Keresés

Részletes keresés

camel1237 Creative Commons License 2017.01.23 0 0 25000

Örömmel olvastam én is a beszámolódat. Jó, hogy ide is megírtad. Beléptem a face. csoportba, de valamiért ott nem tudtam elolvasni.

Előzmény: volvo s80 (24998)
slia Creative Commons License 2017.01.23 0 0 24999

Öröm volt olvasni, mint mindig a beszámolód! Köszönöm! 😊

Előzmény: volvo s80 (24998)
volvo s80 Creative Commons License 2017.01.23 0 3 24998

Sharm Plaza / Resort – Sharm El Sheik

2017.01.07. – 2017.01.14.

 

A Sharm Resort a legolcsóbb all inclusive hotel az ETI kínálatában, ami persze nem azt jelenti, hogy rossz. Ha annak tartanánk, akkor nem mentünk volna már harmadszor is vissza. Ár – érték arányban nagyon is jó, de nyilván sem a hotelt sem az ellátást nem lehet és nem is kell a Makadi Spa – hoz, vagy hasonló magas színvonalú hotelhez hasonlítani.

 

Két éve már írtam erről a hotelről, nem akarom magam ismételni, így most csak arról írok, ami változott, illetve arról, amit most télen tapasztaltunk.

 

Utazás:

Bécsből indultunk, Air Cairo géppel mentünk, ami pontosan indult és érkezett. Átlagos repülés volt elég szegényes ellátással. Odafelé csirke vagy marha volt valami tészta félével, hazafelé vagy omlett, vagy főtt tojás és virsli (vagy ,valami olyasmi J), egy kis zöldséggel. Egyik sem volt jó. Inni egyszer adtak vizet és kávét vagy teát.

 

Vízumot nem vettünk, nem volt rá szükség, de nem is erőltette senki. Akinek kellett, az a bank ablaknál 25,- $ -ért meg tudta venni.

Kifelé jövet volt Vodafone bolt, vettünk is internet kártyát, nagyon olcsó volt, 3,5 Gb került 4,- $ -ba.

 

A hotelba a bejelentkezés az itt megszokott módon zajlott. Egy konferencia terembe tereltek, ott mindenki kapott karszalagot, aztán névre szóló bejelentkezési lapot, azon még a hiányzó adatokat ki kellett tölteni: születési adatok, útlevél szám, lakcím, e. mail cím, érkezés és távozás napja. Változás a korábbihoz képest, hogy most nem vették el az útlevelet, hanem ott helyben lemásolták. A kitöltött lappal egy asztalnál megkaptuk egy borítékban a szoba kulcsot, a törölköző kártyákat és egy tájékoztatót az ellátásról.

Aztán megint a szokásos rend: a bőröndre ráíratni a szoba számot és irány a szoba. Természetesen mutatják, hogy hol van.

Sharmon nincs magyar telepített idegenvezető, ezért csak németül, esetleg angolul mondják el a tájékoztatót. Ennek ellenére nem nehéz elboldogulni, elég egyértelmű minden.

Indulás előtti napon az ETI faliújságon ki van írva, hogy mikor érkezik a transzfer busz, ami a reptérre visz, illetve, hogy az indulási időpont előtt egy órával a bőrönd legyen a szoba ajtaja előtt.

 

Hotel, szobák

 

A 2222 és a 2223 szobákban laktunk. Jó helyen a Fellini (pizzás) étterem szintjén laktunk, az erkélyről kicsit a tenger is látszott, a szobák a Continental Plaza Hotel felé néztek. Ha nem lett volna előttünk egy hatalmas pálma, akkor jobban láttuk volna a tengert. De ennél nagyobb bajunk, hogy a tengerre néző kilátást megzavarja egy magasra nőtt pálma, sose legyen J

A szoba egyszerű, de tágas, kényelmesen berendezett, van hely mindennek. A bútorok már kicsit kopottak, de nem vészesen, a két hatalmas ágy nagyon kényelmes. Mivel tél van, azt is leírom, hogy jó meleg, puha takaró volt. Az erkély is elég nagy, három oldalról zárt, így védett. A fürdő is jól használható, vagyis jól használható lett volna L

Ez az egyetlen negatívum, amit írni tudok, de ez elég bosszantó volt. Sajnos meleg víz csak nagyon ritkán és akkor is csak alig volt. Szinte egész héten hideg vízben zuhanyoztunk. Még szerencse, hogy az olyan majdnem langyos volt, így nagyon sietve ugyan, de le tudtunk valahogy zuhanyozni. Szóltunk természetesen, küldtek is valami szerelőket. Akkor egyszer volt egy kevéske meleg víz, de nem sokáig. Szóltunk még egyszer, de nem történt semmi.  A szobát ki tudtuk volna cseréltetni, de semmi kedvünk nem volt egy fél napot költözködéssel tölteni.

 

A hotel állapota nem romlott, amióta utoljára voltunk. Sőt, inkább azt láttam, hogy igyekeznek karban tartani. A korlátok újra vannak festve, a kert szépen gondozott, mindenhol rend van és tisztaság.

Mivel nincs sok vendég, így nem üzemel minden épület. Csak az I. – V. blokkban lévő szobákban laknak, vagyis csak a Sharm Plaza épületei, és azok sem mind.

 

Éttermek, bárok

 

Gondolom a kevés vendég és a téli időszak miatt nem volt nyitva minden étterem és bár.

Reggelizni a főétteremben 7:00 -től ( La Veranda) és 8:30 –tól a Palms –ban lehet.

A választék a szokásos, omlett, világos szalámi sötét szalámi, főtt tojás, sajtok, zöldségek, palacsinta, müzlik, joghurtok tálban, croissant, többféle kenyér és péksütemény, édes sütik stb. Korábban itt sokféle (kakaós, vaníliás, túrós, csokis) meleg kalács volt a reggelinél, most csak egy vagy kétféle, de az friss volt és finom.

A kávé Nescaféból készült, meg lehetett inni, a „gyümölcslé” az borzasztó rossz.

Mi mindig a Palms-ban reggeliztünk, a két pincér leste a kívánságainkat. Szó szerint. Mindent az asztalunkhoz hordtak, a harmadik napon már virággal díszített asztal várt a reggelinél és két mosolygós, kedves pincér J

Mikor meglátták, hogy érkezünk, már hozták  az üdítőt, a kávét, a tejet a cukrot hozzá, kistányéron a vajat, mézet, lekvárt. Nem adtunk nekik előre baksist, csak a hét második felében, mégis mindig ilyen kedvesen fogadtak.

  

Ebédelni mindig a parton ettünk a C-View –ban. Itt svédasztal volt minden nap. Korábban étlapról lehetett választani, akkor volt tintahal, grillezett hal, marha szelet, csirke és desszert is. Ezt sajnáltuk, hogy most nem így van, de minden nap jóllaktunk így is.

Volt leves, kétféle köret, valamilyen sült hús, valamilyen szaftosabb hús, párolt zöldség vagy grillezett zöldség, valami kebab féle, pasta és narancs vagy grapefruit. Naponta változott, de azért elég hasonló volt.

Lehetőség lett volna fent a főétteremben is ebédelni, de mi sajnáltuk az időt rá, jobban éreztük magunkat a parton.

 

Három fakultatív étterem van nyitva, ami vacsorát kínált: a Shish a parton – itt grill húsokat adnak, a Fellini – itt pizza van, és az Al Hawara – ez libanoni ételeket kínál.

A legjobb a pizza volt, ott kétszer is voltunk, nekünk nagyon ízlett. A másik kettő sem volt rossz, de rosszabb, mint korábban, oda nem mentünk vissza. Hasábburgonyát egyedül első este a Shish-ben ettünk a grill húsokhoz.

A többi este a főétteremben vacsoráztunk. Korábban nagyon nem szerettük a főéttermet, most nem volt rossz. Kicsit változtattak a berendezésen, így most barátságosabb lett. Az étel kínálat is egészen jó volt. Mindig találtunk olyat, ami ízlik.

Volt fizetős, műsoros vacsora is, azon nem voltunk.

 

Délután 15:00 – 17:00 –ig a Fellini –ben van palacsinta és fagyi. Korábban sokféle töltelék közül lehetett választani, most általában csak lekvár volt, esetleg méz.

 

A parton csak egy bár működött, a C-View mellett. Az alsó napozó szinten lévő nem volt nyitva, de nem is volt rá szükség, nem volt annyi vendég. A pincérek a napágyakhoz hozták az italt, ezt korábban nem tapasztaltuk. Sűrűn megkérdezték, hogy kérünk-e inni. 

Napközben hordták a fizetős koktélokat, de nem voltak erőszakosak.

Este a teraszon, ahol a műsorok is vannak, szintén lehet inni, a kiszolgálás itt is jó volt.

Sokszor már semmit sem kívántunk, de nem nyugodtak, amíg nem kértünk valamit.

Nem tapasztaltuk, hogy hiány lett volna valamiből, talán egyszer fordult elő, hogy nem volt gin-tonic, és talán kétszer, hogy nem volt szívószál.

Korábban ízlett a fehér bor és a rosé, most az elég gyenge volt.

A Vienna Bar mindig nyitva van, innen fél literes vizet is lehet bármikor, bármennyit vinni.

 

Egyik este a „Roman Pool” mellett pezsgős, koktélos állófogadás volt a törzsvendégeknek.

Nagyon mutatós és egész finom koktélok voltak, ihattunk pezsgőt (az is finom volt), és finom apró szendvicseket és sütiket is kínáltak.

 

Időjárás:

 

Még soha nem voltunk télen, így nem nagyon tudtuk mire számítsunk. Azoktól, akik decemberben kint voltak, az a hír jött, hogy jó meleg van és a tengerben is jó fürdeni. De mikor megnéztük az előrejelzést, ahol csak 18 fok körüli hőmérsékletet jósoltak, akkor kicsit megijedtünk.

Mikor kiszálltunk a repülőből azonnal levettük a meleg ruhát, nagyon jó meleg volt.

Az erkélyen kitettük a hőmérőt az árnyékba, ott mért 25 fokot. Megnyugodtunk J

Érkezés után azonnal lementünk, hogy megnézzük a tengert és persze azt is tudni akartuk, mennyire hideg J Nem volt hideg, rögtön fürödtünk is egy jót.

Nemsokára lement a nap, de nem fáztunk vizes fürdőruhában sem.

Napközben végig 30 fok fölött volt a levegő a napon, árnyékban kb. 23-25 fok körül. Ha teljes szélcsend volt, akkor kicsit magasabb, ha fújt egy kis szél, akkor valamivel alacsonyabb. Szerencsére egész héten szinte teljes szélcsend volt.

A víz 23-24 fokos volt, nagyon sokan fürödtek és sznoriztak. Mi rövid neoprén ruhát használtunk, abban egyáltalán nem fáztunk. Kicsit kevesebb ideig voltunk egyszerre a vízben, mint máskor, de nagyon jókat sznoriztunk.

Este már kellett a melegebb ruha. Hosszú nadrág, zárt cipő, hosszú ujjú felső, egy melegebb kardigán vagy mellény nekünk elég volt. Kabát egyszer sem kellett. Mikor bementünk a Naama Bay-be vagy a Soho –ra, akkor még kevesebb ruha is elég volt. A több ruha inkább ahhoz kellett, hogy a teraszon üldögéljünk.

Nappal nyár volt, este ősz.

A szobában sem volt soha hideg, általában 20 fok körül volt.

 

Tenger

 

A hotel legnagyobb erőssége szerintem a tenger. Gyönyörű lépcsőzetes part, csodaszép, hosszan elnyúló korallzátonnyal.  A vízbe két mólón lehet bejutni, mindkét irányba hosszan el lehet úszni. Hogy merre szebb, azt nehéz megmondani, nekem mindenhol tetszik. Vannak persze szakaszok, ahol már kopott és elhalt a korall szirt, de összességében nagyon változatos és színes. Sok és sokféle hal van.  Itt lakik az én kedvenc halam, a napóleon hal, illetve abból egy hatalmas és egy kisebb példány. Mivel ez egy öböl, így áramlatok sem nagyon vannak, és talán emiatt hullámok sem. Szinte végig sima volt a víz. A sznorisok álma ez a hely. Van ennél sokkal szebb korallzátony persze, de ez a szebbek közé tartozik, úgy gondolom J

Aki pancsolni, fürdeni szeretne, annak viszont ez nem ideális, mert a mólóról a vízbe érve azonnal mély a víz, és csak nagyon rövidke szakasz van, ahol strandolni lehet.

  

Sharm El Sheik

 

Utoljára 2014-ben voltunk Sharm el Sheiken, és most örömmel láttuk, hogy minden szépül. A reptértől a hotelig vezető úton szinte végig virágok, pálmák, amik szépen gondozottak. Az út mellett nincsenek szemét halmazok, az utak jó állapotban vannak, jó a közvilágítás, a lámpák napelemmel működnek. Nagyon jó látni a fejlődést.

 

Egy este a Soho-ba mentünk el, egy este pedig Naama Baybe.

A Soho-ban még nem voltunk korábban, nagyon tetszett. Kulturált, tiszta és szép. Nagyon hangulatos sétáló utca üzletekkel, csodaszép kivilágítás, ami valószínűleg máskor kevesebb, mert még itt voltak a karácsonyi dekorációk. Színes fényekkel megvilágított szökőkút, óránként zenés fényjátékkal.

Bárhol a világban megállná a helyét, örülök, hogy elmentünk.

 

A Naama Bay sajnos nagyon kihalt volt. Csak kevesen sétálgattak az utcán.  Kevés a turista, de lehet, hogy januárban ez máskor is így van.

 

Hotel vendégek:

 

A legtöbb vendég orosz ajkú volt, főleg ukránok. De voltak szlovákok és persze németek, osztrákok.

Egészen sokan voltunk magyarok is, kb. harmincan.

Egyetlen arab családot láttunk egész héten.

A hét első felében többen voltak, aztán egyre kevesebben lettünk, de nem volt a hotel kihalt.

Szinte mindenki a tengerparton volt, a medencék környéke üres volt. Ennek az is lehetett az oka, hogy elég hideg volt a víz a medencékben.

 

Nagyon örülök, hogy kipróbáltuk, milyen télen Egyiptomban nyaralni és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó téli utunk. Tökéletesen jól nyaraltunk. Természetesen nem olyan, mint az Indiai óceánon vagy a karib térségben, de az ára sem olyan J

Sharm El Sheiket is ajánlom mindenkinek, aki szereti a tenger élővilágát és Egyiptomot. Aki még nem volt, mindenképpen próbálja ki egyszer.

 

A hotel nem okozott csalódást, korábban is szerettem, most is jól éreztük magunkat. A személyzet feltűnően kedves volt, mindenki mosolygott és igyekezett a kedvünkben járni. Nem éreztem egyáltalán, hogy a baksis miatt ilyenek. Ha adtunk, nagyon hálásak voltak. Mi csak akkor szoktunk baksist adni, ha elégedettek vagyunk, soha nem előre. Itt most szívesen adtuk.

 

Nem luxus hotel és nem is „igazi” 5 csillagos, de ez számomra (és szerintem mindenki számára, aki gyakorlott Egyiptomba járó) kiderül az árából.

Nálunk most az ellátás sem akadozott, az étel- és ital kínálat megfelelő volt. Nem voltak túl sokan a hotelban, a hét második felében még kevesebb volt a vendég. De szerencsére azért egyáltalán nem volt kihalt.

Minden tiszta volt és gondozott, az egész hotel szép és hangulatos.

Persze, ha nagyon akarnám, fel tudnék biztosan sorolni hibákat is, hiszen kevés olyan hely van, ami mindenkinek tökéletes.

Aki ismer, vagy olvasta már néhány beszámolómat az érzi talán, hogy mi sohasem a hibákat keressük, hanem minden helyen megpróbáljuk megtalálni azt, ami jó.

Az én szememmel nézve ez a hotel nagyon megéri az árát J Más, lehet, hogy másképp látja J

 

Remélem találtatok hasznos információkat (a kicsit hosszúra sikerült) leírásomban.

Köszönöm, hogy elolvastátok J

Előzmény: evi.b. (24995)
eva1972fun Creative Commons License 2017.01.22 0 0 24997

Egyre tisztább. Ezt jó olvasni. Ha van időd, írj ide légyszi egy kis beszámolót, persze, ha van kedved.

Előzmény: volvo s80 (24990)
eva1972fun Creative Commons License 2017.01.22 0 0 24996

Valószínűleg azért nem találhattad, mert nem menetrendszerinti járattal történik az utazás.

Előzmény: haniheni (24992)
evi.b. Creative Commons License 2017.01.22 0 0 24995

Nagyon érdekelne és megköszönném, ha feltennéd.

Előzmény: volvo s80 (24994)
volvo s80 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 24994

A Sharm Plaza hotelben voltunk. Ha az érdekel, akkor felteszem ide is szívesen a beszámolómat. 

Előzmény: evi.b. (24991)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.01.21 0 0 24993

Hamdi címét nem tudom, de egy fényképet tudok róla adni :-))

 

Előzmény: RABBI71 (24974)
haniheni Creative Commons License 2017.01.20 0 0 24992

Júniusi indulásokat hirdettek. Igazából csak azért kerestem meg őket,mert kíváncsi voltam,hogy közvetlen-e a járat,mert repjegyes oldalakon nem igazán találtam....

Előzmény: eva1972fun (24988)
evi.b. Creative Commons License 2017.01.20 0 0 24991

Kicsit nem írnál bővebben a nyaralásról? 

Előzmény: volvo s80 (24990)
volvo s80 Creative Commons License 2017.01.20 0 0 24990

Egy hete jöttünk haza. Nagyon jó volt a nyaralás, jó idő is volt. Sharm egyre szebb és tisztább. Nincsenek sokan, de nem is kihalt. Neked szántam az előző hozzászólást. Bocsánat :( 

Előzmény: eva1972fun (24986)
volvo s80 Creative Commons License 2017.01.20 0 0 24989

Egy hete jöttünk haza. Nagyon jó volt a nyaralás, jó idő is volt. Sharm egyre szebb és tisztább. Nincsenek sokan, de nem is kihalt.

Előzmény: haniheni (24987)
eva1972fun Creative Commons License 2017.01.19 0 0 24988

Mikori indulásról van szó? Ők csak közvetítők, ha jól nézem. Ez a miskolci cég nem bérel járatot és nem szervez utakat Egyiptomba.

Előzmény: haniheni (24987)
haniheni Creative Commons License 2017.01.19 0 0 24987

Sziasztok!

Viva Travel-nél érdeklődtem a napokban,AirCairo járatot ígérnek közvetlen Bp-Sharm.

eva1972fun Creative Commons License 2017.01.18 0 0 24986

Volt kint valaki mostanában Sharm EL-Sheikhen? Mi a helyzet most ott?

camel1237 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 24985

Nem tudom, csak egyszer pár éve megismerkedtünk valakivel egy egyiptomi nyaralás alkalmával, ő kapott erről tájékoztatást, és próbálunk összehozni megint egy közös nyaralást, ez most az ő infója volt, én igazából a magyar irodáknál már nem keresgélek, de több szem többet lát alapon minden számít, majd meglátjuk.

Előzmény: Kathy8 (24984)
Kathy8 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 24984

A Dive Hard nem UTAZTATÓ ! Tehát ilyet nem is ígérhet ;) Ez sokan keverik sajna én szeretem ha mindenki tisztán lát.

Az ETI -nek már most fent van a sharmi listája, és közvetlen Bp-Sharm fog a nyári szezontól indulni, tehát az ETI tervezi. Gondolom majd más utaztató iroda is csatlakozik....

Előzmény: camel1237 (24983)
camel1237 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 24983

Eddig én csak egyszer voltam Sharmon, Kathy ajánlásával minden szempont szerint a TÖKÉLETES szállodában a Sensatoriban. Sajnos egy kicsit drága, legalább is nekünk, de figyelem az árakat, a lehetőségeket, ha találok valamit, úgy is megírom ide. Mivel olvastam a Hurg. fórumot is, azért kérdezném, hogy a sharmi jelenlegi repülő út nem lenne hosszú egy kisbabával ? Persze lehet, hogy lesz végre közvetlen járat Shamba is, állítólag a Divehard megígérte nyárra, na de már többször ígérgették mások is, aztán nem lett belőle semmi.

Előzmény: Laptopnet B.R. (24981)
Kathy8 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 24982

Ilyen hotel , ami előtt  hosszabban lassan mélyülő homokos part van,  ott egyből korall nincs , hanem picit elsétálva találni.Majd az akkori magyar irodák ajánlatai közül, meg kell nézni melyik esik ilyen helyre.A legtöbb hotel partját, partvonalban húzódó, korallzátony szegélyezi.Az ilyen parton lehet , főleg dagálykor pancsolni a bokáig vagy kisebb medrekben a sziklák közt, combig érő vízben!Ezt a Maps-on lehet látni jól.

Előzmény: Laptopnet B.R. (24981)
Laptopnet B.R. Creative Commons License 2017.01.13 0 0 24981

Már annyi szállodát néztem Sharmon,de eddig nem találtam olyat,ami megfelelő lenne.

Kisgyerekkel mennénk,úgyhogy fontos szempont lenne,hogy legyen homokos part,lassan mélyülő....Ugyanakkor szeretnék sznorizni is,ahol azért lehet látni halakat,korallokat,tiszta víz,stb....Tudom,hogy macerásat kérdezek,de van ilyen szálloda?Meg ha valahogy kinézne a szálloda,az se lenne egy utolsó szempont.

Rosso-B Creative Commons License 2017.01.13 0 0 24980

Szia

ETI-s hotelek, ETI-nél kifizetve a kéthetes repjegy, és a két hotel. Egy hét után mikor a többiek mennek a reptérre te átcuccolsz a másik hotelbe. Saját költséged a taxi, Sharmon a 10perces út volt 5-USD.

 

Előzmény: Laptopnet B.R. (24978)
Kathy8 Creative Commons License 2017.01.12 0 0 24979

Az ETI meg tudja oldani, ezek Red Sea hotelek.

Előzmény: Laptopnet B.R. (24978)
Laptopnet B.R. Creative Commons License 2017.01.12 0 0 24978

Szia

 

Azt írtad,hogy 1-1 hetet voltál 2 szállodába.Azt úgy,hogy elrepültél,ott becuccoltál az egyik szállodába,majd 1 hét után átmentél a másikba,és hazarepültél?Vagy a 2 szálloda között hazarepültél?Saját szervezésbe,vagy iroda által mentél?

Vagy ezek szerint lehet olyat,hogy iroda által kimegyek 2 hétre,de 1 hét x szálloda,másik hét y szálloda,majd hazarepülés??

Előzmény: Rosso-B (24967)
Kathy8 Creative Commons License 2017.01.10 0 0 24977

Írtam! ;)

Előzmény: RABBI71 (24976)
RABBI71 Creative Commons License 2017.01.10 0 0 24976

  Szia Kathy8!

 

Megadom e-mail címem worktechnik@citromail.hu. Előre is köszi.

Előzmény: Kathy8 (24975)
Kathy8 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 24975

Szia RABBI71!

 

Az élővilág tekintetében én vegyesen járok ide is oda is. Sharmon is van olyan hely, ahol nincs korall vagy olyan, ahol elég gyér. Szóval ezt így nem jelenteném ki!

Az a jó, h az ember tud Egyiptomon belül több üdülőhelyre is menni :) és ez változatossá teszi.

Ha gondolod tudok mondani fakultatívra ötletet akikkel nyáron mi is voltunk, de ebben az esetben nincs magyar idegenvezető. Ha ETI -vel mész Sharmról nem hiszem ,h mindig ilyesmibe futna az ember, ilyen sajna előfordul...

Ha még nem foglaltál és érdekel bécsi transzfer is, akkor írj rám privát!

 

Előzmény: RABBI71 (24974)
RABBI71 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 24974

  Valószínüleg február vége körül mennénk az ETI-vel Bécsi indulással Sharm-ba, elsősorban,mert állítólag szebb a tenger élővilága,mint Hurghadán. Neckermannal voltunk kb. 1hónapja Titanic Palace-ban, a helyben szervezett utak/Luxor,Abydos,Denderah/ helyi idegenvezetővel többé-kevésbé rendben voltak,viszont a Kairói buszos kirándulásunk, amit a Neckermann-os helyi képviselőnél

fizettünk be az sajnos dugába dőlt,mert a helyi képviselő rosszul tudta a busz indulását,ugyanis az megváltozott és állítólag őt nem

tájékoztatták. A pénzt visszakaptuk,jegyzőkönyvben megreklamáltuk a történteket a többit majd  meglátjuk.

Viszont sajnos mivel nem láttuk Kairót és a Piramisokat,így született az a gondolat,hogy esetleg Sharm-ba megyünk 1 hétre és fakultatív kirándulás keretében nézzük meg a Piramisokat.

Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem,hogy valaki tudja-e az elérhetőségét Hambdi-nak vagy Imán-nak ők tudomásom szerint Kairóban élő magyarul jól beszélő idegen vezetők.

Az Egyiptomi nevezetességek nagyon tetszettek, de az egyiptomi emberek/ árusok,szállodai pincérek nyomulása/ kicsit sem.

Persze van kivétel,de nekem ez a nyomulós,haverkodós helyenként szenvtelen személyzet nagyon nem jön be.

Ennek ellenére mondom azt,hogy a nyaralásunk azért elég jóvolt,de a mosolygós kedves pincércsajok azért hiányoztak.

 

                                                                                     Szép napot  

Előzmény: Kathy8 (24973)
Kathy8 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 24973

Sajnos jelen pillanatban nem tudni olyat , aki magyarul indítani sharmi fakultatívot. Max a magyar irodák kirándulásai, ha majd megy innen gép Sharmra. Mikor mentek és melyik irodával? Gondolom bécsi indulással.

Előzmény: RABBI71 (24972)
RABBI71 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 24972

Köszönöm szépen a választ,esetleg ismersz olyan fakultativ utakat szervező céget SHARM-ban, aki magyar nyelvű  idegenvezetéssel szervez kirándulást Kairóba akár busszal akár repülővel.

SHARM-ot a sznori miatt választanánk a feleségemmel elsősorban és a búvárkodást is kiszeretném próbálni.

Január és március között mennénk és a Sharm Plázában fogunk megszállni.

Előzmény: taxi.sharm (24971)
taxi.sharm Creative Commons License 2017.01.04 0 0 24971

Szia Rabbi71,

 

Sharmbol is el lehet jutni Kairoba, de a legtobb fakultativ szervezo ceg repulovel inditja. Hurghadabol busszal is szervezik. 

Előzmény: RABBI71 (24969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!