Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sunaliza Creative Commons License 2010.11.19 0 0 713

Figylej már Rómeó, nekem is írjál valami szépet! :)))))))))

 

 

 

Szerintem kampány ide, kampány oda, majdnem tök mindegy , hogy az ember mit választ. Sok rossz közül a kevésbé rosszat érdemes kikeresni. : )) Ha már úgyis muszáj, és az egyiknek pozitív, a másiknak meg pont negatív tapasztalata van a kárintézéssel, akkor meg nem mindegy? :-)))))) A lényeg hogy kevesebbet kelljen ezért is fizetnem. Egyébként nekem Generalinál van, és ott nekem nem volt semmi problémám. Bármiennyire hihetetlen, de nő létemre eddig csak belém jöttek! :)))

szentpet73 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 712

Szerintem túl sok rejtett költség nem nagyon jöhet elő. Egyrészt egyre nagyobb az árverseny a biztosítók közt, másrészt szűkül a piaci részesedésük, mert megjelennek, megjelentek újabb piaci belépők, akiknek szintén kell egy szelet a tortából, harmadrészt PSZÁF, aki ha kell azért rácsap a kezükre. A kötvény, vagy ajánlat (most mittomén, hogy hívják ennél), azért IS van, hogy az ember végig olvassa, még ha ezt nem is akarják sokan! Én mindig keresem a csillagozást, vagy azapró betűs részeket. Ha nem vettem észre, és aláírtam, akkor megszívtam. Ha valaki csak úgy imád autógrammozni, akkor gyakoroljon üres papíron, és nem érheti kellemetlen meglepetés...

szorbar Creative Commons License 2010.11.19 0 0 711

Nekem jó a KÖBE

 

Ne lőjj ezért főbe

 

Vág az utca köve

 

Na és a fa töve?

 

Jézus is eljöve

 

Ő a csajom Böbe

 

Keskenyebb az öle

 

Nagyon vág az öve

 

Vörös, mégsem Szmöre

 

Ennyi egyelőre

 

...

 

Na várom a reakciókat, esetleges állásajánlatokat. Ilyet bármelyik biztosítónak írok. Tényleg, miért nincs marketingkedvezmény egyik kalkulátorában sem? :)

 

 

motomaniac Creative Commons License 2010.11.19 0 0 710

Hú, megjött a kocka! Figyelj már, nem tudnál a témához hozzászólni inkább! Vannak más fórumok az ilyen okosaknak is. De ez nem az!!!

coolerruler Creative Commons License 2010.11.19 0 0 709

Jaja! Nálam is próbálkoztak, mondjuk nem a KÖBÉ-től, és olyankor tényleg nehezen akarják "bevallani", hogy honnan nyomatják, melyik cég érdekeit "képviselik" ... :) Én azért látom magam előtt a jövőt: a MABISZ majd egyesül jófajta adathalászokkal, és amikor leülsz chatelni, vagy Skype-ozni, akkor a barát helyén már csak egy ügynököt látsz... :D Állandó felugró ablakokkal fognak támadni, amin nin "x" ;)

dorverion Creative Commons License 2010.11.19 0 0 708

Nemtom, már 5 éve a köbénél vagyok, de plusszt még nem kellett fizetni.
cserébe viszont jó a díjam:-) az egyszeri káromat is egy héten belül intézték... Van ilyen is.

Pavel Creative Commons License 2010.11.19 0 0 707

Engem a napokban telefonon hívott párszor egy nő a KÖBE képviseletében (ezt persze csak nehezen tudtam kihúzni belőle, nem akart cégnevet mondani :), lakásbiztosítást, KGFB-t, Cascót akart rámsózni. Amikor montam, hogy nem szeretnék egyesülethez szerződni, vérig volt sértve és biztosított, hogy ebből semmilyen hátrányom nem lehet :)

Az Olasz Creative Commons License 2010.11.19 0 0 706

Nekem a Generalival volt problámám. Leverte a ház oldalát a jég. Bejelentettem telefonon. Megkérdezték hány m2 a felület. Kiszámolták, majd azt mondták, hogy ez már elég nagy felület ahhoz, hogy szakértőt kelljen küldeni. Szakértő kijön. Felméri. Elutasítják, hogy nem történhetett akkor és úgy. "szolgáltatási verseny győztes" Röhögnöm kell. Be kellett mennem kikérni az anyagot, hogy átvigyem a jogvédelmi biztosítómhoz. Érdekes! Egyből helyből felülbírálták a döntést és egy hét alatt kifiztették.

Ennyit a biztosítókról.

Tiszakeszi Creative Commons License 2010.11.14 0 0 705

Ajjaj ! Már megkötöttem a Köbe-nél !  "Együtt sirunk,együtt nevetünk"  ......??????!!! ....Majd kiderül....nekem fele az előző biztosítóm ajánlatához képest.   

Előzmény: lac967 (704)
lac967 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 704

Bocsánat, megint előbb írtam, mint gondolkodtam.

 

Itt a válasz a saját kérdésemre, hátha mást is érdekel. Az idézet a KÖBE honlapjáról letölthető, az Egyesület Alapszabályának 18-ik(!) oldalán, a nyolcadik fejezetben olvasható.

Eszerint, ha a Küldöttgyűlés úgy ítéli meg, akár az éves biztosítási díj+tagdíj együttes összegét még1x elkérhetik pótlólagos befizetési kötelezettség címén!!!

 

Persze - gondolom - a szerződéskötéskor aláíratott belépési nyilatkozatot elém tolva az ügyintéző "nem ezzel kezdi" a felvilágosítást...

 

 

"8.2.3. Abban az esetben, ha egyéb források nem lennének elégségesek az Egyesület tárgyévi kötelezettségeinek teljesítésére, úgy a Küldöttgyűlés – vagy szükséghelyzet esetén, ha ezt a Küldöttgyűlés a felügyeleti szerv (PSZÁF) felhívására nem teszi meg, úgy a felügyeleti szerv - pótlólagos befizetést írhat elő a tagságnak. A pótlólagos befizetés mértékét és esedékességét az Egyesület Küldöttgyűlése a tagdíj, a biztosítási díjak valamint a nyújtott szolgáltatások alapján azonos feltételek esetén azonos alapelvek szerint határozza meg. A pótlólagos befizetési kötelezettség alapján az Egyesület tagja által teljesítendő befizetés nem haladhatja meg a tag által a pótlólagos befizetési kötelezettség teljesítése nélkül az Egyesület részére bármilyen jogcímen évente teljesített befizetései 100 százalékát."

 

NNNa, asszem megyek, megnézem melyik biztosító társaság adja a második legjobb ajánlatot...

 

Üdv, lac754

Előzmény: lac967 (703)
lac967 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 703

Szasztok Mindenki!

 

Engem a biztosítási alkusz cimborám azzal az infóval próbál óva inteni a KÖBÉ-től, hogy az egyesületi jellegből adódóan előfordulhat, hogy  - hivatkozva az egyesület által kifizetett kárösszegeknek a tervezettnél nagyobb mértékére - év közben is pótbefizetéseket követel a tagoktól "együtt sírunk, együtt nevetünk" alapon.

Korábban (az elmúlt 2-3 évben) állítása szerint előfordult már ilyen pótbefizetésre történő felszólítás, aminek mértéke akár meg is haladhatja a KÖBE és a sorban utána következő biztosító ajánlata közötti különbséget.

Szóval most a kötésnél spórolhatok 20-22 rugót, aztán év közben lehúznak 25-re és máris nem jártam olyan jól...

Van valakinek tapasztalata, vagy infója erről?

Üdv, lac

Péter az állat Creative Commons License 2010.11.12 0 0 702

Helyesbítek. Csak volt kiírva piros betűkkel. A jövő évieknél már tényleg lefelejtették ezt a kis infot.

Előzmény: Péter az állat (700)
kukoricacsutka Creative Commons License 2010.11.12 0 0 701

Ide tévedtem erre a fórumra, úgyhogy gondoltam megírom én is a tapasztalatom! Szeptemberben a Tesco parkolójában belémtolatott egy KÖBÉS. Miután kitöltöttük a papírokat, a biztosítási pénz 3 hét múlva kb. már a számlámon volt. Nem azt mondom, hogy új kocsit vettem abból a pénzből, de a javítást tényleg fedezte. Szóval nekem semmi rossz tapasztalatom nincs velük!

Péter az állat Creative Commons License 2010.11.11 0 0 700

Írja. A végső felsorolásnál a biztosító neve alatti megjegyzésnél olvasható piros betűkkel v'mi olyasmi, hogy +havi 150 pénz tagsági díj.

Tagsági díj meg azért van, mert ez nem egy cég, hanem egy egyesület, ahol a többi egyesülethez hasonlóan a tagok tagdíjat fizetnek, és cserébe mindenféle jogaik meg kötelességeik vannak.

De még a tagdíjjal együtt is sokszor kedvezőek a tarifáik ez részint a non profi jelleg miatt van, részben pedig azért mert a kezdetektől törekedtek a költséghatékony működésre. (Ez aztán meg is látszott pl az ügyintézésen.)

Természetesen nem angyalokról beszélünk, hogy ha fizetni kell, minden biztosító egy gyökér, legalábbis én még nem találkoztam olyannal, hogy minden rendben lett volna, főleg a kötelezőnél, ahol nem a saját ügyfelüket szívatják, és nincs meg az ügyfélvesztés kockázata.

Előzmény: Traubisoda ("u") (699)
Traubisoda ("u") Creative Commons License 2010.11.11 0 0 699

Ha semmilyen kárt nem okozol senkinek, akkor aligha lehetne bármi gond is velük.

Amúgy a KÖBÉ-nél kötött - kecsegtető - díjtételekhez kell fizetni mást is? Oké, hogy a Netrisk kidob valamit, de azt sehol nem írja, hogy KÖBE Egyesületi tagnak kell lennie az embernek, és az ennyi, meg annyi pénzbe kerül évente... Hogy is van ez?

Előzmény: sysyka (698)
sysyka Creative Commons License 2010.11.10 0 0 698

Sziasztok!

 

Még mindig vannak rosz tapasztalatok a KÖBE-vel? Mert most gondolkodok náluk kötni KGFB+Casco-t, mert kb fele, mint máshol. Vajon érdemes, vagy gond lesz velük?

 

Üdv: Sziszi

driver38 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 697
Üdv mindenkinek!

Rendeződött a dolog,a K.Ö.B.E. elismerte a hibáját és elnézést kértek.

b7-be raktak és nekem meg úgy illik,h ezt is kiírjam ide....:)

hali
driver38 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 696
Üdv!

K.Ö.B.E.-nél kötöttem én is a kötelezőmet.ez volt a legolcsóbb,de már tudom,h miért.

Januárban befizettem a csekket,majd küldtek egy másikat azzal az indokkal,h tavaly

volt egy káresemény kifizetésem,(amit nyílván eltitkoltam) és ezért visszatettek b7-

ból,b4-be.Vissza az előző biztosítómhoz,ahol azzal fogadott az ügyintéző,h mi vagyunk

a negyedikek,akik így jártak köbével és kiadta bonus-malus igazolást,amin

természetesen rajta van,h nem volt káreset.Ezután újra köbe ahol továbbra is arra

hivatkozott az egyáltalán nem kedves ügyfélszolgálatos nő,h "nekik akkor is ez van a

gépbe".Írásos panaszt kellett benyújtani,amit majd el fognak bírálni.Kíváncsi leszek,h

mit találnak ki.Természetesen ha továbbra sem ismerik el a ....őőő...hibájukat,akkor per

lesz a dologból.

Az már apróság,h az 1729ft-os tagdíjat is ebben a levélben kérik befizetni,( ez egy

"Fizetési felszólítás"),holott erről még nem kaptam csekket,ezt elvileg a következő

befizetésnél kellene...
kauk Creative Commons License 2009.11.16 0 0 695

Sziasztok!

 

Most regisztáltam közétek, mert amit ez a szuper biztositő eggyesület csinál, az úgynevezett köbe ez már pofátlanság. Hírdeti az olcsó kötelezőt, üdülét nyerhetsz, de ha problémád akad a tisztelt ügyfeleikkel akkor már nem ilyen szolgálat készséges. Az idén volt egy balesetem és a károkozó Köbe partner. A kárfelvevő úr felvette a kárt, melyet a központi kárszakétők megállapították a kár összegét. Igaz az autóm értékét közel 500 000 Ft külömbözettel, mert két azonos gyártmányú de külömbözö tipusú autó közt már nem tud külömséget tenni. Na de egy igazságügyi szakértői intézet véleményét nem fogadja el, ezek szerint ott a többszörös mérnöki diplomával rendelkezők nem értenek hozzá. Szerintük! Nemhogy a szegény autósok hülyitésére használt összeget inkább a szuper szakétőik kébzésére használnák, és lehet hogy más biztositó ügyfelei is elégedettek lennének a köbével szemben, és nemcsak a saját ügyfelei.  

NGGare Creative Commons License 2009.07.14 0 0 692
sziasztok!

nekem ma sikerült "összetalálkoznom" egy köbés ügyféllel, pontosabban belém tolatott mert nem ismeri a tükör fogalmát :). a helyszínen el is ismerte a felelősségét, rá is lett vezetve a baleseti kárbejelentőre.
amikor megláttam, hogy köbés elállt a lélegzetem (ennyire jó hírük van), dehát ez van.
ott a helyszínen csak a sárvédő és az index látszott töröttnek, de itthon megnézve már nem olyan szép és jó a dolog.
itthon vettem csak észre hogy a bal sárvédőt úgy megnyomta h a zárhidat eltolva a hűtőrács összes patentját letörte és ezáltal még a lökhárító tartó patentok is letörtek, a motorháztatő fényezéséről nem is beszélve mert a sárvédő azt is leszedte.
persze ezek sajna nem kerültek a baleseti kárbejelentőre, mert mind a 2en siettünk, én is késésben voltam a baleset által.
csak a sárvédő és az index lett feltüntetve de ezt nem lehetett látni ilyen rohanásban :(
hát kiváncsi vagyok mit fog kihozni nekem ebből a drága Köbe.
nagyon kíváncsi :)
tökös40 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 691
Sajnálom őszinte részvétem.
De ne add fel már csak a gyerekekért is tarts ki és amit csak tudsz
húzz ki belőlük..
Sok sikert kívánok..
Előzmény: nervus.v (690)
Parker13 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 689

Sziasztok!

 

 Eltelt egy kis idő, viszont jó hírekkel tudok szolgálni. A KÖBE mindent vállalt, kifizette az egészet. Már jogász előtt volt az ügy, s azért tartott viszonylag sokáig, mert "többes ütközés" történt. Voltak tanúim is, de így is idáig tartott. Köszönöm az ötleteket, s a hozzászólásokat. A leghátsó gk volt a hibás, így a KÖBE fizeti mindkét vétlen járművet. Pár hét feszkó után már megnyugodva írom ezen sorokat, s örülök, hogy nem kellett mélyen a zsebembe nyúlnom. Üdv Mindenkinek!

karimax Creative Commons License 2009.03.07 0 0 688
követési távolság---be nem tartása----- bejátszik

Ez kimaradt.
Előzmény: karimax (687)
karimax Creative Commons License 2009.03.07 0 0 687
" ha gurultál volna akkor is az AUDIS a hibás"

Nem Passat tolta meg?????????


Ha gurult volna, akkor a követési távolság bejátszik számára hátrányos módon.
Előzmény: tökös40 (684)
tökös40 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 686
Szeva..

Ha van rá zséd akkor az ügyvéd mert különben a többi is kétséges hogy
megkapod..
Előzmény: bercy. (685)
bercy. Creative Commons License 2009.02.23 0 0 685
Sziasztok.

Hát látom sok sorstársam van itt. Engem is szivat a KÖBE.
Még december 22.-én történt az eset, hogy a lassan haladó (házszámot kereső) pizza futárt előzni kezdtem, de ő be akart fordulni balra, így a kocsim jobb oldalát elkapta.
A sérüléseken jól látható, hogy ő jött nekem oldalról. Az állítása szerint indexelet (szerintem meg nem, vagy pedig ha valóban akkor már rég előzés közben voltam).
A helyszinre kiérkező rendőrök mondták a pizzás gyereknek, hogy ismerje el a hibáját, ennek megfelelően kitöltöttük a kék-sárga papírt (melyen elsimerte vétkességét).

Namost ez eddig szép és jó, de a köbe úgy döntött, hogy csak a kár 70%-át fedezik. Ez nekem természetesen nagyon nem tetszik mivel ~450.000 Ft-os kár keletkezett az autómba.

Szerintetek mi érdemes tenni? Forduljak ügyvédhez? Vagy esetleg kérjem, hogy ajánljanak egy összeget (bár az nyilván nem lesz 450...).
tökös40 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 684
Üdv köztünk.

Ezek nem normálisak ha gurultál volna akkor is az AUDIS a hibás
szerintem csak akkor lehet hogy még jobban törik az eleje.
Sok sikert és amennyire csak tudod kopaszd meg őket...
Előzmény: Parker13 (683)
Parker13 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 683

 

 Köszönöm, kerestem is egyet, a legjobbat a környéken... Később írok, hogy mi hányadán áll, s hogyan alakul.

 

Üdv!

GanXstaZolee Creative Commons License 2009.02.17 0 0 682
Keress egy ilyen ügyekben jártas ügyvédet és ügyvédi költséggel együtt + bérautó stb pereld be őket. (nem köbés sajátosság ez az ügyintézés)
Előzmény: Parker13 (681)
Parker13 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 681

 Sziasztok!

 

 A héten három lesz hete, hogy megtörtént a következő "szendvics" eset:

Belváros, este 19óra. Halad előttem egy Audi A4, kienged maga elé egy kikanyarodó Corsát... Megálltunk. Mögöttem (még) senki. Elindultunk, kb 50méter múltva újra megállás, mert a kiengedett kiskocsi tolatva parkolni kezd. Az előttem lévő Audi újra megáll, s én is megálltam. A lényeg, hogy megálltam. Kb 4-5mp eltelik, csatt, és belémszáll egy Passat hátulról úgy 50el, összetör, s beletol az előttem álló Audiba. Idegesség! A Superb(ami az enyém) egy erős autó, de jól összetört. Rendőr kijött, személyi sérülés nem volt, jegyzőkönyv nem készült. Elmagyarázta hogyan töltsük ki a bejelnetőt. A Passat elismerte, hogy ő a hibás(s persze KÖBE-s). Leültünk, s kitöltöttük a bejelentőt. Volt tanú is, az Audis barátnője. Enyémnek az eleje hátulja törött, össz ktg cca 1,3misi tokkal- vonóval áfával. Javítást, papírokat intézem. Halad lassan minden, de! A KÖBE kötözködik, hogy nem akarja vállalni az elejét, mert szerinte gurultam. Én álltam, ez tuti! Nem akarja az elejét vállalni, túl sok. Persze hogy sok, nincs még 5éves a gk, 100%amortizációt kell fizessen. Ráadásul hibátlan, gyöngyörű autó. Ragaszkodom a gyári, új cuccokhoz. Nincs "kedvem" kb a felét saját zsebből állni, ráadásul munkaeszköz az autó. Cascom csak totál- lopásra terjed ki, ergo nem fizet ilyen esetben.

 Szeretném kikérni a véleményeteket, s kérni a segítségeteket, hogy mit is csináljak, hogy ne károsuljak mégjobban. Nem tehetek az egészről, s még fizessek is, ráadásul nem keveset. Ez már sok. Ja, az Audis és a batátnője is tanúskodik, ha kell.

 

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!