Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.07 0 0 90
Kedves Jesper es Jesperne, fogalmam sincs kik vagytok, hogyan eltek, csak feltetelezeseim vannak hogy nagyon fiatalok vagytok es a pici babatokkal vannak problemak is. Talan megnyugtat benneteket ha tudjatok hogy nem vagytok egyedul a vilagegyetemben, masoknak is szuletett gyereke, meg problemas is es meg sokkal nagyobb problemas is sajnos es a gondok amiket most athidalhatatlannak tartotok, idovel megoldodnak. A gyerek megno, valszeg a problemakat kinovi, vagy megtanultok/megszoktok egyutt elni veluk es vissza lehet talalni a masikhoz aki most kicsit tavolabb van. Valahogy nekem olyan hirtelennek unik ez az egesz amit csinaltok. Par napja/hete meg mindkettotoktol csupa kedves hirecske erkezett most meg ez a szakitas. :-/ Olyan gyerekesnek tunik, bar ismetlem ez csak az olvasgato feluletes szemlelo velemenye. Nem lehetne leulni es megbeszelni? Nem azt hogy Te milyen vagy, nem velemenyt mondani a masikrol hanem azt elmondani ami nekem hianyzik, ami engem bant. Nem a masikat bantani hanem a sajat serelmeket elmondani. Hatha a masiknak fogalma sincsen, hiszen nema gyereknek...

Persze mittudomen, csak tenyleg furcsa.

Na kedves ifju Apak, bocs az Offert.

Előzmény: Jesperné (86)
oregmedve Creative Commons License 2002.08.07 0 0 89
. Jo esetben a bebi no, mint a bolondgomba.

Mult heten csutortokon mentunk be egy boltba uj szandalt venni, kinottuk a 21-est! Talaltunk egy normalis 22-est, a proba utan le sem vette: "Uj szandi-mandi, Dávidé." Azota szinte abban alszik.

6990 Ft volt a szandi, a ketto egyutt nincs akkora, mint az egyik tenyerem :((

Előzmény: Törölt nick (85)
oregmedve Creative Commons License 2002.08.07 0 0 88
A 3 honapos kor a melypont (legalabbis nalunk az volt - elso gyerek). Nem egymassal volt bajunk, hanem elohalottkent maszkaltunk, melo-gyerek-alvashiany. Megszoktuk, hogy egyutt vagyunk elotte, es a gyermek rengeteg idot elvett. Hal' Istennek, jottek az anyosok egy par hetre, segitettek egy kicsit a gyerekkel, es mi megint tudtunk egy kicsit egyutt lenni, ami rendbetett mindent.

Öregmedvéné felszedett egy pár kilót, de engem ez nem zavart. Másfél év után ledobta mindet, söt, és most jobban néz ki, mint mikor összejöttünk. Turelem! A gyermek állandoan az udvaron-utcan van, szoval a parom ugy nez ki, mintha egy honapja Tahitiben nyaralna :)

------------
A vajas kenyeret a professzor ur szerint 'bekenjuk' es nem 'megkenjuk', es errol nem hajlando mas allaspontot elfogadni...

Conor01 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 87
Megértem, de ez a topik NEM ERRŐL SZÓL"NA".
Nem lehetne visszatérni a TÉMÁRA!!!!
Előzmény: Jesperné (86)
Jesperné Creative Commons License 2002.08.06 0 0 86
MuTeR!
Szívemből szóltál, egyetértek veled minden pontban!

A szex fizikai oldaláról még annyit, hogy egy hason lévő sebhely sem leányálom (az enyém még majdnem 4 hónap után is fáj néha).

Másik: "...azért nem kell megszólni az anyukákat, mert anyák lettek, és hallgatnak a hormonjaikra"
Na ja, meg legfőképp elhagyni sem kéne...

(Bocs Apukák, de aaannyi keserűség, szomorúság, kétségbeesés van bennem, hogy nem tudom szó nélkül hagyni... : (((((

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 85
Szia Sas! :-)

Ervelhetek? :-)

1. A penz. Jo esetben a bebi no, mint a bolondgomba. Ez azt jelenti, hogy az elso idokben kethetente, majd havonta kell neki uj ruha, de nem 1 darab, mert nem varhato el az asszonytol, hogy minden bukas utan mosson. Eldobhato pelenka kell dogivel, mert az sem varhato el az asszonytol, hogy naponta tobbszor jarassa a fozoprogramot (villanyszamla :-)). Na nem sorolom itt tovabb, mert gondolom, Te is tudod, hogy nem az asszony valtozik hirtelen penznyelove :-))
Mellesleg mi a helyzet az olyan szerencses xcsaladoknal, ahol meg igy is eleg a penz es nem kell plusz munka?
Ja es ez azert nem az asszony marhasaga.

2. A szex. Alairom, hogy az asszony nem kivanja annyira a szexet egy ideig hormonalis es fizikai okok miatt. Azert probalj meg belegondolni, hogy ami hormonalis valtozas 9 honap alatt vegbement, az a szules utan 6 het alatt alakul vissza. Es a fizikai ok: probalj meg elkepzelni egy jo kiados gatsebet, ami ELVBEN 6 het utan gyogyultnak neveztetik. Gyakorlatban meg 10 het mulva is sajog neha.

3. Hat nem tudom, en ebbol nem csinaltam problemat, mondjuk ugy latszik, szerencses alkat vagyok, de azert hallottam en mar olyat, hogy a lelki problemat a ferj "kedves" beszolasa okozta, amivel az asszony alakjat ocsarolta.

4. Maskepp eli meg egy anya a szulove valast es maskepp egy apa. Az anyaban 640millio hormon koveteli tombolva, hogy gondoskodjon a gyerekerol, ezert a legkisebb nyikkanasra ugrik. Az apatol viszont csak az anya "koveteli meg", hogy gondoskodjon a bebirol, ezert hajlamos lazabban venni a dolgokat, ami neha kifejezetten jo, de azert nem kell megszolni az anyukakat, mert anyak lettek es hallgatnak a hormonjaikra :-))

MuTeR

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 84
A kert dolgok,un. "margasagok",mar az asszony is nyagatott:)
elorebocsajtom,hogy nem mind en tapasztaltam,beszeltem kollegakkal,baratokkal aki mar apukak.
S termeszetessen igencsak reszre hajlo velemenyek ezek.

1. A penz. Nos,hirtelen olyanna valik amibol sosem eleg,szinte mindegy mennyi van,az igenyek ahoz kepest nonek,szegeny ember meg probaljon lepest is tartani.
De,azert legyen otthon,s foglalkozzon a gyerekkel,asszonnyal meg meg ami van.Mert kkor jon,hogy keveset foglalkozik a gyerekkel.(ez lehetne 1/a pon is.)
2.A szex. Letrejonnek a noben bizonyos hormonalis valtozasok,ezt tudomasul veszi a manus es turelmessen var,ugyan nagyon kivanja az asszonyt,de turelmes.csak eppen meddig?
itt jonne nehany pelda,de biztosan egyedi esetek,ugyhogy nem jon,csak keresre.
3.Az alak.Tudomasul veszi minden apuka,hogy ez ezzel jar,sot sokkal szexibb lesz az asszony es noiesebb.Ezt csak pont a nok nem veszik figyelembe,naluk pont ellenkezo hatast valt ki,es tiszta lelki problema lesz belole.
4. Az ido.A gyermek sok idot igenyel,ezzel mindenki tisztaban van,sot 24 orat is,ezt elsimerjuk,de mellette meg maradhat es kell,hogy maradjon ido masra is.Mondjuk ez is igen egyeni,ez leginkabb a nem jellemzo"marhasag".

Jesperné Creative Commons License 2002.08.06 0 0 83
Sziasztok!
Egyszerűen muszáj leírnom azt, hogy eme döntés kizárólag Jesperé volt. Én nem is hittem volna, hogy ekkora a probléma. Tévedtem. Nem az a baj, hogy a saját életéről döntött, hanem az, hogy ezzel két másik emberéről is. : ((((((((((((
ex-Jesperné
ezután Annie Cruelty
Conor01 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 82
Hát igen.....

Jesper:
Szóval Jesper itt a helyed !!
Most itt "rólatok apákról" (4-5 hónap múlva rólam is :-)" dumcsizunk és minden más mellékes.
Jesper azóta is van a gyerekkel kapcsolatban mondanivalód ,nem?
Halljuk!!!!!!

Előzmény: Mvica (81)
Mvica Creative Commons License 2002.08.05 0 0 81
muter, abszolut egyetértek veled. Szerintem mind a kettönknek igaza van. Egymás mellett beszélünk, nem egymás ellen.

Jesper, nem akartam így a távolból okoskodni. Sajnálom, hogy így alakult. Egy hétvégi apa azért nem az igazi a kiscsajszi oldaláról, de még mindig jobb, mint állandó veszekedésbe felnőni.

Conor01, teljesen igazad van!!!!
Hagyjuk a kezdő apákat érvényesülni!!!!!!!
Lassan csak a csajok szólnak hozzá...pedig ezt a fiúk direkte maguknak nyitották.
:-)

Lucilla Creative Commons License 2002.08.05 0 0 80
"(legalábbis nekem mindenképpen)"

Nos, a baj itt van. Én úgy gondolom, hogy ha az embernek gyereke van, akkor az ÉN az már sohasem az első. Legfeljebb második.
És az, hogy az anya szenved, az kihat a gyerekre. 3 hónapos korban mindenképpen. Nem érti, de érzi, hogy baj van és ilyenkor a tudatalattiába raktározódik el.
Most nem mondom, hogy erőszakold meg magad, de nem hiszem, hogy amikor a gyerekről döntöttél, akkor nem voltak problémák. Egy év alatt nem változhatnak meg úgy a dolgok.
Én mindig is a felelős döntések híve vagyok, és a felelősen hozott döntést akkor is hajlandó vagyok elfogadni, ha az fáj.

Lucilla

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 79
Nalunk apja megitta a sok-sok sort dobozbol nagy aldozattal amire a gyerek most celbadobal...
Előzmény: Bugi bacsi (49)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 78
Conor01: Csakugyan. De az a tapasztalatom, hogy az emberek hajlamosak másokat akár ismeretlenül is elítélni bizonyos dolgokért, anélkül, hogy belelátnának annak fejébe, és elgondolkodnának az esetleges okokon.

Mvica: Sajnos a problémák mélyebben gyökereznek, és igazából a kis Lucához nincs is közük. Én úgy gondolom, hogy esetleges kompromisszumok esetén is csak a probléma elodázása történik. Így viszont a picinek egyszerűbb most végigélnie ezt, mint mondjuk 3 év feszültség után. És nekünk is. (legalábbis nekem mindenképpen)

Conor01 Creative Commons License 2002.08.05 0 0 77
Mi a gond ? A topic cime nem az,hogy:
"Hogyan éljünk boldog házasságban?" vagy én vagyok rossz helyen?:-))
Előzmény: Törölt nick (62)
Lucilla Creative Commons License 2002.08.05 0 0 76
Ahogy a képeken látszik, egész nap bőg. :)))))
Előzmény: oregmedve (75)
oregmedve Creative Commons License 2002.08.05 0 0 75
Nagyon szomoru babanak tunik :)))
Előzmény: Lucilla (61)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 74
MVica!

Abban, amit leirtal, igazad van, reszben.
Csakhogy: a gyereket ket szulo vallalja, mindket szulonek keszulnie kell ra, erre ma mar nagyon jo konyvek allnak rendelkezesre. Ezekben le van irva az is, hogy a nok milyen valtozasokon mennek at a terhesseg alatt es szules utan. Tehat fel lehet keszulni az apaknak is. Csak akarni kell.

Abban, hogy sok aldozatot kivan a baba, szinten igazad van, Csak nem minden ferj hajlando aldozatot hozni sajnos.

MuTeR

Előzmény: Mvica (73)
Mvica Creative Commons License 2002.08.05 0 0 73
Sziasztok!

Szerintem a fiúknak van némi igazuk!
Nem mindenben értek egyet, de az biztos, hogy szerintem egy nő máshogy éli meg a baba érkezését, és máshogy egy apa is.
Már itt fent van egy változás.
Tény ami tény, hogy egy nőnek sokkal több mindenről le kell mondania, neki kell elviselni a fizikai fájdalmakat (szülés, fejés és nem utolsó sorban a külsőjén történt változásokat).
Szerencsére manapság már az apák sokkal jobban be vannak vonva az egész babavárás és babaérkezés dologba.
Ennek meg is van az eredménye szerintem, de vannak dolgok amiket mi nők mindig is másképp fogunk megélni és feldolgozni.
Ezek az okok már elegek ahhoz, hogy a férfi úgy lássa és érezze, hogy a kedvese megváltozott.
Sajnálom Jesperéket. Szívesen meg is kérdezném (bár gondolom, hogy már nem olvas minket), hogy esetleg nem lehet-e máshogy megoldani a dolgot.
Átbeszélni, kompromisszumokat kötni, stb. Lehet, hogy naiv vagyok, de én hiszek egy kapcsolat szétszakíthatatlan erejében, bármi is tegye próbára.
Sok áldozatot kíván egy baba minden téren mind a két féltől, de MEGÉRI!!!!!

bocsi, hogy ennyire hosszú voltam....

zsunya Creative Commons License 2002.08.05 0 0 72
Sziasztok!
Eddig csak leskelődtem, de ez a miben változunk olyan elviselhetetlenül, engem is érdekelne. Már csak azért is, hogy figyelni tudjak magamra, hogy ne legyek elviselhetetlen.

Előre is köszi
Zsunya

Maminti Creative Commons License 2002.08.05 0 0 71
Ne, mindenféle pengeváltás szándéka nélkül, engem is érdekelnének az asszony marhaságai, amiket időnként nehezen tud az ember tolerálni. Mikre gondoltál és hogyan kezeled le? (Nem az ágydeszkás megoldás érdekel :). ) Miben változott meg ő, miben te és mennyire?

(általános alany)

Előzmény: Törölt nick (65)
GinY Creative Commons License 2002.08.04 0 0 70
köszönöm szépen, Nektek meg további sok örömet ehhez a kis gyönyörűséghez :))
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 69
nagyon koszonom!!!
A nev valasztas kulon sztory,2 oldal fiu ill. lany nevekkek.kb 50 drab osszesen,otlet semmi.
Megkerdeztuk a mi lesz a neme,igy mindjart kiesik a fele.Miutan megtudtuk,jott a dontes Lili Anna.
Igaz a szulesnel csak a Lilit mondtam,volt jobb dolgom is,ez nem jutott eszembe eppen.

Egyeben gratulalok is,sok sikert es boldogsagot.

Előzmény: GinY (68)
GinY Creative Commons License 2002.08.04 0 0 68
OFF:
A Sas: a piroshátteres-manócskasipkás képpel rögtön belopta magát a szívembe a kicsilány!(Bocs, hogy nem kezdő apaként belekotnyeleskedek a topikotokba, de van két jó indokom is: véletlenül épp szept.18. körül leszek "kezdő anya", és a leányunk neve Anna Liliána lesz :))))
ON
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 67
Szerintem ez emberenkent valtozik,egyebkent idezojelben irtam,mert valoszinu van akinek nem "marhasag" ti. aki kitalalja.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 66
Milyen marhasagokra gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 65
Egyertelmu,hogy nemcsak a nok valtoznak,valtozik minden az evek folyaman.
Nem,nem megoldas,az,ha valaki lelep,mert akkor minek csinal gyereket?Mar bocsanat.

Mielott barkivel osszevesznek,sajnos vagy nem,mas a gondolkodas mod,ams a ferfiaka es mas a noke.
ezzel egyutt lehet elni,de van aki nem birja.

Szvsz. minden manus,apuka kepes egyutt elni a kisemberrel,akarmilyen problemas vagy rossz kolok,de az asszony " marhasagai" kicsit nehezebben turhetoek,es akkor meg szepen fogalmaztam.

De foglalkozzunk inkabba gyerekneveles naposabb oldalaival.Sorry,ha beleszoltam valamibe.

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 64
Mar ne haragudj, de szerinted tenyleg ez a problema???
Mert en sokkal inkabb ugy latom, hogy a pasik nemelyike, foleg, ahol nincs minden rendben a kicsivel, eszbe kap, hogy hoppa, nem fenekig tejfel az elet es innen lepni kell.
Nem csak a nok valtoznak, de nem am...

MuTeR

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 63
hat igen,ami eddig kimardt ebbol az a szeretett noink megvaltozasa a terhesseg alatt es utan.
nem egyszeru dolog,az biztos.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 62
Nos. Sajnálatos módon életem egyik legnehezebb döntését voltam kénytelen meghozni. Nagyon szeretem a lányomat, ez kiderült talán a hozzászólásaimból is. A párommal viszont olyan irányt vett a kapcsolatom, hogy úgy érzem, ezt nem lehet fenntartani, ez nekem nem jó, és a pici lánynak sem lenne jó feszültségben felnőnie. Bővebben nem írok az okokról, mert úgy érzem (már megbocsássatok), hogy nem az internet nyilvánoságára tartozik. A piciről anyagi értelemben, a lehetőségeimhez képest gondoskodni fogok, és igyekszem is majd minél többet vele lenni. Eme fejlemények után viszont nem érzem úgy, hogy jogom lenne erre a topicra írni, így elköszönök tőletek, és kívánom, legyetek nagyon boldogok, és vigyázzatok nagyon a picikre. Remélem azt is, hogy e topic segítségével sok esetleges problémát meg fogtok tudni oldani.
Üdv.:
Jesper
Lucilla Creative Commons License 2002.08.04 0 0 61
Sziasztok kispapákok!

Nagyon jó olvasgatni benneteket!
Találtam egy apanaplót a neten, elég vicces, ha van kedvetek, olvassátok el:

linkapa

Lucilla (aki nem bírja ki, hogy ne mutassa meg nektek is az ő szeme fényét )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!