Keresés

Részletes keresés

nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 157
Majdnem ...
Még egy apróság kimaradt a hókuszpókuszból...
Ahhoz, hogy tényleg működjön a bank select, előbb a mixeren a módot (teljesen mindegy, hogy defaul XG-re állítod, és úgy mented el a "művet"), ki kell kapcsolni (át kapcsolni GM-re), majd vissza XG-re. És ezután már tényleg megy a bank select... Ezért aztán valami nem kerek teljesen ...
Ja, és pl. a Voyetra alatt sem működik, pedig "papíron" mennie kéne :)
Már csak az kéne, hogy egy Cubase-en is kipróbálhassam, de annak nincs (mostanában) letölthető demo verziója...
Ha valakinek volna egy Cubasis-e (akár a Creative Audigy Premiumhoz csomagolt) megköszönném egy próba erejéig... Vagy ha tudtok leltölthető Cubasis demo-t... Csak azért, hogy az is ilyen "kerülő úton" tudja-e ezt a bizonyos XG bank selectet az YMF-7x4 chipnél...
Előzmény: MidiTom (155)
Human Positive Creative Commons License 2005.03.20 0 0 156
Én használtam annó Emulator X-et 1212M hangkártyával. Akkoriban nagyon bugos volt a cucc, nem tudom mennyire javították ki a hibákat. A gyári hangoktól nem dobtam magam hanyatt, de azért használhatóak voltak. A szűrő presetjei nagyon jók! Tévhit, hogy használja a sampler a hangkártyán lévő DSP-t (nem hardveresen gyorsaított!), azon csak a kártya effektjei futnak, az Emulator X-től függetlenül. AKAI mintákat jól konvertált, GIGA-t pocsékul.
Előzmény: nrb (152)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.20 0 0 155
Vagyis hagyományos módon működik a bank select.
Csodálkoztam volna, ha csak a sysexes hókuszpókusz használható.
Előzmény: nrb (154)
nrb Creative Commons License 2005.03.20 0 0 154
Hátha más is szenved vele:
XG bank select YMF-7x4-es kártyákhoz

Sikerült megtalálnom a módszert (ami alapjában véve nem bonyolult, de csókoltatom pl. a Magix szerzőinek - vagy inkább dokumentátorainak - kezét; sőt, talán a többi program hasonló szakértőit is. Mert hogy XG kártyából nem egy darab van a világon, ezért nem lenne hátrányos, ha "kismajom" módszerrel leírnák az XG bank select használatát.)
Nos, akkor MAGIX-nél a lényeg (gondolom, a többinél sem más alapvetően):
- Az alapbeállítás maradhat - Bank Message: Control 32
- A mixer ablak kiválasztása (aktiválása) után a View menüben "ki kell pipálni" a "bank" menüpontot
- A mixeren a "program" (hangszer neve) alatt megjelenő két numerikus mező közül a felső az MSB, ebbe kell begépelni a bank értékét

ÉS MŰKÖDIK :))))

Előzmény: MidiTom (153)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.19 0 0 153
Nos, ezeket a csomagokat nem használtam, nem tudok tehát konkrét véleményt mondani róluk. Az Absolute fórumon vannak emberkék, akik komolyabban foglalkoztak a témával, és gyakorlati tapasztalataik is vannak. Hallottam pro és kontra véleményeket is.
Előzmény: nrb (152)
nrb Creative Commons License 2005.03.19 0 0 152
Hadd kérdezzek valamit, ha már erre jártál:
Az E-Mu Proteus X és Emulator X "csomagok" mennyire jók vagy gagyik?
Főleg a "hardveresen gyorsított szoftver szintetizátor/emulátor" érdekelne.
Felejtős?
Egy mai közelepsen erős gépen mennyire lehet "kihajtani" őket? ( Sok-sok miditrack, sok-sok hang... :))) )
Előzmény: MidiTom (150)
nrb Creative Commons License 2005.03.19 0 0 151
Pontosan erre gondoltam én is.
Egy nevezőn vagyunk.
Erre vonatkozott az, hogy a 64 sáv egyidejű kezelése hardware-függő.
Előzmény: MidiTom (150)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.19 0 0 150
Ma már egyáltalán nem drágák a 4 vagy 8 bemenetű kártyák. Bemenetek tekintetében nem a multimédia kártyákra gondolok, amiken sok lyuk van, de valóban csak keverő felületen keresztül érhetők el, hanem a "rendes" kártyákra, pl. M-Audio, STA, stb. Ezeknél minden normális szoftver alatt a vonal bemenetek "line in 1 - line In 2 - ... line In N" címszó alatt megjelennek, kiválaszthatók, és csók a családnak. Az ilyen kártyákra direktben rá lehet kötni n/2 számú sztereo jelforrást, vagy, ahogy régen az analóg soksávos magnóknál csinálták, be lehet kötni őket egy IN-LINE keverőbe. (Hagyományos keverő is megteszi, ha van rajta elég direct out vagy inzert ).
Előzmény: nrb (149)
nrb Creative Commons License 2005.03.19 0 0 149
No várj csak.
A magnó esetén (maradva ennél a példánál) valóban van 64 sávod (vagy 8, vagy 4), de felvenni egyidejűleg(!) csak akkor tudsz más-más forrást, ha egyidejűleg négy önálló bemeneted is van, amiket külön-külön rendelsz hozzá a felvevőfejblokkban lévő egy-egy tényleges felvevő fejhez (egy-egy sáv). (Most ezeket az egyszerűség kedvéért tekintsük sima, mono sávoknak.)
Ha viszont csak egy bemeneted van, akkor egymás után tudod felvenni a sávokat, szépen sorban. (Ez volt a régi klasszikus módszer. Alapot feljátszották valami gyenge mono sávra, utána külön-külön rozítették a tényleges sávokat, de nem szimultán.)
A(z olcsóbb, átlagos) hangkártyáknál is az a feneség, hogy ugyan van line-in meg cd-in meg mic-in meg aux-in, de a recording programok az eszközt úgy látják, mint egyetlen hangrögzítő eszköz, és ennek a hangrögzítőeszköznek a bemenet-arányait ugyan ki tudod választani a hozzá tartozó keverőpulton, de nem tudod azt megtenni, hogy külön kiválasztod első felvételi forrásnak a hangkártya Line-In-t, másodiknak a CD-In-t, harmadiknak a Mic-in-t, negyediknek meg mondjuk az Aux-In-t. (csak talán speciális, drágább kártyákkal, ilyenekre gondoltam, amikor azt írtam, hogy a rendszer felé kettő vagy több egymástól független hangrögzítő eszközként jelenítik meg magukat) Csak annyit tudsz tenni, hogy azt mondod, a te hangrögzítő eszközöd az Audigy2 (vagy SB-Live, vagy akármi). Így a hangrögzítő program azon az egy eszközön keresztül EGYETLEN hangfolyamként rögzíti azt, amit a hangkártya keverőján kiválasztasz, hogy mi legyen a felvétel tárgya. (Ez ugye pl. az emu családnál - audigy, sblive - úgy jelentkezik, hogy vagy Line-in,. vagy snyth, vagy CD-in ... stb.stb., vagy a "nagy durranás", a "WhatUHear" - vagyis minden, amit hallasz, ami "átmegy" a kártyán.) De ez is egyetlen rögzíthető audió folyam.
Gondolom, hogy egy olyan eszköz (hangkártya), ami tudja (tudná) azt, hogy az összes bemenete szimultán külön-külön sávokra szétdobva rögzíthető legyen, elég bonyolut és drága (lenne).
Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy ahány (virtuális vagy valós) egyástól független hangrögzítésre képes eszközt "lát" a program (mutat neki az op.rendszer vagy a HW-driver), annyir sávra tud szimultán(!) audió felvételt készíteni.
Előzmény: MidiTom (148)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.19 0 0 148
A dolog kissé árnyaltabb megközelítést igényel.
Azt írod:"(Valahogy úgy képzelem, hogy egy-egy audió eszköz olyasmit jelképez, mint egy soksávos analóg magnó egy-egy sávja.)"
Ez azért nem teljesen oké, mert inkább a rögzítőprogram sávjait lehetne a magnó sávjaival párhuzamba vonni. Elképzelhető, hogy valaki egy programmal 64 audió sávon dolgozik, bár csak két fizikai bemenete van. A többsávos analóg magnóknál általában minden sávhoz megvolt a bemenet, bár nyilván nem kellett valamennyit egyidejűleg szükségszerűen használni.
A PC-s rendszereknél a kulcs az ASIO-ban van. Ahhoz, hogy normálisan lehessen dolgozni a bementekkel, mindenképpen ASIO-s kártya kell. Amennyiben a gyártó deklarálja, hogy több kártya egymás mellett működhet a gépben, akkor ASIO-n kersztül ezek leképeződnek a felhasználói program felé. Az egy másik kérdés, hogy nem érdemes ezzel sokat vacakolni, mert:
- egy 4 bemenetű kártya mindenképpen olcsóbb, mint kettő 2 bemenetű (ez ugyanígy 8 bementre is kiterjeszthető)
- egyetlen audio kártya illesztése is általában fejtörést okoz az ACPI, busmastering, stb problémák miatt, tehát jóval egyszerűbb egy kártyával elbánni.
Mint említettem, a multimedia ASIO alatt szőröstül-bőröstül megjelenik minden INPUT, az alaplapi hangkártyától a modem mikrofon bemenetéig, de ezeknek csak elméleti jelentőségük van, gyakorlati munkára alig van értelme befogni őket.
A programokon belül általában lehetőség van a kétfajta ASIO (meg általában DX mód) közti átkapcsolásra. Nyilván ettől függ, hogy az adott program mennyi használható I/O-t lát maga körül.
Előzmény: nrb (147)
nrb Creative Commons License 2005.03.19 0 0 147
Valami ilyesmit szerettem volna én is megfogalmazni:
Ahány önmagában audió felvételt készíteni tudó eszközt "lát" a program, azokat egyidejűleg kijelölheted audió felvételi forrásnak.
Hogy ezeket hogyan valósítod meg (illetve a gyártók hogyan valósítják meg), az már programfüggetlen.
A másik gépben van két normál hangkártya és egy ASIO 2 kompatibilis, ma azon is megnézem, összesen mit lát a progi.
(Valahogy úgy képzelem, hogy egy-egy audió eszköz olyasmit jelképez, mint egy soksávos analóg magnó egy-egy sávja.)
Az valóban érdekes kísérlet lenne, hogy egy PC-be beépítve pl. két Maya44 vagy M-Audio 192-es kártyát, hány audió rögzítő eszközt látna a progi.
Előzmény: MidiTom (146)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.18 0 0 146
nrb,
amit írsz az nekem nem teljesen világos.
"úgy tűnik, hogy annyi audio csatornát lehet egyidőben felvenni, ahány audio eszközt "lát" a program. (Nálam kettőt, mert két chip - egy kártya és az alaplapi eszköz - van a gépben.)"
Nem ismerem konkrétan a progit, de azt gondolom, ez is úgy működhet, mint a többi. Vagyis, ha "rendes" ASIO-val használod, akkor annyi csatorna választható inputnak, ahány egyidejűleg választható fizikai bemenet van az ASIO-s kártyán. Tehát pl. egy Delta Audiophile vagy egy EMU 0404 esetén 2. Az alaplapi kártya kiesik, mert az csak multimédia ASIO módban érhető el. Ha viszont multimédia ASIO-t kapcsolsz, akkor 4 aktív input lehet. Az egy másik kérdés, hogy késni és lötyögni fog az egész.
Előzmény: nrb (145)
nrb Creative Commons License 2005.03.18 0 0 145
Kipróbáltam, úgy tűnik, hogy annyi audio csatornát lehet egyidőben felvenni, ahány audio eszközt "lát" a program. (Nálam kettőt, mert két chip - egy kártya és az alaplapi eszköz - van a gépben.)
A bitráta állításának a lehetőségét nem találtam meg, de a mintavételi freki csak 48kHz-ig emelhető. (22050, 32000, 44100, 48000)
Előzmény: ggaabboo (143)
jorden Creative Commons License 2005.03.17 0 0 144
nagy szükségem lenne a hip hop ehay 5-re! nem tud vki vmi warezt ahonnan le tudnám tölteni? vagy bármilyen más oldal is jó lenne. a 2.cd-t már leszedtem CD-ről de az első sehogy sem akar jönni. plíz vki help !!! zi-on@freemail.hu
ggaabboo Creative Commons License 2005.03.17 0 0 143
Szia!

Nem akartam kötözködni, sőt!
Köszi a választ.
Írtam e-mail-t az itt megadott címedre.

Üdv: Gabó
Előzmény: nrb (137)
nrb Creative Commons License 2005.03.16 0 0 142
Bocs, nem jól emlékeztem, 8.2 MB a mérete.
Előzmény: _cigam_ (139)
nrb Creative Commons License 2005.03.16 0 0 141
Ha az e-mail fiókod elvisel 5 MB-ot, elküldöm.
Előzmény: _cigam_ (139)
nrb Creative Commons License 2005.03.16 0 0 140
A google-lel keress rá, és megtalálod. (Én is úgy bukkantam rá..)
Előzmény: _cigam_ (139)
_cigam_ Creative Commons License 2005.03.16 0 0 139
Es honnan lehetne letolteni a logic fun-t?
Előzmény: nrb (134)
nrb Creative Commons License 2005.03.16 0 0 138
Sok önjelölt zeneszerző-zseni azt hiszi, hogy attól lesz "ütős" a "termék", hogy "baró" szoftvert használ. Aztán amikor meghallgatod a "demójukat", kiderül, hogy a potik huzogatásán és tekergetésén kívül SEMMIT nem csináltak...
Aki igazi zenész "egy szál" Fenderrel vagy Hammonddal is tud zenélni, aki meg nem zenész az egy 50milliós stúdióban is fakezű marad ...
Az persze más kérdés, hogy nüanszokban, finomságokban (ami aztán a sava-borsát adja a számnak) tényleg nagyon sokat számít, milyen a cucc, valamint az is tény, hogy egy igényes, lemezképes szám elkészítése csak komoly eszközparkkal lehetséges, de a zenéhez való totális nemértést nem takarja el semmilyen drága software/hardware.
Valahogy úgy fogalmaznék, hogy aki egy Trabanttal sem tud semmit kezdeni, azt hiába ültetik be egy Ferráriba, esélye sincs, hogy F1-es futamot nyerjen.
Előzmény: Rigor (136)
nrb Creative Commons License 2005.03.16 0 0 137
Nem tudom, hogy ezt most komolyan kérdezed, vagy kötözködés végett, azért válaszolok.
Az audiostudio 64 audio sáv szimultán kezelésére képes "katalógus szerint". Gondolom, hogy ez hardware-függő is ;)
A midistudio 48 audiosávot, korlátlan midi sávot, és (ha jól rémlik) 12 audio-hangszer sávot (VSTi) kezel párhuzamosan. ( Gondolom, hogy ez is hardware függő, tehát valószínűleg nem IBM-XT-re gondoltak, AdLib hangkártyával :) )
Előzmény: ggaabboo (135)
Rigor Creative Commons License 2005.03.16 0 0 136
"Még egy Voyetrával is lehet olyan szintű demot csinálni, amivel megmutathatja az ember, mire képes :)) " - sőt még fasttrackerrel is:) Vagy méginkább Buzz-al, (ez pilótavizsgás, ámde ingyenes és ha értesz hozzá bármikor profibb hangzást kihozol belőle mint ami mondjuk a Reasonből kijöhet)
Előzmény: nrb (134)
ggaabboo Creative Commons License 2005.03.16 0 0 135
Szia!

Hány audió sávot tud kezelni egyszerre? Hány audio sávot tudok rögzíteni egyszerre, illetve egymás után? Remélem érthető voltam:-)


Üdv: Gabó
Előzmény: nrb (134)
nrb Creative Commons License 2005.03.05 0 0 134
Most lehet, hogy páran meg fognak kövezni (vitruálisan), de azt mondom, nem tudom elképzelni, hogy egy 150-200ezer forintos (urambocsá még jóval drágább) program mivel tud többet a Magix Music Studio Deluxe 2005-nél. Amire szükségem van, azt tudja (ASIO támogatás, VSTi PlugIn támogatás, jó kezelőfelület...) Ráadásul pár éve a Logictól "átvertték" a teljes felületet (ha jól tudom, ez legális ügylet volt), ezért most teljesen úgy néz ki, mint pl. a Logic Fun 4.8.1 (Ha ki akarod próbálni, akkor töltsd le ez utóbbit, szabadon elérhető. Nem támogatja az ASIO-t és a VSTi-t, a többi ugyanaz.)
Nálam egy 3000-es AMD64-en teljesen jól megy, de egy 2.6-oson is tökéletes volt. ( Ha félamatőr zenélgetéshez kell, arra tökéletes, de szerintem a legtöbb önjelölt zenész-zseni számára nem a sequencer program jelenti a szűk keresztmetszetet. Aki a Magixszel tehetségtelen, azon a Cubase SX sem fog segíteni :D )
Még egy Voyetrával is lehet olyan szintű demot csinálni, amivel megmutathatja az ember, mire képes :)) (Azt már csak halkan kérdezem, vajon a magukat zenésznek tartók közül hányan tudnak valamilyen hangszeren elfogadhatóan(!!) játszani? )
Előzmény: Mester zzz (133)
Mester zzz Creative Commons License 2005.03.05 0 0 133

Szevasztok !!!!!!!!

 

Hamarosan szerzek egy progit: MAGIX.MUSIC.STUDIO.DELUXE.2005

 

Szerintetek milyen??????? Én nem ismerem csak azért!

 

Tudtok-e olyan magyar honlapot ami ezzel a programmal foglalkozik????????????????

 

Segítségeteket előre is kösssssssssssssz

nrb Creative Commons License 2005.02.24 0 0 132
Jó sok pénzedbe kerülhetett :))
Előzmény: Törölt nick (131)
nrb Creative Commons License 2005.02.14 0 0 130
Még egy apróság, ha esetleg segítség kell a VSTi hangszerekhez, írj (bocs, ha már mindet tudsz róluk)... bár ha megy az angol, a Magix helpből - ami azért magunk közt szólva elég tré -, ki lehet bogarászni.
Előzmény: amatőrzenész (128)
nrb Creative Commons License 2005.02.14 0 0 129
Elég bolond megfogalmazás a Magix alkotói részéről, ugyanis nem kell a rendszert újrabootolni, csak a Magix programot kell újraindítani.
Az ASIO drivernek a - gyakorlati -lényege az, hogy - szemben a közönséges audio driverekkel, amik jó nagy "késleltetéssel" dolgoztatják a hangkártyákat -, szinte érzékelhető késleltetés nélkül "játszatják" le a hangokat az audio chippel. (Na most ez nagyon tudományos-ismeretterjesztő szintűre sikeredett. A jelenség úgy tapasztalható, hogy pl. a Magixben kiválasztasz egy VSTi hangszert, és ha lenyomod a midi billentyűt, a hang azonnal meszólal. Ezzel szemben a hagyományos driverrel negyed-fél-egy másodperc késéssel szólal meg a hang. A hangkártya önálló életet él, a rendszer mindenféle elfoglaltságától függően akkor és úgy zenél, ahogy akar.)
A régi Audigy-ASIO-driver csapnivaló volt, a KxProjecté tisztességes, és az új Audigy driver is jó.
Biztosan van valaki, aki alaposabban ismeri a témát.
Ja, és van egy olyan free driver is, hogy ASIO4ALL. Nekem nem jött be. Pedig állítólag általános ASIO driver mindenféle hangkártyához.
Előzmény: amatőrzenész (128)
amatőrzenész Creative Commons License 2005.02.14 0 0 128
Szia, köszi a segítséget, a helyzet az, hogy időnként megpróbálom az audio opciókban beklikkelni az ASIO-t, de ekkor a program visít, hogy ehhez újra kell bootolnom. Gondolom, ez az újratelepítést jelenti, de vajon mi lehet az az ASIO? Bocs, hogy nem vagyok túl penge, de talán még nem késő.
Előzmény: nrb (127)
nrb Creative Commons License 2005.02.14 0 0 127
Valószínűleg nem az ASIO drivert használod. (Szerintem ez tipikusan a latency problémakör.)

Két lehetőséged van:
1. Töltsd le a KxProject drivert és telepítsd. (Előtte uninstalláld az Audigy gyári driverét.)
2. (Nem tudom, honnan) szerezd meg az Audigy2 ZS gyári installáló lemezét, kicsit hackeld meg, és telepítsd azt. (Ebben nem tudok segíteni, de a neten találsz megoldást rá.)

Ha csak zenélni akarsz, akkor az első megoldás jóval egyszerűbb.

Ha fenn van valamelyik driver, akkor a Magixben válaszd ki a Creativ ASIO / Kx ASIO drivert, és állíts olyan kicsi latencyt, amit még elbír ( nálam most 10ms, ami elég jó ;) )
Ja, és még egy fontos dolog: akármelyik ASIO drivert telepíted fel, csak 48kHz-en fogsz tudni digizni. (De ez, gondolom, nem baj...) A Magix minden induláskor kiabálni fog, hogy az ASIO eszköz nem támogatja a 44,1kHz-es digizést. (Hogy hol lehet beállítani, hogy NE ez legyen az alapértelmezett, azt nem tudom, de úgy tűnik, nem is lehet...)

Sok sikert

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!