Keresés

Részletes keresés

Avarsavala Creative Commons License 2023.10.10 0 0 7974

Köszi, annyit találtam csak pár tanulmányban, hogy a hatása nincs eléggé kutatva és hogy egerekben megváltoztatta a bélflóra összetételét, de hogy jó vagy rossz irányba-e, azt már nem mondták meg.

Előzmény: nyuggerfarhat88 (7973)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2023.10.09 0 0 7973

Nekem proctológus azt mondta a Macrogol 4000 nem gyógyszer.

Egy csomó székletlazítónak egyik alkotója.

Persze legalább 2.5 l folyadék leves/víz /tea stb formában naponta.

Gyümölcs /zölség fogyasztás stb.

Nekem mindig van otthon mert szakorvos írta ki.

Előzmény: Avarsavala (7971)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.10.09 0 0 7972

Egy rövid helyzetjelentést adnék.

Lentebb linkeltem egy iráni tanulmányt, az abban leírtakat követem, körülbelül egy hónapja.

Napi 3x1g L-Arginin, egy evőkanál útifű maghéj vacsora után 1-2 órával, Reparon Herbal (szukralfátos) krém este és reggel.

Határozottan elkezdett lelazulni a medencefenéki izomzat a záróizommal együtt, érzésre a repedés is gyógyul, mert nincs fájdalom székeléskor.

Még egy hónapot ráhúzok, meglátjuk mi történik.

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7968)
Avarsavala Creative Commons License 2023.10.09 0 0 7971

Makrogol hosszú távú szedésének van ellenjavallata? Nem találok semmit a neten. Napi egy tasak Moxalole porral tünetmentes vagyok, 3 hónapig szedtem. Most megpróbáltam visszacserélni útifű maghéjra, de máris visszatért a repedés.

 

Proktológushoz nem akaródzik menni, főleg, hogy az itt olvasottak alapján nem garancia semmire, csak a végtelen kezelésekre.

purenrg1234 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 7970

Ja , és simán végbéltükrözéssel diagnosztizált és persze manuális vizsgálat alkalmával elmondtam,hogy hol fáj,szóval semmi extra.

Előzmény: purenrg1234 (7969)
purenrg1234 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 7969

volt, 2 db is,amit egyszerre ki tudott pucolni szerencsére. Nagyon erős nyomó fájdalom(libabőrös),wc után váladékozás,szúró fájdalom ülésnél. Egyébként semmi nem enyhített a panaszokon,a kádban ültem órákig,hogy lazuljon valamennyire,kínszenvedés volt,pedig bírom a fájdalmat.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7967)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.10.08 0 0 7968

Nekem "csak" 1,5 éve tart a szenvedésem. Annak ellenére, hogy megműtöttek repedéssel, majd a repedés után kialakult felületes sipollyal. Mindkét operáló orvos azt mondta, meggyógyultam, a fájdalom, amit érzek, a záróizom görcse miatt van. Elmentem egy harmadik orvoshoz, aki ki tudja masszírozni a görcsöt az izomból, de vizsgálat után közölte, hogy nem gyógyult be a repedés. Kaptam Kliont, Benzocainos kúpot, 10.én megyek hozzá kontrollra. Három hete újra tudok dolgozni, de ma megint nagyon fáj. Tegnap nem tudtam elég vizet inni, ezért a mai székletem ugyan nem volt kemény, de formázott és nem lepényszerű. Ennyi elég volt ahhoz, hogy megint jobban fájjon.

Nem tudom mit fog mondani kedden az orvos, de már én is úgy érzem, hogy nem bírom tovább.

Nekem eddig egy orvos sem javasolt dietát, csak azt, hogy kerüljem a nagyon fűszeres, csípős ételeket. Esetleg meg tudnád írni a dietetikustól kapott étrendet?

 

Előzmény: Offleashmind (7964)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.10.08 0 0 7967

Neked volt kriptagyulladásod? Ha igen, leírod milyen tünetei voltak, illetve hogyan, milyen vizsgálattal diagnosztizálták?

Előzmény: purenrg1234 (7966)
purenrg1234 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 7966

A kriptagyulladásra a legjobb orvosság ,ha a sebész kitisztítja, a többi csak felesleges pénz költés,magától úgy sem múlik el,szerintem.

Előzmény: trickyboi (7965)
trickyboi Creative Commons License 2023.10.08 0 0 7965

Szia!

Lehet tudni, hogy melyik dokihoz jársz?
Én a következőket próbálnám a helyedben: ibuprofen, quercetin szedése hetekig. Melegítő párna, ülőfürdő. Wc-zés előtt rengeteg vazelin, utána próbáld csak megmosni és semmi kenőcs, attól sokszor begyullad. Ha nagyon fáj, én hemorid kenőcsöt használok, de csak külsőleg. Bár ez aranyérre való, a mentol tartalma segít (azt érzed, nem a fájdalmat).

Előzmény: Offleashmind (7964)
Offleashmind Creative Commons License 2023.10.05 0 0 7964

Sziasztok!

 

Valakinek volt már cryptagyulladása? És esetleg ezzel kapcsolatos műtétje?

Röviden a történetem: 30 éves nő vagyok, évek óta szenvedek a fájdalomtól (első körben repedéssel diagnosztizáltak, de már az is nagyjából 2,5 éve történt), azt hosszú ideig kezelték a szokásos protokollal (izomlazító, szteroidos gyulladás csökkentő stb.), idén már olyan elviselhetetlen volt ez az egész, hogy végre az orvosom is rábólintott a botoxra (külföldi fórumokból igyekszem tájékozódni folyamatosan, hogyan lehetne végre vége ennek a pokoljárásnak), azonban crypta gyulladást is talált így a gyulladás miatt első körben nem kaphattam meg a botoxot (helyette antibiotikumot és a szokásos szteroidos kúpot kaptam meg izomlazítót), ezek hatására elvileg sikeresen elmúlt a gyulladás így végre megkaphattam a botoxot. Ez segített, elmulasztotta a görcsöt, azonban a fájdalom (bár más jellegű) de továbbra is fent állt, ritkán vérzéssel is kiegészülve. Ekkor visszamentem, kiderült, hogy a repedés begyógyult azonban van egy ”icipici” gyulladás (ismét a szokásos szteroidos kör következett), nem múlt el így vissza mentem, akkor kiderült, hogy crypta gyulladás (megint kaptam 3 hétre elegendő szteroidos készítményt) és amennyiben nem javul műtéti javaslatot. A felvetésemre, hogy nem lehet-e esetleg étrendi háttere a gyulladásnak, dietetikus elérhetőséget is kaptam. Vele egyeztetve változtattam az étrendemen (szerinte minimum 3 hónap mire kifejti a hatását a gyulladás ellenes diéta), valamint beszereztem többféle táplálék kiegészítőt amik segíthetnek a gyulladás megszűntetésében (köztük a kb. legmagasabb hatóanyag tartalmú CBD olajat is). Ez volt 5 hete, ma újra kezdődött a pokoljárásom. Szerintem nem kell bemutatnom itt senkinek, hogy milyen szinten keseríti meg a fájdalom az ember életét, ahányszor előjön egyre komolyabban fontolgatom, hogy feladom nem csinálom tovább. Az elmúlt évek során irdatlan mennyiségű pénzt és energiát fordítottam a gyógyulásomra mégsem sikerül. A műtétet szeretném elkerülni, hiszen ha évekig nem gyógyult be a repedés, mi a garancia arra, hogy a műtéti seb be fog? Ráadásul külföldi forrásokban mindenhol azt írják a gyulladás okát kell megszűntetni, amire nálunk az általam ismert orvosok eddig nem igazán tértek ki. Ugyanitt érdekelne a véleményetek, hogy az országban kik a legnagyobb szaktekintélyek a témában? Empatikus, magán orvosokra gondolok. A leghíresebb aranyérklinika főorvosához járok (egy szintén ottani kollégáját váltottam le rá), de megfordult már a fejemben, hogy esetleg nem ártana kérnem egy másodvéleményt is, hiszen hiába mondta a Doktor úr a repedés begyógyultakor, hogy higgyem el mostmár megfogok gyógyulni a mellékelt ábra sajnos nem ezt mutatja, az erőm viszont egyre fogy a betegség ellen folytatott harcban, azt érzem, hogy mentálisan már elmentem a falig, sőt azon is túl…

 

Bármilyen tapasztalatot vagy tanácsot szívesen fogadok a témában, köszönöm a segítséget.

Adad-nirari Creative Commons License 2023.09.25 0 0 7963

No, azt én is érdeklődve várom. Közben felötlött bennem, hogy létezik Betadine hüvelykúp, ha elfogadjuk a lokális fertőzéses elméletet, elvileg kipróbálható lenne végbélben is.

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7962)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.23 0 0 7962

Nagyon sajnálom! Én is azt gondolom, hogy valaminek kell lenni, ami miatt nem gyógyul. Én szerettem volna UH-ot csináltatni Bánfalvi doktorral, de azt mondta, csak a görcs fáj. Hornok doktortól az MR vizsgálatot kérdeztem, az volt a válasza, higgyem el, hogy nincs ott semmi más, csak a repedés. Kíváncsi vagyok, mit mond a kontrollon. 

 

Előzmény: Adad-nirari (7961)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.09.22 0 0 7961

Bennem is felmerült már a gondolat, hasonló az állapotom.

Még mindig azt gondolom, hogy van valami mögöttes dolog, be kéne még ruháznom egy rektális UH vizsgálatra.

Pálcikaember lettem, krónikus fáradtsággal és fájdalommal.

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7958)
purenrg1234 Creative Commons License 2023.09.17 0 0 7960

Nekem is a sipolyműtét óta vannak gondjaim,nem volt magassan ,ezért 8 hónapig volt csak bent a járatot tisztán tartó fonal,utána Bánfalvi doki kimetszette,viszont valami még mindig van,utána volt két évre rá kriptagyulladás,azt is megműtőtte,de azóta is fent áll olyan nyomó fájdalom és csipőérzés. Voltam kolonoszkópián ,nyílván negatív,szóval azóta meg lusta voltam visszamenni,és nem is használok a neográn kívűl semmit.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7931)
Life&Time Creative Commons License 2023.09.14 0 0 7959

Köszönöm válaszod és segítséged.

 

 

Igen, már olvastam vissza a régi kommentek között, volt hasznos információ is.

Csak itt is az a jellemző, mint más nagy a betegséget általánosan taglaló topikoknál, hogy tűt a szénakazalban illetve, hogy az általam keresett fontos információk sokszor csak érintőlegesen vagy részlegesen vannak leírva mivel az már egy folyamatában lévő kommunikációban vannak írva 2 beteg között.

 

Meg általánosan "szét vannak ezek spammelve", mert sok a haszontalan és folytatás nélküli hozzászólás.

 

Ezért csináltam én régebben célirányosabb, kisebb területet lefedő topikokat más betegségeknél.

 

De persze örülni kell hogy ez is van. A legfontosabb, hogy ezek is hozzájáruljanak közvetetten a gyógyulásunkhoz.

 

 

Egyébként az alhasi fájdalom aranyérnél és végbélproblémáknál mire utalhat? Mert elvileg ennek is van jelentősége.

 

Előre is köszönöm válaszod, ha tudok én is segítek szívesen. Csak kérdezz.

 

 

 

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7957)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.12 0 0 7958

Nem tudom én sem, hogy hogyan tovább...három hete használom Hornok doktor által felírt kúpot, de csak minimális javulást tapasztalok. A fájdalmam részben más jellegű, mint a repedés műtét előtt. Például nem fáj amikor tüsszentek vagy köhögök, viszont jobb oldalt érzem a fájdalmat. Amikor belülről bekrémezem a fenekem, akkor ha egy ponton hozzáérek, akkor érzem jobb oldalt a fájdalmat. Néha a jobb farpofám és a combom találkozásánál érzem a fájdalmat, de olyan, mintha az egész jobb farpofám be lenne feszülve. Székelés után úgy fáj, mintha egy nagytömegű, kemény székletet préseltem volna ki magamból. Komolyan, sokszor már arra gondolok, hogy inkább elviselném a stomát a hasamon, csak már ne fájjon. Vége lesz ennek valamikor?

Előzmény: Adad-nirari (7953)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.12 0 0 7957

Engem repedéssel és sipollyal műtöttek, aranyérrel nem. Nem tudom, hogy melyik műtéti eljárást választanám. Most azt mondom, hogy amelyik kisebb fájdalommal jár, de lehet, hogy azért gondolom így, mert már több, mint egy éve állandó fájdalommal élek. 

Vannak jó sebészek, proktológusok a kórházakban is, ha visszaolvasol, talán itt is ajánlottak néhányat. A facebookos aranyér csoportban dícsérték a salgótarjáni kórházban dr. Brenda Zsoltot.

Előzmény: Life&Time (7955)
Life&Time Creative Commons License 2023.09.10 0 0 7956

Köszönöm szépen a segítséged. Hamarosan megnézem.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7954)
Life&Time Creative Commons License 2023.09.10 0 0 7955

Köszönöm válaszod.

 

Akkor nagyon informáltnak kell lenni, mert összetett dolog maga a műtét kiválasztása is.

 

Én laikusként úgy gondolom az a műtét a jó ahol elvarrják az eltávolított aranyér helyét. Mert saját tapasztalat, anélkül újra kialakul. Nekem már harmadjára.

 

 

Én horribilis árakról tudok, ha magánpraxisban akarom megműttetni. 

 

Félelmem evvel kapcsolatban az, hogy nehogy orvosi műhiba történjen és pl. inkontinencia alakuljon ki, vagy sipoly stb a műtétet követően.

 

Viszont biztos megoldást akarok ami után már nem fog kialakulni újból az aranyér.

 

 

Te melyik megoldást választottad, ha szabad kérdeznem?

 

 

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7952)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.08 0 0 7954

https://youtu.be/OKTyEGjkcc4?si=RP-TSg9GU-aU8vNo

Ebben a videóban Dr. Bánfalvi Péter beszél az aranyér különféle kezeléséről.

Előzmény: Life&Time (7951)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.09.06 0 0 7953

Nekem ez egyre furcsább. Három, a területen nagy szakmai tapasztalattal rendelkező orvos, háromféle vélemény.

Végül Hornok doktor szerint nem gyógyult a repedés, mert rosszul kezelték eddig. De ő is ugyanazt a kezelést adja kb., mit az előző kezelőorvosok.

És caruncula-ról, papilláról, cryptitisről senki nem beszél (+még egy csomó más kóros képlet nálad Lehoczki doktor leírása szerint), nem keres mögöttes okot, te pedig nem gyógyulsz.

Én sem tudom, kihez is kéne mennem legközelebb.

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7950)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.04 0 0 7952

Az aranyér műtétek fajtájáról csak annyit tudok, amit az interneten olvastam. Sokan a szikés megoldast javasolják, mondván, hogy ez a biztos és a legkönnyebben elérhető, legolcsóbb megoldás, viszont fájdalmasabb és hosszabb gyógyulási idővel jár. A többi eljárás fájdalommentesebb, rövidebb a gyógyulási idő, ezek azonban állami intézményben nem elérhetőek, ezért költségesebbek. 

Érdemes a google-n rákeresni konkrét magánrendelőkre, ott leírják a műtéti eljárási lehetőségeket és az árakat is. Van olyan intézmény, ahol a műtétet elvégzik "tb alapon", viszont a kórházi ellátásért fizetni kell.

 

Előzmény: Life&Time (7951)
Life&Time Creative Commons License 2023.09.03 0 0 7951

Igen a depressziós állapot már a lelki dolgok véglete. Szorongásos állapot is előidézheti. Ami alattomos benne, hogy lassan fejti ki rossz hatását, és a gyógyulás is lassú folyamat. Így lehet sok okot nem is tudunk beazonosítani ami előidézheti.

 

 

A rossz, nyugtalan alvás miatt is kialakulhat a záróizomgörcs.

 

Egyébként a legtöbb betegség több ok együttes hatása miatt alakul ki, amik sokszor még erősítik is egymást.

 

Én sok betegségről "lejöttem", talán az életmódváltás az egyik legjobb módszer, az eltereli a figyelmünket (a negatív dolgokról) és a test könnyebben tudja magát regenerálni.

 

Életmódváltás; jó és kielégítő alvás; helyes, változatos és jobbára egészséges táplálkozás; az adott ember igényeinek és teherbírásának megfelelő rendszeres mozgás. Ez a kombináció a kulcs...

 

 

Én most aranyér műtéten gondolkodom, de nem tudom melyiket válasszam, milyen úton és mennyibe kerül.

 

Ebben tudnál tanácsot adni?

 

Amit eddig végeztettem nálam nem volt hatékony és maradandó.

 

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7949)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.03 0 0 7950

Voltam dr. Hornok László főorvosnál a Nyírő Gyula Kórházban. Azt mondta, nem gyógyult be a repedésem. Kérdeztem, az hogy lehet, azt mondta, mert nem jól kezeltek eddig.

Írt fel Kliont, Benzocainos-Papaverines kúpot. Két hétig reggel-este kell használnom, utána csak este, illetve azt mondta, hogy a Detralexet is szedjem, két napig 2x3-at, két napig 2x2-őt, utána 2x1-et. Október 10.én kell visszamennem hozzá. Rákérdeztem a görcsoldóra, hogy nem kell-e szednem, erre azt válaszolta, hogy nem, mert nem a görcs, hanem a repedés fáj. Kérdeztem tőle az MR vizsgálatot, hogy nincs-e valami ott, ami miatt nem gyógyulok, de azt mondta, higgyem el neki, hogy a repedésem fáj, nincs ott semmi más. Azt is mondta, hogy ő is tagja volt egy orvoscsoportnak, akikkel kikísérleteztek egy gyógyszert a repedésre, amit a németek megvettek és bízik abban, hogy hamarosan piacra kerül.

Szóval ő egy nagyon jó és tapasztalt orvos ebben a témában, remélem, hogy meg tud gyógyítani!

Előzmény: Adad-nirari (7945)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.03 0 0 7949

13 éve 2 hónap alatt meggyógyult a végbélrepedésem, nem tudom, mi oka lehet annak, hogy most több, mint egy év, két műtét után sem gyógyul. 

Nincs refluxom, néha, ha olyan ételt eszem, akkor van egy kis savam, de igyekszem kerülni az ilyen ételeket.

A záróizom torna az izom összeszorításából és lazításából áll, ehhez kaptam egy leírást a Bánfalvi Aranyér Központban.

Depressziósnak nem érzem magam, inkább csak az lehet a baj, hogy a gondolataim gyakran járnak ezen a betegségen. Igaz, már nem úgy, mint egy éve, de amikor fáj, nem tudok nem gondolni rá.

Előzmény: Life&Time (7944)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.03 0 0 7948

A sipoly műtétem sikeres volt, de még mindig van fájdalmam sajnos.

Előzmény: Life&Time (7943)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.09.03 0 0 7947

Szívesen!

Azt, hogy mióta volt sipolyom, pontosan nem tudom. A repedés műtétem után alakult ki valamikor. Egyszer csak azt éreztem, hogy ég a végbelem és amikor zuhanyoztattam a fenekem, olyan enyhén fájó, kellemetlen érzésem volt, mintha a víz bement volna. Valószínű, hogy olyankpr a járatba belement a víz. Az égést Bánfalvi doktor szerint az okozta, hogy a hígabb széklet belement a sipolyjáratba. Ezek az érzések elmúltak, de fájdalmam meg mindig van. Azt nem tudom, hogy konkrétan mitől, mert egyik orvos azt mondja, hogy a záróizom görcstől, a másik azt, hogy még mindig nem gyógyult be a repedésem. Neked is jobbulást!

Túl vagy mar azóta a műtéten?

Előzmény: Anyuka87 (7941)
mincike1 Creative Commons License 2023.09.01 0 0 7946

Kovács doktor már csak Szolnokon, és Kecskeméten rendel. Olyan sok a betege, hogy ez a két hely bőven elég neki.

Előzmény: Szumy01 (7942)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.08.31 0 0 7945

A kineziológust nem javaslom, áltudomány, csak lehúz pénzzel.

A pszichológus helyett pszichiátert (orvos) próbálnék, egy kis dózisú antidepresszáns kúra lehet hatásos, egy próbát megérhet.

Magára a záróizomgörcsre kombinációval próbálkoznék, 1500-3000 mg arginin/nap + nifedipin-papaverin krém vagy kúp. Itt mindkét hatóanyag simaizomlazító hatással bír, de más a hatásmechanizmusuk.

Második lehetőség a botox + nifedipin-papaverin krém, de ez értelemszerűen drágább.

Van még egy nifedipinhez hasonló hatóanyag, a diltiazem, néha beválik ott, ahol az előbbi nem, ebből 2%-os krémet készítenek. Van forgalomban ilyen tabletta Dilzem néven, de még nem láttam magisztrális receptben használni Magyarországon. Doktor szvsz készíttethet ilyet.

 

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!