Keresés

Részletes keresés

Keelhaul Creative Commons License 2006.09.28 0 0 519
Ár / minőségben az ÁSZOK vezet
colacoke Creative Commons License 2006.07.24 0 0 518
csapolt:Budweiser budavar
üveges-külöleges kategória:Bernard,Löwenwiess
üveges-bármelyik boltba megkapod-Stella Artois,Hofbrau Munchen
dobozos sima-Amstel
Magyar abszolut:Szalon
Putta kategória:Arany ászok,Radegast
h-alga Creative Commons License 2006.07.21 0 0 517
Mi lesz így a világgal?
Megállíthatatlanul száguldunk a szakadék felé?
Szerintetek van-e remény?

Zöld üvegben a palackos Budweiser Budvar.
Miért teszik ezt velünk?
Dreher Antal Creative Commons License 2006.07.02 0 0 516
Szerintetek mi lehet az oka annak a tendenciának, hogy németországban, Ausztriában tökéletesen megfelel az NRW sörös palack a fogyasztóknak, míg kishazánkban már az alap kategóriás söröknek is egyedi palackja van? Iszonyú bonyolult ennek a sokféle sörösüvegnek a kezelése, válogatása... mármint az üzletekben. Ráadásul sok gondot tud okozni a palackozó gépsorokon is.
Dreher Antal Creative Commons License 2006.07.01 0 0 515
A héten Stájerországban ittam két finomságot: Murauer Märzen, és Hirter Privat Pils nevű helyi söröcskéket. Tetszett mindkettő!



Murauer Märzen

Hirter
Borosi Creative Commons License 2006.07.01 0 0 514
A helyi mixer nem hallott még a sörkoktélról? Egy magyarázat van: amatôr...



A sörös koktélokban sok minden nagyszerű. Az egyik az, hogy igenis vannak.
A másik, hogy            
elkészítésükkor nek kell komoly képpel abban a fémkukában rázogatni ôket, a
legritkább esetekben    
kell tört jeget adogatnunk hozzájuk, és koktélcseresznyével sem tanácsos
díszíteni ôket, mert az úgy
festene egy sörkoktélon, mint boxeralsón a bojt. A sörös koktélok általában
nem találhatók meg egy  
bár koktéllapján, és kevés az a mixer, aki fintorgás nélkül elkészítené
ôket, továbbá igaz az is:   
bátorság kell az elfogyasztásukhoz. De hát kocsmában a bátorság elôbb jön
meg, mint az étvágy, az   
FHM tehát nem tököl, büszkén bemutatja 10 sörkoktélreceptjét...



Bloody Beer

1 üveg sör, 1dl paradicsomlé

Keverd össze a sört és a paradicsomlét. Utóbbi helyett pénzemberek
használhatnak Bloody Maryt is, az  mégsem olyan ciki. A végeredmény
szempontjából egyébként mindegy, így is, úgy is túlérett, megerjedt
paradicsom ízét kapod. Mennyei.



Búzadara

1 üveg búzasör, egy nagy pohár grapefruitlé, 0.5 dl vodka

Egy nagy edényt tölts meg félig jéggel, öntsd bele a búzasört, a
grapefruitlét vagy citromos Fantát,  majd egy magától értetôdô mozdulattal
löttyintsd rá az anyácskát. Hogy is mondjuk...? Meglepô friss,
zamatos üdítôital nyerhetô.







Nagyágyúk

3-4 fajta erôs sör

Szabadulj be egy nagyáruházba, és vedd meg a 4 legerôsebb sört. Otthon
aztán ne csak a bendôdben    
keverd össze ôket, hanem már ivás elôtt, eyg nagy edényben. Megszállott
gyomorrontók                
megbolondíthatják egy kevés üdítôvel is.



Süsü

0.5 dl vodka, 3-4 csepp Tabasco, 1 kis üveg nagyon hideg sör

Eyg magas pohárba tegyél jeget, citrom- vagy lime-szeleteket, gurítsd rá a
vodkát, csepegtesd rá a  
Tabascót, és az egész tetejére jöhet a sör. Csíp, rúg, karmol, emberpróbáló
sörkoki.                


Kék sör

1 korsó sör, 2 cl Blue Curacao

Fogd az egyik kezedbe a sört, a másikba a Blue Curacao-t. Öntsd össze ôket.
Kész.                   


Mézes sör

1 korsó barnasör, 3 teáskanál méz

Egy koktélokkal foglalkozó websitera küldte be egy édes amerikai fôiskolás.
Azt írja: nem merte     
"csak úgy" meginni a barna sört, mert rettegett az ízétôl, ezért
belecsurgatott egy kis mézet. Végül
az egész fôiskola kori Brumit rendelt a büfében...



Bôlé

0.5 dl rum, 2 dl sör, 2 dl almalé

Vészesebben hangzik, mint a boros kóla vagy az osztrákok almdudleres
rettegett piái. Megoldást      
jelenthet







a rumadagot addig-addig növelni, hogy az almalébôl már semmit ne érezz.



Ír koktél

1 korsó barna sör, 3 cl ír whisky, 2cl Bailey's

Jó alaposan össze kell keverni. Igazi ínyencek nem bohóckodnak ám zugfôzdék
kamu whiskyjeivel meg   
mindenféle "kávé jellegű alkoholos itallal". Az ír koktél a megfelelô
alapanyagok miatt az, ami.    
Szar.



Teki bácsi

0.5 dl tequila, só, citrom, 1 korsó búzasör

Végre nem kell sóznod, citromoznod a végtagjaidat, aztán meg hülyén
nyaldosnod magad. Csak túrd bele
búzasörödbe a sót, a citromot és a tequilát is. Keverd meg elegánsan a
kisujjaddal, és már jöhet is.


Telefonszám

Mindenféle szesz

A végére hagytuk ezt a nemzetközi kektélt. Szerezz be 10 különbözô piát
(sör, vörösbor, fehérbor,   
vodka, gin, whisky, stb. - tudod te). Számozd meg ôket 0-tól 9-ig. Mondd ki
a telefonszámodat, és   
önts egy nagy pohárba kb. 2cl-t, a számok szerint. Húzd le és mondd:
"Hálló!"                       

Keelhaul Creative Commons License 2006.06.30 0 0 513
Mort Subite Cassis, Delirium Tremens, JUDAS :)
hoppaaa Creative Commons License 2006.05.18 0 0 512
Szerintem az, amelyik épp jólesik.....
komló Creative Commons License 2006.05.18 0 0 511
végtelenül izgalmas kritikák végtelenül izgalmas sörökről:

http://kk.atw.hu
 
Az amatőr, a zavaros, az utolérhetetlen - a Kontár Komlókutató!!!
mrtn Creative Commons License 2006.01.02 0 0 510
Heineken Lager
Magyarok közül a Szalon.
lborli Creative Commons License 2005.11.12 0 0 509
Meglepetésemre a hónap elején egészen jó amerikai sört ittam. A Shiner egy félbarna, kellemes aromájú, viszonylag tűrhető alkohol tartalmú sör. Dallas környékén a valamikori cseh és német bevándorlók utódai főzik.
Attek19 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 508
Küldj egy emilkét nekem a sorlap@sorlap.hu címre elérhetőségeiddel! :)) A régi leveleid már nem biztos, hogy megtalálom! :)
Előzmény: Dreher Antal (507)
Dreher Antal Creative Commons License 2005.10.28 0 0 507
Nem vagyok nagy szakértő, talán inkább csak szagértő, de ha valamiben tudok segíteni, akkor szívesen teszem! :-)
Előzmény: Attek19 (506)
Attek19 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 506
Üdv minden régi és új Sörkedvelőnek! Hogy a topik címénél maradjak, perpillanat a kedvenceim az erős belga ale-ek. Más tészta: ideje lenne már a magyar sörös közösséget szépen összefogni :) Kellene nekem pár ügyes, elszánt emberke, olyanok, akik értenek a HTML-hez és a sörökhöz is egyaránt. Témaadminokat keresek a Sörlapra. Dreher Úr? :) Nincs kedve csatlakozni? Üdv: Attila www.sorlap.hu
Dreher Antal Creative Commons License 2005.10.07 0 0 505
Nem inkább az Amster? ;-)
Előzmény: Uránusz (503)
NeomatiK Creative Commons License 2005.10.07 0 0 504

Nem a legjobb de (nagyon) szeretem: Zipfer

 

Régen a Steffl-t is nagyon szerettem, de valamit elrontottak benne.

Uránusz Creative Commons License 2005.10.05 0 0 503

Egyébként a kedvencem az Amstell ..

Talán azért mert alig - alig van benne buborék...

Na meg a buza-sör a szüretlen...

Előzmény: Dreher Antal (501)
Uránusz Creative Commons License 2005.10.05 0 0 502

A legjob sör:

a rekeszes,

a dobozos,

az üveges,

a hordós

a rekeszes,

 stb. stb. a lényeg, hogy sok legyen

 

...:) 

Dreher Antal Creative Commons License 2005.10.01 0 0 501
A Löwenbrau nem hazai gyártású, hanem tankerben jön Bőcsre, és ott fejtik palackba. Ettől a jobb íz, mert nem itteni vízből készül.
Előzmény: h-alga (496)
Dreher Antal Creative Commons License 2005.10.01 0 0 500
Nyilvánvaló, hogy a dobozos más ízű, mint az üveges. Minden sörnél így van. A jellegzetes "doboz íz" relytélyes módon alakul ki. :-) De akkor is ki kell jelenteni, hogy ugyanazon sört fejtik üvegbe, hordóba, dobozba.

A magyar márkákat a külföldi tulajdonosok nyirbálták meg, nyilván a nemzetközi márkák erősítése érdekében. Egyébként is olyan a magyar ember, hogy a "nyugati" lószarra jobban vágyik, mint egy hagyományos magyar termékre. Szomorú... habár ez már politikai, és globalizációs kérdés...

A Beck's és a Heineken között ugyebár az ár is eleve elég nagy különbség, mert a Beck's árát jól lenyomva tartják, csak közben elfelejtik, hogy ez hatással van a termék kategóriájára, imázsára is. Tehát látdzik, hogy nem akarják annyira prémium szegmensben tartani. Lásd a Heinekent, aminek az egyik legmagasabb az ára (főleg a hordós kutya drága), mégis jól fogy. Mert jól sikerült pozícionálni a fiatalok körében azt a gyenge, lágy, divatossá alakított, karaktermentes, híg löttyöt.
Előzmény: tzh (490)
Dreher Antal Creative Commons License 2005.10.01 0 0 499
Borsodi SörgyárAK Rt??? Hol láttál te már ilyet ? Elég abból egy is, kapacitás szempontjából is, meg egyébként is...
Előzmény: tzh (493)
PÍT Creative Commons License 2005.09.29 0 0 498
Talán mert még nem ittál eredetit, azért mondasz ilyet...
Előzmény: tzh (491)
lakos Creative Commons License 2005.09.29 0 0 497
Emlékszem Miskolcon a melósok, mindig kifejezetten a zöld üveges borsodit kérték!
Vagy volt aki a barnaüvegest. Lényeg, hogy nem volt mindegy!:)
Előzmény: h-alga (496)
h-alga Creative Commons License 2005.09.29 0 0 496
Mi a különbség? Lehet, hogy az íz. :o)
Én mondjuk ritkán iszom dobozos sört. Inkább üvegeset.

Azt nem tudom, hogy a fémdoboztól lehet-e más íze, de az megtapasztalható, hogy közvetlenül dobozból inni nem olyan jó, mert valami mellékízt érez a fogysztó, ezért ki kell önteni pohárba/korsóba.

Tehát az a kérdés, hogy a dobozban illetve üvegben tárolás ideje alatt mennyit változik a sör íze.
Első gondolatra az idő teltével az üvegesnek kell jobban romlania, mert azt fény éri, ami nem használ neki.

Apropó fény:
Hajdan sokszor megtapasztaltuk, tesztjeink során, hogy határozottan meg lehetett különböztetni ízre s néha színárnyalatra is - valszeg ugyanazon palackozásból származó - barna és zöld üveges sörök ízét.
Ennek más oka nem lehetett, csak az üvegen átszűrődő más-más hullámhosszú fény hatása. S nyilván ha nőtt e hatás időtartama, nőtt a különbség is.

---

Nem rég egy lagziban Löwenbrau-t csapolgathattunk magunknak. Nagyon finom volt.
Előzmény: Dreher Antal (485)
pasa_ Creative Commons License 2005.09.28 0 0 495
Ja, pl. tea keszitesnel eszmeletlen kulonbsegek jonnek ki -- miert lenne a sorrel maskent.
Előzmény: lakos (494)
lakos Creative Commons License 2005.09.28 0 0 494
A víz, azon nagyon sok múlik. Lehet akármilyen jó recept, a legjobb minőségi alapanyagok, ha a víz nem az igazi, akkor megette (megitta) a fene:)
Előzmény: tzh (493)
tzh Creative Commons License 2005.09.28 0 0 493

Hiábam a sörínyenc az rájön a turpisságra ;)

 

Nekem pl volt olyan nem egyszer, hogy az eredetit sosem kóstoltam, mégis rájöttem az apróbetűs rész olvasása előtt is, hogy készült licenszre. Pl Amikor először ittam Stellát. Korty bele, majd a döbbenet: "Ez Bőcsön készült". És tényleg: Gyártyja ...licence alapján Borsodi Sörgyárak Rt. Bőcs. :)

Ahogy arrafelé szokták mondani: "Olyan Hernád íze van mindnek" :)

 

/aki nem ismerős arrafelé, annak monmdom, hogy a Hernád folyócska Bőcs mellett csordogál el/

Előzmény: lakos (492)
lakos Creative Commons License 2005.09.28 0 0 492
Nem olyan rossz ez se, csak az eredetivel összehasonlítva, sokkal jobb az eredeti. Nekem a kedvenc söröm évek óta, szerencsére néhány ismerősöm jár gyakran Prágába és mindig hoznak egy párat.

Mikor nyáron megláttam, hogy lehet kapni nálunk is a közértben, vettem is ész nélkül vagy 10-et, meg se néztem mi van ráírva. Aztán otthon kinyitottam, beleittam és döbbentem kérdeztem, hogy MI EZ?? :(
Aztán megnéztem a cimkét: gyártja a Dreher sörgyárak stb... Jaaa.
Mondjuk lehet, hogy gyanút kellett volna fognom a 110 ft körüli áron, hisz más export sörök ennél drágábbak.
De mondjuk azóta is ezt veszem, mert ebben az ársávban kaphatóak közül, még mindig ez ízlik a legjobban.

Csináltam már vak tesztet is, eredetivel és magyarral, ahol a feleségem tölött két pohárba úgy hogy nem láttam melyik melyik, mindig meg tudtam mondani, ízről, hogy melyik a magyar és melyik a cseh:)
Előzmény: tzh (491)
tzh Creative Commons License 2005.09.28 0 0 491

Kiváncsi is lennék az eredetire, mert ez a Kozel amúgy nem rossz, valamivel jobban ízlik, mint maga a Dreher Classic, de egyébként igazából a Dreher Lagerhez hasonlít egy kicsit, de semmi különleges.

Előzmény: lakos (489)
tzh Creative Commons License 2005.09.28 0 0 490

Magam is csak fogyasztó vagyok, nem jártam sörgyárakban. ennek ellenére nem ittam még olyan sörfajtát, ahol ne tért volna adott tipuson belül ízre is a dobozos, illetve palackozot formátuma. Persze ez lehet amiatt is, hogy az üvegesben érheti a fény, a dobozosban nem.
Egyébként amit nagyon de nagyon nem értek: Mióta kerül kukoricadara a Classic Dreherbe?

És miért tünt el a Lager változata? Én azt szerettem például, és ha igaz amit az apróbetűs részen írtak, az tényleg tiszta sör volt.

 

Amit persze ugyancska nem értek, hogy a Borsodi is régesrég megszüntette a Borsodi Kinizsi-t, pedig az nagyon jó és tényleg minőségi sör volt. Ma meg nyomatják a pancsolt adalékanyagos szutykokat, amiben élenjár a Bivaly, ami szerintem ihatatlan és ótvar mag az ital minősége is. Még az első pár deci ivása közben megfájdul tőle a fejem, (és a 6,5 %-os alkoholtartalma se nagy szám, mert a B.Kinizsinek 6,9 volt pl....)

Egyébként amég a Beck's reklámján fogom a fejem. Németország első számú söre? Jajj.  A Beck's még a Heinekennél is ihatatlanabb.

Előzmény: Dreher Antal (485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!