Keresés

Részletes keresés

marcimami Creative Commons License 2011.07.07 0 0 4342

Szia!

Nem, nem járható út... A bolinak bent kell élnie! Ezt a spániel is meg fogja szokni!

Előzmény: nikrats (4341)
nikrats Creative Commons License 2011.07.06 0 0 4341

Sziasztok!

 

2 hete kaptunk egy akkor 6 hetes bolognese kiskutyát. Nagyon édes, imádja is mindenki, máris megszerettük. De van egy elég nagy problémánk, amiben szeretném a segítségeteket kérni.

Olvastam, hogy a bolognese-k inkább szobakutyák. Nekünk kertes házunk van. Ez idáig nem is lenne probléma, mert éppen lehetne bent a lakásban is. De van egy 9 éves spánielünk is, aki elég féltékeny típus. Már megszokta a kiskutyát, de belebetegedne, ha a kiskutya bent lenne egész nap, ő pedig nem lehetne bent. Neki nagyon hullik a szőre, na meg nem is szobatiszta.

Arra gondoltunk, hogy a hátsó épületbe, aminek ajtaja is van, betennénk egy fa kutyaházat, amit belülről le is szigetelnénk hungarocellel. Az ajtó mindig csukva lenne, és tennék rá egy kutyabejárót. Meg persze a házba tennénk meleg ruhákat. Esetleg rucit is tudnánk kötni a kicsinek. Szerintetek ez járható út? Vagy van valakinek jobb ötlete?

 

Várom mielőbbi válaszokat!

rara0102 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 4340

Sziasztok.

Elég régen írtam már utoljára. Most egy kérdéssel jöttem.
Tehát a mi kis Daisy-nk már lassan fél éves, gyönyörű, egészséges,eleven, tisztán és rendben tartott bolognese kislány. A probléma az, hogy pár napja egyszer-kétszer hány. Eszik-iszik rendesen, játékos, olyan, mint mindig. De ez akkor is aggaszt. Lehet, hogy túlzottan mohó ??! (Labradorokra pl. jellemző, hogy alig rágják meg a táplálékot, és ezáltal olykor ki is hányják.) Avagy lehet, hogy a meleg az oka? 
Házi jellegű eleséget és Royal C. tápot kap enni. Inni vizet iszik. 
Mi lehet a gond? Állatorsvoshoz nem vinnénk addig, még nincs egy támpont. Nem rég voltunk ugyanis (1,5 hete) , akkor toklász fúródott a hallójáratába, amit altatás keretein belül kellett eltávolítani. Akkor azt mondta a Dr. Nő, hogy szép, egészséges kutyus. Ja és, parvo vírus van most, ezt is említette. De ettől úgy gondolom nem kell félnünk, mi megkaptuk az oltásainkat, mind. Ismétőkkel együtt. És a hasa se megy. Mi lehet ez??? 

Mestergomi Creative Commons License 2011.06.24 0 0 4339

Szia!

Köszönjük szépen,mégegyszer!

Andi

Előzmény: biancopass (4338)
biancopass Creative Commons License 2011.06.24 0 0 4338

Bár tudom, nem mindenki szereti, de most egy két szóval a kiállítási eredményekről is írnék. Mestergomi és Predatinoék kutyái fantasztikus sikereket értek el. Úgy látszik a múltkori hozzászolásomnak meg lett az eredménye. Andi White Magic kutyája a Tiszafüred Cac kiállításon Puppy (kölyök) BIS 2., Fanny pedig BOG 1. lett. Katiék Diója -Aldo- pedig a Komárom CACIB-on BOG 3. lett. Még egyszer nagy gratula nekik!!!!!!! Csak így tovább!!!!!

biancopass Creative Commons License 2011.06.24 0 0 4337

Több tenyésztő is szokott itt lenni, pl mestergomi és predatino. Ha már keresgéltél a kennelek között, gondolom ismerősek a nevek:) Hát idén még nem tudom mikor és hova megyünk kiállításra. Most 1 éves a kisfiunk és kicsit most pihi van a kiállítások területén. Bár idén már voltunk kiállításon, egyszer, mint kiállító és egyszer - kétszer látógatóként. Mestergomi és Predatino viszont biztosan ott van több kiállításon is.

 

Előzmény: Kutyaas (4336)
Kutyaas Creative Commons License 2011.06.23 0 0 4336

...most látom, hogy tenyésztő vagy! Nagyon szuper!! Micsoda kis pofik , gyönyörű kutyáid vannak! Mi is járunk kiállításra, a nagyfiammal /3 éves csíkos dog/ és Mucikával/ 2 éves sárga dog kislány/, bár idén még sehol  nem voltunk, a júliusi Oberwart- Szombathelyre azért kimegyünk, ha más nem nézelődni, "falkázni" a dogosokkal. :)) A kis fekete ördögömmel még nem voltunk kiállításon, most 7 hónapos a lelkem. Köszönöm a tanácsaidat, örülök hogy beszélhettünk. Remélem valamelyik kiállításon személyesen is megnézhetem a tündér falatkáidat.

Üdv: Krisztina

Előzmény: biancopass (4334)
Kutyaas Creative Commons License 2011.06.23 0 0 4335

Szia!

Köszönöm. Igen én már korábban alaposan körül néztem, elég kevés bejegyzett bolognese kennel van ma az országban. Rá mentem a honlapra amit írtál. Igen, mindennel tisztában vagyok, sajnos  sok felelőtlen "kutyatartó" van. Én nem ez vagyok. Már attól is agybajt kapok, ha valaki ajándékba akar kisgyereknek kutyát!!!!! Agyrém!!!! Még hörcsögöt sem!!Kisgyerek gazdi, az felér az állatkínzással, véleményem szerint. A gyerekeim nagyok, a német dogjainkat is szépen okosan megtanulták sétáltatni-pedig egy 70-80-90- kilós kutyát nem könnyű-, a múlt hónapban 3 napra elmehettünk a férjemmel hétvégézni, és teljes nyugalommal lehettem, a kincseimet ugyan úgy etették, adagolták nekik  a megfelelő kiegészítőket /ultra spurt kapnak az izület védő/, óránként cserélték a vizüket, kivitték őket a tóra esténként...felelősségre neveltük őket, így ha ilyen nagyokkal elbírnak, jöhet a saját kicsi kutya, most már teljes felelősséggel. :))

Előzmény: biancopass (4334)
biancopass Creative Commons License 2011.06.22 0 0 4334

Sziasztok! Bolognese kutyust keresők, ha beütitek a google-ba, hogy bolognese kennel, akkor találtok pár mo-i kennelt. Emelett mindenkinek tudom ajánlani az olcsokutya.info ( nem olcsó hírdetések!!!) oldalt, ahol sok hasznos információ van kiskutya vásárlással kapcsolatban. Anna lili, a te általad említett kennelekben legjobb tudomásom szerint bolik és havák is vannak, viszont vannak olyan kennelek is, ahol csak bolik vannak és természetesen olyanok is vannak, ahol csak havák. Bár én a havákat annyira nem ismerem, de szerintem a legnagyobb különbség a küllemben van a bolitól. Mivel mind a két fajta FCI besorolása azonos, IX. fajtacsoport Társasági kutyák - 1 szekció - Bichonok és rokon fajták, így gondolom a habitusukban nincs nagy eltérés. Szerintem leginkább a gazdától, a környezettől függ, hogy milyen lesz egy kutya "vérmérséklete".

Jó keresgélést nektek!

anna lili Creative Commons License 2011.06.20 0 0 4333

Szia! Én is pont most keresek magamnak vagy bolognesét vagy havanesét és hetek óta keresem kutatom a jó kenneleket mert nekem is fontos ,hogy jó és egészséges kutyám legyen . Nem veszek kutyát csak megbízható helyről találtam is 1-2 szerintem jónak tünő helyet pl. elmada dogs ,budaváry fekete és a gyöngyösi pelyhes kennel  biztosan vannak még páran ezeken kívül is, ha van időd keresgélhetsz biztos találsz, és a két fajta között még hezitálok mert a nyogodtabb kiegyensúlyozottabb  fajtát szeretném de mindenki mást mond ezért még nem döntöttem. üdv és sok szerencsét.

Előzmény: Kutyaas (4332)
Kutyaas Creative Commons License 2011.06.20 0 0 4332

Sziasztok! Mindenkinek szép napot!

 Kérdéssel fordulok felétek. Melyik az a kennel ma Magyarországon, ahol nagyon kiváló,  törzskönyves , gyönyörű  kölyköt tudnék választani? Kutya imádó vagyok...és hát be kell valljam, a  végletek embere. Vagy valami nagyon nagy legyen, vagy kicsike. A középszerűséget nem szeretem. Német dogjaim vannak, ők hárman családunk kutya gyerekei. A legjobb magyar dogos kennelekből, csodás felmenőkkel. Nekem ez fontos, a kutya-gyerekeim egészsége miatt, mert így biztosabb, hogy nem éri őket  betegség, vagy genetikai gubanc. Mindent megkapnak, mert megérdemlik.

A lányom, aki 18 éves- nem csípem ha kisgyermek mellé vesznek "ajándékba" kutyust, mert az felér egy állatkínzással- rajong a bolognesekért. Ő lesz a mamája , ha találunk kiskutyát.

Előlre is köszönöm. Balázsné Krisztina

bmohai Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4331

Azért kérdeztem, hogy hátha valakinek van tanácsa, hol érdemes.

Köszönöm:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sütimüti Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4330

Szerintem sima pigmentfolt, kutyáim is foltos bőrűek, igaz nem hófehér a szőrük, de ez tök normális. Főleg, mert mintha írta volna már itt valaki, hogy a jó pigmentálódás - szemeknél, orrnál - együtt jár tán a karmok és bőr pigmentálódásával is.

Előzmény: Dorkimorki (4327)
marcimami Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4329

Látogass el a kennelekbe. Érdemes!

Előzmény: bmohai (4328)
bmohai Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4328

Sziasztok,

 

A segítségetekle szeretném kérni a következőkben: szeretnék bolognese kutyát vennibolognese kenel-ből viszont jó néhányyat látok az interneten.Tudna esetleg valaki tippet adni honnan érdemes?

 

Köszönöm szépen!

Barbi

Dorkimorki Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4327

Szia!

 

Csatolok egy képet...

 

Remélem, hogy nem nagy a baj...

 

Sütimüti Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4326

Szia, nem lehet simán csak pigment folt?

Előzmény: Dorkimorki (4325)
Dorkimorki Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4325

Sziasztok!

 

Elég régen írtam már...Dorka most lesz lassan 1 éves. Nagyon gyorsan eltelt. Már kész felnőtt....

Sajnos van most egy dolog, ami aggaszt. Barna foltok jelentek meg a hasán a kis ciciei körül. Nem kitüremkedéses hanem mint egy májfolt pl az embereknél....

Lehet, hogy allergiás lenne vmire? Gondoltam étel allergiára...

Kicsikorától kezdve Eukanuba csirkés puppy tápt kapott...Megpróbáltam belőle a felnőttet belőle, de sztem már ráunnt erre a tápra, mert nem ette meg egyáltalán. Most Royal Canin adult tápot kap a csirkés kicsi szeműt. Vagyis hogy ő választotta ki. Semmi mást /tápot/ nem eszik meg. E mellett Hills csirkés konzervet evett, erre is ráunt és most Carno nevű konzervet adom neki....a táp mellett.

Egyre több jelenik meg és terjed...

Adjak neki csak általam főzött ételt? De mit és hogyan készítsem el???

 

Várom a válaszaitokat...

 

Köszönettel: Dorka és Lilla

marcimami Creative Commons License 2011.05.31 0 0 4324
Előzmény: Vicco (4322)
Vicco Creative Commons License 2011.05.28 0 0 4323
Ja és még egy kérdés: hogy tudnám leszoktaktatni hogy ugráljon az ágyra? :)
Előzmény: Vicco (4322)
Vicco Creative Commons License 2011.05.28 0 0 4322

Sziasztok!

 

Mostmár 3 napja nálunk lakik a kis bologneseünk. Szerencsére egyáltalán nem sírt, első éjszaka is csak kétszer keltem fel hozzá mert picit nyüszögött de rögtön vissza is aludt.

Lenne néhány kérdésem ha nem gond :)

Amit kaptunk a tenyésztőtől tápot egyáltalán nem ette, most vettünk neki royal canin tápot, az nagyon ízlik neki :) Remélem nem gond hogy így egyik napról a másikra másmilyet eszik, de örülünk hogy legalább mostmár eszik :)

a következő, hogy nagyon sokat rágcsálja magát, ez normális? hátsó lábait, farkincáját, vakaródzik is néha. arra tudok gondolni, hogy mikor voltunk érte, akkor is az anyukájának a farkincáját rágcsálta, és hogy ez benne maradhatott, ez lehet? vagy valami más?

Amit még nem tudunk, hogy hogy kezeljük, hogy nagyon sokat alszik ami ugye természetes, de mikor ébren van, nagyon be tud pörögni, rohangál össze vissza, rágcsál ugat stb (mondjuk apum adja is alá a lovat :)) aztán nagyon kimelegszik, lefekszik a pvc-re, és félünk hogy meg tud e így fázni vagy mi ilyenkor a teendő? Most azt csinálom, hogy várok kb 5 percet annyi idő alatt elalszik és utána gond nélkül be tudom tenni az ágyába. Vag próbáljuk hogy ne pörögjön ennyire?

és akkor az utolsó kényes téma a szobatisztaságra nevelés. Van kutyapelusa, persze még csak három napja van itt és türelem kell hozzá. Eddig azt csináltuk, hogy amikor láttuk hogy pisilnie kell akkor elvittük gyorsan a pelusra, és ha időben sikerült és a pelusra ment akkor nagyon megdícsérgetjük, meg örvendezünk, amikor meg nem sikerül oda meg igazából csak rászólunk, hogy ejnye, de nyomatékosan. Van esetleg valami bevált tippetek a nagyobb hatékonyság kedvéért? :) de már egyszer sikerült egyedül is odamennie :)

 

Minden hasznos infót szívesen várok, én már teljesen túlaggódom magam, hogy úristen jövőhéten kap oltást, és ha rágja a nadrágom, nem kap e el onnan bacit meg ilyesmi :)

 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Sütimüti Creative Commons License 2011.05.22 0 0 4321

Szia!

 

A bichonok hosszú szőre véd a tűző nap ellen, a bőrüket nem éri közvetlen napsütés. Ha kopira van nyírva egy kutya, megéghet a bőre, és felborul a hőháztartása, mert nincs, mi védje. Célszerű egy kispólót is rájuk adni.

A hosszú/hosszabb szőr pici szellő hatására is jobban szét tud válni, míg a rövidre nyírt szőr sokkal tömörebb, így jobban akadályozza a szellőzést.

Alap, hogy tűző napra nem megyünk, se kutyával, se kutya nélkül, de a melegben előbb kidőlnek a rövidszőrű kutyák, és hamarabb kapnak hőgutát is, mint a hosszú szőrben tartott kutyák.

Előzmény: turbónyúl (4319)
turbónyúl Creative Commons License 2011.05.22 0 0 4320

Az előbb nem sikerült!

 

 

turbónyúl Creative Commons License 2011.05.22 0 0 4319

Sziasztok! Örömmel újságolom, hogy teljesen meggyógyultunk, visszatért Lili kutyusom régi jó hangulata, ugyanolyan eleven, mint volt. Játszik, örömködik, de szerencsére már nem ugrál annyit és annyira, mint előtte. Ez mondjuk a határozott nevelésnek, rendre igazításnak is köszönhető. Sőt annyira jól vagyunk, hogy tegnap elkezdtük az iskolát is. Sajnos ennek a tanfolyamnak az első hétvégéjét lekéstük, de a Cerbisek annyira kedvesek, aranyosak, hogy nem behozhatatlan a dolog, velünk külön foglalkoztak. Sok a házi feladat, de tudjuk, ismétlés (gyakorlás) a tudás jó édesanyja.

Viszont lenne egy kérdésem. Az én kutyusom még mindig nagy szőrben van. Sokat kell vele foglalkozni, de nekem ez nem gond. Az viszont egyre jobban zavar, hogy mindenki, aki meglátja, nem hagyja szó nélkül, hogy miért nincs "nyári bundája". Mellette persze dicsérik ezerrel, hogy milyen szép a szőre. Mi erről a véleményetek? Tényleg sokkal jobban érzik magukat, ha nincs ekkora bunda? A középút már megoldás, mondjuk a felére nyírni? Kedves tenyésztők, nálatok a kutyák teljes bundiban vannak. Mit csináltok, hogy ne legyen annyira melegük?

Köszönöm! Kati és Lili

Mellékelek egy képet, ez márciusi, akkor még nem volt jó kedve :-(

 

kretasan Creative Commons License 2011.05.19 0 0 4318

Köszi, kedves vagy!
Némiképpen árnyékolja azonban a dolgokat az, hogy lányunk hártoméves havaneseje egyszerűen "lefeküdt" Pankának, a dominanciát kapta tőle ajándékba.

Ezzel a kis taknyos nemcsak a havanese Lilike felé él, de azt hiszi Lilikékből áll a világ és mindenkivel szemben az övé a vezérszerep.

Hosszú évtizede élünk együtt kutyáinkkal, volt mit tanulnunk, de egy -belátopm: generális- baj azért akad.

Zsuzsi (a feleségem) tud következetes lenni, szigorú is ha kell, én pedig egy minden kedvességre olvadó öreg ....vagyok, akit újja köré csavar Panka, mint csavart Dicky és Bessy is a maga idejében.

Ilyen aspektusból vizsgálva a kérdést elég reménytelen eset lesz.

Már csak Zsuzsiban bízom.

Még jelentkezem

Előzmény: Sütimüti (4317)
Sütimüti Creative Commons License 2011.05.19 0 0 4317

Szia!

 

A kutyapszichológia mi értelmezésünkben = nevelés. Nevelés nélkül nem fogtok sokra menni. :(

Próbáljátok ki, h türelmesen megvárjátok, amíg kotombolja magát, a végtelenségig úgyse tud ellenkezni, mert elfárad. :) Esetleg játékkal lefoglalni, vagy apránként, ha eltűr magán 1-1 fésülésnyit, vagy, hogy közelíted felé a vattát, dicsérjétek, esetleg kaphat jutifalatot, sajtot stb. is.

Az lenne a fontos, hogy megszeresse ezeket (fésülés) mert ha szép hosszú szőrben szeretnétek tartani, muszáj lesz kibírnia 30-60 percet is akár.

Biztos nagyon nehéz lehet ilyen hirtelen váltani idős kutyáról kölyökre, mert teljesen ellentétei egymásnak, de próbáljátok meg felidézni, milyen sok türelem kellett a spicchez is, mikor baba volt (amennyiben baba korától volt veletek)

A nyugodtság mellett viszont a határozottság is nagyon fontos, fogjátok meg bátran, nem fog összetörni, viszont abból is érzi, ki az erősebb. Mindig úgy fejezzétek be a fésülést, stb. is, hogy tiétek az utolsó szó, ne azért szbadulhasson, mert ő akar, hanem mert befejezted. De ez még odébb van.

Harapásért nálam orr-koppintás járt Lilonak, 2 próba után (csontot védte) elment a kedve a támadástól.

Előzmény: kretasan (4316)
kretasan Creative Commons License 2011.05.19 0 0 4316

Három napi gyász után (17 éves német spiccünket kellett elaltatnunk!) hoztuk haza Pankát, bichon bolognesenket.

Sokatígérő nyugalommal viselte a több, mint 3 éa fél órás utat Pécsig.

Nemcsak a magatartása, de a minősített kenell-tulajdonos elmondása szerinti várható alaptermészete (és a róla előzetesen összeolvasott adatok) alapján könnyen kezelhető, nevelhető, kedves kiskutyát vártunk.

Nem is csalódtunk sokat a ragaszkodását és szeretetét illetően.

Miután több mint húsz éve "kutyálkodunk", reméltük, hogy különösebb gondot nem fog okozni nekünk Panka.

Van azonban egy elég nehezen elviselhető problémánk s ebben kérem segítségeteket, tanácsotokat.

Ha fésülni vagy könnycsatornát tisztítani szeretnénk, ádázul tiltakozik és keményen támad, harap, mem lehet megnyugtatni, pedig egyébként szívesen van ölben és tűri a dédelgetést, játszadozást.

A tisztálkodáskor nyújtott magatartása azonban aggaszt bennünket, kiváltképp, hogy fékezhetetlen, morog és szűntelenül támad.

Ha van valakinek tanácsa, tapasztalata ennek a megnyilvánulásak a kezeléséhez, tiltásához, szívesen vennénk azt.

Bevallom: nem igen hiszek a "kutyapszichológiában", de a gazdi hangulatának  a kutya részéről  történő megérzésében-igen.

Pankához mindig nyugodtan igyekszünk ilyenkor közeledni, így aligha a manapság oly divatosan emlegetett "kisugárzásunkkal" van baj.

Adriiii Creative Commons License 2011.05.17 0 0 4315

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. 1,5 éves bolognese fiú kutyánk kb. 2 hete furcsán kezdett viselkedni. Ahogy elmegyünk reggel otthonról ugat, állítólag elég sokáig (10 emeletes panel lakásban), illetve eddig soha nem volt a pisiléssel probléma és most ha valamit a földön hagyunk szőnyeg, a fekhelye stb. rápisil.

Tapasztaltatok már ilyet? Várom a segítségeteket!

 

Vicco Creative Commons License 2011.05.16 0 0 4314

Kiválasztottuk a kis bolinkat :) Vagyis ő minket :) odajött hozzánk leült és a picike 5 hetes kiskutyus adott pacsit a tenyerembe :) Kérdés sem volt, hogy ő lesz a mi kis kutyánk. Mikor az ölemben volt az anyukája is odajött és adott egy puszit, úgygondolom, beleegyezett a döntésbe. Már vettünk neki ágyikót meg tányért kis puha játékokat meg szoktató pelust is, már csak egy kicsit cseperednie kell és jön is haza, kb másfél-két hét múlva. Nagy az izgalom itthon. van valami ötletetek, hogy mit kell még gyorsan csinálnunk itthon, hogy kutyabiztossá váljunk? vagy valamilyen kutyaváró tippek? :)Vettem kábelrendezőt is, úgyhogy egy drót sincs előtte amit megrágcsálhatna.

Baralili Creative Commons License 2011.05.16 0 0 4313

Nagyon köszönöm  a válaszod :)

Előzmény: Sütimüti (4312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!