Keresés

Részletes keresés

hazimunka Creative Commons License 2014.11.25 0 0 12059

Kedves Fórumozók!

 

Engedjék meg, hogy egy induló honlapot ajánljak figyelmükbe!

Amennyiben külföldön élő magyar család keres magyar gyermekfelügyelőt, vagy magyar bejárónőt:

 

www.haztartasimunkaero.hu

 

Amennyiben gyermekfelügyeletet, takarítást, vasalást, gyermekek házi tanítását, kertgondozást, idősgondozást vállal külföldön, itt hirdethet ingyen:

 

www.haztartasimunkaero.hu

 

Üdvözlettel:

 

H. M. Csapata

robhorv Creative Commons License 2014.11.19 0 0 12058

Kedves Fórumozók!

 

Teljesen ingyen vállalom a bútorok elszállítását, a lomtalanítást, a lakáskiürítést, és teljes hagyatékok felszámolását.

Keressen engem, ha egyetlen felesleges, használaton kívüli háztartási eszköztől, bútortól, könyvektől szeretne megszabadulni, de akkor is engem hívjon, ha már egész lakása lomokkal teli. Ingyen vállalom a lomtalanítást, ráadásul a lomokkal teli pincék és padlások sem ijesztenek meg.

A munkákat Bécs összes kerületében, és Bécs vonzáskörzetében is vállalom! Keressen a hétvégén és vasárnap is, én akkor sem pihenek!

 

Elérhetőségeim: Horváth Róbert: aszallito@yahoo.com  +36209126233

totosch Creative Commons License 2014.11.16 0 0 12057

Tudna valaki segíteni?
Van egy kis cégem, és egy kis irodát is bérlek Bécsben, de per. pill. nincs Meldezettelem, Ahová eddig be voltam jelentve, elköltöztek, és ki kellett jelentkeznem, de kéne egy bécsi cím, mert minden ügyintézésnél kérik. Pár hónapra be tudna valaki jelenteni?Talán ha havonta jön 1-2 posta a banktól, de az se szokott, semmi kényelmetlenség nem lenne velem, és viszonoznám megállapodás alapján egy havi általánydíjjal.
Márciusig kéne kb.
Előre is köszönet

Tóth György

totosch@gmail.com

43/664 88785433

Jégermatyi Creative Commons License 2014.11.14 0 0 12056

Kedves Bécsben élő Magyarok!

 

Az alábbi témában kérnék egy kis segítséget: Van egy talpraesett és szorgalmas 16 éves lányom. Gimnáziumba jár, 10.-es, és már megcsinált egy Goethe-s középfokú nyelvvizsgát. 2015 nyarára meglesz a felső fok is. Nagyon elszántan tanul, és hajt.

A minap azzal állt elém hogy bizony ő szeretné a 11-12.-et Bécsben elvégezni, és ott érettségizni. Szólni se tudtam....úgy meglepődtem.

  Szeretném kikérni a véleményeteket  pro és kontra , hogy mit javasoltok? 

Egyáltalán van erre mód hogy az ember lánya kiballag Bécsbe és egyszerűen beiratkozik egy gimibe? 

Természetesen a gyerek érdekeit tartom én is szem előtt, azt szeretném ami a legjobb neki. 

Akinek van tapasztalata ebben a témában, kérem írjon.

 

Köszönöm előre is. JM

 

Bence' Creative Commons License 2014.10.29 0 0 12055

A becsi egyetem nemet-angol szakan vegzett fiatal nemzetkozi tapasztalatokkal rendelkezo nyelvtanarkent nyelvoktatast es korrepetalast vallalok nemet es angol nyelvbol.(10€/60 perc) Az alabbi dolgokban tudok segiteni:
Nyelvoktatas minden szinten (Kezdoknek es haladoknak is)
Beszedkeszseg fejlesztese
Nyelvtani rendszerezes
Nyelvvizsgara valo felkeszitest
Allasinterjura valo felkeszites
Iskolasok korrpetalasa
Szovegek korrigalasa(szakdolgozatok, motivacios levelek, diploma munkak stb.) illetve azok atnezese
Forduljon hozzam bizalommal: 06604912056     gondabence@mail.com

adry1992 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12054

Párom informatikai területen is tanult, most 1,5-2 éve ezt folytatja itthon, amennyire lehet autodidakta módon, innen jött a soproni iskola befejezésének ötlete is. Ő ebben szeretne később elhelyezkedni, én pedig nyelvet szeretnék tanulni, és erre Ausztriában több lehetőségem lenne, az ottani egyetemek nagyon jó nyelvtanfolyamokat indítanak (tapasztalat). Aztán ha már megvan a nyelvtudás, majd alakul, mihez kezdek magammal. :)

Order of Hermes Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12053

Elmondom én hogy csináltam. Amikor megkaptam a munkát Bécsben, kivettem egy lakást Mosonmagyaróváron, onnan ingáztam pár hónapig. Elég szar volt, de így legalább volt időm, hogy nyugodtan keressek Bécsben lakást, és végül találtam is. Van jó lakás provizió nélkül is, igazából nem a minőség a döntő, hanem, hogy ki hirdeti. Viszont erre ra kell szanni az idot...

 

A szakmai gyakorlattal igazad van, viszont ha kesobb a szakmaban akarsz dolgozni, akkor ott az ettermezes minden csak nem relevans tapasztalat. Igazabol nektek azt kellene csinalni, hogy lehuzni itthon par evet palyakezdokent, kozben felhuzni az angolt / nemetet, aztan lehetne kinn probalkozni. Rovid tavon az anyagilag talan rosszabb viszont hosszu tavon rohadtul nem mindegy, hogy mondjuk netto 1000 eurt kap odakinn az ember, vagy ennek a duplajat...

Előzmény: adry1992 (12052)
adry1992 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12052

Még egyszer köszönöm a segítséget. :) A közgazdász diplomához sajnos nem társul szakmai tapasztalat, én pályakezdő vagyok, a párom pedig egyetem után egyből kiment dolgozni egy étterembe, így csak a pár hónap szakmai gyakorlatot tudnánk felmutatni, ez lehet nagyobb gond is, mint a nyelvtudás.

A soproni albérlet lehetőségét már mi is latolgattuk, de annyira drágák ott is a lakások, hogy üzemanyaggal, rezsivel, mindennel számolva alig olcsóbb Bécsnél, ráadásul rengeteg idő elmegy az ingázással.

A lakásokat pedig még tovább nézegetem. Eléggé azt vettem észre, hogy a jó lakásokért mind 1500-2000 euros Provisionok vannak, emiatt aggódom a leginkább lakás ügyben. Fél milliót csak arra kifizetni, hogy megmutassák a lakást és aláírassanak pár papírt?!

Előzmény: Order of Hermes (12051)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12051

Na, ha a kocsi fontos szempont, akkor nezd meg, hogy hol van a varosban kurzparkzone, es azokat a keruleteket celozzatok be, ahol nincs ilyen.

Ez nekem is fontos szerpont volt anno, ezert valasztottuk Floridsdorfot.

 

Lakast siman lehet talalni 600 eur alatt is, nekem mondjuk 5 sec kellett ehhez: http://alberlet.at/adatlap/1065/    (Raadasul meg provizio sincs rajta, bar ez mondjuk kurzparkzones kerület, de maga a lakás szerintem nem rossz)

 

Masik lehetoseg, hogy sopronban keresgeltek, es ingaztok, bar en ezt annyira nem javasolnam, mert eszementmod el vannak szallva az arak, es az ingazas egy agyrem. Viszont atmeneti idore, amig talaltok valami optimalis lehetoseget Becsben, jo lehet. (Igazsag szerint Becsben az idotenyezo fontos, ha raszansz 1-2 honapot, biztosan talalsz valamit.)

 

Kozgazdasz-logisztikus diplomaval meg nehogymar mosogatni akarjatok, ez egy agyrem, legalabb probaljatok meg par interjut, hogy lassatok mire eleg a nyelvtudasotok. En ismerek olyan kozgazdaszt is, aki egy kukkot sem tud pl nemetul, aztan megis magas beosztasa van az egyik banknal.

 

 

Előzmény: adry1992 (12050)
adry1992 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12050

Köszönöm a válaszod. Közgazdász-logisztikus diplománk van mindkettőnknek, sajnos úgy vettem észre, ebben a szakmában kevés a jó német és alap angol tudás Ausztriába.

A kocsik közül egyet mindenképp szeretnénk megtartani, de annyira drágák a garázsok, parkolóhelyek, hogy még az egyen is vacilálunk. De mit fogunk csinálni, ha mindkettőre szükség lesz (főleg, hogy esélyes, hogy a párom Sopronban folytatná még a félbehagyott korábbi tanulmányait)?! Ráadásul ott a bérleti díj is, ami Bécsben nem kevés. Bevallom, én is kerestem külső kerületekben lakást, de 600 euroért még nem nagyon találtam. Ráadásul a legtöbbnél ott a 2000-2500 euro kaució és a 2 havi Provision is, amivel kb. 1 milliót kell összesen kifizetnünk a "semmiért" és még nincs a lakás berendezve. Ezért is vagyok bizonytalan abban, hogy kijönnénk-e 2000 euroból. Az étel jó részét egyébként is kint vesszük (én diétás élelmiszerekre szorulok, kint ebből sokkal több és olcsóbb van), csak az olcsóbb dolgokat vesszük itthon (ami sajnos egyre kevesebb).

Előzmény: Order of Hermes (12049)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12049

2000 eur-bol siman el lehet lenni Becsben, amikor ott eltunk, csak en dolgoztam, a felesegem nem, igy olyan havi 2100 bevetelunk volt. Ez bosegesen elegendo, olyan 800 korul felre tudtunk tenni mindig.

 

A legkritikusabb pont a lakas, szerintem olyan 600-ert mar lehet talalni turhetoeket a kulso keruletekben. A tomegkozlekedes szuper, szoval nem kell attol felni, hogy az ember kikoltozzon picit. Mi az alberlet.at-on talaltunk egy jo kis floridsdorfi lakast 600-ert, igazabol szerencsenk is volt, mert csak egy havi proviziot kellett kicsengetni.

 

A kaja az viszonylag draga de igazabol ott is lehet sprolni. Mi ugy nagyjabol kethetente hazajartunk, ilyenkor mindig nagybevasarlast tartottunk a Mosonmagyarovari tescoban, ezzel azert eleg jo sporolas erheto el.

 

Amugy milyen diplomatok van? Csak mert szerintem diplomas melot is siman lehet talalni, ha megvan a megfelelo nyelvtudas.

Előzmény: adry1992 (12048)
adry1992 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 12048

Sziasztok!

 

Úgy tervezzük, hogy a jövő év elején Bécsbe költözünk a párommal. Sajnos elég "lent" kell kezdenünk munka terén, nem valószínű, hogy a diplománknak megfelelő munkát találunk. Én eleinte csak részmunkaidőben dolgoznék, így olyan 2000 euro körül keresnénk a párommal ketten, de talán sikerül olyan helyre elhelyezkednünk, ahol legalább az étkezés biztosítva van (persze csak munkanapokon és csak egyszer egy nap). Emellé ki kellene hoznunk egy 650-850 euros lakást és legalább egy autó fenntartását (a hazajárások végett, de egyébként jelenleg 2 autónk van). Szerintetek lehetséges lenne ez így, ennyi pénzből? Ki lehet jönni ennyiből? Ruházkodás, szórakozás terén nincsenek nagy igényeink, a fizetésünk 70-80%-a jelenleg is az étkezésre, munkábajárásra és egyéb alap dolgokra megy el (tisztálkodás, gyógyszerek stb.), félretenni pedig itthon sem tudunk. Ott legalább a 13. és 14. havi fizetés megmarad egyéb dolgokra, mint a nyaralás vagy hasonlók. Hozzátenném, hogy a párom most is kint dolgozik Ausztriában, vidéken egy étteremben és nekem is van hasonló munkatapasztalatom. Szerintetek érdemes így kimennünk, meg lehet élni 2000 euróból így?

A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm.

sisong111 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 12047

[b][u][center]Magyar cég külföldi terjesztőt keres termékeihez.[/center][/u][/b]
Saját márkás termékeink: [url=http://www.poppybaby.eu/index.php?route=product/category&path=68]hordozókendők[/url], [url=http://www.poppybaby.eu/index.php?route=product/category&path=64]mosható pelenkák[/url] illetve [url=http://www.poppybaby.eu/index.php?route=product/category&path=84_85]tisztasági betétek[/url].
Ezekhez keresünk üzleti partnereket a következő városokban vagy közelükben: [i]München, Köln, Berlin, Bécs (A), Zürich(CH).[/i]
[u]Elvárások:[/u]
[ul]
[li]megfelelő német nyelvtudás[/li]
[li]hordozási tanácsadó végzettség[/li]
[li]kiváló kommunikációs képesség[/li]
[li]számlaképesség előny de nem feltétel[/li]
[u]Juttatások:[/u]
[ul]
[li]10% sikerdíj az eladott termékek után[/li]
[li]szerződéses jogviszony[/li]
[li]6 hónap értékesítés után mindkét fél elégedettsége esetén lehetőség van az adott tartományban/kantonban kizárólagos termék forgalmazóvá válni (ezen feltételek megbeszélése személyesen történik)[/li]
[/ul]
Jelentkezni motivációs levéllel a következő email címen: info@poppybaby.eu, és/vagy telefonon: +36203568646!

PAhungary Creative Commons License 2014.10.06 0 0 12046

Kedves Hölgyek/Urak!

Ha Magyarországon szüksége lenne ügyintézésre, gondolj ránk, mi segítünk!

Cégünkről:
A Personal Assistance Hungary célja, hogy segítse a külföldön élő magyarok Magyarországi ügyeit intézni. Az ügyintézés sok energiát és időt vesz el az életből és különösen nehéz mindent elintézni, amikor egy másik országban él valaki. Rengeteg plusz időbe és pénzbe kerülhet ilyenkor minden papírt beszerezni, és átküzdeni magát a bürokrácia akadályain. Hogy egyszerűbb legyen az élete, levesszük Ön és szerettei válláról a problémát, és megoldjuk Ön helyett. Nyugodtan bízza ránk a papírmunkát és a sorban állást, mi pedig a lehető leggyorsabban elvégezzük, időt megtakarítva az Ön számára. Így már nem kell többlet bajlódnia az itthoni ügyei miatt, és koncentrálhat a kinti életére. 

www.pahungary.com

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.04 0 0 12045

Sziasztok! Néhány kérdésemre szeretnék választ kapni a Bécsben éléssel és tanulással kapcsolatban :)

 

Szóval, most Budapesten tanulok egy nyolcosztályos gimnáziumban (9.osztlály, 14 éves)

 

Azt tervezem hogy a 10. osztályt már Bécsben kezdeném, nyelvgyakorlás és az ottani élet megtapasztalása céljából. Mindig is szerettem Ausztriát :D

 

Na most, először iskolát kellene választani. Olvastam interneten az ottani oktatási rendszerről, engem igazán a gazdaság és a nyelvek érdekelnek, szóval olyan suli kéne, ahol ezeken van hangsúly.

 

Másrészt, a lakhatást is meg kéne oldani. Léteznek kollégiumok, ahol suli után megszállhatnék? Mennyibe szoktak kerülni egy hónapra? Nem számít a minőség, a lényeg hogy viszonylag olcsó legyen. Hétvégenként hazajárnék. Melyik kerületet ajánlanátok? Milyen papírok kellenek a beiratkozáshoz? 10. osztályba bevesznek, vagy kezdjem a 9.-től előről?

 

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Bence' Creative Commons License 2014.09.30 0 0 12044

A bécsi egyetem német-angol tanári szakának végzett friss diplomás nyelvtanárként nyelvoktatást, nyelvvizsgára való felkészítést vállallok angol és német nyelvből kezdőknek és haladóknak egyaránt Bécs belvárosban a 9. kerületben. Németországban érettségiztem,ezért Iskolások korrpetálását is vállalom nyelvtanból és irodalomból (fogalmazások megírása, verselemzés, helyesírás, mondatelemzés, ezek korrigálása stb.). Egy félévet a San Diegoi egyetemi nyelvi fakultánsán tanultam, majd ezt követően a cambridge egyetem angol tanári oklevelét is megszereztem, ezért az angol nyelvet is nagy gyakorlattal tanítom. A Személyre szabott oktatás teljes mértékben a tanulók igényeihez igazodik kedvező óradíjjal (10€/60perc) Rugalmas időbeosztás. . Forduljon hozzám bizalommal. :06604912056 e-mail: gondabence@mail.com    Forduljon hozzam bizalommal

Skog Creative Commons License 2014.09.30 0 0 12043

Tündérem, hogy te minek látod az értelmét, az félek, egy cseppet sem érdekel.

Előzmény: Egon_Krenz. (12042)
Egon_Krenz. Creative Commons License 2014.09.29 0 0 12042

Belegondoltál abba, hogy mi történik ha ezt a hozzászólást le sem írod? Mert azon kívűl, hogy itt foglalja a helyet más értelmét nem látom.

Előzmény: Skog (12041)
Skog Creative Commons License 2014.09.29 0 0 12041

Egon, kisfiam, hát milyen gyerekszobád volt?

Ha büfögsz, rakd a szád elé a kezedet.

Előzmény: Egon_Krenz. (12037)
zmagix Creative Commons License 2014.09.29 0 0 12040

Én azt tapasztaltam azok vidéken dolgoznak, illetve Bécsben ők is vezető pozíciókat töltenek  be. Pl. építkezésen. De ők általában magyarosan mondva maszekok: autószerelő, villanyszerelő, riasztó szerelő, stb. Egy ilyen vállalkozóval találkoztam 2 hete aki Tulln mellől érkezett a kaputelefont megjavítani.

Előzmény: Egon_Krenz. (12039)
Egon_Krenz. Creative Commons License 2014.09.28 0 0 12039

és az osztrák szakmunkás mit csinál?

Előzmény: zmagix (12038)
zmagix Creative Commons License 2014.09.28 0 0 12038

Ha szabad kifejezni így magam, hogy Ők a "rabszolga" feladatokat végzik el:

Nézz be egy Merkurba, Billa-ba. Itt 10 eladó/pénztáros közül 9 török, ex-yugo. Hasonlóan a mosogató, pizza-futár, újságos, postás, takarító, stb.  Magasabb beosztásban fordított az irány, jó ha egy ilyen emberrel találkozol. Vezető beosztásban a hazaiak mindig előnyben vannak. Én is csak azért vagyok helyettes, mert nem vagyok osztrák. Ha az lennék akkor én lennék a részlegben az első. Mert a vezető életkora, szakmai tudása és gyakorlati évei kicsit kisebbek a sajátoméhoz képest.

Előzmény: Egon_Krenz. (12037)
Egon_Krenz. Creative Commons License 2014.09.28 0 0 12037

De most tényleg. Ausztria egy sikeres ország és mindig úgy rendezi a dolgait, hogy jól jöjjön ki belőle. De, hogy ezt a sok buzi törököt meg ex-jugót minek engedték be ilyen mennyiségben míg élek nem fogom megérteni.

 

A görög meg egy korhely, lusta, olivabogyó zabáló nép. :D

Előzmény: Törölt nick (12036)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.27 0 0 12036

Á, mindig van egy ország amit meg kell menteni, lásd Görögök...

Előzmény: Egon_Krenz. (12035)
Egon_Krenz. Creative Commons License 2014.09.27 0 0 12035

Végül is igaz. Még a végén életszinvonal emelésre vagy hasonló marhaságokra költenék. :)

Előzmény: Törölt nick (12034)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.27 0 0 12034

Amennyi adót vonnak a fizetésemből, kell az erősítés, hogy el tudják költeni!

Előzmény: Egon_Krenz. (12033)
Egon_Krenz. Creative Commons License 2014.09.27 0 0 12033

Sziasztok

Meg tudnátok mondani, hogy egy tolószékes törökből mi haszna van az osztrák államnak?

Order of Hermes Creative Commons License 2014.09.25 0 0 12032

Jaja, egy élmény, régen nem röhögtem akkorát mint akkor. Bevésődött, az biztos :)

Előzmény: Skog (12031)
Skog Creative Commons License 2014.09.25 0 0 12031

Óh az az irodalmi stílus, de rég volt, de szép volt. :)

Előzmény: Order of Hermes (12014)
Kereva-5 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 12030

Nincs! Szenior kategóriában éves bérlet van, illetve 2 utazásra szóló jegy (ami egy-egy irányban több átszállásra is jogosít.)

Előzmény: hazaimamó (12029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!