Keresés

Részletes keresés

Ivoire Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1101
BATMAN k*rva jó volt, halára rötyögte magát az egész családom!!!!
jeegynullas Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1100
Egy oraja meg semmit nem tudtam Fesus Nellirol. Most mar mindent. Koszonom neked Playboy! Azert a Komarrol ne deruljon ki, hogy van rola egy sorozat a CKM-ben.

Komart es a hozzaszolasait ugy tunik latvanyosan kivagjak a musorbol. Kinn-e leszek a tvbol? - kerdezhetne.
Előzmény: Thor (1099)
Thor Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1099
Istenem, aki ilyen szende, hogy ezt csak a gugliból tudja! :)
Előzmény: jeegynullas (1097)
Thor Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1098

Te télleg okos vagy!

Remélem, ez bár személyeskedés, mégse moderálnak ki :)

Előzmény: trafalgar (1082)
jeegynullas Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1097
Ja tenyleg. Google szerint benne volt a playboyban is.
Előzmény: lafno (1096)
lafno Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1096

Bizony hogy a Fésüs Nelly.

Valaki tett is be ma egy linket erről.

 

Előzmény: G.B.Bejja (1094)
jeegynullas Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1095
Igen, azt tudjuk, hogy o ki nem, de ki igen?

Es hol van Lilu, amikor szuksege van ra a hazanak?

Addig is amig ez kiderul, kicsit benne leszek a topikban billentyuzet altal eloadott versmondassal:

Duborog a kawasaki
Rajta ul egy kamasz, aki
Lilu mellett fogdosna
De hianyzik pont most a-
z

100.000!
Előzmény: G.B.Bejja (1094)
G.B.Bejja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1094

Nem Lilu, az biztos.

Szerintem a Fésűs Nelly, de nem láttam még közelről.

Előzmény: jeegynullas (1093)
jeegynullas Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1093
A csaj az ki, aki a mai adasban a lilu?
Bosco Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1092
NA! Az első adást láttam legutoljára, azóta sokat javult, nekem ez tecc :) Ne add fel jellem :)
Piccolomini Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1091

 

Remélem, ezt nem gondolod komolyan.

 

Azért járunk iskolába, olvasunk, vitatkozunk stb., hogy például ha meglátunk egy nőt az utcán, akkor ne a pöcsünket vegyük elő, hanem más módon közelítsük meg a támát :)

 

Tíz emberből kilenc inkább lopna a közértben, mint fizetne, de gondolom, te sem erre tanítod/fogod tanítani a gyereked, hanem a maradék 1 álláspontját próbálod megértetni vele.

 

Azt, hogy ezek az emberek "önmagukat adják", már tízszer megbeszéltük itt.

Persze, hogy "önmagukat adják" (mi a faszt adnának mást), de inkább arról van szó, hogy többnyire enyhén szefósok hamis kiválasztottság-tudattal szerencsétlenkednek, mi pedig röhögünk rajtuk jól.

 

Ettől függetlenül nézem a műsort, egyrészt Hajós miatt, másrészt mert úgy vagyok vele, mint a gyerek, amikor kapargatja a varras sebet térdén: kicsit fáj, meg jó nézni, ahogy a sárga genyó ZAFTLIZIK  :)

Előzmény: trafalgar (1088)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1090
bocs a zs nem tájszólás hanem elütés. :)
Előzmény: trafalgar (1089)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1089

Ez nem agymosás hanem műsor. NEm változik meg az értékrended ettől csak látzs ezt azt, és ha szerencséd van akkor elgondolkodzs ezen azon.

Pl. ha Barcelonában végigmész egy nyári este a las  Ramblas-on akkor ott minden tíz méteren találsz egy produkciót. Randa cigányasszony kártyából jósol, ügyescsávó rollingstonest bábozik, véznalány gumikötélen lógva fáról beijeszt, ilyesmi. csodálatos hangulata van ennek a sokszínűségnek, ha tudsz neki örülni, elmondhatatlan. Igazi fiesta. Önmagukban azonban nem túl fajsúlyos produkciók ezek sem, és semmi értékeset nem lehet róluk elmondani, mégis kiváló életélmény.

 

 

 

 

Előzmény: Piccolomini (1084)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1088

Másrészről ha kimész az utcára, 10 ből 7-en nem afelé tendálnak hogy "milyen volt szőkesége" hanem "dugás" lesz terítéken. Tehát mindenképpen torzabb azt mondani hogy "milyen volt szőkesége" mint az  hogy "dugás".

De ez a műsor számomra  látszólag nem foglal ezügyben állást. Bejönnek 10-en és 7-en azt mondják "dugás" 3 man azt mondják "milyen volt szőkesége".

Előzmény: Piccolomini (1084)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1087

Az hogy vállald fel magad az szerintem elég követendő példa.

Ugyanakkor attól hogy valaki ezt látja a tvben, attól nem jár el szumóedzésre hogy meghízzon, és ettől nem nyomkod csöcsöket más szájába. Ugyanakkor azt gondolhatja hogy nézd már hát nekem se kellene ennyire stresszelnem magam ez vagy az miatt, ami lehet hasznos.

Előzmény: Piccolomini (1084)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1086

Miért ne stimmelne? Mondom én pl a legtöbbjüket tudom így szeretni ahogyan vannak. (szóljon valaki Komárnak :))) ) Ha ezt mondaná valaki, akkor baromira szubjektív lenne és ezt objektívként akarná rámerőltetni. Abszurdum lenne.

 

Előzmény: Piccolomini (1084)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1085

A csontkeretes tudósításról sajnos lemaradtam anno.

Piccolomini Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1084

Bár nem nekem címezted, hadd mondjam el, mi a bajom ezzel a gondolatmenettel.

 

Azzal semmi bajom, ha egy műsor a valóságot ábrázolja, tükröt tart elénk, hogy: lám, ilyen hülyék, gusztustalanok, aranyosak, jók stb. vagyunk mi, emberek.

Lehet ezt a  dokumentarizmus eszközeivel, véresen ábrázolni (Pesty "Fekete doboz") és lehet a művészet formanyelvén, ahogy pl. Juhász Gyula sem azt mondja, hogy de megdugtam volna azt a színésznőt, hanem: "Milyen volt szőkesége, nem tudom már" stb. És persze lehet a kettőt (a dokumentarizmust és a művészetet) ötvözni, lásd a "Dallas Pashamende" c. filmet.

 

Én nem művészetet várok a "Benne leszek"-től. Ábrázolja csak a rögvalóságot, de akkor tegye hozzá, hogy "Heló, itt valami nem stimmel". Ahogy a dokumentarizmus is hozzáteszi a maga eszközeivel. Különben azt hisszük, hogy ez a követendő példa. Hogy egy bálnatestű nő a kamerák előtt belenyomja a csöcseit egy vadidegen ember szájába.

 

Előzmény: trafalgar (1082)
trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1083

Valaki aki tudja, mondja már meg Komár Lacinak hogy ha nem ilyen teljesen, akkor ne legyen ilyen, hanem legyen olyan amilyen valóban. Ha ilyen valóban akkor viszont maradhat ilyen felőlem amilyen.

trafalgar Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1082

Cső Pucros,

 

Elmondom szerintem miért lenne muszáj hogy lemenjen ma ez a műsor.

 

Az a "mézmáz" amit az emberek elvárnak egy ilyen szórakoztató műsortól az szépen darabokra törik a műsor kapcsán. Nagyon jó ez. Elegem van már abból hogy mindenki dumál "alapvető emberi értékek" kapcsán, húúú így húú úgy , de ha a Tescoban leárazás van akkor egymás kezéből rángatják ki az akciós szalámit, egy hifiért meg képeseg agyonnyomni egymást sokan az ilyenkor  "szent" emberek közül. 

Ha hülyét akarnék magamból csinálni akkor azt mondanám hogy a műsor missziót teljesít. Összetöri végre azt a képet hogy van egy "nemes nép" aki lebeg a vizek felett és tulajdonképp tökéletes, és onnan ítél. A produkciók rámutatnak arra hogy ilyenek (viccesek, esendőek természetesek, megjátszottak blablabla..) is az emberek egyenként, mint ahogyan ott megjelennek, ilyen része is van mindenkinek. Én így is szeretem őket. A harmonikást a szeparéban, a kövér macát a falatnyi ruhában, rendkívül jónak tartom hogy mindenki lehet ott akármivel akárhogyan.

Ez így legalább megpróbálja az őszinteséget a tvben eljátszani, megjeleníteni.

Ha valaki meg ehez prekoncepciókkal áll hozzá az nagy gáz, mint a prekoncepciók általában. Aki nem a másikra kíváncsi a műsort nézve, hanem önmagára az nézze a tükröt esténként inkább. Nem tud igazán szeretni az aki csak úgy tudja  másikat elfogadni hogy az megfelel valami "etalonnak".

 

Ami most történik a médiában azt álszentségnek tartom. Mivel ez a műsor eddig is ilyen álszentség ropogtató dolog volt más értelemben, az esetleges mai műsorra tűzéssel amellett hogy valszeg  igen sokan fogják nézni, csak az ilyenirányú feladatát tölti be. Karma.

 

üdv

Traf.

pucros Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1081
Szándékosan válogattam úgy a példamondatokat, hogy ügyes mímelés is legyen közte meg átlátszó is :-))

Amúgy én se ellentmondani akarok, úgy általában sem és most konkrétan sem, amikor reagálok egy-egy hozzászólásra, hanem inkább csak inspirálva érzem magam, hogy beírjak dolgokat. Hol ezért, hol azért.
Előzmény: gyere a papához (1080)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1080

Én ebben igazat adok neked. (Bár a harmadik példamondatod szvsz nem ide való.) Az egyén mímelhet, álcázhat, meg miegymás. Csakhogy én egy sokkal nagyobb léptékű, és időtartamú dologról beszéltem.

 

A viták nagyon nagy részben nem is igazi véleménykülönbségeken, hanem félreértéseken alapulnak. Hogy ez ne így legyen, ahhoz nem csak nagyon pontosan kellene fogalmazni, mindent részletesen kifejteni, megmagyarázni, hanem még a nyelvet is egyformán használni, meg a szavakat, fogalmakat ugyanúgy érteni. Általában nincs lehetőség (szándék) eme differenciák áthidalására.

 

Konkrétan: Veled valószínűleg mégiscsak egyazon állásponton vagyunk az olyan dolgokban, hogy pl. az ember és társadalma ha kihagyásokkal, és visszaesésekkel is, de hosszú távon pozitív és hasznos módon fejlődik. Hogy a civilizáció, a kultúra jobb dolog, mint annak a hiánya. Hogy a technikai civilizáció fejlettsége összességében sokkal jobb életminőséget, nem mellékesen hosszabb életet biztosít annál, mintha nem beszélhetnénk se technikáról, se civilizációról. És még lehetne folytatni, ugye azokat a momentumokat, és jellemzőket, amiket végső soron a "fejlődés", a "haladás" ismertetőjegyeiként írunk le. Egy részletes kifejtés nyilván valami ilyesmi. Ekkor mindenki sokkal több saját információt tud összevetni az elhangzottakkal, és jobban el tudja dönteni, hogy igazak-e az állítások, avagy sem. Ellenben, ha csak annyit mondunk, hogy "fejlődés van", akkor azt mindenki a saját szája íze szerint értelmezi.

 

Tehát. Ha én pl.  (egy ilyen kifejtés részeként) azt mondom: "A civilizáció, a kultúra jobb dolog, mint annak a hiánya." és: "Az emberiség történetében volt olyan időszak, amikor nem beszélhetünk egyikről se, viszont most beszélhetünk." Akkor ezek már sokkal konkrétabb fogalmak, amikkel sokkal könnyebb egyetérteni, vagy nem érteni egyet. Persze egy nagyon kötözködő ember még ekkor is firtathatná hogy mit jelent a "jobb dolog" kitétel, de hát az ilyenen nem lehet segíteni (vagy Wittgensteini magasságokban játszik, vagy -ez a sokkal valószínűbb- egyszerűen kötözködik). Szóval aki akarja, az ezt már értelmezheti, aránylag kevés félreértés árán. De eddig nagyon ritkán jutunk el, hiszen az értelmezési nehézségek, az egymás mellett elbeszélés, és az érzelmek hamar elterelik a lényegről a szót. Na ennyit erről, tényleg nagyon off...

 

Előzmény: pucros (1078)
G.B.Bejja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1079

Szia !

Az itt megadott címedre küldött emailjeidet olvasod ?

 

Előzmény: jellem (1068)
pucros Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1078
(Már elnézést, hogy leragadok egy ilyen érdekfeszítő offtopik témánál... )
Ez esetleg előfordulhat egy fehér ruhával vörös fényben -- a felvilágosultságot, a haladó szellemet viszont lehet mímelni jól-rosszul. Mondjuk "én nem vagyok prűd, de", "ismertem olyan cigányembert, aki rendes volt", "nem vehető komolyan, aki antiszemita lapban publikál", "semmi bajom a homoszexuálisokkal, amíg", "nem píszí olyat mondani, hogy néger", "vannak zsidó barátaim is" stb.
Előzmény: gyere a papához (1076)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1077
A Fésüs Nelli emlékeim szerint egy jó csaj (sőt, valszeg sütnivalója is van), úgyhogy megint történt egy aprócska pozitív változás. És még mondja valaki, hogy nincs haladás...
Előzmény: Ford pERfect (1075)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1076

Ez olyan (amit most mondtál), mint amikor azt mondják a kislánynak: -De szép piros a ruhád Kati. -Á, dehogy piros, csak annak látjszik.

Ha a civilizált társadalom nem annyira felvilágosult, mint amilyennek látszik, akkor felmerül a kérdés: egy nem (annyira) civilizált társadalom vajon mennyire felvilágosult? És persze az mennyire látszik olyannak? Mintha lenne egy valóságos állapot, és lenne egy látszó(lagos) állapot. Ez így meddő szofizmus.

Amúgy a lényegben ezek szerint mégis egyetértünk: Van társadalmi haladás (és az valamennyire látszik is ugye ;-)). Ez sem kis dolog (mármint az ebben való egyetértés), hiszen láthatod itt is: sokan tagadják ezt is. Vagy voltaképpen azt se lehet tudni, hogy pontosan mit is állítanak, és van egy olyan gyanúm, hogy ez még az ő fejükben sem állt össze.

Előzmény: pucros (1071)
Ford pERfect Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1075
"Lilu - igaz, csak egy adás erejéig - kimaradt a Benne leszek a tévében című műsor zsűrijéből...Lilu helyett Fésűs Nelli lesz a háromtagú kis csapat egyik résztvevője. Érdekesség,...link
NGid Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1074

off

Bár a szmájli lemaradt a végéről, csak ironizáltam.

Senki nem várja a "világvégét", viszont az első mondatom most is tartom. Remélem nem fog soha kiderülni, h. melyikünknek lenne igaza.

(Azért csak figyeld a benzinárakat, és ha nem felejted el majd gondolj erre egy év múlva :))

Előzmény: gyere a papához (1064)
pucros Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1073
"nem menne le"
behelyettesít
"jeleztem a programigazgatónak, hogy nem szeretném, ha ma lemenne az adás"
egyenlő
"jeleztem a programigazgatónak, hogy nem szeretném, ha ma nem menne le az adás"
Előzmény: jellem (1068)
Roke Junior Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1072
Hajós sajnos egyszerűen nem nézi emberszámba a fellépőit. Lilu pedig olyan vicceket mesél, amin röhögni nem lehet, ellentétben fáj az embernek, ha meghallja. Némelyik régebbi, mint Lilu...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!