Keresés

Részletes keresés

ckuzmos Creative Commons License 2007.08.15 0 0 238

Kedves madárbarátok, 


A H-10 Karcagi és a H-27 IDRE egyesületek közösen nagyszabású, közhiteles bírálatú kiállítást rendez 2007 Szeptember 21–23 –án, Karcagon. Sok szeretettel várunk minden kedves látogatót és kiállítót!
Bővebb információ az IDRE honlapján:
http://www.idre.hu/latest/nevezesi-felhivas.html
   

Benczo Creative Commons License 2007.08.12 0 0 237

Sziasztok !

Remélem tudtok segíteni ....nem tudtok szombathelyen olyan madarászt akinek vannak zebrapintyei ??? Nagyon fontos !! előre is köszi !

padda Creative Commons License 2007.08.07 0 0 236
 

Szervusztok!

 

Elkészült a Kecskeméti Díszmadártenyésztők Klubjának weboldala!

 

www.h11.mlap.hu

 

Az októberi kiállítás és az idei börzék időpontjai, tenyésztőink névsora és sok érdekesség a Klubról.

 

Köszönjük a látogatást!

szulejmanszultan Creative Commons License 2007.08.07 0 0 235

 

Üdv Rby!

 

A fürdető változtatása már korábban megtörtént. Esze ágában sem volt kipróbálni az újat. Most egy kis porcelán tálkában kapja a vizet. Eddig még semmi hajlandóságot nem mutatott egy jó kis fürdőzésre. Ennek hydrophobiája van.

 

 

Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 234

Termeszetesen nem feltetlen igaz minden egyedre, de altalaban nagyon szeretik a pintyek a furdozest.

Nem vagyok biztos benne, de a tatott csor nem feltetlen a meleg elleni liheges. En ugy vetten eszre, hogy a csoruket akkor hagyjak tatva, ha idegesek, felnek, nyugtalanok.

 

Probalkozz egyebkent a furdo valtoztatasaval, lehet, hogy az egyszeruen nem tetszett nekik.

Előzmény: szulejmanszultan (232)
.törpördög. Creative Commons License 2007.08.06 0 0 233
Igazán nincs mit,főleg ha be is vállik! ;) :-))
Előzmény: szulejmanszultan (232)
szulejmanszultan Creative Commons License 2007.08.06 0 0 232

 

Üdv .törpördög.!

 

Ez jó ötletnek tűnik. Nekem is eszembe juthatott volna. Még ma reggel ki fogom próbálni.. Köszönöm!

 

 

Előzmény: .törpördög. (231)
.törpördög. Creative Commons License 2007.08.05 0 0 231
Nekem egyszer volt úgy,hogy az önitatójával valami gond volt,és egy mélyebb beföttesüveg tetőbe adtam neki inni,egyszer csak odanézek,és önfeledten fürdik benne... meglepődtem rajta.. De hát igaza van,ilyen melegbe kell is... :-))
Előzmény: szulejmanszultan (230)
szulejmanszultan Creative Commons License 2007.08.05 0 0 230

Üdv Moncsica!

 

Nekem is van egy pintyőkém! Az írják, hogy szeretnek fürdeni. Hát én eddig nem ezt tapasztaltam. Ahogy írtad te is, hogy nagyon nehezen szokták meg a fürdést, az enyém is nagyon nehezen. Sőt egyáltalán nem akar fürdeni, még a legnagyobb melegben sem. Inkább kitátja a csőrét és úgy "liheg", de akkor sem fürdik. Neked hogyan sikerült rávenni a madaraidat, hogy fürödjenek? Segíts légyszi', mielőtt hőgutát kap a kánikulában!

 

 

Előzmény: Moncsica (226)
boszoke Creative Commons License 2007.07.26 0 0 229

Sziasztok!

Kerestetik egy jóházból való fiú és lány zebrapinty,már meglévők mellé társnak/párnak.

Köszi

.törpördög. Creative Commons License 2007.07.24 0 0 228
Nagyon szépek a pintyeid. :-))  Nekem is olyan pintyem van,mint ami az első képeden látható,csak nekem lány. Hímet most keresek mellé.. Ha valaki tudna ebben  segíteni,nagyon örülnék neki!! :-)
Előzmény: Moncsica (227)
Moncsica Creative Commons License 2007.06.23 0 0 227
Na, sikerült csinálni pár képet, de a lány pintyem most is homályos, mert folyton repdesett.A lányA lány
Moncsica Creative Commons License 2007.06.23 0 0 226
Észrevettem, hogy a hirtelen mozdulatokat nem szeretik, igyekszem lassan tenni venni körülöttük, de muszáj benyúlni néha hozzájuk és rendet tenni körülöttük, mert eléggé szemetelnek. Hallottam, hogy lehet üveget tenni a kalit oldalához, hogy ne szemeteljenek ki, de nem tudom, mennyire jó az, és nem meleg-e úgy nagyon a kalit?
Fürdőjük van, azt is nagyon nehezen szokták meg, de most már élvezik.
Csak akkor vannak mozgatva, ha nagytakarítom őket, de az is csak pár perc. Ez nem gond, ugye?
Beszélni én is szoktam hozzájuk, édesen figyelnek olyankor.
Azt nem tudom, hogy normális-e, hogy a fiú kisebb, mint a lány. Minden fiú kisebb, vagy csak az enyém? Majd próbálom lefotózni őket, és felrakni, de még nem sikerült, mert folyton elrepülnek, amikor közeledem a géppel.
Előzmény: Törölt nick (224)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 225
83-as hozzaszolasban van egy kep, amikor eteti a mama a piciket.
Előzmény: Moncsica (223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 224

Az lehet, hogy fiatalon idegesebbek.

Nagyon nehezen szoknak meg es meg ennel is gyorsabban felejtenek.

Az elso fiokat sokszor nehezen hozzak ossze, aztan belejonnek.

Ami zavarja oket, az foleg a hirtelen mozgas, valtozas, azaz probalj meg ne hirtelenmozdulatokkal tenni-venni korulottuk. Mi beszelni is szoktunk hozzasjuk. Tehat nyugodtan odamehetsz hozzajuk, csak turelemesen es ne tul gyors, hirtelen mozdulatokkal. Az se baj, ha nincsenek nagyon eltakarva, ami inkabb fontos, hogy ne valtoztasd sokat a kornyezetuket. Ha otettel oda viragod, akkor most mar hagyd is ott. A nagy altozasok mindig felrazzak oket.

Repat en reszelve szoktam adni.

De nem biztos, hogy szeretik. Probalgatni kell, majd meglatod, hogy mit esznek. Ha beteszed, egy darabig akkor se fognak hozznyulni, mert meg kell szokniuk, hogy ilyen letezik. Minden ujal lassan ismerkednek - felenkek.

Felenkek az eles zajokra is. Pl. telefonra, dudara, autoriasztora rendszeresen valaszolnak.

Nagyon lassan el lehet erni azt, hogy kevesbe lesznek felenkek veled szembe, de ehhez nagy turelem kell. Kezbol etetes, meg ilyesmi, ami papagajoknal muxik, arrol itt szo sem lehet. Csak a fiokakat lehet igy etetni, cirogatni, mert azok az elejen meg azt se tudjak, hogy felni kell toled :-)

 

Jo dolog meg a furdo, foleg nyaron. Nagyon szeretnek furdozni, ajanlom, hogy vegyel nekik.

Előzmény: Moncsica (223)
Moncsica Creative Commons License 2007.06.23 0 0 223
Szia! Köszi a segítséget! Azóta már kivettem a fészket tőlük, mert a tojásokat összetörték és a fészket szét is dobálták. Valószínű, hogy idegesek lehettek, pedig nem voltam náluk többet, mint a vizet cserélni. Ők egyébként az elejétől fogva nagyon félénkek, nem tudom, mit tegyek, hogy ne legyenek ilyenek. Már eltakartam őket virággal, a szoba olyan részén vannak, ahol ritkán járunk. Talán ha egy kicsit idősödnek, megszoknak. Nem is akarom a fészekkel idegesíteni őket egyenlőre. Azt hadd kérdezzem meg, hogy a répát reszelve adjam nekik, vagy azt is karikára szeljem és a rácsok közé dugjam?
Előzmény: Törölt nick (222)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 222

Szia,

bocsi, de nem nezek ide be minden nap, ugyhogy csak most valaszolok.

 

Nem tudom, hogy pontossan mikor kezdi a tojo a tojasrakast, de szerintem ugy 9 honapos kor korul lehet. A suruseget befolyasolni tudod a taplalekkal es a kornyezet kialakitasaval. Ha mindenuk megvan, akkor folyamatosan megy az tojas->keltes->neveles korforgas, azaz egy evben akar 4-5 akalommal is lehetnek fiokak.

 

Altalaban sok tojast raknak, ami akar boven 10 felett is lehet. Altalaban nem kezd az elso tojastol ulni rajta, csak, ha mar tobb van. Az igazi ulos idoszakban viszont folyamatosan ulnek rajta felvaltva. Innentol kezdve kb. 2 het, amig elobujnak a fiokak. Sokszor nehez megmondani mikor bujtak elo, mert tovabbra is vedik oket testuk melegevel es nem latszanak. Par napos korukban mar hallhatsz egy egesz gyengus, szinte alig hallhato hangot. Ha tobben vannak, akkor ez az alig hallhato hang elviselhetetlen rikacsolasba megy at.

 

Ha foikakra vagysz, akkor eloszor a kornyezetuket kell kialakitani. Eloszor is szukseged van egy feszekre es bba valo feszekanyagra, amit beraksz nekik a kalitkaba es abbol a pasi kilamberiazza a feszket, ami a neninek altalaban nagyon tetszik es ilyenkor mindenki boldog. Szukseg van meg ezen kivul szepiara, azaz meszre, ami  a mamanak kell a tojasok keszitesehez. Ezt sose vedd ki, mindig jo, ha van nekik. Ha latod, hogy a neni nagyon ragja a szepiat, akkor valszeg lesz tojas. A tojasrakasi kedvet tovabb novelheted a megfelelo taplalekkal. A kicsiknek lagyelesegre van szukseguk es ha van ilyen, akkor ez tovabb noveli a szulok tojasrakasi kedvet. A lagyeleseg alapja a kemenytojas es a haztartasi keksz. Torj ossze egy fel tojas es ehhez reszelj le egy-ket haztartasi kekszet. Keverd ossze. Ha nagyon ragados, masszas, akkor tegyel meg hozza kekszet. Ezen kivul lehet meg sajtot is reszelni hozza, azt is nagyon szeretik. Ezt bele is keverheted, de melle is teheted. Egy ido utan latod, hogy mit szeretnek jobban.

Szeretik az almat, uborkat, repat, salatalevelet is. Vagsz egy szelet almat/uborkat es a racs koze teszed. Ezt szeretik. Salatalevelet is logathatsz be. (Mi ruhacsipesszel szoktuk felulrol, de persze akarhogy lehet.)

 

Ha vannak kicsik, akkor nagyon fogyelj a lagyelesegre! Naponta tobbszor adj nekik frisset. Isoznyat mennyiseget el tudnak fogyasztani, de ne egyszerre tegyel be sokat, mert a tojanak nem tesz jot az allas. Az emlitett fel kemenytojas alapunak egyszerre eleg a negyedet-otodet betenni, a tobbi mehet a frigoba es parszor utanatoltesz.

Nagyon fontos meg, hogy minden nap kapjanak friss vizet!

A koltes es etetes alatt tartsd oket nyugodt helyen, ne zavard oket! Ha sokat izelgeted oket, akkor idegesek lesznek. Ennek legfeltunobb jele, hogy nekiallnak szetszedni a feszket, kidobaljak a feszekanyagot.

Ha egymas tollat tepkedik, az azt jelenti, hogy keves a feszekanyag es a tollakkal akarjak helyettesiteni.

 

Előzmény: Moncsica (219)
Moncsica Creative Commons License 2007.06.12 0 0 221
Szia! Nézd meg a www.idre.hu - n, elég sok mindent írnak a zebrákról, hátha ez is rajt lesz. Vagy a zebrapinty.lap.hu - n is vannak jó dolgok.
Előzmény: boszoke (220)
boszoke Creative Commons License 2007.06.12 0 0 220

Sziasztok!

Ismerősöm zebrafiújának csőrén,majdnem a toll kezdeténél,van valami....Lehet-e betegség??Próbálja-e meg esetleg eltávolítani?Beazonosítani nem lehet,hogy esetleg csak ráragadt-e valami.Semmi jele,hogy zavarná..

Van ötlet??

Moncsica Creative Commons License 2007.06.03 0 0 219
Sziasztok! Én még viszonylag új zebratartó vagyok, és érdeklődnék a párzási szokásokról: mennyi idősen tojik a tojó először, miért nem ül a tojáson, mennyi időnként szokott tojást rakni? Köszi a válaszokat!
navycolt Creative Commons License 2007.05.26 0 0 218

Madárbarátok figyelem!

 

Három hónapos, egészséges, de mindenekfelett rettentően édes zebrapinty hím(ek) ingyen elvihető(k)! Ha ismersz valakit, vagy épp te vagy az, aki a magányos tojója mellé akar egy hímet, jelentkezz!

 

Elérhetőségünk: otisonoza@freemail.hu

au rora Creative Commons License 2007.03.15 0 0 217
KÖSZÖNÖM!!!
Előzmény: boszoke (210)
au rora Creative Commons License 2007.03.15 0 0 216

KÖSZÖNÖM!!!!

Előzmény: szellőbébi (208)
szellőbébi Creative Commons License 2007.03.14 0 0 215
Köszönöm! :o)
Előzmény: boszoke (214)
boszoke Creative Commons License 2007.03.13 0 0 214
Küldtem e-mailben.
Előzmény: szellőbébi (213)
szellőbébi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 213
El tudod küldeni a címét?

A börze egy nagy sportpályán van, nincs tető, teljesen szabadtéri, időjárásfüggő.Volt már, hogy hideg, szeles, esős idő volt, és sár.
Előzmény: boszoke (212)
boszoke Creative Commons License 2007.03.12 0 0 212

Nem voltam még,mert elrettentett,hogy hajnalban kezdenek sorakozni és jó ha 11-re bejut az ember,ezt a szevező mondta.

Most már szabadtéri  is volt??Engem is érdekelne fürtös köles és kiváncsi is vagyok,talán egyszer megnézem.

Tudok egy zebrapinty tenyésztőt,neki rengeteg van,válogathatsz ,ha érdekel,Fóton lakik a címét tudom,de  a telszámot eltüntettem.

Előzmény: szellőbébi (211)
szellőbébi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 211
Szia! :)
Röviden: hatalmas tömeg volt emberből és állatból is. Nagyon szép, napos idő lett, teljesen elfáradtam, annyit járkáltunk, mire mindent meg tudtunk nézni.
Szépiát vettem, meg magokat, és fürtös kölest, ezeket mindig szeretem ott megvenni.
Ami érdekelt volna még, a zebrák, mindössze 3 eladó hímet láttam.Voltak viszont mindenféle egzoták, sok és sokféle, nagyon szépek, színesek.Meg persze a galambok, nyuszik, és mindenféle kakasok, tyúkok, millió.És kutyák is, meg papagájokból rengeteg.Láttam egy érdekes sárga kanárit, olyan gombóc volt, mint egy csibe, de nem beteg volt, vidáman ugrált meg evett.Van néhány kép, de irtózatosan nagyok.:(
Te is szoktál menni a börzére? A köv. ápr. 1-én lesz.
Előzmény: boszoke (209)
boszoke Creative Commons License 2007.03.12 0 0 210

Szia!

Nálam volt ilyesmi a sirályka tojóknál és a tenyésztők azt mondták: az a baj,hogy nem engedtem kotlani,a hím pedig erőszakoskodik vele!Való igaz,hogy miután kaptak odút,tojtak és nevelték a fiókákat visszanőtt a tolluk is!

De adhatsz nekik Jolovitot a vizükbe,illetve azt mondját az uborka is jó tollasodási problémák leküzdésére,vékony szeletet csippents oda a rácshoz,nem tudom a tieid szeretik-e,nálam eszik.

Előzmény: au rora (207)
boszoke Creative Commons License 2007.03.12 0 0 209

Szia Szellőbébi!

Számolj be a börzéről légyszives és az esetleges "zsákmányról" is!!

Előzmény: szellőbébi (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!