Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Vandorr 2000.03.23 Creative Commons License 42
S hol vannak a természetgyógyászati eljárások?
banán, piros és kék gyümölcsök...
whisper 2000.03.22 Creative Commons License 41
Üdv Mindenkinek!
Topic beállt? Nincs kérdés? Vagy csak elmúltak a nehéz napok? :-0
whisper 2000.03.18 Creative Commons License 40
Actival! Ha valóban ciszta volt, akkor azt tudni kell, hogy (tudomásom szerint) cisztánál nincs jó és rosszindulatú forma. A ciszta ált. a petefészken fejlődő folliculusból alakul ki, ovulációs ill nem-ovulációs előzménnyel. Ennek oka lehet az. hogy a fog.gátlók egy csoportja a peteleválást gátolja. Ilyenkor lehet, hogy a folliculusból nem szabadul fel petesejt, nagyra nő, és különféle hormonokat termel továbbra is. Ezek következtében alakulnak ki bizonyos tünetek. Ciszta eltávolítást már endoszkópos műtéttel is tudnak végezni (csak két pici luk lesz a hason), nem kell végigvágni a hasat. Persze a méh állapotát befolyásilják az addig termelt hormonok hatásai.

Az alkohol ált. segíthet, oka: értágító, kicsit fájdalomcsillapító, meg oldja a feszültséget is. Nagyon régen műtét előtt csak ezt használtak!!! (Lásd: wadnyugati filmek, Onedin család)

whisper 2000.03.18 Creative Commons License 39
Csipiketörp!

Hogy mért nem? 1.,Nem szeretnék nőgyagyász lenni. 2., Egy diploma elég 3., Meg abból a két betűből is elég egy
/+1., Ha így haladok (vagyis jobban), akkor hamarosan lesz még három/

Az említett hölgy 25-30-as korosztály.

Előzmény: csipiketörp (36)
ET2000 2000.03.17 Creative Commons License 38
Hello,

egy volt baratnőm szenvedett ettől, neki egy fél üveg fehérbor lassú elszürcsölgetése tett a legjobbat.

E.T.

Actival 2000.03.17 Creative Commons License 37
Olvastam cisztákról a topicban. Én sokáig szedtem fogamzásgátlót, az eredmény mindkét petefészekben egy egy ciszta lett. Azt mondta az orvos hogy jóindulatú, de túl nagy volt körülöttem a szaladgálás, ebből azt gondolom, hogy talán súlyosabb volt a helyzet. Több ultrahangos kép készült rólam, mint a terhesekről. Már a sebész nézegetett, amikor elkezdték szedetni velem a Cataflamot végső próbaként. Irdatlan mennyiséget megettem, de már egy hét múlva normálisan tudtam menni. Addig minden lépés fájdalmas volt. Többet jártam kórházba, mint haza. A gyulladás is lement. Hogy mit csinált a májammal vagy mit nem, azt nem tudom. Most már jól vagyok, és ez a lényeg. Annyi maradt vissza, hogy meggyengült a méhem, és fejjel lefelé kell kihordani majd a gyereket, de még mindíg jobb, mintha kirámolnak.
Menszeszkor inkább csak általános rossz közérzet van, görcs szerencsére nincs.
Mindenesetre fog.gátló szedés közben tartani kell legalább évente egy fél év szünetet.
csipiketörp 2000.03.17 Creative Commons License 36
Whisper Drága!
Komolyan nem értem, miért nem startolsz rá az orvosira, nőgyógyászati irányzékkal!
Ez a tüdőembóliás hölgyismerős melyik korosztályhoz tartozott?
whisper 2000.03.17 Creative Commons License 35
Üdv Mindenkinek!

A tablettákról azt kell tudni, hogy "szabályos ciklust" alakítanak ki. Nem minden esetben csökkentik a fájdalmakat, de nagyszámú vizsgálati anyagon (emberek) lemérve beszámoltak ezirányú hatásról is, ezért ezt megemlítitk a tájékoztatóban. Több fajtájuk van, ma már általában a kombinációsokat használják, és van 1-2-3 fázisos változat. Azt, hogy melyik nőgyagyász melyiket adja - nem mindig szakmai megfontolású, hanem sokszor az dönt, hogy melyik gyógyszerforgalmazó futár/promóciós embere adta a "legjobb ajánlatot". Na ebbe nem bonyolódnék bele.

Ma már alapkövetelmény, hogy egy tabl. felírása előtt teljeskörű vizsgálatot kellene végezni. Ezt nagyon sok helyen kihagyják. A vizsgálat elemei: vérkép, májfunkció, kenet, esetleg tenyésztés, családi kórelózmény (pl trombózisra való hajlam).
Elrémísztésként egy példa: Egy ismerősöm szedett ilyen csodabogyókat, dohányzott is, aztán lett egy tüdőembóliája. Egy év táppénz.
Van akinél nagyon jó hatása van, van aki szőrösödik tőle, van aki hízik. Nincs sablon a biológiában. Ezt nem szabad elfelejteni.

Üdv

whisper 2000.03.17 Creative Commons License 34
Jó reggelt!

Valószínű azért nem fájt, mert jó fájdalomcsillapító hatása van. Ehhez mértek azonban a mellékhatások is, ezt soha nem szabad elfelejteni (fekélyképző hatás, gyomor- bélvérzés, vesekárosodás).

Szaktanács kéréssel lehet próbálkozni, korrekt válasz nem ígérhetek, nem vagyok orvos, sem nőgyógyász. Ez így elég rejtélyesen hangzik, nem? De azért igyekszem információkat szolgáltatni.
Üdv

Előzmény: Hella (30)
Gini 2000.03.17 Creative Commons License 33
Sziasztok sorstársak...:-))
Én szedtem már a világon mindent ami létezik.
Két éve aztán tüzetes mindenre kiterjedő vizsgálatok deritették ki, hogy egészen kiskoromban összeszedtem egy petefészekgyulladást,
amiből a szervezetem visszatartott dolgokat, és minden menseskor felerősödnek a tünetek amikor azok a bizonyos kórokozok dogozni kezdenek vadul.
Egy biztos... a pasi akihez jártam... aranykezű és igazi orvos. Az a kis alapos, nagyon nagyon higiénikus (csak eldobható eszközökkel dolgozó) muksi. Na Ő kikezelte a felfázás eredményeit.
Azonkivül elmagyarázta, hogy az izomfájdalmak miatt a legjobb kombináció az Algopyrin+Naprosyn (ami egy izomlazitó) a legjobb.
Tehát ahogy Gininek megjön, 1 Algopyrin + 2-3 Naprosyn kombinációt hajint be... és nem várja meg a fájdalmakat... hanem időközönként bedobál még ebből.
Kutya bajom! Amig régebben át kellett feküdnöm az első napomat, ma ha hiszitek, ha nem sportolok a konditeremben!!!
Próbáljátok ki ammondó vagyok... Jó egészséget!:-)
ribizli 2000.03.16 Creative Commons License 32
Lányok, asszonyok, ki találta ki vajon azt a mérhetetlen marhaságot, hogy a fogamzásgátló tabletta elmulasztja a menstruációs görcsöket??? Hiszen ha fogamzásgátlót szed valaki, _nincs_normális_menstruáció!! Ha leállítjuk a testünk normális hormonháztartását, persze, hogy nem működnek a "hagyományos" menstruációs panaszok sem. Én mindezzel együtt erősen megdorgálnám azokat az orvosokat, akik lelketlenül minden nőgyógyászati problémára fogamzásgátlót ajánlanak és írnak. Még mindig nem lehet tudni, hosszú távon (utódoknál) mit okozhat. És beavatkozni a szervezet hormonális működésébe imho piszok nagy merészség!
A menstruációs fájdalmak legjobb ellenszere az önszuggesztió szerintem, egyszerűen szembe kell nézni a gonddal és nem félni a fájdalomtól, görcsöktől. Én tizenéves koromban hisztis voltam, és sokkal rosszabb volt minden menstruációs ciklusom, később - néha fájdalomcsillapító segítségével - le tudtam küzdeni a félelmemet, és ma már egészen jól viselem. Az alhas melegen tartása bevált, éjjelente párnával a hasamon alszom, és nagyon jólesik úgy üldögélni a kényelmes fotelben, hogy egy pulóvert tekerek a derekam köré. (Azért néha lecsatolnám derékban a testem alsó részét, mert a derekam is tud fájni. :-) )
Az értágítás is segít, akár alkohollal, akár erős teával, kávéval.
A szülés sem mindig jótékonyan változtat a dolgon: egy ismerősöm sokkal hisztisebb lett a második szülés után, mint előtte menstruáció előtt.
Tudomásul kell vennünk, hogy szórakoznak a hormonjaink, de mennyivel jobb ez, mintha nem működnének rendesen! (A hátrahajló méhről szóló dumát minden nőgyógyász elsüti, szerintem így ez marhaság lehet...)
ribizli
banya 2000.03.16 Creative Commons License 31
X polgártársam!

Na tessék, már megint kivétel vagyok... :(( Jó pár évig szedtem fogamzásgátlót (attól sem volt jobb a helyzet), de hát öregszem, erősen közelítek - ezügyben - kritikus kor felé, meg dohányzom is, így aztán no fogamzásgátló... Viszont kinéz még jónéhány év menstruálás. Sajnos... Miért is nem lettem inkább fiú????? :)))

Megtudná valaki magyarázni, hogy az izületi, reumás betegségekre való gyógyszerek miért hatásosak a görcsökre?

Hella 2000.03.16 Creative Commons License 30
Ez érdekes. Reumás ízületi fájdalmak, mozgásszervi betegségek sajna nálam bejátszanak amúgy is. Attól függetlenül tényleg nem fájt semmim! Pláne a hasam nem.

De köszi, vigyázni fogok!

Nálad lehet amúgy orvosi szaktanácsokat is kérni?

Előzmény: whisper (29)
whisper 2000.03.16 Creative Commons License 29
Hella drága!

A Tilcotil egy igen komoly gyulladás és fájdalomcsillapító szerkentyű. Általában reumás ízületi fájdalmakra adják, meg különfále mozgásszervi betegségekre. Mellékhatása ua, mint a cataflamnak - tehát gyomorra vigyázni!!!!
Ha égető gyomorfájás van a bordaív alatti tájékon, az lehet jelzés egy kialakuló fekélyről. Nekem nagy segítségett tett ilyen alkalmakkor az Ulceran tabletta. Csak elég sokáig kell szedni, a tünetek elmúlása után még kb 1 hétig. Tudom javasolni.
So, Tilcotillal vigyázni ám!

Üdv

Előzmény: Hella (28)
Hella 2000.03.16 Creative Commons License 28
A lent említettek legtöbbjét én is próbáltam.

1. Ridol - mellékhatásként olyan kába voltam két napig, mint aki benyomott. Már jó pár éve nem szedem

2. Cataflam - mellékhatáskén gyomorfájás, ami a mai napig is fáj (lehet, hogy fekélyem lett?)

3. Fogamzásgátló - bevált, igaz, nem teljesen mulasztotta el a fájdalmat, de nem volt olyan erős a görcs

4. Most, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót, a nőgyógyászom felírt egy tuti gyógyszert. A neve: Tilcotil.

Skacok! Mintha meg sem jött volna! Nem görcsöltem, és nem voltak mellékhatások sem! Szuper!

yin 2000.03.16 Creative Commons License 27
Köszi whisper, ez nagyon jó áttekintés.

Nekem a természetes gyógymód nem használt soha (cickafark tea, Menofitt csepp és társai). A No-spa, a Meristin, a Ridol és egyéb fájdalomcsillapítók sem értek sokat. Legjobb a Naprosyn+Troparin Combinatum együtt. (De azt veszem észre, hogy az utóbbi 1-1,5 évben már csak az 1., esetleg a 2. napon fáj -igaz, akkor eléggé.)

Ti is tapasztaltok a nehéz napokon szédülést, koncentrációképtelenséget, és általános kiütöttség-érzést? Ezzel mit lehet tenni?

kiseszter 2000.03.16 Creative Commons License 26
Ha tényleg csak a természetes gyógymódok jöhetnek szóba, akkor ajánlanám a
pásztortáskából készített teát, és a ruhába göngyölt, melegített sót a pocira. Nekem ezek anno segítettek.

Ui: leginkább mégis a tabletta a legjobb ellenszer. Azóta híre sincs a fájdalomnak. rendszeres májfunkció vizsgálattal még biztonságos is - ha nem cigizel mellette.

Burung Kuntul 2000.03.16 Creative Commons License 25
En is mindig nagyon rosszul voltam, qrtara fajt a hasam... ami nekem segit ilyenkor...

1. semmi esetre sem veszek ulofordot, hanem azon a heten csak zuhanyozok
2. a kakaopor tartalmu kajak nagyon jo gorcsoldoak.. par szelet csoki, vagy jo tomeny forro kakajo
3. testmozgas... egy jo kis kifaraszto futas vagy aerobic utan teljesen elmulik (nekem edzes utan mindig elmult a fajdalom aznapra), de nem szabad a haskornyeket meg a derekat megterhelni, ha lehet, mellozzetek a "gyertyat", lebegoulest, pavat meg ilyesmit
4. lehetseges, hogy a pango salakanyaggal teli belek is bekavarnak... egy kis hashajto ilyenkor csodakat muvel

Azert erdemes lenne dokit felkeresni, nincs-e fertozes, van ugy, hogy ez all hatterben.

Burung

whisper 2000.03.16 Creative Commons License 24
Pár szó a gyógyszerekről
Az bennük a trükk, hogy egyedileg kell megtalálni a hatásosat. Van akinél a fogalmazásgátló bejön, másnál nem. Ennek individuális okai vannak, nemigen lehet megmagyarázni. Ezért többfélét ki lehet próbálni.
Cataflam - diclofenac tartalmú készítmény, az alábbi neveken kapható még:Diclofenac Stada, Diclofenac Pharmavit, Huma-Difenac, Olfen, Voltaren. Van akinél ez jön be. Mellékhatásként gyomorfekély, gyomor- bélvérzés lehet érzékenyeknél
Apranax - naproxen tartalmú, további nevek: Huma-Naprox, Naprosyn, Naproxen, Servinaprox. Elég erős hatású fájdalomcsillapító, gyull.csökkentő. Mellékhatás, mint előbb.
Ridol - összetett, inkább simaizomgörcsre van, van benne kis értágító, kodein, algopirin. Kodeinre érzékenyeket kiüti.
Meristin - kombinált, paracetamol(Rubophen), görcsoldó és kábító fájdalomcsillapító(barbiturát) van benne. Ez okoz álmosságot, kábaságot, plusz még a görcsoldó is. Hozzászokás alakulhat ki!!!!
Asszem ezeket láttam elhangozni eddig. Lehet még próbálkozni a következőkkel: No-Spa, Bricanyl. ez utóbbi elernyeszti a méh simaizomzatát, lehet kombinálni az előzőek közül valamelyikekkel, pl. diclofenac, bricanyl, No-Spa

Hölgyeim, lehet válogatni. (Nőgyógyászt előtte megkeresni, egyébként is csak receptre adják ki ezeket).

Üdv

nori 2000.03.16 Creative Commons License 23
Az én tapasztalatom: húsz éves korom előtt rettenetesen erős görcseim voltak, volt, hogy elájultam, nem segített sem a Meristin, sem a Ridol, viszont hányingert meg gyengeséget, azt okozott. Akkoriban olvastam egy jógakönyvet, amiben le volt írva egy gyakorlat, hogyan kell az egész testet ellazítani a kéz- és lábujjhegyektől felfelé haladva. Ez segített, de időben, még a görcs kialakulása előtt el kellett kezdeni, volt olyan, hogy a laborok előtt feküdtem le egy padra (egyetemista voltam). Később, amikor fogamzásgátlót kezdtem szedni, már nem volt erre szükség, mert már csak enyhe, elviselhető görcseim voltak.
Vandorr 2000.03.16 Creative Commons License 22
Most mindenki mást mond? Tegyük fel, hogy a gyógyszer kizárva. Én a Magne B6 tablettát láttam a kedvesen, hogy használt és a banán. De milyen egyéb természetgyógyászati módszerek lehetnek vajon?
tosh 2000.02.22 Creative Commons License 21
nekem vannak tapasztalataim oldalbordailag, akinek megaszonta az orvosnőgyógyász naccsosúr, hogy "hát kedveském, pettye van, a méhe hátrafele hajlik, így hát fájni fog az mindég". szopás.

amúgy próbálgassa a szentem a lent Lmondott dolgok legtöbbjét, és legjobban a melegítőpárna jön be (de ez meg csúnya régi ndk-s gyártmány, szerintem van belőle ebben az országban még hat db.)

Vandorr 2000.02.22 Creative Commons License 20
Nyman eltévesztette a gondolattársítást.
Nem tudom, hogy hatásában a fogamzásgátló nem hormongyógyszer-e?
nyman 2000.02.21 Creative Commons License 19
Ebben nincsenek tapasztalataim, de ajanlanek egy topikot Melyik a legjobb tisztasagi betet? cimmel :))
Előzmény: Vandorr (-)
X polgártárs 2000.02.21 Creative Commons License 18
Izé szal ez nem az asztalom...de azért belepofádzanék:
Ha hormongyógyszer nem is, de (rögtönzött közv.kutat. /4-ből 4/ után) a fogamzásgátló szedése elmulasztja a görcsölést.

Előzmény: banya (14)
Yv 2000.02.21 Creative Commons License 17
Fogamzásgátló segített eleinte, de aztán kb. egy éve újra visszatért..
Apranax nekem nem erős, Cataflam használ (lehet kapni, bár csak orvos írhatja fel, és mikor veszem mindig figyelmezetnek, hogy ez milyen nagyon erős gyógyszer.. nem veszem észre), de már abból is több kell:(
Olyankor otthon kell feküdni az ágyban és semmit nem csinálni.
Kedvesemmel csak hétvégén találkozunk, de amikor éppen olyan hétvége van, akkor az én kívánságomra halasztunk. Nem akarom, hogy szenvedni lásson.
Mondták, hogy szeretkezni kell, mert az orgazmus méhösszehúzódásokat eredményez és az milyen jó. Hát lehet, de az is biztos, hogy olyankor nem vagyok képes szeretkezni... Amikor nem fájt, akkor képes voltam, de újabban nem.:(
Viszont az érdekes, hogy mikor tizenéves voltam, akkor mindig akkor fájt, mikor éppen megvolt, most meg előtte két napig, amikor megjön, az enyhülést hoz, olyankor már csak tompán érzek valamit a hasimban.
Most tudom, hogy nagyon fog fájni, mert tegnap egy számomra kemény túra után lecsücsültem egy hideg sziklára. Már most érzem, hogy felfázhattam:(
Miért nem vagyok fiú?
Vandorr 2000.02.21 Creative Commons License 16
Mi ez a PMS Relief? Tudnál róla egy kicsit bővebben?
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick 2000.02.19 Creative Commons License 15
Sziasztok!

Nekem a PMS Relief nevű California Fitness termék elég sokat használt. Ez gyógynövény alapú. Egy pár nappal korábban el kell kezdeni szedni.
Esetleg Ridol kúp, de attól aznapra ki is ütöttem magamat.
Az Apranax egyátalában nem segített.
A Cataflam viszont igen, de állítólag ezt már ne lehet kapni.
Rajtam speciel a szülés is segített.

Piglet

banya 2000.02.19 Creative Commons License 14
Kedveseim!

A makacs gorcsoles nem mulik el sem szulestol, se (nagyon) rendszeres nemi elettol, se hormongyogyszertol... :((( Tudom, mert kiprobaltam mindet... :))))
Amitol viszont mulik: Humaprofen nevu gyogyszer. Recept nelkul kaphato es tenyleg hasznal.
Lehet, hogy csak peches vagyok, de nekem bazira tud fajni, volt mar, hogy ugyeletes orvost is hivni kellett, mert annyira rosszul voltam. :((( Szoval profi vagyok modszerekben... :))))

Epoilacoda 2000.02.19 Creative Commons License 13
Az Apranax semmi... Probald ki egyszer a Ridolt - fel szemet beveszel, es fel ora mulva mar csak tuzetes szemrevetelezes utan tudsz nyilatkozni, fiu vagy-e, avagy leany... :-)
Előzmény: Ha (7)