Volt szerencsém tavasszal egy kis időt a kies Londonban tölteni. Egy családnál aludtam (a részletek nem fontosak), csak az, hogy a kölkök szobájában kaptam helyet... Nem egyszer ébredtem halálfélelemben arra, hogy a szemközti szekrény tetejéről ezek a kb. fél méteres, elabortált UFO csecsemű képű bábuk éjszaka engem bámultak. Azóta ver a víz, ha meglátom őket. B-)))))))))))
Húbaz... Huszonnégy évesen megtanultam mi az a félelem. B-)))))))))
Igazán nem akarok belepofázni a kutatási módszeredbe/módszereteikbe, de szvsz nem a legjobb dolog egy DBZ/Tubbie párhuzam alapján véleményt alkotni a rajz(mese)filmek óvodásokra gyakorolt hatásáról. A két sorozat ugyanis külön kategória. A DB egy 8-14 éves fiúknak készülő verekedős-tápolós anime, a tubbiekkal pedig egyértelműen az óvodás (vagy az alatti)korosztályt célozták meg. Ilyen erővel schwarzenegger filmeket is vetíthetnél ovodásoknak (enyhe túlzás), és utánna fekete fehéren az állna előtted, hogy a lövöldözsen felhúzta magát a kiskópé, az aranyos kis gügyögő tábikon meg nem. A tábikkal meg szerintem általában az a baja az ide látogató tasztaltársaknak (nekem is), hogy végtelenül ostoba. Nem verekednek benne, nem káromkodnak. Egész egyszerűen a nagy büdös semmiről nem szól, hanem kihasználja azt a tényt, hogy a nagyon fiatal gyermekeket 10-20 percre leköt a kis színes figurák szaladgálása, és erre kemény merchandise-hátteret épít. Nem feltétlenül káros, viszont semmiképpen nem hasznos. Aki úgy érzi, oké a gyerkőcnek, az engedje, meghülyülni szerintem se fog tőle. Magam részéről viszont(majd ha lesz nevelendő porontyom:)) nem hinném, hogy a tubbiek által átadott "tudást" szeretném visszahallani a gyermekem szájából.
tvt együtt, videjóról, mesét nem mert unja (2 éves). kérdezni nem tud, nem beszél :)
ezzel a "káros mert semmi nem történik bennük"-kel nem lehet vitatkozni. azt is irhattad volna hogy hasznos mert semmi nem történik benne.
gondolom szerinted a kvék is káros mert vérfolyik benne. vagy kocogni, mert nem lehet közben beszélgetni.
azért örülök h aggódtok, de ne higgyétek h egy szellemi nyomorékot nevelek a gyerekemből mert nézi a teletubizt. akkor nézzük amikor ő akarja, (higyétek el a gyerek eléri azt amita akar pláne ha nem tud beszélni :)
plusz van 2 méter mesekönyvünk is, nem porosak. 87 %ban az enyim volt. könyvet nálunk nem szokás kidobni.
szóval virágozzék ezer+1 virág , de 27 miliószor szarabb gusztustalanabb , hülyitőbb gyerek műsorok vannak, a tubiz meg csak izléstelen szinű.
Próbáltam négy éves gyereknek mesélni, mindeneste megteszem. Most éppen a Harisnyás Pippi című gyerekregényt olvassuk részletekben ugyan, de egy fejezet olyan hosszú, hogy a végére berekedek. És nem unja, sőt. Ráadásul érti is. Lehet, hogy azért van, mondom, mert egész incifinci kora óta olvasunk neki, rendesen beszélgetünk vele, és igencsak ritkán ültetjükle a tévé elé, mert rajzfilm van. Továbbra is az a véleményem, hogy a tubik károsak, mert semmi nem történik bennük, az ugyan békésen zajlik. Elhangzik itt, hogy azért, emrt kicsiknek szól, akik még nem bírják a hosszabb, bonyolultabb meséket. Az istenért, ne ültessük őket a tévé elé!!!! Vagy ha igen, akkor üljünk le velük, ha kérdésük van, válaszoljunk nekik, de ne bámulják már a képernyőt azért, mert a tubik olyan bájosan békések!
Amúgy tudom, hogy vannak gyerekek, akik nem bírják a hosszú meséket. Javaslom nekik a mondókákat, meg az Icinke-picinke kötet kiscsoportosoknak való részét. Nem a tubikat!!!
nem butulnak bele.
mibe butulnának bele ? abba h lala elvesztette a kalapját ? "hol a kalap ?" pont ugy kérdezik ahogy te is kérdezni fogod a gyerkedtől hol a kalap ?
utálom a ateletubbizt, azért mert 30 éves vagyok, gyerekem szereti de ő csak 2. egyébként videóról nézheti tvt csak videórol nézhet, akor az lesz amit én akarok -> reklám sux.
ja és próbáltál 4 éves gyerknek mesélni ? akkor majd rá jössz h egyáltalán nem érdekli hogy folyamotasn egy könyvet néezel vagy mittudom én és beszélsz hozzá. az jibban érdekli h a macit rakjátok tisztába együtt. hogyan mondod meg neki h üljél a fenekedre apa most mesét fog olvasni ?
Nem tudnak a gyerekek különbséget tenni fikció és valóság közt? IMHO a szülők dolga, hogy ezt a gyerekenek megmagyarázza. De a szülő csak leülteti gyerekét a tévé elé, oszt "nézzed, kisfiam". A tubik is ugyanolyan veszélyesek, mert a gyerekek nem lesznek tőle agresszívabbak, de egy hazug álomvilág veszi őket körül, és belebutulnak. A szülők meg itt nem tudják megmagyarázni, hogy was ist los, de ez főleg a sorozat hibája, ha olyan hülye, hogy egy felnőtt sem érti meg...
Lehet hibás elemeket keresni, hogy miért egyszerűbb a 4 évesnél fiatalabb gyerekeket leültetni a tv elé, miért nem tudnak a szülei neki mesélni... ebben is gyökerezik a probléma, de abban is, hogy miért nem lehet vmi értelemsebb rajzfilmet nyomatni...
Ha Te szakértő vagy, akkor talán jobban értesz hozzá, de én olyat hallottam, hogy a mesékben ("hagyományos" és népmesék)előforduló igen durva erőszak esetében (nemtommilyen mesében a szövőszéken katonákat szövő banyát lekaszabolja, meg Jancsi és Juliskában elégetik a banyát, stb.) a gyerekek teljesen világosan érzik, hogy ez nem valóság, hanem mese. És nem lesz senki attól erőszakos, agresszív, hogy ilyen meséket hallgat gyerekkorában. Nem tudom, hogy ha ugyanezt TV-ben nézi rajzfilm formájában, akkor mi lesz, de szerintem ekkor sem válik erőszakossá, és itt is valami olyasmi működik, mint az előbb leírt mesélt meséknél.
Illetve olyat is hallottam, hogy ha a gyerekkel együtt nézzük mi is a Tom&Jerry-t, akkor az nem ugyanolyan, mintha ők egyedül nézik, mert ha ott vagyunk, akkor valahogy az erőszakot jobban meg tudják emészteni. Jól mondom?
A tabbikban az is a baj, hogy én legalábbis nem bírnám a gyerekemmel együtt megnézni, az biztos. Illetve amit már írtam, nincs mondanivalójuk, feleslegesen húzzák el, idegesítően vontatott.
Végigolvastam a topicot, és sok gondolat felmerült bennem.
Pszichológus (hallgató) vagyok, gyermekpszichológiára szakosodtam. A szakdolgozatomat készülök írni a magyar gyerekek TVnézési szokásainak változásáról. Igaz ugyan, hogy egyelőre még csak az adatgyűjtésnél tartok, de rettentő érdekes eredmények várhatók. Hogy megértsétek, mit akarok ebből teletabiügyben kibogozni, elmondok néhány dolgot arról, hogy hogyan szeretnék eredményt kihozni a vizsgálataimból. A Teletabikról majd később, mindjárt az is jön.
Tehát először is különböző (idősebb) korosztályokat kérdezek mindenféle TVnézéssel kapcsolatos dolgokról (pl.: mi a véleménye a mai TVműsorokról (gyerekműsorok, sorozatok, főműsoridős filmek stb), a gyerekkorában készült TVműsorokról stb.) Az eddigi eredményeim azt igazolják, hogy a felnőtteknél erős a "bezzeg az én időmben" effektus -(v.ö. T.t.-k esetével: mikor nem volt ez így?!)
Majd gyerekek viselkedését szeretném nyomon követni a nézett TVműsorok függvényében. Nem tudom mennyire érthető a dolog, a lényeg az, hogy egy kísérletet már elvégeztem (mennyire lesz agresszív egy gyermek agresszíó nézése hatására?). A kísérleti csoport a Dragon Ball-t nézte, a kontrollcsoport pedig a Teletabikat. Az eredmény: a film után a gyerekeket visszavittük az óvodai szobába, és néhány óráig megfigyeltük őket. Azok a gyerekek, akik a kísérleti csoportba tartoztak, igazolhatóan a film nézésétől agresszívek, türelmetlenek és durvák lettek. (A kontroll csoport tagjai sokkal nyugodtabbak, engedékenyebbek voltak egymással szemben). Nem akarlak tovább untatni benneteket ezzel, nem én vagyok az első, aki ilyen kísérletet végzett, viszont különböző kutatások bizonyítják, hogy az agresszió_utánzás_útján_tanulható! Az agresszió filmbeli vagy élő modelljei növelik az agresszivitásnak, mint tanult válasznak a megjelenését a nézőben.
És szerintem ebben igaza van Hegyimacinak: nem a Teletabik butítanak, hanem az összes többi agressziót sugalló film. És akár hiszed, akár nem kedves 4RESK, a Tom &Jerry is növeli az agresszió megjelenésének valószínűségét (és nem pedig a -idézem- "brutalitás"-ét, ami teljesen más dolog), a Dexter's laboratory is és a többi bugyutaság, amiket egyébként én is szeretek.
Azt kell csak megérteni, hogy a Mekk Mesterek, a Lolka Bolkák és hasonlók NEM 2-4 ÉVES GYEREKEKNEK SZÓLNAK! Nagyon jó rajzfilmek, nem vitatom.
Csakhogy:
AZ ILYEN KORÚ GYERMEKEK NEM TUDJÁK MEGKÜLÖNBÖZTETNI A MESÉT, A FIKCIÓT A VALÓSÁGTÓL, hiába van rajzolva, bábozva, stb., akárki akármit mond!!! Gondolj csak arra, kedves 4RESK, amikor a magyar lakosság elkezdett pénzt gyűjteni Isaura felszabadítására! Vagy amikor Amerikában Larry Hagmant kidobták egy boltból, mert azonosították Dzsokival. Érdekes, ha a felnőttek sem tudják a valóságot megkülönböztetni a fikciótól, hogyan várhatnánk el ezt egy kisgyerektől?! Neked lehet, hogy igénytelen, de én sokkal jobban örülök, hogy a 3 éves húgom ezt nézi, nem pedig a Pokémont, vagy mondjuk a Barátok Köztöt.
4RESK, nekem az az érzésem, hogy inkább NEKED fogytak ki az érveid, nem pedig Hegyimacinak, ugyanis csak ezt tudod hajtogatni, hogy igénytelen...meg hogy bárgyú, ahogy pl. bokor mondta. Neked az. Bevallom, nekem is. De a gyerekeinknek jobbat tesz, ha ezt nézik, semmit a többi butító, agresszív szart.
És ne csodálkozz, hogy feldühítetted Hegyimacit, ha nem vagy képes felfogni, hogy vannak olyan emberek, akiknek más az ízlése mint neked.
BahnScorper: én azért nem lennék olyan dead sure abban a japán dologban, mer a tubbiek originál ánglius csinálmányok, ha jól tudom. Nincs is az egészben semmi japcsi jellegzetesség, meg a stílusuk se olyan. A Pokemon, na, az japán, bár az se az a kifejezett hardcore japcsi rajzfilm, de hiába, hozzánk csak a szemét jut el általában, pedig milyen arnyos/vicces 8-12 éveseknek (is) szóló japán rajzfilmek vannak!
Maci: nézi a rosseb a brazil/mexikói sorozatokat, inkább a tábik ismételgessék a fülembe három óráig a szia lalát, minthogy egy olyat végig kelljen néznem. Egy haverom mondta ma egyébként, hogy az ő macskáik előszeretettel nézik a tábikat, mer olyan szép szines. Rejtély megoldva: macskáknak csinálják. :)
Kedves BahnScorper,
a töltött galambokért még egyszer fogadd gratulációmat. A poronyért nyugodtan lehet irigykedni, tényleg jó fej.
Macika, a tubikban az az idegesítő, hogy bárgyúak. Lehet, hogy békések, de attól még blokkolják a kölkek agyát. Meg azért is idegesítenek, mert lkes példái annak, hogy a felnőttek szerint a gyerekekkel gügyögni kell, mert tök hülyék. Ettől persze te nyugodtan örülhetsz nekik, csak ne csodálkozz, ha infantilisnek tartanak...
Vor allem, a töltött galambot én sütöttem el, bokor kolléga! És irigyelni tudlak, hogy ilyen porontyod van. Nekem is ilyen kéne majd úgy 9-10 év múlva...
HM:
"élik világukat békésen és csöndben"
Hogy nem hülyülnek bele...
"ismeretterjesztő történetek"
De miért ijjen bárgyú módon? Nem lehet ezt emberarcúbban? Akár nem is rajzfilmként?
"micimackózás..."
Én is többek között a merchandise miatt utálom (meg főleg az ofőm miatt, ahogy már írtam). De mint mondtam, annak több évtizedes múltja volt már, mielőtt dizni művek rávetette magát. De ezt a négy randaságot kitalálta valami gyíkarc (szvsz dead sure japán az illető), telinyomatta vele az angol tívít, aztán meg jött a műsorexport, meg a merchandise...
De tudod te, miben bízok: hogy idővel alábbhagy ez a bolondéria, és valami új dolog jön... (a dragonballt meg a sailormoon-t is hogy kiszorította a pokemon...) a tubik meg eltűnnek a süllyesztőben, sőt, cikik lesznek... (ez a különbség ezek, és az örök értékek közt...) csak az ne legyen még rondább...
BahnScorper!!
Bocsi ,nem Baba Patika hanem Anyák Lapja, egyszerre olvastam mind a kettőt és összekevertem, EBBEN tévedtem.
a Micimackó valahol szépirodalomnak indult én úgy látom ,Milne talán nem is gondolta mi lesz a medvéjéből, a reklám a piacgazdaság, sajnos macit is elcsépelté agyonreklámozottá tette, már régen lehúzták róla az összes bőrt, de nem maci tehet róla;
ahogy a Tabbik sem a reklámpiac árairól...
Mi a hülyitő a Teletubbies -ban ezt még most sem éertem????4 kitalált figura akik élik világukat békésen és csöndben, jóindulatúak és szeretik egymást, az hogy szemetekben groteszk, a groteszk kedvesen abszurd, sok olyan film/ szereplő van aki a groteszkségével hódit....
a szappanoperákat pedig nem én keztem emlegetni ebben a tropicban, most nem tudom melyik hozzászólásban olvastam ezt, valaki azt irta hogy az is sikeres pedig semmi értelme, célom ennek emlegetésével az volt hogy a felnőttek is néznek igénytelenésgtől csöpögő filmeket, az ellen senki sem lázong,
de sok ember védi a gyerekek lelkivilágát, akkor meg miért van annyi lelkileg sérült gyerek, hát elárulok egy titkot nem a Teletubbies tól,
az pedig hogy jó a régi elismerem bizonyos mértékig, és a Teletubbiest ne hasonlitgassátok lolka bolkához, pumuklihoz, vakondhoz, mert nem lehet, végülis a Teleubbyk nem hagyományos mese, ismeretterjesztő történetek Teletubbi köritéssel, vagy nem érdekes a gyerekek számára pl, hogyan szerszámoznak fel egy lovat, mi történik egy farmon,sok gyerek mint pl. én is lakótelepen nőttünk fel ott nem láthattunk ilyesmit, hidd el érdekli a gyerekeket;
Macika!
Figyelj ide és olvasd el alaposan mít írtam... kérlek.
Egy kalap alá hozni a Micimackót a Teletubbies-zal az IGÉNYTELEN dolog. Igazad van haladni kell a korral. Könyörgöm ne abba az irányba, ahol a gyerek teljesen elhülyül, mert mit lát Macika??? Valljuk már be: giccses szájbarágós szart. Egy dologra azért figyelj oda Macika: A régi filmek nézése -klasszikusok-, nem jelentik azt, hogy az ember konzervatív lenne. Ha megnéz az ember egy régi filmet, vagy ne adj Isten még tetszik is neki, az azt jelenti, hogy nem halad a korral Macika??? Mert kérdem én miért derogálná az embert, ha pl. megnézi a Hyppolit a lakájt, vagy a Casablanca-t, vagy pl. az örökbecsü Aranylázat???Miért ne nézhetnénk Varázsceruzát, Moha és Páfrányt, Rumcájszot, Lolka Bolkát??? Nem akarom, hogy félre érts. Az ember haladhat úgyis a korral, hogy VEVÖ a régi dolgokra is, ugyanakkor fogékony az újakra is, én speciel a régi filmeket ugyanúgy szeretem, mint az újakat, és szerintem többen is vagyunk itt olyanok, akik nem állítják szembe a régi filmeket az újakkal, mert nem is lehet. Egyébként kikérem mások nevében is azt, hogy szappanoperák nézésével vádolsz minket. Hidd el kevés olyan ember van, aki pl. nálam jobban utálná a szappanoperákat. Légyszíves NE tereld el a vitát olyan irányba amiröl fingod sem lehet, ami egyszerüen hazugság. Miért következik a Teletubbies utálatból a szappanoperák iránti szenvedély???? Kifogytak az érveid Macika???
Mi minősit ENGEM 4Resk, most megsértődtél nekem kellett volna megsértődnöm mert infantilisnek neveztél, én csak válaszoltam a feltevésedre, izlések és pofonok, neked a pofonok..
most olyan sok 'értelmes' ember védi a gyerekeket ebben a Tropicban, hát akkor nem értem a gyerekek többsége miért néz naponta több órát igénytelenebbnél igénytelenebb tv műsort, miért van sikere a brutál meséknek,mert nektek is könnyebb belökni a gyereket a tv elé aztán csináljon amit akar, egyszer megnéztek egy mesét, amit vagy értetek vagy nem, nem tudjátok felfogni a pszichológiai oldalát és már itt háboroktok, igenis vannak értelmes emberek,pl. Oszi, én saját magam közéjük sorolom akik szeretik a Teletubbiest, és értékelik annak nevelő hatását,
ez össze sem hasonlitható a brazil szappanoperákkal amit valjuk be és ne tagadjaátok ti is nézet, nektek az a Teletubbies???!!!Abban talán értelmesebb dolgok történnek,
jó jó, nagyszerű és nemes dolog a régi rajzfilmeket felhozni a teletubbies ellen bevallom én is azt tettem az egyik iskolai dolgozatom ban ami a tv káros hatásairól szólt, de ez már a kutyát nem érdekli..rég volt akit éredekel nézze a Filmmúzeumot, járjon népviseletben, süüssön otthon kenyeret, és ne nézzen tv, csak fekete.fehéret, változnak az idők vegyétek már észre,ne nézzétek az új mozifilmeket, csak a régi némákat, kit érdekel??!!
Haladjatok már a korral, nem azt kérem hogy szeressétek a Teletubbykat, csak értsétek meg valahol , hogy jó ez a mese, és legyetek olyan jóindulatúak mint a négy kis Tabby;
Miután elolvastam ezt a topicot, arra gondoltam, a legilletékesebbhez fordulok. Igaz, a lányom már öt éves, tehát túl nagy a töltöttgalambokhoz (nem tudom már, ezt ki követte le, de NAGYON JÓ!!), neki már a Pokemon való :-)). Szóval, miután a lány ovis, és ott persze dühöng a tubi és sárganyúl-őrület, gondoltam, megkérdezem, mi a véleménye a dologról. Azt mondta, nem érti, mi a jó ebben, szerinte a tubik tök egyformák és rettentő unalmasak (egyszer engedtem neki, hogy megnézze, nehogy én legyek a gonosz állat, aki nem engedi, hogy a szemét elárasztja a gyerekét, meg nem akartam, hogy a kölkek az oviban esetleg cikizzék), a Pokemonok meg rondák. Szeretem a lányban, hogy mindezt közli a pikacsuzó-tabizó manócskákkal is. Nem hiszem, hogy hagynunk kellene, hogy a gyerekeink ezeket a szemeteket nézzék. Ha mindenáron nézniük kell valamit, akkor már inkább a disney, és nem kell megvenni neki hozzá a bögréket. Sőt keresni kell neki olyan néznivalót, amihez nem árulnak bilit, kulcstartót, világító fülű rikoltozó sárga nyulat. (bár a múltkor láttam egy plüss-Süsüt :-) Komolyan gondolom, ha ezt szokja meg, ha sokat olvasunk nekik, ha nem kapcsoljuk be nekik a tévét, csak hagyjanak minket békében pár percre felkiáltással, akkor nem fogja őket meghatni ez a sok szemét, ami ma gyerekműsor címkével fut a mindenféle adókon.
Kedves 4RESK, szívemből szóltál, már ami a Csovicsovidzsaszpert illeti. Ezt olvasva, meg a legújabb hupikék lemez reklámját látva jutottam arra a gondolatra, hogy ha tehetném, hoznék egy gyerekvédelmi törvényt, aminek segítségével valóságos kis autodafékat lehetne rendezni, imádnám látni, ahogy ég a sok Tubi meg pokemonmester meg paprita meg hupikéktörpe meg vigyorgóbazsajgójónásrita. És most lehet engem túlzónak kikiáltani... De könyörgöm, legalább hadd álmodozzam! Amúgy edig nem tudom, miért csodálkozunk a kis izékék sikerén, amikor a szülők a Királyt hallgatják karácsonykor és a Vadangyalt bámulják sírva...
sti: azér nem 5 perces, mert akkor nem lehetne reklámblokk a közepén. És akkor hol értesítenék a gyermekeket arról, hogy kapható már a teletábis bögrécske, uzsitáska, ágynemű, vécépapír, és lehet menni a szülőkkel megvetetni? :)
Én a tabbikban egyet nem értek: miért helóznak a végén kb. 15 percig???
Szóval: legyen 2-3 éveseknek is mesefilm (mondjuk az én gyerekeim már 2 évesen is értelmesebbek voltak ennek a filmnek a színvonalánál). Legyen benne filmecske, némi kis fingás, ölelgetés, stb..., amit akartok. DE MAX. 5 PERCBEN!!! Ne húzzák el feleslegesen 30 percig (lehet, hogy csak 10 perc az egész, de mégis 30-nak éreztem egyszer, amikor véletlenül bekapcsolva felejtettük) Engem ez bosszant leginkább. Ha 1 percnyi mondanivalójuk van, akkor ne legyen a film 10-szer olyan hosszú.
Nem a Babapatika nevű újsággal van a baj, én ugyan csak Strassenbahn Magasin-t meg Lok Report-ot szoktam olvasni, meg néha Metal Hammert... :-))))) nem az újságot cinkeltem. Csak aszontam, hogy ez is mutatja, hogy mely korosztályt célozzák meg vele...
Az meg, hogy a hollandusok megvették az egészet, az nem azért van mert jó. Ha tényleg azt vennék meg, ami jó, akkor a magyar csatornákon nem az amerikai kontinensről (Usától Argentináig...) származó sorozatok, meg csujogatás, meg zámbójimi menne, hanem valami igényesebb műsor... ez olyan, mint amikor a parasztbácsi elmegy az orvoshoz, aztán az ott kapott receptet kiváltja a patikában, majd eldobja a francba, a következő indokkal:
"Elmentem megvizsgáltatni magam, mert az orvosnak valamiből élnie kell. Elmentem a patikába, mert a patikusnak is élnie kell valamiből. Most meg eldobom a gyóccert, mert nekem is élnem kell..."
micimackó-tubik párhuzam: én ki nem állhatom a csekély értelmű medvebocsot, igaz, ez volt ofőm felfokozott kultusza miatt van, melyet rá akart ránk is erőszakolni, de valóban nem illendő egy kalap alatt említeni a kettőt. Először is, mert abban azért van valami felfokozottabb mondanivaló, vagy mi, nemcsak "agytömés", mint a tubik. Ezt megírták könyvben, lefordították sok nyelvre, más könyveket ihletett, sőt, még szinházban is adták, a dizni megcsinálta a médiaverziót, és a merchandise-t hozzá. Olyan ez, mint a Svejk esetében. De a tubik imho úgy születtek, mint a spájzgörlz... asszem ezt nem kell tovább ragozni...
Szia 4RESK!
Nem nincsen gyerkem de attől még lehet a környezetemben gyerek a Nővéremnek 4 a bátyámnak 2 gyereke van, igy forgolódom gyerekek között sőtt nári gyakorlatomat töltöttem óvodában is, és most is gyarran járok oda a kerilányomért, nem minden/jó helyesbitek/gyerek tudja megkülönböztetni a mesét a valósástól,Ikov irta hogy a gyereke fél a faoroszlántól, dehát te mondtad hogy tudják hogy mese akkor meg miért fél, félni kell attól ami csak mese??!!
Infantilis vagyakok, csak mert szeretek nézni egy mesét, a történelemtanárom 30-35 éves és imádja a micimackót, történelem -földrajz szakos , meglett családapa, és az karórájáról is füles vigyorgott, meg malacka ő is infanti!!
Kedves Macika!!!
T&Y (sic!!!) rajzfilmek igenis brutálisak Tom&Jerry először is. Ez a rajzfilm NEM 2-3 éves gyerekeknek szól -ellenben a Teletubbies sorozattal (Te mondtad)-, ha még nem tünt volna eddig fel. Ez olyan rajzfilm, amit gyermek is és felnőtt is egyaránt élvez. Az én gyerekem 7 éves -nagyon szereti a T&J rajzfilmeket-, és érdekes módon a brutalitás egyetlen jelét sem véltem felfedezni a viselkedésében. Van gyereked? Van olyan irányú tapasztalatod, hogy a gyerek idézem "a kicsik nem tudják megkülönböztetni a valóságot a mesétől"??? Igenis megtudják, mert tudják, hogy mese.
A Teletubbies egy szájbarágós, végtelenségig unalmas, bugyuta, valóságtól teljesen elrugaszkodott, GICCSES sorozat, amit meggyözödésem, hogy azért találtak ki, hogy hatalmas összegeket kaszáljanak pl. a bábuk eladásából (lsd. pl. Jurassic park-> Dino láz annak idején), mert tudják, hogy vannak olyan emberek -pl. Te is közéjük tartozol-, akik bármennyit megadnak értük. Ez egy tudatosan felépített kereskedelmi politika/tevékenység arra, hogy hogyan húzzunk ki a szülök zsebéböl minnél több pénzt. Kitalálta valami pedofil balfasz ezt szart, megcélozta vele a 2-3 éveseket, és láss csodát meggazdagodik belöle. Hasonló azzal amit annak idején a Bodnár Attila-Papp Rita páros csinált. A kutya sem vette a Modern System lemezeit -mert nyálas szar volt-és mit találtak ki??? Azt, hogy írnak a gyerekeknek Tipi tapi dinókról, meg kuckó mackóról, megy csovi Jasperröl és máris eladható a szar. Meg is gazdagodtak belöle. Az hogy ez kulturszenny volt, nekik mindegy volt, fogy a lemez -mert megvették a szülök- és ez a lényeg.
Undorító!!
Hegyi Maci!
Nem bántani akarlak, de nekem teljesen más a véleményem a T.t-ról és a köré épülö mítoszról, de engedd meg, hogy megjegyezzem, hogy egy picit infantilisnek gondollak 19 éves létedre.
4RESK/antiteletubbies.fan
Tehát már izlésficammal és igénytelenséggel is vádolnak??!!Szép!
Elárulok egy titkot, kaptam egy Tabbit, Mikulás hozta,Sárga, tehát LaLa, a csuklómra rakható kis hátizsák van a hátán nagyon aranyos, lehet hogy azzal megyek matek és programozás vizsgára a héten, én nagyon örltem neki..nem is volt olyan drága mert nem erdeti csak egy nagyon jó utánzat, de a lényeg észerevehető..
a Süket duma a rollerról?? de bizonyitott felmérés a Hollandok megveték végig a sorozatot mert olyan népszerű és jó mesefilm
A baba patikával meg mi a bajod?? egy 290Ft os újság kismamák és kisbabásoknak szól, keresztlányom 6 hetes és az anyjának jár, ott olvastam.-..-.-
T&Y rajzfilmek igenis brutálisak, erre nem mondják hogy jobb volt a vakond, vagy a kockásfülű nyúl???, mi jó abban hogy verekedést lát a gyerek, ez nem vicces, a kicsik nem tudják megkülönböztetni a valóságot a mesétől, próbálj meg bábozni egy kis gyereknek lehiszi hogy a báb beszél és a történeteit is, akkor pedig azt is elhiszi ha lezuhannak a háztetőről és kilapulás után felpattannak, ez a hegylakó féle történet való gyerekeknak akkor a TAbbi miért nem??!!??!!??!
:-)