Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.12 0 0 110
Igen, szerintem sem volt ez szándékos, előre eltervezett csalás, csak így alakult, hogy a kedves építtetők elherdálták a pénzt, és hoppá, nem maradt az építkezésre semmi.

Cimbóka, közben azért mennek az ügyek. Amiről tudunk, tudósítunk. Egyelőre a pernek állunk neki, ez nagy falat lesz.
Borsokalili Creative Commons License 2006.05.09 0 0 109
Persze igazad van, biztosan nem tervelték ki előre, de egyszerűen eldurran az agyam ha arra gondolok hány embert károsítottak meg. És a legfelháborítóbb az az, hogy VÁLASZRA se méltatnak!!!!!
Amúgy kaptam egy e-mailt, hogy jelentkezzek be a levelező listára, de a kódra ami jött, azt írta ki, hogy nem jó. Én csináltam valamit rosszul?

B.
vendaa Creative Commons License 2006.05.01 0 0 108

Szia!

 

Nyugiiii. Valóban felháborító a sztori, de azért azt te sem hiszed, hogy ha ez az egész ki volt tervezve, akkor a családtagnak is adnakel lakást?! Másrészt, ha igazán át akartak volna verni, akkor nem ennyit nyúlnak le.... szakíthattak volna nagyobbat is. (bár a károsultaknak ennyi is több mint sok volt)

 

azon vagyunk, hogy hasonló dolog történjen itt is, mint ami az EU-ban történne a Dobozihoz hasonló befektetővel. De sajnos nem megy olyan egyszerűen.

 

Kisnoah majd felvesz a levlistára.

 

Üdv

V

Előzmény: Borsokalili (107)
Borsokalili Creative Commons License 2006.05.01 0 0 107
Üdvözlet minden Ex-fecske-házas társaknak!

Sajnos csak most láttam ezt a fórumot. Én is a károsultak közt vagyok, de még "csak" az ügyvédem írt egy levelet ennek a szemét bandának, akik persze válaszra sem méltatnak.
Vegyetek fel légyszi a levelezési listára engem is, vagy mondjátok kit kell ez ügyben keresni.
Az én ügyvédem is próbálkozik, természetesen teljesen sikertelenül. A külföldi barátaim (nagy ingatlanos befektetők szerint) ez egyszerűen nem lehet igaz, hogy az EUban ilyen megtörténhet!!!!!!!! Ennyit a jogharmónizációról........ Náluk az ilyen befektetőt azonnal börtönbe csukják és zárolják a vagyonát.
Azért ez gusztustalan hogy emberek kis kuporgatott - gondolom ezzel nem vagyok egyedül- pénzét ellopják többszörösen milliomosok, és abból egy Közel-keleti országban vígan éldegéljenek.....
Egyébként Shah Heni a saját hugának is adott el lakást, ő is vett egy lakást, most ő is futhat a pénze után, bár majd a sógora kicsengeti neki zsebből....

Szó mi szó, most hogy kidühöngtem magam, jelzem, hogy számíthattok rám mindenben, én is megpróbálom minden kapcsolatomat megmozgatni.....!!!!!!

Az e-mail: lukatso@yahoo.es

jeno1001 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 106
Sziasztok, kérlek, hogy vegyetek fel engem is erre a listára. Jómagam bepereltem már a DI-t, és feljelentettem őket a Pest Megyei Főügyészségen és a Pest Megyei Rendőrkapitányságon. Megtudtam azt is, hogy az óvadéki számlán lévő pénzt a CIB bank jogerős bírósági ítéletig nem hajlandó zárolni, de az összeg maga is töredéke annak, amit befizettünk. Köszönettel József
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 105
Sziasztok, üdv minden átvert majdnem-szomszédnak!

Látom, egyre többen leszünk. Gyertek fel a levlistára (-> KisNoah-n keresztül), ott sokkal több konkrétumot találhattok, és naprakészen jönnek az infók. Sőt, ajánlom a MSN-es csetelést is. (A levlistának van egy excel-fájlja, amiben megvannak az adataink, és akinek van messengere, azt fel lehet venni.)

Részemről abcúg DI!
viktoria07 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 104
Sziasztok Sorstársak!


Jó,hogy megtaláltalak Titeket. Én a másodikra költöztem volna.
Szeretném,ha felvennétek a levlistára,és a továbbiakban együtt intézkedhetnénk.
Voltam ügyvédnél,ő azt tanácsolta,hogy várjam ki a 120 napot.Hát ez az alternatíva nekem nem nagyon tetszett.A bankos bácsi nem tudott semmit mondani, az értékesítő a maga részéről felszámolási eljárást kezdeményezett,nekem ezt mondta a néni.
A nyilvános cégadatok kivonatán ez az eljárás még nem szerepel.Én a Casaro-tól semmiféle levelet nem kaptam.Nos én itt tartok az ügyben.
Kitartás mindenkinek!Üdv.

viktoria07@axelero.hu
Előzmény: kisnoah (81)
bela66 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 103

Sziasztok,

Most láttam meg a fórumot.

A legfelső szinten -emeleten- várjuk a csodát, ami nem fog eljönni.

Már találkoztatok már egymással? Szerintem ezt közösen könnyebben el lehet intézni mint egyenként. Ahogy olvasom a fórumot szerintem még ez a bizalom is sok a tisztelt DI felé.

Ha még nem tettétek, esetleg találkozni kéne az ismert és már mint az ábra mutatja átvert vásárlóknak.

Üdv

bela66

strobo Creative Commons License 2006.04.14 0 0 102

Itt egy cikk arról, ami előtt állunk:

http://www.mtv.hu/cikk.php?id=105514

cimbóka Creative Commons License 2006.04.12 0 0 101
Egyetértek az off-fal. (is) :-((((
Előzmény: strobo (99)
strobo Creative Commons License 2006.04.12 0 0 100
100 :)
strobo Creative Commons License 2006.04.12 0 0 99

Megnyugtatlak, de. :)

Hivatalos leveleket küldözgetünk az ügyvédeink által a DOBOZI INVEST-nek, amire nem válaszolnak. Telefonon, személyesen sem lehet őket elérni. Már az irodájukat is felhagyták. Többen pert is indítottunk, volt közölünk, aki feljelentette a DOBOZI INVEST-et és Shah Henit csalásért. Ahányan vagyunk annyi féle képpen cselekszünk, sajnos. Valószínűleg nem fognak fizetni, de azért mindent el kell követnünk, hogy rábírjuk a DOBOZI INVEST-et a fizetésre. Lehet még egy megoldás, a kivitelező egyezkedik a DOBOZI INVEST-el, mert fel akarja építeni a házat. Ha felépítené, akkor talán azonos feltételekkel megkaphatnánk a lakásainkat.

Hiába a szerződés, hiába a jogaink, hiába a DOBOZI INVEST kötelessége. Ha nem fizet, akkor nem fizet. Sajnos ez ma Magyarország, és ahogy most álnak a dolgok a következő négy évben sem fog változni semmi. Csalóknak áll ma a világ! :(

(Bocs a végén az OFF-olásért.)

Előzmény: cimbóka (98)
cimbóka Creative Commons License 2006.04.11 0 0 98
Várom a híreket felőletek továbbra is. És drukkolok először az összefogásért, mert az a siker titka, utána pedig azért, hogy legyen bennetek kellő kitartás. Azért én még mindig csodálom a türelmeteket. Én már szét csaptam volna köztük. Mekkora foglalókat fizethettetek, hogy ennyire bírjátok? Mondjuk a lakás árak nem emelkednek igazán, de gondolom lakni szeretnétek valahol minél előbb. Meg sem próbáltatok kiszállni és visszaszerezni a foglalót/előleget? Mondjuk nem drága lakások, de azért a hely sem egy "rózsadomb". A VIII. kerületben , lehet, hogy még jobb helyen is szerintem hasonló árért lehet lakást kapni. Vagy nem? Nem néztem utána, csak gondolom. Üdv.
Előzmény: Törölt nick (92)
Lakhatatlan Creative Commons License 2006.04.07 0 0 97

Szia!

 

Csatlakoztam a listához! De egyelőre semmit se tudunk tenni.. állítólag többen feljelentgették a céget. Csak történik vmi előbb utóbb. Ha a rendőrség elkezd vizsgálódni akkor minket, mint lakókat tanúként vagy sértettként úgyis kihallgatnak majd. Szóval ha igaz a rendőrségi feljelentés akkor a mi adataink is a rendőrségnél lesznek. Majd az kézbe veszi az ügyet. Ha meg bíróság elé jut akkor meg akkor. Mi nem tehetünk róla, hogy rászedtek. Akár véletlenül akár direkt csinálták. Most már csak várnunk kell.

strobo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 96
Kedves lakhatatlan, itt már nincs mire várni. Csatlakozz hozzánk te is a levelezési listára és keress ügyvédet.
Előzmény: Lakhatatlan (95)
Lakhatatlan Creative Commons License 2006.04.06 0 0 95

Szia!

 

Én a 3. emeletről lennék :)

Nem tudom, hogy a "szerződésbontásig" kinek mennyi ideje van.. ezt ügyvédek tudnák megállapítani. Állítólag a szerződés sem teljesen megfelelő.. a Dobozi Invest meg semmiféle tájákoztatást nem ad.. szóval "nem igazán partner". Én sem kaptam egyéb levelet mint a Casaro megbízását majd az elhatárolódásukat. Vhogy egységesebben kellene fellépni.. bízom benne, hogy a harmincvalahány lakó között van vki rutinosabb is.. mert ha mindannyian "amatőrök" vagyunk akkor csak lesünk ki a fejünkből még hónapokig! A tulajdonlapon rajta vagyunk mindannyian..  Többnyire vidékiek. De rajta van a CIB-nek is 2 milliárd ft jelzáloga.. szóval a Bank bebiztosította magát.. és MI? Remélem ha már nem azt kapjuk(kaptuk) amit szerettünk volna, amire szerződést kötöttünk, legalább a befejezés korrekt lesz. Akármi is lesz.

Előzmény: HTMarton (94)
HTMarton Creative Commons License 2006.04.05 0 0 94

Kedves "lakótársak"!

 

Én is egy szomszéd lennék a földszintről. Kérlek benneteket, ha olyan infó van, ami

nem való ide a fórumra, vegyetek fel a levelezőlistára!

Együtt talán jutunk valamire.

Az én szerződésem szerint is március 31. lett volna az átadás.

Kérdés, van-e értelme kivárni a 120 napot a szerződésbontásig, hiszen egyértelmű, hogy annyi idő alatt nem lesz épület a jelenlegi gödör helyén. 

 

Előre is köszönöm!

 

Horváth Tibor Márton

htm@tvnetwork.hu

 

Lakhatatlan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 93

Sziasztok!

 

Én is egy vevő vagyok :) remélem nem pórul járt vevő!

Gondoltam keresgélek a neten hátha megtalálom a leendő szomszédaim. Szerencsére ez sikerült!

Nekem a szerződésem 03.31-re szól. Továbbra sincs semmi  hír. Bár a Palace felmondta velük a szerződést! Állítólag nekik sem fizetett a Dobozi!

Szóval kezd tényleg aggasztóvá válni a dolog.

Szerintem ez a ház belátható időn belül nem épül fel. A kérdés az, hogy visszakapjuk a szerződés szerint járó pénzünket avagy sem? A CIB a finanszírozó bank. Állítólag az "óvadéki számla" még annyira nem biztosíték.. hiszen a Bank az első. Vagyis az óvadékira befizetett pénz elsődlegesen a banké.. de ez persze nem biztos csak így hallottam.. de utána kellene ennek (is) nézni. Remélem ha már ilyen nehéz helyzetbe kerültünk a CIB a saját jó híre miatt kártalanít minket. Aztán majd behajtja esetleg a követelését vhogy a Dobozin. Feltéve ha nem épülne fel amire egyre nagyobb az esély. Mostantól gyakran idenézek hátha történik vmi pozitív változás!

 

Üdv!

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 92

Cimbóka, látom, tényleg nagyon aggódsz értünk... Köszönjük! Az az igazság, hogy a vevők most találkoznak össze, Kicsikétől én is most olvastam itt először. Többet én sem tudok, mint ami van (és nyilván csak publikus dolgokat írunk ide le). A tulajdoni lap jó ötlet, már nekem is eszembe jutott, csak még nem volt érkezésem beszerezni, de úgyis közel van hozzánk a Lehel piaci FH, leugrom érte a gyerkőccel. Igaz, én más okból szerezném be: hogy egyáltalán rajta vagyunk-e a férjemmel, mert azok után, ami itt bonyolódik, már bármit el tudok képzelni...

A cikket én is olvastam, a többi ingatlanos sztori is durva. Morbid, nem morbid, de azt kell mondjam, mi még nagyon lájtosan jártunk rosszul... Inkább egy légvár, mint egy fél életnyi kínszenvedés a meglévő, rossz lakással... (A szerb maffiáról nem is beszélve!)

Előzmény: cimbóka (90)
strobo Creative Commons License 2006.03.30 0 0 91
cimbóka Creative Commons License 2006.03.25 0 0 90
Korábban Robin azt írta, hogy a színfalak mögött már zajlanak az események. Talán próbáld vele felvenni a kapcsolatot. Már egyszer javasoltam, hogy a tulajdoni lapon rajta van széljegyen az összes vevő. Név, lakcím. Ennek alapján már meg tudjátok találni egymást és tényleg közösen tudtok fellépni.
Előzmény: kicsike28 (89)
kicsike28 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 89
Nem tudom ki hol tart, de én elkezdtem telefonálgatni és hát :
1.Fölhivtam a nőt akivel a szerződést aláirtuk és aki a Doboz Investet képviseli (nevet nem irok most de az illetékesek tudják kiről van szó), ő nagy sebességgel megadta a Casaró számát, hogy ott érdeklődjek.
2.Casaroéknál azt mondták, hogy ne zavargassam őket ezzel mert ők még nem is biztos, hogy átveszik az ügyet mert nekik ez túl bonyolult és hivjam a Doboz Investet..
2. C&C hez telefonáltam, mert ugye nekem csak ez a telefonszám van meg a Dobozinvest részéről. Ott azt mondták, hogy nem értik miért beszéltek igy velem a Casarónál mert hát ők már aláirták a szerződést velük, hogy átvették a Fecskeház project lebonyolitását. (titkárnővel beszéltem).
A kérdés hogy ki mond igazat?
4.Felhivtam ujra a nőt akivel a szerződést aláirtuk, hogy rákérdezzek dolgokra, azaz felhivtam volna de már napok óta ki van kapcsolva.
5. Ezeknek ellenére és hogy a honlap is ugye nem üzemel már gyakorlatilag, az ingatlan irodában a Fecskeházat árulják.
A másik kérdés az, hogy ki árulja?
Nem tudom de nekem itt nagyon "büdös" valami és hát igazából a végére kellene járni, ami szerintem ügyvéd nélkül nem fog menni, mert ugye verhetem én a mellemet a C&C irodába, hogy kérem mutassák meg a szerződést amit allitólag megkötöttek a Casaróval, vagy kérem csak ide a Doozinvest iratait, mert nekem biztos nem fogja megmutatni senki, de egy ügyvédnek elvileg kötelessége megmutatni. Szóval nem akarok én még pereskedni, csak egy kicsit jogilag utána nézni a dolgoknak, amihez jogom van mert hát a pénzem benne van és az átadási idhőz képest a lakás a béka feneke alatt van.
Többiek?
cimbóka Creative Commons License 2006.03.23 0 0 88
Kedves Robin! Mintha az összefogás nem lenne teljes. Legalábbis kicsike hsz-éből úgy látszik, mintha totál tájékozatlan lenne. Még mindig nincs semmi fejlemény nálatok? A szerződés szerint mégis mikor kellene költöznötök? Nem mostanában?
Előzmény: kicsike28 (87)
kicsike28 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 87
Van még valakinek valami fejleménye a dolgokról, mert én komlyan aggodom most már. Telefonálgatok de még nem tudtam végére járni a dolognak. Még holnap egy telefon.
kisnoah Creative Commons License 2006.03.10 0 0 86

Sziasztok!

 

Az a gond a 2-3 hét kivárásával, hogy azt nem az ígérte akivel szerződésben vagyunk, azaz nem az eladótól kaptunk értesítést. Ilyen tartalmú levelet egy ingatlanirodától kaptunk, melynek hátteréről semmit sem tudunk! Nem lehet tudni, hogy mit takar a "kijelölés" szó, hiszen megállapodásról, azaz szerződésről van szó.

 

A szerződéseink és adataink valahogyan átkerültek az eladótól egy új céghez, aki megpróbál nekünk mindenfélét ígérni, ennek azonban nincs jogi vonzata szerintem, hiszen mi velük semmilyen kapcsolatban nem vagyunk! Nekünk kizárólag a DI küldhet hivatalosan és jogi következményekkel levelet. (És most itt ne firtassuk, hogy az adatvédelmi törvény adatkezelésre vonatkozó előírásai milyen mértékben sérültek.)

Előzmény: kicsike28 (85)
kicsike28 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 85
Sziasztok.

Na mi is költöznénk március 31.én ha ugyan volna hova. Sosem reméltem, hogy határidőben meglesz a ház, de amikor nem láttunk már mozgást a telken mi is megemeltük a szemöldököt kissé. Aztán most, hogy valami van, illetve, hogy nincs, és hogy a telefonokra is össze-vissza válaszokat kapunk hát komolyan aggodni kezdtünk. Aztán jött az a levél, hogy akkor 2-3 hét múlva értesitenek dolgokról. Jóó, kivárom azt a 2-3 hetet, de utána ha nem történik semmi konkrétum akkor lépni kellene.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.07 0 0 84
Cimbóka, egyelőre még mindig várunk... :(((
cimbóka Creative Commons License 2006.03.06 0 0 83
Van valamilyen fejlemény a házatok táján? Nagy a csönd!
Előzmény: cimbóka (82)
cimbóka Creative Commons License 2006.02.24 0 0 82
Igazad van! Tökéletesen. Csakhát én csak ezeket a sorokat látom. Ebből  ítélek. Jó harcot és sok sikert.
Előzmény: kisnoah (81)
kisnoah Creative Commons License 2006.02.24 0 0 81

Kedves Cimbóka!

 

A lehetőségekhez képest teljesen képben vagyunk, emiatt aggódnod nem kell. De azt hiszem Te is sejted, hogy ennek az ügynek lehetnek olyan részletei, amit ide a fórumba - érthető okok miatt - nem fogunk beírni. Egyelőre be kell érned ennyivel, és amint publikus részletek is lesznek, értesülni fogsz.

Előzmény: cimbóka (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!