Keresés

Részletes keresés

david0020 Creative Commons License 2024.04.16 0 0 22910

Hát nem tudom.. bennem valahogy az az érzés van, hogy elmegy az utolsó fordulóig ez a küzdelem:) De utóbbi években ezekből is jól jöttünk ki 2szer is. Sőt 2012, 2014et ideveszem akkor azért már minimum 4szer a mi javunkra billent el a mérleg nyelve. Bár a legdrámaibb vitathatatlanul a 2012es volt, amikor 94.percben nyertük meg... Viszont sajnos törvényszerű lesz egyszer amit korábban már 9darkside9 kolegával felvetettünk, hogy előbb-utóbb ezek a néhány pontos küzdelmek nem a mi javunkra fognak elbillenni. Azt még nyilván nem lehet megmondani hogy ez már idén így lesz, mert már eddig is volt egy pár fordulat ebben a szezonban és nem merném mondani, hogy nem lesz még egy-két csavar ebben a történetben. De igen, az élet sajnos vagy nem sajnos de a futballban is olyan, hogy a sors idővel kiegyenlíti a történéseket. A személyes véleményem egyébként az, hogy majd Pep utáni korszakban lehetséges lesz olyan mértékű visszaesés, amikor majd néhány pontokkal mi is lecsúszunk PL címekről. Nagyon nehéz lesz őt pótolni, ugyanúgy ahogyan Kloppot a Poolnak. Elmúlt évek két meghatározó edzője egyértelműen ez a két legenda. Pep még mondjuk jövőre biztosan lesz, de utána már nagyon nem biztos hogy marad, ezt ő maga is kijelentette. De egyenlőre koncentráljunk a jelenre és arra, hogy lehetőség van újra triplázni. 

Előzmény: wizardry8 (22907)
50-50 Creative Commons License 2024.04.16 0 0 22909

Köszönöm, hogy föltetted!

Előzmény: RaWF (22908)
RaWF Creative Commons License 2024.04.16 -1 0 22908

ma 130 éves a Manchester City F.C. ezen a néven, bár a történet előbb kezdődött

 

https://prideinbattle.taccs.hu/2012/12/25/egy_klub_szuletese/

wizardry8 Creative Commons License 2024.04.16 0 0 22907

Nekem jobb lenne ha most 3x nyernénk, az Arsenal meg Pool 2 vereség, 1 döntetlen, és kész is. Én nem akarom megvárni az utolsó fordulót.

Előzmény: david0020 (22905)
9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 22906

Palmer gyerek mit megy iden:)

 

jo reklam a City akademianak

 

meg is voltunk meg gyanusitva hogy mire fizetnek 10-15 milliot sok-sok City ifistara mas klubok, majd 40m folott Palmerre, most mar a 40m olcsonak tunik utolag:D

 

mondjuk az a tippem hogy iden extrat megy, jovore erosen visszaesnnek majd a szamai, de nelkule ez a Chelsea nagyon rettenet helyen lenne a tabellan

david0020 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 22905

Opta szerint 70% az esélyünk megnyerni a PL-t:) Nyilván ez még nem garancia semmire, továbbra is 3 szereplős a bajnoki harc. 

Hátralévő meccsek:

Man City: Brighton(I), Nottingham(I), Wolves(H), Fulham(I), Spurs(I), West Ham(O) Négy idegenbeli meccs azért kemény lesz még, de a két hazai sem lesz sétagalopp, már csak azért sem mert nem is olyan régen mind a Wolves mind a WHU megtréfáltak már minket Etihadban, reméljük azért ez nem történik meg idén:)

Arsenal: Wolves(I), Chelsea(O), Spurs(I), Bournemouth(O), Man United(I), Everton(O)

Egyértelműen ez a legnehezebb sorsolás, Arsenalnak emiatt nagyon kevés sanszot adok, de ha megcsinálják le a kalappal Arteta előtt, kérdés számomra az lesz hogy a Villa elleni vereségre hogyan reagálnak mert ha úgy mint tavaly akkor megint könnyen elveszíthetik a PL esélyt.

Liverpool: Fulham(I), Everton (I), West Ham(I), Spurs(O), Villa(I), Wolves(O)

Hozzánk hasonló sorsolás, nekik is 4 keménynek ígérkező idegenbeli meccs, szerintem Klopp össze fogja őket szedni a hátralévő meccsekre, és én a helyébe most már mindent a PL-re tennék fel. És utóbbi években többször is bizonyították hogyha valaki akkor a Pool képes lehet tartani velünk a lépést, kétszer is csak 1 ponttal bukták el a PL-t, és mind 19ben mind pedig 22ben is szinte karöltve nyerték a meccseket velünk, igaz hogy mi vagyunk általában a legjobban tavaszi hajrázó csapat, de a Pool is komolyan teljesít e tekintetben. 

Összefoglalva: nyitott még ez a bajnokság és az lenne a jó ha utolsó fordulóig így maradna hogy még mindhárom csapatról úgy beszéljünk mint esélyesek.

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 22904

heti program

 

szerda este City-Real

 

szombat delutan City-Chelsea Wembleyben

 

bajnoki meccsunk nincs egeszen 04.25-ig ahova a korabban elmaradt Brighton idegenbeli meccset bezsufoltak csutortok estere

 

pokoli nehez het

 

Ancelotti nem akar ismet kiesni City ellen egymast koveto szezonokban, Pochettino pedig egyetlen mentsvara iden ha megnyeri az FA-kupat, az nemileg szepitene a horror bajnoki szereplesuket ha fel tud mutatni egy komoly trofeat elso eveben

Chelsea meg jol ra is pihenet ma meg van egy bajnokijuk, aztan pihennek vegig

 

ez megint erdekes program, nem lehetett volna a City-Chelsea vasarnap, es szombatra tenni a Coventry-MU akiknek nincs jelentos hetkozi meccsuk vagy egyaltalan nincs ? dehogynem...

FA meg PL ott tesz keresztbe BL csapatoknak ahol tud, mas orszagokban meg segitik a BL-EL csapatokat ilyennel

 

 

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 22903

par honapja hagytam abba netflix elofizetest mert amit akartam mar lattam, sok uj sorozat film meg nem uti meg a szintet, de akkor ezt megnezem meg lehet-e talalni alternativ modon:D

 

ilyenekkel nagyot huz a klub mindig, multkor Ted Lasso-t is szepen meglovagolta, elotte az amazon az All or Nothing 100 pontos szezonnal

 

Sunderlandnek is volt egy hasonlo, mondjuk az nem epp sikersztorit mutatott be es az Arsena is masolt minket all or nothing sorozattal 2-3 eve

Előzmény: Ireland7 (22901)
wizardry8 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 22902

Mindenki igyon meg egy Bailey(s)-t! :-)

Ireland7 Creative Commons License 2024.04.15 0 2 22901

Nem tudom ki látta már, de erősen ajánlom a Netflixen nemrég kijött Together Treble Winners 6 részes dokumentumot. kb 6X40 perc.

 

Tavalyi szezon mutatja be elejétől végéig, csomó öltözős belsős részlet, zseniális bepillantást enged sztem. Hasonló a korábbi amazonos dokumentumhoz de talán még annál is jobb.

Van egy rész pl. a Soton elleni Liga-kupa kiesés január körül tavaly, amit Pep még ma is emleget mint a legrosszabb City meccs valaha:D, ott olyat levág öltözőben a keretnek utána, kb megfenyegeti őket, hogy így nem lehet játszani és ha ez így megy tovább akkor nektek ennyi volt, az akadémia készen áll meg hogy "you are not hungry". meg hogy a MU mennyivel éhesebb mert ők 10 éve el akarnak kapni miket. Brutális ezt látni 3-4 hónappal a triplázás előtt. :)

és rá pár napra ki is kaptunk a MU-tól bajnokságban, mondjuk azzal a fura óriási Rashford lesgóllal...

 

Utolsó rész a BL döntő előtti-utáni reakciók, hidegrázós...

Meccs előtti eligazítás Peptől, illetve még Manchesterben a teljes stábnak köszönetet mond, kihívja a szakácsot megtapsoltatja az egész kerettel, hogy miatta is vagyunk BL döntőben.

Isztambulban pedig ott van Fernandinho, Aguero is a csapattal.

Öltözőben Dias, Gundogan, Walker, Rodri mind motivál, vezéregyéniségek. Walker csak üvölt hogy 6 éve várok  BL trófeára, nyerjétek meg nekem:)

 

Így visszanézve azért látszik hogy korántsem volt olyan sima tavaly, nem álltunk jól elég sokáig, nem sok esély volt a triplára pl. február-március elején még nem álltunk jól, aztán minden összeállt és beindult a henger.

 

Gundogan, Mahrezzel bizony jobbak voltunk tavaly. 2 brutál jó játékost vesztettünk velük.

 

 

Ha minden igaz azért is sikerült ilyen jól a dokumentum, mert a klub belső videós stábja készítette, végig egyeztetve a Netflix stábjával majd a végén kvázi a klub eladta a leforgatott anyagot a Netflixnek.

Ebből a szempontból így kicsit besőségesebb lett a végeredmény, mintsem hogy pár Netflixes operatőr követi a játékosokat, edzőket stb, kvázi azok készítették akik már évek óta minden videós anyagot készítenek, és elég jó minőség lett különben a Netflix aligha veszi meg. :)

 

 

off

 

Ami más témájú és már pár éve kijött de nagyon ajánlom az a régi Chicago Bulls- M. Jordan köré épülő dokumentum, hát az is vmi fantasztikus lett a maga nemében. Last Dance címen. Én pont akkoriban még követtem az NBA-t bár Jordannek sajnos csak utolsó éveit kaptam el, kb. 10-16 éves korom körül, kb. ez a Tracy McGrady-Yao Ming időszak meg Ginobili, Tim Duncan féle Spurs, aztán már 2006-7 óta kb. egyáltalán nem követtem, brutális volt hogy mennyi névre, játékosra emlékeztem kosaraskartyákról akiket már játszani alig láttam, de kártyákról megvoltak. elég sok elő is került a dokuban, vagy említés szinten vagy nyilatkoznak. :) de nyilván Jordan van a centerben, meg az ő karrierje.

 

Stoppo5555 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22900

Szép fordulótok volt, 3. helyről 1 helyre repülni 2 pont előnnyel kicsit váratlanul.

 

Valahogy ez a City nekem nem tűnik olyan erősnek mint a tavalyi, de mégis valahogy az eredmények jönnek és az döbbenetes hogy még akár a triplázást is meg lehet védeni.. Kicsi az esélye, de tavaly is az volt. Persze majd kiderül a jövőheti meccseken, mert tovább lehet jutni 2 kupában is, de kiesni is mindkettőből.

 

Ha Guardiola esetleg letesz az asztalra két triplát 2 éven belül, akkor kb. aranyszobrot lehet neki emelni...

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 1 22899

ami most csavar egyet az egesze hogy most tenyleg 2x lep palyara a Pool es Arsenal is bajnoksagban mire mi legkozelebb, tehat a szep kis elonyunk megy a kukaba atmenetileg mindenkepp

 

de hat ha vmire megedzettek a csapatot az elmult akkor ez az extra nyomas, ahol meg BL-ben is a nehez agra kerulunk Realok, Bayernek ellen, Fa-kupaban is Coventry helyett Chelseat sorsoljak stb.

 

 

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22898

sztem is ilyesmi lesz, senki nem hoz max 18 pontot innentol

 

de az Arsenalra var meg 2-3 olyan meccs ahol ha nem fekszik le neki a Wolves,MU, Spurs, Chelsea akkor bajban lehetnek

 

es a Poolnak is van meg Villa, Spurs, Fulham

 

nekunk is Brighton, Spurs, Fulham stb.

 

en 4 gyozelem, 2 dontetlent most perpillanat lehet alirnek (87 pont), azt a Pool es Arsenal is csak 5-1-0 merleggel foghatja be vagy 6/6-tal

 

de 5-1-0 lenne a holtverseny ahol a GK dont

 

az 5-1-0-t meg szo nelkul elfogadnam most magunknak, az 89 pont, tavaly is annyi volt

Előzmény: double.up (22896)
david0020 Creative Commons License 2024.04.14 0 1 22897

Hát figyelj, elég lehet az 5 győzelem, 1 döntetlen is. Csak mondjuk pontegyenlőség esetén ugye GK dönt, amiben az Arsenal még mindig a legjobb. Úgy hogy inkább a biztos 6/6ra kell rámenni, tudom nehéz lesz mert nekünk is lesz még 3 komolyabbnak ígérkező idegenbeli meccs: Brighton, Fulham, Spurs. Fulhamet azért vettem ide, mert nagy csapatok ellen elég komolyakat ment idén, Arsenal ellen idegenben nem kapott ki, hazai pályán megverte; Pool otthonában 86.percig vezetett úgy kapott 2őt a végén, MU ellen nyert szintúgy... Nem dőlt el még nyilván semmi, de most kaptunk egy kis előnyt.

Előzmény: double.up (22896)
double.up Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22896

az volt fura ebben a Villa meccsbe hogy úgy hozták 2-0-ra hogy volt az a 2 bődületes kapufás szitu is Villának. akár 0-4 is lehetett volna ha azok bemennek persze fociban nincs ha.

de Villa kapusnak nem volt annyi sok dolga igazából. 1-2 jobb védése volt, de annyi akad minden meccsen kb.

 

sztem a BL terhelés vehetett ki sokat Arsenalból, most nem bánnám ha valahogy kiejtenék a Bayernt. plusz 2 BL meccs betehet nekik bajnokságra nézve. ehhez nincsenek hozzászokva még hogy hétközben kemény BL meccs, 1 hét múlva visszavágó közte meg nehéz bajnoki meccs ami elvileg kötelező otthon.

 

ne feledjük tavaly úgy meneteltek szépen a bajnokságban hogy kupáktól kb. mentes volt a tavaszuk pihenhettek elég sokat. most azért 2 meccs Porto ellen ami 11-es párbajjal dőlt el, 2 meccs Bayern ellen ami szintén szoros, ez azért megosztja a figyelmüket...

 

azt nem szeretem mikor a riválisnak fele annyi meccse van szinte a végére mert nem érintett semmi kupában. így jobb hogy még Pool és Arsenal is érintett. és nekünk még így is van FA kupa pluszban. 

 

na mind1, fasza nap volt, de messze a vége, 6 forduló maradt, még most is állítom egyik csapat sem fog 6/6 meccset behúzni bajnokságban. viszont nekünk már lehet 5 is elég?:)

david0020 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22895

Ezt nem gondoltam volna azért hogy mind a kettő bukik pontokat, de ez a PL szezon tele van meglepetésekkel:) Azért még mi se bízhatjuk el magunkat, hiába kerültünk most újra előnybe. Úgy emlékszem amúgy hogy talán 7.forduló óta először vezetjük a PL-t, eddig ugyanis tudomásom szerint az Arsenal-Pool kettős vezette felváltva a PL-t, de ugyebár tavaly is ilyentájt vettük át az 1.helyet, pedig addig egész évben az Arsenal volt élen. De talán a legjobbkor vettük át a vezetést, innentől utolsó 6 fordulóban rajtunk a nyomás, amit viszont utóbbi években ilyen szituban nagyon jól kezeltünk. Egyszerű a játék, 6/6ot kell tolni és mi vagyunk a bajnokok. Ha hibázunk akkor pedig bízni kell abban hogy a Pool és Arsenal is fognak még.

Előzmény: 9dark_side9 (22893)
double.up Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22894

én is írtam koradélután hogy ma lehet kapunk vmi segítséget, mert nagy számok törvénye alapján nem hozhat minden kötelezőt a két rivális sem, de kb. arra számítottam hogy a Palace vagy Villa hoz egy döntetlent.

hogy mindkettő hozza a 3 pontot, hát ez óriási. 

 

well done :)

 

kellemes vasárnap volt ez.

 

jöhet egy újabb BL klasszikus meccs Real ellen.

Előzmény: 9dark_side9 (22893)
9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 1 22893

mit mondtam hogy ma tolni kell a szurkolast Palace Villa kettosnek

 

2 oriasi meglepetes gyozelem wow

fujaeG Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22892

Egyelőre minden tökéletes Fatboy🤡

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22891

es 0-2

 

Emery mit csinal te atyaeg, Artetaval felmossal a padlot

 

(es Peppel is felmosta az oszi bajnokit az a vicc:D)

beatang Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22890

GÓÓÓÓÓL!!!!

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22889

vezet a VILLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 

hajra Villa

 

Villa a kiraly

 

 

es boven megerdemelt eddig meccs kepe alapjan

 

meg 10 erc van hatra, gyerunk

beatang Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22888

GÓÓÓÓL!!!!!!!!

 

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22887

jo meccs, Villa tartja magat eddig, faszmak Arsenal meguszott egy kapufat, golvonal elott keresztbe gurul ki a labda kapufarol nekik, kart erte

 

ellenunk tuti befele pattant volna ugyanez

 

hajra Villa

 

Villa a kiraly!!!

9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22886

minden meccset ha behuz Arteta akkor megerdemlik a bajnoki cimet, ennyi

de az azt is jelentene hogy utolso kb. 18 bajnokibol megnyer 17-et

 

nonszensz

 

ha megcsinalja, le a kalappal

 

most azt remelem hogy a BL meg Fa-kupa utan a City tud egy szintet lepni, es foleg az idegenbeli Brighton, Spurs meccseken tudunk 3 pontot hozni ami baromi nehez lesz azokon dolhet el kb.

 

manchesteri testvereink meg jatszanak az Arsenallal, bizom bennuk is:)

de foleg ma a Villaban egyelore

Előzmény: david0020 (22884)
9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22885

na akkor most hajra Villa

 

Villa a kiraly

 

legjobb birminghami csapat

 

sajnos Luiz eltiltott, pedig o eleg jo spiler kozepen, nembaj tobbiek potoljak

 

Unai Emery a kiraly, meg kell mutatni milyen fabol faragtak a Villat

 

mikor kirugtak Emeryt az Arsenaltol, nagy hibat vetettek, most meg lehet mutatni miert

 

Watkins, McGinn, Diaby gyerunk gyerunk :))

 

konferencia liga meneteles melle kell egy nagy skalp bajnoksagban es a 4. helyet el kell erni Spurs elott

 

Villa a kiraly!!!

 

 

david0020 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22884

Én ehhez annyit fűznék hozzá hogy nekem az Arsenal most nagyon egyben tűnő csapatnak látszik és a legjobb formában is ők vannak 2024ben. Nehéz lesz őket megállítani csak rohadt nehéz a sorsolásuk, ha innen behúzzák ilyen meccsek mellett az szinte bravúr.

Előzmény: 9dark_side9 (22883)
9dark_side9 Creative Commons License 2024.04.14 0 1 22883

ott van CRYSTAL PALACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

mondtam hogy drukkolni kell nekik

 

Palace a kiraly

 

Anfielden hoznak 3 pontot, brutalis nagy eredmeny

 

mekkorat meccseltek, vedekeztek az eletukert, Pool kihagyott par nagy szitut, de Palace is 2 olyan lehetoseget rontott hogy csak na

Henderson remekul vedett hatul

 

kivalo csapat ez a Palace, legjobb londoniak:D

 

3 pontot vertunk a Poolra ebben a forduloban, ez nagyon sokat erhet meg

 

most nyomas alatt derul ki ki igazan erdemes a bajnoki cimre, remelem a City:))

 

Glasner mesternek jar egy nagyon draga uveg bor

wizardry8 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22882

Andersen gyönyörűszép mesét mondott! :-)

Munoz volt a legjobb, de nem csoda mert már az 50-es évek Realjában is játszott.

Előzmény: 9dark_side9 (22879)
david0020 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 22881

Poolnak ez akkora hátrányt fog jelenteni, amiből nem azt mondom hogy lehetetlen visszajönni de pont ilyenkor hullámvölgybe kerülni az már végzetes is lehet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!