Keresés

Részletes keresés

webmaestro Creative Commons License 2005.07.01 0 0 251
"Mellesleg ez az ország legdrágább ADSL szolgáltatása szöveg is több sebből vérzik. Mielőtt leírsz ilyeneket..."

Sehol nem írtam ilyet.

"Invitel jelenleg br 7900-ért kínál belépő szintű korlátlan netet, ennél lényegesen olcsóbban nem kapsz fatávtól sem hasonlót."

Erre visszatérhetünk, ha az Invitel a www.isite.hu tarifalisták közepére kerül. Amíg azonban minden kategóriában ahol jelen van, ő majdnem a legdrágább (szolgáltatásait tekintve pedig egyértelműen mindenütt a legdrágább), addig is boncolgathatjuk, hogy egy átlag magyar család számára az évi 108 ezer Ft-os ADSL-től lényegesen olcsóbb-e pl. a 72 ezer Ft-os.
http://www.isite.hu/index.php?o=0&kategid=5&tipus=17

"Szóval ne mondd hogy fatávék olyan remek nagykereskedők a piacon, ott is ki kényszerhelyzetben vannak az ISP-k."

Nem állítom, hogy a fatáv nem él vissza amivel csak tud, de az általad felvázolt borzasztóan veszteséges kényszerhelyzetre alapozva nem alakulnának egyre újabb és újabb ADSL szolgáltatók.

Vitatkozhatunk, érvelhetünk itt napokig, de ha egy ilyen hatalmas piaci területen és jó magasan tartott árszínvonal mellett gyakorlatilag nem létezik konkurencia és nyoma sincs valódi versenynek, ott mindig gyanús lesz, hogy ez nem a véletlen műve.
Előzmény: shabbarulez (249)
TZiky Creative Commons License 2005.07.01 0 0 250
Én ott röhögtem fel, amikor elolvastam az "Képzeld el azt a sok tíz(száz)ezer jelenlegi Invitel ADSL előfizetőt" tagmondatot. A Matáv nem érte még el a háromszázezret 2005.07.01-én...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: shabbarulez (249)
shabbarulez Creative Commons License 2005.07.01 0 0 249
Mellesleg ez az ország legdrágább ADSL szolgáltatása szöveg is több sebből vérzik. Mielőtt leírsz ilyeneket előbb talán néz szézz milyen árakat talánhatók a magyar piacon és utána vonj le következtetést.

Ezek a magas árak miatt nem előfizetők szerinted milyen előnyhöz jutnának fatáv területen. Invitel jelenleg br 7900-ért kínál belépő szintű korlátlan netet, ennél lényegesen olcsóbban nem kapsz fatávtól sem hasonlót. Szóval az az érv hogy aki jelenleg nem hajlandó kifizetni a 7900-at netért Invitelnél az fatávhoz szabadulva azonnal előfizetne mert itt sokkal olcsóbban is kap megint egy lufi.

A német piacon az internet árának 1/3-a az amit a telco eltesz és 2/3-ával az ISP garázdálkodik. A pár nap múlva bekövetkező ISP árcsökkentés után ez 50-50%-ra változik. Nálunk amióta ADSL-t árulnak ez az arány sosem ment 1/3 fölé az ISP-nél sőt inkább még alatta is vannak. A nagy részt itthon a telco teszi el, ezzel pedig behatárolt az ISP növekedési, fejlesztési lehetősége hisz azt csak biztos forrásokból lehet tervezni, olyan bevételből ami megfelelő profitot tud termelni. Ilyen jóban sosem volt részük a hazai ISP-knek.

Szóval ne mondd hogy fatávék olyan remek nagykereskedők a piacon, ott is ki kényszerhelyzetben vannak az ISP-k. Csak ott anno belevágtak és olyankor már nehéz kiszálni, egyedül előre lehet menekülni. Egy új területre való belépést hasonlóan nem túl rózsás feltételek mellett nem igazán vállalnak be az ISP-k, épp elég nekik az ami jelenleg van.
Előzmény: webmaestro (247)
shabbarulez Creative Commons License 2005.07.01 0 0 248
Miért te azt hiszed a fatáv PR, sajtóhírei mögött nem a reklámlehetőség áll csupán a segítő jószándék? Na ne röhögtess. A netes újságok jellemzően különbőző cégek sajtóhíreit teszik ki az oldalukra, ami szinte 100%-ban az adott cég termékeinek reklámozását vagy a cég ismertéségnek emelését célozzák meg. Nehogy azt hidd a fatáv e téren olyan kis szent.

A cikket azért szúrtam be mert pár linkkel lentebb van egy hasonló fatávtól invitel területen. Az hogy rövid időn belül lesz replika az egyértelmű volt, mivel ez jellemzően mindig így megy. Egyik cég bejelent valamit, pár héttel később a másik bejelent egy jobbat, de ha nem is tud legalább megerősíti az ügyfelet ugyanarra ők is képesek. Ez a PR, marketing.
Előzmény: webmaestro (246)
webmaestro Creative Commons License 2005.07.01 0 0 247
"Ábrázold az Invitel terültén lévő potenciális előfizetők számát egy tortával."

Képzeld el azt a sok tíz(száz)ezer jelenlegi Invitel ADSL előfizetőt, akik kénytelenek az ország egyik legdrágább ADSL szolgáltatását használni, de mihelyt adódna alkalom, pillanatok alatt átigazolnának egy olcsóbb szolgáltatóhoz. Utána képzeld mellé azt a sok tízezer, az Invitel területeken található potenciális előfizetőt, akik kizárólag a magas árak miatt nem fizettek elő még eddig soha ADSL-re, de régóta szeretnének. (szükség esetén mindezt torta formában is elképzelheted)
Ezek után képzeld el azt az ADSL szolgáltatót, aki azt mondja, hogy nem kell nekem több tízezer új előfizető egy hónap alatt (akár jóval magasabb havi díjjal, mint a Matáv területekről érkezők).

Szóval egész biztosan számos próbálkozás volt, de a jelek szerint eddig még mindegyik (valódi konkurensnek tekinthető) szolgáltató lógó orral távozott. Valószínűleg olyan feltételeket diktál (nem véletlenül) az Invitel, amit ép ésszel képtelenség elfogadni. Kérdés, hogy ezt jogilag is megteheti-e, vagy csak nem akarnak "rászólni" a megfelelő helyről?
Előzmény: TZiky (244)
webmaestro Creative Commons License 2005.07.01 0 0 246
"Az Invitel élen jár az ügyfélszerzésben"

Ez egy (valószínűleg) fizetett reklámcikk az Invitel népszerűsítésére.
Milyen célból idézted ide? Csavarja az orrod az "alig érezhető" marketinges reklámszöveg? ;-)
Előzmény: shabbarulez (245)
shabbarulez Creative Commons License 2005.06.30 0 0 245
Az Invitel élen jár az ügyfélszerzésben

"A távközlési szolgáltatók erősödő versenyének köszönhetően az ügyfelek egyre szélesebb körű telefon- és Internet-kínálatból választhatnak, egyre kedvezőbb áron. A közelmúltban az Invitel, Magyarország második legnagyobb vezetékes szolgáltatója úgynevezett hurokátengedéssel (azaz teljes körű szolgáltatóváltással) szerezte meg első lakossági ügyfelét Budapesten a T-Comtól. Mivel ilyen jellegű tömeges átállások a lakossági szegmensben nem várhatóak, ez az eset inkább szimbolikus jelentőségű, figyelemre méltó azonban, hogy az üzleti ügyfelek terén, ahol már évek óta jelentős mozgás tapasztalható, az Invitel kétszer annyi átszerződött ügyféllel jóval a T-Com előtt jár.

..."
TZiky Creative Commons License 2005.06.30 0 0 244
"Vajon hogyan sikerült ezt elérni?"
Ábrázold az Invitel terültén lévő potenciális előfizetők számát egy tortával. Aztán ugyanezt tedd a Matáv területén. Nézd meg a torták méretét. Majd kezdd el szeletelni az Invitel tortáját. Állapítsd meg, mi az alsó határ neked, -mint a tortából részt kívánónak,- ahol még éredemes belefogni a szeletelésbe.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: webmaestro (243)
webmaestro Creative Commons License 2005.06.30 0 0 243
Tudtommal Invitel területen a (kötelező) Axelero-n kívül mindössze egyetlen alternatív ADSL szolgáltató van jelen: az Enternet (de a hírek szerint októbertől ő is eltűnik onnan), szemben a Matáv területen elérhető kb 20 különböző szolgáltatóval. Vajon hogyan sikerült ezt elérni?
http://www.isite.hu/index.php?hid=350&nyelvid=1&k1=5

Ha valaki más szolgáltatókról is tud, kíváncsian várom a neveket.
http://www.isite.hu/index.php?o=0&kategid=5&tipus=17
gattodireggio Creative Commons License 2005.06.28 0 0 242

Webmaestro tévedsz!(ez esetben szerencsére) :~)

 

[1] Az elektronikus hírközlésrõl szóló 2003. évi C. tv. (a továbbiakban: Eht.) 10. § f) pontja, és 52. §(1) bekezdése alapján, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának (a továbbiakban: Tanács)feladata és hatásköre: a) az elektronikus hírközlési érintett piacok azonosítása, meghatározása (a továbbiakban:

piacazonosítás),

b) az érintett piacokon fennálló verseny, illetve annak hatékonyságának elemzése.

.....

A versenyjog vonatkozó szabályait, így különösen a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvényt, a Tanács az Eht-ban foglaltakkal összhangban saját feladat- és hatáskörében eljárva jogosult és köteles alkalmazni. Az alkalmazás célja alapvetõen – összhangban az Eht. 20. § (1) bekezdésben írtakkal - az elektronikus hírközlési

piac védelmének következetes érvényre juttatása, illetve az egységes jogalkalmazás elõmozdítása a piaci versenyt érintõ kérdésekben.

 

Az meg más kérdés, hogy a Hif-ben a telekomos szak. és a közgazdászok között kevés a versenyjogász. Többek közt ezért

működnek együtt a GVH-val. Az anyázó levélben erre az együttműködésre is felhívtam a figyelmet(ha netalán lusták lennének maguktól erre gondolni). Ha egy héten belül nincs egy tisztes válasz, a törvény és a saját módszertanuk alapján írom meg a panaszt, aztán irány a média.

 

TZiky

 

Hát igen erről a kettő azaz egy lehetőségről én is hallottam. Ezzel az a baj, hogy pokoli macerás( ráadásul komoly nyomás volt felülről, hogy 2 év után legyen egy példa a a tv. működőképességére), a családnak pedig még egy évi telefonos rabsága van szerz. szerint.

 

üdv Macs

zsozsok Creative Commons License 2005.06.25 0 0 241
valamikor hajnalban nálam is duplázták a letöltést
webmaestro Creative Commons License 2005.06.22 0 0 240
"amit levélben jeleztem is a HIF-nek múlt héten."

Ez nem a HIF-hez tartozik, tőlük valószínűleg csak semleges választ fogsz kapni (amit esetleg lerázó jellegűnek érzel majd).
Szerintem akik ebben az esetben félrenéznek, azoknak a versenytörvényt kellene betartatniuk, őket viszont nem fogod elérni email-lel (sőt semmivel ;-)
Előzmény: gattodireggio (238)
TZiky Creative Commons License 2005.06.21 0 0 239
Az lehetőségről legalább egy és még egy helyen olvashathatsz.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: gattodireggio (238)
gattodireggio Creative Commons License 2005.06.21 0 0 238

 

webmaestro: 

 

Kérdésed jogos, és nem vagy vele egyedül. Én kb. fél éve dühítem ezen magam.

Ezalatt kiderült, hogy az Invitel területén össz. 3 másik szolgáltatónál van adsl előf. lehetőség, a hírközlési törvény nagyobb dicsőségére (persze csak a drágábbak).Ebből a háromból viszont egyiknél sincs korlátos szélessáv (még a T-ALÁNY-nál sem). Ez engem(és mindenkit) aki nem videotékának használja a netet, "azt hiszem" elég hátrányosan érint, amit levélben jeleztem is a HIF-nek múlt héten.

Most várom válaszukat.

Ui: A sok ex-matavos hif-es talán tökön rúgja a céget, bár sok reményt nem táplálok.

 

Üdv macs

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2005.06.21 0 0 237
Én azthittem, hogy olyan szerződésed van, mint nekem hogy 1024/160, mert nekem az volt eredetileg, most meg 2048/192 tehát volt emelés mindkér irányban, én nem tudtam róla, hogy volt 1024/256 -os szerződés is! Elnézést.
Előzmény: hokuszpk (236)
hokuszpk Creative Commons License 2005.06.20 0 0 236
hogy szamoltad ki,hogy a 256-bol ami most van, lesz 192 akkor az emelkedes ?
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (231)
webmaestro Creative Commons License 2005.06.19 0 0 235
"Én szerintem elérhetőek ugyanazon szolgáltatók,...."

Örülök, hogy ilyen jól tájékozott vagy. Megkérnélek, hogy sorolj fel néhány (mondjuk 3-4) olyan ADSL szolgáltatót, amelyik szolgáltat Invitel területen is.
(Ha esetleg mégsem sikerül, akkor megkérnélek, hogy ne írj ilyen butaságokat. Bocs.)

Megismétlem a kérdést:
A Matáv területen élő szerencsések 10-20 ADSL szolgáltató közül is választhatnak.
Honnan lehetne megtudni, hogy mely szolgáltatók szolgáltatnak ADSL-t Invitel területen?
Előzmény: bálint85 (212)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2005.06.17 0 0 234
Ja értem, én nem tudtam erről, hogy 512-nél a feltöltést duplázták 256-ra, és úgy tudtam 160 lett belőle +1024 a le. Akkor tényleg érdemes kérvényezni, hogy ne emeljenek. Amúgy tényleg nevetséges ez a feltöltés, eddig volt 1024/160-as netem,most 2048/192, a letöltést 128kbyte-al növelték, míg feltöltést 4kbyte-al. nevetséges.. Feltöltésbe nem tudom elérni a letöltés 10%-át! Legalább 256-os feltöltés kéne már ehhez.
Előzmény: alric (233)
alric Creative Commons License 2005.06.17 0 0 233
Van, akinek csökken. Mégpedig azoknak, akiknek nem az általad felsorol hivatalos csomagok valamelyike van, hanem az első emelés utáni értékek.

A következő képpen alakult:

1. A figura előfizetet az 512/128-ra.

2. Első duplázás után: lett neki 1024/256 -- Aki újonnan fizetett elő, az csak 1024/160-as csomagot választhatott, vagyis két eltérő csomag létezett párhuzamosan.

3. Második duplázás után: 2048/192 -- mindenkinek. Vagyis a korábbihoz képest csökkent a feltöltési sebesség 256-ról 192-re.


Tök egyszerű. :)
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (231)
randomly Creative Commons License 2005.06.17 0 0 232
Szia!

Hivatalossan ahogy mondod, gyakorlatilag nekem 2,5%-al kevesebb lett. :-(

rand

ui:Ez van, így jártam.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (231)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2005.06.17 0 0 231
Tehát emelkednie kell, mert a duplázással nem jár senki rosszul, mert minimálisan a feltöltés is emelkedik hivatalosan!384/64-ből->512/96,  512/96-ből-> 1024/128, 1024/160-ból->2048/192 és így tovább. Tehát a feltöltés nem csökken egyik helyen sem!
alric Creative Commons License 2005.06.17 0 0 230
Valami olyasmi volt, hogy az első duplázáskor az 512/128-at tényleg megduplázták 1024/256-ra, viszont csak 1024/160-as csomagot csináltak. Vagyis a régi előfizetőknek "egyedi" csomagjuk lett, amire az újak nem tudtak előfizetni. Most viszont nem dupláznak, mint korábban, hanem mindenkit besorolnak az új kategóriák egyikébe, emiatt néhányan feltöltés szempontjából most rosszul járnak.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (229)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2005.06.17 0 0 229
De gyakorlatilag én azt nem értem, hogy hogy lehet nektek nagyobb feltöltés, mint ami a szerződésben levan írva? Vagy ti külön fizettetek a feltöltésért? Mert Te hokuszpk olyan neted van mint nekem, nekem 1024-nél volt hivatalosan 160-as feltöltés, na az ment 180-al is, most 2048 van, hivatalosan 192 a feltöltés, és 200 körül megy is. Tehát nekem annyi a sáv amit adnak, és ez emelkedett mindkét irányban... hisz ez van előírva
Előzmény: hokuszpk (224)
randomly Creative Commons License 2005.06.17 0 0 228
Helpdesk szerint továbbra is brutto 160-on vagyok.
Ami netto 128.
De akkor is eddig jobb volt!
Nahh ez van itt nincs matáv.

Transmitted 9562546 bytes in 600.1 secs, (156.23 Kbps), transfer succeeded

rand
Előzmény: randomly (227)
randomly Creative Commons License 2005.06.17 0 0 227
Helló!

Készülj!
Itt már 1024van.
idők:

* letöltés ideje (millisec): 8001
* letöltés ideje (másodperc): 8.001
* kezdet: 1119034731582
* vég: 1119034739583

adatok:

* letöltött méret (bits): 8388608
* letöltött méret (bytes): 1048576
* letöltött méret (kilobytes): 1024
* sebesség (bits/second): 1048444.9443819523
* sebesség (bytes/second): 131055.61804774404
* sebesség (kilobytes/second): 127.98400199975003

De a feltöltés az mostmár alurólsurolja a 160-at .... most megy az első 10 MB felfelé és 155 - 156 ra csuszott vissza 5 MB nál. :-( :-(

Very nemjó ez így. :-(

rand
Előzmény: hokuszpk (226)
hokuszpk Creative Commons License 2005.06.17 0 0 226
ha marad a 256kbit felfele... akkor rendben amugy hozza ne nyuljon,mert letorom a kezit labat
Előzmény: randomly (225)
randomly Creative Commons License 2005.06.16 0 0 225
Helló!

Vagyunk így egy páran, de ha marad a 160kbit felfelé akkor emeljenek.
Másképpen, NE!

rand
Előzmény: hokuszpk (224)
hokuszpk Creative Commons License 2005.06.16 0 0 224
az sajnos nem vigasztal,hogy 250KB-val jon le a cucc. nekem ez a most felfele 31-33KB maradjon meg,vagy legyen tobb...  en kerem nem letoltok,hanem dolgoznek a neten. felfele akarok tobbet.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (222)
Degeczi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 223
hehe, nekem is (3.1Mb)
ha ezért volt tegnap a leállás, akkor az elnézhető
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (222)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2005.06.15 0 0 222
10 PERCEL EZELŐTT DUPLÁZOTT AZ INVITEL NÁLAM!!! Jelen állás szerint 2048/192 -es a netem!!! A mérő 2010/ 200-at mér! 256kbyte/s-el jön lefele a cucc!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!