Nagyon szeretem a Kárpátiát, hangulatos zenét játszanak. Palya Bea meg amellett, hogy gyönyörű, nagyon szép hanggal is rendelkezik. Imádom a szólólemeziet is! :) Tetszett, hogy feltűnt a Mohácsi vészben.... :)
A Jobbik segélykoncertje az árvíz sújtotta Székelyföldért 2005.10.07 17:00
Helyszín: BVSC-focipálya (Budapest XIV. ker., Szőnyi út 2.) Időpont: október 7. (péntek) 17-23 óráig
A Jobbik Magyarországért Mozgalom jótékonysági koncertet szervez a komoly árvízkárokat szenvedett, erdélyi magyarság megsegítésére.
Fellép: Csikó Társaság H-599 Csepregi Éva KÁRPÁTIA Dobogó Kő Romantikus Erőszak Kormorán
Műsorvezető: G. Kirkovits István
Megközelíthetőség tömegközlekedéssel: földalattival a Mexikói úti végállomásig (onnan gyalog 5 perc), vagy a 32-es busszal, esetleg a 74-es trolival, Újpest felől pedig a 25-ös busszal.
A belépésre jogosító téglajegyek ára: 2000 Ft Kapható a koncerten és elővételben is Budapesten: Jobbik-iroda (XI. ker., Villányi út 20/A) Emese Álma Nemzeti könyvesbolt (az Örs vezér terén, Fehér út 1. fszt. 1.)
Június 5,szombat,az utolsó Teaház,a nyár előtt,már teljes létszámmal!!
Hát igen,most már kezdenek kavarodni a dolgok.Lehet,hogy mégsem lesz júniusben teaház,mert ugyanakkor épp Folkestra koncert is lesz Komáromban!!
Megyünk??
Március 7-én a Civil Rádióban reggel 8tól a műsor vendége lesz a Kárpátia együttes,vagy csak egy képviselő(?)!
Este 8tól a Marcin Teaház!!
Ne feldjétek!!
Bocsi,csak véletlenül mellékattintottam,még nem fejeztem be!!!
Nekem nagyon tetszett utána az éneklés s ha jó lett volna elénekelni az E kertemben egy madár c.
dalt de majd legközelebb!!!
Bevallom a táncban én is félénk voltam de jó volt nézni a táncolókat!!!
Mi Atajával (és hugával) voltunk!!!
Egy kis beszámoló:
Egy órás volt a koncert,bolgár,görög,török,felvidéki,moldvai dalokat halhattunk.Az együttes nem teljes létszámmal volt jelen.Igazi klubhangulat alakult ki.Kb harmincan lehettünk.
(Megtudtruk,hogy Eredics Dávid tegnap töltötte be 25. életévét!Boldog Születésnepot!)
A koncert után Bea éneket tanított az érdeklődőknek,majd a bátrabbak táncoltak is.
Buzás Attila - brácstamburán, basszprímtamburán, litárkán, nagybőgőn játszik. A balkáni népzenét jól ismeri, emellett klasszikus zenei tanulmáynokat is folytat. Finom intelligenciával és érzékenységgel nyúl minden zenei kérsédhez, ugyanakkor a népzenéből magával hozta a határozott, erőteljes zenélés igényét. Rádiós műsorvezető, hangtechnikus, magyar-kommunikáció szakos egyetemista.
Bolya Mátyás - kobzon és udon, citerán és brácsán játszik. A magyar népzenét sok oldalról körüljárja, elsősorban a moldvai kobozjátékmódban merült el. Kilalkult stílusa egyéni, egyszerre korszerű és egyfajta rekonstrukciója a hajdanvolt játékstílusoknak. Klasszikus zenei tanumányokat folytat, és egyre inkább belemerül az udhoz tartozó zenék világába is, amelyben egyúttal improvizációs technikáját edzi. Árnyalt, barokkos személyiségéhez híven az aprólékossággal kidolgozandó, kifinomult zenei megoldásokat kedveli. A zenekar vezetője, koordinátora. Kreatív alkotó a vizuális művészetek terén is.
Jakabbfy Balázs - népi ütőhangszereken tanult zenészektől, általában zenélés közben. Útja a latin (kubai és brazil) zenétől, az afrikai gyűjtések tanulmányozásán át a világzenei együtteseken és dzsesszformációkon túl vezetett Közel-Kelet, Kelet-Európa és végül a magyar nyelvterületek zenéjéhez. Játékában a hagyományos hanszerkezelést igyekszik bemutatni. A hagyományos népzenén kívül történelmi korok zenéjének rekonstruálásában is részt vesz.
No, jó. Ha mindenki ekkora nagy Kárpátia rajongó, akkor én is hoztam egy kis olvasnivalót az együttes Vásár c. lemezének borítójáról:
Zenészek:
Palya Bea - énekes, táncos, a magyar népzene, mint anyanyelv mellett foglalkozik bolgár, cigány népzenével és keleti kultúrák énekes hagyományával. Előadásmódját az érzelmi telítettség, a zene személyessége jellemzi. Közel áll az emberi hang határait kereső improvizációs kísérletekhez. Kreativitása és energiája nagyon termékenyen hat a zenekari munkára.
Nyíri László - hegedül, főként moldvai és gyimesi népzenével foglalkozik, de játszik erdélyi vonószenét is. Elsősorban ösztönös zenész, jó dallamformáló készséggel és improvizációs igénnyel. Összeborul hegedűjével, így csíráztatja az új dallamokat. Szakács és családapa.
Bolya Dániel - moldvai fúvos hangszereken (furulya, kaval, tilinkó, ikerfurulya) és peremsípos hangszereken (bolgár kaval) játszik. Az ezekhez kapcsolódó népzenékkel, a magyar, román, bolgár furulya és kaval repertoárral behatóan foglalkozik, ezeket folyamatosan bővíti keleti analógiákkal. zenélését nyugalom és alaposság jellemzi. Aranyműves.
Eredics Dávid - klarinéton, kavalon, szaxofonon, furulyákon játszik. A balkáni népzenével mélyrehatóan foglalkozik, emellett klasszikus zenét és dzsesszt is tanul. Ez a tág zenei horizont ad számára lehetőséget arra, hogy mélyebb zenei kapcsolatokra, zenetörténeti összefüggésekre, újabb technikai megoldásokra találjon rá. Így alapvetően népzenei beállítottságú személyiség egy hihetetlenül gazdag, színes sokoldalú zenésszé válik. Ebben humora, játékossága, érzékenysége is nagy szerepet játszik.
Na jó,hát ha mindenki ilyen nagy Bea rajongó akkor (estleg,ha valaki nem tudná az életpályáját) itt egy kis olvanivaló!!
1976-ban született, gyerekkora óta táncol és énekel. Kis faluja, Bag, és annak tánccsoportja az első állomás. Tizenhat évesen, már Budapesten, a moldvai népzenét játszó Zurgó együttes énekese és tánctanára. Ekkor alapozza meg a magyar énekes népzenére vonatkozó ismereteit, amelyet később az ELTE Néprajz Szakán egészít ki, 2002-ben szerez diplomát.
Énekesi pályája során a magyar népzenei együttesek mellett számos olyan munkában vesz részt, amely szélesebb zenei horizonton mozog. Mindig is érdekelték a zenei találkozások, különböző műfajok egymásra vonatkozásai. Ezért foglalkozik a magyar énekes zene mellett bolgár, cigány, török népzenével és indiai zenével.
1996-tól a Laokoón csoport énekese, amely a népzene és a dzsessz elemeit ötvözi. 1997-től 2002-ig Szőke Szabolcs zenés színházának, a Hólyagcirkusz Társulatnak tagja, 2000-ben játszanak Nancy-ban, a Passages Universitaire fesztiválon.
2000-ben alapítja a zenész-zeneszerző Monori Andrással a világzenét játszó Folkestra együttest, amellyel részt vesz a franciaországi Chambéry világzenei fesztiválon. Ugyanebben az évben meghívást kap az énekelt vers műfajának egyik legfontosabb magyar zenekarába, a Sebő Együttesbe. Emellett továbbra is énekel magyar népzenét a Kárpátia együttesben, és szólókoncertek keretében.
Az orgonista Fassang Lászlóval közös munkájukban a klasszikus orgonazene, a tradicionális énekes zene és a improvizáció találkozik. A hazai koncertek mellett két alkalommal Japánban is turnéztak.
2002 nyarán a balkáni népzenét játszó Daraduna együttes énekeseként részt vesz a belga 'Karaván' zenei projektben.
2002 tavaszán a Francia Intézet ösztöndíjasa Párizsban, az indiai énekes Kakoli Sengupta tanítványa.
2002 decemberében, 26 évesen megkapja az Artijus díjat, majd 2003 januárjában hivatalosan is elkezdi közéleti szólista karrierjét, miközben egy új előadást is ajánl duóban Szokolay Balázs zenésszel.
A 2004-es Athéni Olimpiai Játékokon, Bea fogja Magyarországot képviselni, a "The world meet Manos" nemzetközi emlék koncerten, ahol az egész világból meghívott 12 művész fogja előadni a saját nyelvén, a legnagyobb görög zeneszerző Manos Hadjidakis műveit.
Nagyon tetszett a tegnapi koncert, és különösen a Kárpátia és a háttér.
Nagy kedvencem Bea.
Örülök, hogy van ez a topic, de még jobb lenne, ha írnának is rá. Úgyhogy írjatok! :)
Már rég kihalt ez a topic és a topicpapa is eltűnt,úgyhogy akkor köszöntelek itt benneteket!
Mi a véleményetek a tegnapi koncertről??Hogy tetszett?Ha van Kárpátia lemezetek nem tudná valamelyikőtök kölcsönadni nekem a borítót (fénymásolni)?
Nemrég voltam a Nemzeti Színházban és ott Bolya Mátyás a Kárpátia kobzosa kobzolt egy darabban!!Nagyon jó előadás volt!