Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23622

A Mazsola által megélt élmények tekintetében az ő meglátásait autentikusabbnak gondolom, mint azt, hogy veled - törzsvásárlóként - hogyan viselkednek...

Mint korábban írtam, nekem nem volt kellemetlen élményem Gálékkal, de láttam rá nem egy konkrét példát, hogy másokkal "érdekesen" viselkedtek/beszéltek a munkatársai. Velem nem szoktak érdekesen viselkedni, máshol se. Nyilván azért, mert rendkívül barátságos vagyok. :D

Rendeltem korábban pár extra dolgot (pl. kacsazúza) a MészárSteakben, de azért egy kiló hús felkockázását nem gondolnám megoldhatatlannak a Sparban sem. Szerinted pofákat vágnának rám és beszólna a pultos, ha ilyet kérnék? Egyáltalán, mióta berágtam a "sztárhentesre" és csapatára a zacskóforszírozás miatt és a kb. havi egy látogatásom kiesett náluk, meglepő módon nem lett boldogtalanabb az életem, megtalálom a normális húst-felvágottat máshol a környéken.

Előzmény: Boszorka (23621)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23621

Látszik, hogy én milyen rendkívűl alacsony igényű vagyok, na meg szeretem a nylon zacskós áruátvételt. Minden esetre próbálj meg venni egy kiló hust a sparban és kérdezd meg, hogy felkockázzák-e? Vagy ünnepek előtt adj le egy rendelést és kérj mindent vákumozva. Vagy szólj, hogy a múlt héten vett stefania marha öreg lehetett, mert semennyi idő alatt nem akart megpuhulni. Aztán várd meg a reakciót.

Engem még soha sehol nem tegezett le senki se most se xx évvel ezelőtt se. Aki azt gondolja, hogy őt a pék, a hentes, meg mindenki rosszul kezeli, csunyán néz rá, letegezi, stb. az elgondolkozhatna, hogy nem magában kellene-e keresnie a hibát.

Előzmény: Hepci (23620)
Hepci Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23620

Valamit úgy látszik, nagyon tudnak, mivel egy másik sztárhentes (Károly József) megbukott a jóval forgalmasabb MOM-pláza alsó szintjén.

Jó lenne tudni, mi a titok. Nem tartom valószínűnek, hogy a hegyi emberek ilyen mennyiségben vágynak Omaha steakre... van néhány Czimer-felvágott (vagy azokra erősen hasonlító termék), a hétköznapi húsok között viszont nincs semmi, ami ne lenne mondjuk a MOM-béli Sparban hasonló minőségben és olcsóbban.

Az is viszonylag rég volt, amikor a malackarajos lányok agyba-főbe promotálták Gál Józsit az Indexen, ekkora hatása ma már nem lehet.

Van még a stílus, ami neked nem jön be, és a k. sok nylonzacskó, mert ilyen hentes tényleg nincs még egy, ahol 5 deka prágai sonkához is reám tukmálnak egy zacsit. :)

Előzmény: Mazsola0070 (23619)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.24 -2 0 23619

Ja, azt kaptam, úgy látszik, abból hatalmas a készlet...:))

 

Meg majd járok gyakrabban, hátha akkor egy kis fiatal szarházi nem tegez le egy nála minimum 30 évvel idősebb embert...:)

 

Persze nem tudom, attól, hogy én gyakrabban járok, a henteslegények alapműveltsége és stílusa miért érne el egy magasabb szintet (nyilván, amíg a tulajdonos részéről nem lesz alapelvárás az alkalmazottaitól, hogy beszéljenek tisztességesen minden vevővel, akkor is, ha nem törzsvevő, ez nem fog változni).

 

Persze ebben a topicban már megszoktam, hogy én vagyok a hibás azért, mert egyes hentesek, pékek, stb. alkalmazottainak köcsög a stílusa.....ja, és hazudok is, mert nem is beszéltek velem úgy....:)  

Előzmény: Hepci (23618)
Hepci Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23618

Remélem, azért nylonzacskót adott...

Előzmény: Mazsola0070 (23616)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.23 0 0 23617

Azért kell napi rendszerességgel járni, hogy ismerjenek és mindig egyformán beszéljenek veled. Egyébként vannak néhányan, így ki tudja melyikkel találkoztál a multkor meg most. Nekem soha semmi bajom nem volt velük eddig.

 

Csak hogy a topic témájánál maradjak, a Gundel déli menüje változatlanul nagyon finom, a kert kellemes, a kiszolgálás is jó. Amíg tart a jó idő, megyünk rendszeresen, még ha a közlekedés időnként kicsit húzós is.

Előzmény: Mazsola0070 (23616)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.23 -2 0 23616

Mostanában ide ne menjetek vacsorázni...:))

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/23/bezarta_a_nagyi_palacsintazojat_a_nebih/

 

Ezért is hogy le lettem cseszve egyszer a palacsintázóért lelkendezők által, amikor kifejtettem, hogy én annyira nem vagyok elájulva tőlük....

 

Egyébként voltam azóta újra a többek által rajongott budai sztárhentes üzletében....most meg úgy beszéltek velem, hogy nem tudtam eldönteni, a csávó összekever valakivel, akivel 6 éves kora óta együtt őrzött disznót, vagy debil elmefogyatékosnak tart....:))

 

 

 

 

 

seci Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23615
Előzmény: Boszorka (23613)
seci Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23614

Papas és Mamas menni enni tapas ;)

-seci

 

Előzmény: Boszorka (23613)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.21 -2 1 23613

Ezen a linken egy rakat szemét jön csak nem a nevezett étterem.

Mellesleg megjegyzem, miután befejeztétek a vitát, hogy a tapas spanyolul tapa! Soha nem mondják igy többesszámban a spanyolok. Ők csak mennek tapat enni! De nem óhajtok nyelvtani vitát sem kezdeni.

Előzmény: lola31 (23612)
lola31 Creative Commons License 2017.06.21 -1 0 23612
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.21 -1 1 23611

Tudod mit? Az "öreg bölcsebb" elv alapján inkább nem szállok vitába és amilyen gyorsan csak lehet, inkább lemegyek a Balatonra...:) :) :) :)

Előzmény: lola31 (23605)
lola31 Creative Commons License 2017.06.21 -1 0 23610

Nem ismerem a részleteket, nyilván többet tudsz erről. Írd meg miről van szó.

Egyébként és a Zingről is csak rosszakat hallok. Mindenhol nagy a marketing, aztán a valóság nem követi.

Előzmény: beetee (23608)
beetee Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23609

Annak a dátuma mi volt?

Az első Hamburger-nap környéke, nem? Az már pár éve volt.

Előzmény: lola31 (23607)
beetee Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23608

A W35-nek nem jósolok nagy jövőt. (pár egysége már bezárt, ha jól tudom)

Csak a szokásos...

A tőkeerős mecénás a felfutás után úgy gondolta eljött az idő, hogy nem kell neki társ, és az ötletgazdát, aki kikísérletezte, és összerakta az ételsort és tudta volna biztosítani a folyamatos megújulást... kitúrta a vállalkozásból.

 

Egyébként, lehet jobb így a séfnek. Azóta új helye van és még nagyobb lehetőségei.

Előzmény: lola31 (23604)
lola31 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23607

Azért megtévesztő, mert ez ebben a formában már egy ismert brand. Első lett a Jancsa féle Burger Blog értékelésében.

 

Előzmény: nagypapi51 (23606)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23606

Bocs, W35 alatt nem céget értettem, csak rövidítettem az utca nevét.

 

Előzmény: lola31 (23604)
lola31 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23605

Beleírtad a lényeget. Az hogy spanyol.

Általában is jellemző a világra, hogy ugyanazt az ételt vagy italt sok országban elkészítik viszonylag kevés különbséggel, azután mindenki elnevezi valaminek és a saját nemzeti örökségének tekinti. A rakott krumpli, a pacal, a rántott hús mind virtuális hungarikumnak tűnik, azután egyik se magyar találmány. Ahogy az erős paprika se. Vagy ahogy valahol ugyanaz az ouzo és a pastis, de mégis két nemzeti identitás. Attól hogy egy féleszű, Barcelonában született kínai tapasnak mondja a kajáit még nem lesz az. 

Előzmény: sunrov12 (23602)
lola31 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 23604

Miért ellene nekem bármit javittatni? A Wesselényi u. 35-ben több különböző üzlet van. De W 35-nek csak egyet hívnak közülük. Ez egy négy éve nyílt burgerbár, ami ma már ez egyik legjobbnak számít Pesten.

Előzmény: nagypapi51 (23601)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 23603

Emberek! Aki esetleg kíváncsi lett és keresi, az meg fogja találni...:)

 

Belső, bizalmas információként csupán annyit, hogy én anno nagyon régen a Madách tér környékén nőttem fel és a Kazinczy utcai általános iskolába jártam (ami ma már felsőfokú pedagógiai intézménnyé varázsolódott át...)

Számomra a Klauzál téren túli világ már a másvilág volt, mi oda soha nem mentünk és nem is mehettünk. Bennem a Kisdiófa, Nagydiófa, Akácfa és Kertész utcák egy nagy kagyvasszá vannak összenőve és soha nem tudom, hogy melyik az melyik... Egyedül a körútban voltam biztos, de akkor az még Lenin krt volt végestelen végig ...

Előzmény: nagypapi51 (23601)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.20 -1 1 23602

Kedves Lola, rendelkezel Te hivatalos ISO és DIN szabványosított, pecséttel hitelesített "tapas" definícióval???

 

Tudjuk, hogy a wikipédia nem rendelkezik ezekkela minősítésekkel, de az esetek nagy részébe nel lehet fogadni a meghatározásaikat:

 

A tapas a spanyol gasztronómia egyik jellegzetessége (ejtsd: tápász). A legtöbb bárban és étteremben a szeszes italok mellé szolgálják fel. A tapas rendkívül sokféle, tulajdonképpen bármiből lehet tapas, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb. Az itt élők gyakran beülnek kedvenc bárjukba, és borozgatás mellett egy-egy falatnyi tapast rágcsálnak.

 

A lényeg a viszonylag apró falatokon van. Amiket eredetileg borozgatáshoz használtak, de az idők folyamán önálló kis ételekké is átlényegültek... Mi pl.  - több okból kifolyólag -  csak igen korlátozottan borozgatunk, így mi is a legkülönfélébb ízek megkóstolására használjuk.

Nem is annyira rövid, áldozatos munkával előállított írásomba DIREKTE fotóval illusztráltam, éppen a Te mindígés előre megjósolható, ágáló kedved kielégítésére, hogy mi a szendvics formájú tapasokat kedveltük meg  és Barcelona óvárosában bárhová keveredtünk, elsősorban ilyenekben mulatták az időt a turisták sűrű halmazai...

 

A kinai ügy enyhe iróniáját ezek szerint nem sikerült megérteni - noha a tulaj maga alkalmazza a "tapas" megjelölést arra a műfajra, amit ő nagyon ügyesen és szimpatikusan meg akar itt honosítani - bár valószínűleg máshol már találkozhatott ezzel a formulával...

 

Íííííen, szólj hozzá, "kínai tapas" - meg kell barátkozni vele, nem hüjjjjeség, nem túlzás  és nem is rossz....:)

Előzmény: lola31 (23598)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 23601

OK, akkor javíttasd a Tripadvisorral.

 

Előzmény: lola31 (23600)
lola31 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 23600

Ez nem az. A W35 egy burgerbár. A kinai az Akácfa sarkon van. 

Előzmény: nagypapi51 (23599)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 23599

Igaz, inkább az Akácfához esik közelebb, mint sem a Kertészhez (W.35)

 

Előzmény: homerx (23597)
lola31 Creative Commons License 2017.06.20 -1 0 23598

" hiszen a Duran szendvics nagyjából ezt utánozza, de még eszembe se jutott soha betérni hozzájuk. Bezzeg Barcelonában, ott sokkal csábítóbbak ezek a bisztrók...)"

A Duran szendvics a szendvicset utánozza, semmi köze a tapashoz, ami például kenyér nélkül is simán elképzelhető. Ahogy a kínainak sincs köze a tapashoz. Persze a kedvedért hívhatunk ezentúl mindent tapasnak. Lehet mondjuk szusi-tapas, hot wings tapas, taco-tapas, nutelláspalacsinta tapas, és javaslom még a mingnon-tapast. 

Amúgy a Duran nagyon jó, különösen a hátszínes szendvicset tudom ajánlani. De rendelésre csinálnak sült libamájast is. Az egyetlen probléma velük, hogy nagyon drágák lett. 250-300 ft/db, de a libamájas ennél jóval több. Egy igazi jóllakáshoz kell kb. 6-8 db szendvics(tapas).

És a Duran esetében a pesti üzletek pont olyan jók mint a bécsiek. A cég eredetileg osztrák. (DURAN-TAPAS P.L.C)

Üdvözlettel:

Lola Tapas

Előzmény: sunrov12 (23596)
homerx Creative Commons License 2017.06.20 0 0 23597

ez a kinai nem inkabb az akacfa-wesselenyi sarka?

Előzmény: sunrov12 (23596)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.19 0 1 23596

Együnk is már végre valamit...:)

 

A zempléni kiruccanásunk alkalmával már büszkén jeleztem csecsemői mivoltunkat, akinek minden vicc új. Hát így jártunk most a Pata Negra nevű intézménnyel is a napokban...

A P.N.-t már évekkel ezelőtt évekig kerülgettem a hajdani Kálvin téri metróépítős háborús állapotok közepetette. Tudtam róluk, hogy tapas-szal foglalkoznak és a barcelonai útjaink során éppen eléggé megkedveltük ezt a műfajt.

Igen ám, de a P.N. másfajta tapast művel, mi Barcelonában a kicsi, de vastagon megrakott szendvicskéket imádtuk.

 

(Igen, tudom, azóta van nálunk is ilyen, hiszen a Duran szendvics nagyjából ezt utánozza, de még eszembe se jutott soha betérni hozzájuk. Bezzeg Barcelonában, ott sokkal csábítóbbak ezek a bisztrók...)

Tudtam és tudom, hogy a tapas fogalmába azonban nem csak ez, hanem mindenféle kis adag, sokszor melegkonyhás cucc is beletartozik. De ezek számunkra nem idézték a barcelonai feelinget. Ráadásul ez a pesti P.N. sehogyan sem tudott annyira csalogatni, mint a barcelonai kedvenceink. Szóval eddig messze elkerültük őket.

Időközben a hadiállapotok is megszűntek a téren és a hálózat is robbanásszerű fejlődésnek indult, éppen pár hónapja fedeztük fel véletlenül a harmadik és talán legnagyobb egységüket a Paulay Ede utcában... De még mindig semmi kontaktus...

Aztán pár napja kedves ismerőseink csábítottak el, akik már jártak benne és mivel végső soron vendéglátós szakmabeliek és ha valamire ők azt mondják, hogy ez jó, akkor az tényleg jó...

Szóval bementünk (mi most a Frankel Leóba) és mondtuk, lesz ami lesz. A pincérünk nagyon kedves és gyakorlott volt a tök ismeretlen fogalmak és nevek és ízek kalauzolásában, tehát nem árvultunk el az a gazdag étlap tanulmányozása közben....

A lényeg, hogy sokféle jópofaságot lehet rendelni egymás után, vagy egymás mellé. Rengeteg speciális, idegen, de finom  ízt ki lehet próbálni. Tulajdonképpen úgy működik, mint egy fine-dining étterem űrtechnológiával alkotott és árazott ételsora: ezzel sem és azzal sem lehet magunkat degeszre zabálni, de talán még isten igazából jóllakni sem, viszont igazi íz orgiák tombolnak közben a tányérkáinkon.

A fine-dining irtózatosan túlárazott sznob szórakozás, ez a tapasozás sem sokkal olcsóbb, mire a végére érsz, de azért itt bárki sokkal humánusabban és észszerűbben beoszthatja a pénzét és gyomrának befogadó képességéhez a rendeléseit.

A bolond fényviszonyok miatt most nem tudtam tisztességes képet csinálni, de csak annyit mondhatok összességében, hogy minden isteni volt és ide még máskor is vissza kell jönni!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

És ha már tapas Budapesten. Idei, eddigi első Bónusz Brigádos kiruccanásunk a "Made in China" nevű furcsaságba vitt el a Wesselényi utca és Kertész utca sarkára.

Ez a hely ugyanis egy kinai tapas bár! Kínai ételekkel, kínai ízekkel, tapas rendszerben, kis adagok, íz bombácskák kóstolgatásával lehet előre haladni... A személyzet büszkén meséli fűnek-fának és így mindenhol le is írják, hogy a tulaj Sanghajból származik és kizárólag sanghaji ízeket akart kínálni. De nem akárhogyan.

A  fiatal, még romlatlan szakácsokat egy budapesti szakiskolából válogatták ki és tanították meg nekik a tizenvalahány speciális sangháji recepteket, így akarván elkerülni, hogy a bárhonnan idevetődött kínai szakácsok ne adj isten a saját vidékük és saját szájuk íze szerint készítsék el az "eredeti" sangháji dolgokat.

Szerintünk a kisérlet remekül sikerült. Sosem jártam Sanghajban, gőzöm sincs, hogy ott miként főznek "kinaiul" illetve speciálisan sanghájiul, de itt minden jó volt és tényleg nem azt kaptam, mint bármelyik kínai büfében... 

Egyetlen dolgot csesztünk el csupán, de azt nagyon. A felkínált lehetőségbe nem kellett volna a polip lábacskákat választani. Pillanatnyi elmezavarunkban azonban ezt is kértük, hogy essünk végre túl ezen a tengeri herkentyűn, de ez tényleg iszonyatos volt. De minden más viszont remek!. A polippal együtt 6 félét próbálgattunk és az öt nagyon bejött. Lett volna még más lehetőség is, úgy hogy - a polipot mellőzve - ide is vissza kell még jönni...

 

 

kifli Creative Commons License 2017.06.19 0 1 23595

kevés a jó kifli:)

 

Előzmény: sunrov12 (23594)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.19 -1 0 23594

Hát azért kellene kicsit hanyagolni a pékáru témáját, mert egyrészt arról szólt már jó részben, hogy X vagy Y hálózatban micsoda bunkó genyók szolgálnak ki, másrészt ez a legalapvetőbb és leggyakrabban beszerzendő élelmiszer és ezt nem lehet főleg gourmet módra intézni.

Még mi, lelkes nyuggerek sem vagyunk hajlandók állandóan Óbudára vagy bárhová elgurulni, hanem  a beszerzés java részét a közelben lévő lehetőségekből beszerezni... (Ma pl. a nejem végre ismét hozott a L.-ből croissant-t, amit még holnap reggelire is nyugodtan el lehet fogyasztani, holnap pedig a Lehelen megint veszek mazsolás kalácsot, amivel pár napig elleszünk.... Amúgy meg a kiszolgálását igaztalanul bírált Lipóti pityókás vagy parasztkenyerével nagyon jól el vagyunk, ezek több napot is vidáman kibírnak, nem esnek szét másnapra molekuláikra....) 

Aki a Bagatelle környékén lakik, naná, hogy oda jár naponta, de nekünk az már egy kalandtúra lenne. Várvölgyről meg már ne is beszéljünk...:). Sőt, nekünk Világosról még Füred is messze van kifliügyileg, be kell érnünk azzal ,ami a közelben van....

(Egyébként nem is kiflivel, mint inkább a zsemlyével van baj kis hazánkban. Habár a széttuningolt, irdatlanra felfújt, tömör vegyi molekulákból előállított kiflik is borzalmasak tudnak lenni.

 

Persze amúgy tippként, élményként miért is ne lehetne pékáru? Bármikor....

Előzmény: lola31 (23592)
lola31 Creative Commons License 2017.06.19 0 1 23593

A VI. ker-ben a Rózsa u.-ban a László pélség csinál hagyományos csavart kiflit elfogadható minőségben és szállítanak is a környékben lévő más boltokba is.

Mi újság a vázsonyi kiflivel? Kapható még Balatonfüred környékén a kis patkó alakú, olcsó és nagyon jó minőségű kifli?

Érthetetlen, hogy messze nem akkora truváj egy normális kiflit sütni. Akár otthon is megy. Csak a pékségekben nem sikerül.

http://femina.hu/recept/hazi-kifli/

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!