Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Spenót 5 napja Creative Commons License 167814

A C64 biztos sok tehetséges sportolótól fosztotta meg az országot.

Nem tudtam nem észrevenni enyhén szarkasztikus megjegyzésedet... :) Asszem 8.-os voltam, amikor megkaptam a C64-et és utána mentem rögbizni. Mondjuk, velem nem vesztett volna az ország sokat, ha soha nem jutok el rögbizni. Hihetetlen eredményeket értem el. Egyszer pl. egy meccsen becseréltek a csapatba, mert az egyik srácról letépték a gatyát, rajtam meg volt... Énnek ellenére beváltatlan ígéret maradtam :)

0 azaz nulla olyan sport van, ahol meg tudtam ütni az átlagos szintet, de nagyon kitartóan keresem a kivételt :)

Előzmény: Bozótkutya (167813)
Bozótkutya 5 napja Creative Commons License 167813

Én nem sportoltam szervezett keretek közt, de egész nap kint lógtunk, bringáztunk, fáramásztunk. Még akkor is rengeteget amikor volt már C64  :)  

(mert az én időmben már volt :))

Előzmény: Spenót (167810)
Bozótkutya 5 napja Creative Commons License 167812

Persze lehet ragozni

 

Azért van ott a szmájli, mert szerintem sem ennyi, de azért ez a lényeg. 

Előzmény: Lassú Nyíl (167811)
Lassú Nyíl 6 napja Creative Commons License 167811

Ennél azért több: az ő személyisége, az életszemlélete, mindennek a kialakulása, a körülményekkel együtt... hogy mitől ér el valaki többet (ez meg mi a fene?) még hasonló adottságok mellett is.

Előzmény: Bozótkutya (167808)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167810

Igazad lehet. Régen tök természetes volt, hogy judozom, kajakozom, stb. Nem is tudom, hogy a mai cigizős térenülősnek mi az akkori megfelelője. Szinte mindenki sportolt valamit. Tényleg bazinehéz lehet őket kirobbantani a nullaságból...

Előzmény: Bozótkutya (167807)
Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167809

Kajaügyben:  az internyet feneketlen kút, de el is lehet rendesen tévedni benne :P  Volt egyszer egy olyan könyv, hogy Teljesítményfokozó sporttáplálkozás, ha kell át tudom küldeni pdf-ben, ez sem hülyeség, bár nem egészen mai. Kindl Gábor előadásai a videómegosztón elérhetőek, egészen máshogy áll hozzá a dolgokhoz, de nagyon érdekes.  Aztán van n+x angol nyelvű irodalom a témában, meglepően sok letölthető a netről ha elég ügyesen kutakodik az ember :)

 

(btw, épp a minap találtam meg Noakes igencsak pálfordulást jelentő könyvét, a Waterlogged-t. Még odáig nem jutottam, hogy el is olvassam, sajnos)

Előzmény: --Pierre-- (167781)
Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167808

A rövid és tömör annyi, hogy menj és csináld :)

Előzmény: Lassú Nyíl (167805)
Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167807

Én nem hiszem, hogy ő feltétlen alkalmas volna erre....Akiben már alapból meg van a sport, teljesítmény et cetera iránti igény és drive annak mondhat valamit, de a téren cigiző meg a gép előtt görnyedő ifjúság számára sztem teljesen semmitmondó. De tévedhetek, persze :)

 

Volt vitám másokkal a Mindenfutás Egyeteme beszélgetéssel kapcsolatban is kb hasonlóról, én ott úgy éreztem, Andrást és Simonyi Balázst kb úgy tekintette a közönség, mintha a kardnyelővel beszélgetnének a gasztroműsorban...

 

Természetesen tényleg kellenének példák, de ahogy te is mondod, aki már nagyon távol van, nagyon elérhetetlennek tűnő dolgokról beszél az - bár talán motiváló valamelyest - kevésbé tud megmozgatni az átlag emberkében valamit.

Előzmény: Spenót (167801)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167806

Én bírnék egy egész estéset is, de jelenleg engem nem kell motiválni. :-) 

Előzmény: Lassú Nyíl (167805)
Lassú Nyíl 6 napja Creative Commons License 167805

"rövid és tömör anyagot..." :-)

Előzmény: Spenót (167801)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167804

Nekem olyan billentyűzetem van a SamuFonon, hogy minden ékezetes betű látszik. Tökre nem lenne türelmem nyomva tartani és úgy gépelni. Almás cuccokon is biztos van ilyen, de miattam maradhatnak a mellek... :)

Előzmény: Zsazsi (167803)
Zsazsi 6 napja Creative Commons License 167803

Pedig mar megtanultam, h hogyan kell ekezetet irni az iPad-an. Csak eppen megint elfelejtettem. :o)

Előzmény: Spenót (167793)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167802

Teljesen hihető kis történet. Ügyes vagy :)

Előzmény: Bozótkutya (167799)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167801

Az 1800-as évek közepén a Margitszigeten egy vidám összeröffenés keretében (amikor még narancssárga volt a sziget tőlünk) volt szerencsém tőle meghallgatni egy nagyon jól összerakott, profi előadást a Spartathlonról.

Engem annyira lelkesített a dolog, hogy el sem tudom mondani. 

Utólag csak annyi vele a "bajom", hogy olyan elérhetetlen és hihetetlen teljesítménynek tűnt  ez akkor (ahogy most is), hogy nekem hiányzott volna egy kis iránymutatás és egy olyan pár mondat a végére, hogy mit csináljon egy olyan emberke, aki a saját szintjén szeretne hasonló eredményt elérni, amire büszke lehet.... aztán fejlődhet belőle tovább.

 

Nem futós téma, de szerintem mostanság ez hiányzik a fiataloknak, mert a szülők nagy tömegei szénné dolgozzák/isszák/TVzik/netezik/nemtommicsinálják magukat és nincs elérhető közelségben példa, csak Győzike és társai.

 

Mivel én öreg vagyok és korán megismertettek mindenféle sportokkal (a cucilizmusban ez azért könnyebben ment) nekem szerencsére mindig volt előttem valami olyan elérhetőnek tűnő cél/példa, amit/akit követhettem kisebb-nagyobb sikerrel.

Lehet, hogy rosszul látom, de sokaknak ez hiányzik ma vagy sokkal kevésbé adott, mint a korosztályomnak volt anno.

 

Szóval, szerintem András sajnos szerényebb annál, hogy összerakjon és terjesszen egy ilyen rövid és tömör anyagot, amivel irányt mutathatna azoknak a srácoknak, akikben benne van a lehetőség... de el is vész.

 

Pedig talán jó és hasznos lenne...

 

Előzmény: Bozótkutya (167798)
lacciko 6 napja Creative Commons License 167800

Alkalmasságira kell ez a táv, terepen, változó szintekkel. Van még rá bő fél évem, és legalább 7-7:30-ra le szeretném vinni az időt. A résztávosnál említett gyors futást mihez mérjem? Akkora tempó, amit még éppen elviselek, vagy beégjenek az izmaim, vagy égjen a tüdőm, stb?

Mikortól álljak rá a résztávokra? Ha mondjuk megy a 7 km 30 perc alatt? Mi legyen a kitűzött cél? Padon mikor futok nem mondom, hogy nem fáradok el, de nem vagyok annyira ki, hogy összeessek a fáradtságtól.

Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167799

Teljesen prózai....verseny után lezuhanyoztam, átöltöztem és a mocskos futócuccot beraktam egy szatyorba. Az eredményhirdetés előtt már nem mentem el az autóig, a szatyrot letettem egy padra és ottfelejtettem... A kedvenc mikiegeres törölközőm, a kedvenc futónacim és a fehérnemű...Állítólag megtalálták, gyakorlatilag nem került elő.

Előzmény: Spenót (167790)
Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167798

Nem is értenék miről beszél....

Előzmény: Spenót (167797)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167797

Lőw András hozzáállása nekem nagyon példaértékű. Már-már gyanúsan normális ez az ember :)

Komolyan jó lenne megismertetni őt a kamaszokkal, bár sokan fel sem fognák, hogy ő mit tud...

Előzmény: Zsazsi (167791)
Alg 6 napja Creative Commons License 167796

Ha most kezdted el akkor egyelőre szerintem rendben van ez a 6-7km, kell az alap állóképesség. Később legalább az egyiket, de inkább kettőt ki lehetne cserélni egy olyanra ahol résztávokban lefutod azt a 2 km-t amire készülni szeretnél: mondjuk erős 6x200m-ekről szépen emelve 10x200-ra, közte 100-200m könnyű kocogás, vagy 3-4-5x400m-ek 200-300m kocogással közte. Az összes résztáv kb. ugyanolyan tempó legyen, ne fusd el az elejét.

 

Biztos lehet jobban is, de én valami ilyesmit csinálnék...

Előzmény: lacciko (167792)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167795

Szia!

Ha kint is megpróbálod lefutni amit írtál, te is tudni fogod, hogy a futópados gyakorlat ránézésre megtévesztően hasonlít a futáshoz, de mégsem az. :)

Futópadon szeretnéd ezt a távot gyorsabban futni vagy szabadban?

Ez a 2km amúgy micsoda? Nem sprint, nem középtáv, és egyáltalán nem hosszútáv. Miért pont 2km?

 

Itt leginkább hosszabb távokra készülnek a futók. Én is kíváncsi vagyok, hogy lesz-e olyan, aki meg tudja mondani, hogy mit tegyél, ha ezt a távot vetted a fejedbe...

Előzmény: lacciko (167792)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167794

(oYo)

Előzmény: Spenót (167793)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167793

Sose vettem észre, hogy a reggeli kávénak van melle... pedig ezeket a dolgokat általában figyelem.

Előzmény: Zsazsi (167791)
lacciko 6 napja Creative Commons License 167792

Sziasztok!

 

Érdekelne, hogy mit ajánlotok az állóképességem növeléséhez, egy táv minél gyorsabb lefutásához.

A cél 2 km minél gyorsabb teljesítése. Pár hete kezdtem el úgy az edzést, hogy heti 3-szor futok 6-7 km-t, melyet 30-40 perc alatt tudok(5-5 perc bemelegítő és levezető sétával). Nem tudom ez mennyire számít rossznak vagy jónak, csak viszonyításképpen írtam le.

A másik, hogy ezt futópadon szoktam. Futó ismerősöm szerint ez elpazarolt idő, nem olyan mint kint a szabadban.

Mi a véleményetek?

 

Köszi előre is!

 

Üdv!

Zsazsi 6 napja Creative Commons License 167791
Spenót 6 napja Creative Commons License 167790

Támogatnék egy aláírásgyűjtést a témában... bár nekem a mostani női "reccsgatya" divat is bejön.

Azt nem kérdezem meg, hogy hogy lehet valahol ottfelejteni egy ilyen ruhadarabot.... ;)

Előzmény: Bozótkutya (167789)
Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167789

De szerettem az olyan nacimat...egyszer ottfelejtettem B.almádiban... :(    Mostanában olyan decens fazonokat csinálnak a csajoknak, hogy oldalt le van varrva egy külön darab anyaggal ez a "slicc" egyenesre. Szerintem béna és gyors futásnál vagy terepen még kényelmetlen is. 

Előzmény: Spenót (167785)
Lassú Nyíl 6 napja Creative Commons License 167788

Frissítés ügyben: a gugli egy rakás találatot ad pl a "how to eat during long run"-ra (variálni lehet science-el, stb is), de nekem sosem világos, hogy ténylegesen mennyi tapasztalat / todomány / marketing van mögöttük.

Előzmény: --Pierre-- (167753)
amatőr 6 napja Creative Commons License 167787

Csodálod?
Vizualitás és ennyi.

Előzmény: Spenót (167786)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167786

Na, megöltem a topicot...

Spenót okt. 17. Creative Commons License 167785

Nekem is van egy Asics futónadrágom, ami oldalt úgy föl van sliccelve (vagy mi van vele csinálva), hogy úgy érzem, mintha tangában lennék. Nem mernék végigfutni benne a Budapest Pride-on, az tuti :)

Mondjuk, kényelmes... Max. kertészkedni merek benne :)

Előzmény: rrroka (167783)