Keresés

Részletes keresés

Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.10.03 0 0 99

Valaki javasolta a körömvirágot, hogy a nagynénjénél (ha jól emlékszem) bevállt. Mások mondták, hogy náluk semmi...

 

Hát, ugyan elkiabálni nem akarom, de úgy néz ki, mi is a szerencsés kategóriába tartozunk.

Férjem napi háromszor iszik egy kis vízbe csepegtetve negyven cseppnyi körömvirágolajat, és még én is úgy látom, hogy javul az állapota! Még mindig eléggé foltos, ugyanannyi foltja van, mint eddig (ha nem több), de a foltok elkezdtek sokkal kevésbé elütni az eredeti bőrszínétől.

Remélem, hogy ez így is marad! :)

Előzmény: Stoppermutter (93)
lazsak.a Creative Commons License 2008.09.23 0 0 98
Kedves fórumozók !

 Most gondolkodásra szeretnélek késztetni benneteket!

--Lehet, hogy gomba okozza a fehér vitiligó foltokat!!!  

  Én 3 éve kerültem a szegedi bőrklinika páciensei közé, mert miteszerből kiinduló dudor eltávolításakor rákos sejteket diagnosztizáltak. Akkor tudtam meg, hogy a fehér foltok a kézfejemen és karomon vitiligó. Szerintük !!

Mert a háziorvosom egy évvel korábban gombaként diagnosztizálta és úgy gondolta, hogy hajmosáskor került a karomra a fertőzés. De valami drogista hajsampont írt fel, ami nem hatott.

 --Most jött a bukfenc 2008-ban.

 Fülgyulladást kaptam 6 hete élményfürdőzés után és a doki gomba okozta betegséget állapított meg. Először Canasten oldatot adott, amivel csepegtetni kellett volna. A baj csak az volt, hogy lyukas volt a dobhártyám , és a folyadék befolyt a középfülbe és még a torkomban is éreztem, amitől inflenzaszerű gyulladásom lett.  Ezért egy hét múlva áttért a doktor poszerű gombaírtóra.  Három hét alatt siker koronázta a terápiát.

 

--- Én meg hasznosítani akartam a gombaírtót!

  Kipróbáltam a combhajlatomban is , amire már sokféle kezelést írt fel bőrgyógyász . Bevált!  De a kiírtott pigmentek nem térnek vissza gyorsan, viszont a gomba kellemetlensége eltünt.

-- Kipróbáltam a sarokrepedésemre is . Ott is hatásos volt . Ezt is gomba okozta !!

--Ezek után azt mondtam , akkor lehet, hogy igaza van a háziorvosomnak!

 Így bekentem a karomat is és a lábszáramat is, mert egyre több a fehér folt rajta.

  A bőrklinikára okt. 14-én megyek ellenőrzésre (1/2 évente kell a rákos mirigy eltávolítása miatti utógondozás miatt) , és akkor megkédem, hogy mi a véleménye a doktornak a vitiligó és gomba lehetséges összefüggéséről ?

Majd megírom, ha kíváncsiak vagytok rá

lazsak.a Creative Commons License 2008.09.23 0 0 97

Sziasztok fórumozók !

 

  Nem gondoljátok-e, hogy a pigmentírtásért nemcsak az immunrendszerünk lehet felelős, hanem gombabetegség is lehet az ??

 Próbáljátok megakadályozni a foltok terjedését a Canesten oldattal (recept nélkül kapható)!

 Amikor a háziorvosom a karomon meglátta a foltokat, akkor gombatámadásnak vette. A baj csak az volt, hogy nem a megfelelő ellenszert írta fel ( valamilyen gyógy-hajsampont).Ez kb 4 éve volt.

 3 éve a felkaromon egy miteszerből kialakuló rákos dudor eltávolításakor kerültem a bőrklinika felügyelete alá és 1/2 évente ellenőriznek azóta (most okt.14-én esedékes ismét). A bőrgyógyász vitiligót állapított meg , de terápiát nem mondott hozzá , sem tanácsot !

 --Viszont 6 hete fülgyulladás miatt fülészetre mentem, ahol az orvos gombát talált a füljáratban és Canesten oldatot írt fel . De később kiiderült, hogy nem használhatom, mert ki volt lyukdva a dobhártyám, s az oldat átment rajta, ami belül gyulladást okozott. Ezért porral oldotta meg a gombaírtást ( Nystaki por--eléggé nehezen olvasható a doktor írása).

---Ezután hasznosítani akartam Canesten oldatot és kipróbáltam a sarokrepedésemen és bevált!   Meglepetésemre a sarokrepedést gomba okozza!!

   Ekkor a combhajlatomban is kipróbáltam, ahol már sok szerrel próbálkoztam sikertelenül. Itt is jó lett !   Természetesen a gomba nemcsak kellemetlen szagot okozott, hanem a pigmentet itt is kiírtotta. De ezt a folyamatot sikerült megállítani.

 

  Sok sikert kívánok a próbához!

Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.11 0 0 96

Meg kell tanulni együtt élni vele, és ha nagyon zavarja, leplezni, sminkelni. De szerintem szükségtelen. Eleinte borzasztó, de aztán szinte észre sem veszed.

 

Előzmény: Mrs Fred Weasley (95)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.10 0 0 95
Koszonom szepen a tanacsokat...igyekszem megfogadni mindet.

Ugy becsulom a lelkierejet... De nem tudom eldonteni, hogy tenyleg ilyen eros vagy csak egyszeruen nem fogja fel, amit mondunk neki. (Nem hulye :)), nem azert, hanem mert mi angol nyelvteruleten elunk, es az o angolja erosen kifogasolhato, szoval, az orvos nekem mondta el, hogy mi ez, mi lesz, hogyan lesz, en meg probaltam az en erosen kifogasolhato portugalommal visszaadni neki mindazt, amit en hallottam. Persze, elolvasott o minden fellelheto brazil oldalt, es nekem mindegy is, honnan meriti az erejet, amig nem adja fel es pozitiv.)
En meg tamogatom mindenben, amit kitalal, es amitol jobban erzi magat, kiveve az olyan lokottsegekben mint pl tegnap este, amikor chillipaprikaval kenegette a foltjait... azt azert ne...
Bar, ki tudja...

:)

Koszonom meg egyszer, nagyon jol estek a szavaid.
:)
Előzmény: Stoppermutter (94)
Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.10 0 0 94

Még valami, ami nagyon fontos.

 

Ne jelezd, ne mutasd felé, hogy téged ez megijeszt vagy kétségbe ejt. Ez egy nagyon könnyű betegség, inkább kozmetikai hiba, ne okozz neki görcsöt vagy szorongást ezzel.

 

Fogd fel úgy, hogy ezerszer jobb, mintha a szemét veszítené el vagy a fél veséjét.

 

Ez a betegség amúgy is kortünet, egyre többeken látom (mértéktelen napozások meg hasonló "civilizációs" hülyeségek eredménye), szóval ma már nem egyedi, nem is téma általában. A rosszakarókkal meg nem kell törődni, ők lehet, hogy cukorbajosak vagy rákosak, nekik sokkal rosszabb.

Előzmény: Stoppermutter (93)
Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.10 0 0 93

Tegyetek a kenőcsbe egy kis sötét sminkanyagot, alapozót, és jó pár órára vagy egész napra részben vagy egészben el fogja fedni.

 

Bár szerintem - idővel - meg lehet szokni, és nem sokat kell törődni azzal, hogy ki mit gondol. Úgyis azt gondolnak, amit akarnak, mindegy.

 

Egyébként több embert ismerek, akinek pár év után megállt, majd visszahúzódott, szóval nyugodtan lehet reménykedni.

Előzmény: Mrs Fred Weasley (92)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.09 0 0 92
Koszonom, ezen keresztul kaptam jelszot. :)

A forumokat MEG nem olvastam el A-Z-ig, ugye van valami support oldal csaladtagoknak is?

Ugy szegyellem magam, mert felolem lehetne a ferjem piros-fekete is, en azt sem bannam...nekem o mindig ugyanolyan szep marad, mint a legelso alkalommal...
De ugy feltem ot...Feltem az emberek (a tudatlan emberek) szajatol, pillantasatol, attol, hogy mi lesz vele, amikor a gyonyoru barna bore, amire mindig olyan buszke volt, kifeheredik...
Neztem a kezet tegnap este, es elsirtam magam.
Hogyan lehetek neki en tamasz, ha azt latja, hogy EN mennyire el vagyok keseredve?
Pedig en nem banom, Isten latja lelkem, nem banom, hogy milyen szine van.

Persze, mi is megkaptuk, hogy jaj, hat lehetne sokkal rosszabb is, meg, hogy mindenkinek megvan a keresztje...
A jo eg aldja meg...EZ nem IGY mukodik!
MIERT kellene beletorodni, hogy ez van?
O most kezdte a gyogyszeres (kenocsos) kezelest, latom rajta, hogy nagyon lelkes, en meg tamogatom. Muszaj pozitivan hozzaallnia, es jo is, hogy pozitivan all hozza. Ez ha neki ettol jobb, akkor nekem is jobb.
Csak ugy szeretem, a szivem szakadna meg, ha valaki bantana emiatt!

Bocsi a nyafogasert.. :((
Előzmény: vitiligó (91)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.07 0 0 90

Szia!

Én is új vagyok, a férjemnek kerestem mindenféle infókat, sajnos, 1 hónapja diagnosztizálták nála is a betegséget.

Megnéztem az általad belinkelt oldalt is, becsületesen el is olvastam mindent (el is tartott jópár óráig), de a levlistára nem tudok feliratkozni, mert folyton kidob az oldal, amikor a feliratkozásra kattintok. Van valami ötleted, hogy mit csinálhatnék?

Előzmény: vitiligó (89)
hjozsef1 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 88

Jómagam is vitiligos vagyok, eleinte nagyon zavart, próbáltam eltakarni a kezemet. Igazából nem érzem magamat betegnek és mások szerint sem betegség, csupán szépséghiba. Ezért nem szeretném én se eltúlozni a dolgot, inkább megszokás kérdése. Aki hozzászokik és elfogadja magát olyannak, amilyen, az hamar feldolgozza ezt a jelenséget. Én azonban kicsit kíváncsi voltam, miért és hogyan fejlődhet ki ez a pigmenthiányos állapot. Egy-két személyes tapasztalatom is van: pl. ha a csalán megcsípott egy bizonyos helyen, ott egy kicsit világosabbá vált a bőröm.

 

A lényeges dolgok viszont a  táplálkozás és a bőr kapcsolatában is keresendők az én esetemben. Sajnos elég egyoldalúan táplálkoztam hosszú évekig és ez most megmutatkozott a bőrömön. Másrészt a testi és lelki harmónia is fontos, mert nagyon sok betegség lelki okora vezethető vissza. Régebben hajlamos voltam azonnal, gyorsan elsőre dönteni, de ma már jóval megfontoltabb vagyok. Nem szabad elsőre ítélni és cselekedni.  Dahlke, Ruediger: A betegség mint szimbólum című könyve nagyon szépen leírja, hogy milyen okokra vezethetőek vissza az egyes betegségek.

 

Minden betegségnél felsorolja a lelki okokat. Amikor elolvastam a vitiligo részt, megdöbbentem, hogy valójában ez mennyire igaz rám. Persze hosszasan töprengtem, nem akartam azonnal és minden feltétel nélkül elfogadni, de az élet a könyvben leírtakat igazolta. Már régóta érzem, hogy változtatásokra van szükség az életemben. A táplálkozás terén feltétlenül, amihez nagy segítség Tóth Gábor előadásai. Végre itt egy fiatalember, akit nem a pénz és a multik mozgatnak, mint egy bábút, hanem az őszinte lelkiismeret. Valaki, aki közérthetően elmondja a hétköznapi ember számára, mit jelent enni és mit táplálkozni. Sajnos sokan csak eszünk, de nem tápláljuk a testünket. Ráadásul a szakértelme is megvan hozzá, élelmiszeripari mérnök a végzettsége.

 

Nálam sem azonnal alakultak ki ezek a fehér foltok, szép lassan. Most úgy tűnik nem terjed tovább, bár az étkezési szokásaimon, gondolkodásomon és az életfelfogásomon még lenne mit változtatni (remélem fogok tudni), úgy tűnik jó úton járok. Nem szeretnék senkit sem okítani, de a tanácsaimat szívesen megosztom másokkal is, hátha nemcsak nálam, másnál is működik a dolog.  

szaz100 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 87
okés, dobj egy emailt, sms-t vagy ilyesmi, fórumot nem olvasom csak párhavonta. most érkezett pár üveg, de már nincs belőle sok. a köv adag majd nyáron vagy nyár végén érkezik.
ja és vasárnap megint külföldre utazok két hétre szal vagy előtte, vagy majd 23.-a után.
Előzmény: kismajom78 (86)
kismajom78 Creative Commons License 2008.03.24 0 0 86
Szia,engem érdekelnének a csodaszerek,a vitiligo-ra (szaz100)
Előzmény: szaz100 (85)
szaz100 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 85
Havannába vettem karácsony előtt 1-2 nappal.
Nem vagyok vitiligo-s, csak páran szóltak, hogy kellene nekik ilyen lötty, mi meg tudtunk kicsit többet is hozni :) Gondoltam hátha jó lesz itthon valakinek. Volt nekem is olyan betegségem régen amire csak hümmögtek itthon a dokik, még végül találtam egy ügyes bőrdokit, kiirt 90%-ra egy atom tabit amit majd egy évig szedtem és meggyógyultam. Én nem állitom, h ez a mela plus mindenkinek tutijó, nem tudok róla sokat, de azt gondoltam, egy próbát megér, hátha van akinek ettől jön rendbe az egészsége. Valaki másnak meg ha nem ettől akkor valami mástól, ha attól se akkor egy harmadiktól. Nem szabad feladni, ahogy megbetegszik az ember, úgy meg is tud gyógyulni legtöbbször, csak elhatározás és kitartás kell!
Előzmény: lali71 (84)
lali71 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 84

Szia szaz100!

 

És amúgy Te hol szerezted be ha nem vagyok indiszkrét, mivel említetted, hogy elapadt forrásokról olvastál? Te is vitiligos vagy? Ha igen miért adod el a szert, ha nem akkor miért vetted meg?

 

Válaszodat köszi!

szaz100 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 83
énis igy tudtam, de olvastam pár hozzászólást, hogy mind2 forrás elapadt, és nem tudnak hozzájutni.
azért ha meggondolod magad, keress meg és kitalálunk valami biztonságos megoldást ;)
Előzmény: lali71 (82)
lali71 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 82

Szia!

 

Tényleg nem helyes dolgog törölni a hozzászólásodat! De abban nincs igazad, hogy Európában nem kapható, ugyanis Ukrajnában, illetve Szlovákiában is kapható a Melagenina szer, ezt egy bőrgyógyásztól tudom. Én is ki szeretném próbálni, de a gyógyszerrel úgy van az ember, hogy inkább személyesen szeretné beszerezni.

Minden jót!

szaz100 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 81
Úgy látom valaki kitörölte a hozzászólásomat amibe leirtam, hogy van nálam pár üveg melagenina plus. Nem tudom véletlenül vagy direkt tette. Én csak segiteni akartam azoknak akik nem tudnak ehez a gyógyszerhez hozzájutni, mert nem lehet európában kapni. Ha ez valakinek akkora gond, hogy kimoderál, akkor tényleg rossz topicban vagyok. jobbulást!
Előzmény: szaz100 (79)
szaz100 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 79
Hát én úgy tudom erre a betegségre való a gyógyszer...
De nálam biztos jobban értessz hozzá :)
Csak gondoltam hátha érdekel valakit innen. Nem kell leharapni a fejem egy hozzászólásért még!
mslg Creative Commons License 2007.12.16 0 0 76
Számomra nem mondtál alapjaiban új információt, mert az egyik gyógyszerész barátom is olyat emlegetet: valamilyen réz vegyület hatásos. Ha többet tudnál róla, össze dolgozhatnánk, és csinálhatnék belőle valami féle használható anyagot. Ha érkekel a dolog, akkor válaszolj és a részleteket megbeszélhetjük!
Előzmény: lali71 (75)
lali71 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 75

Sziasztok!

 

Véleményeteket szeretném kérni, ha van időtök elolvasni valamit. A Startlap Fórum/Orvostudomány részen található egy hozzászólás ide is Vitiligos betegek írnak. Ez a 198 -as hozzászólás, és névreszólóan visszaír a lány, aki írta ezt. Nagyon érdekes dolgot írt egy Tirozináz nevű enzimről, illetve a réz szerepéről, mely a barnuláshor, pigmentálódáshoz nélkülözhetetlen. Állítólag használ rézoldatot, és kezd beválni. Ha valakinek van esetleg tapasztalata, írja le légyszí!

Én a Vitixtől nem vagyok elájulva, pedig nem pénztárcakímélő az ára, a melagenina Plus hatásos? Dr Kohán József híres bőrgyógyász szerint praktizálása óta ez vált be lejobban betegeinek. Félek, hogy ez is csak pénzkidobás lenne az ablakon???

 

Üdv

lali71

Bazsira Creative Commons License 2007.12.16 0 0 74
Szia!
A vérnyomására igenis szedett gyógyszert, de biztos hallottál te is róla, hogy az a legrosszabb, amikor nehezen lehet beállítani, nos ezért keresett vmilyen alternatív segítséget.
Az, hogy mutat javulást a vitiligo, nem kétlem, de ez a hölgy 60 év körül volt és még sosem javult a betegsége.
Az autoimmunt nem mi találtuk ki, esetleg a természetgyógyásszal vitatkozhatsz. Egyébként a honlapján van egy forum, ahol meg is kérdezheted. Én is meg fogom kérdezni, ugyanis minden kedden van előadása Bp-en.

Előzmény: Törölt nick (72)
Bazsira Creative Commons License 2007.12.15 0 0 71
Sziasztok!

Ne érts félre én nem is akarok bizonyítani semmit, sem okoskodni, csak egy példát írtam le, hogyha érdekel valakit tudjon róla. A hölgynek 100-180 -as vérnyomása volt, erre itta a táplálékkiegészítőt, hogy beszabályozza, (mivel az a hormon, immun, enzimrendszerhez kötődve fejti ki hatását). Fél évig fogyasztotta és tisztességes adagban. Ekkor figyelte meg, hogy a foltok kezdenek összemosódni. (tehát nem csodaszer és nem egy hét után) Amikor, pedig olvastuk, hogy autoimmun eredetű a vitiligo, hát ez lehet a magyarázat a javulásra.(immunrendszert szabályozza)
dzsumi Creative Commons License 2007.12.13 0 0 70
Magyarázatot tudhatsz, de ez nem bizonyíték. Az orvos tudomány jelenlegi álláspontja szerint ISMERETLEN EREDETŰ (bőrbetegség ).
Előzmény: Bazsira (68)
lali71 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 69

Szia Bazsira!

 

Nem tudom megítélni pontosan, hogy minden vitiligoért az autoimmun tényező felel-e, de te azt írod, hogy az ismerősöd ivott valamit, de nem arra a betegségre és jó volt a pigmenthiányra. Tehát javult tőle. De mi a konkrét összefüggés a kettő között? Én is olvastam a természetgyógyász véleményét, de nem lehet lelkileg harmóniában élni egy ilyen szörnyű betegséggel. A háziorvosom szerint ez csak esztétikai betegség, köszönöm szépen. Átadnám annak, aki ilyet mondd. A legérdekesebb az, hogy én gyerekkoromban egy szomszéd hölgynek láttam ezt, és milyen visszataszítónak találtam és mondtam magamban jaj sose legyen ilyen bajom. És tessék! Már lassan úgy tűnik, megjósoltam saját magamnak? a tudatalatti félelmem jött elő. 15 éves koromban kezdődött és senki nem diagnosztizálta jól, vagy nem mondott egy orvos sem gyógyírt rá. Jó nem? Szerintem nekem hormonváltozás okozta, szervi bajom akkor még nem volt. Majd a két szülés rendesen megdolgozta a szervezetemet és pajzsmirigy túl, majd alulműködésem lett. Nem tudom találnak-e gyógymódot erre a betegségre valaha, de én néha nagyon magam alatt vagyok emiatt és csak a családom tartja bennem a lelket. A legnagyobb szerencsém talán az, hogy nagyon világos a bőröm, és sokan nem is látják, legalábbis ezt mondják. De a lényegen ez sajnos semmit sem változtat.

 

Válaszodat köszi előre is!

 

lali71

Előzmény: Bazsira (68)
Bazsira Creative Commons License 2007.12.09 0 0 68
Sziasztok!
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy honlapot.
www.beky-termeszetgyogyaszat.hu /publikációk között/ 2007.júniusi cikk/vitiligo
Nekem is volt egy ismerősöm, aki fogyasztott egy juicet, más betegségére és egy idő után megjegyezte, hogy a foltok is kezdenek összemosódni. Mostmár tudjuk a javulásra a magyarázatot, az, hogy autoimmun.
ghuu Creative Commons License 2007.12.04 0 0 67

Szia Mindenki!

 

Még nagyon új vagyok itt, nem is olvastam el mindent a témával kapcsolatban. Mivel Ti sokkal jobban otthon vagytok a témában mint én (egyenlőre...), szeretnék kérdezni Tőletek.

 

Az egész ott kezdődött, hogy kb 4-5 éve a bőröm depigmántálódása elcseszte a nyaramat és húzatszar embernek éreztem magam. Akkor olvastam is a pigmenthiányról mint olyanról és hát persze, hogy produkáltam a szokásos szimptómákat. Foltok megjelenése a testen szimmetrikusan. (szemhély, áll alatti terület, könyök, térd és hát sajnos nemiszerv). Mentem is bőrgyógyászhoz akihez mindíg is jártam és elégedett voltam vele, majd kedvesen megnyugtatott, hogy ez pigmenthiány nincs mit tenni, ad egy pszihologus elérhetőséget. Kössz emberiségből jeles. Mondtam, hogy azért adjon már valamit mert ez igy azért elég ciki. Két hét mulva mehettem a patikába valami általa kikevertetett szarért, amiben nem is hittem nem is működött.

 

Majd egy másik szakorvos felírt egy akkor még kapható yamonucchi kenőcsöt (kicsi sárga-fehér tubus), amivel egy hónap alatt eltüntek a foltok, kivéve pont ott ahol a legjobban el kellett volna neki (találjátok ki hol...). Aztán sok éven keresztül leszartam, ott megmaradt, de nem jött ki újra.

 

Na de most megint megjelentek azok a fránya foltok szimmetrikusan a hónomnál, plussz egy másik amellett ahonnan eddíg sem tünt el.

 

Most igazán nagyon idegesít, de abszolut nem bízom már a bőrgyógyászokban mind csak hebeg-habog.

 

Abban sem vagyok biztos, hogy nem valamiféle gombás fertőzésről lehet-e szó, de nekem gyanus h. nem.

 

Szerintetek?

lali71 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 65

Szia green eye!

 

Jónak hangzik ez a tabletta! Te más szert nem használsz emelett? Én jelenleg a Vitix gélt használom immáron 4. hónapja, van ahol kezd repigmentálódni a bőröm. Nekem vitaminpótlást javasoltak még, sajnos a pajzsmirigy alulműködésem mellett nem mehetek fényterápiára, így marad a gél egyelőre. Mindig olvasgatok, hátha valami okosra bukkanok még. Lehet megpróbálkozom az akupunktúrával is.

Válaszodat köszi előre is!

 

lali71

green eye Creative Commons License 2007.11.30 0 0 64
sziasztok!!!

Én egész nyáron szedtem egy bizonyos Bio karotin A+B-t és (nem akarok előre inni a medve bőrére) de a foltjaim kezdenek bebarnulni persze még csak kis pöttyökben!!
Nem is drága kb2000Ft havonta!!!!Ugy hogy én napi2 szedek!
Sajnos hátránya is van:a b vitamin miatt jobb lesz az ember étvágya....én is hiztam pár kilot.....de annyi baj legyen csak "gyogyuljak"meg!!!!
Lacero Creative Commons License 2007.11.13 0 0 60
Szép napot mindenkinek !
Nálam is vitiligo jelent meg az arcomon. Rendkívül zavart,ezért nagyon sokat
olvastam a témáról, majd beszereztem a Melagenina Plust Kubából.
Több mint egy hónapja használom, legalább 50%-os a javulás.Folytatom tovább.
Azóta sokkal jobb a közérzetem, kiegyensúlyozottabb vagyok.
Semmilyen mellékhatása nincs, bátran ajánlom mindenkinek.
Ha valakit érdekel, eladok 1 üveggel belőle. Ár: 15.000 Ft.
foby@chello.hu
Jeremy86 Creative Commons License 2007.10.20 0 0 58
Sziasztok! Nekem lassan 8 éve van vitiligom, de még mindig nem adtam fel a reményt, hogy egyszer talán elmúlik. Sajnos pont a serdülőkor elején jött elő, ezért lelkileg is eléggé megviselt és még mostanában is eléggé stresszes vagyok tőle. Sokan mondják, hogy ez nem betegség csak esztétikai probléma. Köszönöm szépen, nem őket bámulják meg a buszon,iskolában vagy szórakozóhelyeken stb...A legdurvább beszólás amit eddig kaptam:"Neked tehén volt az anyád?" - volt,hát nem volt éppen kellemes az önérzetemnek. Persze vannak akik elfogadják, de ők sajna nincsenek olyan sokan. Nem nagyon ismerik az emberek a vitiligot, van aki azt hiszi, hogy fertőző. Régebben kipróbáltam egy-két módszert de igazából eggyik sem használt. Olvastam itt pár új csodaszerről, de igazából nem tudom melyiket lenne érdemes kipróbálni. Légyszi akinek vannak pozitív tapasztalatai az egyes készítményekről az írjon! Minden vélemény érdekel. Előri is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!