Keresés

Részletes keresés

Lacoste40 Creative Commons License 2019.11.29 0 0 6337

rtsabi Creative Commons License 2019.11.06 0 0 6336
Nagyon szuper
Köszi
Ugynezki mi április 21tol maj1 ig leszünk kint
Előzmény: erika.66 (6335)
erika.66 Creative Commons License 2019.11.04 0 0 6335

Szia, mi is április végén május elején voltunk 2016-ban, küldöm a képeket

 

Riu Palace

 

Előzmény: rtsabi (6334)
rtsabi Creative Commons License 2019.10.30 0 0 6334
Sziasztok
Április végére tervezzük Playa del carmet
Mennyi lehet problémás a tengeri fű? Vagy csak a Szerencsen múlik
És bármikor jöhet?
Lacc55 Creative Commons License 2019.10.18 0 0 6333

Későn olvastam, már megjöttünk San Diego-ból..

Előzmény: Lacoste2016 (6315)
timiszep Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6332

Még egy jótanács a mexikóba utazóknak: képeslappal nem érdemes bajlódni. Mi 50(!!!) db-ot adtunk fel postán, egyik sem érkezett meg. :((((

W.L. Creative Commons License 2019.10.01 0 0 6331
En az egesz mexikoi tartozkodasombol kb fel orat toltottem a tengerparton furdessel, azt is a tulumi romok toveben levo kis strandon.
Nekem ennyi eleg volt, engem jobban erdekeltek a "regi kovek" meg a gyarmati varosok.

Aztan Belizeben is elmentem a hires es nepszeru Caye Culkerre, hogy aztan masnap reggel az elso hajoval huzzak is vissza a szarazfoldre, mett olyan ocska tengerpartokat mint ott... Bar ott legalabb a kreolul beszelo fekete lakossagnnak koszonhetoen egy kis igazi karibi hangulat volt.

Egesz Kozep-Amerikaban csak a panamai San Blas szigeteken lattam igazan szep strandot es korallt.
Előzmény: Zs... (6330)
Zs... Creative Commons License 2019.10.01 0 0 6330

Hát, akkor ez igazán meglep... Bár lehet az tetszett neki h jobban ki van építve ;o)

 

De jó a memóriád ;o) Nah igen, mondjuk Balira sem a strandokért érdemes menni. Ha lett volna több napunk, biztos hogy belevesszük ezt is, meg El Tajint is, de azért így is elég intenzív volt, szóval kellett egy kis pihenés a végére is. Majd legközelebb ;o)

Előzmény: W.L. (6329)
W.L. Creative Commons License 2019.10.01 0 0 6329
Javan el, de volt mar Bandan, Keien es Raja Ampaton Wayagon is.
Meg Ausztraliaban a Nagy Korallzatonyon, Malazia kb osszes keleti parti szigeten, meg mittudomenmeg hol mindenhol.

Emlekeim szerint Villahermosa-Palenque busszal is csak 2 ora volt. En is csak megalltam, elballagtam a parkhoz, aztan huztam tovabb Palenquebe. A parkra magara 1 ora boven eleg volt.
Csak azert eroltetem am, mert tudom, hogy pl Balin bejottek nektek az ilyesmik. Jobban mint a strandok. ;-)
Előzmény: Zs... (6328)
Zs... Creative Commons License 2019.10.01 0 0 6328

Nem lett volna olyan kicsi az a kitérő, nem is annyira távolságban mint inkább időben. Egy plusz nap kellett volna hozzá, az meg már nem volt ;o)

Ööö, hol él ez az indonéz barátnőd? ;o) Mondjuk ha Jáván, és az ottani strandok a mérce, akkor lehet. De Pápuán és Malukuban gondolom még nem járt ;o)

Előzmény: W.L. (6327)
W.L. Creative Commons License 2019.10.01 0 1 6327
Minket ugy emlexem nem pakoltak at sehova, a palenquei kocsinkkal vittek Bonampakig is. Bar nekem tokmindegy lett volna, fix arat fizettunk a kirandulasert.
Villahermosa Edzna es Palenque kozott siman utbaejtheto, nem?
Kis kiterovel. A La Venta parkot tenyleg nagyon jol csinaltak meg. Nem muzeumi hangulata van, hanem mintha eredeti helyukon latnad a szobrokat dzsungelben.
Na mindegy, ezekre mondjak, hogy legalabb lesz miert viszamenni! ;-)
El Tajinert kulonosen, mert szerintem a legkulonlegesebb, "legmasabb" piarmisok vannak ott, szep.tropusi kornyezetben.
Mondjuk ertheto, hogy 4 fos csoportban kompromisszumokat is kell kotni.
Erdekes modon egy indonez baratnom szerint Cancun strandja gyonoru, meg indonez mercevel is. Nehez elkepzelnem. En ugye messze elkerultem, csak Tulum strandjait lattam, azok tenyleg felejthetoek.
Előzmény: Zs... (6326)
Zs... Creative Commons License 2019.10.01 0 1 6326

Mi is Pueblában aludtunk, szóval elég kényelmes volt, de valahogy nem találtam semmi igazán különöset benne. A főtér és környéke persze szép, de nem igazán fogott meg. Tonina tetszett nagyon, csak az oda-vissza út miatt írtam hogy inkább kihagynám. Viszont ha nem így mész, hanem esetleg Oaxacából a Yucatán felé, tehát útba is esik, akkor mindenképp érdemes megnézni, különleges és nincsenek is sokan. Chitzen Itza-ban nem zavartak a szuvenírárusok, szerencsére azért ki lehet kerülni őket, a piramisnál legalább még nincsenek. A cenoték számomra nagyon különlegesek voltak, eddig még nem volt szerencsém semmi hasonlóhoz. Kristálytiszta víz, fantasztikus alakzatok a víz alatt, látsz mindent. És ahogy délben merőlegesen besüt a nap...

El Tajín és Villahermosa is kimaradt sajnos, sehogy sem fért bele ennyi időbe. El Tajínt sanálom, engem nagyon érdekelt volna, mondjuk a többiek a végére már így is piramismérgezést kaptak, szóval valszeg azért sok lett volna már. A La Venta park viszont csak az olmék szobrok miatt nem tűnt annyira különlegesnek hogy megérte volna a kerülőt, úgyhogy ezt könnyebben elengedtem.

Bonampak: igen, elérhető kocsival, csak nem sajáttal ;o) Az indiánok nem engednek be, a falu határában szépen átpakolnak a saját mikrobuszaikba, és úgy visznek be, nyilván aranyáron. Ehhez nem volt sok kedvünk, ráadásul Yaxchilán így is egész napos program volt, hazafelé egy kellemes defekttel fűszerezve ;o)

 

Mexikóváros hangulata nekem is tetszett, jó lett volna itt még egy kis idő, de most ennyi jutott. A boszorkánypiacról nem hallottam korábban, ezt sajnálom, érdekelt volna.

Nekem is elég furcsa hogy a többség tengerparti üdülésként kezeli Mexikót, főleg mivel a tengerpartja nem is igazán szép vagy különleges. Ebben a kategóriában nagyságrendekkel jobb helyek is vannak, szóval Mexikóba nem ezért érdemes elmenni ;o)

 

Előzmény: W.L. (6323)
Tamas Juszt Creative Commons License 2019.10.01 0 0 6325

Ka Pál és a többiek: Ha úgy vesszük, még lehet hogy aki egy minőségi apartmanba lakik és maga választja meg, hol eszik és nincs kiszolgáltatva egy resort-nak, lehet hogy még nagyobb biztonságban is van, mert maga tudja kontrollálni hogy mit eszik és hol, amit meg resort-ban kap, ki tudja milyen körülmények között készül hátul a konyhában.

 

Majd Sargasso témában tudnátok update-et adni hogy mit láttok, tapasztaltok, láttatok ? Tudom, hogy rengeteg fórum, FB csoport van, ahol követhető live, de engem a személyes tapasztalat jobban érdekel.

Előzmény: Ka Pál (6321)
W.L. Creative Commons License 2019.10.01 0 1 6324
Illetve Mexikovarosban szerintem a muzeumot is kar volt kihagyni, az egyik legjobb amit lattam a vilagon. Mondjuk engen erdekelnek a museumok, plane a jobbak, es ez egyenesen szuper volt.
De nekem a fovaros hangulata a latnivalokon tul is bejott, a parkok, templomok, minden.
A boszorkanypiac is erdekes volt, talan a la pazinal is jobb.

De ez akkora orszag, hogy mindent lehetetlen latni benne, valogatni kell.
Szamomra eloszor megdobbento is volt, hogy topikjaban honfitarsaink java csak egy tengerparti uduleskent kezeli! :-)
Előzmény: Zs... (6322)
W.L. Creative Commons License 2019.10.01 0 1 6323
Koszi!

Ugy latszik mas az izlesunk, mert nekem Puebla nagyon tetszett (mondjuk kenyelmesebben, ott megszallva) es Tonina is egyik kedvencem, mig Chitzen Itza a rengeteg szuvenires standjaval mar nem fogott meg. Engem a cenotek is hidegen hagytak, pedig az elsoket Yucatantol tenyleg messze, a Montebello tavaknal, erdo melyen lattam.
A Rute Puucbol akkor a lenyeget lattam.
El Tajint es a villahermosai La Verna parkot ezek szerint kihagytatok?
Bonampak pont kocsival is elerheto, nem ugy, mint Yaxhilan. Minimalis kitero lett volna.
Nekem kocsi hijan Calakmul kimaradt, leirasod alapjan hangulata a peteni Tikalhoz es Yaxhahoz hasonlo, dzsungelpanoramaval es allatokkal.
A latin amerikai kaja ugy osszessegeben engem is hidegen hagyitt, akar az azsiaihox, akar a hazaihoz (!) kepest is.
Előzmény: Zs... (6322)
Zs... Creative Commons License 2019.09.30 0 1 6322

Tehát akkor egy rövid összefoglaló. Így nézett ki az út:

1. nap: Teotihuacan

2. nap: Puebla, Cholula

3. nap: Taxco

4. nap: Mexikóváros

5. nap: Mexikóváros, majd repülés Cancún

6. nap: Rio Lagartos, Cenote Zaci

7. nap: Chitzen Itza, Cenote Los Tres Oches

8. nap: Mayapan, Cenote Yaal-Utzil, Cenote Kankirixche, Mérida

9. nap: Uxmal, Ruta Puuc

10. nap: Edzna

11. nap: Toniná, Agua Azul

12. nap: Yaxchilán

13. nap: Palenque

14. nap: Calakmul

15. nap: Cenoték Tulum környékén

16-21. nap: Holbox

22. nap: Mexikóváros

 

Ennyi fért bele, több sajna nem, így is mentünk majdnem 4000 km-t. Kétszer béreltünk autót, egyszer Mexikóvárosban, egyszer Cancúnban, mindkettőt nevetséges áron, 8,5$/nap, és ebben minden kötelező biztosítás benne. Mivel 4-en voltunk, lényegesen olcsóbban jöttünk ki így mintha buszoztunk volna, a kényelemről nem is beszélve.

 

És akkor röviden arról hogy merre hány méter, mi volt érdemes és mi nem annyira. Figyelem, értelemszerűen szubjektív lesz.

Teotihuacan: kihagyhatatlan. Érdemes korán menni, és rögtön fel a Nap piramisára, mert később már órákat kell sorban állni. Mondjuk vasárnap voltunk, hétköznap valszeg más. Ha elmész Mexikóba de nem látod Teotihuacánt szart sem ér az egész

Puebla: valahogy többet vártam a várostól, nem hagyott túl mély nyomokat, olyan semmi extra, kihagyható

Cholula: izgalmas az alagútrendszer az egykori piramis alatt, de kb ennyi. Magából a piramisból, ami állítólag a világon a legnagyobb volt, kb semmi sem maradt meg, még csak el sem nagyon lehet képzelni hogy hogy és mint is volt. A templom a csúcsán látványos ugyan, de ennyi, ez sem kihagyhatatlan

Taxco: jópofa a város a helgyoldalban, csavarogtunk a szűk kis utcácskákon, felmentünk a kilátópontokra, kellemes egy nap volt, ide érdemes volt eljönni. Ennyi bogár, mármint VW valszeg összesen nincs a világon mint itt

Mexikóváros: másfél nap nyilván kevés rá, de a legfontosabbakat talán így is láttuk. A múzeumok nem érdekelnek, így az antropológiai is kimaradt. Rivera freskója lenyűgöző élőben, hideglelős élmény előtte állni. Senki ne hagyja ki! A metrohálózat tökéletes, bárhová elvisz, incl reptérről be és vissza

Rio Lagartos: hajókáztunk egy szép nagy kört a lagunában, láttunk mindenféle madarat meg krokodilt, ahogy ő itt természetesen éldegél. A rózsaszín tó nem egy nagy flash, de lehet h ezzel átbasztak és nem jó helyre vittek

Chitzen Itza: nem véletlen a legnagyobb hype, Kukulkán piramisa elképesztő, az a nem győzöd fényképezni fajta. Ide is érdemes korán érkezni, nyitás környékén már több mint fél órát álltunk sorba. Természetesen kihagyhatatlan

Mayapan: érdekes kontraszt Chitzen Itza után, minden szempontból. A kis piramisra fel lehet menni, látogató alig, az is helyi. Mindenképp érdemes

Mérida: ha egy koloniális várost nézel meg, talán ez legyen az

Uxmal: ezt is látni kell. Látványos a Varázsló Piramisa, de a Kormányzó Palotája talán még látványosabb. Ide is jönnek csoportok a maya riviéráról, de már közel sincsenek annyian

Ruta Puuc: ebből Kabah szerintem bőven elég, a többiben nem sok minden maradt meg. Itt viszont van pár elég jó állapotban megmaradt Chaac maszk

Edzna: szintén kihagyhatatlan, ráadásul annyira kiesik, hogy itt teljesen egyedül voltunk, rajtunk kívül sehol senki. A nagy piramisra már nem lehet felmenni, de a körülötte lévő kisebbekre igen. Négyen négy kis piarmis tetején állni, csak mi az egész területen, különleges élmény volt. És még két jó három méteres kígyót is sikerült látnom

Toniná: ez is elég különleges, viszont annyira szar út megy ide Palenque-ből, hogy nem tudnám jó szívvel ajánlani, idegroncs lettem mire úgy 3,5 óra alatt letudtam 130 km-t, vagyis az ezen a szakaszon található többszáz fekvőrendőrt…

Agua Azul: elég látványos, útba is esett, érdemes volt megállni itt. Azt mondták hogy sötétedés után lehetőleg ne nagyon legyünk kint az úton, ezért Misol-Ha idő hiányában sajnos kimaradt

Yaxchilán: szintén rettenetes az út idáig, bár talán egy fokkal jobb mint az előző. Bonampakot kihagytuk, úgy voltam vele hogy pár freskó nem éri meg a macerát, és bár jópofa volt hogy csak hajóval lehet eljutni ide, talán nem vesztünk túl sokat ha ezt is kihagyjuk. Bár mondjuk itt hallotunk először bőgőmajmot, és ami miatt mégiscsak megérte eljönni ide, az a lányok arcára a hangjuk hallatán kiülő őszinte rémület volt ;o) Kemény egy hangja van, azt hiszed hogy ez valami hatalmas állat lehet, pedig csak egy majom

Palenque: látványos, és sok elég jó állapotban megmaradt, illetve helyreállított rom, ezért ez is a látni kell kategória. Itt is voltak bőgőmajmok, de csak távolabbról lehetett hallani őket. Eléggé túristás, persze nem véletlenül

Calakmul: itt található a legnagyobb piramis az egész Yucatánon, amire ráadásul fel is lehet mászni, de nem csak ezért különleges, hanem mert az egész a dzsungel közepén fekszik, érintetlen területen. Közel két órát kell egy egyre szarabb úton menni befelé a dzsungelbe, de megéri a szívást. Rengeteg állatot is láttunk, vadpulykát, tukánt, majmokat, koatit gyakorlatilag karnyújtásnyira, és kevés ahhoz fogható érzés van amikor a piramis tetejéről elnézel a dzsungel felett, és ameddig a szem ellát, csak az erdő zöldje, minden irányba. Kissé kiesik, de ide (is) mindenképp el kell jönni

Cenoték: nem említeném külön mindegyiket, de egy mexikói út egyik fénypontja a cenoték, érdemes minél többet felkeresni, lehetőleg minél távolabb a maya riviérától, annál jobb, Valladolid környékén és utána már jók vannak. Nekünk talán a Yaal-Utzil tetszett a legjobban, főleg mert itt is sokáig csak mi voltunk. Búvárszemüveg kötelező!

Holbox: végül, de nem utolsó sorban. Azért esett erre a választásunk, mert távolabb lévén Cancúntól, PdC-től és társaitól, bíztunk benne hogy itt már azért kevesebben lesznek. Hát annál valóban kevesebben voltak, de azért nem elég kevesen. Maga a part olyan semmilyen, de legalább nem volt tengerifű. Egyszer jó volt, de többet valszeg nem jövök

 

Jah igen, és persze a kaja. Nos ami azt illeti, ettől viszonylag sokat vártam, ehhez képest kb két nap után már untam a tacot, és az egész mexikói konyhát kissé egyhangúnak találtam. Persze ettünk nagyon jókat is, csak és kizárólag utcán, illetve kisebb étteremszerűségekben, de vmiért azt gondoltam hogy találkozok majd olyasmivel mint pl chilis bab, de nem, egyáltalán nem. Úgy látszik ezt csak itthon találták ki. Viszont az, hogy egy üveg sör 1,2 liter, határozottan szimpatikus volt ;o)

Ka Pál Creative Commons License 2019.09.30 0 0 6321

A szemed láttára jól átsütött, megfőzött de legalább is nagyon forró ételeket fogyassz csak, a nyers ételekről, ételrészekről (beleértve a salátákat, hideg önteteket, gyümölcsöket, trumix leveket is) érdemes lemondani.

 

Szerintem ezeket az alpokat nem tartják be a sokcsillagos szállodák vendégei pl. különös veszélyben vannak a vegák az európai viszonyokból hozott megszokásaikkal, aztán csodálkoznak, hogy meghajtja őket egy gyakorlatilag megmoshatatlan saláta saláta pl..

Előzmény: Tamas Juszt (6318)
malnatorta22 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 6320

Mi sokat ettünk utcán helyi kocsmákba és nem volt semmi bajunk. A szálloda is csak 3 csillagos volt éjjel nappal lehetett enni inni ott sem ért semmi rossz. Ha kirándultunk ott ettünk ahol megéheztünk és nagyon finom kaják voltak.

Előzmény: Zs... (6319)
Zs... Creative Commons License 2019.09.30 0 2 6319

Vagy inkább csak a top helyeken van gond. Az utcán frissen készítenek mindent, nem tárolják, tehát nincs ideje megromlani.

De korábban javasolták neked hogy inkább ne menj Mexikóba. Szerintem fogadd meg.

Előzmény: Tamas Juszt (6318)
Tamas Juszt Creative Commons License 2019.09.30 -2 0 6318

Nagyon bátrak vagytok. Én szemezek Mexikóval, érdekelnek a látványosságok, a tengerpart, az egész hangulat, de kaja terén nem hiszem hogy bármit meg mernék enni az utcán.

 

Hogy bízzak az utcai éttermekben, ha még a top resort-okban is dög betegek a túristák a kajától? (Palladium, Barcelo, összes nagy resort, 20-ból 19 elégedett, 1 beteg mint a dög, szóval gond van a higénével, még a top helyeken is).

 

 

Előzmény: Lacoste2016 (6316)
kubainfo Creative Commons License 2019.09.29 0 0 6317

Walmart, vagy Playa del Carmen-en a Juarez és a 40. AVE sarkán van egy AT&T üzlet, vagy a 10. Ave-n sorban sorakoznak a Telcel kártyát áruló boltok. Telcel-t mindenki árul.

Szerintem a legjobb ajánlat az Unefon (At&T) aki napi 10 MXN-ért mindent korlátlanul ad (internetet is). Ha vidékre mész, akkor sok helyen nincsen térerő, de Cancun-Playa-Tulum vonalon mindenhol ok.

Előzmény: Zsuzsanna Nagy Andrásné (6308)
Lacoste2016 Creative Commons License 2019.09.26 0 0 6316

Zs....

 

Szerintem ebben nincs igazad.Pl.engem is èrdekel minden más.A kaják nem annyira,nem enni ‘járok’Mexicòba.Én ezèrt sem járok oda All Inc.-ba.Eszem ahol és ami szimpatikus.

Előzmény: Zs... (6309)
Lacoste2016 Creative Commons License 2019.09.26 0 0 6315

Hello Lacc55!

 

Szinte biztosra mondom,hogy California déli részèn.Mièrt?

Előzmény: Lacc55 (6311)
Lacc55 Creative Commons License 2019.09.21 0 0 6311

Hello Lacoste, merre leszel október 4-5?

Előzmény: Lacoste40 (5852)
_chillout_ Creative Commons License 2019.09.21 0 0 6310

Mi történt a hozzászólások számozásával?

 

Ka Pál Creative Commons License 2019.09.21 0 0 6309

Engem pl. érdekelne a szállodán és kaján túli világlátásod is :O))))

Előzmény: Zs... (6309)
Zsuzsanna Nagy Andrásné Creative Commons License 2019.09.21 0 0 6308

Sziasztok! Szeretnélek benneteket meg kérdezni, hogy internet sim kártyát hol és mennyiért lehet vásárolni ( Playa Del Carmeni részen) ? 2 hetes kinntartózkodáshoz lenne rá szükségem. Köszönöm előre is a választ.

W.L. Creative Commons License 2019.09.16 0 0 6310
Nem hosszu regenyre gondoltam persze.
Csak hogy az osszbenyomasok milyenek voltak, es hogy par kulon emlegetett hely, mint pl Puebla, El Tajin, Tonina, Yaxhilan es Bonampak hogy tetszettek.
Előzmény: Zs... (6309)
Zs... Creative Commons License 2019.09.16 -1 2 6309

Hát, őszintén szólva nem látom túl sok értelmét, ezért is nem írtam. Itt úgyis mindenkit max az érdekel hogy melyik szállodában milyen a kaja, a másik topikot pedig kb senki nem olvassa. Azért majd igyexem vmit ha lesz egy kis időm.

Előzmény: W.L. (6308)
W.L. Creative Commons License 2019.09.12 0 0 6308
Zs...
Irhatnal egy osszefoglalot az utatokrol, ide vagy a Kozep-Amerika topikba.
Előzmény: Zs... (6301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!