Keresés

Részletes keresés

Spanci Creative Commons License 2009.09.26 0 0 37522
Ha annyira jó az a honlap, majd odatalál akit érdekel. ez itt nem a reklám helye.
Előzmény: petite grenouille (37521)
petite grenouille Creative Commons License 2009.09.26 0 0 37521
Sweeney:
Két patkány összeszoktatásáról MINDEN, amit csak ember elmondhat neked, szépen le van írva ide (csak olvasni kell tudni hozzá, össz-vissz 46 hozzászólás az egész):
http://www.ratmania.hu/phpbb3/viewtopic.php?f=36&t=309

Ha itt nem találsz meg valamit, érdemes ott (is) kérdezni, többen vannak a tapasztaltak :)

Borzas:
Ajánlom neked is figyelmedbe az összeszoktatásos topikot, ezen kívül az egész-egész RatManiát az első betűtől az utolsóig, mert minden fenn van - hogyan tudod összeszoktatni, mekkora ketrecben lakjanak, miért jó együtt és nem egyedül patkányt tartani, honnan tudsz társat beszerezni a lányka mellé stb.

www.ratmania.hu
Az első, az eredeti, a szakértő patkányológia.
Előzmény: Sweeney Todd (37518)
rozégirl Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37520
Persze hogy lehet. Sőt, csak azonos neműeket tarts együtt, ha csak nem akarsz még legalább tíz kispatkányt. :D
Előzmény: Borzas (37519)
Borzas Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37519
ez engem is érdekelne, mert nincs elég időm Zizikét szórakoztatni, aztán lehet hogy beszereznék mellé egy kicsit cimborának. mondjuk Zizi is fiatalka még, az igaz, vagy 4 hónapos lehet (nem emlékszem, mikorv ettem, komolyan). lehet két leányzót együtt tartani? merthogy szaporulatra azért nem nagyon vágyom.
Előzmény: Sweeney Todd (37518)
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37518

kösz mindenkinek!

 

bercinek szerváltam új havert, mert kezdett depressziózni. nagyon csöpp! kb 6 centi, barna, és fehér a lába. ezért lett zokni. majd rakok fel képet.

 

más:

 

szoktatás. együtt jöttek a hordozóban. addig semmi problémna sem volt, berci tudomást sem vett zokniról, aztán néhány óra múlva tisztogatni kezdte. lehet, h kicsit durvábban, de sima tisztogatás volt, nem bunyó, v ilyesmi. a kicsi úgy megijedt, h sokkot kapott. csak egy olyan óra múlva tért magához.

eddig csak két kölyköt raktam össze. a felnőtt-gyerek patesznél ez szokványos? mi legyen? per pill amúgy is külön ketrecben vannak, mert a bébi kifér a frici rácsán.

 

zizi helyes!

Borzas Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37517
Sziasztok. Részvétem. Új vagyok itt, ez itt az én kiskedvencem: Zizi.
poszmete Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37516
Részvétem. ;((
Előzmény: Sweeney Todd (37513)
rozégirl Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37515
Részvétem! :((
Előzmény: Sweeney Todd (37513)
Zeus SH Creative Commons License 2009.09.24 0 0 37514
Nagyon sajnálom, részvétem. ;(((

Előzmény: Sweeney Todd (37513)
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.09.24 0 0 37513
döme éjjel elhalálozott.

Előzmény: petite grenouille (37512)
petite grenouille Creative Commons License 2009.09.24 0 0 37512
Sweeney:
Tök kezdőknek van a RatMania :) Pont ezért, amit írtál.
És persze, lehet kereskedésből jó patit, meg lehet menhelyről fajtatiszta kutyát elhozni, meg lottóötöst nyerni. De az emberek többsége inkább dolgozik, mintsem a nyereményre várjon - vagyis inkább biztosra megy. Ugyanez fontos lenne a patkányoknál is. Kockáztathatsz - de minek, ha lehet jó helyről is állatod?
Előzmény: feketeszemek (37511)
feketeszemek Creative Commons License 2009.09.22 0 0 37511
Tök kezdőként nehéz.
De ha kiismered magad, nem kell hozzá agysebész diploma.
Előzmény: Sweeney Todd (37510)
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.09.22 0 0 37510
nade mondjuk tök kezdőként honnan tudod, h melyik tenyésztő oké?

mellesleg meg nem feltétlenül van így, kifoghatsz kereskedésből kis erős pateszt, és fordítva is.
Előzmény: rozégirl (37509)
rozégirl Creative Commons License 2009.09.22 0 0 37509
Nem, én nem erre gondoltam, ha így értettétek elnézést kérek.

Ha állatkereskedésből veszel patkányt, egyértelműen azt támogatod, hogy minél több selejt és tömegtermelt patkányt gyártsanak futószalagon. Mert a kereskedések sajnos egyértelműen erre mennek, aminek a következménye a sok daganatos, korám elvesztett kis házikedvenc.
Ha olyan tenyésztőtől veszel, aki ha ért is hozzá, csak a színre megy és összerakja a testvéreket, az anyát a fiával, satöbbi satöbbi, ugyanez lesz a végeredmény.

Én még mindig csak azt tudom mondani, hogy olyan tenyésztőtől kell venni, olyan fórum segítségével, olyan ajánlásokkal és úgy utánanézni, hogy szakértő keze legyen a dologban, vagy legalábbis utánajárni, utánaolvasni és aztán dönteni.

Pontosan úgy ahogy fogalmaztad, épeszűen. ;)
Előzmény: Sweeney Todd (37506)
muszakáta Creative Commons License 2009.09.22 0 0 37507
Tényleg nem hibázik, aki átolvassa a RatManiát, mielőtt vagy mialatt patkányt tart. Jó, és én is nagyon örülök neki. Ettől még szerintem erős minden mást gyenge utánzatnak hívni. A másolatos részt csak időbeli okoskodásnak szántam, vagyis előbb volt ez a fórum, aztán lett a RatMania, igaz, túlnőtte sok szempontból, de az alapjaik közt van átfedés.

Mindenki tegyen a patkányába borsót! :D
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.09.22 0 0 37506

"Ehhez kevés pár ember hatalomvágya hogy megtévessze a patkánytartókat"

 

na, ez már kicsit összeesküvés elméletes.


"És igen, sok honlap összeszedett. De amikor döntenem kell a patkányom beszerzéséről kedves Sweeney, agysebész diploma nélkül sem onnan fogom megvenni, ahol a patkányok egymást eszik nyomorukban, ahol egy tenyésztő nem mer kesztyű nélkül benyúlni a patkányok ketrecébe, ahol az anyát összerakják szaporítani a fiával csak hogy jobb színe legyen, ahol szinte kivétel nélkül az összes alom, az összes patkány genetikailag defektesen, agresszíven, daganatokra hajlamosan születik... "

 

ezzel tökéletesen egyetértek!!!

bár az én állatkereskedésből vett patkányom halál egészséges, a tenyészetből vásárolt meg gyenge immunrendszerű, kb fél éves kora óta szopok vele, már a századik antibiotikumot próbálják rajta, és nem gyógyul, a foga is össze-vissza nő...

 

azért szvsz egy épeszű ember észreveszi ha többet, máshogy vakarózik az állat, és a sebek is másmilyenek, ha élősködők vannak rajtuk.

Előzmény: rozégirl (37505)
rozégirl Creative Commons License 2009.09.21 0 0 37505
Sziasztok!

Tehát, én nem tudom miről beszéltek. Mert itt van az index, ami alapnak tök jó, és alapvető információknak és patkányos csevejnek nagyon jó, tényleg le a kalappal.

Aztán jött az ötlet, hogy kell egy olyan hely, ami a patkányokról létező összes tudományos szakirodalmat és évek alatt megfigyelt tapasztalatokat összegyűjt, kereshető és olvasható formában, hogy bárkinek patkánya van, legyen hová fordulnia. Ez a RatMania fórum - www.ratmania.hu - ettől lett eredeti, ettől lett olyan hely, ahol a patkányosok tapaztalatokat oszthatnak meg és bármi történjen, a patkányológia topicban (http://www.ratmania.hu/phpbb3/viewforum.php?f=10) mindig találnak segítséget. Releváns információkból, hozzáértő és bevált dolgokat, aminek egyetlen célja van csupán - a patkányok boldogabb, kiegyensúlyozottabb és egészséges élete.

Aztán lett egy gyenge másolat. Ahol olyanokat olvashatsz. ha egy patkányt szoktatni akarsz magadhoz, éheztesd bátran napokig, mielőtt éhen hal muszáj a kezedből kivennie a kaját. Vagy olvashatsz olyat is, hogy ha azt akarod hogy megszokjon, csak szerezz egy cipzárt és börtönözd be - így nem tud hová menni rólad. Például. Ott bezárnák és éheztetnék a patkányt, mi sokat foglalkoznánk, beszélgetnénk vele és jutalomfalatokkal segítenénk az új patit hogy megszeressen - te melyiket választanád? Szerinted melyikkel érnél el többet, hogy a patkányod boldog és kiegyensúlyozott lehessen? Ha a patkányod sebesre vakarja a fülét, ott mit olvasol? Vágd le a körmét és nem fogja. Mit olvasol a RatManián? A patkányodon élősködő van, másképp nem vakarná sebesre. Szerinted melyik lesz a jó válasz? Kell ehhez több érv?
Nem. És ez nem csalás, nem ámítás, ezek a puszta tények.

A hatalomvágy és a tudatlanság gyenge próbálkozása az észérvek és több mint kétszáz RatMania tag tapasztalatai ellen. Ehhez kevés pár ember hatalomvágya hogy megtévessze a patkánytartókat, itt a józan ész és a szív dönt, ha valaki a legjobbat akarja a patkányának.
www.ratmania.hu

És igen, sok honlap összeszedett. De amikor döntenem kell a patkányom beszerzéséről kedves Sweeney, agysebész diploma nélkül sem onnan fogom megvenni, ahol a patkányok egymást eszik nyomorukban, ahol egy tenyésztő nem mer kesztyű nélkül benyúlni a patkányok ketrecébe, ahol az anyát összerakják szaporítani a fiával csak hogy jobb színe legyen, ahol szinte kivétel nélkül az összes alom, az összes patkány genetikailag defektesen, agresszíven, daganatokra hajlamosan születik...

Ez nem tudományos kérdés, ha csak egy kicsit kinyitja valaki a szemét és olvas, meglátja a különbséget. ;)

További szép estét, és jó gondolkodást! ;)

www.ratmania.hu
Az első, az eredeti, a szakértői patkányológia.
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.09.21 0 0 37503
szvsz crazy honlapja jól összeszedett.

ne csináljunk már tudományos kérdést a patesztartásból, nem pandákról van szó, nem kell hozzá agysebész diploma!
Előzmény: petite grenouille (37502)
petite grenouille Creative Commons License 2009.09.21 0 0 37502
Kedves Musza, mégis minek a másolata?
Sajnos én nem találtam korábban olyan helyet, ami hiteles, ellenőrzött információkat tartalmaz, ahol napi 100 hsz termelődik, nem 10 ember írogat egymásnak, hanem 200, strukturált és kereshető, ráadásul társként gondol a patkányokra.
Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy az első hivatalos és ténylegesen patkányos, megbízható fórum az bizony a RatMania :) (és ezzel nem megbántani akarom senki érzéseit, csak tapasztalatból beszélek, de persz kinek mi tetszik és mit jelent a színvonal :) )
Előzmény: muszakáta (37501)
muszakáta Creative Commons License 2009.09.21 0 0 37501
A "minden más csak gyenge másolat" részt picit durvának tartom, elvégre bármilyen fórumon elhangozhatnak hiteles beszámolók, jó tanácsok, és színvonalas hirdetések, ráadásul a RatMania a másolat, mondjuk gyengének semmiképp nem mondanám, valóban fantasztikus lett. :)
Előzmény: feketeszemek (37498)
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.09.14 0 0 37500

de gyönyörű, gyönyörű!

 

döme újra/megint/azóta is szenved a sebével, kb 0 immunrendszere van.

Előzmény: Véregér (37499)
Véregér Creative Commons License 2009.09.11 0 0 37499
Októberre várható egy nyérc(tejcsoki) színű patkányalom nálam. Ez a legújabb patkányszín nálunk, boltba ilyet nem kapsz garantáltan :) A képeken a mama látható, a picik is ilyenek lesznek.
feketeszemek Creative Commons License 2009.09.10 0 0 37498
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ugyanis a patkányosok szakértő közössége egy ideje már erre az új helyre költözött. Ha jót szeretnétek tenni a patkányaitokkal, akkor regisztráljatok a RatMania Fórumon!

Ez azért előnyös, mert nálunk mindent megtaláltok: ellenőrzött hátterű, pontos, minden szempontból helytálló információkat, amik garantáltan segítenek nektek és főképp a patkányaitoknak, mindezeken felül persze a hozzátok hasonló érdeklődésű emberek összetartó, baráti közössége is vár rád.
A RatMania Fórum az első, az eredeti, és a legnagyobb patkányos közösség idehaza. Minden más csak gyenge másolat.

Várunk benneteket szeretettel!
Előzmény: petite grenouille (37497)
petite grenouille Creative Commons License 2009.09.09 0 0 37497
Sziasztok, regisztráljatok ide:
www.ratmania.hu
Itt mér rengeteg fontos, hasznos, állatorvosok, biológusok és normális tenyésztők által gyűjtött és rendszerezett információ van a patkányokról. A leghitelesebb és a patkányoknak leginkább hasznos információkat itt biztosan, máshol sok esetben eltorzítva találjátok meg :)
Ricanta Creative Commons License 2009.09.03 0 0 37496
"Sziasztok!
Régen nem jártam erre, és most is szomorú aktualitása van megjelenésemnek,
Nem tudom Bogca87-nek lesz-e ereje idejönni...

Ma délután 17.05-kor hívott a lányom, hogy nagy baj van. Beszéltem Pazár Péterrel (az Állatorvosi Egyetem Rendelője melletti utcában laknak a lányomék). Sürgősséggel azonnal fogadták őket. Marcit megröntgenezték, az agyában vagy daganat, vagy agyvérzés nyomait látták (az árnyék alapján nem volt egyértelmű).

Felvetődött egy esetleges antibiotikumos kezelés, meg vitaminok, akár bentlakással is, de nem javasolta a doki. Marci bal oldala ugyanis már teljesen béna volt, valószínűleg csak a szenvedéseit hosszabbították volna.

Amitől engem megkímélt Böbe, azt most Marci gazdájának meg kellett tennie, elaltatták a Drágát.

Nyugodj békében kicsi Marci!!!"

Nagyon sajnálom :( de ez volt sajnos a helyes döntés :(((
Előzmény: tamassy (37489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 37495

Szia! Hát nagyon is sok ötletet tudnék mondani, de mondok ennél is jobbat. Itt, ezen a legnagyobb patkányos fórumon mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban is, meg mindenről ami patkány! http://www.ratmania.hu/phpbb3/viewforum.php?f=36

Ha pedig bármi kérdésed lenne még, szintén bármivel kapcsolatban ami patkány: regisztrálj és kérdezhetsz: mi szívesen válaszolunk! ;)

Addig is jó olvasgatást és sok sikert az összeszokáshoz! :)

Előzmény: bekonyx01 (37491)
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.08.18 0 0 37494
hát jó lenne!
Előzmény: bekonyx01 (37493)
bekonyx01 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 37493
Muszáj hozzá egy másik patkány, így nem érzi jól magát?!
Előzmény: Sweeney Todd (37492)
Sweeney Todd Creative Commons License 2009.08.17 0 0 37492

én a sajtot nem eröltetném, nálam csak patesz kaja, és néha zöld + gyümölcs megy. itt minden infót megtalálsz:

 

http://www.hordeofkingrat.atw.hu/

 

fogdosd sokat, akkor is, ha fél, gyorsan haverok lesztek! szerezz neki egy azonos nemű havert, egyedül nem igazán érzik jól magukat.

Előzmény: bekonyx01 (37491)
bekonyx01 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 37491
Üdv!

Szerdán kaptam egy csuklyás patkányt!
Nagyon aranyos kb 5 hónapos lehet! Hogy kell kézhez szoktatni, hogy ne féljen tőlem?
Már próbáltam hogy simogattam meg adtam neki sajtot(azt nagyon szereti) de még mindig fél! Tudom csak 3 napja van itt de nem tudom hogy mit kell csinálni hogy kézhez szokjon! Segítség! Valaki tudna mondani néhány ötletet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!