Keresés

Részletes keresés

repcsepista Creative Commons License 2009.12.03 0 0 341

szebusztok, gyerekek, eggiptollógusak, köztük bbc nagygyerek?

 Valamikor közelebb vótunk eggmáshoz, mi történt? Isten ments hogy meggőzzek valakit, sőt, magam is: Ad Úram, ad nékem, több áhitatot -türelmet - bbékességet -- de világosságodat, mert milyen, csak cukjuk be  a szemünket, s próbljunk meg egg gicsit járkálni... mikor micoda ajándék a méces? -meg a macó, mert ...

 Leültek a karácsoni torhoz, erre a papa lekapcsolta a villanyt, korom setét! - mi ke, világosság vagy kaja, lehet választani? -aztán bedugta a konektort: Óh de pompás fa...kitört mindenkiből... az éhség?

 Amit dögletesnek találok, hogy miért nem keressük azokat, akik ezeket a romokat maguk után hagyták, hogy nem takaritanátok el, magatok után?

 szijja bijja, ne legyen semmi baja, s Télapó gyere már...

 Jah, mégis a piramisosok ...hulla rablók, ma is, ha ki mered nyitni a ....ma ugganaz csak más alakzatokba? -jah, ne tudd, mitől hizol? - a setétbe?

Előzmény: Törölt nick (340)
joy Creative Commons License 2009.12.01 0 0 339

Dehogy nem számít, sőt!

Az emberi tudomány sokkal előrébb tartana, ha a hatalmas tudást nem néhány birtokolni vágyó-bitorló tartja kézben, amelyet a rájuk támadó tanulatlan ellenséges katonák rendre elpusztítottak, ha a középkorban több, mint 1 000 évig nem a vakhit őrültjeinek kezében lett volna, akik tűzzelvassal írtották azokat, kik többre-jobbra vágytak.

 

Ennek ellenére, az ó-középkori életről kevés, hiányos emlék maradt fönn, ami megvan, az mind és kizárólag a hatalmadsságok, vallási uralkodók megrendelésére készült szelektív emlék.

A köznépre legföljebb alig városromok, és szemétgödreiben talált maradványok emlékeztetnek.

 

Magyarul: A napi élet, küzdelem használati-harci eszközei elvesztek. Amelyek megmaradtak nem a mindennapok szerszámia, hanem sosem használt dísztárgyak, mint a bagdadi "labüroszok".

Előzmény: Törölt nick (334)
repcsepista Creative Commons License 2009.12.01 0 0 338

bbc! -ezer boci, elég, ha megsértettelek, vagy...

 te is tudsz, egyiptomiul? -s kérdem, ha a cim? Egyeptomi piramisok, mg meg vedük az obaliskot, vagyis a szelelőket, amit .... na Washintomi fóvárosban, az tóra jelképei hellett, azt választották az EgyipTumosok, akik mindenkit eltemetünk, de maguhnkat is? - ha nem, mert mi Egyik te gyik én gyik...Tombola...stongólla 1 gól, kész? -na olvassátok le, hogy GÓL -liát, az Célkitüzés, tehát nem Óriás, de nem óriás, ha beszélsz arabusul?

 Uganaggor, ha eltüntek azok, akik ezeket a romokat maguk után hadták adták, akkor zerintem a föld beleselyébe, ami át látszik, lehetnek, vagy hol, szerintetek?

 Értitek azt hogy előbb piramisok, mik azok, meg kik épitehették?

 Kiscomám, mit értel hogy.... téba? -jah té -boy, ahh té ma, mama, óh mama....

 már 1 hete, csak a mumiákra gondolok....

Előzmény: Törölt nick (337)
repcsepista Creative Commons License 2009.12.01 0 0 336

Jééééé...hova let a sok kis virág...világ? -wallag?

 Kéremszépen, még gicsige gagyoga gis őssitét gyerek votam, mikor hova lettek azok, akik mi vadunk? -jobban feltéve a kérdést, kinek nem hutott az ezébe, hod azokka kéne felvenni a kapicapolást, akik ezeket a civakodásokat átélték?

 Fidelem, ténleg jáccotunk porba fingót, s valami rohadt kölykök voltunk, mert itt van, ezt szagold meg, de látni, ha tele lett porral, a szeme?

 Kérdem, miért nem lehet 1 vakkantás se, hogy hol, jé hova, lettek azok, akik vótak, vagg még mindig vannak, s ráadásul, köztünk, va bennünk lenne ne ne ne... nének?

 Va bene...

 Jah, valon, mit tarhálhahahahahahaaaaa.... öcce a Mezopotomiak, amért a magmába, le kellett tarolni őket? -eleve, nem onnan gyüttek volna, vagy mentek Egi Tumba, a a a...Exodus ma is dusok, s mert Egi (égető hisz oltár meg Baltár)  Temlomosok, gigg azog, de nem csak a gis Jakabiták, hanem ha az istenek istene neve, nem én talátam gi, hanem aki a piramis titkokat megfejti, az tud bakakcskét fejni, is, s neve: Lon Don!!! (nem egész a neve, ese, haccak... sikerál a kreáció)

 Honnan indula el, a JELképes KIGÓ -ÓGIK a valla....

Előzmény: Törölt nick (334)
joy Creative Commons License 2009.12.01 0 0 333

Akkor rendben.

:o)

Előzmény: menroting (332)
menroting Creative Commons License 2009.12.01 0 0 332
Egyáltalán nem dicsekedtem más babérjaival.Ott van az idézőjel most is és a lemaradt link is a következő hozzászólásomnál .
Előzmény: joy (331)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 331

Megint más babéraival dicsexel.

:o(

"...A legenda

A palota két és fél hektárnyi területe, nyugati szektorának körülbelül 130 méteres kultikus területe, valamint az egész épület teraszos, kaotikus épületcsoportjai alapján, a római korban alakult ki a palota mítikus labirintusának legendája. A klasszikus mitológia szerint Minósz, Kréta királya, akinek felesége Pasziphaé hat gyermeket szült, nem akart feláldozni egy szép bikát, amelyet Poszeidóntól kapott ajándékba. Az emiatt haragra gerjedt tengeristen rávette a szép Pasziphaét, hogy egyesüljön a bikával. Nászukból született a szörnyű, embertestű, de bikafejű Minótaurosz. Minósz a knosszoszi királyi palotában egy szobákból és folyosókból álló, áthatolhatatlan labirintust építtetett Daidalosszal és ide zárta be a Minótauroszt. A szörnyeteget Thészeusz athéni herceg győzte le. A labirintus valódi létezésére semmilyen bizonyítékot nem találtak a tudósok.

A legenda-beli labirintus valódi névadója egy szertartási célokra használt kettős bárd, a labürosz szentélye. A régészek egy lineáris B írással készült felirat alapján megerősítették, hogy a minószi királyi palotában volt egy szakrális hely, ahol ezt a kétélű bárdot őrizték..."

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kn%C3%B3sszosz

 

A minoszi civilizáció valóban legendás, és gyünyörű lehetett.

A sorsa kissé hányatott:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kn%C3%B3sszosz#Rombol.C3.A1s_.C3.A9s_.C3.BAjj.C3.A1.C3.A9p.C3.ADt.C3.A9s

Előzmény: menroting (324)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 330
Az ? Talán megprobálhatja meggyőzni sorstársait hogy a magukat a világ urainak képzelők ellenében ők mégis elegen vannak.
Előzmény: joy (328)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 329
De a képen látható bárdok egy "ici-picivel"nagyobbak.:-)
Előzmény: joy (327)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 328
Az mit csináljon rá?
Előzmény: menroting (323)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 327

De qrva nehezemre esne, mert nincs olyan fotomasinám, amit be lehetne csempészni, és észrevétlenül használni.

Ugyan is mindent le kell adni a ruhatárba belépés előtt, és bármerre jársz éber szemek figyelnek, és sosem alvó kamerák lesnek rád!

Ráadásul nincs 250 000HuF-om egy "kis" kirándulásra.

 

Egyébként valóban vannak ott több, mint kétméteres díszes szablyák ragyogóan, sértetlenül, de mellettük másfélméteres "kétkezesek" is, amelyeken egyértelműen látszik a harci használat nyoma. No meg rengeteg normál méretű 60-100 centis is.

Előzmény: menroting (322)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 326
Nem hinném hogy arra gondoltak e leírásban hogy a régészek is fejtették meg.:-)
Az idézet innen való:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kn%C3%B3sszosz
Előzmény: bélla (325)
bélla Creative Commons License 2009.11.30 0 0 325

A régészek? Írás megfejtéssel?

Kréta szimbóluma ma is az a korongocska, amit a Mínoszi palotában találtak. Nyilván annak elpusztulása előtt került oda. A lényeg az, hogy a mai napig nem sikerült megfejteni senkinek az írást. Vajon a régészek milyen írás megfejtése után hozták a következtetésüket?

Előzmény: menroting (324)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 324
Talán szertartási célokra készültek itt is.

"Thészeusznak volt még egy eszköze, amellyel legyőzte a Minótauroszt, ez pedig a kettős bárd, az akarat szimbóluma. Ennek az eszköznek az a jellegzetessége, hogy kifelé és befelé is egyszerre mér csapást, tehát használójának nagyon fontos szem előtt tartania, hogy mire irányítja, hiszen kifelé irányuló cselekedetei mind visszahatnak rá.

A görög hagyomány szerint a labirintus létrehozása maga a világ megteremtése. Egy igen ősi istenség az idők kezdetén a földre ereszkedett. Még nem történt meg a teremtés, nem léteztek a formák, csak mindennek a lehetősége. De a magasból egy fegyver adatott neki, egy kétélű bárd, a labrüsz, és azt a parancsot kapta, hogy ezzel barázdálja fel a világot. A sötétség közepette körben kezdett járni. Bárdjával a sötétségbe sújtott, ezzel megnyitott egy új utat, és lépésenként, ahogy az ösvény megnyílt, lassan megtelt fénnyel. Mert kettős csodát vitt végbe: a bárd egyik vágásával a külső sötétségbe sújtott, a másikkal saját, belső sötétségébe. Ahogy kívül rendet hozott létre, azt azonnal belül is megtette. Egészen a labirintus központjáig haladt előre, és felfedezte, hogy már nem a bárdot tartja a kezében: mert az tiszta fénnyé alakult át; tűz volt a kezeiben, egy láng, fáklya, amely tökéletesen bevilágított mindent.A labirintus közepét elérve a valódi középpontot találta meg: a fényt és önmagát, a világ és önmaga ismeretét, hiszen a kettő nem választható el egymástól. Az ember által készített labirintusok ugyanerre hívják fel az életútjukon haladó emberek figyelmét."

" A palota két és fél hektárnyi területe, nyugati szektorának körülbelül 130 méteres kultikus területe, valamint az egész épület teraszos, kaotikus épületcsoportjai alapján, a római korban alakult ki a palota mítikus labirintusának legendája. A klasszikus mitológia szerint Minósz, Kréta királya, akinek felesége Pasziphaé hat gyermeket szült, nem akart feláldozni egy szép bikát, amelyet Poszeidóntól kapott ajándékba. Az emiatt haragra gerjedt tengeristen rávette a szép Pasziphaét, hogy egyesüljön a bikával. Nászukból született a szörnyű, embertestű, de bikafejű Minótaurosz. Minósz a knosszoszi királyi palotában egy szobákból és folyosókból álló, áthatolhatatlan labirintust építtetett Daidalosszal és ide zárta be a Minótauroszt. A szörnyeteget Thészeusz athéni herceg győzte le. A labirintus valódi létezésére semmilyen bizonyítékot nem találtak a tudósok.

A legenda-beli labirintus valódi névadója egy szertartási célokra használt kettős bárd, a labürosz szentélye. A régészek egy lineáris B írással készült felirat alapján megerősítették, hogy a minószi királyi palotában volt egy szakrális hely, ahol ezt a kétélű bárdot őrizték."
Előzmény: calyx71 (296)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 323
Akinek nem inge...
Előzmény: joy (321)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 322
Akkor gondolom, nem igen eshet nehezedre, hogy onnan, ugyanilyen nagyságú díszfegyvereket bemutass ...
Előzmény: joy (316)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 321

Gratula az épületes íráshoz.

:o/

Előzmény: menroting (320)
menroting Creative Commons License 2009.11.30 0 0 320
Szerintem sokan látják, csak úgy vannak, hogy úgysem tudnak ellene tenni semmit s akkor minek csináljanak bármit is hisz csak nekik és családjuknak lenne rossz s a többiek meg amúgysem segítenének ,hisz csak bámulnának mint a moziban, mint borjú az újkapúra ,mert minek is csináljanak bármit is hisz csak nekik és..és...és ..és hagyják meggyőzni magukat, hogy ők akkor is boldogabban élnek,s tutira nekik lesz majd fent is jobb,mert nekik egy félfűszál is már elég a boldogsághoz ,s egyébként is ,akinek itt több jut, az majd biztos csak ráfázhat a mennyekben, de nagyon ,mert ott nem lesz neki wécécsésze, amibe beleszarjon....

Előzmény: repcsepista (301)
Igor. Creative Commons License 2009.11.30 0 0 319
Amikor egy uralkodó képmását kifaragták,vagy ujkorban bronzba öntöték,jó álltalánoságban mindig nagyobbra készült mint a valoság.Ezáltal a személy ki mögötte áll az is nagyobb lett.Tárgyaknál miért ne lehetne ez?Valamilyért felmagasztalták s így késziteték ell.(Egy gyöztes háborut ennek a fegyvernek tulajdonitotak pl)
Előzmény: calyx71 (302)
repcsepista Creative Commons License 2009.11.30 0 0 318

Hy! -haj haj haj...legyen nagy hája mindenkinek nek nek nek...

 Nosza, ha isten, akkor isten ne valogata, adta ata? Egyip gyep Tomi Tróni istenek? Tregyük fe, hogy ténleg van EGG ÉGI UFÓS TRUDOMÁN & TERESNYIKA ami... na vedük a Mezopotomár-szamár -istent, aki ge egg trorony, ami a vesztük lett, mert minden bennetek, amit az istenetek, belétek vert vala....na, benne, ha nincs verne, Verne Dula, kalandjaiba, se?

 Isten Isten...?

 Fidelem,  az Ombre, az csak 1 van, szeretni ke, s éles (nem élősködős) is ... na millen nagy bárdom, vad bárdu vadok, ne teccetek meghagarudni, mert magát Ombrecilkó, ugg zeretem...

 ...tem tem nem nem tehetem, de temetem? Egyik Tomi tombola? -stongóla...

Előzmény: Hy (309)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 317
grazi
Előzmény: joy (316)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 316

Cáfolta ezt valaki?

Nem.

Ami használati tárgy volt, azt használták. El is veszett, legföljebb szerencsés véletlennek köszönhetően maradt meg.

Ami dísztárgy volt, nem használták, szinte tökéletes épségben megmaradt -ha el nem lopták a marakodó hatalmasságok.

 

Menj el a gazi fegyvermúzeumba, megláthatod, mi a különbség egy dísz szabja, és egy használt harci szerszám között!

Van rá bőven példa ott!

Előzmény: calyx71 (313)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 315

Egy kicsike történelmi ismeret ezt megcáfolja.

Csupán elég azt megnézni, mi maradt meg a régi időkből.

Előzmény: Törölt nick (312)
calyx71 Creative Commons License 2009.11.30 0 0 314
Azon kívül nem én "osztom" itt az észt, ha szétnéznél te is itt egy kicsit, csak megpróbálom tök ésszerű gondolataimat előadni, de mindegy.
Az autókkal kapcsolatban is azt akartam érzékeltetni, hogy, egy luxusverda ami többedmagával a garázsban áll és mondjuk státuszszimbólumnak mondható, pöccre indul tehát nem műűűű, hanem használható, "bevethető" lenne ha kell.
Előzmény: Hy (309)
calyx71 Creative Commons License 2009.11.30 0 0 313
Na megvilágítanám félreértett gondolataim.
Szerintem régen praktikusabban gondolkodtak az emberek mint ma.
Vagyis ami használati tárgy volt, nem katedrális meg mindenféle építményekre gondoltam, hanem használati tárgyakra, szóval ami használati tárgy volt, azt használták és kész.
bélla Creative Commons License 2009.11.30 0 0 311
Lehetett annak felépítménye is, de csak a fém rész maradt meg.
Előzmény: calyx71 (303)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 310

"...Már megbocsáss, de egy milliomos garázsában álló de utcai használatra nem feltétlenül alkalmas viszont pöccre induló luxuskategóriás "széttuningolt díszautók" mondjuk nem használhatók a daytonai, vagy bármilyen utcai versenyeken?..."

 

Szóval szerinted a daytonai "bármilyen utcai verseny"?

Na, ja. Meg a F-1-esen is indulhat akárki.

 

Nomeg ilyen bulikban is "bármilyen utcai autók" versenyeznek, amelyeket köznapi melóba járásra, bevásárlásra használnak tulajaik:

http://www.origo.hu/auto/veteran/20060616ismet1.html

Na ja, ezek is napi használatban lévő jár gányok:

http://www.cegexpo.hu/index.php?page=110

Előzmény: calyx71 (308)
Hy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 309

Bocsi.

Tökéletes féligazságokat írsz.

Valóban, az elkényelmesedett, jobb? módban élő emberek többsége nem foglalkozik a vad természetben életben maradás lehetőségeivel.

Minek is, hisz a zöld terroristák is megmondták: "Nem kell atom, vízi erőmü, van áram doszta, ott van a konnektor a falban!"

Csak kevesek jelentkeznek a különböző túlélési túrákra.

 

Traumatikus sokk túlélését nagyon sokan tétlenül, ájtatos imákat mormolva hiszik, Isten kisegíti őket a bajból.

Akik képesek racionális gondolkodásra, fölmérik lehezőségeilet, és megkísérlik túlélni a katasztrófát, sőt társaikat is megpróbálják kihúzni a bajból.

Ha olvasnál híreket, meged is meggyőződheznél róla.

 

Olyan korban, mikor az embereket kizárólag a vakhit, vallásos hatalom vezérelte, még pár méretes, hasznavehetetlen bárdnál is extrémebb építmények létrehozására késztette:

Stonehenge, piramisok 1-1 fáraónak, imahelyeknek, óriási templomok-bazilikák épültek olyanok robotjával, akik ezen gazdag létrehozóik nélkül számunkra elképzelhetetlen ínségben sínylődtek.

Nézd meg Akropoliszt, és hogyan élnek a lábánál!

Az egyiptomi piramisok, és a kairói temetőkben élők...

 

Nem a PC billentyűit böködték fenkölten osztva az észt.

:o/

 

Picike történelmi ismeretek kellenének, és nem csupán hit.

Parányi, de segítség a valóság megismeréséhez:

http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93kori_R%C3%B3ma

 

Előzmény: calyx71 (307)
calyx71 Creative Commons License 2009.11.30 0 0 308
Aston Martin LMP1
Végsebesség: 320 km/óra felett
Súly: 900 kg
Motor: Aston Martin 6.0 literes V12 benzin
Teljesítmény: 690 LE
Ár: 294 millió forint
Ez tényleg roncsderbis kocsinak tűnik.
calyx71 Creative Commons License 2009.11.30 0 0 307
Napjainkban, eltekintve a sajnos súlyos nyomorban és esetleg elszigeteltségben is élő nagy tömegektől, nagyon sokan viszonylagos kényelemben élnek.
Arra gondolok itt, hogy a villamosenergia, víz, gáz stb által nyújtott kényelem az ó illetve középkori viszonyokhoz képest eléggé eltávolította az embereket a természet, illetve a fizikai dolgok megtapasztalásától. Ez önmagában nem lenne baj viszont adott helyzetben, pl: repülő, vagy hajószerencsétlenség, vagy egy viszonylag egyszerűnek tűnő túrabaleset alkalmával, is nagyon kevés ember rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a traumatikus sokk elviselését leszámítva racionálisan alkalmazkodni tudjon az adott helyzethez. Értve itt, teszem azt egy kunyhó megépítését, élelem, ivóvíz felkutatását stb. mai élettéridegen, vagyis a természethez közeli területen.
Ezért gondolom azt, hogy egy oly korban, ahol még szinte minden tárgy funkcionális tulajdonsággal rendelkezett nem lévén olyan kényelem, mint manapság, vélhető, hogy az edények tárolásra szolgáltak, a lovakon valszeg lovagoltak, a harci bárdok meg harci bárdok voltak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!