Keresés

Részletes keresés

b.73 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 99

pereljenek, de nem fognak viszon érdekes modon megjavult a netes adatbázisuk mostmár semmilyen agp 6600/gt nem árulnak

mr_ricsi Creative Commons License 2005.08.05 0 0 98
Ölég hülye vagy! (Már megbocsáss...)
A (94) és a (96) hozzászólásod miatt simán perelhetnek hitelrontás címén.
És a (95)-nél is azelőtt kellett volna a "Mehet" gombra kattintani, mielőtt a legutolsó mondatrészt begépelted.
Előzmény: b.73 (97)
b.73 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 97
ma irtam az aqua nak hogy itt találhato a reklám topickjuk :-))))
b.73 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 96

az aqua a pc kereskedelem sötétje ne vásárolj ott.

b.73 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 95
MA történt, hogy is kezdjem, szÓval szeretnék a gépbe egy Új videokarit (NVIDIA ASUS 6600/GT/TD AGP PORT). Körbenéztem itt ott, végül sajnos az "aqua"-nál kötöttem ki. Előzetesen meg kell jegyeznem, hogy az internetes árlista használhatatlan, így hívtam az "asia"-ban a boltot, hogy látom a neten, náluk van. KEDVES A FICKO: NÁLUK SEMMILYEN 6600OS NINCS, DE HA KELL CSAK 4 NAP ÉS LESZ, VAGY HIVJAM A TÖBBI AQUAT... Hívom tovább a Karinty. Nem jelentkezik. Tovább: Dohány. Itt 3.-ra felveszik, kedvesek, elmondom mi kell, láttam ezt és ezt, bár a neten náluk nincs, de a másik boltjukból ide irányitottak. Erre válaszolják, hogy IGEN IGEN VAN KÉT DARAB.  Egyeztettünk, hogy ilyen-olyan, agp-s, top edition, 3 év gari, sőt az ár lejjebb ment, 56 ezer helyett 51 és fél lett. Családi tanács, hogy akkor megvehetem-e, pénztáros bólint, én boldogan telefonálok, és ötödikre fel is veszik. Beszélünk újra, minden részletet egyeztetek, agp, top edition, 3 év gari, igen, igen, kérem tegyék félre az egyiket. Rendben, kérik a nevet, címet, mindent megadok. Öltözünk, indulunk, szakad az eső. Párom morog (látja kell az a kártya, mert csak egy gyerek vagyok, mint minden férfi 32 évesen). Odaérünk, beszélünk, számlázzák, de jaj, kiderül, hogy ez PCIE-os és nem agp-s. Jaj, elnézte a kolléga. De hát ők látnak egyet a Karintyn, nézzünk el oda, csak egy kis villamosozás (a szakadó esőben). Kérdem mire fel az egész, hiszen minek jöttem akkor ide, egyeztettem, lefoglaltam, stb. Egy mukk se tőlük. Beírunk a panaszkönyvbe (párom írkál - az ő nevére vettük volna). Aztán haza, szarrá ázva, megtörve, és útközben erre a topickra gondolva, hogy láttam én ilyet, hogy ne vásárolj az aqua-nál. Hát őszinte leszek, nem olvastam bele ebbe a fórumba, csak leírtam a mai történteket, mert így igaz, ne vásárolj az aqua-nál. 
b.73 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 94
patkány aqua
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.25 0 0 93
Jókat írtatok,jól mulattam rajta:)Ez a topic egyszerűen vicces.Mik is a poénok: 1.Aki otthon PC-t építget magának,vajon a mosógépben is kicseréli a szivattyút ha elromlik? Ha nem,vajon miért nem? Meggyőződésem,hogy jóval kisebb szakmai felkészültséget igényel az utóbbi. 2.Senki soha nem gondolkodott el rajta,hogy vajon hogyan lehet kis országunk kisker boltjaiban olcsóbb egy adott termék néha,mint a gyártói vagy első nagykereskedői "kinti" ár? 3.Aki a leggagyibb hulladékot veszi,mert másra nincs pénze,vagy neki jó az is,vagy ugyis elavul,vagy még 1000indokból,mért csodálkozik,amikor nem ugy működik mint a 2x olyan drága termék? 4.Aki noname CDt DVDt vesz bizonytalan forrásból,és dömpingszámra ír rá,vajon mit ír? Adatot? Saját produktumot? Khmm.Hol is lehetne neki reklamálni a dömping méretű otthoni lopkodás eszközének kifogásolható működése miatt? 5.Aki ilyen kb noname cuccot vesz,az pl cipőből is a piaci noname-val megelégszik? Nem hord márkás cuccot? Dehogynem,hiszen az égő szakadt "piaci" csövi cuccban járni.Pedig a márkás ruha is leszakad róla előbbutóbb.Noname hulladék gép nem égő? 6.Mindezeket csak gondolatébresztőnek szántam.Talán páran belátják milyen felesleges ez a "kinek van igaza" kötélhúzás.Nagy vonalakban mind2 tábor,kereskedő és otthoni gépet barkácsolgató user is megéri a maga pénzét,amúgy jó magyar módra.
nicko Creative Commons License 2005.06.27 0 0 92
ja..este már ment.

azt hittem mexünt ;)
Előzmény: Pueblo (91)
Pueblo Creative Commons License 2005.06.26 0 0 91
nem ment, de most már igen.
Előzmény: nicko (90)
nicko Creative Commons License 2005.06.26 0 0 90
www.aqua.hu

404-es hiba.....
Pueblo Creative Commons License 2005.06.25 0 0 89
Az én első Linksys wifi kártyám amit az Aqua-nál vettem, rossz volt.

Visszavittem, és azonnal kicserélték, mindenféle tesztelgetés és egyéb időpazarló hülyéskedés nélkül (3 napon belül voltam). És annak ellenére megtették, hogy a kártyához tartozó antennát elfelejtettem magammal vinni. Egy héttel később ezt is visszavittem, nagyon szépen megköszönték.

Az, hogy noname cuccokat árulnak, annk az az oka, hogy arra van kereslet. Te is kétszer vetted a noname-et, pedig gondolom volt ott márkás cucc is. A Linksys nem noname, sőt!, mégis sz*rnak bizonyult.

A lényeg, hogy ha kiderül, hogy rossz, kicseréljék.

A szervízvezető srác pedig már szinte gyanűsan készséges és szimpatikus.

Nálam az Aqua eddig dupla 10 pontos cég áraik és service szempontjából.
Előzmény: NevemTeve (87)
kort33 Creative Commons License 2005.06.25 0 0 88

Kicsit gondolkodjunk, mielőtt leírunk valamit:

 

"Sajnos ez a cég selejtes áruval kereskedik."

 

Ennek akár súlyos jogi következményei is lehetnek, mivel cégnevet is írtál.

És ne bízz abban, hogy nem fogják tudni bizonyítani, mert máris nyoma van.

 

Ez csak jótanács és magánvélemény volt, bocs ha megsértettelek.

Előzmény: munich (-)
NevemTeve Creative Commons License 2005.06.02 0 0 87
Azt elhiszitek, hogy az Aqua-nál vettem már hibás (noname) RAM-ot? Amit kétszer kellett cseréltetni, hogy egyszer működjön? És ha elárulom, hogy ugyanez a Mistral-nál is előfordult?
[Általánosságban azt a tapasztalatot vontam le a dologból, hogy a ez "noname" nevű gyártó memóriának látszó tárgyakat készít, amiket nem szabad megvenni... korrekt helyen eladni se lenne szabad...]
nicko Creative Commons License 2005.06.01 0 0 86

Hi.

Mikor a boltjuk leégett húsvétkor azután voltam náluk a lefoglalt alaplap, proci, memoriáért.

Aki adta át az árút megkérdezte milyen vga lesz bele. Mondom már megvan egy radeon 9550...erre mondta, hogy ez a deszka ( Abit KV8-PRO) nem lesz jó mert inkompatibilis a radeonnal vigyem helyette az Abit KV8-PRO v1.1 deszkát azzal fog menni.

Aztán mikor az új konfigot összeraktam (máshonnan volt a ház és a táp, máshonnan a vga, vinyó) nem indult el az xp telepitő.

Megküldtem egy memtesttel és error hegyeket irt ki.

Visszavittem a hibás alkeszt (pont a 3. napban voltam még) és kicserélték gond nélkül.

Szerintem velem korrektek voltak...

 

azóta vettem tőlük egy mp3 lejátszót és lesz holnap egy pio dvd iró is tőlük.

 

mistral esetében régebben nem volt gondom velük de tudok más esetekről illetve urban legandákról. Nos én bátran elmentem :D és vettem egy gecube gu 9550-es vga-t. Nagyító nem kellett de én választhattam ki a boltban melyik kártyát akarom megvenni miután az elsőnél gyanús csavarozási nyomokat véltem felfedezni ott ahol a házba kell rögzíteni ;)

 

Viszont garis problémám volt már a kékhallal...

Előzmény: ReficuL (77)
sonran Creative Commons License 2005.05.05 0 0 85
A számítógépemmel amit az aqua-ba vettem gondok voltak. Terhelés alatt egész egyszerűen kikapcsolta a monitort. mobil rack-re is hol 30mega/sec-el hol pedig 3mega/sec-el másolgatott. Visszavittem az szervizükbe, ahol bevették 1 hétre tesztelni, valamint javítani.
Végig nagyon kedvesek rendesek voltak a szervizesek.
Pontosan egy hét múlva értementem. Közölték mi volt a hiba és hogy megcsinálták. Ideadták az új alaplap garijegyét és elhoztam a gépet, ami azóta tökéletesen működik.
mr_ricsi Creative Commons License 2005.05.03 0 0 84

"Nem kötelező amúgy elhinned, a magyar boltokban gyakran adnak el és építenek be selejt szériákat."

 

Nem a világ megváltásáról volt szó, hanem konkrétan csak a Te memóriáidról.

 

 

"4 db memórián ugyanott hiányzott, mind ott lett véve és ebből 2 hibás is volt."

Egy forrasztáson tökéletesen látszik, hogy volt-e oda forrasztva korábban valami vagy sem, tehát tökéletesen eldönthető, hogy a bolt kifogása igaz-e.

Ha Te nem értesz hozzá, add egy TVszerelő, vagy műszerész kezébe, és ránézésre megmondja neked, hogy volt-e odaforrasztva valami. (Szerintem nem.)

Ezután bekocogsz a boltba, elkéred a "Vásárlók könyvét", és leírod, hogy a bolt szerint Te törted le a kondit, de a saját szakértőd szerint nem is volt korábban odaforrasztva semmi.

Ezekután a bolt is ráírja az álláspontját, 1 példányt kérj el, és gariban a bolt kötelessége a memóriáidat a minőségvizsgáló szervhez eljuttatni.

 

Mielőtt kiadod a kezedből a memóriát, nem árt digit fényképezőgéppel vagy lapscannerrel mindkét oldalról lefotózni 3-4 felnőtt tanú előtt, és a képeket eltenni.

Jó, ha a tanúk között minél kevesebb családtag van...

(Fénymásolni TILOS!)

 

 

"Egyik közismert székesfehérvári cég is megbukott már ezért régebben, minőségi alkatrész helyett ócsak bóvlit építettek be a drágán forgalmazott gépeikbe."

 

Vámorgazdaság miatt ítélték el a vezetőket. Ettől az alkatrészek még tökéletesen működ(het)nek.

Előzmény: ReficuL (79)
verz Creative Commons License 2005.05.02 0 0 83
Nem nézem végig, de soha, sehol (még a leghírhedtebb helyeken) sem volt ilyen miatt csereproblémám... Három napon belül - ha nem műxik - amúgy is ki kell cserélniük, hacsak nem tudják bizonyítani, hogy te szedted le az adott alkatrészt, ami ölég macerás lenne.
Előzmény: ReficuL (82)
ReficuL Creative Commons License 2005.05.02 0 0 82

Mert gyári selejt az eszköz. Egyébként nem értem mit nem értesz ezen, egy ilyen eszköz alapból garanciavesztes les, ha visszaveszed, a boltban egyszeűen a pofádba röhögnek. Te egyébként végignézed az összes több száz kapacitást a memóriána vagy a videokártyán amit veszel?

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: verz (81)
verz Creative Commons License 2005.05.02 0 0 81
Nem kételkedem szavaidban, csak azt mondd meg, miért éri meg lehagyni egy 2 filléres kapacitást?

Olyan tényleg létezik (bár az árak zuhanása miatt egyre ritkábban), hogy a memória csipjeit átszitázzák (inkább átszitázták) másik, gyorsabb órajelűre, de mondom, manapság ez sem jellemző.

Számítástechnikai alkatrészek közt meg kurva sok a selejt, mivel olcsóbb kicserélni, mint meózni.... :(
Előzmény: ReficuL (79)
ReficuL Creative Commons License 2005.05.02 0 0 80

Amúgy rengeteg a piacon a ki tudja hol gyártott hamis márkajelzésű memória, ez teljesen ugyanaz a téma mint a hamisított sportcipő vagy edzőruha. Némelyik még jól is működik, csak éppen sokkal nagyobb a selejt arány és a meghibásodási esély.

 

 

Előzmény: mr_ricsi (78)
ReficuL Creative Commons License 2005.05.02 0 0 79

Ok, magyarázd el nekik helyettem is. Nem kötelező amúgy elhinned, a magyar boltokban gyakran adnak el és építenek be selejt szériákat. Ezek között persze akadnak működő darabok is.  Egyik közismert székesfehérvári cég is megbukott már ezért régebben, minőségi alkatrész helyett ócsak bóvlit építettek be a drágán forgalmazott gépeikbe.

 

Hogy hogyan tűnt el róla a kapacitás fogalmam sincs,  4 db memórián ugyanott hiányzott, mind ott lett véve és ebből 2 hibás is volt. Ócska trükk ami jól működik a gyakorlatban.

 

Előzmény: mr_ricsi (78)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.04.25 0 0 78

"mondván hogy letörtem rajta egy 0.5 mm-es méretű kapacitást."

 

"az egész széria gyári hibás volt, kifelejtettek róla a kapacitást "

 

Ne haragudj, de ez a 2 dolog ellentétben áll egymással.

Tökéletesen látni lehet a forrasztáson, hogy egy SMD alkatrész utólag tűnt el róla, vagy eleve rá sem forrasztották. (Nekem még nagyító sem kell hozzá.)

Előzmény: ReficuL (77)
ReficuL Creative Commons License 2005.04.24 0 0 77

Szinte mindegyik magyar bolt vásárol olykor selejtet, a felelősöket valahol nagyker szinten kellene keresni. Az persze már a bolt szemétsége, ha nem hajlandók elismerni a felelősségüket. Engem egy másik boltban vertek át a múltkor  kiselejtezett DDR400-as memóriával. Amikor a rejtélyes fagyások után kiderült a probléma, természetesen nem voltak hajlandók visszacserélni, mondván hogy letörtem rajta egy 0.5 mm-es méretű kapacitást. Ebből mellesleg kb. 60 db van egy modulon, szép sorban az érintkezők fölött felforrasztva. Megnézni persze senki sem fogja vásárláskor, főleg ha csomagolva kapja. Mint külső forrásból kiderült az egész széria gyári hibás volt, kifelejtettek róla a kapacitást és ezért hulladékáron dobták piacra! Ennek ellenére nagyjából minden második darab hibátlanul működik, a többi viszont CRC hibát produkál memtest-re. A trükk az, hogy vásárláskor nincs ember aki nagyítóval végignézné hogy hol nincs rajta a kondenzátor, a bolt viszont nem veszi vissza hivatkozva arra, hogy a vásárló letörte róla. Egy ilyen hulladék áron vásárolt, de teljes áron eladott egységen a bolt haszna legalább 2000%!  

Előzmény: munich (-)
munich Creative Commons License 2005.04.01 0 0 76

Február 23-án vásároltam

Előzmény: verz (75)
verz Creative Commons License 2005.04.01 0 0 75
Mint például, h már rég nem is forgalmaznak olyan típusú videokártyát, amit megadtál, de hosszan lehetne sorolni a "gyanús elemeket" szövegedben.
Előzmény: munich (74)
munich Creative Commons License 2005.03.31 0 0 74
Mint például?
Előzmény: verz (73)
verz Creative Commons License 2005.03.31 0 0 73
Kedves rém-ember!

Egy a gond tudod, h topiktársunk egy teljesen hihetetlen sztorit adott elő, egy olyan üzletről, amelyről a többségnek (viszonylag) jó tapasztalatot szerzett. Ettől persze még lehet igaza, csak elég sok ellentmondásba keveredett ahhoz, h igaz szívvel mellé álljunk...
Előzmény: rem-ember (72)
rem-ember Creative Commons License 2005.03.31 0 0 72

Azért ez különös...elgondolkodtató...

Valamelyik topictárs hardvert vásárol X boltban, kár éri, visszaviszi  és különböző ( valós/valótlan ) kifogásokkal elutasítják a kára orvoslását.

Elkeseredésében - okulásul másoknak - közzéteszi a Fórumon, erre - segítség/tanács  helyett többen nekiesnek:

nem jót vett, nem jól szerelte be, ez nem jó a gépében, azt nem jól figyelte meg/ ezt nem jól látta...

Természetesen előfordulhat hogy nincs igaza a topicnyitónak (vagy elhallgat valamit ) - de ITT talán nem annyira a cég/bolt igazát kéne mindenáron bizonygatni

- főleg olyannal például, hogy hogy nézett/milyen volt a tekintete amikor visszament

a boltba ( azt hiszem ez utóbbinak semmi köze az INDOKOLT kártalanításhoz - ha az jogos - ... )

Csakhát a Mistral-ról szóló topic(ok)ban leírtaknál valahogy "egységesebben" vásárlócentrikus hozzászólásokat olvastam.

(Leszögezem: SEM AZ AQUA-NÁL SEM A MISTRÁL-BAN NEM VÁSÁROLTAM MÉG SOHA - bár utóbbiban már voltam NÉZELŐDNI...)

Eme hozzászólásomban nem kívántm se pro se kontra állást foglalni - annál is inkább, mert ( bár gépemet több éve magam szerelem ) nem érzem magam annyira jártasnak  az alkatrészek kompatibilitási/szerelési dolgaiban...

 

CSAK FURCSÁLLOTTAM A LEÍRTAKAT... 

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.30 0 0 71
te szerintem beteg vagy.
Előzmény: munich (70)
munich Creative Commons License 2005.03.29 0 0 70
Szerintem girnyók a csajok is, de ez legyen az ő bajuk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!