyébként üdvözöl a cseszneki Szilvás Károly
Előzmény: Bakonyibalzsam (265)
Bakonyibalzsam Creative Commons License 2007.04.28 0 0 265
Kedves Encz Ilona! Azonos véleményen vagyok "naivitas" kollégámmal. Úgyanis ez itt egy fórum, és nem hírdetőtábla. Annál is inkább kínos a dolog, hogy a www.zircesvideke.hu nyitólapján lenne lehetősége a főoldalon -amiről idáig eljutunk - közzétenni az információkat, ehhez képest ott az utolsó bejegyzés talán március 8. majd április 26. A feltüntetett címből ítélve, Ön lehet az, aki a topicot, illetve az egész internetes Zirc és Vidékét "lenyúlta" a "dudar" fedőnévre hallgató köz-, és elismert nicktársunktól. A hírdetéseinek azért sincs itt igazán értelme, mert amint olvashatja, itt alig néhány, virtuális kommunikációra és véleménycserére hajlamos személy jelenik meg. Én már most jelzem, hogy egyáltalán nem érdekeltek, sőt inkább bosszantottak az egymás után három bejegyzésben megjelent hírdetései. Javasolom, hogy próbálkozzon velük az Index egyéb fórumain (van belőlük vagy ezer) és az eredményről és a fogadtatásról esetleg írjon itt egy pár sort. De jó megoldás lehet még a zirctersege portál, amit részben pont erre a célra fejlesztettek ki. Ha pedig még ezt nevezi munkának, (copy right by naivitas) amit a köz pénzén végez, akkor ezen annak kell elgondolkodnia aki Önt alkalmazza. Nem is szeretnék írni ebbe a fórumba -biztos nem nagy veszteség, és néhányan még fel is lélegeznek - amíg a helyzet meg nem változik. Éljen ésvirágozzék Csetény, meg a kisebb települések, int pl. Zirc, Dudar, stb. Üdv: B.Balzsam
dudar Creative Commons License 2007.04.27 0 0 264
Fórum » Regionális közösségek » Regionális topikok »
Zirc és környéke.
Topikleírás

Emberek, történik ezen a környéken valami?

Nyitotta: dudar, 2005.12.01 15:17

Minden válasz érdekel!
enczica Creative Commons License 2007.04.27 0 0 263
Kedves Bakonyi Balzsam,
ismeretlenül még egy percre rabolom az idejét, kifelejtettem valamit az előbb, bocs: Encz Ilona a becsületes nevem, ifjúsági, oktatási, közművelődési és civil kapcsolatok referense vagyok Zircen (+ egy csomó civil ügyben való szerepvállalással tartom karban a lelkemet). Ebbéli minőségemben terjesztem a sokak érdeklődésére számot tartó pl. pályázati infókat minden, általam elérhető, - természetesen az Ön által is felsorolt - csatornákon keresztül. Ezt az Index fórumot sokan olvassák - néhányan írják is - sokféle céllal, ezért bízom benne, hogy olvasgatás közben többeknél célba érnek a (mindenkori polgármesterektől független) közérdekű, civil infók is.
Üdv: enczica
Előzmény: Bakonyibalzsam (260)
naivitas Creative Commons License 2007.04.27 0 0 262
engem zavar.de a fórum az fórum, legfeljebb azt mondom: ugorgyunk!de mutat is valamit egy ilyen túlcsordulás, talán önigazolás, hogy valaki a nem megfelelő helyen,nem megfelelő módon végzi munkáját, közpénzből és így akar magyarázkodni.de akkor az ilyen kritikákat is le kell nyelnie!
Előzmény: enczica (261)
enczica Creative Commons License 2007.04.27 0 0 261
Kedves Bakonyi Balzsam,
ha nem zavarja túlságosan, akkor a fórumon a jövőben is elhelyezek közérdekű infókat, meghívásokat, tájékoztatókat - bízva abban, hogy többeket érdekelnek az ilyen infók is a fórumon megjelenő egyéb témák, beszélgetések mellett.
Üdv: enczica
Előzmény: Bakonyibalzsam (260)
Bakonyibalzsam Creative Commons License 2007.04.27 0 0 260
Tessék mondani, ez itten egy "fórum", vagy valami encica nevű nick hírdetési rovata? Utóbbi esetében esetleg nincs más lehetőség? Képújság, helyi újság, plakát, vagy valami ilyesmi. Vagy talán a volt zirci polgármester írását "öregbítendő" jelentek itt meg ezek a hírdetések külön-külön? Aki tudja a választ, az írjon! Más: Hát örülök, hoy "tenyerestalpas" ez asszociál a "tenyekesrealitas" -sal, ami talán "tények és realitás" akarna lenni, kiderült, hogy ő A.M. P.M. Csetényből. Jajjj! Nem is fűzök hozzá semmit. Önmagáért beszél. Éljen és virágozzék Csetény!... amíg aztán fel nem virágzik teljesen. Sajnos nincs sok idő itt az éjszakai műszakban dolgozni is kell, nem csak a "szórakozás". Egyébként üdvözlet mindenkinek! P.S. A kecske egy jó ötlet, de ha jól tudom, akkor inkább állat, mégha málhás is.:-)
enczica Creative Commons License 2007.04.26 0 0 259
MEGHÍVÓ

2007. május 10-én 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal nagytermében sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot, 17.00 órai kezdettel a kardosréti Csalogány Étterem termében lakossági fórumot tartunk a Zirc városában folyó Veszprém és Térsége Szennyvízelvezetési és - kezelési Projekttel kapcsolatban.

Tisztelettel: Zsigrai Bence
BESzT Kft.
88/578-910
enczica Creative Commons License 2007.04.26 0 0 258
Ha történt már igazságtalanság...
...bármikor eddigi életed során...
...közvetlen környezetedben vagy a világ másik felén...
...veled vagy bárki mással...

…akkor EMELD FÖL A HANGOD!

„Emeld föl a hangod!” –nap (április 28. szombat) programja a zirci Ifjúsági Központban:
14:00 Az emberi jogi témájú rajz-fotó pályázatra érkezett munkák kiállításának
megnyitója (még várjuk a papír formátumban készült műveket az Ifjúsági
Központba április 28-án 13 óráig)
16:00 Filmklub, utána beszélgetés
19:00 Pályázat eredményhirdetés, díjkiosztó
20:00 Paprikáskrumpli-party, tábortűz, koncert (Gyöngyös)

Mindenkit szeretettel vár a szervező Zirc Városi Ifjúsági Fórum!
enczica Creative Commons License 2007.04.26 0 0 257
Pályázati felhívás civil szervezetek
2007. évi működésének támogatására

A Nemzeti Civil Alapprogram Közép-dunántúli Regionális Kollégiuma 2007. április 5-én pályázatot írt ki a régió civil szervezetei számára. A Kollégium 344.134.000 forinttal kívánja támogatni Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye egyesületeinek, alapítványainak működését.

A pályázat benyújtási határideje: 2007. május 7.

A pályázati csomag letölthető a www.nca.hu és a www.allamkincstar.gov.hu honlapról,
valamint személyesen átvehető a Veszprém Megyei Civil Szolgáltató Központban (8200 Veszprém, Kossuth u. 10., telefonszám: 88/401-110)

Pályázatot nyújthatnak be:
a) Mindazon társadalmi szervezetek vagy alapítványok, amelyeket a bíróság 2006. janu-ár 1. előtt nyilvántartásba vett, az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfe-lelő tevékenységüket ténylegesen folytatják,
b) a Közép-dunántúli Régióban (Fejér, Komárom-Esztergom vagy Veszprém megyék-ben) van a székhelyük,
c) amelyek hét megyénél kisebb hatókörrel végzik tevékenységüket.
A tevékenységét – önbevallás alapján – legalább 7 megyére kiterjedő hatókörrel végző civil szervezet csak az országos hatókörű szervezetek támogatási kollégiumától kaphat működési támogatást, ennél kisebb hatókörű szervezet, pedig csak a székhelye szerint illetékes regioná-lis kollégiumtól!

A pályázattal kapcsolatban tájékoztató fórumokat rendezünk, ahol az érdeklődők választ kaphatnak kérdéseikre, és átvehetik a pályázati csomagokat.
A ZIRCI FÓRUM HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:
2007. MÁJUS 2. SZERDA 17.00 ÓRA
IFJÚSÁGI KÖZPONT (Zirc, Alkotmány u. 14.)
(infó: enczica@zirc.hu)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!