Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.29 0 0 3485

Szerintem a hitelkartya emeleseknel a KHR-ben csak azt nezik hogy nincs e mas 90 napos elmaradasod. Ettol fuggetlenul ha a vizsgalt 6-12 honapos idoszakban hasznaltad gyakran a kartyat es mindig visszafizetted akkor sztem pofara megemelik, hatha a megemelt keretet elkoltve mar nem tudod fizetni es johet a kamat :)

Persze ez csak szvsz.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3481)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.10.29 0 0 3484

Mi a gond vele?

Előzmény: Axióma (3482)
Axióma Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3482

Hat az en kartyam nem jo tortenetu, mert havi 1x teljesen lehasznalom a hitelkeretet, aztan zaras utan visszafizetem...

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3481)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3481

No igen a Hitelkártyás emeléseknél már talán-talán valamilyen szinten működik a dolog (megjegyzem usabéli bank-ról van szó) így picit érthetőbb a dolog. Ők alaposan elemzik a kártyahasználatodat és gyakorlatilag egy komplett elemzést tudnak az "életviteledről" kialakítani. Eléggé szofisztikált és jól működik az ő hitelminősítésük,ami a kártyás frontot illeti.

 

Én sajnos meglehetősen "hitelkitett" vagyok és már nem férnék bele a ma Magyarországon elterjedt hitelbírálati szabályokba de mégis megkínált a múltkor a citi a meglévő 1,2 milliós citilife kártya mellé egy extra jó feltételű 2 milliós személyi hitellel is. (ezt kizárólag a kártya használatból kiindulva és hitelbírálat nélkül)  ami nekem azt mutatja,hogy legalább a Citibank már alkalmazza a pozitiv khr-t arra,amire kitalálták. :)

Előzmény: Axióma (3480)
Axióma Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3480

Erdekes, nekem legutobb valamelyik bank valamiert beikszelhette, hogy engedelyezem, es a Citi lekerte es megkapta az osszes hitelkartyamat, meg a lakashitelt is. Erre ugyanugy emeltek 20%-ot, mintha nem lett volna pozitiv khr-es bejegyzesem (bar a paromnak 25%-ot, de neki eleve alacsonyabb volt az osszeg). Bar ez mar csak az emeles, megkapni nem tudom egyszeru lett volna-e,

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3477)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3479

Várj ezt nem teljesen értem most. Hol akarsz,melyik országban Hitelt intézni?  itthon? Vagy  Németországban akarod?

 

Az itthoniról csak úgy tudod,ha van valahol számlavezető bankod és egyszer egy évben díjmentesen lekérdeztetheted a KHR-ban rólad nyilvántartott adatokat.

 

Ez külföldön szerintem semmire nem lesz jó,ráadásul magyar nyelvű lesz.....

Előzmény: Törölt nick (3478)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3478

Köszönöm.

 

Ki tudom kérni valahogy magamról, hogy mit tartanak nyilvan rólam? A németek pölö nem csak németeknek adnak hitel(kártyá)t: DKB Bank. Hátha jó lesz nekik.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3477)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3477

Szia!

 

Igen van. KHR rendszer a neve,fenn vannak mind a pozitivan és a negatívan fizetett hitelek is a rendszerben.

 

Ami látszódik benne az a meglévő tőkeállomány a törlesztőrészlet/hó és ha van elmaradásod azt is kijelzi.

 

Sajnos ebben a pillanatban nem arra a célre használják  a magyar bankok,amire egyébként normál esetben kitalálták pl az USÁBAN.

 

(jó adós vagy-e és esetleg akkor is kaphatsz hitelt,ha a hitelkitettséged nem engedi de látja,hogy szuperul fizetsz)

 

Ez itt egyenlőre nem működik,tehát nehezebb azóta a hitelfelvétel.-

 

 

Előzmény: Törölt nick (3476)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3476

Magyaul van megfelelője a credit report kifejezésnek?

 

Van magyarul ilyen központi adatbázis a adósokról?

 

Amerikában FICO score, németül Schufa, stb.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3475
Axióma Creative Commons License 2013.09.16 0 0 3473

n.c.

Előzmény: Törölt nick (3472)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.16 0 0 3472

Köszönöm a korrekt választ, ennyire részletes infokkal én tényleg nem rendelkezem.
Érdekes módon te mégis megértetted, mit kérdezek. Úgyhogy közvetítem is az elérhetőségedet az illetőnek.

Többihez ennyit: én csak az elégedetelenségemnek adtam alább hangot, szerintem azt is viccesen. Még szmájlikkal is jeleztem, hogy nem ellenségesen gondolom.
Erre én lettem a surmó, aki anyázik, nincs gyerekszobája, jellemtelen, atyaúristen, még mi is? Micsoda emberismeret néhán száz karakterből, akkor ki itt a nagy arc? (VICC!ígyjó?) :)
Szerintem ha valaki önzetlenségből jár ide segíteni, akkor azt nem dörgöli a másik orra alá. Legalábbis  a mi gyerekszobáinkban ezt tanították.
Ahogy például sehol sem anyáztam, idézzetek ilyet, ha tudtok, én ilyet nem írtam egy betűt se. :)
További jó fórumozást!

Előzmény: hiteltudor (3471)
hiteltudor Creative Commons License 2013.09.15 0 0 3471

Ólomlábú védelmében. Nekünk szakembereknek más rugóra jár az agyunk. A kapott információk alapján azonnal megpróbáljuk besorolni az ügyletet valamilyen általunk ismert hiteltípusba, kategorizálunk és arra keresünk megoldást. Az általad leírtakból valóban nehéz meghatározni, mit szeretne az ismerősöd, mert csak több hozzászólásod alapján lehet egyáltalán sejteni, hogy mi lehet a hitelcél. Megpróbálom összegezni. Amennyiben tévednék, az azért van, mert én sem mindent értettem jól abból, amit írtál.

 

Hitelcél: Lakásvásárlás pót ingatlan bevonásával, önerő nélkül.

 

Adott egy kisváros, ahol az ismerőseid laknak egy nem teljesen kész házban. Ezt szeretnék felajánlani pótfedezetnek egy garzon megvásárlásához, ezzel szeretnék kiváltani az egyébként szükséges önerőt. Azt nem tudni, hogy jelenleg mi az ingatlannak a megnevezése a Földhivatal szerint, van-e pl használatbavételi Engedély (volt-e építési engedély) ? Fontos lenne tisztázni, mi szerepel most a tulajdoni lapon, így egyelőre talány, hogy ez egy lakóház-udvar besorolású családi ház, vagy még csak telek, vagy esetleg teljesen más? Pótfedezetként csak akkor jöhet szóba, ha megfelel a banki előírásoknak, viszont ha nem, akkor nem alkalmas az önerő kiváltására.

 

Ha a pótfedezet rendben és megfelelő az értéke is, akkor azt kell tisztázni, hogy az ismerőseid hitelképesek-e 5-6 millió Ft-ra? Ez sok mindentől függ, infók hiányában meghatározhatatlan. Ha a hitelképesség rendben, akkor azt kell megnézni, jogosultak-e kamattámogatott hitelre és ha igen, tudják-e, akarják-e teljesíteni a feltételeket? A leírtak alapján így nem lehet eldönteni, hogy a kamat 6-6,5% lesz, vagy pl csak piaci kamatú hitelt számoljunk, ami 7,42-10% is lehet?

 

Az, hogy hogyan lehet a legjobban illeszteni a lakáskassza megtakarításokat, szintén meghatározhatatlan anélkül, hogy pontos infó legyen a meglévő szerződésekről, van-e még szabad adószám, amire lehetne pl újabb megtakarítást kötni, stb.

 

Egy hiteltanácsadónak az alábbi infók a legfontosabbak ahhoz, hogy használható tanácsot tudjon adni:

 

Ingatlan vásárlás esetén:

 

Milyen értékű, milyen besorolású (lakóház, lakás, nyaraló, telek, stb) milyen a komfort fokozata, miből épült, melyik településen van a megvásárolandó ingatlan? Ha nincs önerő, a pótfedezetről ugyanezek az adatok kellenek.

 

Hitelképesség kapcsán: Adós, esetleges adóstárs(ak) nettó jövedelme? Miből származik (bér, vállalkozás, egyéb)? Van-e egyéb jövedelem, pl családi pótlék, gyes, gyed, caferia, stb. Meglévő hitelek vannak-e? Mióta van munkaviszony (ha alkalmazott)? Folyószámlára érkezik-e a bér és ha igen, melyik bank a számlavezető?

 

Sok-sok tisztázandó kérdés, ezek ismerete nélkül használható ajánlatot nem lehet összeállítani. Csináltam már pl egy 5 éves futamidejű, 5 milliós hitelajánlatot úgy, hogy ugyanannyit kellett visszafizetni, mint amit felvettek, de azt nem tudhatom, hogy az ismerőseidnek is össze tudnék-e ilyet rakni, mert nincs hozzá elég infóm.

Előzmény: Törölt nick (3463)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3470

Hagyd a fenébe..... :)

 

Kétség kívül azon rikta jellemtelen emberek egyike,aki idejön segítségért majd belédrúg.

 

Esze annyi sem volt,hogy értelmesen leírja,mit szeretnének de villog avval,hogy neki komoly rálátása van a bankszektorra.  (akkor minek jön ide kérdésekkel???)

 

2 perc alatt lelehetne írni a lehetséges megoldásokat,ha értően leírná,hogy mit is akarnak pontosan.

 

Nem derült ki a leírásból,hogy a félkész vagy szerkezetkész ingatlan lenne akkor a pótfedezet vagy azt akarják megvenni. Az első hsz-ben csak ez volt egyedül megadva. A következő hsz-ben már érdeklődik,hogy rokonok házát is belehet-e vonni,majd amikor rákérdezek,akkor azt mondja,nincs semmilyen pótfedezet.

 

No komment.

Előzmény: Axióma (3469)
Axióma Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3469

Ne csinalj ugy, mintha te lennel itt az atyauristen.

Szerintem amit osszefoglalasnak irtal, abbol tovabbra se derul ki, hogy mit akarnak. Most vagy egy felkesz epitkezest megvenni egy cs.haz potfedezettel, vagy barmit venni a felkesz potfedezetkent, de a lenyeg hogy csak penz nelkul.

Egyebkent ha nagyon jo a jovedelmuk, tegyenek felre kicsit az csak nehany honap, bar az egy db. ltp nem egeszen ezt mondja (azoknak inkabb az egesz csalad be van kotve). Ha nem annyira jo - ezt mutatja a 70e hatar - akkor meg erosen nem javallott nulla tokevel egy lakasba hitelbol beleulni. Ha nagyon ertenenek hozza, es erosen ar alatt vesznek egy kisebb lakast, es 5 ev alatt annuitassal kifizeteserol lenne szo befektetes jelleggel, ahonnan kesobb elrugaszkodni jo lenne, akkor megertenem. De jelenleg ugy tunik, nem is olyan nagy baj, hogy semmire nem jutottak veled, mert gyakorlatilag a kodolt bukta se nagyon van messze innen.

Legalbbis abbol, amit eddig toled darabkakbol ossze lehetett rakni, ennyi latszik. Eleg erdekes az is, hogy nincs internete annak, aki a hitelt szeretne, nem tudtad ot ideiranyitani?

Na engem probalj meg a kozvetitoi szaktudasommal szapulni, mivel programozo vagyok, nem hitelugyintezo :)

 

Előzmény: Törölt nick (3468)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3468

Aham, holnap azt találod ki, hogy megöltem Kennedyt?
Azért mert te érzékeny vagy és valótlan dolgokat látsz a soraimban, ne én legyek már a hibás.
Minden jót!

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3467)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3467

Most ahogy így visszanézem az elmúlt 6-7 évet,azért sikerült egy 6-800 alkalommal tanácsot adnom itt a hiteles topicokban.

 

Tudod az emberek általában úgy működnek,hogy ha valahova elmennek segítségért vagy tanácsért,ötletért,főleg,hogy fizetni sem kell érte,akkor nem úgy kezdik a segítségkérést,hogy beköpnek az ajtón és leanyázzák azt,akitől a segítséget várják.

 

Vannak persze emberek,akiknek nem volt gyerekszobájuk,sajnos rajtuk igen nehéz segíteni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3465)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3466

Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (3465)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3465

Pedig én még viccesen fogtam fel, kis sértődös és igyekeztem nem katyvaszt írni. :P :)
Sok sikert az ügyfeleidhez, és ha megfogadsz egy jó tanácsot,
kevésbé lekezelően beszélgess velük. Pláne, ne rabold az idejüket feleslegesen.

Bocs, hogy nem borulok le nagyságos őrangyalom előtt.
Remélhetőleg akad valaki, aki számszerűen, célirányosan le tudja írni a választ a kérdésemre.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3464)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3464

jelezném,hogy a szabadidőmben próbáltam neked segíteni.

 

Erre elkezdesz személyeskedni és sértegetni.

 

Ha volt valami közöd a bankszektorhoz,akkor elvileg tudsz mindent és értelmesen le is tudod írni,valamint a válaszokat is tudod.

 

 

További szép napot.

Előzmény: Törölt nick (3463)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.14 0 0 3463

Én azt nem értem, miért ragaszkodsz az E/2.sz.-hez. Nem én akarok hitelt felvenni :D
Bocs, de ha ismét elolvasod az első hsz-emet sztem egyértelműen leírtam a keretet.
Ok, úgy érzem, nem csak a lábad ólmos vagy álmos? Fussunk neki még egyszer utoljára..

Nincs önerő (befizethetp pénzösszeg, megtakarítás, ilyesmi), jövedelem van, adóstárs bevonható és egy tehermentes, családi ház adott jellemzőkkel.
Pluszfedezetnek, mivel úgy rémlik, ma már egyébként alap a 20-25% önerő.. 
(Erre megkérdezed, hogy van-e még további ingatlan...nem, nincs további pótingatlan. :D)

Ott van világosan, hogy az ismerősöm, ennyit tud felmutatni.


Leírtam, mekkora részletet éreznek biztonságosnak, ebből a visszafizetendő kölcsönt ki lehet kalkulálni.
Ha valaki ismeri a bankok kamatait és egyéb költségeket (én nem), akkor már nagyjából vissza lehet osztani adott futamidőre.

 

+Futólag volt közöm a banki szektorhoz, ebből kiindulva az, hogy ők mit szeretnének az egy dolog, 
Hogy mit kaphatnak meg és képesek biztosan kifizetni, az meg egy másik. Ez utóbbi a lényeges szerintem..

 

A kérdés közben meg elveszik, van-e most olyan konstrukció a piacon, ami erre a szituációra ráhúzható (és valószínűleg meg is adják bírálatkor)?
Ha igen, mekkora kölcsönt adnának?

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3462)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.13 0 0 3462

Megpróbáltam kihámozni,többszöri nekifutásra sem sikerült,mert olyan szintű káosz van a leírtakban,hogy nem lehet elmenni rajta.

 

Az első hozzászólásodban lakáskölcsönt írsz és fedezetnek egy szerkezetkész házat. A lakáskölcsönt az azt jelenti,hogy venni akarsz egy házat és az lesz a fedezet,amit megveszel.

 

Igen,pótingatlant lehet bevonni pl családtagét is,mert így "kikerülhető" az önerő. De közben az utolsó hozzászólásodban azt írod,hogy nincs más fedezet,ami bevonható volna.

 

Most akkor van vagy nincs?

 

Nincs konkrét cél?  Nem tudják mennyi hitelt szeretnének?  Valamit mégis..... 

 

Szabadfelhasználású teljesen értelmetlen még a gondolat is.   A lakáskölcsön az lakáskölcsön. 

 

A szabadfelhasználású hitel már meglévő ingatlanra adható.

 

Nagyon zavaros,ne haragudj,próbálnék neked segíteni de ekkora katyvaszt én még nem láttam 2 hozzászólásban. :)

Előzmény: Törölt nick (3461)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.13 0 0 3461

Nincs más fedezetként bevonható eszköz. Nincs konkrét cél, szeretnének egy reálisan vállalhatót belőni.
5-6 milliós garzon és másfél szobás 8 körüli férne talán bele szerintem.


Olcastunk olyat, hogy a családtag ingatlanját és a megvásárolandót is be lehet vonni, jelzáloggal terhelni.
70ezerrel 10év 8,4 m; 20 év 16,8m; amit fizetni tudna.

Szóval ehez a ruhához keresünk szabót :) Nyilván az elérhető konstrukciótól is függ, hogy ebből mekkora hitelösszeget lehet nyugodt szívvel felvenni.
Vagyis a fenti összegeket mondjuk 1,5-tel vagy 2,2vel osszuk.

Szabad felhasználásúban gondolkoztak még, de erről inkább lebeszéltem amagasabb kamat miatt.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3460)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.12 0 0 3460

Ha lakják és komfortos a ház,akkor jobb a helyzet. (ebből a szempontból,tehát hitelképes lehet)

 

De,

 

Nem írtad,mekkora lenne a vételár. Mennyiért vennétek,mennyi hitel kellene hozzá,bármilyen pótingatlant tudtok-e hozni az önerő kikerülése céljából?

Előzmény: Törölt nick (3459)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 3459

Axióma, köszi!

 

ólomlábú, nem szomorítasz el, egy ismerősömnek gyűjtök infot, max őt. :)
Viszont most chaten azt írta, hogy lakják (gáz, víz, villany, vegys tüzelés, csatornázás a településen folyamatban, 2-3 éven belül).

Ezt a szerkezetkész megjelölést még valami régebbi értékbecslésen olvasta. :D
Teét ez lehet még fedezet és az illető a fővárosban vásárolna lakást.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3458)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.09.12 0 0 3458

Nem szeretnélek elszomorítani de ez így nagyon nehézkes.....

 

A fő baj az,hogy a fedezetként szóba jöhető ingatlan csak szerkezetkész..... 

 

A bankok szinte az összes,lakásvásárlásnál a jelenlegi helyzetét vizsgálják a háznak és mint ahogy elmondtad,ez ebben a pillanatban lakhatatlan állapotú. A házat,mivel egyáltalán nem fog az alap komfortfokozatnak sem megfelelni,ezért nem fogják elfogadni fedezetnek.

 

SAjnos ezt a házat csak egy másik ingatlan (pótingatlan) bevonásával tudod megvenni,azután ha már befejezted a házat önerőből,akkor később átrakhatod a jelzálogot a másikra majd.

Előzmény: Törölt nick (3456)
Axióma Creative Commons License 2013.09.12 0 0 3457

Az ltp nem csak hosszunak hasznalhato, bar a nyitasi kulonbozet bukta, de altalaban jobban megeri mielobb felhasznalni.

Es a hosszatol fgtl lehet kombizni, ha a leirt 70-80 ugy jott ki, hogy ltp-t is fizetni kell azert csak ennyi.

A tobbit passzolom.

Előzmény: Törölt nick (3456)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 3456

Üdv!

 

Jelenleg önerő nélkül milyen megoldás lehetséges lakásvásárlásra az alábbi keretek között?

2 fő vonható be, nettó 300e körüli bérjöv, egyéb jöv nincs, hiteltartozás nincs.
Fedezetként egy 5ezres vidéki kisvárosban levő 140 nm-es, tetőtérbeépítéses, szekezetkész állapotúnak jelölt családi ház jöhet szóba.
Kb. 70-80ezres törlesztő lenne a plafon.

(LTP van, de mostanában, későn kötötték meg és hosszú távra, szóval az már inkább felújításra lehet jó.)

Köszi előre is, ha valaki érdemben hozzá tud szólni!

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.08.09 0 0 3455

Egyenlőre nincs megoldás,teljesen esélytelen ebben a pillanatban.

 

Nincs meg a munkaviszonyod, (3-6 hónap)nincs meg az 1 éves vállalkozói múltad,ráadásul az egyéni vállalkozók személyi hitelben nagyon kevés eséllyel indulnak a bankoknál.

 

A jutalékod,ha normálisan leadózod és NAV jöv igazolással majd igazolni lehet,akkor érdemes lehet próbálkozni egy 5 hónap múlva de csak ingatlan fedezet mellett.

Előzmény: Soldier6 (3454)
Soldier6 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 3454

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tud-e számomra megoldást.
A helyzet az, hogy az előző munkahelyemen a főnökömmel volt személyes ellentét, ezért váltottam. Az új munkahelyemen teljesen új vagyok, az első hónapban vagyok. Közel 3 hónapig nem volt fizetésem, ami miatt kialakult némi adósság, amit rendezni szeretnék, ezért hitelt vennék fel, mert egy helyre könnyebb törleszteni, mint több helyre egy időben. Viszont a fő problémám, hogy mind az előző, mind a jelenlegi bérem jutalék, ami a bankoknál nem fizetés. Egyéni vállalkozóként tevékenykedem, de csak március óta, azaz nincs meg az egy éves vállalkozói státuszom sem.
Valaki tud megoldást? (1 M Ft körüli összeg kellene)
Nagyon szépen köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!