Keresés

Részletes keresés

Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37178

Ne haragudj, de én erre a tömény mellébeszélésre nem mondok inkább semmit. Megbántani ugyanis nem akarlak.

Előzmény: gingergirl (37177)
gingergirl Creative Commons License 2 napja -1 0 37177

"Benne voltál az Amway-be  és soha nem voltál szemináriumon?"

 

HTT-n voltam. Egyszer.

 

"Közben pedig védted itt a képzési rendszer, hogy ha valaki kudarcot vall, az nem a képzési rendszer, hanem az egyén hibája, állítottad az egyik korábbi hozászolásodban."

 

Nem azt mondtam, hogy "a sikertelenség az egyén hibája". Azt mondtam és mondom most is (jó sokadszorra), hogy aki a rendszert hibáztatja, azok 90%-a nem teszi meg azt, amiben a szponzorával megállapodott. És mivel a munkafolyamat kb. minden ilyen típusú vállalkozásban azonos, tehát ezeknek az alapoknak a folyamatos végzése szükséges a forgalom megalapozásához, fenntartásához és növeléséhez, innentől kezdve miről is beszél, aki nem hajtja ezeket végre?

 

Érdekes módon azt látjuk, hogy (kb. bármelyik) 10-20 éves céggel dolgozva, ahogy valaki elkezdi csinálni a szükséges lépéseket, hát nem elkezd növekedni az általa létrehozott forgalom? Hát de. Innentől kezdve kiben, vagy miben is volt a "hiba"?

 

Úgyhogy nagyon szívesen meghallgatom az x kilépőt az y cégtől, HA tudja igazolni, hogy megtette, amit meg kellett (volna) tennie.

Addig meg jobb, ha hallgat. Pláne, mivel a saját vállalkozásáról és hozzáállásáról van szó.. 

 

Az, hogy az adott cég marketing terve mennyire jó vagy nem, a fentiek után csak a második kérdés.

 

 

"Ami a termékeket illeti: Ha olyan szuper fantasztikusak a termékek akkor miért nem rendelsz több félét, hogy megérje neked a regisztrációs díj befizetése?"

 

Nem állítottam, hogy szuper fantasztikusak a termékek. Azt mondtam, van néhány, ami az én számomra jobb, mint a hasonló(?) boltik.

 

 

Előzmény: Párizs73 (37175)
Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37176

"

 (a találgatás, általánosítgatás és minősítgetés (szerintem) a gyengék és amatőrök asztala, jónéhány évvel ezelőtt nálam már tele volt velük a padlás, egy mozdulattal kisöpörtem az egészet)." Én valóban amatőr vagyok ebben a témában, csak gondolkodom.

 

Előzmény: gingergirl (37174)
Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37175

"Az amwaynek mint cégnek nem tudom, van-e képzése. A disztribútori csoportosulásoknak (N21, DA, stb.) már van. Nem ismerem őket, egyen sem voltam (bár jó néhány éve hallottam pár anyagot)." Benne voltál az Amway-be  és soha nem voltál szemináriumon?  Közben pedig védted itt a képzési rendszer, hogy ha valaki kudarcot vall, az nem a képzési rendszer, hanem az egyén hibája, állítottad az egyik korábbi hozászolásodban. Most meg azt állítod, hogy nem voltál soha Amway tagként szemináriumon? Én is tudom, hogy nem az Amway, hanem a gyémánt szervezetek  szervezik a képzést, bár én soha nem léptem be az Amwaybe, mégis elmentem az egyik rokonom unszolására szemináriumra. Ami a termékeket illeti: Ha olyan szuper fantasztikusak a termékek akkor miért nem rendelsz több félét, hogy megérje neked a regisztrációs díj befizetése?  Csak jobbak a bolti termékek?

Előzmény: gingergirl (37173)
gingergirl Creative Commons License 2 napja -1 0 37174

Hogy miért tértek vissza (ha visszatértek), tőlük kell megkérdezni (a találgatás, általánosítgatás és minősítgetés (szerintem) a gyengék és amatőrök asztala, jónéhány évvel ezelőtt nálam már tele volt velük a padlás, egy mozdulattal kisöpörtem az egészet).

 

Ami viszont tény és velem történt meg:

Nemrégen kérdeztem egy amwayes kontaktot, hogy mennyiért ad el nekem n darab, x terméket? Mire azt mondta, hogy ha akarok vásárolni, fizessek elő és rendeljem meg. Ez rendben is volna, épp csak ez a vásárlási jog önmagában évente is a többszöröse annak, amit arra az x termékre költöttem volna (ami ráadásul két-három évig kitart). Hát, akkor oldjam meg, ő nem foglalkozik eladással.

Ha nem lett volna az előfizetési díj, simán regisztrálok és rendelek. De így nem. Inkább kerestem mást, aki kiskerben is árusít.

Mivel előfizetési díjról van szó és nem termékvásárlásról, nekem ez már +egy ok lenne, hogy otthagyjam az amwayt.

De - ismétlem - mások nem tudom miért döntenek a kilépés mellett, erről őket kell megkérdezni.

 

Előzmény: Párizs73 (37168)
gingergirl Creative Commons License 2 napja -1 0 37173

Az amwaynek mint cégnek nem tudom, van-e képzése. A disztribútori csoportosulásoknak (N21, DA, stb.) már van. Nem ismerem őket, egyen sem voltam (bár jó néhány éve hallottam pár anyagot).

 

Hogy kinek "jó" egy termék (vagy bármi), az szubjektív.

Bizonyos kategóriákban a mai napig használok az amwaytől bizonyos termékeket. Az én számomra egyik bolti(hasonlónak mondott) termék sem olyan, mint azok. Egyébként pedig a saját beszállítónk termékeit használjuk. Akinek igen (a mi számunkra), jobb a kompenzációs terve.

 

Nem láttam még senkit, aki teljes anyagi függetlenségben telne az élete. Olyanokat viszont igen, aki vagyont épített network marketinggel és úgy növekszik a bevétele, hogy ma (mivel megfelelően alapozta meg, anno) nem kell ezért dolgoznia. Nekem ez a vállalkozás tetszik, ezek az eredmények tetszenek és efelé tartok én is.

 

Előzmény: Párizs73 (37164)
ásítósmacska Creative Commons License 2 napja 0 0 37172

A kérdés az, hogy a termékek árban és minőségben jobbak e a boltban kaphatóknál?

 

 

egyértelműen NEM .

 

Illetve azok fejében igen, akik be lettek vakítva, és inkább a szponzornak/ügynöknek hisznek, nem a saját szemüknek. :))))))))

Előzmény: Párizs73 (37171)
Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37171

Szerintem agyonbonyolítják a dolgot a titokzatos meghívásokkal, kifogáskezeléssel, szemináriumokkal. A kérdés az, hogy a termékek árban és minőségben jobbak e a boltban kaphatóknál?

Előzmény: ásítósmacska (37169)
Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37170

Nem kell ide " kifogáskezelés". Ha jók a termékek akkor " Mariska néni" kipróbálja és ha tényleg jók akkor belép azért, hogy olcsóbban  kapja meg a cégtől. Ha pénzt akar vele keresni akkor továbbajánlja " Juliska néninek", " Rozi néninek" és ha tényleg jók a termékek akkor Ők is regisztrálnak, hogy olcsóbban kapják meg, és ha Ők is pénzt akarnak keresni akkor továbbajánlják ezt a regisztrációs vásárlási lehetőséget, és így tovább." Mariska néninek" lesz egy nagy gyémánt hálózata a nélkül, hogy kifogáskezelő szemináriumokra járna. Józan ésszel nézve így működne egy jó fogyasztói hálózat, azonban ehhez tényleg nagyon jó termékekre van szükség, amelyek minden szempontból jobbak a boltinál.

Előzmény: ásítósmacska (37169)
ásítósmacska Creative Commons License 2 napja 0 0 37169

Jók és logikusak a kérdéseid.

 

De a gyömbéreslány max. kifogáskezeléseket fog rá válaszolni. :)))

Előzmény: Párizs73 (37168)
Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37168

Én azt hallottam, hogy 1991. óta Magyarországon több mint fél millió ember volt már benne, persze nem egy időben. Kiléptek és mindig jöttek újak. Ugyanakkor amikor meghívtak engem nyílt marketingre, ott az előadó azt mondta, hogy " fogyasztói hálózatot építenek", és " nagyon magas minőségűek a termékek". Ha ez így van akkor miért léptek ki tömegesen az emberek? Azért is benne maradhattak volna, hogy olcsóbban kapják meg a cégtől a termékeket. Akik elkezdték használni az Amway termékeket, miért tértek vissza a bolti vásárláshoz?

Előzmény: ásítósmacska (37167)
ásítósmacska Creative Commons License 2 napja 0 0 37167

Mennyien lehetnek...? 1-2 tucatnyian?

 

LOL

 

Igen, a jövő idő, meg "fejben megvan a gyémánt". A két leggyakoribb motívum. :)

 

 

Előzmény: Pac (37165)
Párizs73 Creative Commons License 2 napja 0 0 37166

Több mint 20. éve ugyanazok a személyek a sikeresek? Senki új nem ért el azóta komoly eredményt? Akkor, hogy tud ez a rendszer fennmaradni?

Előzmény: Pac (37165)
Pac Creative Commons License 3 napja 0 0 37165

Mert az MLM-es ismerősök mindig az anyagi függetlenség szöveggel jönnek, bár nem lettek azok.

 

A saját anyagi függetlenségükről mindig jövő időben beszéltek, a példának állított gyémántok és egyéb drágakövek persze már elérték, de valahogy mindig ugyanazokat a sikeres neveket ismételte mindenki.

Előzmény: Párizs73 (37164)
Párizs73 Creative Commons License 3 napja 0 0 37164

Jobb a képzése, jobbak a termékei, jobb a marketingterve mint az Amwaynek? Elérted az MLM-el a teljes anyagi függetlenséget amiről annyit beszélnek? Mert az MLM-es ismerősök mindig az anyagi függetlenség szöveggel jönnek, bár nem lettek azok.

Előzmény: gingergirl (37163)
gingergirl Creative Commons License 3 napja -1 0 37163

Helytállóak az információid. A tagsági díj nem lett fizetve, így megszűnt, igen.

Nem sokáig voltam benne (nem is kerestem vele semmit). Ennek ellenére pár terméket azóta is vásárlunk.

Azért nem mentem vissza, mert a mi partnercégünk háttere nekem szimpatikusabb.

Előzmény: Párizs73 (37162)
Párizs73 Creative Commons License 3 napja 0 0 37162

"Nem léptem ki. Megszűnt az accountom (még a 90-es évek elején)" Én úgy tudom, de javítsd ki, ha rosszak az információim, hogy Amwaynál van valamiféle éves megújítási díj. Aki nem fizeti be annak megszűnik a tagsága. Végül is ha valaki nem fizeti be a megújítási díjat, az is a" kilépésnek"  egy formája. Megnéztem az Amway 1991.-ben indult Magyarországon, tehát  ha akkor nem sokáig lehettél benne.

Előzmény: gingergirl (37160)
Párizs73 Creative Commons License 3 napja 0 0 37161

"Azért nem kezdtem újra az amwayt, mert nincs mögötte az a háttér." Milyen háttér? Akkor csak nem megfelelő a képzési rendszer, vagy nem jók a termékek? Nem fizet rendesen a cég?

Előzmény: gingergirl (37160)
gingergirl Creative Commons License 3 napja -1 0 37160

Nem léptem ki. Megszűnt az accountom (még a 90-es évek elején).

Nem kerestem másikat, hanem megtaláltak vele.

Azért nem kezdtem újra az amwayt, mert nincs mögötte az a háttér.

Hogy ki, miért megy át máshová, tőlük kell megkérdezni.

A legjobb előadás fogalma szubjektív. Szerintem mindegy, kitől, hol hallod, az számít, mekkora részére tudatosodsz vele az életednek, milyen komoly döntés elé tudod állítani vele magad. És még csak az sem kell, hogy nagyon tetsszen.

Előzmény: Párizs73 (37159)
Párizs73 Creative Commons License 3 napja 0 0 37159

Ha olyan jó lehetőségnek tartod az Amway üzletet, akkor kilépésed után miért kerestél magadnak egy másik MLM céget? Miért nem kezdted újra az Amwayt? Gondolom újra beléphettél volna. Az MLM-es ismerőseim akik nagyon dicsérik az Amwayt, mert benne voltak, vagy vannak, az Amway helyett, vagy az Amway  mellé még más MLM üzletekhez is csatlakoztak. Ha az Amway rendelkezik  ebben az üzletágban a legnagyobb nemzetközi forgalommal, gyémántjaik szervezik a legjobb képzéseket, akkor mi ez a " népvándorlás" az MLM-en belül? Mire jó ez? Kinek hoz ez hasznot?

Előzmény: gingergirl (37156)
kellyboy2006 Creative Commons License 4 napja 0 0 37158

Ugyanakkor nem kizárólagos tevékenységek ezek sem. Hiszen ugynaúgy lehet alkalmazott is, aki bérbe ad, könyvet ír, stb.

 

Illetve vállalkozó is létezik másodállásban is, különösen ha indulóról van szó , vagy tőkehiányos, kis költségvetsű szolgáltató, ami az mlmre is jellemző ( ezer más tevékenységi körben is működik ez, hogy nem igényel milliós befeketetést egy vállalkozás. Soksozr elmondtuk mr a webshopokat is pl.) esetleg más járulékköltséget szeretné minimalizálni, vagy egyéb más ok miatt (pl. közszférában dolgozó) tartja valaki előnyösnek, ha van egy bejelentett állása, amivel havi 50-75 ezret még minimálbér után is megspórol.

 

Ez teljesen ésszerű tervezési folyamat és semmiben nem különbözteti meg magát attól, hogy ő épp vállalkozó is.

 

Így ez a "saját magad ura legyél" szlogen, pláne az utóbbi években már eléggé ideje múlt.

Előzmény: gingergirl (37157)
gingergirl Creative Commons License 4 napja -1 0 37157

Szokták mondani a könyvírást, saját cédé kiadványt, lakásvásárlást majd kiadást, stb. Épp csak ezek a többségnek nehezebben elérhetők. 

Előzmény: Pac (37153)
gingergirl Creative Commons License 4 napja 0 0 37156

Csak befektetői "munkakör" létezik. Az output nem mindegy.

Előzmény: Párizs73 (37155)
Párizs73 Creative Commons License 4 napja 0 0 37155

Vannak akik az Amway, MLM helyett, és az alkalmazotti munkakör helyett a tőzsdén keresnek komoly pénzeket. Bár én nem értek a tőzsdéhez, és azt sem tudom, hogy mennyi összeggel  érdemes elkezdeni. Mindenesetre tény, hogy nem csak az MLM, és nem csak az alkalmazotti munkakör létezik.

Előzmény: Pac (37153)
Párizs73 Creative Commons License 5 napja 0 0 37154

A Gazdag papa szegény papa könyv nagyon jó, évekkel ezelőtt olvastam, azonban emlékezetem szerint nincs szó benne az MLM-ről. Az alkalmazotti szemléletet állítja szembe a vállalkozói, befektetői szemlélettel.Én így emlékszem vissza a könyv lényegére. A  szegény papa a szerző valódi apja, aki alkalmazott ,és a a barátjának az apja a gazdag papa aki pénzügyi befektető.

Előzmény: gingergirl (37152)
Pac Creative Commons License 5 napja 0 0 37153

Miért csak ezt a kettőt említik?

Előzmény: gingergirl (37146)
gingergirl Creative Commons License 5 napja 0 0 37152

Könnyen lehet, hogy igazad van. :)
Egyébként hogy látod, volt értelme elolvasnod?

Előzmény: Párizs73 (37150)
ásítósmacska Creative Commons License 5 napja 0 0 37151

Egybites MLM-esek... :)))))

 

 

Előzmény: gingergirl (37146)
Párizs73 Creative Commons License 5 napja 0 0 37150

Én csak tippelni tudok: Az MLM hálózatokban reklámozzák a könyveit ( Én is egyik Amwayos rokonomtól kaptam kölcsön a Gazdag papa szegény papa könyvet), állítólag vannak más könyvei is, de azokat nem ismerem. Ő egy  gazdag pénzügyi szakember akire lehet hivatkozni, neki pedig valószínűleg az az üzlet benne, hogy rengeteg könyvét megvásárolják az emberek az MLM hálózatokban, tehát a könyvei árusítása miatt érdeke a jó kapcsolat az MLM-el. Én ezt kívülről így látom, de lehet másként van.

Előzmény: gingergirl (37148)
Párizs73 Creative Commons License 5 napja 0 0 37149

Te vagy az MLM hálózatépítő neked kell tudni. Én egyetlen könyvet olvastam Tőle: Gazdag papa, szegény papa, de az nem MLM könyv.

Előzmény: gingergirl (37148)