Keresés

Részletes keresés

TR FX Creative Commons License 2017.12.07 -2 1 3344

Sziasztok, 

Hadd válaszoljam meg a saját korábbi kérdésem hátha valakinek még hasznos lesz:

Szóval Lantau Island reptérre/ről menet egyénileg: A kowlooni szállásunkról (ELog Inn – csak ajánlani tudom, tiszta, olcsó szuper helyen) A22-es busszal mentünk ki a reptérre. Korán keltünk, a fél nyolc körül érkező busszal már úton voltunk a reptérre – menetdő kb 40 perc, leülni még éppen lenne hely, de a csomagoknak tuti nincs, úgyhogy aki nagyon kényelmes megoldásra vágyik inkább ne ezt válassza. A reptéren a hivatalos csomagmegőrzőben leadtuk a pogyókat, 12HKD/h darabja (normal bőrönd), fizetni akkor kellett amikor érte mentünk. Nem különösebben nehéz megtalálni a megörzőt, de érdemes tudni, hogy  a “Lost Baggage” névre hallgat ami kicsit becsapós. A reptérről az S1-es busszal mentünk Tung Chung megállóig. A jegyet a buszon kp-ban fizettük (3,5HKD-t irányonként be kell dobni a soför melletti kis dobozkába), a menetidő kb 20 perc volt, a megálló pedig eltéveszthetetlen, mert már a buszról látni a kötélpályát és a kabinokat (egyébbként is végállomás, ha jól emlékszem).A cable car-ra itthonról megvettük a jegyet online. Ez mindenképpen melegen ajánlott mert baromi hosszú sorok kígyóztak a pénztárak elött. A már megválott jeggyel mi talán 3-5percet álltunk sorba amég felfértünk, pedig az első reggeli roham idején mentünk.Sajnos nem volt valami szép időnk, úgyhogy a kilátást nem igazán tudtuk élvezni. Felfelé még csak-csak láttunk valamit, de lefelé jövet akkora köd volt és szélvihar, hogy volt amikor az elöttünk menő kabint sem láttuk.A tetőn felmentünk a Big Buddha-hoz, hagytuk magunkat bepalizni egy 45HKD-s jegyre ami a belsejében lévő múzeumba szól + adnak vizet és fagyit. Mi az utóbbi helyett az időjárásra való tekintettel chipset kaptunk, meg bónuszba egy papirzsepit.A tetőn kb 1.5h-t töltöttünk fenn, ez elég volt a buddhára (kívül-belül) és a Monastery megtekintésére. Lefelé is cable carral mentünk, a buszt nem mertük megkockáztatni, mert mégis csak el kellett érnünk egy repülőt, de egyébbként a buszmegálló jól látható helyen van, nem nehéz megtalálni ha valaki lefelé már a költségkímélő megoldásra szavazna. A deli órákban annak ellenére sem kellett sorban állni lefelé, hogy akkor már nagyon egyértelműen közelgett a rossz idő. Délután 1h magasságában (Tung Chung-tól S1-el) már újra a repülőtéren voltunk, még bőven az elött, hogy 3 órával indulás elött kinyitott volna a check-in a járatunkra.Szerintem Lantau uccsó napra simán vállalható, ha valakinek késő d.u., korai esti járata van. 

Egyébbként Hong Kong nagyon bejött, tartottunk egy big bus-os napot amiben egy csomó extra dolog is benne foglaltatik (Peak Tram jegy, kilátó belépő, sampan ride). Macau-ba is átmentünk egy napra szervezett kirándulásként, az azért erősen felejthető volt (pláne 110EUR/főért). A program legnagyobb hibája, hogy rettenetesen rosszul volt az idő beosztva St Paul romjainál 5 (azaz öt) percet kaptunk fényképezni, de 1h szabadidő volt a Macao Múzemban és 1.5h az ebédre. No comment.

Előzmény: TR FX (3323)
kb. Creative Commons License 2017.12.07 -1 0 3343

A taxiról írtakról jut eszembe pár apróság azoknak akik Kínában taxiznának:

A legtöbb reptéren a taxisor elején (miután beültetnek a sorbaállás után), akkor rendben indul a taxióra és olykor fel is írják a reptéri alkalmazottak, hogy hova mész, ez is a te biztonságodról szól. Nem érdemes szóba állni senkivel se aki taxi, taxi szöveggel szólít le, pláne nem a váróban. A normál taxik sofőrjei nem gyalogosan vadásznak utasra, hanem kint állnak a taxisorban, hozzájuk elég a taxi feliratot követni. Aki a váróban próbál leszólítani, az többszörös áron akar balekot fogni vagy finomabban szólva felárért azokat célozza meg, akinek nincs ideje pár percet sorban állni. 

A városi taxiba ülést is sokan elrontják (a kínaiul beszélő ismerőseim között is van ilyen), nem szabad behajolni és megkérdezni, hogy mennyiért visz el a taxis, mert akkor tuti, hogy nagyobb összeget mond, hanem egyszerűen be kell ülni és utána megmondani, hogy hova megyünk. Persze ha nem azzal indít, hogy bekapcsolja a taxiórát, akkor rá kell szólni, ki van írva minden taxiban egy telefonszám ahol lehet reklamálni, a legtöbbször elég rámutatni (ha nem indul az óra, azt azért érdemes megvárni, hogy kiderüljön nem csak megfordul előbb a sofőr a jó irányhoz (a normálisabb sofőrök, ha épp ellenkező irányba állnak, akkor előbb megfordulnak és csak utána indítják el a taxiórát).

Előzmény: zalan98 (3342)
zalan98 Creative Commons License 2017.12.06 0 2 3342

3. rész

 

Másnap reggel kitaxiztunk a reptérre és Xi'anba repültünk.

A  taxizás nagy odafigyeléssel megy Xi'anban, megkérdezték, hogy hova megyünk, adtak egy árlistát és felhívták a figyelmünket, hogy csak a taxiórán szereplő összeget fizessük.

Lehet, hogy a szombat miatt, de őrült forgalom volt. Hosszú és drága is volt az út a fallal övezett belvárosba. Jobb opció lehet a busz (25) az Északi Vasútállomásra és onnan metró (4).

 

Megnéztük a két tornyot: Óratorony és Dobtorony (50), majd sétáltunk egyet a muszlim negyedben, ahol hömpölygött a tömeg. A mecsetet (25) kihagytuk és a városfalhoz (54) is csak sötétben értünk oda, így nem mentünk fel .

 

Reggeli után kimetróztunk az Északi Pályaudvarra (egyenes odamegy a metró), ahol a vonatjegyünk bemutatása után megkaptuk az ingyenes buszra szóló jegyet. Itt vettük meg a jegyet is az Agyaghadsereghez (150).

Nekünk nagyon tetszett a sereg, már régóta a kedvenceim között volt.

Visszabuszoztunk a pályaudvarra (kb 1-1 óra volt az út oda és vissza is), majd elvonatoztunk Longmenbe.

 

Longmenben, akár Xi'anban vadonatúj pályaudvarra érkeztünk, amely csak 5 km-re volt a barlangoktól.

A szállásunk melletti hot-pot étterembe mentünk be és némi kommunikációs probléma után megkaptuk a rendelést. Sajnos kihozták a fél spájzot, de derekasan helytálltunk, de így se bírtunk mindent megenni. Aranyos volt, hogy mi a kajákat fotóztuk, a helyiek pedig minket, de nagyon jó hangulat volt. Utána sétáltunk egyet és beálltunk egy kis táncra, hogy lemozogjuk a vacsorát.

Másnap reggel  a barlangokhoz mentünk (100), ahol elég sok helyi turista volt.

Végig sétáltunk a barlangok mellett, nagyon látványosak voltak a szobrok, majd a folyón átkelve a túloldalról is lehetett még látni a barlangokat.

A pályaudvarra érve, átestünk a biztonsági átvilágításon, ahol lebukott a kis borotvahabom.

A második biztonsági ellenőrzésen elvették a borotvám levehető fejét is, a kisollónkat és a bicskánkat is.  A biztonságis  lányok mosolyogva mutogatták, hogy sorry, de így jártam.

A vonattal Pekingbe utaztunk, és ott akkor volt a pártkongresszus, talán azért volt a szigor.

Előzmény: zalan98 (3338)
zalan98 Creative Commons License 2017.12.06 0 1 3341

Köszi! Mit iszol? : )

 

Igen, én is aggódtam kicsit, de semmi gond nem volt.

A jegypénztárnál odaadtam a vouchereket, kinyomtatta a jegyeket, és ennyi.

Még az 5 juanokat sem kérte el, azokért a jegyekért, amiket nem Shenzenből használtunk fel.

Előzmény: kb. (3340)
kb. Creative Commons License 2017.12.05 0 0 3340

Xi'an-Chengdu: valószínűleg sok utazónak hasznos hír, hogy holnaptól nagysebességű vasúton is lehet utazni a két város között. http://news.xinhuanet.com/english/2017-12/03/c_136797301.htm

zalan98: jó az összefoglaló, várjuk a folytatást. Az külön tetszett, hogy a CTrip-en vett vonatjegynyomtatást is sikerrel abszolváltátok.

Szilvia61 Creative Commons License 2017.12.04 0 0 3339

zalan98

köszi a tàjékoztatot !

jo utazàst !

zalan98 Creative Commons License 2017.12.03 0 1 3338

2.rész

 

Másnap reggel elvonatoztunk Gulinbe, ahonnan tovább vonatoztunk Yangshuoba.

Az új vasútállomás csak 8 km-re volt a szállásunktól Xingpingben.

Igazából a kikötővel szembeni Dahebei village-ben laktunk és komppal (2Y) tudtunk átjárni.

 

Xingpingben biciklit béreltünk (20Y) és mentünk egy kört. Megnéztük a 20 yuanos kilátót is.

Ingyenes volt, a huszason levő kép itt készült.

Másnap hajóztunk egyet (68) a helyiekkel, ahol párat fotózkodtunk velük is.

Utána átbuszoztunk Yangshuóba (10), ahol bicibérlés (20) után megnéztük a látnivalók nagyobbik részét. A barlangok nevére már nem emlékszem, de a Hold-hegyre felkapaszkodtunk.

 

Másnap Guilinbe buszoztunk (35) és a buszpályaudvar melletti irodában befizettünk a Dazhaibe menő buszra (oda 70, vissza 50).

A nemzeti parkba megvettük a belépőt (95), majd a nagy parkolóban alkuba keveredtünk a jao kisebbség női tagjaival. Végül felvittek 120 yuanért a hotelükbe, ami Tiantou villageben volt.

Másnap a kilátó pontokról gyönyörködtünk a rizsteraszok látványában. Mi két pontot kerestünk fel, de társaink felsétáltak a 3-ra is, ahova a lenti nagy parkolóból lanovka  (100) megy fel.

Majd lesétáltunk a hátizsákunkkal a délutáni utolsó buszhoz, és visszamentünk Guilinbe.

zalan98 Creative Commons License 2017.12.03 0 0 3337

Nem mentünk HK-ból Pekingbe, mi egy félkört tettünk meg és úgy értünk el Pekingbe.

Onnan vonattal mentünk Shanghaiba (4,5 óra volt) és Shanghaiból repültünk haza.

 

Előzmény: Szilvia61 (3336)
Szilvia61 Creative Commons License 2017.12.03 0 0 3336

zalàn98

Hong K- bol muvel mentetek àt Pekingbe ?

Pekingböl-Sangh. vonattal ?

és honnan indultatok haza ?

köszi elôre is !

ûdv.

zalan98 Creative Commons License 2017.11.29 -2 1 3335

 

Sziasztok!

 

Múlt hónap végén érkeztünk haza a kínai körutazásunkról.  16 éjszakát voltunk kint.

Az útvonal ez volt: Hong Kong (Makaó)-Gulin -XinPing-Dazhai-Xi'An-Longmen-Peking-Shanghai.

Sok köszönet a segítségért, amit Tőletek kaptam, kiemelve a fórum két alap emberét (k.b. ésW,L.).

Nélkülük nem jött volna létre ez az út.

 

Egy alap turista utat csináltunk, mivel ez volt első , de nem utolsó, kínai utunk.

Hong Kongba délután érkeztünk, a reptérről a 21 busszal mentünk a Nathan Road déli részére.

A Chungking Mansionsban volt a szállásunk. Pont előtte tett le a busz.

Tudtuk, hogy kicsi lesz a szoba, de azért meglepődtünk a szoba méretein (talán 5,5 M2).

Másnap átkompoltunk Hong Kong szigetére (3,2 Hkg), majd az 1-es busszal mentünk fel a Peakre (10 Hkg). Először a Peak Galleria teraszán néztünk szét, de nem sok mindent lehet látni. Így befizettünk a Peak kilátóba (50), ahonnan már szép panorámát láthattunk.

Lefelé a 15-ös busz emeletéről nézelődtünk még (4,9).

A városban nem sok minden látnivaló van, megnéztük a Bíróságot, villamosoztunk (2,3) egyet.

Minden este a partról néztük a túloldali díszkivilágítást.

 

Másnap tájfun-riadó miatt, minden hajózást leállítottak, így kútba esett a makaói útunk. Így Kowlonban sétáltunk: mecset, Kowlon-park, csillagok útja, Bruce Lee.

Utolsó nap elindultak a kompok, úgyhogy eljutottunk Makaóra (oda:166, vissza: 151). A makaói kikötőből a Grand Lisboa buszával mentünk be a városba. A visszautat is velük tettük meg.

Makaón is alapokat néztük meg: templom rom a kriptával, a vár, a protestáns temető és az óváros.

Jobban tetszett, mint Hong Kong.

Majd a Chungking előtti metrómegállóból elmetróztunk a sencseni határra (42).

Miután az útlevélkezelő megtanulta az útlevelünket, bejutottunk a szárazföldi Kínába. Elmetróztunk (4 jüan) az Északi Pu-ra, ahol kinyomtattuk a ctrip-en megvett vonatjegyeinket.

zalan98 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 3334

Nincs harag.

Előzmény: Ka Pál (3333)
Ka Pál Creative Commons License 2017.11.25 0 0 3333

Bocs, hogy nem voltam naprakész :O))))

Előzmény: zalan98 (3332)
zalan98 Creative Commons License 2017.11.25 0 0 3332

Köszi, de már itthon vagyok.

Néztük az esti programokat: cirkusz, opera, kung-fu, de estére már hullák voltunk.

Előzmény: Ka Pál (3326)
kb. Creative Commons License 2017.11.24 0 0 3331

Kb. tíz éve kérdezik a Kínába látogató külföldiek, hogy be van-e tiltva a Skype. Hát, most már be.

 

http://www.scmp.com/news/china/policies-politics/article/2121150/goodbye-skype-chinas-internet-censorship-juggernaut

kb. Creative Commons License 2017.11.24 0 0 3330

Csak megerősíteni tudom Stapke válaszát. 

Előzmény: pannn (3327)
pannn Creative Commons License 2017.11.22 0 0 3329

Koszonom.

Előzmény: stapke (3328)
stapke Creative Commons License 2017.11.22 0 0 3328

Nekünk idén nyáron teljesen elviselhető volt. Vannak, sokan, de szinte foglalás nélkül volt helyünk végig (öten voltunk, ebben a két tartományban + Zhangjiajie, Yangshuo). A hegyekben sokkal kellemesebb az időjárás, az tagadhatatlan.

 

A követségen a szállásfoglalás miatt én is aggódtam. Ők nem, simán megadták a vízumot az érkezési városba lefoglalt egy lemondható booking-os foglalásra (30 napig voltunk).

 

Ez nem neked szánom, de ha írok már, akkor megemlítem a fórumon: a friss kiadású LP China útikönyvünk elindulás után érkezett meg, ki se nyitottuk. Ha valakit érdekel, 7000 Ft-ért továbbadjuk.

 

 

Előzmény: pannn (3327)
pannn Creative Commons License 2017.11.20 0 0 3327

kb. ha esetleg jársz erre lenne két kérdésem

 

1. mennyire elviselhetetlen a nyár Yunnan és Sichuan tartományokban a helyi turisták tömege miatt? Mennyire kell előre tervezni?

2. kérdeztem a budapesti kínai követséget hogy lehetne 90 napot az országban maradni és azt mondták hogy ehhez kell egy útiterv (többek között). A kérdésem az hogy mennyire érzékeny terület a vízum szempontjából Xinjiang és Gansu tartomány? Be lehetne nyugodtan írni őket? Mivel mi közép Ázsia felől mennénk szárazföldön és érdekelnek is ezen területek így áthaladnánk rajtuk.  

És még egy, teljes időre (90 nap) kérnek szállásfoglalást, gondolom az jó ha foglalok mindenhova 5-10 napra lemondható szállásokat majd a vízum kézhezvétele után lemondom őket?

 

Köszönöm.

Előzmény: kb. (3319)
Ka Pál Creative Commons License 2017.11.19 0 0 3326

Hátha még nem késő:

 

a pekingi kínai cirkuszt sem hagynám ki!

Előzmény: zalan98 (3311)
fornit1 Creative Commons License 2017.11.19 0 0 3325

utazas elotti 3 honapon belul, es 1 het mulva kapod meg

Előzmény: Tiangong (3324)
Tiangong Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 3324

Én fél év múlva megyek egy hétre Kínába, ami legfőképp foglalkoztat az a vízum kérdése.

Utazás előtt milyen hamar érdemes a vízumkérelmet kezdeményezni?

A kérelemtől kezdve mennyi idő alatt kapom meg a vízumot?

TR FX Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3323

Sziasztok,

 

Esetleg bárkinek bármi ötlete, hogy hogy tudok a leghatékonyabban megszabadulni a feladott pogyászomtól Hong Kong-ban?

17h-kor száll fel a gépünk, elötte még beiktatnánk egy Lantau Island vizitet. Fiji Airways-el repülünk tovább, úgyhogy sajnos az in town check in nem játszik.

 

Első körben a T2-n lévő csomagmegörzőre gondoltam, de aztán azt olvastam a reptér honlapján, hogy "round the clock" check in-t biztosítanak.

Vajon ez jelentheti azt, hogy a reptéren helyben már korábban is fel tudom adni a pogyászomat és nem kell megvárni, hogy 3h-val indulás elött kinyisson a check-in desk? Vagy csak nagyon szeretném, hogy így legyen? :-)

Nyilván az lenne a legegyszerűbb, ha self check-in után reggel leadnánk a csomagot is és akkor közvetlenül indulás elött már ezzel nem lenne gond.

TR FX Creative Commons License 2017.10.17 0 0 3322

nanus0085, ha esetleg olvasod még a topicot, akkor megosztanád a tapasztalataidat arról, hogy hogy sikerült a reptérre menős Lantau Island napotok?

Nagyon hasonló cipőben járok, egy késő d.u. (17h) induló járat elött néznénk meg Lantau-t, in town check in nem elérhető. :-(

Előre is köszi!

Előzmény: nanus0085 (2942)
cassano71 Creative Commons License 2017.10.16 0 0 3321

Hát, tripadvisoros képek alapján semmivel nem jobb vagy nagyobb, igaz nem is rosszabb vagy kisebb mint bármi a Miradorban vagy a Chungkingban.

Az ára meg jó, főleg hongkongi szinten.

Egyébként nekem nem volt anno semmiféle komolyabb problémám a Miradorral, sőt. Vannak előnyei, elsősorban a hely ahol van. Gyalog átlépsz a Kowloon Parkba ami jó kis hely a nagy dzsumbuj közepén, gyalog lesétálsz a Star Ferry-hez vagy éppen az Avenue of Stars-ra mondjuk este és bámulod a szemközti Skyline-t. Meg persze millió kajálda, bár, bolt, plaza ott van a szádban.

A szobák meg olyanok amilyenek, de némelyik totál modern, nekem anno annyi volt a lényeg hogy ablak az legyen rajta, engem annak a hiánya sokkal jobban zavar mint hogy esetleg kicsi a szoba, de ez persze egyénfüggő.

Előzmény: neomedia (3306)
zalan98 Creative Commons License 2017.10.06 0 1 3320

Igen visszük, köszi.

12-én indulunk, már minden összeállt nagyjából, megvan a jüan is.

Előzmény: kb. (3319)
kb. Creative Commons License 2017.10.06 0 2 3319

A Tiltott Városba egy ideje csak személyi vagy útlevél bemutatásával lehet bemenni, ne felejtsétek az útlevelet magatokkal vinni.

Előzmény: zalan98 (3316)
zalan98 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 3318

Igen mi voltunk és nem bántuk meg.

Mivel Leshan már nem fért bele a programra, így esélyes egy panda nézés Pekingben.

Előzmény: W.L. (3317)
W.L. Creative Commons License 2017.10.05 0 0 3317

Nrm ti voltatok anno a surabayai allatkertben komodoi varanuszokat nezni?

A pekingi sem rosszabb, es a panda alighnem megfelel a ritka es termeszetben nehezen lathato kitetelnek.

Az olimpia idejen uj, csilivili pandahazat is epitettek.

Előzmény: zalan98 (3316)
zalan98 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 3316

Köszi a válaszokat.

Nagyjából ilyesmi volt az előzetes elképzelésem, amiket írtatok.

A Tiltott Város nyilván kihagyhatatlan, ha már Pekingben van az ember.

Az állatkertnek és sem vagyok nagy barátja, bár ritka, a természetben nehezen látható állatokat talán érdemes megnézni ott.

Akkor majd ott helyben eldől, hogy meddig maradunk a Nyári palotánál.

 

Előzmény: debramorgan (3313)
W.L. Creative Commons License 2017.10.05 0 0 3315

Mondod ugy, hogy nem is voltal.

En a kantoniban pl ketszer is voltam, semmivel nem rosszabb az atlag europai allatkertnel, pl a budapestinel. Tagas kifutok, az allatok joreszt tul messze a szemukbe vakuzashoz, amire napkozben ugysincs szulseg.

Nekem sokkal ellenszenvesebb egy olyan hely, ahol a szerencsetlen koalakat penzert fogdoshatjak a latogatok, pedig azok ezt ugye kimondottan utaljak, a termeszetben naponta kb 23 orat alvassal toltve.

A pekingi regimodibb,de az sem rossz, es szamos ritka kinai allatkulonlegesseg lathato benne.

Előzmény: debramorgan (3314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!