Keresés

Részletes keresés

recsab Creative Commons License 2 napja 0 0 502943

szilágyi helyett szalai... :)

megvagyunk mentve! :).....

Előzmény: demircella (502942)
demircella Creative Commons License 2 napja 0 0 502942

Sztojka Dominikot kihagytam a megjegyzendők listájáról. De ő más történet. Sajnos inkább Balajtihoz kezd hasonlítani - hogyan tegyünk tönkre egy kiugró tehetséget.

 

Viszont kiesett a Mezőcsát. Jön vissza Szivacs és Szilágyi. Meg van mentve a haza... Sb.:))

Előzmény: demircella (502940)
rage Creative Commons License 2 napja 0 0 502941

A taktika kb az lehetett, hogy induljunk ki az X-ből

Egy gólt meg csak találunk

 

Az nem volt benne a tervben, hogy Jova odaadja a labdát az ellenfélnek, akik abból lőnek egy könnyű gólt

 

Erre a váratlan eseményre nem volt válasza (de nagyon forgatókönyve sem) a csapatnak, s az edzőnek sem.

 

Ugyanakkor többen is formán kívül futballoztak, vagy éppen rosszul (ahogy páran közülük az elmúlt hetekben szinte mindig)

Előzmény: action_9 (502939)
demircella Creative Commons License 2 napja -1 2 502940

Akkor még egy pár gondolat Taka úr által leírtakhoz. Jól játszott tegnap a csapat? A meccs nagy részében igen. Voltak hibák? Voltak. Voltak rossz indítások, helyezkedések? Igen, voltak. Rossz hozzáállás? Sétálgatás? Motiváció hiánya? Na ez nem volt. Volt viszont hajtás, pajtás, csúszunk mászunk minden labdáért. Voltak megfigyelők, menedzserek? Igen, voltak. Vajon miért? A Martfű zseniális csapatáért? Nem, a mi tehetségeinkért. Mert azok vannak. Hogy miért nem kap senki bizalmat az egyben a Bakti-Girsik duó mellett/helyett az jó kérdés. Van, akinek lejár a szerződése, van akinek még profi szerződése sincs. Hogy mi lesz jövőre a Vasas II-vel. Nem tudni. De azt már hallani, hogy aki csak teheti, lépni fog innen, de mielőbb.

 

 

Javasolnám megjegyezni ezt a pár nevet és évek múltán visszakeresni: Bánfalvi Gergő, Puskás Zsombor, Feledy B., Almeida Milán, Szunyog Gy., Farkas Jeromos, Farkas Botond, Rab Boldizsár, Varga Donát, Mamusits Patrik, Molnár Csaba. Nekünk nem ők kellenek, hanem Iyinbor és Bakti, meg Szalay - kölcsönbe, meg a Bukta...

 

Nem lepődnék meg, ha jövőre nem piros-kékben látnánk őket (nem a kölcsön játékosokat)...

Előzmény: rudinyul (502931)
action_9 Creative Commons License 2 napja -1 5 502939

Ha a játékosok nem akarnak futni, az Gera hibája! (99%-ban) Az az 1% azért van, mert van egy felettese, aki nincs mindenben mellette.

 

De nem értek veled egyet, itt megint nem az volt, h a játékosok nem akartak futni, hanem egyszerűen fogalmazva:  nem tudták hova fussanak, mert nem az jött szembe, amire őket fölkészítették!

Remember: Bfok-Vasas kupameccs.

 

Azt nyilatkozzák mindig a Gerák, h minden meccset fontosnak tartanak. Nem csak a Gera, mindenki.

Sablon. A szurker már be is párásodott a gatyájában.

A baj viszont az, h a szurker is, meg Gera is azzal foglalkozik, h a Nyíregy nem veszi komolyan majd a meccset, mert jön a kupameccsük. Csak ezt Tímárral (meg anno Mátyussal) nem beszélte meg senki. Aztán a meccsen szembejön a lószerszám és az edzők, h a hibájukat elfedjék, a szünetben cserélnek. Sokat.

Mert ők mindent megtesznek a klubért, mutatják h haragszanak a csapatra, néhány játékosra, aznap. Bűnbakok születnek.

Csak ők nem! Csak ott nincs felelősség a padon.

 

Tudom, többen lesznek akik szerint a játékosok nem futnak, hát ebben bíznak az edzők is. Nem ők maradnak meg az emlékezetekben!

Meg ilyenkor jön az, h néhány gondolkodni is tudó játékos beszól az edzőknek vagy vezetőknek, h te idióta miattad lett ez. ...és már indul(hat) is a salakos pálya! Szimpla másfél évre, egy 30+os játékosnál! Majd másfél év múlva az edző már sehol, sőt, már az új helyéről is kibaszták. Egy csomó szurker is (másfél év után!) a játékos fején ugrál, és büszkén mondja, h kuka az ember. Nem tévednek, az. Vége egy karriernek, mert lehet lelkis volt a játékos és feladta. De az senkit nem érdekel.

 

A történet pedig úgy lesz kerek, h aki szívén viselte a Vasas sorsát, az az a játékos volt, aki mert kritizálni.

Ő akart egyedül jót a Vasasnak!

Nem a szurker, nem az edző, nem a vezető, nem a játékostárs, aki fizet azért, h pénzt keressen!

 

Szal igen, a komplett csapat nem akart futni. Ide jöhet bárki. Persze. + el vagyunk átkozva!

 

 

Apropó világ legjobb edzője.

Ezek "a világ legjobb edzők" nem vezényelnek öltözőkben meccs után, hanem hagyják a csapatot örülni. Mert tudják azért örülhetnek, mert ő jó volt. Aki vezényel az azt hiszi jó volt.

A jó edző, ha az az Újpest a nyítómeccse amelyik jó a pontrúgásokban, az felkészíti a csapatát egy szögletszerű szabadra.

A jó edző nem hagyja megégetni a fiatalokat egy kupameccsen azzal, h fél óra után lekapja őket.

A jó edző a sokadik balfaszsága után nem megsértődik a nála a labdarúgásban 5x többet tudó játékosra, és bassza ki őket a salakra.

A jó edzőnek nem kell 4-et cserélnie a szünetben, mert "a játékosok rossz döntéseket hoztak". A jó edző nem úgy büntet, h aláz, hanem Rab Boldizsárok, Sztojka Dominikek jöhetnek legközelebb, és a 7 millások állnak be a 75. percben. A jó edző elhiteti a szurkolókkal, h kell az új ember és fogadjátok úgy, mint a saját gyereketeket.

Persze akkor jöhetnek a Rabok, Sztojkák, Puskások ha nincsenek a földbe döngölve már!

Mert az látszik elfogytak a nevek, nincs kikhez nyúlni. ...és ilyenkor jól teszi a szurker, ha a világ legjobb edzője után rimánkodik!

Előzmény: Saturtemto (502892)
action_9 Creative Commons License 2 napja 0 3 502938

Én is inkább(!) így látom. Van szabadkéz. 1000%

De az is biztos, h van kötelezően játszó! A nevek pedig beszédesek.  Csak a hülye nem látja az üzenetét vagy a miértjét.

 

Ami bosszant az pont az, amiért Gera jött. Mert játékpercekben akár lehet sok fiatal percszám a csapatban, de forgatva igazán csak kettő(egy) van. A többi a kukában. Hát én egy volt U szövkaptól többet vártam. (sokkal!) Látszik, megúszásra játszik. A tapasztaltakban bízik.

 

Ugyanaz a példa: Radó rutinos, de azokban a meccsszituációkban amit a Vasas a minőségéből alapból hoz egy NBII-es meccsen, oda ő hogyan illik be? Megtanul cselezni? Labdát tartani? Már nem keresi collstokhelyzeteket, talpon marad majd?

Azért esik össze, mert az NBII-es őrzőjén sem tudja magát áthámozni (szándékosan nem cselezést írtam), lövése sincs melyik a jó irány és utána mi a játék. Hacsak eddig eljutna és ezek után bemutatna egy rossz passzt (kivitelezésben rossz passzt!) de az irányt, az embert eltalálná, már egy főnyeremény lenne.

 

Hol van a PL tapasztalat ilyenkor a padon?

Ott, ahol lennie kell. A játékosmúltban. Újabb bizonyíték: a játékosok 90-95%-a alkalmatlan edzőnek. Amit anno csinált, azt ösztönből csinálta. Bent látta, kintről nem.

Na ezeket látják (kintről!) a Szabó Pisták, a Tímár Krisztiánok, a Bognár Gyurik, akik máshol már hulladékoknak nyilvánítottakból csinálnak csapatot.

 

Tex írta, h a finomságokat át tudja adni. Gondolom arra gondolt, ami a játékos Gerában megvolt. Kb olyan esélyekkel indul a tanítás, mint amikor engem Milák tanítana pillangózni, miközben a szintem ott van, h a fejem helyett a hátsóm van kint a vízből. Az első lépés az lenne, h a víz felett maradjak.

Pont, mint a Vasasnál, ott sem a fej látszik ki.

 

 

Előzmény: warr (502891)
action_9 Creative Commons License 2 napja 0 1 502937

Bocs, de azért van a csapatban!

Ha az nem jó amit ő csinál, akkor be kell tenni még egy Sanyikát. (orgazmus a köbön, ez lesz a látványtól, a 2 szűrőtől)

 

A félreértések végett nincs bajom Sanyikával, csak sokat hibázik, olyan játékhelyzetekben, amibe ő csak nagyon ritkán kerülhetne. Olyan képességekkel játszik és olyan vállalásokkal, ami nem megy neki. (hacsak az erőszakcseleket nem vesszük annak) Lehet, h nem előrejátszó játékosként van bent a kezdőben, de mégis cselezget a felezőnél. Nem most, mindig!

Ez a baj.

 

Szal el kell fogadni, h vannak olyan posztok, akik bizonyos játékszituációkban nemhogy könnyelműsködhetnek, hanem kötelező nekik a kockázatos döntés. (ilyen pl. Berecz, Urblik, Tóth) Igen, ha nem sikerül akkor az látszik, h flegmák, pedig nem.

 

Többen ecsetelték, h szegény Gera kit tegyen be. Hát Sanyikát! Ha a majmok ellen játszunk!

Jó, okés a Nyíregy ellen is játsszon. De baxxameg, a srác játszott a Csákvár meg a Sió ellen is! Hát nem nonszensz a 3-4-5 védős rendszerben (mindegyikben?!) egy + szűrő a kieső csapatok ellen?

 

 

Előzmény: sziszi-48 (502887)
action_9 Creative Commons License 2 napja 0 0 502936

Nem példátlan ez:)))

2015/16-ban egy csapat majdnem kiesett, csak az utolsó fordulós győzelmének köszönhetően maradt bent, h aztán 2016/17 őszén 6 ponttal vezessen a bajnokságban és csak óriási edző vm szakmai vezetői malőrök kellettek, h végül el is bukja.

Előzmény: PePa VASAS (502884)
eisenics Creative Commons License 2 napja 0 1 502935

Brit tudosok kimutattak a magyarorszagon tevekenykedö edzök között ragalyosan terjedö "szivacskor" nevü betegseget.

A kor tünetei: bar a szemükkel latjak, a statisztikakban olvashatjak, a videoelemzö megosztja velük, hogy Szivacs szar, az agy vegül azt a vegkövetkeztetest szüri le, hogy Szivacs jo.

Az UEFA - allitolag - egy hatarozatot fontolgat Szivacs kapcsan, mely megtiltana hogy legiosnak alljon, ezzel akadalyozvan a kor europai tovabbterjedeset.

 

Hajra VASAS!

 

 

Előzmény: Anzixx (502917)
tex66 Creative Commons License 2 napja -2 1 502934

Pedig , kijelenthetoen a mi kezunkben a feljutas. A kotelezu kurok mellett ,a szabadon vallasztott Gyoriek elleni rangadot kell , "csak" behuzni. Nem szabad bexarni , mert ok nem a Nyiregy es a mi seggunkben sem lessz parszaz kilometers kejutazas. A Gyori utazas gyorsabb es elviselhetobb lessz. Megoldhato ,ha nem oldjuk ezt meg akkor tenyleg ertelmetlen lenne a tovabbiakon gorcsolnunk.

Előzmény: deme65 (502932)
tex66 Creative Commons License 2 napja 0 0 502933

Orokfiatal. ForeverYoung ,ahogy a 80 as evek nagy slagere mar megenekelte Szivacsot a Szogedi betyart ..

 

Előzmény: Anzixx (502923)
deme65 Creative Commons License 2 napja -1 1 502932

Egyáltalában nincs a mi kezünkben. A mérközések döntetlenről indulnak.

Előzmény: Akciós árak (502930)
rudinyul Creative Commons License 2 napja 0 1 502931

A klub tudósítását természetesen végig követtem, de mégiscsak hozzátesz ehhez jócskán amit ti leírtok.Ti néha olyat is megosztotok velünk ami nincs benne a tudósításban. Nem beszélve a játékosok minőségi jellemzéséről. Ilyenkor mindig elábrándozok róla hogy szép jövőnk van,az új megváltók már az első csapat ajtaján dörömbölnek. 

Így hogy nyertek a fiatalok, talán a szombati fiaskó is kevésbé fáj. 

Köszi a leírtakat. 

Előzmény: taka63 (502925)
Akciós árak Creative Commons License 2 napja 0 0 502930

Szerencsére megvan az az előnyünk, hogy a sorsunk most még kizárólag a mi kezünkben van nem kell figyelni, hogy más csapat mit játszik.

Hogy élünk-e az előnyünkkel majd kiderül de engem jelenleg kicsit sem érdekel a holnapi Szeged-Győr meccs kimenetele.

rage Creative Commons License 2 napja 0 0 502929

Kupameccset nem számoltam bele, a bajnokikat inkább.

 

Meg a kupameccs is 2-2 lett 90 perc után

Előzmény: VASAS.JOCÓ (502924)
rage Creative Commons License 2 napja 0 0 502928

A holnapi meccsen nekünk az X lenne a jó, illetve még az, ha a mérkőzés végén tömegverekedés törne ki, s mindkét csapat összes játékosát eltiltanák öt meccsre :-D

1911. Creative Commons License 2 napja 0 2 502927

Sajnos jelenleg nem látom, mitől változna.

Előzmény: VASAS.JOCÓ (502921)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 2 napja -2 1 502926

Tegyél ide is egy mínuszt, ha még van a zacskód sarkában!...

taka63 Creative Commons License 2 napja -2 6 502925

A tudósítás itt található: https://24live.co/live/UpJWD 

A meccs a legendás Volán pályán az egykori Czabán Samu téren volt. Egész jó pálya, türhető nézőtér, büfé, a Fáyból ismert rendező brigád, napfény, haverok, buli, fanta....

A kapuban Dínónak egy komolyabb lövést kellett hárítania, azt megtette, a többi rutin munka. Azért az feltűnt vele kapcsolatban, hogy egyre magabiztosabb, bátran kijön ha kell, kihasználja testi adottságait, majdnem 2 méter a srác, és a lapos lövésekre is gyorsabban leér, mint korábban. Fejlődik szépen, ahogy kell! 

A védelem még így is, hogy mindkét szélső védő kényszer megoldás megingás, kapott gól nélkül hozta a meccset. A Puskás Feledy belső védelem sztem az nb3 egyik legstabilabb párosa. 

Kp. Farkas Boti a szokásos munkamennyiséggel és nagyon jó hatékonysággal szűrt, egyszer megnézném az első csapatban Hidi Sanyi helyett, Rab Boldi ma ügyesen szervezett, szép dolgokat csinált, egy-egy mozdulatáért, cseléért érdemes kimenni, ő pl Berecz mellett biztosan jobb lenne, mint a jelenlegi Ulbrik. 

Varga Doni rúgott egy látványos átlövés gólt, sokat harcolt, futott, visszazárt ha kellett, Szabó Benji is hozta a tőle elvárhatót. 

Elöl Mamu, Mamusits🙂, nagyon jól játszott, már megint, rúgott egy szép gólt, kb onnan ahonnan Radó a stadionból is kilőtte a labdát legutóbb a Fáyban. Molnár Csabi ma jobb volt, mint egy hete, két gólpassz, az első egy nagyon gyors szélső elfutásból lövésre visszatett labda, a második egy pazar kiugratás középről a teljes martfűi védelem mögé szélre.

6. megnyert meccs egyhuzamban felnőtt mezőnyben a csapatban 16-18 éves srácokkal, sétálgató visszajátszók nélkül, az már figyelemre méltó, mint ahogy írtuk is, néhány szakember figyelmét fel is keltette a csapat, kivéve persze mókamikit és népi zenekarát!!! Nekik elég Bakti, Szalay, Girsik, Szántó meg Bukta! 

Való igaz bukta ez az egész mókamiki által összehordott különítmény!!!!

 

 

Előzmény: rudinyul (502915)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 2 napja -2 2 502924

Mint fogalmazol: "Ez volt Gera első veresége."

Feltétlenül jelezze, ha valakinek erről más információi lennének!

 

Előzmény: rage (502836)
Anzixx Creative Commons License 2 napja -3 0 502923

Milán Milanovic:

„Nem maradt más, a jövő év csapatát kell építeni, ezért is adtunk lehetőséget a fiataloknak, akikkel meg is vagyok elégedve."

 

Ez most mit jelent?

Az addig OK, hogy meg van elégedve Szivaccsal. Hülye is, akinek nem tetszik, hiszen egyszerre jól is, és eredményesen is játszik.

 

De most akkor őt a fiatalok közé sorolja, vagy pedig a rutinosak közé, aki köré kell építeni nagyrészt a fiatalokból álló Mezőkövesdet? És mi lesz a visszaküldéssel?

 

Előzmény: rage (502920)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 2 napja -1 2 502922

Úgy van.

A szeged esetleges győzelme csupán látszatra kedvező nekünk.

Ha ez bekövetkezik, akkor - jó eséllyel - 2024 tavaszán a Tisza parti csapat az ügyeletes az a bizonyos "fekete ló"...

 

Szurkoljunk a döntetlenért!

Előzmény: deme65 (502807)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 2 napja -1 2 502921

"Hetek óta rázzuk a pofonfát a gyenge, elképzelés nélküli játékunkkal.

 

Ma szembe jött a valóság…"

 

Ezt írod. 

 

Mára adaptálva a találó elemzést, csupán ennyit változtatnék: a valóság tegnap jött szembe...

De ez is csak holnapig érvényes.   :-)

 

Csak aztán nehogy a következő hetekben is szembe jöjjön!...

Előzmény: 1911. (502771)
rage Creative Commons License 2 napja -1 0 502920

Az tuti, ebben a korszakban volt elég szivacs nekünk.

tex66 Creative Commons License 2 napja 0 0 502919

Velunk ketszer is. Abszolut rekorder! Mind ezt fokozva majdnem a legtobb VASAS merkozesel rendelkezo klubb "ikon"is egyszerre. Ezt a VASAS korszakot Tinodi Lantos Sebestyen is csak a"Szivacs" korszakent enekelte volna meg .

Előzmény: Trooper__ (502916)
Anzixx Creative Commons License 2 napja -2 0 502918

... bár igaz, a második gólt (öngól) a saját játékostársa szerezte, egy remek lövéssel, de ez semmit nem von le az érdemeiből.

Előzmény: Anzixx (502917)
Anzixx Creative Commons License 2 napja -3 0 502917

Az öf szerint ma (legalább) kétszer adtak be Szivacs mellől (vagy alóla?), már csak rutinból de mind a kettőből gólt kaptak.

A helye teljesen biztos a védelem pillére.A szerb edző bizalma töretlen.

 

A meccs végén a volt vasasos Csekével tartottak kupaktanácsot, majd eleget tettek a közönség igényének, akik tapsoltak és pacsizni akartak velük.

 

Remekül beilleszkedett. Hülyék lennének visszaküldeni.

Előzmény: taka63 (502905)
Trooper__ Creative Commons License 2 napja -1 1 502916

És Diégó elmondhatja magáról, hogy egymás utáni két évben is kiesett az NB1-ből.

 

Biztosan nincsenek sokan, akik ilyen eredménnyel büszkélkedhetnek.

Előzmény: warr (502903)
rudinyul Creative Commons License 2 napja 0 0 502915

Írhatna valaki bővebb összefoglalót a kettő mai sikeréről. Van miről, biztos vagyok benne. 

taka63 Creative Commons License 2 napja 0 0 502914

Pedig a martfűi szőkített fejű szélső nagyon akart villogni, de szerencsére Szabó Levi nem hagyta🙂

Előzmény: demircella (502910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!