Keresés

Részletes keresés

Tyna02 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 20607

Sziasztok !

 

Tanácsot szeretnék kérni olyan szülőktől akik már elváltak egy egyedül maradtak a gyerekkel , gyerekekkel .

18 éve élek házasságban , de 5 éve megromlott a párom nőügyei miatt .

Másfél éve Ő a felső szinten lakott a 14 éves fiammal én a két picivel 13 és 7 évesek most lent .

Nemrég lett egy fiatal barátnője és elköltözött albérletbe , beadta a válást és követeli a ház felét .

A gyerekekről le akar mondani a bíróságra is így adta be a papírokat.

Tanácsokat szeretnék kérni az első tárgyalás elött , hogy mire figyeljek , vigyázzak .

Nem tudok és nem akarok egyszemélyben felelni a gyerekekért , de azt sem akarom , hogy bármelyiket elvigye , mert jelen pillanatban a picin kívűl mint utálja.

 

Köszönöm a segítséget !

 

Kriszti

kaktuszka67 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 20605

Lehet, már nem aktuális, de én úgy tudom, végrehajtást nem csak fél évre visszamenőleg lehet kérni.

Másik megoldás ( sajnos nekem csak ez jött be, mert semmi nem volt soha-direkt a nevén), hogy besétálsz a rendőrségre, és feljelented. No akkor fél évre visszamenőleg tuti elintézik neked. És hidd el, nem ciki, ne neked legyen kellemetlen, nem Te vagy a hibás. Nekik ez a munkájuk, és tisztességesen beszélnek veled!

Előzmény: OrSoLy (20600)
ladybenji Creative Commons License 2012.02.19 0 0 20602

ja, és persze, ha itt van bevásárolok neki cipőt, ruhát, zsebpénzt adok neki, a magánnyugdíjból visszakapott pénzből elvittem a gyerket  egy egy hetes nyaralásra (biztos ebből tudja szan 49 , hogy ne tudd meg mennyit keresek), a nagyszülők 5- 10 ezer forintokat adnak neki, amennyit tudok én is. apukának 160 ezer forint a nyugdíja, ez nagyjából annyi, mint az én rettenetesen nagy fizetésem. volt olyan, amikor a gyerek lyukas cipőben jött ide. pattanásos a bőre én elvittem bőrgyógyászhoz, kapott szert, amitől elmúlt, persze amikor elfogyott akkor már nem vitték el újra, hogy irassanak neki, mert sokba kerül kiváltani. lúdtalpbetétet kéne hordania, még csak az ortopédiára sem viszik el....

Előzmény: ladybenji (20601)
ladybenji Creative Commons License 2012.02.19 0 0 20601

Én vagyok szan49 férjének volt felesége.

Nos, nézzük az igazságot:

 

1. A lakás bizonyíthatóan az enyém volt, már csak azért is, mert az előttem lévő feleséget úgy fizettük, hogy a szüleimtől kapott lakásomat eladtam. Hiába a szerelem nagy hülyeségekre képes. Leköltöztem Bajára és a volt férjem utolsó éveit megszépítettem, az első feleség megalázó viselkedése után.A2. Amikor Baján már mindenkinek tartoztunk felköltöztünk Pestre. Eleinte albérletben laktunk, majd apámtól vettünk egy 29 nm-es lakást, természetesen hitel csak az én nevemre lehetett felvenni, mert apuka jó szokása szerint éppen munkanélküli volt.

Megcsinált olyanokat, hogy ha esett az eső felhívta az orvost és kiíratta magát betegállományba, mert nem volt kedve a negyedórányira lévő munkahelyre bemenni. Persze, hogy az elsők között rúgták ki, amikor megkezdődtek a leépítések.

3. Hitelt hitelre halmoztunk, mert úgy nem nagyon keresett, de az első házasságból származó egyik gyereket erőnkön felül támogattuk, a hitel kiváltó hitelt is csak az én nevemre lehetett felvenni, mert akkor sem dolgozott, a bank kért ügyvédi papírt, hogy én vagyok az egyedüli tulajdonos. Nem, hogy nekem kellett volna fizetni, hanem a volt férjemnek az eladott lakás miatt.

4. Válásunk előtt is én szereztem neki munkát, írtam az akkori munkaügyi miniszternek, hogy segítsenek, mert a munkaügyi központban nem tudtak semmit ajánlani.

5. Írhatnék még apuka viselt dolgairól, az Illetékhivatalból jött, általa felvett levélről, amit eldugott és úgy értesültem róla, hogy felhívott az ügyintéző, mint köztisztviselő a köztisztviselőt, hogy találjunk ki valamit, hogy ne kelljen letiltani a fizetésemet. Írhatnék a kikapcsolt gázról, villanyról, amit vagy az én szüleim fizettek ki, vagy én kuncsorogtam ismerőshöz kölcsönért, hogy az akkor 5 éves gyerekkel ne a sötét lakásban üljünk. Írhatnék arról, hogy hányszor vettek a szüleim ruhát, cipőt a gyereknek, mert nekünk nem telt rá. Sokszor ételre is alig. Vagy esetleg apuka felfüggesztett börtön ítéletéről....

6. Elképzelni nem tudom, hogy szan49 honnan veszi, hogy "ne tudd meg mennyit keresek"

7. Apuka 2 évig meg nem kérdezte a gyereket, hogy vagy fiam, egyetlen fillért nem fizetett gyerektartást, én fizettem egyedül a hitelt.

8. Amikor már volt kapcsolat és eleinte egy-két hetet lent töltött a gyerek szan49-nél maga mondta, hogy az apja nem csinál semmit, szan49 nem is engedi neki, mert volt egyszer még a mi együtt élésünk alatt infarktusa, na, onnantól kezdve aztán végképp semmit nem csinált, 5 évig éltünk úgy lakásban, hogy a fürdőszoba nem volt kicsempézve, mert ha néha felrakott egyet, utána két napig aludt. (ismerek néhány infarktuson átesett embert, élik az életüket, sportolnak, nem engedik el ennyire magukat.)

9. A gyereknek megtetszett, amikor lent volt, hogy mindent szabad neki, így hetedikben direkt megbukott 3 tárgyból, hogy leköltözhessen. (itt évet kellett volna ismételnie, ott sza49, aki tanár elintézte a pótvizsgát. Most egy olyan gimibe jár a gyerek, ahová még felvételizni sem kellett, félévkor megbukott kémiából, a többiből kettes, hármas, két tanár mellett. Viszont cigizik, iszik, éjszakázik.

10. Nem mentem el a ballagásra, mert nem kívántam találkozni a volt férjemmel, szan49, az előző házasságból származó a gyereket és engem 10 éven keresztül látványosan gyűlölő első házasságból származó gyereket. Az ünnepség után meg végig nézni, ahogyan a gyerekem elmegy "haza" Meggyőződésem, hogy rossz férfi mintát lát, de 16 évesen nem tudja felfogni. Neki most az tetszik, hogy az apja a telefonba azt mondja "hogy menj a picsába, eszem és leteszi, ha éppen olyan a kedve. Nyílván ez a menő.

Előzmény: szan49 (20597)
OrSoLy Creative Commons License 2012.02.17 0 0 20600

sziasztok!

 

KÉt kérdésem is lenne,hátha valaki tud rájuk válaszolni.

1. mi van akkor, ha az ex nem a teljes gyerektartást fizeti, csak egy részét? erre is lehet végrehajtást kérni? És ugyanúgy fél évre visszamenőleg?

 

2. van bármilyen más megoldás arra, hogy behajtsa az ember lánya a gyerektartást a végrehajtáson kívül? Ez a végrehajtás egy nagy semmi, abszolúte nem old meg semmit (most letiltották a fizetéséből az elmaradt gyerektartást, max 50%-ig - persze a végrehajtó akkora sápot rárakott, hogy csak lesek, és persze ezt is vonják, így alig kaptam valamit (milyen jó, hogy a gyerekek érdekeit védik), plusz ugye így az e hónapban esedékes gyerektartást esélye nincs kifizetni, mert a fél fizetése odalesz. Ez meg nem célom, mert így csak görgeti majd maga előtt a tartozást, nekem meg abszolúte nem lesz jobb. ) Szal van bármi más megoldás?

 

Pitecus Creative Commons License 2011.12.22 0 0 20599

Most látom... Jogos :-D

 

Az igazságtalanság ellen küzdjön. Természetesen.

 

Mostanság annyira fáradt vagyok, hogy a disgraphiam mellett simán úgy olvasom, ahogy írni akarom.Persze ne mazt gépelem be. :-(

 

 

Előzmény: Törölt nick (20598)
szan49 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 20597

Nyugalom és bizakodás - ez vezéreljen. 2006-ban írt ide néhány kellemetlen bejegyzést egy hölgy, aki történetesen az én jelenlegi férjem volt felesége. Hátborzongató hülyeségekkel szórakoztatta a nagyérdeműt: a férje nem szereti a gyereket, a lakás bizonyíthatóan csak az övé stb.  A lakást a "tisztán látó bíróság"a gyermekét egyedül nevelő anyának ítélte, esetleg polgári perrel lehetett volna részt kérni belőle - legyen vele boldog. (Egy másik topikban a névtelenség vélt biztonságában kifejtette az elődöm, mennyi járna a lakásból az apának - nem kis összeg jött ki.)  Mivel apuka munkanélküli volt, 15 ezer Ft fix összegű gyerektartás megítélését kérte s kapta meg.

Azóta eltelt pár év, s a gyerek nálunk él, anyuka még a ballagására sem jött el. A gonosz volt férj nem kérte a gyermekelhelyezés megváltoztatását, mert így az anya némi védettséget élvez ebben az elbocsátásokkal fenyegető világban. Anya küldi a családi pótlékot és a 15 ezer Ft-ot - ne tudd meg, mennyit keres.

Lúzerek vagyunk? Igen. De itt a gyerek. Szerintem megérte.

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20589)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 20594

"Küzdj a gyerekekért, és az igazságtalaságért."

 

 

:DDDDDDD

 

Jó....azért tudom mit akartál :))

Előzmény: Pitecus (20592)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 20593

Jézusom...!!!!

 

Te olasod amit írok?  Fogalmam nincs, mit kérsz ki magadnak.  Annyit írtam, hogy ne hagyd ott a lakásod, hogy kérd a felét ami jár neked, hogy osztozzatok meg fele-fele arányban azon amit eddig közösen raktatok össze..= ne ganézz ki magad alól...ne húzz ki mindent magad alól.

 

Ezen mit kérsz ki magadnak??

Másold be nekem légyszives, hogy hol, melyik mondatommal itéltem meg a te szerepedet a válásodban..... köszi.

 

Nem nem fogtam ki egy barmot. Sőt... Fizeti rendesen a gyerktartást, még az azóta másik kapcsolatomból született kislányom is kap tőle születésnapi, és karácsonyi ajándékot... járnak hozzánk. És olyan elviselhetetlen vagyok, hogy a volt anyósommal, sógornőmmel is ugyanolyan a kapcsolatom, összejárunk, mint a válásunk előtt.

de én a válás után vettem fel nem kevés hitelt, hogy kifizessem a lakás ráeső részét, azt ami jár neki, amiért ő is dolgozott 20 évig. Ez így tiszta, és sokkal kevesebb konfliktus adódik a jövőre nézve. Viszont ezzel együtt járt, hogy minden szar gané melót el kellett vállalnom, hogy öltöztetni, etetni, iskoláztatni tudjam a gyerekeket. A rendes, napi 9 órás munkám mellett.

 

Szval.... nem szivatott engem meg senki. Csak elváltunk húsz év házasság után, és senkinek nem egyszerű újraépíteni az életét. Sem a volt feleségnek, sem a volt férjnek.

Ügyvéddel beszéltél már, vagy egy jogásszal, hogy milyen gyerektartás megállapítása lenne a legjobb nálatok, az ingadozó fizetésed miatt? Mert itt hallhatsz okosságokat, de .....a gyakorlat mindíg más.

Az én okosságom még mindíg az, hogy a lakást adjátok el, osszátok ketté a pénzt, fizessétek ki belőle a hitelt márha van, vagy a feleséged fizesse ki neked a rád eső részt valahogy...... a tiszta egyértelmű válás anyagilag, rengeteg későbbi konfliktust előz meg.

Egyedül voltam két gyerekkel, kis fizetéssel, ha nem kaptam volna meg a hitelt, eladtuk volna a lakást, és inkább elmentem volna albérletbe a gyerekekkel, de nekem nagyon fontos volt, hogy anyagilag is váljunk külön. Fele-fele.

a gyerektartás más kérdés.

 

Pitecus Creative Commons License 2011.12.02 0 0 20592

Szerintem se húzd fel magadat.

Küzdj a gyerekekért, és az igazságtalaságért. A gyerekek megjutalmaznak érte.

Én már csak tudom...:-)

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20590)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 20591

Szerintem ne húzd fel magad. Nem ér ennyit az egész...

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20589)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.12.01 0 0 20590

Nekem semmi kifogásom az ellenvélemény, vagy vita ellen, sőt, de amikor zsigerből agressziv, sztereotip csámcsogás még a kérdés is, azt nagyon nem bírom! Ez nálam a legalja!

 

Köszönöm az együttérzést!

 

 

Előzmény: Pitecus (20587)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.12.01 0 0 20589

Kikérem magamnak hogy ott akarom hagyni!

 

Kikérem magamnak hogy ganézok magam alól, és menekülök és ki akarom húzni magam a problémák alól!

 

 

Már megint tipikus női idióta sztereotipia! Mi a fenéről beszélsz Te? Honnan a francból veszed, hogy én alakitom így a dolgokat és nem pld. a párom kefélt félre, és nem velem, hanem egy másik pasival akar lenni! Mellesleg nem igy van, de honnan veszed a jogot, hogy megítéled a szerepemet a válásban!

 

Nézdd vissza amit írtál! Sértőek még a kérdéseid is! Ha személyesen Te kifogtál egy barmot aki megszivatott, az messze nem jelenti azt hogy az összes férfi ilyen lenne! Igen vannak idióta pasik és nők is, és vannak akik előbb belátják hogy ez nem fog menni, mielőtt még kialakilna a nagyobb probléma, veszekedés, tányértördelés!  Kikérem magamnak a sztereotíp megjegyzéseidet, ha pedig nem érted hogy miről beszélek, akkor kezdem érteni hogy nem is volt olyan barom az a pasi, és lehet mégsem szivatott meg, csak nem birta elviselni a stílusod! Ha a saját mondataidban nem találod az agressziót és a támadást, akkor ne kezdj kapcsolatot, és ne adj tanácsot nőknek az élethez, mert neked talán nem kellene, ezt a hozzáállást nem kellene szaporitanod!

 

Én egy nyugodt ember vagyok, aki 8 órát hajlandó hasalni az esőbe hogy egy madarat le tudjon fényképezni, de a hozzászólásaid nálam is kiverték a biztosaitékot!

 

Részvétem a volt vagy jelenlegi párodnak!

 

Előzmény: csöszke 63 (20588)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 20588

Miért hagyod ott a lakást? Miért ganézol ki magad alól? Ketten raktátok össze.... ketten kell gondoskodjatok a gyerekekről... És ez nem azt jelenti, hogy te kihúzz magad alól mindent.

Egyébként nem értem az indulatod. Semmi sértőt nem írtam....  tényeket.

 

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20586)
Pitecus Creative Commons License 2011.12.01 0 0 20587

Engemet is kikezdtek itt anno, nyugi... :-)

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20586)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.12.01 0 0 20586

Szia!

 

Kikérem magamnak és férfitársaimnak, hogy úgy állitod be a problémát, hogy a gyermekelhelyezésnek örüljek!

 

Kiváncsi vagyok, ha a helyzetet megforditva, a feleségemnek én mondanám, hogy csá anyuci, a ház a gyerekekkel az enyém, a nettó 90e Ft od 40% -ra igényt tartok, de vonjuk le mondjuk 30e et belőle, és akkor az enyém a ház, abból a maradék 80e Ft ból fizess albérletet, tartsd fent magadat, és szégyeld magad hogy elváltunk! Én majd keresek társat magamnak aki elfogadja a gyerekeket, a szülőkkel beszélek hogy segitsenek kicsit, kicsit kevesebb pluszmunkát vállalok, a társ is segit vigyázni a gyerekekre, akinek cserébe biztositom a lakását, és minden egyéb szükségletét, a Te tizezer forintodból meg veszek neki minden hónapban 1-1 szexis fehérneműt.... de ha nem lesz a számlámon 10.-ig az a 10e Ft akkor számits rá, hogy a végrehajtót küldöm! Ha pedig többet keresel, akkor én is többet kérek, természetesen ez a gyerekek érdeke!

 

Gyakorlatilag kifordítva így néz ki!

 

Azzal hogy elváltunk, azzal hogy a lakást átadom egy kis tartásdijkedvezményért cserébe, azzal az ő életét a kezébe adom, szülei, barátnői neki is vannak, ha nem érnek rá, ahogy néha eddig is kellett bébiszitter (na nem idegent) ezután is működhet, akár pár hónap múlva a franciaágyunkba új pasi érkezhet, és ehhez már semmi közöm! Ahogy ahhoz sincs közöm, hogy kivel-hol mikor mit csinál, a gyt-t a gyerekekre költi vagy a mostohaapára, hisz szerencsére átlag feletti gyt-ről beszélünk, néha 1-1 család él ennyiből mint nálunk a gyt, és amig a gyerekek el vannak látva addig eszembe sincs szóvá tenni, a válással a pasinak mindezt be kell vállalnia!

 

Sajnálom hogy a szűklátókörűséged és az abszolút érzelmi inteligenciamentes véleményed osztod meg velünk, biztosan van oka, biztos személyes érzelmek és sérelmek mozgatnak! De ha hiszed, ha nem, a gyerek nem teher egy férfinak, ha a nő nem csinál mártírt magából, hisz nincs is nagyobb öröm, amikor a gyermek rácsodálkozik valamire, amikor új dolgot tudok mutatni, tanitani neki! Legalábbis speciel én érzelmi kapcsolatot ápolok a gyerekeimmel, és a válásba eleve úgy mentem bele hogy korlátozás nélküli láthatósági jog, és hidd el, a gyt összegét sem a gyermekeimtől sajnálom, csak a "volt" Feleségem nem látja ha irreális összegű ez a gyt, hogy miről is van szó!

Ő gyakorlatilag biztonságosan fent tudja tartani, ebből az összegből a családot életszinvonal csökkenés nélkül, bármikor találhat párt, van hova, ha a gyerekek is elfogadják oda is költözhet... mig én ha párkapcsolatot akarok, akkor anyagi akadályai vannak, az érzelmieken felül! Hisz napról-napra élek albérletben, és vigyáznom kell, mert egy nyaralást sem engedhetek meg, hisz a változó jövedelem nélkül, nem tudok élni, ha a gyt-t kifizetem, 100e Ft hitelre nem vagyok jó, mert a gyt összege a hitelképességi bizonylaton közeliti a fix jövedelmet, mire a bank némi mosollyal visszadja a papirt, hogy kösz nem! Hiába találnék egy gazont amire a kezdőrészletet elő tudom kaparni, és hiába lenne annyi a törtlesztő mint az albérlet, hitelképesség hiányában, még álmaimban sem merülhet ez fel!

 

Szóval ha a mártir szerepből kiestél, és érdemben akarsz foglalkozni a problémával, szivesen!

 

 

Egyébként csak hogy értsd:

 

a fix 120e nek a 40%-a 48e, a lakásból a kb havi bontás, az 30e (kamat, infláció nélkül)

 

tehát 18e Ft + a nem fix jövedelmem 40% a.... tehát a gyt 18e és 100e között változna, nem kiszámitható módon az alapján amit irtál, és igy 48e Ft minimumösszeg van, de sajnos nem tudja a feleségem azt a 6-7 milliót letenni az asztalra, hogy a gyt csupán a jövedelmemre vonatkozzon....

 

Szóval akkor, szerinted mi a jogos dolog ebben a helyzetben?

 

 

Pitecus Creative Commons License 2011.11.28 0 0 20585

Ez így már jó!

 

Nálam is állapítottak meg fix összeget és százalékot is.

Sokak itteni felháborodására nekem 14,5 % volt gyerekenént.

De a "bevett szokás", hogy

1 gyereknél 25%-ot

2 gyereknél 20-20%-ot

3 v. többnél 50%-ot állapítanak meg.

 

Ettől persze el lehet térni és a körülmények is befolyásolják a %-okat.

Előzmény: csöszke 63 (20584)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 20584

Bocsi, lehet hogy nem volt érthető, a százalék nem a folyamatban lévő fizetésnél mozoghat, hanem a megállapításnál.  Ha pl. Egy még előző házasságodból is van két gyerek, és kiskorúak, tehát még fizetsz utánuk, akkor nyilván az össz gyerekre vonnak, ami gyerekenként már nem éri el a 20%-ot. Ha válásod után újra nősülsz, csinálsz még két gyereket, akkor is lefele fog menni a százalék. De ha össz-viisz az a két gyereked van, vagy csak egy, akkor az általános az, hogy 20% gyerekenként. ez lefelé mozdul, ha több gyereked van, szülőt tartasz el, ápolsz....

Két gyereknél olyat nem állapítanak meg, hogy 25-25 %, de simán megállapíthatnak 15-15 %-ot. Így lefelé..))

Előzmény: Pitecus (20583)
Pitecus Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20583

Nem, nem mozoghat lefele.

 

A fix összeg a MINIMUM fizetendőt mondja ki, a százalék pedig ettől felfele eltérhet.

 

Pl.:

Ha a példámnál maradok, akkor 20-20%, de minimum 15-15 ezer gyerekenként.

Ha a tartásra kötelezett műszakpótlékkal nettó 160 ezret keres, akkor neki 32-32 ezret kell fizetni gyerekenként.

Ha betegállományba kerül (már nincs műszakpótlék) és csak 65 ezret kap, akkor a 20% az 13 ezerre jönne ki, de akkor 15 ezret köteles fizetni gyerekenként.

Előzmény: csöszke 63 (20581)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20582

Mind a kettőtöknek jobb a százalékos. Neked is, mert ha kevesebbet keresel azután van a százalék, és a feleségednek is, mert a százalékos megállapodáshoz meg kell egyezni egy alap összegben, amit akkor is fizetni kell, ha a százalék nem éri el azt az összeget. ha meghaladja a levonhatóság mértékét, akkor elosztva fogják vonni az azt követő hónapokban. Ahogy neked kell arra gondolni, hogy lehet hogy a következő hónap szűkösebb lesz, úgy az exednek is kell arra gondolnia, hogy lehet a tartásdíj hol több, hol kevesebb.....tartalékolni kell a több-ből, a szűkösebb hónapokra. ez neki sem kivánságműsor..

 

Harcolni nem érdemes.... kibúvókat keresni sem, mert nem az exel szúrsz ki.....ő így is, úgy is felneveli őket.... a gyerekeknek jut kevesebb.

Mert azért feltételezzük, hogy az exed rendes gondoskodó anyuka, és nem pálinkára, vagy a legújjabb divatra költi az általad fizetett tartásdíjat, miközben a gyerekeknek lyukas a cipője.....

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20545)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20581

Pontosan. A százalék mozoghat lefelé, felfelé nemigen, az alap ( a fix összeg megállapodás kérdése, de meg kell róla állapodni).

Előzmény: Pitecus (20580)
Pitecus Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20580

"

(4) A tartásdíj százalékos megállapítása esetében meg kell jelölni a tartásdíj alapösszegét is.

 

vagyis egy fix összeget mindenképpen meg kell állapítani.    Csak fix összegben,.. lehet, lehet így is úgy is, de csak százalékban nem, mert ahhoz meg kell állapítani egy alapösszeget, aminél kevesebb nem lehet, akkor sem, ha a százalék szerint nem kéne fizetnie semmit :))"

 

Ez úgy hangzik, hogy gyermekenként 20-20%, de minimuzm 15000-15000 Ft.

 


Anno nálam is ilyen gyerektartási kötelezettséget alkalmaztak.

 

Előzmény: csöszke 63 (20579)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20579

:))))) szelektív a látásod. Pedig kiemeltem a négyes pontot.

 

(4) A tartásdíj százalékos megállapítása esetében meg kell jelölni a tartásdíj alapösszegét is.

 

vagyis egy fix összeget mindenképpen meg kell állapítani.    Csak fix összegben,.. lehet, lehet így is úgy is, de csak százalékban nem, mert ahhoz meg kell állapítani egy alapösszeget, aminél kevesebb nem lehet, akkor sem, ha a százalék szerint nem kéne fizetnie semmit :))

 

vagy ugyanarról beszélünk, csak elfelé egymás mellett?? :))

 

Na mindegy....amire én felkaptam a fejem, az az, hogy de mi van akkor ha, ............mi van ha álományba van, mi van ha csökken a fizetése, mi van ha megszünik a munkája????? Mi lenne? Egyvalami nem szűnik meg....apának lenni, és nem szünhet meg gondoskodni. meg kell oldani. nem feltétlenül azzal, hogy akkor a gyereknek jut kevesebb. Mert ha ő neveli, akkor teljesen egyértelmű, hogy nem eszik, nem iszik, levegőt is csak alig vesz, ha az pénzbe kerül, csak hogy a gyerekeknek jusson. Cipőt magának csak 10 évente, mert a gyereknek kell 3-4 havonta...eladja a fényképezőgépét ha a gyerknek nadrág kell, eladja az ágyát is maga alól ha a gyereknek iskolakönyvet kell venni....

de mennyivel más az elbírálás, a gondolkozás, ha nem ő neveli. Na nehogymár el kelljen adni valamit, felélni bármit maga körül, csak hogy a gyerektartást ki tudja fizetni......

És ahogy veszem az írásaiból, messze nem 150-250 ezrekről beszélünk, hogy és majd az asszony él mint marci hevesen, a két kölökkel, neki meg szükölködnie kell. Teljes átlag családnak gondolom, akik hónapról hónapra kapargatják össze, mind az asszony, mind ő.

Elő kell kaparni, mind a két részről. Az életben semmit nem kötelező megtenni, de a gyerekedről gondoskodni azért illik....míg kicsik, bármi áron. Nem?

Szval nem hiszem hogy arról lenne szó, hogy az asszony keres 300 ezret, és a szerencsétlen exéről meg még  ha van neki, ha nincs lefeji a másik 200 ezret, és szép az élet....

 

Messze elitélem azokat a nőket, akik úgy fejik az exet, hogy de a gyereknek jár az adidas, az évente kettő sítábor, lovastábor, a legújjabb mobil nélkül nem élhet a 7 éves sem.....

 

de az alaphoz minden gyereknek hozzá kéne jutnia. És lehet hogy a bíróságot érdekli hogy van-e jövedelmed, voltál-e beteg.....de a gyereked ettől nem fog jóllakni. vagyis de....biztosan fog, mert aki neveli, az gondolkozás nélkül eladja a bútorokat is ha kell, a fényképezővel együtt.

_tyúkanyó Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20578

Így tökéletes! :) Majd megnézem, ritkán járok ott mostanában, kösz h szóltál.

Előzmény: Pitecus (20573)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20576

(3) A tartásdíjat  

a) százalékos arányban, vagy

b) határozott összegben, vagy

c) határozott összegben és bizonyos jövedelmek százalékában kell meghatározni.

 

Erről beszéltem. Ha nincs állandó munkaviszonyból származó jövedelem, a jogosult semmire sem megy a százalékos összeggel-mivel nincs miből százalékot számolni. Ilyenkor-jellemzően adócsalóéknál, amikor az életvitelből következtethető a magasabb jövedelem VAGY ha nem rendszeres a jövedelme a kötelezettnek-FIX összeget állapítanak meg...

Előzmény: csöszke 63 (20575)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20575

Kereskedelem....

és hogy semmi bizonytalan ne legyen, könyvelést vállaltam, lépcsőháztakarítást, kocsmákban, esküvőkön kisegítést, vagyis bármit, végzettségtől, képzettségtől függetlenül, mert a gyerekeknek enni kell. ha nem lett volna más, nő létemre árkot ások másodállásba, vagy utcát söprök, vagy hajléktalanok gatyáját mosom ha fizet valaki érte......érted? Hogy soha ne kelljen arra gondolnom, hogy ha holnap lebetegszem, akkor miből töltöm fel a hűtőt, és hogyan hozom be a lemaradást, a kiesést. Mert gondoskodnom kell, mert felelős vagyok.

 

 

A közös tulajdon megszüntetése Ptk. 147. § A közös tulajdon megszüntetését bármelyik tulajdonostárs követelheti; az e jogról való lemondás semmis.

 

 

 

 

Csjt. 69/B. § A gyermektartásdíjról a szülők megegyezésének hiányában a bíróság dönt. Csjt. 69/C. § (1) A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének 15-25%-ában kell megállapítani. A gyermektartásdíj meghatározásánál figyelemmel kell lenni: a) a gyermek tényleges szükségleteire, b) mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyaira, c) a szülők háztartásában eltartott más - saját, illetőleg mostoha - gyermekekre, d) a gyermek saját jövedelmére is. (2) A kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme 50%-át nem haladhatja meg. Ha a szülők két vagy több gyermek tartására kötelesek, a tartásdíjat úgy kell megállapítani, hogy egyik gyermek se kerüljön a másiknál kedvezőtlenebb helyzetbe, különösen akkor, ha nem egy háztartásban nevelkednek. (3) A tartásdíjat a) százalékos arányban, vagy b) határozott összegben, vagy c) határozott összegben és bizonyos jövedelmek százalékában kell meghatározni. (4) A tartásdíj százalékos megállapítása esetében meg kell jelölni a tartásdíj alapösszegét is.

 

Vr. 13. § A százalékos arányban, valamint a határozott összegben és bizonyos juttatások százalékában megállapított tartásdíj esetében az alapösszegen, illetőleg a határozott összegen felül a 10. § (2) bekezdésének b) pontja, illetve a 10. § (3) bekezdése alapján kifizetett díjazásnak olyan százalékát kell tartásdíjként meghatározni, hogy azok együttesen feleljenek meg a Csjt. 69/C. § (1) bekezdésében foglalt mértéknek.111   

 

 

Vr. 17. § (1) A munkáltató, a szövetkezet, illetőleg a járandóságot folyósító más szerv (a továbbiakban együtt: munkáltató) a letiltásra vonatkozó határozat kézhezvételétől kezdődően a jogosult részére rendszeresen folyósítja a megítélt tartásdíjat. Ha a tartásdíjat a bíróság százalékosan állapította meg, a munkáltató a kiutalásra kerülő összeget esetenként e százalék alapján számítja ki, akkor is, ha a munkabér, illetőleg a juttatás összege emelkedik. A munkabér csökkenése esetében sem lehet azonban újabb bírósági határozat nélkül kevesebb tartásdíjat folyósítani, mint amennyit a bíróság a százalékos megállapítás mellett alapösszegként megállapított. (2) Ha a kifizetett díjazás olyan összegű, hogy - a tartásdíj levonására vonatkozó szabályok alapján - még az alapösszeg levonása sem lehetséges, azt, illetőleg annak le nem vont részét a munkáltató hátralékként nyilvántartja és - amint erre lehetőség nyílik - a hátralékot folyamatosan levonja.

 

 

Na...utána olvastam....nem most. Az évek alatt párszor. Olvasd te is :))))) Az alapösszeg, az a fix összeg, aminél kevesebbet nem fizethet, akkor sem ha 00 a bevétele.

Dargonair Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20574

Sziasztok! Ezt most találtam:

 

 

A válás egészségügyi következményei

 

http://newsee.hu/tartalom/v%C3%A1l%C3%A1s-eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgyi-k%C3%B6vetkezm%C3%A9nyei

 

Pitecus Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20573

Köszönöm kedves tyúkanyó!

A fucsa, hogy nem csak mi, hanem a gyerekek is boldogok.

Az iwiw-en látszik is...:-)

Előzmény: _tyúkanyó (20557)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20572

Persze, ha takarítónő vagy, vagy a szalagon dolgozol, akkor igen. De ha szolgáltatásból kívánsz megélni, a fejed tetejére állhatsz, ha nem bíznak meg, nincs bevétel. Ez van. Különösen igaz ez az olyan szezonális szolgáltatásokra, mint az esküvői fotós pl.

Előzmény: csöszke 63 (20569)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20571

Látom nem érted a problémát. KÉTFÉLE jövedelme van az embernek. ÁLLANDÓ munkaviszonyból származó és ESETI megbízásokból származó. Ráadásul az eseti megbízásos jövedelme ALKALMANKÉNT kétszer annyi mint az állandó. HA átlagot számol kb. egyenlő a kettő. Viszont ha ezután az átlag után kellene fizetnie FOLYAMATOSAN, azt nem tudná megtenni mert az az ÁLLANDÓ jövedelmének majdnem a 100%-át jelentené FOLYAMATOSAN. Érted már?:)))

Előzmény: csöszke 63 (20569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!