Keresés

Részletes keresés

hgwells Creative Commons License 2 napja 0 0 149076

Meggy : Ph.: 3.1  Brix 9 

Korai őszibarack Ph 3.2 Brix 9

 

 

hgwells Creative Commons License 3 napja 0 0 149075

Köszönöm !

 

Attól félek , hogy nem gyantásodik-e egy idő után ?

Előzmény: kezman46 (149074)
kezman46 Creative Commons License 3 napja 0 0 149074

Enyémbe pálma olaj van, Tscós :) öt éve használom semmi gond vele, ha lehül megdermed mint a zsir, ha alágyujtasz megilvad, semmi szaga, én ajánlom.

Előzmény: hgwells (149073)
hgwells Creative Commons License 3 napja 0 0 149073

Tisztelt Mindenki !

 

A dupla falu főző megvan.

Keresek Debrecenben Hőközlő olajat.

Létezik, hogy csak a MOL Thermol 68 van és minimum 10 literes kiszerelésben ?

(ha más nem lesz megveszem azt , de 3.8 liter is elég lenne)

Van-e közöttünk olyan aki esetleg pálmaolajjal töltötte fel az üst dupla falát ?

Ötleteket várnék amik be is váltak.

öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 149072

Vizet főzni nem praktikus, ezért csak annyira vizezek, amennyire feltétlenül szükséges.

Előzmény: !MARATHÓN (149070)
Green Corner Creative Commons License 3 napja 0 0 149071

Az már dzsúsz.:) 50-50 nekem, de már a cefrézésnél és forró vízzel.

Előzmény: !MARATHÓN (149070)
!MARATHÓN Creative Commons License 3 napja 0 0 149070

3:1

Előzmény: Green Corner (149056)
raczno Creative Commons License 3 napja 0 0 149069

Köszi, de a gratuláció a lent felsorolt, és még esetleg kifejtett egyéneket illeti, akik megosztották a tapasztalatukat, és a Szabit, aki az egészet össze hegesztette...

Ha lesz időm, és kedvem, majd felpolírozom, hogy szép is legyen, ne csak jó...

Előzmény: 1zsakkrumpli (149067)
raczno Creative Commons License 3 napja 0 1 149068

Rajzra nem vállalkozom, de este teszek fel pár közeli képet, nem egy bonyolult cucc, csavar, és pár alátét...

Előzmény: kivimánia (149066)
1zsakkrumpli Creative Commons License 3 napja 0 0 149067

Szép is, jó is ...

Gratulálok!

Előzmény: raczno (149059)
kivimánia Creative Commons License 3 napja 0 0 149066

Kedves ranczo, a hátsó ajtó zárját légyszíves lerajzolni,őtletes. Most csinálok egy nagyobbat,mint ami volt eddig agyaltam,hogy milyen megoldás legyen,de ez tetszik.

Előzmény: raczno (149065)
raczno Creative Commons License 3 napja 0 1 149065

Köszönöm, de mint írtam, kapott tervekkel dolgoztam, kicsit testre szabtam...

1,1 kw, 1440-es fordulat, IMI motor.

Perforált tárcsa forog, egyenlőre még csak magozó.

Tervezek bele egy másik tárcsázás 4 db késsel, és egy

központi előzúzó rettenettel, mint egy ágvágó

 

3 rövid videó, amikor müködik:

 

https://youtu.be/Oal6_2I7aU0

https://youtu.be/zpQPfbXB4uk

https://youtu.be/olJ11Cv6jFw

Előzmény: mili70 (149062)
72lakiluk Creative Commons License 3 napja 0 0 149064

Egy AD-11-en már gondolkodtam. Műszaki analfabéta elboldogul vele ? A kalibrálós része mennyire macera ? Egyszer vettem egy medence ph mérőt, aztán ki is ba..tam a fenébe. Tudom nem létfontosságú, de ez olyan hobbi, ami ennyit megér, ha ezzel a jobb főzet felé tehetek egy lépést.

Előzmény: kopasz szuzukis (149047)
Green Corner Creative Commons License 3 napja 0 0 149063

Szerintem ez csak Horkai.(?)

Előzmény: mili70 (149062)
mili70 Creative Commons License 3 napja 0 1 149062

Pofás lett, használd egészséggel, és megelégedéssel. 

Egyébként mekkora motor van rajta, és milyen fordulatú? Csak az almástermésűeket tervezed rajta zúzni, vagy lesz a csonthéjasokra is rács? 

Előzmény: raczno (149059)
sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 1 149061

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (149019)
Figyelget Creative Commons License 3 napja 0 0 149060

Keverővel nem ég az le, hozzáadott víz nélkül sem. De értem, biztos, ami tuti! :-) 

Előzmény: !MARATHÓN (149055)
raczno Creative Commons License 3 napja 0 1 149059

Talán most a kép...

 

Előzmény: raczno (149058)
raczno Creative Commons License 3 napja 0 1 149058

...őőőa kép lemaradt, és a sok köszönet Kruplinak, aki még a terveit is oda adta, Geennek, Csikkynek, Gábornak (remélem nem felejtettem ki senkit),

akik elláttak tanáccsal

 

(és a kép le is fog, mert nem tudom feltölteni...)

 

 

 

raczno Creative Commons License 3 napja 0 0 149057

Elkészült a magozóm, cserkóval avattam fel:

 

Green Corner Creative Commons License 3 napja 0 1 149056

Akkor a birshez mennyit adsz? Annak a keverőnek gondolom elég nagy a teljesítmény igénye, az én főzőmön 120W-s motor lehet, 20 forog a keverőtengely, szimpla fal és nem ég le. Szakaszosan forog, cefre függő.

Előzmény: !MARATHÓN (149055)
!MARATHÓN Creative Commons License 3 napja 0 0 149055

Ne égjen le.

Előzmény: Figyelget (149021)
Dezső1959 Creative Commons License 4 napja 0 0 149054

Hmmm. Valami porszem került a rendszerbe ezek szerint. Nem kaptam visszajelzést sem a sikertelenségről. Másik címről elküldtem esmét. 2 db mailt.

Előzmény: Pálinkaszerelmem (149052)
Pálinkaszerelmem Creative Commons License 4 napja 0 0 149053

Most kaptam meg! Köszi!

Előzmény: Dezső1959 (149035)
Pálinkaszerelmem Creative Commons License 4 napja 0 0 149052

Nem kaptam meg a mailt!

Előzmény: Dezső1959 (149035)
Figyelget Creative Commons License 4 napja 0 0 149051

Hasonló BRIX-mérőm van és ilyen határvonalat mutat. 

 

 

Előzmény: kopasz szuzukis (149047)
zsorsz Creative Commons License 4 napja 0 0 149050

Aha,vagy fosókával

Előzmény: beetee (149045)
hgwells Creative Commons License 4 napja 0 0 149049

Szerintem zselatinos derítés nem kell , nagy részét megitták (van akinek ízlett is és megvannak).

Akkor felhígítom 25% -os alkoholfokra és veszek az aromatányérba friss sárgabarackot és azon átfőzöm.

Meglátjuk.

Előzmény: obsitos3 (149046)
hgwells Creative Commons License 4 napja 0 1 149048

Tavaly örököltem egy kisebb gyümölcsöskertet.

Mivel tőlem 50 km re van , megbíztam egy bácsit aki havi összegért gondozza.

Régebben is ő segített gondozni a rokonnak.

Mivel meghalt nyáron a rokon, rábíztam a gyümölcsöket is.

Nagyrészt őszibarack meg kisebb rész szőlő.

Úgy cefrézett mint az öregek , jó a földről szedett hulló a cefrébe.

Kifőzettem , az eredmény pedig szerintem szörnyű lett (az öregnek ízlett)

Próbáltam ágyast csinálni még a télen , de nem lett sokkal jobb.

Ezért gondolkodtam újrafinomításbán (vodka szerűség vagy tiszta szesz vagy ablakmosó folyadék)

Igen , a hétvégén ha törik ha szakad főzés lesz :-)

Előzmény: obsitos3 (149043)
kopasz szuzukis Creative Commons License 4 napja 0 0 149047

A BRIX-mérő egészen jó. Bár, olyan éles leolvasási határvonalat senki se várjon el cefre esetén. A fényképen látható vonal csak tiszta, színtelen oldatok esetén "jön". Érdemes mérés előtt a szilárd lebegő anyagokat kiszűrni.

 

A pH-mérő meg inkább csak vicc. Mi villanylakmusznak neveztük. Körülbelül olyan pontos, mint egy egyszerű pH-papír.

 

Ha már kézi pH-mérő, akkor ez a belépő szint: AD-11

http://www.laboreszkozok.hu/M%C5%B1szerek/pH_m%C3%A9r%C5%91/pH_teszter/AB-22_v%C3%ADz%C3%A1ll%C3%B3_h%C5%91m%C3%A9rs%C3%A9klet_kompenz%C3%A1lt_pH_m%C3%A9r%C5%91.html

/ ilyen kéziműszerből több darabot is használunk. Ipari körülmények között, napi több tucat mérés. Eddig kettőt kellett cserélni az elektróda védősapka törése miatt.  Pontossága megközelíti a nagyságrendekkel drágább asztali, precíziós pH-mérőkét. Könnyen kalibrálható. Minimális karbantartással (időnként mosószerrel áttisztítod az elektródát) több, mint 10 évig bírja./

Az AD-12 meg már "tudományos fokozat".

Előzmény: pacsepa (149037)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!