Haver megpróbálta. Attól volt olcsó a mandarin, hogy "beszáradt". Ezokból egy idő múlva feladták a pucolást és héjastól cefrézte le(két délután pucolta a család). Ezzel még azt is elrontotta, amivel addig vesződött. Egy gyantaízű valami lett a végeredmény, hiába volt ott mögötte a citrusos illat, szinte ihatatlan lett.
Sziasztok! Előre is Boldog és jó pálnikában gazdag Új esztendőt kívánok mindenkinek!
Az az ötletem támadt hogy a piacon begyüjtök olcsó mandarint. Valaki próbálkozott már hasonlóval? Hogy bírták az élesztők a sok kémiát a mandarinban? Milyen pálinka lett belőle?
a "csoka joci" féle daráló erősen felkeltette az érdeklődésemet :) Köszönet a megosztásért! Valaki igazolná hogy jól működik e szilvánál? és hogy nem töri e a magokat?
Az alma darálàst én egy 4.5 kW-os kalapàcsos terménydarálóval oldom meg. Teljesen "jodhurt" állagura veri szét az almát!
Ha magamnak készítenék ilyet, akkor inkább a Krumpli példányát másolnám le, annak nincs spéci anyagigénye és jól muzsikál, a többi költség meg azon múlik ki, hol, mit, mennyiért. Én azért szerettem bele ebbe a habarcskeverő alapú dologba, mert a pincébe lerakom azt, ami nem megy tönkre a párától, de oda egy egybe épített gépet nem viszek le, a fűnyírót sem, a műhelybe pedig már nincs több hely ilyeneket kerülgetni egész évben. 90-ből, ha nem magadnak csinálod én nem tudom meddig jutsz el, de tartok tőle a célig biztos nem.